Plugg, hästar och planer för jul

catch up

Helgen + studiedag

Back 2 business efter en chill helg, verkligen i min smak!

Gick 10-16 i skolan, dagen har gått ovanligt fort tycker jag, fett skönt!

Har precis pluggat en timme och ska nu käka lite mat sen fortsätta plugget tills ca 19 då jag beger mig ner till stallet. Gul och Lif ska ridas på banan och brun ska longeras. Allt i sin ordning!

Hur mysigt är det inte att det kommit snö!! Fördelar med landet - snön försvinner inte direkt, så mysigt! Hoppas bara det håller i sig till jul så vi kan få en vit jul i år! Vi firar hemma detta år, egentligen inget konstigt då vi gjort det de senaste åren, med undantag från förra jul som vi firade i Ljungsbor hos mina kusiner. Men istället för att pappas sida av släkten kommer till oss så ska vi fira med våra grannar aka extrafamilj. Bryta de oskrivna reglerna om att fira med hela släkten ;)

Måste ta tag i lite plugg igen, hörs när vi hörs ;)
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Wow wow wow vad jag saknat att logga in här och öppna upp mig lite. Kan säga att det har kliat i fingrarna på mig att skriva om senaste tiden men sen har det bara inte blivit av. Har inte velat komma med något halvdant så har valt att inte skriva överhuvudtaget. Men nu kunde jag inte hålla mig mer ;)

Är tillbaka med mer energi sen sist och hoppas kunna hålla i det den här gången. Kan inte påstå att jag inte har fullt upp fortfarande men är ju egentligen inte AS jobbigt att skriva några rader, hallå.

Mycket har hänt sen sist, i alla fall med hästarna! Brun och Lif är i full träning, de rids ca 3-4ggr i veckan, vilar 2-3 och longeras/tömkörs/markjobbas 2-3 ggr. Helt beroende på vad annat jag har planerat under veckan så schemat ser lite olika ut för dem. Tränar och rider för Anna som är lite som min högra hand just med de yngre, vilket är bra då de kräver struktur och att allt går rätt till med dem. Jag har även en veckoplanering för varje häst så jag själv har 100% koll, ingen lämnas ute eller blir glömd! Gul är också i full träning, jag och Astrid åker kontinuerligt till Johanna och tränar vilket verkligen ger resultat! Både han och jag utvecklas så mycket, väldigt bra då jag tar med mig massor till småttingarna! Sen får jag inte glömma att tacka min mamma och Lovisa som också hjälper mig! De dagar jag vill ta alla hästar själv är som ofta med och mockar + gör påsar och de gånger jag hinner mocka tar hon ofta en eller två och markjobbar, vinnande koncept! Lovisa hjälper mig också, mest med Lif som hon ridit några helger nu. Bra för Lif som behöver få ha lite "kul" mellan gångerna jag rider henne och kräver lite mer, sen såklart bra för Lovisa som lär sig massor (även fast hon redan är duktig såklart ;)) och det underrättare för mig. En mindre häst på helgen så annat kan hinnas med.

Brun och Lif har gjort tävlingsdebut på Meistaris vintertävling förra helgen, varsin T8a fick de ställa upp i då ingen av dem är riktigt redo för något annat än. STOR guldstjärna till båda två! Brun knep en andraplacering på 5.27 och Lif en 6e placering på 4.77! Är sååå stolt över båda två, absolut inget jag hade förväntat mig av någon av dem, framtiden ser ljus ut ;).

Även gul har fått starta en vintertävling i år, Stenholmens östgötacup som de håller varje år deltog Kulltorp på igår. Jag, Astrid, Anna, Ellen & Hanna som ett lag. Även detta gjorde vi med bravur, laget leder än cupen men 2 deltävlingar återstår. Prinsen såg även till att kamma hem första platsen i elitklassen så individuell seger till oss! Wow vad fin han var! Vilken häst jag äger?!

Förutom hästarna som typ är mitt liv så går jag ju också i skolan. Tredje och SISTA (?!?!) året. I vår väntas, bal, student och ett avslut på mina 3 fantastiska år på Folkis :( ledsamt då det är sån trygghet att komma till skolan och ha rutiner, men jävlar vad jag börjar tycka det ska bli skönt att bli klar! Just nu går tankarna runt i 120 i huvudet - ska man flytta och börja jobba på någon gård för att kunna satsa till 110%?, Börja plugga direkt för att skaffa sig ett stabilt jobb och fastanställning i framtiden, men inte kunna satsa helt? Lämna hästarna för en stund och åka utomlands? Söka jobb här i linkan och ha hästarna som jag har nu? Åka till island och jobba på e gård där? Så många frågetecken och allternativ. Sen är den delen om att åka utomlands och lämna hästarna helt utesluten. SJÄLVKLART kommer jag åka utomlands för kanske 1-2 veckor men absolut inte mer. Inte än.

Är lite rädd för framtiden samtidigt. Vad som förväntas av mig och att jag måste välja? Vad jag ska välja!

Meeeen det är sånt som får läggas lite på hyllan så länge, nu är målet studenten med en gymnasieexamen och höga mål inför säsongen 2018!

