Mecixo, alltså wow vilket ställe säger jag bara. Förra lördagen (8 april) åkte jag till Cancun/Riviera Maya i Mexico med min värdfamilj och det var verkligen underbart, jag har aldrig sett en sån vacker plats och en plats har heller aldrig berört mig på mycket som det gjort (jag berättar varför längre ner...). Vi bodde på en jättefin resort alldeles vid stranden som hette Paradisus Esmeralda och dom hade allt från trevlig personal till bra underhållning till god mat. Vädret var också riktigt bra, nästan för bra faktiskt då jag fick sun poisoning och var tvungen att gömma mig i skuggan de två sista dagarna vilket var lite tråkigt. Det var runt 25-30 grader i skuggan vilket tydligen är ganska kallt för att vara Mexico men jag tyckte att det var perfekt.

Vi var i Mexico i en vecka och efter en vecka på resorten kände jag mig ganska bortskämd och bekväm med lyxlivet så när vi satte oss i bilen för att åka till flygplatsen blev det som en chock för mig att se hur fattigt befolkningen i området faktiskt levde, dom hade knappt tak över huvudet och det gav mig såna himla skuldkänslor. Där var jag på världens lyx semester och var bekväm som aldrig förr medan massor av människor bara 500 meter bort knappt hade ett hem, det är inte rättvist och det gör så ont i hjärtat att veta att de som har serverat mig dricka och mat i en vecka och sett till så att min semester har varit fantastisk går hem på kvällarna till ett hem som knappt har ett tak. Det är inte okej, det är inte så här världen ska vara.

Jag är extremt tacksam att min fina värdfamilj tog med mig på den här underbara resan och att jag lever det livet jag gör. Man ska inte ta saker för givet och jag hoppas en dag att jag har möjlighet att hjälpa personer som lever så fattigt att de knappt har tak över huvudet för ingen förtjänar att leva så.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alla som känner mig vet att jag är ohälsosamt besatt av fina väskor. Jag ringer allt för ofta till min syster Romina och min vän Bella och säger "kolla vad jag har köpt" och visar upp en ny väska och deras svar är nästan alltid "men Jonna..." och så skrattar dom which I totally understand.

Men jag älskar accessoarer och speciellt fina väskor så därför drömmer jag om att ha en stor samling och ända sen jag flyttade hit till USA för ganska precis 2 år sen har jag velat ha en Tory Burch väska och när jag igår av en ren slump såg att Tory hade släppt en ny kollektion var jag ju bara tvungen att kolla lite snabbt och jag föll direkt för den här fina väskan ovanför. Den kommer i lite olika färger men mina favoriter är den vita och den rosa. Perfekt till våren och sommaren och jag älskar att det är en crossbody modell så att man har händerna fria även fast man bär en fin väska!

Köpte jag väskan? Nej. Kommer jag att köpa väskan? Nej. Varför? Jag flyttar snart hem till Sverige igen och jag har redan alldeles för mycket saker att ta med min hem + att väskan kostar lika mycket som en soffa och en soffa kommer göra mig lyckligare i längden för jag kan ju inte direkt sitta på en liten väska och kolla film en fredag kväll. Var stolt mamma, jag sa nej till min nya drömväska och det händer ju inte varje dag. Babysteps

Väskan hittar ni HÄR och priset på denna fina skapelse ligger på 475 dollar/ca 4300 kr

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag är väldigt intresserad av mode och spenderar timmar varje vecka på att kolla vad som finns på marknaden och sätta ihop outfits i mitt huvud. Jag har alltid varit intresserad av mode och jag har alltid gillar kläder och accessoarer som är lite annorlunda. Jag vet inte hur många gånger jag har hört att jag har förmågan att göra fula kläder fina. Jag vet egentligen inte om det är en komplimang eller kritik men jag väljer att ta det som en komplimang.

När jag såg dessa skor på bilden här ovanför kände jag direkt att det där är ett par skor för mig för att dom är annorlunda och faktiskt ganska fula om jag ska vara helt ärlig. Jag har kollat på dessa skor från olika märken i några månader nu och väntat på att våren ska komma här i New York innan jag införskaffar mig ett par och nu ser jag att de börjar bli mer och mer populära världen. Men hur ska man styla dessa udda skor då? Ja det är en väldigt bra fråga men vilken otrolig tur att ni mina underbara läsare har mig som vet precis vad som passar perfekt till dessa skor!

Alternativ 1 - En varm dag i storstan (klicka på bilderna för att se vart allt kommer ifrån!)

Den första outfiten tycker jag passar perfekt för en dag på stan. Kanske shoppa lite, fika med vännerna, fixa naglarna osv. Jag tycker att det är en väldigt enkel men stilig outfit som skriker "jag vet vem jag är så jag behöver inte ditt approval". Lite kaxigt och väldigt självsäkert.

Alternativ 2 - "Hej förlåt att jag är sen, jag försov mig" (klicka på bilderna för att se vart allt kommer ifrån!)

När jag ser den här outfiten framför mig så tänker jag genast på en ung modemedveten tjej som har försovit sig och som tar på sig gårdagens jeans, en enkel blus från garderoben, slänger upp håret i en slarvig hästsvans, tar på sig skorna i hallen och i sista sekund sliter tag i den redan färdigpackade jobbväskan för att sedan springa till jobbet. Den här outfiten är ett säkert kort som funkar i de flesta miljöerna. I love it

Alternativ 3 - Midsommarfirande i skärgården i det kalla sommarvädret (klicka på bilderna för att se vart allt kommer ifrån!)

