Först till kvarn gäller !!!!
Priset går att diskuteras !!!
Tjata på mammis å pappis 😂 💗💗💗
Vill ni ha mer info
Kontakta mig på
Instagram: annatiinaa
Snapchat: jonssonannnaa
Facebook: Anna Jönsson Mora (messenger)
Ni får mitt nummer när ni kontaktat mig 💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 4 readers

Likes

Comments

Hej!

Dela, dela, dela Det är internationella kvinnodagen idag! Nu tänker ni säkert å nej inte en till feminist men sanningen svider. Jag är en feminist och jag hatar absolut inte på dig för att du inte är en. Blir bara ledsen över folk som dömer feminismen som en dålig sak, varför ska kvinnor ta plats? Varför ska dem vara centrum? Varför?
Men du som man kommer aldrig förstå vad det innebär att vara kvinna. Att leva i rädsla, att känna att veta att man är nedvärderad och ses som svag. Hur känner ni er när eran kompis säger att du inte har några muskler ? Att din snopp är så liten att den inte syns ? Hur känner ni er när era vänner har den där kroppen ? Hur känner ni när era vänner har flickvänner/pojkvänner ?


Jag är rädd att gå ut själv när det är mörkt för jag vill inte bli våldtagen och skadad. En våldtäkt är inte bara en våldtäkt. Konsekvenser efter en våldtäkt kan bli att personen aldrig vågar gå ut mer, att hon är rädd för män, rädd för nya personer, rädd för att ha sex, rädd för förhållanden osv. Går det för långt kan det hända att hon tar självmord för man skäms, hon vill inte bli kallad slampa, hora, fegis, äckel.
Hur kul är det att bli slagen så du ramlar om kull? Hur kul är det att nån tar på din kropp när du inte vill? Hur kul är det att känna att du ses som ett objekt, en leksak? Hur tror du det känns när nån drar sönder dina kläder ? Hur tror du det känns när nån klämmer hårt på dina bröst? Hur tror du det känns att få en kuk uppkörd i ansiktet? Hur kul tror du det känns att få lov att suga den? Att få kräkreflexer? Hur kul tror du det är när en man trycker in sin stora kuk i din snippa?
Hur kul är det att berätta för dina föräldrar? Att jag har blivit våldtagen och nu kanske jag blir gravid ? Det är inte kul att göra en abort. Det är fruktansvärt smärtsamt och en lång process!!!


Feminism handlar inte om att kvinnor ska ta över det männen har!!! Det handlar om jämställdhet i världen, att alla ska kunna få se ut som det vill, kunna vara sig själva, vara unika, kunna ha framtidsdrömmar, kunna uppfylla dem etc.
Man ska kunna bli accepterad fast man är överviktig, underviktig, kille, tjej, bisexuell, homosexuell, heterosexuell transperson etc. Du ska bli accepterad även fast du har brister, du är ljus/mörkhyad, har långt hår, har kort hår, har liten snopp, stor snopp, små bröst, stora bröst !!!
Jag blir så trött på att vi alltid ska ha någon att skylla på! Någon som alltid ska vara den mindre!!!

Tjejer kan vara starka, tjejer kan lyfta, tjejer är helt awesome och har helt perfekta och fina kroppar!!! Jag skulle inte kunna önska mig en finare kropp!!! Tjejer jag vill att vi står upp för vad vi är och att vi kan bli vad vi vill!!!
Män kommer aldrig förstå!!!
Självklart finns det män/kvinnor som är feminister å blir så glad av det för det här behövs!! Alla vi behöver fatta innebörden av feminism och att de faktiskt måste ske en förändring.
Jag är en lyckligt lottad mörk kvinna som hade turen att bli adopterad till Sverige. Jag har mat, rena kläder, rent vatten och skydd och har ett par bästa vänner som betyder allt för mig!


Men det finns också kvinnor här i världen som säljs och ägs av män. Som blir behandlade som slavar och sexobjekt, som inte får rätten till sin egen kropp! Jag ber er att läsa denna text och dela, dela, dela och försök att få flera att förstå kvinnans rätt i samhället!


