Tanken bakom att sprida ut illasinnade rykten om "offret" är att ge henne fruktansvärda skam och skuldkänslor, till den milda grad att personen i fråga överväger att begå självmord, något som tragiskt nog också har hänt allt för många som har drabbats av detta perversa våld.

Om och när "offret" ger igen så kommer våldsverkaren att själv spela "offer" för att få det verkliga "offret" att framstå som elak och hämndlysten. Än en gång så visar våldsverkaren sig hur patetisk, ynklig och feg hon i själva verket är. Knepen som våldsverkaren använder sig av är många och varierande så ett gott råd, om du blivit utsatt, är att hur arg och upprörd du än blir strunta i våldsverkaren och i hennes anhängare och försök att skydda dig själv genom att "bygga upp en mental mur" mot elakheterna. Håll i minnet att den här våldsverkaren är extremt hämndlysten och inte skyr några medel så se till att också skydda dig fysiskt också.

Prata med de som du kan lita på men låt aldrig våldsverkaren se att du blir upprörd. hon njuter nämligen av all uppmärksamhet, bra som dålig. Att inte ge igen är givetvis oerhört svårt för den som fallit "offret" med tanke på hur fruktansvärt kränkt hon har blivit. Handlar det om dig så försök att uthärda, det kommer att bli bättre. Detta betyder givetvis inte att du inte skall försvara dig, men gör det i så fall bara en gång. Försök också att inte fastna på de "krokar" som våldsverkaren använder sig av för att återfå kontroll över situationen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tror detta hände under semestern v. 29
Grannen skulle åka till Bleket för lite avkoppling, men hennes vuxna dotter stannar hemma och planerar en positiv och glad fest den dan...
Senare börjar det dyka upp mycket förvirrande inlägg från henne på facebook..

Dum som jag var skrev ut hennes diagnos adhd vilket jag inte visste var så känsligt men inte med en negativ betoning.
Inser mitt misstag men allt var okej ända tills hon började få panikattacker och gick in i en psykos, detta visste hennes mamma om. Men behagade sig inte att komma hem trots att hon befann sig en kvart ifrån.

Jag tröstade henne hela dagen och försökte lugna bråk mellan henne och hennes bror som blev ordentligt skärrad trots att han hjälpt hela dan, jag erbjöd min hjälp och jag erbjöd våran bil så dom kunde åka o handla det som behövdes, men hon var hysterisk.
Även grannarna ovanför försökte lugna henne hela dan, till slut orkade jag inte mer för det tog på psyket på mig också.

Nästa dag kommer mamman hem, och jag får höra att hon tackat grannarna ovanför för all hjälp, hon tittade inte ens på mig.
Efter två dagar får jag veta att hon tog illa upp för att jag skrev adhd, bad om ursäkt direkt 3 gånger, men fick till svar det är lite försent för det lilla du!

Men jag visste ju inte att hon tog illa upp.. samma dag kommer hennes mamma in på våran tomt och sätter sig ner bredvid min solstol och säger,
Du får inte ta det personligt men jag säger upp bekantskapen pga det som jag skrev och flera olika anledningar, jag frågar vilka dessa andra anledningar är men det vägrar hon att säga. Jag blir ledsen och upprörd och då kommer min man ut och ser mig i ett tillstånd som är bekant och han vet då att det är illa, han hade hört lite av samtalet. Så han säger till grannen om din dotter är så sjuk så måste ju hon ha hjälp, och hon reser sig upp och skriker så hela gården ekar "det är inte så jävla enkelt" min man blir förbannad och gapar tillbaks att nu drar du härifrån.. hon glömde sin väska, vi slängde över den och tömde vårat förråd på hennes saker och slängde över dessa också...

Sen går ryktet att min man bett henne att dra åt helvete vilket han inte gjorde, men även om han hade gjort det så hade jag inte brytt mig. Hon sårade mig djupt för jag trodde vi var goda vänner, jag skrev till hennes son häromdan "Du kan ställa en påse innanför med mina svarta shorts som din mamma fick LÅNA när ni åkte utomlands, hon fick dom inte. Även kaffebryggaren vill vi ha tillbaka för att hennes gick sönder och då fick hon låna våran. LÅNA! Tydligen är den hos din mormor. Batteriladdaren som du lånade ska också hit.. Inget som ni fått. Esprit-tröjor som hon fått men inte använder vill jag också ha tillbaka... Imorgon..tröjorna är vita och kortärmade.. Hon hoppade på mig en andra gång nu fast hon hade inget med saken o göra vad jag och en annan granne diskuterade. Ett påhopp till så anmäler jag din syster för hoten som jag har sparade och anmäler din mamma för trakasserier och ryktesspridning. Jag har själv diagnosen borderline, vad ger henne rätt att trycka ner mig, hon som jobbar med psykiskt sjuka människor. Jag bad om ursäkt till din syster mer kan jag inte göra... Jag vet inte vad din syster sagt till er om mig, men ni litar på henne till fullo att hon talar sanning om ni säger att hon är så sjuk.

Eftersom jag blockerat din mamma kan jag bara skriva till dig, så packa ihop våra saker och lämna tillbaks dom. Fundera lite över allt vi har gjort för eran familj. Han byggde ihop din dator, hjälpt er med mopparna, klippt gräset, borrat upp lampor, byggt trall. Hjälpt till med målning av pallarna och hjälpt till och bygga ihop tältet, och ni ser oss som onda människor... Det övergår mitt förstånd. Vi köpte möbler till er hjälpte hämta dom och betalade bensinen och hyrde kärra. Köpte även skor till dig..

