Hello my darlings

Öland fortsätter att imponera, idag har jag varit nere i Ottenby och kollat in natur grejen och fyren långe Jan. Det blåste otroligt där uppe, det var helt sick.

Kosor, får, fåglar, land och vatten syntes hur fint som helst där uppe. Jag besökte souvenirbutiken och kan tyvärr inte säga vad jag köpte än. På grund av att några saker är till min familj. Jag kommer visa allt jag köpt när jag kommer hem som är beräknat på söndag. Så ni kommer få ta del av det på måndag.

Vi åt på restaurangen fågel blå vid långe Jan. Jag tog kikärtsbiffarna. Hur goda som helst men sjukt mycket mat, jag orkade tyvärr inte allt. Väldigt dyrt här på Öland!!!
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu, kanske sova en stund.
På natur grejen btw, kollade vi (min bästa vän) in olika fåglar och djur (inte riktiga) testade att ringmärka och mycket annat. Testa att flyga som en svala.

Hoppas du gillade inlägget

~A&J~

Drink up me hearties yo ho!

Vad tycker ni om Öland ?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 30 readers

Likes

Comments

Hello my darlings

Wow, jag är just nu på Öland, nästan så långt ner på södra udden du kan komma. Det är jättefint här, jag kom hit på kvällen i söndags. Det här har hänt:
cyklade jag och min bästa vän 2 mil ungefär (kan ha varit mer) för att köpa godis på Ica. Vi hittade en jättegod ice tea dricka som såg ut som en energidryck, "sparkling Tea" (kommer lägga in en bild) och den smaka lätt öl typ men den var alkohol fri.

Vi cyklade genom kohagar och stötte på ett riktigt kogäng (haha) och försökte skrämma bort dem genom att stå på ett bord 45 meter från dem och skrika det högsta vi kunde, resultat? De sprang för blotta livet! Vi såg också svanar och kungenshjortar.

Vi testade att bada eller min bästa vän dök i men det blåste sjukt mycket så jag vågade inte , det var skit kallt i vattnet också.
Vi hittade massa vinbärssnäckor och räddade dem från vägen , sen gick vi in på en kyrkogård och läste på alla gravar.

Min bästa vän sa att de var jätte många som dog i spanska sjukan som ligger begravda här, ska vi fika här?
Man ba nej !!!! Så inbjudande verkligen !!!
Vi hittade ett islandsföl som jag kallar Ruby,
Vi spelade badminton och satte upp nätet på vårt egna lilla vis.

Hoppas ni tyckte om inlägget

~ A&J~

Drink up me hearties yo ho!

  • 32 readers

Likes

Comments

Hello my darlings

Idag har varit en upptagen dag, fullt. Först åkte jag till gymmet efter frukost nån gång vid 11 kanske. Jag älskar att gymma men kan ni snälla ge tips på bra magövningar / bra sidor som rekommenderar bra magövningar! Hade varit sjukt snällt.

sen åt jag ovanför Åhléns (gamla byggnad, då dem lagt ner här). Väldigt god mat! Sen shoppade jag lite och fyndade 2 plagg!!! 💗

Den första är mjukisbyxor i färgen svagt melerad ljus rosa. Hur mjuk som helst. Pris: 199kr, 99kr på rea. Ett jättebra pris, från Cubus

Den andra är också från Cubus och heter jegging Jane, bra passform otroligt rörliga, Jeans färgade. Är egentligen kan man säga tajts med jeansfärg pris: 299kr (ingen rea)

Jättenöjd med kläderna 💗 och tackar min mammas plånbok ;)

Nu ska jag packa tills Ölandsresan, ska åka dit med min bästa vän och hennes familj i en vecka tagga💗

Hoppas ni gilla inlägget

~A&J~

Drink up me hearties yo ho!

B1: mjukisbyxor , B2: jeggings

  • 30 readers

Likes

Comments

Hello my darlings

Jag är så frustrerad just nu, arg rent ut sagt! Jag fick just en screenad bild föreställande ett inlägg på fb, där en konstnär målat en stor röd fläck i skrevet. Då det röda ska föreställa mens !! Personen som sitter där (med det rödmålade skrevet) håller i ett plakat som det står " periods are not just for women, #bleedingwhiletrans " jag vet inte men känner detta lite som hot mot oss kvinnor ...