För en bättre värld för tjejer! För att alla ska få rätten till sin egen kropp att kvinnorna själva ska få bestämma vem de vill gifta sig med, om och när de vill ha sex osv !!! Hjälp
Den här texten kommer rakt ifrån hjärtat och jag hoppas MÄN fattar!!! Att det är inte lätt att leva som KVINNA i den här världen! Hjälp oss ändra på det❤️❤️

Likes

Comments

hej<3

FETTISDAGEN ÄR HÄR! eller ska man kalla den semmeldagen? De känns ju mer inbjudande att säga semlor än fettis. Iallafall så kom min mormor hem till mig idag med nybakta semlor. Hur snäll min mormor är går inte att säga för de finns inga ord som beskriver hennes enorma snällhet.

Jag skulle ta en tumbr bild med en semla och lite saft om skulle upp tillsammans med det här inlägget. Så jag förbereder och städar och sätter upp hittar de perfekta ljuset. Bilden jag skulle ta var placerad vid mitt fönster. Jag har en ganska så tjock fönsterbräda så allting fick plats. Tro mig det såg så fint ut!!!

När jag skulle knäppa kort och hade fått in ett perfekt fokus kommer min katt och hoppar upp på fönsterbrädan välter saften så allt rinner ut. JA jag har vit tappet, vita fönsterkarmar och vitfönsterbräda. och inte nog med det. Semlan blev mos och de blev grädde överallt.

Min katt fick massa saft på sig och sitter säkert fortfarande och försöker få av det. Det får han banne mig fixa själv!

Men jag reparerade skadan så gått jag kunde och tog några bilder jag hoppas ni gillade inlägget och hoppas bilderna är rätt så okej:( puss och kram

xoxo

vad tycker ni om semlor? mandelmassa? själv tycker jag inte så mycket om det

Likes

Comments

hej<3

Nej jag uppdaterar inte ofta men jag har inte så mycket att säga om mitt liv. Ja ni kanske undrar varför jag döpt det här inlägget till bilköveckan men jag kallar den så. För jag har med viss tur och lite otur (ibland) utsatts att bo en bit utanför orten Mora. Speciella med den är vintern för då börjar VASALOPPET!!! Det betyder att du kommer absolut ingenstans i trafiken. Jag fattar heller inte varför bussarna INUTI stan ska vara gratis men dem UTANFÖR kostar pengar. STOP alltså va? De är ju dem som är inne i Mora som kan gå runt så lata kan man väl ändå inte vara. Men vi som bor 1 mil eller längre ja dem kan springa in tycker dem. Bussresa för mig kostar ca. 50 kr hem och tillbaka. Sa dem inte nyss att kollektivtrafik skulle hjälpa att släppa ut mindre koldioxid? Ja men varför höjer dem priserna då. Förlåt men idioter verkligen!

Jag är också så besviken, Vasaloppstältet hade inga bullar i år. Då har alltså jag slösat mina pengar i onödan för att åka dit:( och det här med churros är överdrivet nu så känner inte för att äta det längre. Jag är en sån som hatar när saker blir för överskattat då gör jag inte det. Tex. Sushi, seriöst de är inte ens gott och folk säger att man vänjer sig, ja man vänjer sig av att få en katts rövhål i ansiktet när man ska titta på tv varenda dag också. Nej men äcklas bara av tanken att äta roa saker. Fullkomligt hatar Avokado också.

Men men mitt liv är rätt så okej utan de sakerna ändå. Jag är också glad att meddela att jag har SPORTLOV!

hoppas du tyckte om inlägget puss och kram

-A&J-

drink up me 'earties yo ho

LONDON EYE VIEW vad tycker du om vasaloppsveckan? churros? överskattade saker? kan du snälla förklara för mig varför sushi är så gott?

Likes

Comments

hejsan<3

Något som jag tänkt på som måste pratas om.

