Vardag

Muggen kommer från Lagerhaus

God morgon! Här startade dagen med en hostattack i följd av en slemmig kräkning hos vår minsting, så det blev snabb uppstigning minst sagt. Stackaren har hostat hela natten, så det var bara en tidsfråga innan något skulle följa med upp. Han blir numera vansinnig om man ens kommer nära med näsfridan, som om det inte vore svårt nog att komma åt att städa näsan på honom.

Nu är det bara 10 dagar kvar till julafton och jag är osäker på om jag verkligen har hunnit eller kommer hinna med allt som jag tänkt att jag skulle göra under december månad. Nästan alla julklappar ligger klara, det är bara ett par till som ska inhandlas. Julbaket har jag inte kommit särskilt långt med och hade vi inte kokat fudge hemma hos mamma här om helgen så hade det nog inte blivit mer än pepparkakor för min del. Ovanpå allt har jag dessutom inlämning för första modulen på julafton, som jag helst vill bli klar med så snabbt som möjligt. Men med en liten sjukling som bara vill sitta klistrad i mammas famn, så är det en utmaning att sitta en längre stund vid datorn.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag, William

Tur att man har expert hjälp när det är dags att klä granen! Han fick först sitta en bit på avstånd och tittade medan jag fyllde granen med olika dekorationer. När jag var halvvägs fick han komma närmare och känna lite på både gran och pynt.

En lågt hängande julkula fick inte längre hänga kvar och han satt länge och kände på den. Fingrade länge på linan den hängt i och efter ett litet smakprov skickades den iväg längst golvet.

Båda killarna sover just nu i soffan och jag ser om en serie på Netflix. Viktor ska iväg om någon timme och se den nya Star Wars filmen och jag får köra lite hemma mys ihop med William.

Likes

Comments

Vardag, William

Glad Lucia på er! Imorse tog jag och William vagnen bort mot svärmors jobb, där vi fick följa med in och se luciatåget. William tittade storögt på alla i aulan och sedan tåget med alla ljusen. Mot uppträdets slut så blev han så bekväm i den nya omgivningen att han började "sjunga" med - till barnen i stolsraden framförs stora förtjusning.

Viktor och William läser nu trettonde boken i julkalendern och det är snart dags att sova en stund. Han är fortfarande förkyld men känns inte riktigt lika snorig idag, hostan däremot är värre och det känns som att han nog har lite halsont med. Han blir ganska upprörd efter en hostattack, så misstänker att det gör ont i halsen med. 

Senare idag ska vi försöka hinna ut och köpa årets gran. Det ska bli himla spännande att se vad William tycker om detta, han är väldigt intresserad av växterna som står på golvet, så kan tänka mig att granen kommer ha hög wow-faktor.

Likes

Comments

William, Vardag

Natten som började så lovande med en liten kille som somnade bara ett par minuter efter han hade landat i sängen, slutade med att jag större delen av natten spenderade sittandes med bebis upprätt i famnen. Han blev plötsligt väldigt snorig och sov mycket bättre halvliggandes i min famn. Det innebar dock att jag inte sov något alls.

När vi slutligen gick upp möttes vi av världens vinterland. Jag ville inte missa chansen att William skulle få titta lite på snön, så drog snabbt på overallen utan på hans pyjamas och gav oss ut en kort stund. Kan nog inte säga att han var särskilt imponerad och var mer intresserad av plastpåsen med handduken som jag satt ner honom på.

Men samma stund kameran kom fram var inte leendet långt borta. Lilla hjärtat, för en stund där märktes det inte av att du är så förkyld.

Likes

Comments

William, Vardag

Som mamma hjärtat ömmar för denna kille just nu. Han är så olycklig och är så orolig. Den lilla näsan rinner konstant och hostan är värre än tidigare. Armar och ben har sparkat runt hela natten så sömnen är minst sagt en bristvara innanför dessa dörrar idag.

Tur i oturen så känner jag mig något piggare, trots den knapra sömnen jag lyckades skrapa ihop inatt. Viktor fick åka iväg själv och handla inför veckan och William har somnat för andra gången idag i min famn.

På gladare noter så har det äntligen kommit snö! Inte särskilt mycket just här vi bor, men tillräckligt för att ljusa upp. Små, små flingor har fortsatt att långsamt singla ner under hela dagen och det känns både tröstande och avslappnande på samma gång. Kanske att vi får dra på oss våra tjockaste kläder och ta barnvagnen på en liten tur runt kvarteret senare.

Likes

Comments

Vardag, William

Med tungt huvud och snoriga näsor landade vi i soffan strax efter 05.30 imorse. Stackars William blev förkyld för ett par dagar sedan och nu har den även vandrat över till mig. Viktor har också varit lite hängig på sista tiden, men William är nog den som har varit som mest drabbad.

Ovan på allt så upptäckte vi dessutom att tand nr 5 är påväg igår, så det svajande humöret och minskade matlusten fick en väldigt bra förklaring.

