Min vardag ser ju lite annorlunda ut jämfört med många andras då jag är en au pair så jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av hur mina dagar ser ut för er som är intresserade och för er som kanske funderar på att jobba som au pair som för övrigt är det bästa jobbet någonsin också. Funderar du på att åka som au pair så säger jag bara; KÖR!!!

Jag tar hand om 2 barn, Luke som är 14 år och Lila som är 11 år. Barnens mormor "Nana" som vi alla kallar henne bor också i huset här med oss så hon hjälper också till med barnen som att t.ex. köra Luke till skolan då barnen går på olika skolor. Luke går i middle school vilket motsvarar högstadiet i Sverige och Lila går i Elementary school vilket motsvarar låg/mellanstadiet i Sverige. Eftersom att mina barn är så pass gamla är mitt jobb mest att se till så att dom kommer till skolan i tid, gör sina läxor och köra dom till olika träningar och aktiviteter och sen självklart hitta på roliga saker med barnen när dom är lediga.

Min värdfamilj är verkligen underbar. Dom behandlar mig som en familjemedlem och jag är så himla lyckligt lottad att jag har fått chansen att bo här med dom. Min värdfamilj har gått igenom mycket tuffa saker under tiden jag har varit här och jag har gått igenom mycket tuffa saker personligt men vi stöttar alltid varandra och hjälper varandra att ta oss igenom de svåra tiderna och det är verkligen underbart att jag har den relationen till min värdfamilj. Min värdfamilj är fantastisk helt enkelt. Men nu vidare till hur en vanlig dag i mitt liv här ser ut!

07.10 - Dags att kliva upp och borsta tänderna/håret och klä på mig.

07.30 - Barnen vaknar och gör sig redo för skolan och jag fixar deras frukost samt packar det yngsta barnets skolväska. Här brukar jag också plocka upp lite i köket och tömma diskmaskinen osv.

08.10 - Jag kör Lila till skolan och städar barnens rum när jag kommer hem. Bäddar deras sängar, lägger kläder i tvättkorgen eller startar en tvättmaskin om det är måndag eller fredag. Här brukar jag också se till så att huset är rent och fint så att det inte ligger saker överallt.

08.30 - Jag äter frukost och sen chillar och kollar gossip girl eller spelar lite sims och dricker kaffe. En härlig mjukstart på dagen helt enkelt!

10.00 - Dags för träning! Vi har ett gym här hemma i huset så jag brukar träna där eller så går jag ut och springer/går och sen kör styrka hemma.

11.30 - Efter träningen så hoppas jag alltid direkt in i duschen och sen fixar håret och sminkar mig lite om jag ska hitta på något senare den dagen, annars går jag osminkad.

12.00 - Lunch time!

12.15-14.30 - Den här tiden på dagen ser alltid väldigt olika ut för mig. Antingen så åker jag till shoppingcentrer, springer lite ärenden till min värdmamma Carrie, träffar kompisar, sover, spelar sims eller städar rummet. Som sagt, den här tiden på dagen ser alltid väldigt olika ut!

14.30 - Runt 14.30 så antingen går jag eller kör till skolan beroende på vädret för att hämta Luke som slutar skolan 14.50 och sen vidare för att hämta Lila som slutar 15.10. Jag brukar ta med min vår hundvalp Penny på promenad när jag hämtar barnen också för att hon ska få vara ute lite extra och för att träna henne att gå i koppel!

15.10-18.30 - Här ser dagarna väldigt olika ut också. Barnen har antingen olika aktiviteter dom behövs köras till som t.ex. dans för Lila eller lacrosse för Luke eller så umgås dom med vänner här eller hos deras kompisar. Om dom leker här så bakar vi ibland, gör läxor, går till lekparken osv, vi hittar på något kul att göra eller så leker Lila bara med leksaker tillsammans med sina vänner och Luke brukar spela TV-spel med sina vänner eller spela basket eller lacrosse utomhus.

18.30 - Runt den här tiden brukar mina värdföräldrar Carrie och Alex komma hem från jobbet. Ibland lagar jag mat till familjen, ibland lagar mormorn mat och ibland beställer vi hem mat, det ser alltid väldigt olika ut. Efter middagen så hjälps vi alla åt att plocka undan så att köket ser fint ut igen och barnen gör klart sina läxor om dom inte hann före middagen.

