Header

Vardag á la Erika

Blogga? Hur gör man det?

Nej men, hej på er, tio år senare liksom. MEN, jag går i nian vilket jag hoppas ger er svar på varför jag inte har skrivit och delat med mig av alla fina händelser i livet as moi. Men en quick update: Idag ska vi ha en antagligen ganska stel middag med Big sis två veckor gamla pojkvän, jag och moder åker till Prag och åskoväder på måndag, jag har gjort klart allt skolarbete i skolan, därav min orsak till att jag har tid att sitta här och skriva, och jag ska tjäna pengar i sommaren. Men Karlstad, all cred till dig! Ni vet verkligen hur ni gör en tjej nervös! Ge mig en vild gissning på när jag fick reda på sommarjobbet. Mina kompisar fick reda på det i april, mig höll de på en tråd ända till 19 maj! Vilka douchar vet ni. Men nu är allt påskrivet och jag är lycklig som få. Ännu lyckligare hade jag varit och någon av klänningarna jag beställde från Nelly hade passat och att jag hade hittat en balklänning men icke da. Jag lägger mitt liv i händerna på Prag.

Annars tror jag att livet har flytit på som vanligt. Ta hand om er så kan vi hoppas på en update imorgon också!

Kram


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag á la Erika

Hallå hej! Vete tusan vad jag gjorde igår kväll när jag tog ur linserna för när jag gjorde det började det svida och hela ögat löstes upp i tårar. När jag skulle sova fortsatte det och i morse när jag vaknade var min kudde blöt som få och under hela dagen har det bara helt plötsligt börjat svida och jag grina med höger öga. Så jag satt och grät på NO-lektionen... Tur att jag inte på nåt sätt kan sänka min sociala status eftersom jag i princip redan ligger längst ner. Puuh, annars hade det var pinsamt alltså! Irriterande är det i vilket fall som helst.

På förra bloggisen gjorde jag en lista varje tisdag på fem grejor om vad som helst. Kunde vara filmer, saker jag hatar etc. Så, varför bryta en fin tradition liksom? Så här får ni 5-facts-som-ni-borde-känna-till-om-mig. Varsågod och låt mig vara lite egoistisk.

1. Brist på sovmornar

Sedan fyra år tillbaka hänger jag i stallet i princip varje lördag om mamma inte strejkar och vägrar köra men än så länge har det inte hänt. Då är jag där från kvart i åtta till cirka tre och sedan kommer jag hem, duschar, gör mig bekväm framför en skärm av någon sort och spenderar resten av min dag där. Det är roligare än vad det låter.

2. Mördarsniglar

Av någon underlig anledning HATAR jag dessa saker och har stor fobi för dem. Som sagt, fråga inte varför, det bara är så.

3. Tabita

Med henne har jag gjort allt, ramlat av, hoppat, dressyrat (en hel del, dessutom) och allt det andra också. Hon är dock 22 år och jag fruktar för den dagen hon inte står i sin box längre. Btw, det är världens bästa häst som jag tyvärr endast ser när jag är i stallet.

4. Mamma

Jag ska inte snacka om min mamma och hur mycket hon har betytt för mig vilket hon har men nu syftar jag på detta fina smeknamn jag brukar få. Jag har upptäckt, på gott eller ont jag tror ont, att jag är en jävel på att göra saker tråkiga. Där av kommentarer som "Du kommer bli en jättebra mamma!" Åh, tack vad glad jag blir! Neeej, vad fan tror ni? Att jag vill bli på smällen och hoppa av gymnasiet?!

5. Kosmetika vetenskapen

Jag är en av personerna som inte sminkar sig till skola och helst inte till någonting annat heller. Varför? För att det 1. sparar tid på morgonen och 2. det är drygt att på kvällen, när ögonen vägrar hålla sig öppna, att man måste ta bort mascara. Mina enda motiveringar till varför jag låter min ansikte gå naket och stolt visa upp sina finnar.

Nu vet ni lite mer om mig och jag har fortfarande ingen aning om vad det är för människor som läser detta, inga alls ibland, men ni vet vad jag menar. Ta hand om er och lycka till där ute i världen.


Likes

Comments

Vardag á la Erika, Film

Halloj hej! Jag tror inte ni kan föreställa er hur trött jag är. Jag är dessutom utomjordligt blå under ögonen och känner att skolan kan gå och ta sig någonstans, någon mer än jag som tycker det? Visste jag väl. Lyssnade just på Håkans nya singel och ärligt talat, vad är det som är så himla bra med denna man? På en skala 1-10 imponerad, lägger sig Håkan på typ 2-3. Man ska lyssna på Urban Cone eller Wahlberg. That´s some deep shit.