Mensen är inget vi ska skryta om att vi har på det sättet! Mensen är inte något dåligt och det kändes som om dem skrev det som om det vore en dålig sak. Att vi kvinnor bara klagar osv. Men att kvinnor som föredrar att klassificera sig som män och borde tröstas för att dem är utsatta för mens också.
Mensen är bara till för en jävla sak och det är att kunna få barn, en tjej som vill klassificera sig som en kille, vill nog inte föda barn på grund av att det tillhör kvinnorna.
Så jag tycker inte att man ska uppmärksamma en sån sak, blöder man så blöder man. Deal with it, det är kroppens sätt att se att den funkar precis som den ska.

Och det finns många sätt att få bort sin mens på, bara att läsa på!!

~A&J~

Drink up me hearties yo ho!

Skriv gärna era åsikter men inget hat, och om ni har en förklaring till denna bild får ni gärna dela med er!! Jag fattar inte meningen med att göra så!

  • 32 readers

Likes

Comments

Hello my darling
Gud vad jag har saknat er förlåt !!! Men har haft fullt upp med gymnasieval , Spanien, paintball osv. Men nu är jag här, och kommer stanna här ett tag hoppas jag, är rätt dålig på och skriva ..

Nog om det, kan stolt meddela att jag har fått en plats på samhäll (linjen) på gymnasiet och har också fått reda på vilka som har fått en plats (dock inga klassdelningar än ) och det känns faktiskt jävligt bra må jag säga💗

Idag har varit en fullspäckad dag från morgon till nästan hela kvällen. Börjar med att jag gick på tomteland, ja jag vet men jag måste nästan dit som besökare nu när jag jobbat där i 2 veckor fick ju lite abstinens...

Sist jag var på tomteland var när jag gick i ettan , tvåan tror jag, jag var där med klassen. Nu såg jag allt på ett helt annat sätt och det var rätt kul att se när barnen fick sån hyper av att se tomten och alla troll osv.
Dem har just nu en teater som pågår i stort sätt hela dagen , (akt 1 kl 10 akt 2 halv 2 akt 3 kvart över 3) parken öppnar vid ca. 10 och stänger vid 4 en perfekt dag helt enkelt !

Jag har sett både troll, nissar, alven, sagofén och t.o.m. Fått se en livslevande älva kan ni tänka er det !!! Dem som är så skygga. SJÄLVKLART att jag sett tomten !!!

Jag tycker att alla borde checka in på tomteland !! Innan sommar säsongen är över !!! Mer info hittar ni på http://www.tomteland.se/

Här kommer lite sneakpeaks på vad du kan stöta på;)

Ha en fortsatt trevlig dag 💗

~A&J~


drink up me hearties yo ho!

Vill inte avslöja för mycket💗 men åkt dit !!! (Detta är mer för barnfamiljer men självklart , man blir aldrig för gammal för att tro på tomten ;))) och jag är snart 16 har haft en jättebra dag !! || dem har vinter öppet också, och det är så sjukt mysigt med alla tända ljus osv!!! Då måste ni också åka dit 💗

  • 33 readers

Likes

Comments

Hej!

Dela, dela, dela Det är internationella kvinnodagen idag! Nu tänker ni säkert å nej inte en till feminist men sanningen svider. Jag är en feminist och jag hatar absolut inte på dig för att du inte är en. Blir bara ledsen över folk som dömer feminismen som en dålig sak, varför ska kvinnor ta plats? Varför ska dem vara centrum? Varför?
Men du som man kommer aldrig förstå vad det innebär att vara kvinna. Att leva i rädsla, att känna att veta att man är nedvärderad och ses som svag. Hur känner ni er när eran kompis säger att du inte har några muskler ? Att din snopp är så liten att den inte syns ? Hur känner ni er när era vänner har den där kroppen ? Hur känner ni när era vänner har flickvänner/pojkvänner ?


