Header

Vardagliga inlägg

tjenare! Som jag sagt förut testar jag bara det här med "bloggning", jag måste liksom få se hur det är och hur mycket tid det tar. Än så länge tycker jag det är rätt okej. Dock har inte bloggen gått ut på min satsning. Men denna vecka som är kommer jag ha en hård vecka utav träning. Så mycket min kropp håller iaf. Så då blir det mer inlägg om min träning och hur det går osv, osv. Om två veckor tror jag att det är, så går första hägglundsjoggen av start. Sen blir det hägglundsjoggen varje onsdag i fem veckor. Så jag tror det kommer bli bättre och bloggen kommer då bli mer som den egentligen var skapad för. 

​Ridning är det ​som står på schema ikväll, Ska försöka komma hem och lägga mig så tidigt som möjligt. Så jag ser hyfsat fräsch och pigg ut imorgon, för det är nån bandträff och våran skola ska hålla i det i år. Det ska bli kul, dock ska jag absolut inte framträda nått, huvva. 

Ska gå och byta om nu, vi höres imorn med två inlägg.

// Jonna


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Träning, Inspo/tumblr

Motivation videos på en måndag kan man aldrig säga nej till! Så här kommer två motivations videos, två som jag verkligen rekommenderar.

Motivations video ​     Motivation Video

Älskar dessa två Videos, Första video är inte nått med hög pumpig musik, utan det är en kille som säger otroligt intressanta och djupa saker om vårat tänk. Hur ska man tänka? Vad ska jag inte tänka på? osv osv. Otroligt bra video med värdefulla 5 min, som verkligen ger den som kollar nått att tänka på!

Motivation videon 2 säger också värdefulla saker och taggar igång dig. Det känns nästan som att du blir klar i hjärnan och att du helt plötsligt ser vägen rakt fram. Så vart känslan för mig, vad fick du för känsla?  tell me in the comments.


Kram// Jonna

Likes

Comments

Storytime

Kände att det var dags att ta upp hur allt började med min satsning i friidrotten. Detta kommer ut i olika delar, men vi börjar med del 1 som handlar om hur allt startade. Kom ihåg att detta var 4 år sedan, så kommer inte ihåg allt i detalj.

Allt började med skoljoggen i skolan. Jag gick i femman, och det var ungefär 2-3 månader kvar innan skoljoggen skulle vara.
Jag kände att min tävlingsmänniska började växa fram och jag kunde inte stå imot att fråga pappa:
- Pappa? Tror du jag skulle vinna skoljoggen iår? Alltså vinna över bästa killen i klassen?

Pappa sa att allt går, men att det kan bli ganska svårt för den ända träningen jag hade utfört var ridningen.

jag fortsätter, och säger:
- Men det går?
-såklart det går, det är ju bara att sätta igång och träna isåfall.

Jag har faktiskt ingen anning vad som drev mig så fruktansvärt hårt. Att börja från noll och att verkligen vilja nå toppen? En sak jag kommer ihåg iaf var att jag verkligen ville visa killen I klassen vad jag går för, (ja ni vet=💘)
och att slå den killen skulle vara så otroligt häftigt.

Så ja nån dag efter denna händelse körde vi igång, vi körde igång ganska rejält.
Första passet utspelade sig i vårat elljus spår, 2,5 km. Jag kommer tyvärr inte ihåg tiden jag sprang på, men skulle gissa på 16 min. Iaf Där sprang jag ungefär 3-4 gånger i veckan. Sedan gjorde jag några intervallpass. så när veckan var slut hade jag gjort ca 5-6 pass. Jag fick starta ganska hårt för det bara var några månader kvar, och om jag skulle vinna behövde jag verkligen träna. 

2 månader gick och sommarlovet var slut, och skolan började, jag skulle då börja 5:an.
Min pappa och jag bestämde oss för att jag skulle försöka att hålla tyst att jag tränat som en idiot, men vi förstod både två att det skulle vara svårt. Och det var det, jag tror att första veckan som gick hade jag talat om det.. Tror inte jag sa hela sanningen dock, utan bara nån förskymd mening om det hela.
En månad gick och det var dags, åå hjälp vad närvös jag var. Skulle allt jobb och slit skita sig, eller skulle allt vara mödan värt?

