Header
View tracker

En trött Greta!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det börjar närma sig jullov!

Längtar så otroligt efter lov, vill börja nästa år med en omstart i mitt liv, i skolan och vill vara mer positiv, så det kommer bli ett nyårslöfte!

I måndags så bestämde jag mig på impuls att fixa akrylnaglar, senaste gången jag gjorde det var inpå skolstarten i höstas. Gjorde de lite längre än förra gången och det fick bli lite lila mörkröd färg. Super nöjd och älskar de! Funkar jättebra och klia hundarna och ser det inte som ett "hinder" med att ha lite längre naglar.

Ville bara slänga ihop ett inlägg idag för jag vill verkligen full följa min "bloggmånad" eller vad man nu ska kalla det. Det är ganska mycket i skolan och har det lite tufft just nu i min situation men ska försöka ha en bra energi här på bloggen!

Hoppas ni alla mår bra!

xxx

Jonna

Kelly & Greta

Likes

Comments

View tracker

Vem är egentligen den där personen som sitter och bloggar, jo du det kan man allt undra!

Jag heter Jonna von Sydow och är snart 14 år (om bara några dagar!). Är bosatt i Uppsala och längtar tills jag kan dra härifrån. Har väldigt många tankar och funderingar om vad jag ska utbilda mig till och vilket gymnasium jag ska välja, önskar att man kunde välja bort den här beslutsångesten!

Som ni ser så brinner jag för mina hundar och hundsporten, är uppväxt med en schäfer hane och efter han kom Gutten (våran Golden hane som gick bort i mars, skulle fyllt 12 år)! Sen har det kommit en och en annan hund till flocken. Den 4-benta familjen består av tre Golden Retrievers och en Flatcoated Retriever. Jag har två egna, min golden valpis Nora på 9 månader och flatt tiken Kelly på 3 år. Just nu är jag som aktivast i juniorhandlingen som jag senast tävlade i lördags och kom till kvartsfinal i SM med en liten cockerspaniel tik på 1,5 år. Träningsmässigt så satsar jag stenhårt på freestylen och lydnaden, är uppväxt i spårskogen men i dagsläget vet man inte om det ska snöa eller bli dåligt väder. Så spårandet och sök ligger på hylla tillsvidare.

Mina mål 2017 är att börja tävla i freestyle och rallylydnad, vill även försöka tävla med Nora (golden valpen) i juniorhandlingen. Ska försöka ta viltspårschampionat på flatten och kanske till och med ska försöka få till ett CERT i utställningen!

Jag har mycket mer mål och saker jag vill hinna med och göra men jag måste se till att ta det lugnt.
Är så himla dålig på det så det kommer bli ett nyårslöfte!

Likes

Comments

Almanza Behind The Scene "Kelly"

Född: 2013-03-06

Ras: Flatcoated Retriever

Kön: Tik

Far: SE U(U)CH C.I.E NO UCH FI V-12 SE V-13 SE V-14 Castlerock Simply Magic

Mor: Almanza Mozzarella

Uppfödare: Ragnhild Ulin &Susanne Karlström, Kennel Almanza

Ägare: Petra von Sydow

HD/ED: HD grad B

Vikt: 25kg

Likes

Comments

Ja, vad ska man säga tiden går för fort!

Tänkte dela med mig med schemat för Kelly den här veckan. Just nu bor inte med Nora pga jobbig familjesituation.

Schema

Måndag: Bakdelskontroll & trickträning + långprommis i stan.

Tisdag: Ska försöka hitta ett ställe att lägga spår på, svårt nu när jag inte vet någon bra skog där det inte går så många människor. Fortsätter med trickträning & bakdelskontroll här också + långprommis.

Onsdag: Långprommis som vanlig men vilodag här.

Torsdag: Fotgående, "stanna" kommandot, långprommis.

Fredag: Tar nog en liten vilodag här med, är jättemycket i skolan och kan behöva en kväll lite mer för mig själv, såklart blir det en låg statsprommis!

Lördag: Bakdelskontroll, lydand, trickträning & bakdelskontroll och en långprommis.

Söndag: Inse att det är mattes sista dag som 13-åring! Kommer bli en rejäl prommis med bus å skoj!

Kelly för något år sedan när Mamma, Walter, Kelly och Morfar var ute i svampskogen. Min Morfar har tagit denna bild, vet dock inte varför jag valde att ha med den men jag gillar den!

Likes

Comments

Idag är ingen vanlig dag för idag är min yngsta storebrorsa Oskars födelsedag!🎉

Grattis finaste du, hoppas du haft en toppendag❤

Likes

Comments

SM-Juniorhandling hade jag inte så höga förväntningar på i år...

