År blev till månader, månader gick till veckor, veckor gick till dagar och nu är det bara några timmar kvar. Nu äntligen är det dags. Dagen jag längtat efter i över två år. Idag går flyget mot Sydkorea.

För fyra år sen så hörde jag talas om kpop av en kompis för första gången. Det var en helt ny värld som öppnades. Jag älskade det direkt. Jag vet dock inte riktigt vad det var jag tyckte om. Om det var den annorlunda musikvideon fantastic baby av bigbang, om det var språket, själva stilen på musiken eller om det var något helt annat. Jag har ingen aning. Men jag älskade det. Jag lyssnade på kpop varje dag i ett år, sen fick jag en dags uppehåll sen kom jag igång igen. Varje gång jag tappar tråden eller intresset lyckas jag på något sätt fastna för musiken på ett språk jag inte förstår med konstiga musikvideor och mestadels pojkband. Om jag inte lyssnar på kpop tittar jag på sydkoreanska filmer som jag lyckas intala mig själv om att de är de bästa jag sätt. Jag vet inte hur sann jag är mot mig själv men jag gillar det speciella. De speciella berättelserna som jag inte kan titta på tills den engelska texten kommer ut. Jag kan inte så pass mycket koreanska att jag kan kolla utan text. Jag har dock lärt mig nästan all koreanska jag kan genom att enbart kolla på serier och musikvideor. Jag förstår mycket mer är jag kan föra fram med mig egen mun men jag kan nog lyckas föra fram min åsikt genom påhittat teckenspråk eller några enstaka ord på koreanska. Det är jag mest orolig för. Att ingen kommer kunna förstå vad jag menar.

För två år sen började ett par kompisar prata om att åka på språkresa till Japan. Jag ville så gärna åka till Korea att jag började tjata på mina föräldrar om att få åka till Korea samtidigt som de var i Japan men med dåliga resultat. När mina kompisar åkte iväg förra sommaren lyckades jag intala mina föräldrar att jag skulle få åka i år. Jag är nu 18 år och kan fatta fler beslut själv och jag har mognat mer. Men jag kan fortfarande inte fatta att det är nu det händer. Att det äntligen är min tur att åka till andra sidan jorden för att lära mig ett främmande men mycket vackert språk enligt mig. Jag tror inte att jag kommer att förstå det tills vi lyfter från Arlanda.

Om 24 timmar är jag i Korea. Det är helt sjukt! Som jag har längtat!

// Jonna

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vad har hänt??Det har redan gått ett vecka av sommarlovet!! Hur kan det redan ha gått en vecka?? Jag har haft fullt upp hela veckan så jag har inte riktigt hunnit tänka på att sommaren, som jag längtat efter så länge, äntligen är här!!
Den senaste veckan har jag hunnit vara på bröllop, träffat några kompisar från min gamla klass, varit på Ullared, klippt mig och träffat fler kompisar bland annat.

Igår och idag var det audition till nästa musikal, high school musical. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Det var min första audition någonsin. Jag var bara på dansaudition förra året för att komma in på Djungelboken.
Igår var det sång- och teaterauditon. Vi fick en monolog att öva in innan audition. Vi skulle även lära oss ett par sånger.
När jag kom till audition hann jag inte riktigt andas ut innan vi drog igång direkt. De hade paus så jag fick köra igång på en gång. Jag har aldrig varit på audition så jag visste inte riktigt hur det skulle gå till... Jag var så fruktansvärt nervös så jag har börjat förtränga vad det var som hände. Det var det värsta och det bästa jag gjort. Det ar jättekul eftersom det var något helt nytt men det var så sjukt läskigt att jag inte vet om jag vill göra om det.

Idag var jag på dansaudition. Jag har så många blandade känslor om dagens audition också. Jag bestämde mig för att gå på både den lätta och svåra audition. Jag älskar dans så jag tänkte att jag kan vara med på båda och om det skiter sig på den svåra har jag alltid den "lätta" att förlita mig på. Det var tur att jag gick på den lätta för det sket sig fullständigt på den svåra. Jag har dansat några år så jag tänkte att jag skulle klara av den men nej. Jag klarade nästan inga diagonalen, jag tappade bort mig i uppvärmningsdansen och klarade knappt av teknikövningarna. Det blev snabbt inte roligt för det var jättesvårt och alla andra var jätteduktiga. Själva koreografin var jättekul men så svår att jag snabbt blev yr och illamående för att jag inte druckit tillräckligt antar jag.
När jag kom hem var jag helt slut i hela kroppen. Nu ska det bli skönt att krypa ner i en varm säng. Sen blir det fullt upp imorgon igen med shoppingtur i Jönköping för att handla in det sista nödvändiga innan min resa. Nu är det bara en vecka kvar!!!!

