View tracker

Hejsan fina ni. Hoppas att ni mår bra och har lagat massvis med härlig & go mat, trots att jag inte vart här och gett inspiration från mitt håll. Jag har ett väldigt litet kök där jag bor, det finns 2 stekplattor & en mikro. Jag har ingen yta att experimentera på, ingen ugn & inte riktigt ekonomin till att handla och testa hemma. Så den delen får jag sköta på jobbet. Där är jag i snitt 5 ggr/per vecka, och jag trivs något otroligt bra. Vi kör en simpel ala carte & dagens på hotellet, och en lite mer välarbetad fine-dining genom catering. Då åker vi iväg och lagar mat, och den är mycket mer välarbetad. Den tycker jag såklart är roligast. Jag tänkte väl helt enkelt att jag kör på med lite, (mycket....) bilder så ni får se hur jag har det här nere. Förutom att jag endast kommer lägga upp bilder här ett tag framöver, så lovar jag att jag kommer uppdatera massvis med nya kunskaper & härliga recept när jag kommer hem. Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hejsan! Det var ett tag sen. Jag har haft lite upp och nedgångar med denna bloggen. Jag har inte riktigt haft något nytt att lägga upp och jag har inte riktigt haft någon inspiration till någonting. Just nu sitter jag faktiskt på bussen påväg till Norge där jag ska göra min praktik genom skolan. Jag kommer hem igen i mitten av april. Jag får se hur pass mycket jag kommer kunna/hinna lägga upp under tiden jag spenderar i Norge. Annars utlovar jag massvis med fantastiska recept när jag kommer hem. Ha det riktigt bra, så hörs vi igen snart!

Likes

Comments

View tracker

Älskar fräscha & nyttiga saker till frukost, man känner sig piggare och får helt enkelt en bra start på dagen. Efter denna kickade jag igång en grym 2-rätters. Den kommer att komma upp inom kort.

Likes

Comments

Drömde om denna rätten inatt. Vaknade & var tvungen att skriva upp den. Vissa kallar mig konstig, men de som förstår.. Ni förstår.

Ingredienser:

Delikatesspotatis Amandine
Tryffelolja
1/2 dl parmesan
2 dl grädde
Flundra
1 st lime
Rapsolja
1 msk hackad basilika
Flingsalt
150g smör
Timjan

Gör såhär:

Marinera fisken i 2 dl rapsolja, hackad basilika, flingsalt, skalet från 1 lime och saften från 1 pressad lime. Lägg i en bunke och sätt in i kylen. Skala sedan potatisen och koka tills den är mjuk.
När den är mjuk, steker du fisken på lagom hög värme så att den får en fin gyllenbrun färg.
När du är klar med fisken, smälter du 150 g smör och tillsätter salt, peppar och färsk timjan. Låt det "småputtra" på låg värme, och sila sedan smöret från kryddorna. Fisken & smöret är sedan klart. Avsluta med moset. Tillsätt lite smör ovanpå potatisen, och mosa den sedan med en press eller kör med elvisp. Tillsätt grädden, 1,5 tsk tryffelolja och parmesanen. Smaka av med salt.

Klart!

Likes

Comments