Dehär med bett på olika hästar är något folk pratar, skriver och tycker väldigt mycket om. Jag själv försöker hålla mig till okomplicerade och relativt enkla bett, men framförallt det som mina hästar trivs med. Jag gillar inte när folks åsikter blir till regler. Många gånger ser jag och läser när folk kritiserar vilka bett andra använder för att deras häst/hästar inte kunnat ha det bettet, det bettet blir genast då taskigt för hästen. Mina hästar rids på tredelat, eller gummibett då det funkar för oss. Akleja går på hackamore då hon inte vill ha in ett bett i munnen, och jag själv tycker hackamore är otroligt smidigt och enkelt att rida i! Självklart är man orolig att skada hästens nosben, men är man mjuk i handen och har balans i sig själv är det ju inga problem. Stina rids i tredelat bett eller ett pelhambett då hon är väldigt stark just vid hoppning. Som tex ett pelham brukar det vara väldigt mycket snack om! Jag hade aldrig ridit i det om jag inte känt att det funkat eller att jag känt att det var taskigt mot hästen. Jag anser att det är bättre i det fallet när man har en väldigt stark häst att man kanske tar ett lite grövre bett än att man sitter och sliter/drar hästen i munnen. För mig är det bara självklart. Sedan finns det ju självklart helt otroliga bett med som jag aldrig förstått varför det behövs och tycker de betten är helt onödiga! jag håller mig till den inställningen att det ska vara så okomplicerat som möjligt men självklart med undantag. Meningen med denna text är inte att berätta vad som är fel eller rätt, utan innehåller endast mina åsikter!

-vad tycker ni om olika bett? Vad är era åsikter?

Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu i veckan har jag vart hemma sjuk från skolan. Gick hem från skolan i tisdags då jag inte alls mådde bra. Idag som tur är mår jag mycket bättre och är nästan frisk, har troligtvis något med lungorna igen.. under veckan har vi även bytt foder till akleja! Vi brukar inte ge hästarna kraft i form av pellets, müsli osv och började nu i veckan att ge akleja korn, lusern. Vi har gett henne lusern innan men vi har dock aldrig provat korn. Redan idag märke jag såååå stor skillnad! När jag trimmade henne idag på banan var hon så mycket piggare och positivare trotts att det inte innehåller energi. Korn hjälper stort mot muskelbyggnad och lusern tillsätter protein. Jag är så nöjd med resultatet och detta fodret är något jag kommer fortsätta med! Stallet är fixat för idag, fyllt vatten, mockat och fixat hö. Känner mig helt slut och tänkte bara ta det lugnt en liten stund och sedan gå ner till stallet för lite små fix. Fick bara en feeling att putsa sadel,träns och all utrustning vilket jag troligtvis kommer göra, haha det var lite annorlunda för mig som hatar att putsa (🙈)


Ha en bra helg!

Likes

Comments

Idag är det en vecka sedan min fina bästavän flyttade! Och hon har det såå bra! Saknaden är enorm, men lyckan utav att se henne med sin nya ryttare Alice ihop är helt otrolig! Hemmet hade inte kunnat bli bättre, men som sagt shiiit vad man saknar henne...
Det får nog snart vara dags för en roadtripp till Värmland, Hehehe
Min fina fina Alice!
Återigen, stort lycka till Alice med min Alice! (🙈)
#teamalice
Kram!

Likes

Comments

Började dagen med frukost och en fantastiskt god smoothie bowl. Idag var det mest städning, fix och sedan varsina pass på hästarna. På morgonen städade jag hos kaninerna, målat en bur och fixat lite allmänt innan jag hick ner och red. Idag fick hästarna gå varsitt konditions pass, ett galopp pass helt enkelt! Stina var pigg efter hennes välförtjänta 2 dagars vila! Medans akleja va sig själv men pigg och framåt. Nu på kvällen kommer även jasse hit, sover över och ska hjälpa mig trimma hästarna imorgon. Riktigt bra dag idag, fått gjort mycket som behövts.
Vi hörs lite senare!

Likes

Comments

Idag var tyvärr dagen jag lämnade över min fantastiska ponny och bästa vän till nästa ryttare med familj..
Jag kan först börja med att det aldrig har känts bättre att lämna över en häst än vad det gjort nu, för jag vet att hon kommer få det bra nu! Men innerst inne känna allt för jävligt, tanken om att det kanske var vårt sista möte.. jag och denna underbara ponnyn har gjort och fått uppleva ALLT, precis allt tillsammans! Från första hoppträningen till första hopptävlingen, placeringar, vinSter och rosetter till upplevelser om allt möjligt. Jag ska och lovar att jag skriver mer om det sen men just nu måste jag bara ta mig i tid att smälta det själv..
Ailanthus, min vackra fina Alice vad jag älskar dig och kommer alltid göra! Du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta <33
Farväl..