Iaf start skottet kom tillslut och vi skulle springa ungefär 3 km. Alla på hela skolan sprang inte den sträckan såklart, utan mellanstadiet var dem jag skulle möta.
Pappa och jag hade gjort upp en strategi att jag skulle hålla mig bakom killen så långt det bara gick. Många hängde på från början men meter för meter började folk sakta av. Det slutade med att efter 300 m var det bara jag och killen framför mig som jag skulle slå.
Den långa backen var framför oss och sedan kom saftståndet som ingen av oss hade tanken att stanna på. Trodde jag.
Efter den långa tröga uppförsbacken ser jag saftståndet, jag ser även killen springa rakt fram till den och inte höger!?
jag tänkte; är segern redan uppgjord nu?
Killen berättade i efterhand att han trodde jag skulle dricka saft. Men när han såg mig ta höger fick han "panik" och släppte muggen. Killen börjar springa men stoppas av att läraren frågor vilken var hans mugg. Han måste då springa tillbaka och peka ut vilken mugg det var. (Detta var såklart nått som irriterade mig mycket).
Aja jag fick ett bra försprång iaf, men jag ser killen bakom mig. Med min smått panik ökar jag och den efterlängtade nerför backen kommer. Jag släpper på allt var jag har, så när jag ska svänga vänster kollar jag snett upp och inser att jag skaffat mig ännu mer försprång. Det var avgjort! Jag springer in i mål och har nog aldrig varit gladare. En vinst jag sent kommer glömma!
Men vad tycker ni? var det fusk att jag vann pågrund av det som hände? kommentera gärna!

Detta var då alltså Del 1. Ni kanske undrar vad detta har att göra med friidrott? Men ni kommer förstå, jag lovar!😁
Nästa del kommer handla om att få vinna en äkta vinst. Jag blir då så irriterad över det som hände med saftmuggen, och att jag inte riktigt vann skoljoggen. Så jag bestämmer mig för att ta kampen igen och denna gång springa 6,8 km och kanske få vinna ärligt och fear denna gång.

Tyckte ni om Del 1? Gilla detta inlägg för feedback Och som sagt kommentera gärna om vad ni tycker, vann jag skoljoggen rättvist eller inte?

Kram// Jonna

Likes

Comments

Vardagliga inlägg, Träning

Hej på er! Hörni kände att jag måste uppdatera, angående hur passet gick! Jag är iaf mycket nöjdare idag! Jag sprang då 2 km, vila, 2 km, vila, 1 km. Och som sagt gick det bättre idag. Kände på morgonen att mina ben var tröga, men jag la in en lite längre uppvärmningen, så det gick prima! Dock har jag fortfarande känning i lungan och att högra axeln drar, vilket är lite tråkigt. Men hallå det ska inte vara helt smärtfritt på denna nivå, haha. Dock nått som oroar mig är min mage, förra året hade jag problem med den. Min mage svall upp och gjorde jätte ont på slutet av varje pass. Ni vet passet i onsdags och idag hade jag lite av samma känsla. Jag hoppas, hoppas, hoppas och ber till Gud att det inte ska bli något sånt problem igen. Ska som sagt kolla upp kosten, kan ju absolut sitta i det! 

Har inte duschat för att jag ska träna senare idag, så kändes bara onödigt. Så jag får vara lite äcklig i några timmar. Innan ska jag få i mig lite mat, det blir kyckling och potatis, mhm👌

Kvällen kommer även bestå av No prov, och skriva ett lite mer läs värdare inlägg till måndan tror jag. Vi får se hur det blir. Kram // Jonna

Obs! börjar fundera på att lägga ut storytimen på söndag ist för idag. Ska fundera, isf hörs vi imorgon.

Likes

Comments

Vardagliga inlägg

Godmorgon, nu sitter jag här framför datorn och gör lite allt möjligt. Har inte ätit frukost än, för bestämde mig för att göra so uppgiften innan frukost. Så jag avslutar dator tittandet med ett inlägg, tänkte jag.

