I måndags började vi äntligen åka hem igen efter 2 veckors härliga veckor i Polen. Vi bilade 9h ner till Tyskland, Sassnitz och sedan båten 4 h ner till Trelleborg för att åka vidare 3 h till Gbg o hem. Sjukt tuff resa hem men är sååå glad över att vara hemma igen! Nu börjar hästarna sättas igång igen efter sommarvilan inför kommande tävlingar där den första redan är 17/9. Jasse sov över hos oss idag och imorse trimmade vi Stina och akleja. Båda var spååå fina och pigga! Stina har blivit sååå lugn nu, inte lika stressad i gångarterna som förut, så stolt över henne! Vi red på galoppängen i intervaller och mest för att bara bli av med lite energi för att sedan klättra i skogen. Allt gick faktiskt toppen i dagens ridpass! Nu på kvällen besökte jag även min nya skola som verkligen kändes SUPER, aldrig haft en sådan bra känsla inför skolan som jag har nu! Så vi får se hur det blir! Imorgon blir det Morgontrimm på ponnysarna tidigt och sedan åker jag troligtvis in till stan för o kika o shoppa lite.
Hoppas ni haft en bra dag o semester/sommarlov!
Puss&kram då hörs vi!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mycket om att hästarna alltid ska tränas, tänkte därför börja uppdatera lite om mig själv hur jag tränar,när vart och hur liksom. Igår var jag ute och löptränade och sprang ca 4 km i både terräng och på asfalten. Själv känner jag mig väldigt fräsch efter att ha tränat men tycker även att det är kul, efter att jag tränat gick jag in och åt. Idag ska jag fortsätta med att ut och springa men troligtvis tar jag idag 2 varv, ca 8 km.
Ha en bra dag så hörs vi sen igen!

Likes

Comments

Hej på er!
Ridit och tränat båda hästarna, ätit och vart på parille cup. Nu väntar jag bara på att en familj ska komma och kolla på kaninungarna. Desvärre blir det ingen tävling i helgen då akleja skulle vaccinerats men vi fick ingen kontakt med veterinären och då har det blivit försent nu, eftersom höstarna inte får tävla på 7 dagar efter det. Stina skulle även mätts in i veckan men även det blev inställd så Stina får inte heller starta. Tråkigt! Ale jennylund har så få tävlingar om året och hade sett fram emot det, så väldigt trist för min del.. men men! Tänkte bara uppdatera lite och sådant. Tänkte även börja med dagens fråga i varje inlägg, så har ni frågor eller funderingar är det bara att ställa!
Puss & kram så hörs vi sen!

Dagens fråga: favorit tävlings plats?
- Göteborgs horse park :)

Likes

Comments

Igår var jag med Lovisa och hästarna på p&j (Göteborgs horse park) och första orden är wow.
Jag är sååå nöjd även idag med Stina! Hon har gjort såna framsteg just i hoppning och var felfri båda sina klasser. 50 och 60 cm vilket motsvarar LD och hon är nu redo för lokal start den 8e. Akleja var inte riktigt sig själv, ställde sig några gånger på framhoppningen och gnäggade efter Stina hela tiden (?) inte likt henne på "tävling". På akleja hoppade jag 70&80 cm. Vi började med ett slar per på 2:an ett räcke ursväng där jag red otroligt dåligt! Resten av banan var helt ok! Tills sista hindret som var en oxer på en snäv och plötslig båge. Hon hann inte komma ihop och hamnade i korsgalopp vilket resulterade stopp. Trist på sista hindret! Var helt o förberedd på ett stopp då hon typ tog av fast stannade.. Hmm! Efteranmälde till en start i 80, där det verkligen gick superbra! Sista svängen var dock lite samma sak! Korsgalopp fast denna gången la jag in lite mer tryck i galoppen så att hon kunde ta språnget ändå. Nöjd med båda hästarna! Den 8:e alltså om 2 v startar båda varsinn klass på Uddevalla (gräs) troligtvis går Stina LD (60) och akleja LC, beroende på känslan där kanske jag anmäler till LB också, och Stina ev LD+ fast endast beroende på hur det går i första klassen.
Nu ska jag snart sova, tänkte gå upp rätt så tidigt imorgon! Vi hörs!
Kram

(Akleja)
Foto: @systrarnaantonsson
(Stina)
Foto: jag

Likes

Comments

Ikväll rullar vi till säve för att rutinera Stina och "hoppträna" med akleja. Lovisa hoppa Stina idag igen då jag tycker hon rider henne såå bra, dem är verkligen ett team! Stina går 50+60 cm me tanke på att det är hennes livs andra start i livet. 60 cm är ju LD bedömning för henne vilket betyder att beroende hur det går där kanske hon snart börjar bli redo att starta lokala tävlingar på 60 cm, direkt ingen större skillnad! Medans akleja går 70 cm för att bara får självförtroende och testa några nya trix mm. Nu ska jag packa, putsa och fixa hästarna så hör vi ikväll med resultat!
Kram

Likes

Comments

Många önskade inlägg jag fått in via snap och en utav dem är veckoplanering! Så varför inte?
Min vecka är ganska normal och lugn, mest trim på hästarna.