Jag är rädd att gå ut själv när det är mörkt för jag vill inte bli våldtagen och skadad. En våldtäkt är inte bara en våldtäkt. Konsekvenser efter en våldtäkt kan bli att personen aldrig vågar gå ut mer, att hon är rädd för män, rädd för nya personer, rädd för att ha sex, rädd för förhållanden osv. Går det för långt kan det hända att hon tar självmord för man skäms, hon vill inte bli kallad slampa, hora, fegis, äckel.
Hur kul är det att bli slagen så du ramlar om kull? Hur kul är det att nån tar på din kropp när du inte vill? Hur kul är det att känna att du ses som ett objekt, en leksak? Hur tror du det känns när nån drar sönder dina kläder ? Hur tror du det känns när nån klämmer hårt på dina bröst? Hur tror du det känns att få en kuk uppkörd i ansiktet? Hur kul tror du det känns att få lov att suga den? Att få kräkreflexer? Hur kul tror du det är när en man trycker in sin stora kuk i din snippa?
Hur kul är det att berätta för dina föräldrar? Att jag har blivit våldtagen och nu kanske jag blir gravid ? Det är inte kul att göra en abort. Det är fruktansvärt smärtsamt och en lång process!!!


Feminism handlar inte om att kvinnor ska ta över det männen har!!! Det handlar om jämställdhet i världen, att alla ska kunna få se ut som det vill, kunna vara sig själva, vara unika, kunna ha framtidsdrömmar, kunna uppfylla dem etc.
Man ska kunna bli accepterad fast man är överviktig, underviktig, kille, tjej, bisexuell, homosexuell, heterosexuell transperson etc. Du ska bli accepterad även fast du har brister, du är ljus/mörkhyad, har långt hår, har kort hår, har liten snopp, stor snopp, små bröst, stora bröst !!!
Jag blir så trött på att vi alltid ska ha någon att skylla på! Någon som alltid ska vara den mindre!!!

Tjejer kan vara starka, tjejer kan lyfta, tjejer är helt awesome och har helt perfekta och fina kroppar!!! Jag skulle inte kunna önska mig en finare kropp!!! Tjejer jag vill att vi står upp för vad vi är och att vi kan bli vad vi vill!!!
Män kommer aldrig förstå!!!
Självklart finns det män/kvinnor som är feminister å blir så glad av det för det här behövs!! Alla vi behöver fatta innebörden av feminism och att de faktiskt måste ske en förändring.
Jag är en lyckligt lottad mörk kvinna som hade turen att bli adopterad till Sverige. Jag har mat, rena kläder, rent vatten och skydd och har ett par bästa vänner som betyder allt för mig!


Men det finns också kvinnor här i världen som säljs och ägs av män. Som blir behandlade som slavar och sexobjekt, som inte får rätten till sin egen kropp! Jag ber er att läsa denna text och dela, dela, dela och försök att få flera att förstå kvinnans rätt i samhället!


För en bättre värld för tjejer! För att alla ska få rätten till sin egen kropp att kvinnorna själva ska få bestämma vem de vill gifta sig med, om och när de vill ha sex osv !!! Hjälp
Den här texten kommer rakt ifrån hjärtat och jag hoppas MÄN fattar!!! Att det är inte lätt att leva som KVINNA i den här världen! Hjälp oss ändra på det❤️❤️

Likes

Comments

hej<3

FETTISDAGEN ÄR HÄR! eller ska man kalla den semmeldagen? De känns ju mer inbjudande att säga semlor än fettis. Iallafall så kom min mormor hem till mig idag med nybakta semlor. Hur snäll min mormor är går inte att säga för de finns inga ord som beskriver hennes enorma snällhet.

Jag skulle ta en tumbr bild med en semla och lite saft om skulle upp tillsammans med det här inlägget. Så jag förbereder och städar och sätter upp hittar de perfekta ljuset. Bilden jag skulle ta var placerad vid mitt fönster. Jag har en ganska så tjock fönsterbräda så allting fick plats. Tro mig det såg så fint ut!!!