//Jonna

Likes

Comments

Nu är det inofficiellt sommarlov. Skolan varar en vecka till men alla prov, redovisningar och inlämningsuppgifter är klara. Så skön!!! Nu kommer det så kallade filmperioden, den period då lärarna fortfarande tvingar eleverna att dra sig till skolan men de har inget planerat så de visar en film. Vissa lärare har tröttnat på film och spelar schack mot eleverna. Andra lärare trycker in att man ska lära sig det sista kapitlet i arbetsboken men kommer inte att tvinga eleverna att skriva prov eftersom de själva inte orkar rätta dem sen.
Det är sjukt onödigt att komma till skolan mer, men om man inte kommer och kollar på de fem olika filmerna som visas på de olika lektionerna syns det i betyget...
Men snart är det sommarlov och sen åker jag till Korea! Jag är så taggad!! Jag längtar verkligen.

Vi hade idag vårt sista prov i matte och sista redovisning i kemi innan sommarlovet. Nu är allting över! För att fira belönade jag mig själv med ett stort lass amerikanska pannkakor toppade med glass, grädda, hallon och chokladsås. Såååå goooot!!!! Nu firar jag varje dag att det bara är några dagar kvar av denna hemska termin i skolan. Sen börjar jag trean. Några säger att det är det enklaste året medan andra säger att det är helt fasansfullt och fyllt med ångest. Jag hoppas på det första, men vad kan man vänta sig om man går natur? Det återstår att se. Att sommarlovet snart är här är iallafall säkert, så jag ska kämpa med att ta mig upp på mornarna en vecka till innan allt släpper. Åh vad skönt det ska bli!!!

//Jonna

Likes

Comments

Äntligen har jag fått pappret i handen på att jag har blivit godkänd på uppkörningen och teorin. Jag kan inte bli mycket gladare! Jag kan inte säga att jag lagt ner all min fritid på att plugga teori och köra, men jag har kämpat när jag väl kört.

I tisdags klarade jag det "fasansfulla" teoriprovet som jag kallade det innan. Jag var så nervös att tårarna steg i ögonen så fort jag tänkte på det och jag berättade det för totalt 7 personer innan idag. Mina föräldrar, läraren vars lektion jag skulle gå ifrån några kompisar som frågade ut mig innan jag åkte. Jag vaknade flera gånger under natten och kunde inte somna om. Jag var så sjukt nervös.
När jag väl gick in till provet och gjorde testfrågorna släppte all nervositet. Jag hade varit orolig att testet skulle vara jätteolikt de jag gjort på internet men nej. Provet var upplagt på samma sätt och det var liknande och till och med samma frågor som de jag pluggat på. Det var en sån enorm lättnad. När jag fick upp resultatet att jag klarat provet med god marginal kunde jag inte sluta le på flera timmar. Testet som jag fruktat i så lång tid var äntligen över och jag var godkänd.
Tips till er som ska göra provet; stressa inte upp er i onödan. Om ni gått igenom det som finns på internet och i böcker går det bra!

Uppkörningen var inte mycket bättre. Det gick uruselt tyckte jag men på något sätt lyckades jag bli godkänt ändå. Men åh vad skönt att jag klarade det! Nu kan jag köra vart jag vill, när jag vill det. Jag köpte dessutom bil igår så jag har nu allt för att kunna vara vart jag vill. Åh vad jag är glad!!

// Jonna

Likes

Comments

Det är snart sommar!! Jag längtar! Idag var det riktigt sommarväder och som jag njöt! Jag hade på mig en klänning för att inviga sommaren och jag hade inte klarat mig i tjockare kläder!

Jag och några teaterkompisar hade bestämt oss för att åka till Tranås för att träffa ett par andra teaterkompisar. Vi bestämde oss för att komma lite tidigare till Tranås för att de andra skulle slippa vänta en timma på oss, men de hade kollat fel på busstider så det slutade med att vi var fast i Tranås i två timmar där ingen av oss kan staden riktigt väl. Det slutade med att vi strosade runt, gata upp och gata ner i den sköna sommarvärmen. Jag har tappat bort mina solglasögon vilket var jätte lägligt nu när sommaren kommer. Eller inte...
Vi fortsatte att strosa runt och köpte frozen yoghurt för att svalka oss. Om vi knappt klarar oss i denna värmen, hur ska jag klara mig i Korea under de varmaste sommarmånaderna? Inte riktigt genomtänkt precis...

De andras tåg kom en stund senare och vi fick en positiv överraskning när även en vi inte kunde komma dök upp. Alla åtta strosade sedan runt på Tranås gator. Gata upp och gata ner. Vi gick ner till vattnet, upp till gatan, runt i stan och ner mot folkets park där vi satt ett bra tag och bara satt och pratade i klätterställningen. Med en temperatur på 23 grader celsius och sjukt härliga vänner satt vi och njöt. Det var bara själva sommarlovet och en kall dricka som saknades, sen hade det varit ultimat.

