Bakat & Lagat, Gravid

När man har känt sig lite lagom eländig och tråkig hela förmiddagen, så får man väga upp det på något vis. Jag gjorde detta genom att baka - massor. En dubbelsats av subway kakor (41st fick jag ut) ligger nu och svalnar i köket och jag känner mig lite piggare på livet.

Igår lyckades vi efter många om och men även packa väskan till bebis som ska med till förlossningen. Vi går in med förutsättningarna att allt kommer gå bra, att vi alla kommer ut på andra sidan och mår bra, och väljer att packa en liten väska. Både för oss och för mini. BB erbjuder dessutom en del plagg - om det nu verkligen skulle krisa!

Likes

Comments

Gravid

De få gånger tvätten är rolig att vika, hihi.

Vi var som sagt hos barnmorskan igår. Mitt SF mått hade tydligen inte alls växt sedan sista besöket och vi blir ändå skickade på tillväxt-ultraljud. Barnmorskan var dock inte orolig, när hon kände på magen så tyckte hon att det kändes som "mycket" bebis och ganska fullt, men eftersom att det är måtten de går efter så fick vi en remiss för ultraljud. 
Jag är ju inte så stor till att börja med och har varit strax under kurvan hela vägen, men har nu börjat sjunka ytterligare. 

Synd att det ska behövas, samtidigt som det ska bli spännande att se bebis en gång till innan det är dags för entré. 

Likes

Comments

Gravid, Vardag

Jag och symaskinen har förlåtit varandra! Åtminstone har vi slutit tillfällig vapenvila och resultat ser ni här ovan. Det här är en blöjplånbok, eller en nappie wallet, perfekt för oss som inte har skaffat någon skötväska ännu.

Vi har inte hittat någon skötväska vi gillat än och tycker att alla vi har tittat på känts stora. Eftersom att vi inte vet vad vi kommer behöva ha med oss känns det dumt att köpa en väska bara för sakens skull (och den till vagnen var bara himla ful). En miniryggsäck som jag köpte i London förra sommaren ska därför få fungera som bebisväska tills vi hittat något bättre och en nappie wallet känns perfekt att ha i denna.

En nappie wallet är som en förvaringsficka för blöjor och i detta fall även våtservetter. Mönstret jag gick efter beskrevs som extra rymligt och här får nog plats ganska mycket mer än vad jag har stoppat i. Beskrivningen finns här! Ett lagom svårt 20 minuters projekt som även den mest syrädda kan våga sig på!

Likes

Comments

Gravid, Vardag

Godmorgon! Första laddningen med tvätt är redan igång, köttet som är till kvällsmaten är upplockat från kylen och jag tänkte ge mig på att försöka tvätta upp alla plaggen vi fick under babyshowern.

I eftermiddag är det besök hos barnmorskan, där vi ska prata om förlossning och vad vi förväntar oss. Jag ska passa på att fråga lite hur mycket en fixerad (fick höra att mini var det vid sista besöket) kan flytta på sig, då jag helt plötsligt var alldeles tom på ena sidan där bebis mer eller mindre alltid har legat. Får inga direkt bra svar när jag själv söker. Det ska bli spännande att se vad hon säger!

Likes

Comments

Gravid

38 (37 + 0)

Har varit lite under radarn det senaste, åtminstone på sociala medier. Igår kände jag mig så överkörd att jag till och med grät en skvätt på Väla, som vi hade fått köra ut i ren panik för att jag var hungrig NU och maten hemma blev allt annat än lyckad. Idag är jag på bättre humör, men har det stundvis tungt att andas och bebis stökar runt och möblerar om allt vad det går. Nu räknas graviditeten som fullgången och nu har mini mitt godkännande att komma, om det så är imorgon så om ett par veckor!

Vecka 38: Barnet är nu cirka 48 cm långt, och väger cirka 3 kg i början av veckan och 3,17 kg vid veckans slut. Graviditeten räknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt och alla inre organ är nu färdigbildade. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna nedåt så erbjuds ofta ett yttre vändningsförsök.

Likes

Comments

Gravid, Vardag

Jag har gått i lite av en mysbubbla hela dagen. Efter att vi hade handlat veckans middagar i förmiddags, åkte vi hem på en sen frukost hos mamma. Hon körde sedan iväg mig på spa där jag fick en gravidmassage som var så härlig! När jag kom hem igen så åkte jag och Viktor iväg på lunch och ordnande några ärenden och nu är han iväg på innebandy.