Ja, det slutade ju riktigt bra!! Tog oss igenom första gallringen i kvartsfinalen!! Trodde inte det skulle gå så här bra med en "ovan" hund. Jag fick i år låna min Gudmors hund Deuce (Tripolis New Edition) som jag kvalade in med och jag kan inte bli mer nöjd över dagen!! Domaren var jättetrevlig och var en super duktig domare och jag vill bara säga TACK till alla som gjorde min dag, ni vet vilka ni är😌

Jag har först å främst en Mamma som skjutsar runt mig på alla dessa tävlingar och stöttar mig upp till 100%

Min Mamma å Gudmor är jag så tacksam över att jag har, mamma du fick mig in i hundvärlden och jag kan inte vara mer glad över det!

TACK!!!

Likes

Comments

Hoppas att jag ska kunna hinna publicera ett inlägg nu varje dag!

Idag så hade jag inte tänkt ut något speciellt att skriva om för det är så mycket som ska förberedas inför imorrn!! Så delar med mig av massor av bilder på Greta, som inte syns så mycket här på bloggen.
Är lite blandade bilder från valp tiden för 4 år sedan å fram!

Likes

Comments

Gud så fort tiden går, den rinner bara iväg! Snart fyller man år och man måste börja köpa julklappar. Hoppas att det kommer snö på min födelsedag och julafton, vill ju få fina bilder!😉

Denna månad ska jag lägga upp ett inlägg per dag med massa blandade saker, tips och trix å mycket mer!

Idag hade jag tänkt och berätta lie om mina framtids planer.

Jag är nu lite osäker om jag vill gå på Forshaga Akademin, Ingelstad, Grans. Vill jag jobba med hund eller någonting annat? Jag har funderat ett tag om jag vill utbilda mig som veterinär eller hur jag nu vill göra. Har som sagt ett år kvar innan jag behöver bestämma men jag gillar att ha saker klart för mig.

När jag är 18 så vill jag flytta hemifrån och planerna är att Nora och Kelly följer med mig. Kelly är nu 3 och fyller 4 år nästa år och man vet ju inte om hon är kvar då. Får hoppas på det bästa! Vill ha tagit körkort och skaffat mig en bil så jag kan köra runt på alla dessa tävlingar.

Nästa hund som jag köper kommer dröja ett tag, skulle passa bra när jag är runt 20 vet dock inte om jag hade tänkt att plugga till veterinär men det går alltid att lösa!

Är väldigt sugen på att skaffa en engelsk cocker spaniel eftersom min gudmor föder upp och jag har tävlt med de, är som flatte i liten förpackning. Har alltid velat ha en Grand Danios för de är så stora och ståtliga men det får nog dröja ett bra tag innan en sådan kommer in i mitt hem. Älskar ju golden och mamma kommer alltid ha golden hemma och jag kommer nog ha en och en annan golden när jag blir äldre, har min egna lilla Nora och vi er en lång framtid med varandra, vill börja med nosework så vi sedan kan jobba i tullen med narkotika som hon ska hitta. Skulle nog tippa på en schäfer men de behöver väldigt mycket tid, å andra sidan längtar jag till min nästa! Gillar ganska stora hundar med en liten fransk bulldog skulle sitta fint. De är mest soffhundar enligt många men vore ändå kul att ha en, vet en uppfödare vars hundar inte har något problem med andningen och är väldigt seriös med avel. I mitt hem kommer det säkert finnas en och en annan golden, flatte, schäfer å grand danios.

Allt det här kan ju ändras men det är några raser som jag tycker lite extra om. Har ni några tips på utbildningar och hundraser så kommentera jättegärna för jag behöver massor med tips. Tack på förhand!


TB Nora som liten❤

Likes

Comments

Det är jättesvårt att hinna med allt! Jag hinner inte fylla alla "krav". Måste plugga, måste träna hundarna, å allt det här måste jag göra under stress å jobbiga familjesituationer. Så ja, jag hinner inte med allt!

Veckan schema; Nora
Måndag: Vila, i Söndags var vi på utställning hela dagen med mycket intryck.
Tisdag: Sätta ihop trick kedjor till ett snart helt freestyle nummer, även lite trick-träning & bakdelskontroll ska köras!
Onsdag: Lydnad; Liggandes under gång, platsligggning, fotgående.
Torsdag: Freestyle; Träna in trick kedjorna & trick-träning
Fredag: Bakdelskontroll & trick-träning

Veckans schema; Kelly
Måndag: Samma här Vila!
Tisdag: Trick-träning, bakdelskontroll
Onsdag: Lydnad; Fotgående. Träna in "Ligg", träna mer på "backa".
Torsdag: Trick-träning, bakdelskontroll.
Fredag: Samma som igår!

Försöker träna hundarna så ofta det bara går och den här veckan ser ungefär ut så här! Kelly känner jag att bakdelskontroll behövs för Nora kan redan "backa" och har någorlunda kontroll över sin bakdel. Jag satsar stenhårt på freestylen och nu när det snöar blir det svårt att lägga spår, vilket är jättetråkigt. Freestyle går både bra att köra både inomhus och utomhus!

Ha nu en bra vecka!

Likes

Comments