Jag är rädd att gå ut själv på stan, jag är rädd att vara ensam vart som helst. Jag är rädd att bli påhoppad, slagen eller våldtagen. Å ni som läser det här tycker säkert att jag är fjantig. Men vafan ska jag göra när såna som jag, en "svart" kvinna snackar och försöker få uppmärksamheten?! Åter igen "svart" ordet känns inte riktigt rätt. Jag skulle säga att jag är mer åt mjölkchoklads hållet. Tack för den!!! Vad ska ni kalla mig? Oss som faktiskt är den där gyllenbruna färgen som ni "vita" kämpar så att få i solarium?! Herregud skulle fortfarande gått till Specsavers! Anledningen till att jag skriver citattecken på orden vit och svart är för att jag tycker det låter som ett jäkla skämt. För vi trakasserar ju inte djur fast dem t. o m. kan vara fläckiga. Men en människa man absolut bara vara vit....eller? vafan är jag då? en missbildad gris? Oj omg jag är riktigt bra och intelligent gris, jag kan ju skriva, läsa, prata, sjunga osv. Men vänta lite nu..du ser ut som jag. Du har två ögon, en näsa och en mun. Du har armar och ben och en kropp som liknar min. Jag har en snippa det har du med, jag har tuttar det har du med. Vi kanske är lika? Typ samma sort?! Fast ingår inte i samma familj. Ja jag har kommit på det, du är måste ju också vara en missbildad gris!!!

Men förstå mig rätt att detta måste få ett slut. Rasism är ju bara fånigt. Varför sitter vi och hatar på varandra när vi egentligen borde vara vänner och slå våra sjukt häftiga och intelligenta hjärnor ihop och försöka att rädda moder jord istället? Stackars moder jord, vi sattes här av nån jävla anledning. Anförtroende? vem vet i alla fall så har vi misskött oss en jävla lång stund. Så jag tycker att vi slutar med det vi gör och försöker att rädda det vi har kvar!!

Nästa inlägg kommer att handla om cigaretter, snus, droger och Alkohol

Hoppas du gillade detta inlägg puss och kram<3

-A&J-

drink up me 'earties yo ho

Nej inget av det jag nämnt i detta inlägg är sponsrat, inte den här bilden heller.

Vad tycker ni tjejer? Kan ni gå ut ensamma? vad gör er rädda?

Likes

Comments

Hejsan

Omg, sa jag inte att jag skulle blogga varenda dag? Om ni som läst min blogg länge eller vet vem jag är irl så vet ni att jag har blivit en jädra tidsoptimist. Jag tror alltid att jag ska hinna allt på så kort tid. Å sen blir det bara skit sen. Är ni också såna som tror att allt kommer bli hopplöst? och det är lika bra att sluta försöka eller ge upp redan innan man testat? Yes där hittar ni mig:) Men jag är medveten om det och försöker att råda bot på det. Jag känner att jag också har blivit väldigt spontan på sistone. Jag gick och klippte av mer än 2dm av mitt hår så nu är det axellångt. Å alltså jag bryr mig inte.

Min blogg kommer inte handla om saker jag gjort varenda dag, för jag känner att hela världen faktiskt inte har med det att göra. Men jag kommer snacka mycket om det jag har i tankarna och massa åsikter kommer att komma upp här. Men såklart kommer jag säkert nämna något som hänt på nån speciell dag osv.

Något jag måste nämna är sociala medier. Sociala medier har förstört mitt liv. Jag har aldrig någonsin haft komplex för min kropp och mitt utseende förut. Allvarligt har jag tyckt att alla varit fjantiga. Men jag visste inte bättre då, att komplexen sitter i avund, sådan ambivalens, bräcklighet, osäkerhet liksom. Att man kan inbilla sig så mycket. jag är inte perfekt på långa vägar. Jag har inte en kropp som en Barbie. Jag har knappast några muskler om jag ska vara ärlig, jag faller för grupptryck, jag är osäker. Men jag försöker ändå leva och försöka komma bort och strunta i så många normer jag kan. Jag sätter på mig den här tröjan för att jag tycker den är fin, ingenting annat. Det är ingen som kan komma och trycka ner dig om du inte vill.