​Igår​ ​la jag ut​ en bild på Instagram, om min blogg, det var liksom första gången jag gick ut med det. Kändes bra, hade liksom en plan att jag skulle bygga upp bloggen lite innan ja "publicerade" den öppet för alla. Inlägget på instagram handlade då om att idag kommer första delen av en storytime. Känns som att jag är lite för hype about it, förvänta er inte så mycket, haha. Jag kommer då tidsinställa "storytimen", för att jag har mycket att stå i med idag. Dock kommer ett inlägg på kvällen om uppdatering av hur träningspasset gick,, och hur morgon dagen ser ut. 

​Nu ska jag inte låta min mage hungra mer, utan gå upp och göra frukost. Vi höres, kram//Jonna.


Likes

Comments

Tips and trix, övrigt

Hej på er, här kommer ett litet sidoinlägg i bloggen, bara för jag kände att det vore kul att visa er mina favorit youtubers. SOm sagt ska jag på påsk middag så vi syns imorgon, för kommer komma hem rätt sent. hoppas ni tycker om inlägget, isf klicka gärna på gilla knappen för feedback, vi höres hörni!Linn ahlborg

Alltså hennes vloggar, jag älskar dem! Så kul att hon och hennes pojkvän är så öppen med deras förhållanden, även om det innebär en risk. Men det är iaf skit kul att kolla på dem och följa med i deras vardag.

Ben mitkus

Alltså Ben mitkus, hans storytimes vet jag inte hur mycket jag skrattat åt. Har legat så många gånger i sängen på kvällen och dö skrattat och fått andnöd. Dock har jag delade åsikter om denna grabb, men att han har bra humor är ingen snack om saken (humor i min smak)

Therese lindgren

Alltså denna tjej, det går ju bara att älska henne! Hennes vloggar är absolut de bästa och hur fin är hon inte? Tycker lite synd om mig själv bara att jag upptäckte henne så sent, haha. För hennes vloggar blir seriöst som en följetong av en serie. Har inte så mycket att säga om denna kvinnan, utan hon är bara amazing!

Jacob öman

För att kanske inspirera er med en ny youtuber, som inte är så känd, så är Jacob Öman som gäller. Han är en riktig bra youtuber, som gör bra videos och redigerar dem bra. En kille som verkligen är värd mer följare!

Brendan meyers 

Sista youtubern men Absolut inte minst! Denna killen har ni hört av förut och ni vet att denna kille har inspirerat mig sjukt mycket. Han är en kille som verkligen har uppnått sina drömmar och har en sån positiv attityd till allt! Han vloggar även och vloggarna kan aldrig bli tråkig för han har fullt upp hela tiden! Nu har han också träfat en tjej så det blir ännu roligare att kolla på (förhållande kåt, haha).


Kram//Jonna

Likes

Comments

Vardagliga inlägg, Träning

​Hej på er! Idag har varit en så blandad dag, med så delade känslor. Jag känner mig glad, ledsen, stressad, omotiverad till allt, på en och samma gång. Glad för att det är fredag, och för att matteprovet gick förvånansvärt bra! Ledsen för saker som hänt i mitt privatliv, stressad över att den fruktansvärt svåra hemprovet i No ska in nästa vecka, prov i satslära om 2 veckor och kan ingenting, so uppgiften ska in idag!

Sen är jag både stressad och omotiverad i träningen just nu, har liksom denna där smärtan i bakhuvudet som var i onsdags. Det är liksom att jag inte vågar få det svart på vitt om det skulle gå dåligt igen. Så träningen denna vecka har verkligen inte gott bra. Wow vilket bra första intryck du ger bloggen att du är en idrotts människa. Men vad ska jag göra, om du vill läsa min blogg kommer du få följa med i dåliga och bra tider.

​Idag blir det ingen träning​ vilket jag smått får panik över, för jag känner att inte kunnat prestera nått bra i träningen. Som då gör att jag kommer gå bakåt. Men ändå känns det skönt, för det känns som att min kropp inte riktigt hänger med på banan. Tror jag ska gå igenom min kost och se om jag äter nått ämne för lite som gör att min kropp inte riktigt återhämtar sig. Har ni några tips?