Måndag
Akleja: trimmas ute i skogen för att kännas igenom inför tisdagens debut
Stina: lite samma sak

Tisdag
Akleja: debut (p&j) detta vill säga ungefär hoppträning, för att stämma av allt på tävling, banhoppning på LD vilket motsvarar 70cm
Stina: (p&j) för rutin, 2 rundor 50cm + debut på 60cm

Onsdag
Akleja: lite lugnare, på onsdag går hästarna bara ett pass ute i skogen
Stina: uteritt

Torsdag
Akleja: intervaller och konditions träning
Stina: markarbete och cavaletti samt en uteritt

Fredag
Akleja: studs, cavaletti och markarbete
Stina: samma som akleja

Lördag
Akleja: lång uteritt, säverunda
Stina: lång uteritt, säverunda

Söndag
Akleja: gymnastik och lydnad
Stina: kondition och intervaller

Detta var min veckoplanering! Har ni en? Dela gärna er isåfall! Via snap eller instagram
Insta: @jonsonsellen
Snap: @ellkisen

Likes

Comments

Det har redan nu under dagen kommit in sååå många frågor! Tänkte därför att jag skulle dela upp frågestunden i olika delar eller kanske svara på en fråga efter varje inlägg. Jag får se lite!
Iallafall tänkte jag nu att jag skulle svara på några frågor så återkommer jag om hur jag ska göra med resten!


- Va hände med Stina? Tänke mer
På eftersom att du inte uppdaterade
Så mycket om henne och skrev även ett
Inlägg om att hon var skadad? Älskar din
Blogg btw!

- hon var tidigare utredd från skada efter att hon kommit hem från Utbillning hos min tränare. Där fick vi svaret om att hon hade skadad ländrygg och förkalkning. Veterinären sa därför till oss att hoppet nog var borta för Stina att förtsätta som ridponny. Men vilket visade sig nu ändå finns chans att bli bra! Nu är hon på god väg framåt!
Tack så jätte mycket! :))


-har du någon idol/person som du
Under längre tid haft som förebild?

- absolut! Jag har nästan hela mitt liv sett nellie B som en förebild, jag tycker hon är en sååån cool person med vilja och styrka av stål för att visa hur fantastisk varenda individ är! She's Amazing!


-hur många hästar har ni nu? Hjälps
Du och din syster åt med att rida alla
Hästar eller är det bara du Som rider?

- just nu har min syster heeelt tappat suget, det är därför bara jag som rider och sköter hästarna just nu! :)


-vilken häst är det som du känner
Att du skulle kunna byta ut sattsäga?

- oj! Svår fråga! Alla hästar har en väldigt stor plats hos mig men om man måste välja lutar det mer åt tummen, eftersom han är 3 årig hingst och o inriden vet jag inte riktigt hur han är. Men som sagt, otroligt svårt!


Jag hoppas ni alla känner att ni fått det svar ni velat och Att ni gillade detta inlägget! Har ni förslag mm på inlägg? Skriv gärna till mig! :)
Vi hörs!

Likes

Comments

Ni har väll inte glömt att följa mig på instagram?
@jonsonsellen heter jag där! :)

Likes

Comments

Nej nej! Utomhus säsongen är mindre än över, men jag funderar och försöker matcha ihop mina mål för inomhus säsongen redan, jag har ett mål och dit ska jag ta mig. Sverige ponnyn är dit jag satsar 2018, lång bit kvar men även den tid jag har på mig att träna. Tanken är då att rida akleja i kvalet och även där om vi lyckas. Nu under sommaren är det bara att komma ut på så många tävlingar som möjligt och våga debutera högre höjder för att göra sig redo! LB har vi klarat några gånger bl.a. När vi kom 4:a nu i våras men mer rutin där behövs! Tankarna är nu att åka ut på hemma klubbens p&j istället för hoppträningar och starta 90cm men självklart ut på tävlingar med. Tävlingar ska ju gå som en berg och dalbana för att fungera! Nu har jag startat lite lägre klasser och nu ska jag klättra upp ett tag tills jag går ner igen för att ha kul och känna att det är enkelt. Målet för sommaren är att göra stabila rundor i LB och även kunna tänka på inverkan. Hon är mycket att rida akleja! Och det gäller att ha minsta detalj så fort man kommer upp mot LC och högre. Jag hoppas på allt att detta ska fungera och detta satsar jag på till 100% ända tills planen delar sig och då är det dags för plan B. Hon är en otrolig häst akleja när jag hittar sättet att rida henne på! Med massor utav träningar och rutin så kan vi ju inte mer än att hoppas och göra värt bästa!
Börjar redan bli nervös för att inte lyckas...

Foto: Rebecka ekmark

Likes

Comments

Många frågor som jag får in hela tiden, tänkte därför göra det lättare för alla igenom att göra en offentlig frågestund där ni kan ställa vad eller vilka frågor som helst. De flesta frågor kommer jag att svara på här.
Ni kan ställa frågor via instagram: @jonsonsellen
Eller snap där jag heter @jonssonsellen och är en öppen snap så ni behöver inte Adda mig för att kunna ställa frågor mm.
Kram

Likes

Comments

Instagram@jonsonsellen