När jag skulle knäppa kort och hade fått in ett perfekt fokus kommer min katt och hoppar upp på fönsterbrädan välter saften så allt rinner ut. JA jag har vit tappet, vita fönsterkarmar och vitfönsterbräda. och inte nog med det. Semlan blev mos och de blev grädde överallt.

Min katt fick massa saft på sig och sitter säkert fortfarande och försöker få av det. Det får han banne mig fixa själv!

Men jag reparerade skadan så gått jag kunde och tog några bilder jag hoppas ni gillade inlägget och hoppas bilderna är rätt så okej:( puss och kram

xoxo

vad tycker ni om semlor? mandelmassa? själv tycker jag inte så mycket om det

Likes

Comments

hej<3

Nej jag uppdaterar inte ofta men jag har inte så mycket att säga om mitt liv. Ja ni kanske undrar varför jag döpt det här inlägget till bilköveckan men jag kallar den så. För jag har med viss tur och lite otur (ibland) utsatts att bo en bit utanför orten Mora. Speciella med den är vintern för då börjar VASALOPPET!!! Det betyder att du kommer absolut ingenstans i trafiken. Jag fattar heller inte varför bussarna INUTI stan ska vara gratis men dem UTANFÖR kostar pengar. STOP alltså va? De är ju dem som är inne i Mora som kan gå runt så lata kan man väl ändå inte vara. Men vi som bor 1 mil eller längre ja dem kan springa in tycker dem. Bussresa för mig kostar ca. 50 kr hem och tillbaka. Sa dem inte nyss att kollektivtrafik skulle hjälpa att släppa ut mindre koldioxid? Ja men varför höjer dem priserna då. Förlåt men idioter verkligen!

Jag är också så besviken, Vasaloppstältet hade inga bullar i år. Då har alltså jag slösat mina pengar i onödan för att åka dit:( och det här med churros är överdrivet nu så känner inte för att äta det längre. Jag är en sån som hatar när saker blir för överskattat då gör jag inte det. Tex. Sushi, seriöst de är inte ens gott och folk säger att man vänjer sig, ja man vänjer sig av att få en katts rövhål i ansiktet när man ska titta på tv varenda dag också. Nej men äcklas bara av tanken att äta roa saker. Fullkomligt hatar Avokado också.

Men men mitt liv är rätt så okej utan de sakerna ändå. Jag är också glad att meddela att jag har SPORTLOV!

hoppas du tyckte om inlägget puss och kram

-A&J-

drink up me 'earties yo ho

LONDON EYE VIEW vad tycker du om vasaloppsveckan? churros? överskattade saker? kan du snälla förklara för mig varför sushi är så gott?

Likes

Comments

hejsan<3

Något som jag tänkt på som måste pratas om.

Jag är rädd att gå ut själv på stan, jag är rädd att vara ensam vart som helst. Jag är rädd att bli påhoppad, slagen eller våldtagen. Å ni som läser det här tycker säkert att jag är fjantig. Men vafan ska jag göra när såna som jag, en "svart" kvinna snackar och försöker få uppmärksamheten?! Åter igen "svart" ordet känns inte riktigt rätt. Jag skulle säga att jag är mer åt mjölkchoklads hållet. Tack för den!!! Vad ska ni kalla mig? Oss som faktiskt är den där gyllenbruna färgen som ni "vita" kämpar så att få i solarium?! Herregud skulle fortfarande gått till Specsavers! Anledningen till att jag skriver citattecken på orden vit och svart är för att jag tycker det låter som ett jäkla skämt. För vi trakasserar ju inte djur fast dem t. o m. kan vara fläckiga. Men en människa man absolut bara vara vit....eller? vafan är jag då? en missbildad gris? Oj omg jag är riktigt bra och intelligent gris, jag kan ju skriva, läsa, prata, sjunga osv. Men vänta lite nu..du ser ut som jag. Du har två ögon, en näsa och en mun. Du har armar och ben och en kropp som liknar min. Jag har en snippa det har du med, jag har tuttar det har du med. Vi kanske är lika? Typ samma sort?! Fast ingår inte i samma familj. Ja jag har kommit på det, du är måste ju också vara en missbildad gris!!!

