Träningen med Glitnir går framåt, han lär sig otroligt snabbt och accepterar mig mer och mer varje dag. Fortfarande är han lite på sin vakt med allt i sin omgivning men vi jobbar på det också. Senaste dagarna har jag bara longerat honom först i korallen och sedan löst i paddocken och idag provade vi även lite med sadel på! Vi tog även en promenad i solen <3Det var säkert 2-3 veckor sedan han blev riden nu så vi börjar om med allt från början bara för att inget ska gå snett osv. Tanken framåt är att fortsätta longera med sadel och även göra uppsittningar i stallet, sen förhoppningsvis kan jag börja rida lite smått och så får vi se där ifrån hur allt går.

Under veckan vi åker till SM går Glitnir ut på bete med de andra unghästarna för 1 veckas vila så nu ska han vara igång så mycket som möjligt. Helt sjukt att det endast är 2 veckor till SM - roligaste veckan på året. Är så himla taggad!! Idag kollade kiropraktorn på G bara för att stämma av hur han ser ut i kroppen, allt va bra förutom att han var något stel i länden höger bog, vilket också stämmer överens i ridningen. Kommande vecka ska han bara jobbas från marken med tömkörning/cykling/ longering för att få en lugnare vecka innan finslipet inför SM görs.

Jag är nöjd efter helgens final och har mycket tankar som följer med hem efter denna helg. Vi slutade på delad 3e plats på 6.33! Ska bli spännande att se utvecklingen till SM!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 95 readers

Likes

Comments

Idag är ingen vanlig dag för idag är det prinsens födelsedag!! Hela 10 år fyller han idag lilla hjärtat<3

Senaste dagarna har bestått av det mesta - avslutningsfest, sommarlov, tävling och träning. Mycket att stå i ;) i torsdags var även första dagen på ÖSM som håller på tills imorn, många starter och långa dagar. Kul faktiskt men man blir väldig trött!! Jag red min första start igår, V1 och satte ett rätt så bra program. Några små missar här och var men i det hela var han fin och jämn, en slut poäng på 6.37 och 4a ini a-finalen. Första gången på länge som känslan, poäng och dommarkommentarer stämmer överens. Idag var det T1 och jag har egentligen inte så mycket att säga, gick ut på 6.0. Jag va nöjd och han kändes fin och med mig men poängen var absolut inte vad jag räknat med. Tråkigt, känns som vi fastnat i en svacka som vi inte riktigt tar oss ur. Men vi tar nya tag och ser på det positiva, jag blir faktiskt riktigt motiverad av motgångar till att bli bättre och utvecklas.

Nu iaf ska vi straxt hämta upp Elsa och Lisa för lite käk på pinchos <3

  • 148 readers

Likes

Comments

Jajamensan, idag blev allt klart och jag äger nu mera en till Glitnir. Lite komiskt med samma namn men What 2 Do. Lätt att hålla koll på ;) vi har under en tid varit väldigt intresserade och funderat fram och tillbaka men insåg i slutändan att ska han säljas är det dumt att inte slå till. Är sååå glad över honom och jag tror verkligen han kommer bli bra. Dessutom är han ju världens sötaste??!! Glitnir är en femgångsvalack född 2012 alltså 5 år och halvt inriden. Sent inriden så han ligger lite efter i sin utbildning men han lär sig otroligt snabbt! En känslig kille som gärna vill ha koll på allt i sin omgivning men som samtidigt bara vill väl<3 e: Garri fra Reykjavik & u: Nádun från Vargsätter

Hoppas och tror på en bra framtid med lillprinsen!
Förutom att fira ett tillskott till familjen så fyller även min bästa person Markus 17 år idag, STORT grattis till dig min favorit 🎈

  • 528 readers

Likes

Comments

Halva helgen har gått, typ eller man räknar ju med fredag som helg ;) har hunnit med: stallet - sol och G, lunch med Anna o mamma i Borensberg, ta sönder en bil, inte få åka på yoump :/, basketkväll och nattbad, morgonfodring, ha lektion för Ellinor och Tuwa och återigen rida prinsen. Haha en gott & blandat helg, både kul och mindre kul saker. Nu är iaf planen att åka hem till Moa för att bli bjuden på mat<3 sen vid 21 ska vi till yoump ÄNTLIGEN!! Vi fick boka om igår då mammas bil paja på vägen dit :/ men men.

Imorn tar jag sovmorgon!!!

  • 248 readers

Likes

Comments

Onsdag och tillbaka i skolbänken, dock endast en snabbis för att göra en presentation + skriva ett prov. Dagen fortsätter med jobb ikväll.
Igår hände inte mkt mer än att jag och Clara träffades vid 11.30 för att plugga på Waynes, åkte till Sabina för att fixa fransarna sen hem och rida Solis och mamma tömkörde prinsen. Måndags bestod nästan av samma sak. Red lektion vid 12, träffade Cornelia och Clara för att plugga i stan och på kvällen hängde vi i Ljungsbro på klipporna.

Resten av veckan är inte så speciell, jobb, hästis och skolan. Känns så sjukt att vi får sommarlov nästa vecka, mitt sista dessutom. Har massor inbokat i sommar och ännu mer som inte är inbokat men som man vill hinna med ändå. Längtar faktisk till trean nu när man ser alla studenter, eller rättare sagt - längtar till studenten!

Kan också meddela att om allt bara går som det ska framåt så har jag en sååå rolig sak att berätta!! Har ju nämt det tidigare men nu är det nära ;)

  • 279 readers

Likes

Comments

Här kommer det sena inlägget om tävlingen i lördags. Till att börja med så var Glitnir helt som vanligt under framridningen, han svarade fint på alla hjälper och var inget mot hand. Väl inne på banan gick allt lite på rutin i V1, han va fin men hade inte riktigt det lilla extra. Ett galoppinslag i travmomentet (IGEN) så -1 poäng från alla domarna :/ mindre kul. T1an är jag mer nöjd med, han va super fin och lyssnade verkligen på mig. Mjuka nedtagningar osv!! Slutade på 6.27 vilket är helt ok, inte helt överens med vad som stod i kommentarerna men så är det alltid. Vi laddar om för ÖSM om 2 veckor.

Lördags kvällen spenderades ute, mycket folk och bra stämning!!
Nu har jag precis kommit hem från stallet, har ridit lektion för Anna och det gick väldigt bra!! Fått massor tips och saker att träna på och utveckla, både hos mig och Glitnir.
Igår var farmor och Mats över för dels "fira" mig för körkortet och dels hälsa på. Mamma bakade rabarberpaj sååå gott!!

Ska straxt sätta mig i bilen mot stan, ska träffa Cornelia och Clara för att plugga inför en presentation på onsdag.
Hörsss

  • 288 readers

Likes

Comments