Header

Just nu har jag varit borta i två veckor och hjälpt till på en goldenkennel, alltid lika roligt att vara här. Doris fick följa med och hon trivs här på landet när man kan busa och springa fritt. Nu på torsdag så åker vi till Gotland på hundutställning och denna gång stannar Nora och Doris hemma då jag ska visa andras hundar, ska bli så himla kul!

Freestyle träningen går jättebra just nu, Doris har ett sånt driv som gör att det blir så roligt att träna henne. Svansen går i 110 och fokuset är på topp, man ser verkligen att hon gillar det och det ska bli kul nu framåt hösten. Jag har funderat och det kanske redan i år blir debut i freestyle🙈

Nu ska jag fortsätta att gå på promenader med hundarna sedan blir det nog lite mer freestyle träning!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I söndags så åkte vi till Köping, blev blandade resultat men en bra dag blev det iallafall. Visade ett gäng hundar från kennel Moonzand, bl.a. juniortiken vann klassen med CK och jag kom 2:a i juniorhandlingen med SM-kval!!

Tack så jättemycket för att jag får visa och låna era hundar!!

Likes

Comments

Eftersom jag nu mer eller mindre har tagit över Doris träning då min syrra inte är lika intresserad så tänkte jag dela med mig av de mål och träningsplanering jag funderat på. Doris är en hund med mycket motor, är för smart för sitt eget bästa (precis som mamma Greta) så är hon mycket hund. Hon är väldigt svår att trötta ut och kräver mycket, hon är alltid med på vad man än vill göra.

MÅL:

  • Tävla i Lydnad
  • Komma ut på freestyleplanen
  • Kanske tävla i agility och rallylydnad
  • Komma vidare med jaktapporteringen
  • Träna inför viltspårs debuten


Det är väldigt många av målen som inte kommer hända inom detta år men vi kommer börja med grunderna. Det roliga med att sätta upp höga mål är att man har något att se framemot och jag tycker att man enklare kan planera träningen efter målen man satt upp. Min plan är att börja med grunderna redan nu och varva med småsaker jag inte riktigt tycker Doris kan, inkallningen kan bli bättre mm. Ska försöka uppdatera lite då och då så får vi se hur det går. Vi ska på ett hundläger om en vecka (Shu´s riksläger), det blir tredje gången för mig och första för Doris så det ser jag framemot, hoppas vi kan få nytta av det och lära oss en massa nytt!

Likes

Comments

Trastaveres Unexpected Love

Tilltalsnamn: Doris

Född: 2016-06-02

Ras: Golden Retriever

Far: Gently´s True Device

Mor: Gently´s Special Delivery

Höfter:_

Armbågar:_

Uppfödare: Petra von Sydow

Ägare: Petra och Jonna von Sydow

MÅL:

Komma ut på freestyle och lydnads plan, det är det vi kommer jobba på mest nu. Eftersom Doris har en motor av dess like finns det inget som stoppar henne (lite schäfer varning) så funderar på att börja träna både sök, spår, rally och kanske agility. Väldigt mycket men tror att vi båda skulle tycka om träningen!

Likes

Comments

Betygen sätts på fredag, nästa vecka är det skolavslutning. Vart har tiden tagit vägen?

Nu i slutet av terminen har alla lärare skyndat med massa uppgifter, prov mm. Den här stressen gör mig vansinnig men den börjar gå mot sitt slut. Jag har en massa planerat nu inför sommaren, jag Nora och Doris ska satsa på träningen och vi ska hitta på massa saker som jag kommer dela med er.

Senast igår gick jag och Nora till en grusplan nära oss och körde ett litet träningspass. Jag håller nu på att vissla in henne och igår så gick det superbra. Jag kastade en pinne (då hon har en tendens att tycka dummin e konstig så fick det bli en pinne) och skickade henne på "ut" signalen och hon visste precis vad hon skulle göra, springa och hämta pinnen. Direkt när hon greppade pinnen visslade jag och hon kutar tillbaka. Det har aldrig hänt förut så glad blev jag! Sen körde vi det några gånger, blev lite inkallning och trickträning i slutet.

Idag blir det ingen träning då jag slutar sent och behöver skriva klart några uppgifter. Vi kommer nog köra en liten träningpaus tills sommarlovet börjar, hoppas då på övertaggade hundar!

Har ni några spännande planer inför sommarn?