Okej, så igår fick jag en snabballergi chock när jag insåg att Robbie Williams inte kommer göra några fler filmer eftersom ja, det är i princip omöjligt. Då tänkte jag på Heath Ledger som inte heller kommer ge världen några fler charmiga leenden eller ögon värda att dö för. "10 things I hate about you" är helt otroligt där han kanske står lite i bakgrunden att Julia Stiles men vilken roll han gör, jag orkar inte! Jag kan uppriktigt säga att jag faktiskt inte ha sett "The dark knight" men jag antar att han gör Jokern rättvisa. Det är satans orättvist att de inte finns kvar alla genialer, tycker ni inte det? Bland annat Robbie Williams och Heath Ledger, alltså.

Nu ska jag leta reda på gamla ThatcherJoe klipp eller någon bra film på Netflix, har inte bestämt mig än. Egentligen skulle jag behöva göra bild men HATAR verkligen när blyerts ska bli någon fin teckning, HATAR det. Ta hand om er, männish.

Likes

Comments

Vardag á la Erika, Film

"Gooood mooorning, Nouw! Jag vet att det är kväll men god afton låter så trist."

För er som är ett fan av kungen, myten, legenden (R.I.P) spelade Robbie Williams fenomenalt i filmen "Good morning, Vietnam" som alla borde se. Jag orkade dock inte skriva andra meningen på engelska eftersom de översätter så jävla kasst och orkade inte googla på det så acceptera och gå vidare, tack. Tips från moi: Finns på Netflix, likaså gör "Good Will Hunting" som också är sviiinbra, så kör en gratismånad och kötta sönder filmer som "Casablanca", "Dagboken" och "Perks of being a wallflower". Dessa och många fler.

Ber om ursäkt för min frånvaro, ska försöka att inte få det upprepat men men, livet kom liksom emellan. Lycka till med att överleva imorgon, en måndag dessutom, allas favorit veckodag, utan kaffe. Jag vet att jag kommer släpa mig till klassrummet och förhoppningsvis sova på svenska lektionen. Ha det bra, vänner. 

Likes

Comments

Vardag á la Erika, Musik

Påskdagen känns nästan som juldagen fast med varmare väder och mindre matrester. Jag vet inte hur ert påskbord ser ut men vårt består av prinskorv, pappas köttbullar, pappas frestelse, lax, ägghalvor, sill och potatis. Nu låter det som om pappa är vår Per Morberg, inte inom några som helst områden är det sant. Han lagar väldigt sällan mat och om han gör det så gäller det att ösa på med beröm annars tar det långt tid till nästa gång. I alla fall, så ser ni att det är ungefär som vilket smörgåsbord som helst och jag älskar Janssons frestelse, ÄLSKAR! Och i år, mina vänner, var den on point. Tyvärr så gjorde han ganska lite, antagligen kommer den ta slut idag. Suck, Erika ledsen.

Resten av dagen ska jag sörja över att godiset snart är slut och sedan åka och hänga med Anne en stund och dricka te. Sååå, ja sånt gör jag på söndagar. Jag är även musiknarkoman och skulle bokstavligen inte klara mig igenom en hel dag utan att lyssna på något melodiskt. Jag skulle i alla fall inte fixa en vecka, en vecka utan Don´t you-Simple minds? Nooo, nooo! Har aldrig testat men vill inte utsätta mig för det i fall det skulle ge psykiska skador. Tar det säkra före det osäkra, ni vet.

Men människor det är ju lov! Vad gör ni här och LÄSER på denna underbara skolfria tid?! Jag har ingenting emot att ni läser detta men ni vet vad jag menar. Gå ut och gör något lov-aktigt. Make me proud

Likes

Comments

Vardag á la Erika

Hallååå, hur mår ni?! Long time, no seen. Ganska tragiskt faktiskt, för er del alltså, att jag inte har tagit mig tid att berätta om vad som händer i mitt sextonåriga liv. Sjuk att jag är sexton, btw. Jag var en bra femtonåring men man kan inte vara bra hela sitt liv antar jag.

Tjugofemte mars idag vilken innebär långfredag och våffeldag. Så om ni fortfarande inte har ätit några rutiga pannkakor än så har ni en och en halvtimme på er och vispa ihop lite smet och åka och köpa glass. Lycka till. Jag hade dock doulche de letche och blåbär på, ingenting jag rekommenderar. Bättre att köra på säkert kort, typ glass och blåbärssylt.

Glad påsk på er om jag skulle råka missunna er detaljer från mitt liv. Kram 😁

Likes

Comments

Vardag á la Erika

Hej. Det vanligaste hälsningsfrasen som passar in i det allra flesta sammanhang, blogg är en av dessa. Jag heter Erika Hanna Jonsson och är nyss fyllda 16 år och ska snart sitta framför ratten är det tänkte med en skylt i bakfönstret. Vet inte riktigt hur jag känner inför detta, övningskörandet alltså, men någon beskrev det som att rida fast utan häst, tyglar och skänklar. Okeeej, inte så mycket kvar att rida på dock men jaha.

Jag är inte helt nybörjare på detta med att skriva och låta er ta del av det men förhoppningsvis kan jag ha någon typ av mål med denna. Har inte jättemycket att skriva såhär en tisdagskväll. Ni får hoppas på många fina ord från mig, vilket jag också hoppas btw.

Kram dåå


Likes

Comments