Vill du ha den där fina tröjan? Ja men vafan ta den då! Vill du sminka dig? Ja men gör det då! Vill du se ut så där? Ja men gör det då!

för sanningen är att ingen är perfekt och vi har alla en varsin sida. tex. Jag kan vara as snäll, ha bra humor och skaplig på komik när jag vill, men om jag är arg kan jag också bli din värsta mardröm. Jag är inte stolt över mina dåliga sidor. Jag är snarare rädd för vad som kommer att hända. Vad jag är kapabel till att göra?!

Sociala medier har också rubbat min balans helt. Jag sover alldeles för lite och somnar alldeles för sent. Vaknar för sent, äter inte bra. De kan gå timmar då jag inte äter någonting för att jag är för lat helt enkelt. Ibland kan jag äta jättemycket istället och de blir ju också fel. Jag har börja utveckla allergi mot pälsdjur, vilket är för jävligt rent ut sagt. För jag har två helt underbara djur som behöver tas hand om.

hoppas ni gillade inlägget <3

-A&J-

drink up me 'earties yo ho!

Den här kräver en XL till bild. De ni ser här är världens godaste dricka som vi drack minst 3 gånger per dag då jag var i London med min familj och en av mina bästa vänners familj. #tbt2014 #lemon Vad tycker du om att folk reser så mycket utomlands? Är det bra/ dåligt? Hade varit kul och veta :)

Likes

Comments

Hejsan<3

Detta kommer bli ett väldigt litet inlägg för jag uppdaterar nämligen på en lektion. Jag gör faktiskt det jag ska men just nu väntar jag på hjälp av läraren. Men i alla fall. Jag har lite news och komma med. Jag har bestämt mig att jag ska sjunga på skolavslutningen!!! Eftersom många frågat mig så tänkte jag att varför inte? Det är ju sista året här och jag tänkte att varför inte bjussa på sig själv? Om det blir så som jag tänkt ska jag sjunga Ýour song - Elton John (Ellie Gouldings cover/version). Jag tycker den är så himla fin.

å sen längtar jag tills Maj för flera olika anledningar som jag kommer nämna senare

-A&J-

drink up me 'earties yo ho!


Likes

Comments

Hejsan<3

Välkommen till kategorin bokrecensionen:) i denna kategori kommer jag att tipsa och berätta om böcker jag läser/läst men kommer att förvarna om när jag spoilar böcker, så du kan vara lugn för det kommer inte vara svårt att missa. Ni som läser ur denna kategori får gärna kontakta mig via twitter - jonssonanna eller bara nere i kommentarsfältet. Ni får också tipsa mig om böcker jag borde läsa. Ni undrar säkert varför jag lägger ut sånt här, men jag tycker faktiskt att folk borde läsa mycket mer. För det är så himla roligt man får uppleva så många äventyr och saker och så många olika känslor. Vissa kanske inte vet hur det är att vara kär? eller hur äkta vrede känns. Vissa kanske aldrig känt någon lycka i sitt liv och andra är glada hela tiden. Vi alla behöver olika slags böcker som passar just oss. Jag är en sådan person som gillar Fantasy, Kärlek och erotik, Deckare, Fabler, Dystopier, Sc-Fi, Varulvar, Vampyr ect. Jag tycker egentligen om allt. Jag är en sådan person som gillar det mesta, allt random. Det är samma med musik, kan i stort sätt lyssna på allt beroende på vilket mood jag är. Yes kan t o m lyssna på Opera om det behövs men det är kanske inte min absoluta favorit som jg lyssnar på dagligen.

Men därför kanske du hittar något här för dig:) kommer att släppa en bokrecension varannan/varje (beroende på om jag läst ut nån eller kommer på någon jag läst) Onsdag

kommer finnas under kategorin bokrecensionen

-A&J-

drink up me 'earties yo ho!


