Vardag, William

Efter en stökig natt bestämde William sig för att det var morgon 05.30 imorse. Inte nog med det så verkar han ha blivit förkyld ytterligare en gång, då han hostar, nyser, rosslar och snorar. Han verkar dessutom ha gnuggat upp förkylningen i ena ögat, som rinner mycket.

Det märks så tydligt att han inte mår riktigt bra idag. Humöret är en berg-o-dalbana och han kan bli väldigt ledsen från ingenstans. När alla dagens planer blev inställda, tyckte jag att vi skulle försöka komma ut en stund i den friska luften, men möttes av stora protester. Efter nästan 40 minuter ute med väldigt ledsna miner somnade han äntligen och jag passade på att promenera i nästan en timme till i tystnad innan vi vände hem.

Energin är verkligen inte på topp idag, men med lite lunch i magen och nyvunnen ork, så ska vi nog klara oss genom denna dag också.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

William

Tidigare idag hade vi premiär på gungan! William började bli lite rastlös här inne, så vi tog en kort promenad till lekplatsen som ligger bakom huset.

Det måste erkännas att han inte var jätteroad (men föräldrarna var överlyckliga!) när han blev satt i gungan och satt mest och såg mycket fundersam ut.

Inte förrän hans pappa hoppade framför gungan och busade som leendena kom fram. Kanske lite liten för att uppskatta själva gungandet än, men pappa är alltid rolig.

Likes

Comments

Vardag

Hösten börjar synas här inne nu också. För ett par dagar sedan sprang vi förbi Nille där höstprodukterna var i full färd att plockas upp. Längst fram stod den här ljuslyktan i silver. Den fanns i en större storlek (som jag köpte till min mamma), men den mindre fick följa med oss hem.

Har haft på span en längre tid efter en lykta som är i motsvarande storlek som en med julmotiv (också från Nille) som jag har haft i ett par år, men har inte hittat någon förrän nu. När man tänder ett ljus i lyktan syns siluetten av de kala träden och passar utmärkt fram till att den med julmotiv får åka fram.

Likes

Comments

Vardag, William

Det har varit en period där det inte har spelat någon roll hur mycket kläder jag dragit på, eller hur mycket jag höjt värmen i duschen, jag fryser ändå. Ända in till själen. Humöret varit i botten både hos mig och hos William (men han har nog andra anledningar) och jag har varit så omotiverad till allt.

Därför kändes det extra härligt när solen stod på idag och vi faktiskt kom ut på en liten promenad. Endast lite protester i vagnen och han somnade strax innan vi hunnit hem igen. Han sov till och med vidare en liten stund på balkongen, så att jag hann pyssla lite i köket.

Viktor är hemma sedan en stund tillbaka och ikväll väntar taco mys.

Likes

Comments

Vardag, William

Igår invigde vi babycafét tillsammans med våra nya kompisar Amanda och Holly. Första timmen var det bara vi där ihop med kvinnan som var ansvarig och vi hade lyxen att en av BVC sköterskorna kom ut och satt och pratade med oss medan hon väntade på sitt nästa besök. Så vi fick nästan som lite extra BVC tid där en stund och kunde ställa lite frågor och hon berättade glatt om barnens utveckling i den åldern de är nu.

Senare dök det upp fler föräldrar och barn, det bjöds på lite kaffe och barnen fick rån. William var inte överförtjust när det började komma fler till babycafét och det märktes att han tyckte att det blev lite för bra en stund. Efter nästan två timmar så var båda barnen ganska trötta och vi bestämde att det var dags att packa ihop oss.

Vi är så glada över att vi har träffat Amanda och Holly. Barnen är i princip jämngamla (William 5/3 Holly 20/3) och det har visat sig att jag och Amanda har ganska mycket gemensamt. Vi har träffats nu tre gånger och det blir bara roligare för var gång och barnen värmer upp till varandra, eller ja, William blir mindre blyg för Holly, allt mer.

Likes

Comments

William

Igår blev den här lilla älsklingen hela 7 månader. Vilken liten goding han är! Utåt kan han verka lite avvaktande, något svårflörtad och ler inte till första bästa som kikar in i vagnen. Men på hemmaplan är han världens flörtigaste kille, nära till skratt och pratar konstant.

Två tänder i den nedre tandraden har tittat fram och det verkar som att nr 3 är nära att göra entré. För inte allt för längesedan upptäckte William att det är han som flyttar leksakerna och har även börjat putta sig bakåt. Vi är nästan tillbaka där vi var innan vi åkte till Stockholm med maten, dock vägrar han morgongröten helt numera.

Babysimmet älskar han och man riktigt ser hur mysigt han tycker att det är i vattnet. Hemma är det också väldigt uppskattat att få plaska i baljan en stund. Hår är också fantastiskt roligt att både titta på och smaka.

Datorer, tv-apparater, mobiltelefoner och kort sagt allt med en skärm är otroligt spännande att titta på. Råkar man komma för nära med något kan man räkna med att det kan få sig ett litet slick. Vart vi än är lyckas han alltid hitta en tv att titta storögt på.

Likes

Comments

Vardag, William

Imorse provade vi på ett nytt dyk på babysimmet. Tidigare dyk har man själv fått hjälpa sin bebis att dyka och hållit i dem genom hela dyket. Den här gången började med att instruktören höll bebis medan föräldern gjorde dyksignalen. Nere i vattnet släppte sedan instruktören bebisen, så den hann "simma" själv, innan föräldern fångade upp. Förutom lite hosta, så visade William inga tecken alls på att han hade varit med om något nytt. Vi gjorde två dyk och han var lite lugn som vanligt i vattnet.

Dock slocknade han strax efter att bilen rullade ut från parkeringen (ca 09.50) och vaknade precis (11.40), så tog på krafterna gjorde det allt. Nu väntar här lite mat och lite senare kommer Paula och Axel hit för att hälsa på.

Likes

Comments

Är det höst på riktigt nu? Redan i augusti börjar jag längta efter stickade tröjor, mörkare kvällar och när andra sörjer att sommaren (som aldrig riktigt nådde Skåne i år) är över, tänder jag mina älskade doft ljus här inne.

Höst känns alltid lite som en nystart och denna oktobermånad känns lite extra härlig.

Likes

Comments

William

Jag älskar sådana här bilder. Sida vid sida syns det verkligen hur mycket vår lille prins har växt! På första bilden är han klädd i en body i storlek 56 och på den andra, som är tagen idag, är han klädd i 68.

Likes

Comments

Vardag

Bilder från vår promenad i Jorbodalen för ett par dagar sedan

Första delmålet är avklarat och godkänt. Kan inte säga att jag är jättenöjd med min prestation på den muntliga examinationen, men med i bagaget fick jag hur jag ska lägga upp mina studier till nästa kurs och hur jag ska gå tillväga. Det som räknas är att det blev godkänt och att jag nu kan kliva upp till nästa trappsteg.

Mina föräldrar har nyss åkt hem, jag har precis fått i mig lite mat och hunnit boka om en sjukhustid till William. Kvar att göra idag är bland annat lite små städning och att åka in till stan för att hämta biobiljetter. Imorgon kommer Frida med barnen på förmiddagen och vid lunch väntar första föräldragruppen på länge.

Likes

Comments