Att komma hem till ett par timmars körkortsteori var ju mindre kul, minst sagt. Men vill man ha körkort måste man kämpa för det. Och med uppkörning och teori nu i veckan måste jag kämpa, kämpa, kämpa! Kom igen nu Jonna!!

Nu har jag inte speciellt mycket att klaga på. Om det skulle vara något så är det väll allt plugg jag ligger efter med som ska in de närmaste veckorna för att jag ska kunna få ett betyg, men jag ska inte klaga. Utanför skolan är mitt liv sjukt bra för tillfället. Nu saknas bara själva sommarlovet!!!!

// Jonna

Likes

Comments

Dagar som denna bara måste man älska livet!! Sluta skolan fem timmar tidigare efter en mattelektion där man för en gångs skull förstår innehållet, det är inte helt fel! Om lektionen var framflyttad en timma hade dagen varit 100% perfekt eftersom skolstart klockan 8:15 inte är min favorit precis...
Efter några lugna timmar hemma åkte jag och mamma på shopping- och fikatur, det känns som om det var länge sen vi hade kvalitetstid tillsammans. Det är så mysigt att vara gå runt och prata om allt och lite till.
Sen dax för dansföreställning med några av de bästa vännerna jag träffat! Jag älskar att så på scenen med mina teatervänner! Det är alltid roligt att se dem och nu när teatern är slut värdesätter jag varje ögonblick med dem högt! Jag älskar varje sekund tillsammans med dem! Åhh vad jag kommer sakna dem!!
Bussresan hem var nog det värsta idag eftersom min telefon höll på att dö. Om det var det värsta, kan du kanske tänka dig hur lycklig jag är idag!!

Att sitta hemma i en skön pyjamas med ett glas oboy och en chokladbit i handen framför en bra film och några tända ljus är det perfekta slutet på en underbar dag! Kan inte varje dag vara såhär? Livet skulle vara så mycket bättre om man fick göra saker man älskar med människor man verkligen bryr sig om! Jag vill bara ha den här dagen på repeat i ett bra tag! Men imorgon börjar verkligheten. Skola och plugg för att komma ikapp, men efter en dag som denna kan jag nog jobba på med en förhoppningsvis positiv inställning. Älskar livet!!!!


// Jonna

Likes

Comments

Jag har nu gått in i en period som är den lugnaste, samt stressigaste och värsta perioden i år! Min teater hade sista föreställningen i helgen så jag har en sak mindre att tänka på. Jag kan nu börja ta det lugnt och jag har sovmorgon på helgerna. Dock så har jag nu när teatern slutat insett hur mycket jag ligger efter i skolan. Jag har aldrig riktigt varit bra på att plugga och ta mig tid till det. Jag har haft en inställning till att om jag inte förstår något vill jag inte plugga det för jag lär mig så långsamt att det jag behöver sitta jättelänge för att förstå. Ååhh vad jag önskar att jag gillade att plugga! När teatern var igång kunde jag skjuta fram plugg eftersom jag hade föreställningar och övningar. Nu har jag ingenting att skylla på. Att åka till Tyskland en vecka hjälpte inte precis min läxsituation... Jag åkte som utbytesstudent med skolan för att ettorna inte var tillräckligt många. Suck, vad har jag gett mig in på?
Aahh! Jag ska ju försöka ta körkort också! Jag längtat tills i sommar då allt är över!!!!!

Att söka till musikalen förra året var nog ett av de bästa beslut jag tagit. Jag har träffat så många underbara människor och startat ett intresse för teater och musikaler.
Efter sista föreställningen grät nästan alla minst en gång. Det var en så sorglig atmosfär men också en oerhört vacker syn. Vi har setts minst 2 gånger i veckan i nästan 9 månader. Vi har under den tiden hunnit lära känna varandra riktigt väl. Det var så sjukt tråkigt att skiljas från alla men jag är så tacksam över att jag fått träffa så underbara människor! Jag ska gå på audition snart igen för att vara med i nästa musikalproject. Jag saknar redan alla som var med i år och jag hoppas verkligen att många ska vara med nästa gång också!
Men nu behöver jag ta tag i mitt liv och höja så många betyg som jag bara kan innan sommaren. Wish me luck!


// Jonna

Likes

Comments

Mitt namn är Jonna, jag är 18 år och kommer från en liten stad i Småland.
Jag lever ett ganska vanligt liv med skola och fritid. Jag har under det senaste året börjat intressera mig för teater och film men det är bara ett sidointresse.
Mitt största intresse är allt som har med Sydkorea att göra och jag kommer i sommar att åka till Korea på språkresa.

Varför startade jag den här bloggen? Från början var det en tanke om att göra det till en resedagbok till när jag ska till Korea så att kompisar och familj kan se vad jag håller på med. Men jag har även under en lång tid tänkt att göra någon slags blogg för att få skriva av mig.
Jag kommer här att skriva om mitt liv och tankar som surrar runt i mitt galna huvud.
Ha det gott till nästa gång!

// Jonna

Likes

Comments