Header

Under de senaste veckorna har det hänt mycket, varit mycket i skolan mm. Men nu jäklar ska bloggen uppdateras.

Tänkte börja med hur träningen går med Doris och den rullar på bra. Vi har lagt mycket fokus på jaktapporteringen och det har visat bra resultat, samma gäller freestylen. Nu ska vi verkligen fortsätta träna ännu mer så att det någon gång kan bli en debut i freestyle. Har grubblat lite över om jag ska träna lydnad med henne, vi gjorde det mer förr men har helt glömt bort det.

Träningsupplägget för ikväll är att köra apportering (enkla linjetag) vid ån så Doris får lite störning av andra hundar och människor som går förbi. Blir också lite klicker-träning då hon har börjat slarva en del på vissa trick.

Ha en trevlig kväll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Den 29 April 2016 vaknade jag upp med ett stort leende på läpparna, det var nämligen dagen då Mamma och Mormor skulle hämta hem min egna lilla valp! Hela skoldagen satt jag bara och kollade på bilder på henne och hennes kullsyskon, det pirrade förväntansfullt i kroppen på mig. Det var en av de bästa dagarna i mitt liv och en av de jobbigaste för jag var tvungen att gå i skolan, har aldrig någonsin haft en så seg dag som denna. Innan sista lektionen tog jag med mig mina saker in på lektionen så att jag så snabbt som möjligt kunde rusa hemåt. När jag kom hem helt röd och flåsade i ansiktet fick jag vänta på att mobilen skulle ringa, jag gick runt och runt medan jag stirrade på mobilen. Plötsligt fick jag ett telefonsamtal från Mamma som sa att de var på uppfarten och innan jag ens hann blinka var jag utanför grinden och såg min lilla prinsessa lunka fram och se sig omkring. Hon hoppade upp i min famn och började genast bita och slicka i mitt ansikte.

Efter en låååång väntan var hon äntligen där min lilla tjej, min Nora!

VALPTIDEN I BILDER

Likes

Comments

Detta är det vi prioriterar mest just nu i träningsväg men blandar in lite olika träningsmoment varje gång. Som sagt är detta det vi lägger fokuset på nu.

NORA:

-Kontakt, vi har börjat med kontaktutmaningen.

-Tricks; länkning av tricks.

-Platsliggning; Vi kör en utmaning där också och ändrar miljö för varje gång

-"Stå"-träning för utställningDORIS:

-Freestyle; länka tricks och träna på ingångar vid olika positioner.

-Kontaktutmaning

-"Stå"-träning; få koll på tassarna så att hon står STILL!

-Platsliggning; Samma här, kör på med utmaning här också.

-Jaktapportering; linjetag, fokusera på handtecken och visslan.

Likes

Comments

På två utställningar i rad!!
1:a I unghundsklassen men CK båda gångerna😍
Min prinsessa levererar och jag har världens bästa Mamma som visar henne så fint❤️

Likes

Comments

Jag har var på Gotland över helgen förra veckan, åkte redan till pappa på torsdagen så var borta från hundarna i 4 HELA dagar. Det var rätt jobbigt för när vi väl gör någonting så brukar hundarna alltid följa med, oftast är det ju tävling.

Så i måndags tog jag en långpromenad med Doris och passade på att gå igenom lite tricks som ska vara med i freestyle programmet och lite fjärr träning. Kan säga att Doris är väldigt het, hon är helt galen efter fyra dagars uppehåll från träning. Har ett antal blåmärken och rivmärken på kroppen men vad gör det, energin som Doris hade överfördes till mig och gjorde mig så himla glad! Även om hon va helt galen och slarvade jättemycket så har det här varit vårt bästa träningspass hittills.

En väldigt bra start på veckan med andra ord!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så har både Nora och Doris friröntgas och båda har HD A och ED ua!!!!
Svävar på moln😍😍😍

Likes

Comments

Idag tänkte jag berätta om målen jag har med Doris och vad vi satsar på och vad vi kommer lägga mycket tid på nu framöver. Ni har säkert läst om att vi kör en hel del freestyle och det kommer vi fortsätta med. Det går rätt så bra men det är vissa tricks och saker vi behöver slipa till lite extra så att det verkligen sitter. Nu på hösten älskar jag att vara i skogen för det är så fint med alla färger och det är ofta väldigt behagligt väder. Jag har funderat ett tag och nu ska vi köra en hel del jaktapportering.