Sen får jag inte glömma att skriva några rader om mina helt fantastiska vänner! Ingen är som er! True supporter som tog sig till tävlingen igår för att heja<3 Måste även säga GRATTIS i efterskott till Mosing som fyllde 18 förra tisdagen! Middag på Ciccolata sen lite utgång. Hon bjöd även på riktig tapas förra lördagen (matkoma i 2 dagar efter det) och sen utgång på kvällen. Bara Frida kvar men dessvärre får hon vänta 1 år till då hon är ett år yngre än oss andra :/ den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge...

Åter igen wow, så skönt att logga in här och öppna upp sig lite.

Likes

Comments

Godmorgon!!
Jag och Astrid rullade precis från Kulltorp och mot Johanna för lektion igen. Äntligen !!!

Haft en så bra vecka att jag inte hunnit uppdatera här. Med risk för att säga för mkt känns det som att livet vänder, åt det bra hållet då. Helgen har också varit bra, har nästan bara varit i stallet känns det som. Hängde med mina favorit personer i fredags, stallet 10-16 i lördags och igår 07-13 då jag fick ta mickans 2 första lektioner och så har jag tagit stallet åt Anna. Som tur är har vädret, iaf igår, varit helt fantastiskt!! Dessvärre är paddocken isfylld så igår reds gul ut med första lektionsgruppen och brun + Lif fick vila. Jag, mamma och Astrid va även på sifs galamiddag som hölls i Linköping i år i lördags. God mat och trevligt sällskap!

Börjar dessutom veckan med studiedag <3 då passar man på att åka och träna istället!

Likes

Comments

Första gången på riktigt länge jag haft en sån här dag. Allt har bara flutit på och jag har fått massor gjort samt haft mkt energi och ork att jobba 100% på alla lektioner och ha fokuset på rätt saker. Hade tom ork att sitta en timme efter skolan och plugga och avslutade dagen med ett bra pass på den gula. Han var jätteduktig!! Har dragit mig lite från att rida han då det gick så bra på lektionen hos Johanna och jag har känt mig lite vilse efter det, liksom "tänk om jag rider idag och så går det skit och vi får starta om på ruta 1", töntigt va? Måste skaffa mig själv lite självförtroende och våga lita på både honom och min egen kapacitet. Jag och Astrid planerar iaf inför att åka ner snart igen, 2 gången i månaden är målet att hinna med och ha råd med. Brun och Lif fick båda markjobbas idag av min snälla mamma. B tömkördes och L longerades. Känns bra att alla 3 fick röra på sig idag, även fast klockan är mycket så känns det som att tiden stannar när man kommer till stallet. Precis som att all tid i världens finns och att ingenting kan vara viktigare haha. Därför blir det ofta så att man landar hemma mellan 21 och 22. Men det är de värt, alla timmar man lägger på det man älskar mest<3 

Känns som min höst/vinterdipp inte kommer vara lika djup som tidigare år. Ser snarare fram emot vad den har att erbjuda. Iaf för stunden, vem vet, imorrn kanske jag ångrar vad jag just skrivit och bara har lust att radera detta inlägg. Men förhoppningsvis fick jag mersmak på hur jag känt idag och fortsätter i den riktningen!

Nu ska jag bädda ner mig i sängen, kolla Netflix och inte känna någon ångest alls! 

Pussss

Likes

Comments

Jag är så glad!! Igår var vi hos Lotta och hämtade hem mitt nya tillskott, Lif från Asplund. Lif är ett 4 årigt femgångssto efter Nökkvi fre Vestra-Geldingaholti. Lotta tog kontakt med oss för ett par veckor sedan och frågade om vi skulle vara intresserade av Lif, vi åkte nästan direkt upp och provred för att ens se om det var något som var intressant. Och som ni förmodligen förstår så va hon det! Igår åkte vi tillbaka och skrev papper + tog med henne hem <3. Tack Lotta och Roger Träff för denna möjlighet och för förtroendet.

Tanken med Lif är att hon ska vidareutbildas hos mig, gå från unghäst till ridhäst och förhoppningsvis starta lite tävlingar. Sen får vi se om vi behåller henne eller om hon ska säljas i framtiden.

Visst är hon bedårande!!!!

Likes

Comments

Heeej
Tillbaka till trötta Linköping igen ;) tåget gick 14.44 och innan det hann vi käka såå god frukost, gå på fotografiska och shoppa en sista gång innan hemresan. Haft sååå mysigt och bra sällskap dessa dagar, som vanligt såklart!! Älskar vår tradition!! Fick med mig 3 tröjor och 2 byxor för rimligt pris, riktigt nöjd med vad jag hittat denna gång. De gör sig bra i höstgarderoben kan jag säga ;)
Just nu befinner jag mig hos Moa, vi käkar massa onyttigt och bara pratar skit. Precis som en lördag ska vara!
Imorgon ska jag ta lååång sovmorgon, rida mina ääälskade hästar, plugga och på kvällen ut o käka med tjejerna. Perfekt avslut på ett alldeles för korta lov.

Xoxo

Likes

Comments