Men förstå mig rätt att detta måste få ett slut. Rasism är ju bara fånigt. Varför sitter vi och hatar på varandra när vi egentligen borde vara vänner och slå våra sjukt häftiga och intelligenta hjärnor ihop och försöka att rädda moder jord istället? Stackars moder jord, vi sattes här av nån jävla anledning. Anförtroende? vem vet i alla fall så har vi misskött oss en jävla lång stund. Så jag tycker att vi slutar med det vi gör och försöker att rädda det vi har kvar!!

Nästa inlägg kommer att handla om cigaretter, snus, droger och Alkohol

Hoppas du gillade detta inlägg puss och kram<3

-A&J-

drink up me 'earties yo ho

Nej inget av det jag nämnt i detta inlägg är sponsrat, inte den här bilden heller.

Vad tycker ni tjejer? Kan ni gå ut ensamma? vad gör er rädda?

Likes

Comments

Hejsan

Omg, sa jag inte att jag skulle blogga varenda dag? Om ni som läst min blogg länge eller vet vem jag är irl så vet ni att jag har blivit en jädra tidsoptimist. Jag tror alltid att jag ska hinna allt på så kort tid. Å sen blir det bara skit sen. Är ni också såna som tror att allt kommer bli hopplöst? och det är lika bra att sluta försöka eller ge upp redan innan man testat? Yes där hittar ni mig:) Men jag är medveten om det och försöker att råda bot på det. Jag känner att jag också har blivit väldigt spontan på sistone. Jag gick och klippte av mer än 2dm av mitt hår så nu är det axellångt. Å alltså jag bryr mig inte.

Min blogg kommer inte handla om saker jag gjort varenda dag, för jag känner att hela världen faktiskt inte har med det att göra. Men jag kommer snacka mycket om det jag har i tankarna och massa åsikter kommer att komma upp här. Men såklart kommer jag säkert nämna något som hänt på nån speciell dag osv.

Något jag måste nämna är sociala medier. Sociala medier har förstört mitt liv. Jag har aldrig någonsin haft komplex för min kropp och mitt utseende förut. Allvarligt har jag tyckt att alla varit fjantiga. Men jag visste inte bättre då, att komplexen sitter i avund, sådan ambivalens, bräcklighet, osäkerhet liksom. Att man kan inbilla sig så mycket. jag är inte perfekt på långa vägar. Jag har inte en kropp som en Barbie. Jag har knappast några muskler om jag ska vara ärlig, jag faller för grupptryck, jag är osäker. Men jag försöker ändå leva och försöka komma bort och strunta i så många normer jag kan. Jag sätter på mig den här tröjan för att jag tycker den är fin, ingenting annat. Det är ingen som kan komma och trycka ner dig om du inte vill.

Vill du ha den där fina tröjan? Ja men vafan ta den då! Vill du sminka dig? Ja men gör det då! Vill du se ut så där? Ja men gör det då!

för sanningen är att ingen är perfekt och vi har alla en varsin sida. tex. Jag kan vara as snäll, ha bra humor och skaplig på komik när jag vill, men om jag är arg kan jag också bli din värsta mardröm. Jag är inte stolt över mina dåliga sidor. Jag är snarare rädd för vad som kommer att hända. Vad jag är kapabel till att göra?!

Sociala medier har också rubbat min balans helt. Jag sover alldeles för lite och somnar alldeles för sent. Vaknar för sent, äter inte bra. De kan gå timmar då jag inte äter någonting för att jag är för lat helt enkelt. Ibland kan jag äta jättemycket istället och de blir ju också fel. Jag har börja utveckla allergi mot pälsdjur, vilket är för jävligt rent ut sagt. För jag har två helt underbara djur som behöver tas hand om.

hoppas ni gillade inlägget <3

-A&J-

drink up me 'earties yo ho!

Den här kräver en XL till bild. De ni ser här är världens godaste dricka som vi drack minst 3 gånger per dag då jag var i London med min familj och en av mina bästa vänners familj. #tbt2014 #lemon Vad tycker du om att folk reser så mycket utomlands? Är det bra/ dåligt? Hade varit kul och veta :)

Likes

Comments