Midsommar, den dagen på året alla svenskar vill ha sol men vi alltid får regn vilket innebär att vi kommer frysa och därav inkluderar denna outfit ett par långa jeans. En blommig söt topp och en färgglad liten väska är ett måste till midsommaren för mig och sist men inte minst, ett par bekväma skor att dansa små grodorna i och utsläppt lockigt hår passar perfekt till denna outfit enligt mig, wow!

Likes

Comments

Min vardag ser ju lite annorlunda ut jämfört med många andras då jag är en au pair så jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av hur mina dagar ser ut för er som är intresserade och för er som kanske funderar på att jobba som au pair som för övrigt är det bästa jobbet någonsin också. Funderar du på att åka som au pair så säger jag bara; KÖR!!!

Jag tar hand om 2 barn, Luke som är 14 år och Lila som är 11 år. Barnens mormor "Nana" som vi alla kallar henne bor också i huset här med oss så hon hjälper också till med barnen som att t.ex. köra Luke till skolan då barnen går på olika skolor. Luke går i middle school vilket motsvarar högstadiet i Sverige och Lila går i Elementary school vilket motsvarar låg/mellanstadiet i Sverige. Eftersom att mina barn är så pass gamla är mitt jobb mest att se till så att dom kommer till skolan i tid, gör sina läxor och köra dom till olika träningar och aktiviteter och sen självklart hitta på roliga saker med barnen när dom är lediga.

Min värdfamilj är verkligen underbar. Dom behandlar mig som en familjemedlem och jag är så himla lyckligt lottad att jag har fått chansen att bo här med dom. Min värdfamilj har gått igenom mycket tuffa saker under tiden jag har varit här och jag har gått igenom mycket tuffa saker personligt men vi stöttar alltid varandra och hjälper varandra att ta oss igenom de svåra tiderna och det är verkligen underbart att jag har den relationen till min värdfamilj. Min värdfamilj är fantastisk helt enkelt. Men nu vidare till hur en vanlig dag i mitt liv här ser ut!

07.10 - Dags att kliva upp och borsta tänderna/håret och klä på mig.

07.30 - Barnen vaknar och gör sig redo för skolan och jag fixar deras frukost samt packar det yngsta barnets skolväska. Här brukar jag också plocka upp lite i köket och tömma diskmaskinen osv.

08.10 - Jag kör Lila till skolan och städar barnens rum när jag kommer hem. Bäddar deras sängar, lägger kläder i tvättkorgen eller startar en tvättmaskin om det är måndag eller fredag. Här brukar jag också se till så att huset är rent och fint så att det inte ligger saker överallt.

08.30 - Jag äter frukost och sen chillar och kollar gossip girl eller spelar lite sims och dricker kaffe. En härlig mjukstart på dagen helt enkelt!

10.00 - Dags för träning! Vi har ett gym här hemma i huset så jag brukar träna där eller så går jag ut och springer/går och sen kör styrka hemma.

11.30 - Efter träningen så hoppas jag alltid direkt in i duschen och sen fixar håret och sminkar mig lite om jag ska hitta på något senare den dagen, annars går jag osminkad.

12.00 - Lunch time!

12.15-14.30 - Den här tiden på dagen ser alltid väldigt olika ut för mig. Antingen så åker jag till shoppingcentrer, springer lite ärenden till min värdmamma Carrie, träffar kompisar, sover, spelar sims eller städar rummet. Som sagt, den här tiden på dagen ser alltid väldigt olika ut!

14.30 - Runt 14.30 så antingen går jag eller kör till skolan beroende på vädret för att hämta Luke som slutar skolan 14.50 och sen vidare för att hämta Lila som slutar 15.10. Jag brukar ta med min vår hundvalp Penny på promenad när jag hämtar barnen också för att hon ska få vara ute lite extra och för att träna henne att gå i koppel!

15.10-18.30 - Här ser dagarna väldigt olika ut också. Barnen har antingen olika aktiviteter dom behövs köras till som t.ex. dans för Lila eller lacrosse för Luke eller så umgås dom med vänner här eller hos deras kompisar. Om dom leker här så bakar vi ibland, gör läxor, går till lekparken osv, vi hittar på något kul att göra eller så leker Lila bara med leksaker tillsammans med sina vänner och Luke brukar spela TV-spel med sina vänner eller spela basket eller lacrosse utomhus.

18.30 - Runt den här tiden brukar mina värdföräldrar Carrie och Alex komma hem från jobbet. Ibland lagar jag mat till familjen, ibland lagar mormorn mat och ibland beställer vi hem mat, det ser alltid väldigt olika ut. Efter middagen så hjälps vi alla åt att plocka undan så att köket ser fint ut igen och barnen gör klart sina läxor om dom inte hann före middagen.

19.30 - Här brukar familjen slå sig ner i soffan för lite familjetid och kolla på tv tillsammans och ibland kollar jag med dom och ibland går jag upp på mitt rum och chillar beroende på hur trött jag är. Jag tycker verkligen att det är en super mysig tradition dom har att dom alltid kollar på serier tillsammans på kvällarna och myser i soffan och bara umgås.

21.00 - Här börjar jag göra mig redo för att gå och lägga mig. Jag tar på mig pyjamas, tvättar bort sminket, borstar tänderna, städar upp på rummet så att det är rent och fint inför nästa dag och kollar lite gossip girl.

22.00 - Bedtime!! Jag går och lägger mig ganska tidigt så att jag får mycket sömn. jag tycker att det är jätteviktigt att sova mycket och om inte jag får minst 8 timmars sömn varje natt så är jag som en zombie hela dagen efter. Mitt mål är att få 9 timmars sömn varje natt men ibland somnar jag inte förrän 22.30/23.00 men det är ok för jag får ändå minst 8 timmars sömn!

Gud vad jag kommer sakna dessa knasbollar när jag flyttar hem till Sverige igen... </3

Likes

Comments