Jag har aldrig riktigt lärt Doris grunderna i själva apporteringen, bli skickad på kommando, hämta dummien och komma tillbaka med den. Det jag tänker börja med är att vissla in henne med Nora, varför jag tänker ha Nora med är för att hon lyssnar lite på visslan och Doris kommer då följa efter henne. Sen tänker jag helt enkelt börja träna på linjetag och få Doris jätteintresserad av dummien,det här med dirigering är jag inte något vidare bra på och behöver träna mer på det. Nu kommer vi bara köra linjetag och bli säkra på det innan vi provar något nytt.

Jag ska lägga en del spår, personspår och viltspår. Det jag behöver lära mig är att lägga blodspår då jag inte riktigt vet hur jag ska göra. Så det kommer bli en hel del spårning också.

Det kommer bli en del svampplockning och då är det perfekt att lära in hundarna leta kantareller! Greta som vi hade gick jag en kantrellsökskurs och än idag hos sin nya familj letar hon i skogarna efter kantareller.

KramLikes

Comments

Träningen på sista tiden med Doris går bara framåt! Det känns verkligen som om vi kan gå ut på freestyleplanen snart, hade tänkt att vi skulle göra debut i oktober detta år men jag tror vi hoppar det. Doris behöver lugna ner sig lite då det finns alldeles för mycket energi i det lilla monstret, jag ÄLSKAR hennes driv men vi skulle behöva jobba lite till på att fokusera på mig och inte allt annat som händer runtomkring.

Så jag tänker mig nu en debut på början av nästa år eller sent detta år. Eftersom tävlingen i oktober är i en inomhushall vilket vi aldrig har tränat i så känns det bättre att vänta lite till så att vi är mer redo för alla miljöer, det känns iallafall som det är mindre risk för att misslyckas då.

Vi kommer att fortsätta med freestyle träningen så får vi helt enkelt se när våran tävlingsdebut blir!

Likes

Comments

I Måndags började jag skolan efter ett relativt bra lov, var bara i skolan en kortis (tack och lov). Ja, nu går jag sista året i grundskolan och om jag ska vara helt ärlig så kommer jag nog sakna det lite. Nu har jag ju ändå gått på samma skola i snart 4 år, man vet vart alla salarna är och man hittar i skolan. Sen om ett år blir det helt nytt och förhoppningsvis har jag kommit in på ForshagaAkademin (vilket vore drömmen!). Medans jag kommer sakna min gamla skola kommer jag nog gilla den nya lika mycket som den gamla.

Tänkte sammanfatta mitt sommarlov lite kort, då mestadels blev det en hel del hundträning och jobb men utöver det har jag tävlat en hel del med väldigt bra resultat. Kvalat in till SM i juniorhandling, vilket nästan var det bästa. Det bästa med mitt lov är nog att jag har varit omringad av så många fantastiska människor, bl a låtit mig visa deras hundar, hjälpt mig i både hundträning och tävling. Haft underbara utställnings helger med mycket skratt!

Sen sist av allt. Tack Irene och Peter för att jag har fått förtroendet att få visa era fina hundar, att fått lära känna er, ni är helt enkelt bara BÄST!!

Likes

Comments

Just nu har jag varit borta i två veckor och hjälpt till på en goldenkennel, alltid lika roligt att vara här. Doris fick följa med och hon trivs här på landet när man kan busa och springa fritt. Nu på torsdag så åker vi till Gotland på hundutställning och denna gång stannar Nora och Doris hemma då jag ska visa andras hundar, ska bli så himla kul!

Freestyle träningen går jättebra just nu, Doris har ett sånt driv som gör att det blir så roligt att träna henne. Svansen går i 110 och fokuset är på topp, man ser verkligen att hon gillar det och det ska bli kul nu framåt hösten. Jag har funderat och det kanske redan i år blir debut i freestyle🙈

Nu ska jag fortsätta att gå på promenader med hundarna sedan blir det nog lite mer freestyle träning!

Likes

Comments