Vardag

Godmorgon! Jag har lyckats omedvetet starta en ny morgonrutin utan vidare. Runt fyra tiden på morgonen vaknar jag av att jag måste gå på toaletten (bara en gång per natt än så länge) och sedan har jag väldigt svårt att somna om. Kommer jag inte till ro igen, går jag upp och sätter mig i soffan och ser på youtube och där någonstans somnar jag om igen. Måste vara något magiskt med soffan?

Har precis intagit frukosten och ska nu göra mig redo för att promenera bort till affären. Min yngsta syster fyller år imorgon och har önskat sig en cheesecake, så jag behöver handla lite saker som jag fattas. Annars har jag inga större mål för dagen än att kanske sitta och läsa en stund.

Likes

Comments

Gravid

34 (33 + 0)

Vecka 34: Barnet är nu cirka 42 cm från huvud till fot, och väger cirka 2,18 kg i början av veckan och 2,35 kg vid veckans slut. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar.

Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare. Kring den här perioden lägger sig en del barn tillrätta. Vissa fixerar huvudet i bäckeningången, medan cirka 3 - 4 procent av alla barn lägger sig med stjärten eller benen neråt i bäckenet (sätesbjudning/fotbjudning). Man kan då försöka få fostret att vända sig rätt, en så kallad yttre vändning, som görs på förlossningen omkring vecka 37 + 0.

Jag har blivit nominerad till veckans blogg hos @maxarna och jag hade blivit superglad om ni ville gå in och rösta på mig hos henne! För att komma direkt till tävlingsinlägget klickar ni här! Röstningen pågår till söndag 16.00.

Likes

Comments

Vardag

Mössan som fick följa med hem från Lindex igår, så underbart söt!

Godmorgon! Om knappa halvtimmen ska jag ta mig in mot stan för att förhoppningsvis få något gjort med rufset jag har på huvudet. Det är över ett år sedan jag fick något gjort sist, så det är verkligen hög tid! Sen är det alltid så härligt att komma till frisören och bli ompysslad lite.

Förutom att ringa några samtal och ta nya veckobilder (vecka 34 idag!) så är dagen i stort sätt helt oplanerad. Viktor ska iväg en sväng och hjälpa sin morfar, men det har han nog hunnit iväg på redan innan jag har kommit tillbaka.

Likes

Comments

Gravid

Barnvagnen är hämtad och står nu så fint bredvid mig, i vardagsrummet till vi har hittat en bättre plats att ha den på. Vi var bara hemma så länge att vi hann bära upp vagn med sitt och liggdel, babyskydd med basenhet till bilen och påsar innehållande regnskydd, myggnät, fotsäck och handböcker, innan vi drog iväg igen (okej då, vi provkörde den lite här inne med).

Vi åkte in till stan där vi först åt kinabuffé innan gick vidare till bion. Viktor tyckte att filmen var superbra, medan jag inte riktigt har bestämt mig vad jag tycker än. Där mellan gick vi in en snabb sväng på Lindex för att titta på om det fanns en mössa eller två till mini och hittade faktiskt en som fick följa med hem tillsammans med den underbara tröjan ovanför. Den är egentligen mer mintgrön, men det var svårt att fånga färgen nu när det är så mörkt ute!

Likes

Comments

Gravid, Vardag

Halva dagen igår spenderades på soffan med hemskt illamående och huvudvärk. Verkligen ingenting hjälpte och fast än jag hade minsta möjliga ljus på både telefon och iPad så ville jag ändå ha solglasögon på. Idag känns det lite bättre och jag chansar på att att jag omedvetet har gått och spänt ihop käkarna under dagen igår.

Jag hoppas att det håller sig undan idag, då vi både ska hämta hem barnvagn och babyskydd, för att i eftermiddag gå på bio och se den nya Assassin's creed! Så pepp på barnvagnen och det blir nog att jag övningskör några varv här hemma innan det är dags!

Likes

Comments

Gravid

En tjej i gravidgruppen jag är medlem i på Facebook tipsade om att ta siluettbilder och skrev hur man gick tillväga. Jag var bara tvungen att testa och drog genast fram kamera och stativ till fönstret med mest solljus kvar.

Fick effekten jag var ute efter och känner att det här måste göras om, när jag inte står inklämd mellan sängen och garderoben i sovrummet. Tänker utomhus på en stor, öppen yta, så att inte bakgrunden blir så rörig. Fortsättning följer!

Likes

Comments

Vardag

Första gången jag vaknade imorse var klockan strax efter 4. När klockan började närma sig 05.30 så gav jag upp alla förhoppningar om att somna om och gick upp. Sedan dess har jag roat mig med att titta på youtube, vika tvätt och stämma av vad vi har för kläder till bebis och i vilka storlekar. Det börjar trots allt närma sig allt mer!

I eftermiddag ska jag försöka hinna med både tandläkarbesök och en timmes yoga.

Likes

Comments

Gravid

33 (32 + 3)

​Redan igår fick jag känslan av att magen hade halkat ner något. Det känns nästan som att magen ligger i knät när jag sitter ner och har haft som små stötar ner i ljumskarna de senaste dagarna. Tror absolut inte att bebis har fixerat sig ännu, bara i morse var det en väldig cirkus i hela magen, men lite längre ner än vanligt. När jag jämför med veckobilden som är tagen bara för tre dagar sedan så ser de faktiskt ut som att den bredaste punkten på magen har kasat ner lite. 

Annars har jag haft en smygande huvudvärk idag. Enligt barnmorskan var det inget att oroa sig för och jag håller tummarna för att det är mina tänder som spökar lite. Proverna som togs i måndags visade inga tecken på havandeskapsförgiftning, men skulle ändå hålla lite utkik om det skulle bli värre. 

Likes

Comments

Gravid, Vardag

Då har jag blivit ensam igen efter att mina föräldrar och systrar åkt hem. De tittade förbi en stund dels för att få titta genom kläderna jag rensat ut (jag blev av med nästan allt!) och för att få smaka på bullbaket jag hade tidigare i veckan. Viktors bror kom också förbi en snabb sväng innan de båda blev upphämtade till kvällens innebandy match.

Sitter och söker genom Pinterest på gravidbilder, då jag vill ta fler och annorlunda mot dem jag tar nu. Vill gärna ha så många bilder som möjligt och vill helst inte ångra att jag bara tog en sorts bilder! Har lite tankar på att ta bilder utomhus, men vill gärna inte stå utan jacka alldeles för länge - vilket kan bli svårt, när det oftast bara är jag som fotar!

Likes

Comments

Vardag

- Jag har en väldig prestationsångest. Struntade ofta i att lämna in uppgifter i skolan (risken fanns att de inte var perfekta!) och är sällan eller aldrig med när andra spelar spel och lagsport (bara tanken på att göra fel eller inte kunna får mig att bli illamående).

- Enda anledningen till att jag inte har körkort är för att jag varken har intresse eller motivation till att plugga teorin.

- Jag går alltid och känner på ytterdörren innan jag går och lägger mig. MÅNGA gånger. Extra många om Viktor jobbar natt och jag är ensam. 

- Spelar jag TV-spel där du som spelare ska göra många moraliska val som påverkar spelet får jag ofta så dåligt samvete om jag skulle göra ett dumt val. 

- Är väldigt självkritisk till min fotografering och strävar alltid efter att bli bättre. Letar ofta tips och instruktioner för att ta bättre bilder. 

Likes

Comments