19.30 - Här brukar familjen slå sig ner i soffan för lite familjetid och kolla på tv tillsammans och ibland kollar jag med dom och ibland går jag upp på mitt rum och chillar beroende på hur trött jag är. Jag tycker verkligen att det är en super mysig tradition dom har att dom alltid kollar på serier tillsammans på kvällarna och myser i soffan och bara umgås.

21.00 - Här börjar jag göra mig redo för att gå och lägga mig. Jag tar på mig pyjamas, tvättar bort sminket, borstar tänderna, städar upp på rummet så att det är rent och fint inför nästa dag och kollar lite gossip girl.

22.00 - Bedtime!! Jag går och lägger mig ganska tidigt så att jag får mycket sömn. jag tycker att det är jätteviktigt att sova mycket och om inte jag får minst 8 timmars sömn varje natt så är jag som en zombie hela dagen efter. Mitt mål är att få 9 timmars sömn varje natt men ibland somnar jag inte förrän 22.30/23.00 men det är ok för jag får ändå minst 8 timmars sömn!

Gud vad jag kommer sakna dessa knasbollar när jag flyttar hem till Sverige igen... </3

Likes

Comments

Hej på er!

Länge sen sist nu men jag har varit så himla upptagen då jag åker tillbaka till Sverige om 2 månader. Jag skickade första flyttlådan förra veckan och kommer nog att behöva skicka 1-2 lådor till. Det känns så himla konstigt att packa ihop mitt liv här, jag har ändå bott här i snart 2 år och min närmsta stora stad har varit NYC istället för lilla Gävle. Visst det kommer bli jättenice att komma hem men jag kommer sakna mitt liv här så otroligt mycket och jag kan inte ens beskriva hur mycket jag kommer sakna min fina värdfamilj som verkligen har behandlat mig som en familjemedlem.

Dessa två månader vill jag njuta av min tid här. De senaste månaderna här har varit väldigt jobbiga för mig och jag har mest legat i min säng och gråtit större delar av dagarna men nu känner jag mig äntligen redo att gå vidare och bara njuta av att vara här. Ikväll har jag mitt sista au pair möte, jag åker snart till Mexico på semester och våren börjar komma här i New Jersey så jag har väldigt mycket att se fram emot! Nu ska jag springa lite ärenden, puss&kram

Likes

Comments

Min dröm har alltid varit att bo i USA. Jag har alltid fascinerats så himla mycket av det här landet och alla möjligheter som finns här. Den 20 April 2015 gick min dröm i uppfyllelse och jag flyttade till USA och idag snart två år senare har jag bara 80 dagar kvar av min dröm att njuta av... Det är verkligen helt galet hur fort tiden har gått, jag kan verkligen inte förstå att snart så kommer jag att vara hemma i Sverige igen. Dock kommer mitt liv att se väldigt annorlunda ut när jag kommer tillbaka till Sverige. Jag kommer förhoppningsvis att börja plugga (jag hoppas att jag blir antagen!!) och jag kommer att flytta till Gävle och skaffa min första egna lägenhet vilket jag ser väldigt mycket fram emot.

Jag kan verkligen inte förstå att jag flyttar härifrån snart, det här har ju varit mitt hem de senaste 2 åren... Heartbreaking

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hehe som ni kanske har börjat ana så älskar jag lyxiga accessoarer, jag har alltid gjort det och kommer nog alltid att göra det. Jag gillar inte dyra kläder direkt då jag tröttnar så snabbt på kläder och även skor men noggrant utvalda accessoarer tror jag nog att jag aldrig kommer att tröttna på. Kanske har jag helt fel då jag bara är 21 år gammal men något jag vet till 100% i dagsläget är att jag älskar de väskor, smycken, solglasögon, plånböcker jag har och jag älskar att kolla runt online efter nya favoriter, även om jag bara köper en del av allt jag drömmer om att äga. Här nedanför ser ni några av mina favoriter just nu!!!

Klicka på bilderna för att komma till de länkade hemsidorna!

Likes

Comments