Viktor har tagit på sig ett dubbelt arbetsskift, vilket innebär att det bara är jag och William hemma idag. Blir nog att vi åker hem till mina föräldrar, nu när han inte mår riktigt bra har han lättare att bli rastlös och upprörd. Men jag upplever att det är lättare att hålla honom på gott humör om vi åker iväg och gör något om det så bara är att komma ut en sväng med vagnen.

Likes

Comments

William

Idag är det precis nio månader sedan vi fick möta detta busfrö på utsidan. Hur är det ens möjligt att det har gått så fort?!

På senaste tiden har vi bråkat med både bråkig mage och förkylningar, oroliga nätter och irriterade dagar. Men oftast är han buset själv och kommer dagligen på nya vis att busa med oss (kasta iväg grejer är bland det mest spännande som finns). Vi har bytt bilbarnstol och peppar, peppar, så verkar det som att det inte är riktigt lika fruktansvärt att åka bil. Barnvagnen är inte heller lika hemsk, även om det blir en del sura miner ibland.

Med lite hjälp kan han trycka sig iväg, men tappar intresset fort och verkar glömma hur man gör trots att vi övar lite varje dag. Han är så nöjd med att få sitta och vara med, så han känner väl inte något behov av att krypa än. Men världens snackemoster har han blivit och att härma ljud som vi gör är bland det roligaste som finns. Man märker tydligt att han förstår och han är inte sen på att svara.

För ett par dagar sedan så satte vi upp honom på kö till plats i förskola och det är med något tungt mammahjärta. Jag hade mer än gärna varit hemma länge till, men förhoppningsvis är han mer än redo att börja efter sommaren.

Likes

Comments

Vardag, William

Helgen har dragit förbi i en väldig fart och december står snart inför dörren. Vi har pyntat och städat en del samtidigt som vi har försökt roa vår minsta kärlek som har producerat två framtänder över helgen. Räddningen har varit några avsnitt av Greta Gris och tandborsten eller annat gott att tugga på som kittlar skönt mot tandköttet.

Vi håller tummarna för att magproblemen som vi har upplevt de sista veckorna, minskar nu när tänderna har tittat fram. Det har varit väldigt stressande att ha en obekväm bebis med liten/ingen matlust.

Nu har vi några spännande dagar framför oss. Vi ska besöka två förskolor (när blev han så stor?) för att bilda bättre uppfattning om vart vi att William ska spendera sina dagarna någonstans. Jag ska försöka hinna skriva ner några frågar jag vill ha svar på innan det är dags att åka iväg. På plats lyckas jag på något vis alltid glömma bort vad det var jag undra.

Sedan på onsdag är det dags för bebis musik på konserthuset ihop med Amanda och Holly, förhoppningsvis Nathalie och Owen också. Jag och Amanda gjorde premiär där förra veckan och tyckte det var så mysigt. Barnen fick chansen att leka med andra samtidigt som musiker från Helsingborgs symfoniorkester spelade ett stycke klassisk musik. Så himla härligt! Tråkigt dock att vi upptäckte detta just i slutklämmen (de startar upp igen nästa år), men då får vi utnyttja den till fullo!

Likes

Comments

Bakat & Lagat

​Igår kavlade vi upp ärmarna och startade ett pepparkaksbak! Jag satte en deg på morgonen och strax där på gjorde min mamma och mina systrar oss sällskap. Ingen av oss hade gjort ett hus från grunden tidigare och degen var inte riktigt medgörlig i början (både oljig och smulig, hur går det ens?!) så blev det en söt liten stuga till slut. 

Det blev också en liten släde som ännu väntar på att bli färdigställd. Men vid nästa bak blir det nog köpt deg. Vi var ganska överens om att det var dekorationerna som var roligast och att köpt deg kanske inte bråkar lika mycket. 

Likes

Comments

Vardag

​Halva november har redan passerat och julen börjar smyga sig in i min bullet journal. Jag jobbar mig fortfarande fram månad till månad för att hitta det perfekta månadsuppslaget, med pennan i ena handen och Pinterest i andra. 

Hitintills har månaderna fram tills nu (jag började i augusti) sett lite kala ut. Jag har testat olika sätt att lägga upp mina veckor på och gjort en del försök till så kallade "trackers" som bara blivit halvvägs i fyllda. I ren allmänhet ser det lite "meh" ut, men jag har inte blivit avskräckt, snarare tvärtom. 

Allt krut har istället hamnat i mina december uppslag. Nedre bilden visar en sida med en nedräkning i form av en ljusslinga, som ska fyllas i med olika färgpennor i takt med att dagarna går. Andra sidan är en översikt över alla barnen vi ska handla julklappar till (de vuxna hittas på sidan bakom) och jag är med än nöjd hur resultatet blev. Jag har lite fler listor planerade innan veckouppslagen ska komma på plats. Men det blir så bra och jag blir så nöjd, att drivkraften bara blir större och starkare.

Likes

Comments