Tb till london <3 I alla fall så hoppas jag att nån kommer att få hjälp av denna sida:) Om inte så vet ni iaf vart den finns om ni ångrar er:)

Likes

Comments

Kapitel 2

Jag sitter på en buss med Madde. Vi ska till Frölundas cirkus. Gud vad kul de ska bli jag fick biljetterna av mamma. Damon kunde tyvärr inte följa för han skulle sova hos en kompis som redan var bestämt. Jag tänkte ringa Felicity men just i den stunden jag skulle ta upp mobilen och ringa henne så ringer Madde. Hon berättar att hennes storebror ska på en hockeymatch och hela familjen skulle titta.

Men att hon inte vill, och att hon tänkte att vi skulle gå på cirkusen men att hon inte fick tag i några biljetter. Jag blev faktiskt alldeles paff jag skrattade och berättade allt. Och nu sitter jag här på bussen med min bästa vän. Mamma har varit så snäll och köpt VIP biljetter så nu ska vi ha skojigt alltså. När vi kommer in i tältet mötts vi av en varm popcorn lukt. De lyser i olika färger som blinkar. Men å vad jag önskar att jag suttit här och fått en bamsekram av Damon istället men nu är det Madde.

Men och andra sidan skulle jag inte vilja sitta men någon annan kompis för hon är trotts allt min bästa vän. Vi köper popcorn och ljus stavar. De är en mängd massa roliga, fina, konstiga och djuriska nummer som visas. När cirkusen är klar då har de hunnit mörkna totalt och stjärnorna är helt blottade efter att ha förlorat sitt molntäcke. Nu är jag så trött att jag kan somna på en bänk. När jag och Madde går ute på trottoaren känner sig Madde iakttagen. Vi tittar oss runt men den lampan vi står under lyser väldigt svagt. Plötsligt kommer de två jätte skumma typer, vi går snabbare till vi skymtar mitt hus då springer vi slänger upp dörren och springer in.

Ingen är hemma som tur är. Vi bestämmer oss att vi ska sätta oss i vardagsrummet och äta pizza. Jag värmer en pizza som jag hittat i kylen. Madde sitter och zappar mellan kanalerna när jag kommer in med två fat med rykande Hawaiipizza och två glas coca cola.

- Gud vad du är bussig´´ säger Madde.

- Ää de gör väl inget jag måste ha i mig nått.. vill du sova hos mig i natt mamma lova att jag skulle få vara med nån över dagen sa jag.

- Jaaa vad roligt tack jag vill inte gå hem när de där snuskiga gubbarna finns där ute. Just när jag ska svara ringer min mobil de är Damon. Jag säger till Madde att jag bara måste ta de här.

- Hej Serena gud vad jag har saknat dig!...mamma har…slagit mig

- Hej…öm vaaa nej sluta säg inte så.

- Kan jag få komma och bo hos dig

- Klart du får! Är de okej om Madde sover hos mig de var några snuskiga gubbar som förföljde oss hem och jag lova att hon inte skulle behöva gå hem ensam.

-Åå okej vad äckligt jag kommer över nu.

- Vad bra ses

-Ses

Madde sitter i soffan och tittar på Titanic när jag säger allt som hänt. Gud vad jag blir leden tänker jag. Hon blir alldeles paff och tittar på mig. Mer hinner vi inte säga för då kommer han. Han är helt som vanligt tycker jag. Men när han kommer in i ljuset. Han är blåslagen och i ansiktet skymtar man blod som sipprar ner från hans kind mot halsen som har massa rivmärken på sig.

- Å vad har egentligen hänt dig? Skakar jag fram

- Hjälp mig

Nu rinner tårar ner från hans kinder. Nu börjar jag också att gråta. Jag springer fram till han. Jag och Madde hjälps åt att bära han till sängen.

-Öm jag tror jag ringer mamma så att hon kan komma och hämta mig så du får vara hemma själv med honom!