Likes

Comments

I måndags började vi äntligen åka hem igen efter 2 veckors härliga veckor i Polen. Vi bilade 9h ner till Tyskland, Sassnitz och sedan båten 4 h ner till Trelleborg för att åka vidare 3 h till Gbg o hem. Sjukt tuff resa hem men är sååå glad över att vara hemma igen! Nu börjar hästarna sättas igång igen efter sommarvilan inför kommande tävlingar där den första redan är 17/9. Jasse sov över hos oss idag och imorse trimmade vi Stina och akleja. Båda var spååå fina och pigga! Stina har blivit sååå lugn nu, inte lika stressad i gångarterna som förut, så stolt över henne! Vi red på galoppängen i intervaller och mest för att bara bli av med lite energi för att sedan klättra i skogen. Allt gick faktiskt toppen i dagens ridpass! Nu på kvällen besökte jag även min nya skola som verkligen kändes SUPER, aldrig haft en sådan bra känsla inför skolan som jag har nu! Så vi får se hur det blir! Imorgon blir det Morgontrimm på ponnysarna tidigt och sedan åker jag troligtvis in till stan för o kika o shoppa lite.
Hoppas ni haft en bra dag o semester/sommarlov!
Puss&kram då hörs vi!

Likes

Comments

Mycket om att hästarna alltid ska tränas, tänkte därför börja uppdatera lite om mig själv hur jag tränar,när vart och hur liksom. Igår var jag ute och löptränade och sprang ca 4 km i både terräng och på asfalten. Själv känner jag mig väldigt fräsch efter att ha tränat men tycker även att det är kul, efter att jag tränat gick jag in och åt. Idag ska jag fortsätta med att ut och springa men troligtvis tar jag idag 2 varv, ca 8 km.
Ha en bra dag så hörs vi sen igen!

Likes

Comments

Hej på er!
Ridit och tränat båda hästarna, ätit och vart på parille cup. Nu väntar jag bara på att en familj ska komma och kolla på kaninungarna. Desvärre blir det ingen tävling i helgen då akleja skulle vaccinerats men vi fick ingen kontakt med veterinären och då har det blivit försent nu, eftersom höstarna inte får tävla på 7 dagar efter det. Stina skulle även mätts in i veckan men även det blev inställd så Stina får inte heller starta. Tråkigt! Ale jennylund har så få tävlingar om året och hade sett fram emot det, så väldigt trist för min del.. men men! Tänkte bara uppdatera lite och sådant. Tänkte även börja med dagens fråga i varje inlägg, så har ni frågor eller funderingar är det bara att ställa!
Puss & kram så hörs vi sen!

Dagens fråga: favorit tävlings plats?
- Göteborgs horse park :)

Likes

Comments

Igår var jag med Lovisa och hästarna på p&j (Göteborgs horse park) och första orden är wow.
Jag är sååå nöjd även idag med Stina! Hon har gjort såna framsteg just i hoppning och var felfri båda sina klasser. 50 och 60 cm vilket motsvarar LD och hon är nu redo för lokal start den 8e. Akleja var inte riktigt sig själv, ställde sig några gånger på framhoppningen och gnäggade efter Stina hela tiden (?) inte likt henne på "tävling". På akleja hoppade jag 70&80 cm. Vi började med ett slar per på 2:an ett räcke ursväng där jag red otroligt dåligt! Resten av banan var helt ok! Tills sista hindret som var en oxer på en snäv och plötslig båge. Hon hann inte komma ihop och hamnade i korsgalopp vilket resulterade stopp. Trist på sista hindret! Var helt o förberedd på ett stopp då hon typ tog av fast stannade.. Hmm! Efteranmälde till en start i 80, där det verkligen gick superbra! Sista svängen var dock lite samma sak! Korsgalopp fast denna gången la jag in lite mer tryck i galoppen så att hon kunde ta språnget ändå. Nöjd med båda hästarna! Den 8:e alltså om 2 v startar båda varsinn klass på Uddevalla (gräs) troligtvis går Stina LD (60) och akleja LC, beroende på känslan där kanske jag anmäler till LB också, och Stina ev LD+ fast endast beroende på hur det går i första klassen.
Nu ska jag snart sova, tänkte gå upp rätt så tidigt imorgon! Vi hörs!
Kram

(Akleja)
Foto: @systrarnaantonsson
(Stina)
Foto: jag

Likes

Comments

Instagram@jonsonsellen