Likes

Comments

Det mesta just nu går verkligen bra! Freestye programmet är snart klart, behöver bara tänka över de tricks jag har valt och tagit med. Det har inte blivit mycket träning för Noras del men hon är över förväntan riktigt träningsugen och det lilla pass jag orkade med idag har varit det bästa på länge. Mitt gymmande går bra, nu när jag är och har varit sjuk är det lite uppehåll men jag har mer motivtion än förut. Doris träning går också över förväntan bra och jag kan inte vara mer än jätteglad!

Sommarlovet börjar närma sig och jag ser bara framemot det då jag har många planer för mig och hundarna. Bloggmotivationen är bättre nu och jag ska hålla er så uppdaterade jag bara orkar och kan.

Vad tycker ni är kul och intressant att läsa om och vad vill ni se mer av här? Tar emot alla förslag!!

Nu ska jag bara fortsätta plugga och ta det lugnt då jag har en liten bihåleinflammation som jag verkigen inte vill ska bli värre.

En bild från Golden utstälningen i Fjällnora förra året. Fina Walter som flyttade i vintras.

Likes

Comments

Mitt namn är Jonna von Sydow, född 2002 och är beroende av kaffe och hallon. Är bosatt i Uppsala och bredvid mig har jag min två följeslagare Nora, Festival´s Princess Leonore, född 2016 och Doris, ​Trastaveres Unexpected Love (Mer om de finns under deras flikar). Jag går fortfarande i skolan och funderar mycket om gymnasievalet 2018, drömmen är ForshagaAkademin.

Mitt liv består av hund, enda sen jag föddes har jag haft hund vid min sida. Växte upp med en schäfer hane, vi var "bebisar" tillsammans, en hund man aldrig glömmer. För ett år sedan bestod vår 4-benta familj av 3 Golden Retrivers och en Faltcoated Retriever och 8 små golden valpar. Jag och flatten Kelly var jättetighta och jag saknar henne något otroligt. Familjen utökades sedan med en till golden, Trastaveres Unexpected Love våran Doris efter Gently´s Special Delivery och Gently´s True Device. Nu efter många jobbiga beslut och ändrade familjeförhållanden har vi bara Nora och Doris kvar.

Just nu är jag och Nora som aktivast i utställningsringen och tränar mest freestyle, jaktapportering och lydnad. Snart väntas en debut för Nora i juniorhandlingringen med mig, ser framemot det! Jag har tävlat i juniorhandling i 3 år, varav alla år har blivit SM-kvalificerad till Stockholmshundmässa. Det har slutat med kvartsfinal platser 2 ggr! Doris och jag har börjat lägga grunderna för de hundsporter vi vill hålla på med senare. Tävlar gör vi och är som aktivast i utställningsringen.

Likes

Comments

Träningsmotivationen igår ikväll var på topp! Både Nora och jag hade mycket energi och glädje. Vi övade på freestyle programmet jag satt ihop och för att vara första gången så kan jag inte vara mer än jätteglad över hennes insats. Hon förstod nästan allt och hängde med i svängarna så kan inte vara mer än stolt över henne! Körde också lite platsliggning som vi egentligen inte behöver träna på, men duktig var hon där också. Ett lyckat sent träningspass blev det.

Dåliga bilder men mysstunden efter var nog bland det bästa!

Likes

Comments

Det går sådär med att hålla bloggen uppdaterad men jag SKA försöka, har sagt det nu jättemånga gånger men nu jäklar ska det ske förändring!

Nu har det gått 2 veckor sen praon, kunde inte hittat någon bättre praoplats. Jag hade en jättebra vecka där jag bland annat fick lära mig mer saker, få mer kunskap om hund (Golden retriever och Flatcoats). Kom hem på fredagen och då var det bara att packa om väskan för då skulle jag vara valpvakt på en annan kennel! Golden valpar är nog det sötaste eller valpar överlag! De där oskyldiga och söta blickarna, ja det gick ingen nåd den veckan/helgen!

Igår körde jag och Nora ett litet lydnad/freestylepass. Fotgåendet är mycket bättre och hon hade fokus nästan hela tiden, inkallningen gick super. Hon Lyssnade på "hit" kommanot och fick till en bra insvängning och satt sig utan att jag behövde påminna henne. Freestyle delen gick super den också, vi börjar knåpa ihop ett litet program!! Är jätteglad över att hon bara kör och fattar, vi har kommit en bra bit påväg till ett helt färdigt program men jäklar vilken hund jag har! Är så stolt över min lilla (ja nu är hon inte så liten längre) prinsessa!

Det vankas påsklov och jag är inte mer en taggad på det. På lördag drar vi till Åre, fått veta att på den sidan vi ska vara på är det ingen snö men som tur finns det en andra sida av berget som vi kan åka på. Ska försöka uppdatera lite om jag hinner!

Likes

Comments