Från att vara en dag där ingenting är bestämt (nåja, massagen var ju bokad) till att vara en riktig mysdag. Hur spenderade ni er tisdag?

Likes

Comments

Gravid

Hela lördag förmiddag gick jag runt och små pysslade hemma. Försökte få ihop en plats till blöjbyte, försökte få ordning i lådorna bland minis grejer och lite allmänna hussysslor. Viktor ringde och sa att jag skulle bli upphämtad av hans syster vid lunch och att han skulle möta upp oss på Väla senare där vi alla skulle fika.

Något senare hämtas jag upp av Sofie och Frida, och skjutsades hem till Viktors föräldrar. Innanför dörren väntade vänner och familj, ett hus fyllt av dekorationer, framdukad mat och ett presentbord med allt man kan tänkas få till bebis. Tråkig som jag är, så har jag misstänkt att de har planerat något, men jag skulle aldrig kunna föreställa mig att de hade gjort sig så mycket besvär för min/vår skull, eller att det var så många som kom.

Vi fick presenter i mängder och skrattade lite smått när det upptäcktes att flera av gåvorna (av olika personer) hade girafftema! Vi blev bortskämda med inte mindre än tre blöjtårtor, flera blöjpaket och många bra-att-ha-grejer. 

​Tack så mycket alla som lade ner tid och energi på att sätta ihop det här till oss och tack för alla fina gåvor till vårt pyre. Vi är så tacksamma över att ni finns i vår närhet ❤

Likes

Comments

Gravid, Vardag

Min snälla mamma hjälpte mig att fota ute i snön igår.

Det absolut bästa med att gå hemma på gravidpenning är att öven fast man har sovit dåligt om natten, så finns det chans att ta igen det hela dagen. Viktor började jobba tidigt idag och jag vaknade av hans larm och kunde inte somna om. Men knappt 20 minuter efter att han hade åkt till jobbet låg jag och halvsov i soffan (i ett hav av kuddar, så skönt!).

Idag ska jag ut med mamma och jaga lite saker till BB väskan. Det är bara ett par få saker som fattas innan jag känner mig nöjd. Vi bor dessutom så nära både familj och lasarett, så om det skulle krisa, finns det möjlighet att både åka hem och hämta eller be någon hjälpa.

Ha en underbar fredag!

Likes

Comments

37 (36 + 0)

Har många nerver som hamnar i kläm, att sitta i soffan en längre stund kräver flera kuddar som stöttar upp under rygg och mage, vaknar flera gånger per natt för att vända på mig eller för att det är full show i magen. Vilken sida jag än ligger på är det någon som trycker ifrån, nästan så att det känns som att jag har lagt mig ovan på något. Men nu är vi verkligen på upphällningen! Bebis kan komma vilken dag som helst, men om mini stannar inne en vecka till så är jag tacksam (37 + 0 räknas som fullgången graviditet), även om vi längtar väldigt mycket!

Vecka 37: Barnets totala längd är nu cirka 46 cm, och det väger cirka 2,79 kg i början av veckan och cirka 2,97 kg vide veckans slut. Barnet förbereder sig på livet utanför livmodern - bland annat genom att suga på tummen. Sugreflexen är viktig så att barnet senare kan amma. 

Kom ihåg att du som blivande mamma fortfarande ska känna fosterrörelser dagligen, kontakta annars sjukvård, dag som natt. 

Likes

Comments

Vardag

Jag träffade Louise genom ett blogginlägg. Blondinbella hade skrivit ett inlägg om hur svårt det kunde vara att skaffa vänner i vuxen ålder och uppmuntrade sina läsare att skriva en "kontaktannons" i kommentarerna under. Jag, som höll med om varje ord hon skrev, knappade in en liten kommentar och fick faktiskt en del svar. Några klickade man inte alls med och ett par slutade svara efter några mail, men sen var det Louise.

Det var nästan läskigt hur lika vi var, hur många upplevelser vi hade delat och så många gånger vi varit nära att träffats - utan att veta om det. Ett exempel är att Louise hade gått i en klass över mig i högstadiet, i samma skola, om de inte hade flyttat. I sommar är det två år sedan det första mailet, men det känns ofta som vi alltid har haft varandra.

Likes

Comments