- Tack snälla Madde

- Ja jag tänkte väl de

När Madde åkt hem så lägger jag mig bredvid Damon. Han är helt slut.

- Jag har bestämt mig jag flyttar med dig till L.A

- Öm va… ja de är klart att du ska få de.

- Tack

Han lägger sin hand och om mig och kysser mig på huvudet. Sen somnar vi


-A&J-

drink up me 'earties yo ho!

Tb till sommaren och ofokuset på den bild är hemsk men hon rörde sig konstant så denna var den bästa Modell: High Step (humlan) Hoppas ni tycker om kapitel 2


Likes

Comments

Hejsan<3

Tänkte snacka lite om Menskoppen

Jag ska åka och köpa en menskopp imorgon efter skolan. Jag undrar om man kommer att kunna spara 1000 tals kronor på detta eller om det bara är en myt. Tänk om den inte funkar? Eller om den är liksom obekväm? BARA ATT TA REDA PÅ.:)

På tal om skolan btw, jag måste bara säga att jag är så hemskt trött på att behöva byta lärare hela tiden. Det är precis nu vi behöver dem och sen drar dem. Men jag fattar dem, verkligen!! De får usel lön och har dryga pass och tider som är stressande och sen så är vi elever helt för jävliga ibland. USCH!!

Jag älskar Engelska och vill få A i hela skiten och därför vill jag visa exakt allt jag kan.

Tips för er som känner er dåliga i Engelska och vill bli bäst:

1. Kolla på Engelska serier- jag lovar det kommer funka, du lär dig att lyssna på folk som pratar engelska (du övar upp din hörförståelse) börja med svenska undertexter sen går du över på engelska texter och senare kommer du kunna ta bort texten helt

2. Läs engelska böcker- Du behöver inte ta den svåraste boken du hittar tex. En världsomsegling under havet (engelska). Det räcker med att börja att ta en lättläst bok tex. Nalle puh. Haha skratta du men det är sant bättre att börja från grunden. Följande tips- Ta en bok du redan läst på svenska, då kommer du kunna fatta handlingen mer och fortsätta forska på svårare ord

3. Prata så mycket du kan- Prata överallt, lyssna och ta in hur dem säger (se tips 1) och sen härmar du. Gå runt och prata engelska för dig själv (obs! när ingen är i närheten eller så förvarnar du) prova dig fram och se hur orden passar ihop och försök att sätta ihop bra meningar. Ta gärna hjälp av någon vuxen (som kan skapligt bra engelska) som kan hjälpa och rätta dig när du säger fel. Lär dig att ta kritik och att det är okej att göra och säga fel

4. Ta alla läxor och uppgifter du blir erbjuden- (om du kan mer var inte rädd om att fråga om svårare uppgifter/läxor så du kan få den nivån du ligger på) Grammatik, singular och plural ect. Öva upp allt du kan och be dina vuxna runt om dig att hjälpa dig. Ta hjälp av nån kompis. Förhör dig själv!

Det var mina tips. Jag följer dem och tro mig dem hjälper. Förut behövde jag ha svensk undertext på Pirates of the Caribbean. Nu kan jag titta helt utan text och ändå förstå!!! Förut fick jag lov att läsa lättlästa böcker som My little pony eller Nalle puh ect. Nu kan jag läsa Divergent, Hunger games, Harry potter, Narnia, Good night Mister Tom ect. Utan problem,. Det jag tycker är drygt är att en engelsk bok blir "plattare" att läsa än en svensk för de skriver på engelsk slang som jag inte förstår. De beskriver saker väldigt djupt med deras fina ord som är speciella och svårförstådda. Så jag fattar er som tycker en engelsk bok är tråkig men fortsätt läs så kommer du fatta mer och mer:)

-A&J-

drink up me 'earties yo ho!


Vad är era favorit filmer ? Vad tycker ni om att folk snackar om mens öppet och offentligt? Snackar du/ni med dina vänner om mens? varför? varför inte? Glöm inte tipsen för dem är sjukt bra :) Kommit på dem själv

Likes

Comments