​Ett tidsinställt ​inlägg kommer idag för jag ska på påskmiddag. och nej jag är inte försent ute. Idag är faktiskt den riktiga långfredan. Det var katolska kyrkan, (om jag inte minns fel) har ändrat datumet. Så jag hoppas att det ska vara kul och att jag kanske ska få fara hem, hoppas!

Har ni varit och tränat idag? skulle vara jätte kul att veta, så kommentera! Men jag hoppas att ni haft en bra dag och att den fortsätter så, och så höres vi imorgon! //Jonna


Likes

Comments

Vardagliga inlägg, Träning

Idag gick det mycket bättre, än igår! Mina ben kändes så fräscha och jag kunde bara trycka på när vi sprang intervaller,inne i salen. Dock fick jag ont i skenbenet, som jag tror det heter, men det är bara växtvärk som spökar.

Imorgon står 5km på schemat, så vi får se hur det går. Kommer uppdatera er! Kommer även ett tidsinställt inlägg om mina top 5 favorit youtubers. Inte riktigt vad bloggen handlar om, men spela roll., kan va roligt att veta. Hoppas jag, haha!?

 Iaf här skare sovas, matte prov imorgon! Har smått panik, för testade mig själv idag efter skolan, och det gick skit. behöver verkligen hålla upp mitt C, men tror det skiter sig nu. 

Aja godnatt ,hörni! Kram// Jonna

Likes

Comments

food insporation , Vardagliga inlägg

5 healthy breakfast smoothies

5 healthy smoothies 2


Alltså hur goda ser inte dessa smoothies ut! Länkarna går till den fantastiska youtube kanalen The Domestic Geek. Om du inte följer denna fantastiska kvinna måste du verkligen göra det, hennes smoothies är on top!

Vart så sugen att testa! Ska försöka fara in till affären och handla saker till något recept, så jag har till på lördag. Ska försöka knäppa kort så ni får se hur det gick, men jag är ju inte precis någon inspo tjej så förvänta er inte så mycket, haha. 

Jag har länkat mina två favorit smoothies videos, Se till att gilla de klipperna och kom gärna tillbaka och kommentera vilken du skulle vilja testa på! Och vilken jag ska testa på!

Idag ska jag träna med friidrottsgruppen, det blir styrka och kondition skulle jag gissa på., och hoppas på att en av styrkeövningarna är boxning, så kul!

Iaf Ha en bra förmiddag så höres vi antingen på eftermiddan eller så slänger jag in ett inlägg på kvällen kram//jonna

Likes

Comments

Träning

Som rubriken säger, riktigt dålig pass. Alltså vi snackar inte dåligt pass, utan RIKTIGT dåligt pass. Sprang liksom nästan 3 min saktigare än vad jag skulle göra,


Jag körde då tre set, första var 3 km, sedan 2 km och sist 1 km och 5 minuters vila mellan. Denna träning var då till för att jag ska lära mig att hålla rätt tempo. Men det gick inte riktigt som planerat. Det var så fruktansvärt plågsamt att springa idag så jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men ska försöka.

När det var som värst krampade hela magen, och det kändes som att jag ville stå dubbelvikt. Min lunga ströps av känslan av ett rep runt min vänstra lunga. Kändes som att jag typ var "bubblig" i magen och skulle skita på mig när som helst. Sen hade jag typ att jag ville rapa och att spya skulle komma upp. Sen inte talan på mina ben, det krampade som in i bomben och när jag stannade så var mina vader som stenklumpar, gick liksom inte att rubba. Nån som upplevt samma eller nått av detta, som har kanske en förklaring? Är det magsjuka på gång, för det verkar gå runt här uppe där jag bor. Kommentera gärna, eller jag nästan tvingar er ni som ha nått att säga om detta att kommentera, för jag behöver hjälp.

Jag ska ta och cykla imorgon, ska dock fråga farmor om hon kan skjutsa för tog hem datorn från skolan idag och har massa böcker, så lär nog bli ganska tungt på ryggen. Men det känns ändå skönt att lägga sig tidigare, kanske sova bort de hemska över mig. Iaf jag hoppas på en bättre dag imorgon och så höres vi krammm//jonnaLikes

Comments