Förbjuder hon er att hälsa på oss, för vi har aldrig gjort er något ont inte ens din syster som jag alltid haft stor respekt för, jag gjorde ett misstag och jag bad om ursäkt, men ni hatar oss så mycket utan anledning.. Tänk hur roligt vi haft under alla år, tänk!! Ni har fått låna våran grill när ni vill, och cigaretter. Förstår inte varifrån detta hat kommer ifrån. Vi har firat jul tillsammans två gånger!

Jag skrev adhd men inte med en negativ betoning, och jag visste inte att det var så känsligt alltså gjorde jag fel. Ska jag straffas för det resten av mitt liv?

Förtjänar inte människor en andra chans? Grannen ovanför mig pratar öppet illa om din bror men får en andra chans och blir inbjuden på fest, det är avsiktlig skitsnack, men han får en andra chans men inte vi eller jag som erkänner mitt fel helt öppet. Människor med adhd är fantastiska, dom har ett driv och kan uträtta mirakel, har absolut inget emot människor med adhd för jag har många kompisar med den diagnosen"

Nästa dag knackar det på våran dörr alltså nu den 18 september en söndag, återigen står mamman där, jag låg i sängen helt tömd på energi då hon fått hela gården på sin sida så min man öppnar och som vanligt skriker hon att ge fan i att kontakta min son annars ringer jag polisen.
Min man ställer sig utanför ca 20 cm från hennes ansikte han ville stirra ut henne och hon skriker så alla hör "slå mig då, slå mig då" hade hon hoppats på en smäll för att kunna anmäla oss?

Okej dagarna gick och så kom torsdag 22 september jag sitter i väntrummet hos läkaren varpå socialen ringde o sa att dom står o bankar på min dörr för det har kommit in en orosanmälan på att jag ska ta livet av mig...

Jag svarade jag är hos läkaren, jag tror att jag lever ialf och skrattade. Dom skulle höra av sig senare på dan så att jag fick berätta allt och det gjorde jag.. dom sa att det handlar om grannbråk och la ner ärendet.

Grannen jobbar alltså med svårt psykiska människor, ska jag skriva ett brev till kommunen och berätta hur hon behandlar människor med en diagnos utanför sitt jobb eller vad ska jag göra?

Glömde nästan nämna att förra fredan så hade vi och grannen ovanför monstret en jävla dispyt, då skriker han på oss att vi anmält dom till bolaget vi bor hos om att deras fem bilar tar upp alla gästparkeringar och ställer sig på gatan mm
Jag skiter väl fullständigt i deras bilar, jag har mitt egna liv o tänka på...han öser ur sig saker som att jag har hjärnspöken mm
Sen kommer grannkärringen ut blandar sig i och då gick jag i taket" det här handlar inte om dig det är något mellan oss och grannen ovanför, jag vill inte se dig, försvinn... då går hon tillslut... wow hon gick..

Men han som tycker att jag har hjärnspöken, hans fru skriker som en hyena från balkongen att jag mår inte bra varför kan ni inte fatta det, svarar då nä då är vi två som mår jävligt dåligt. Sen blev allt tyst o han gick...

Ser ju ett tydligt mönster här, drottningen bredvid försöker få oss bort härifrån med hjälp utav grannarna. Vi är totalt utfrysta!
Tror du man mår bra av det? Jag som har borderline utan självskadebeteende, inte fan går jag runt o gormar eller tar någons parti utan att höra vad den andre har att säga, jag ger alla en chans att yttra sig.

Vad kan jag i det här läget göra? För detta helvete kommer fortsätta. Jag vill anmäla men får höra av min läkare gör inte det och en annan granne som är neutral att gör inte det. Så det är bara alla andra som får anmäla oss?

Dessutom har det gått en vecka och jag får inte tillbaka mina saker från kärringen, visst jag kan begära handuppräckning hos kronofogden så hjälper dom mig, men vågar jag gå så långt, vill ju inte se fanskapet...

Mådde hyffsat bra innan sommaren hade hittat två nya vänner som båda har hundar, vi gick tillsammans varje kväll... hör inget från dom längre men dom går gärna tillsammans. Det om något gör ont. Jag blir aldrig tillfrågad längre och jag har frågat varför. Som svar fick du får mer än gärna haka på oss så fort du ser oss.. ja det är ju inte så att jag sitter i fönstret dygnet runt. Jag har en dörr och telefon.

Men men bara gilla läget o vara ensam igen... tack gode gud att jag har en sån underbart stöttande man som försvarar mig i alla lägen när jag går in i ett chocktillstånd...

Sorry att det blev så långt, en eloge till er som orkat läsa färdigt
❤️

Likes

Comments

Så jävla lätt att såra en människa bara sådär, tack så jävla mycket. Du jobbar med riktigt psykiskt sjuka människor det kan man inte tro när det är så lätt för dig att trampa ner mig som också mår psykiskt dåligt. Jävligt oproffsigt och omoget.
Jag har inte annat än varit en god vän i över 3 år..

Men jag ska inte ta det personligt säger du, väx upp för helvete, nu är jag riktigt upprörd.
Synd att man måste bo granne med flera idioter.

Jag må vara omogen nu som kallar folk för idioter men ni har gått för långt, det viskas och skvallras åh vilken mysig gård man bor på...

Som vanligt är jag måltavlan för att lasta av all sin skit på.

Nu börjar lägenhetsjagandet, tänker inte bo kvar här det är en sak som är säker..

Snälla inga frågor nu om det är ett måste så pm istället.
I början när vi flyttade hit blev vi kallade muppmagneter för att en person som gården inte gillar kom med sina hundar och ville prata, dock blir resten också kallade muppmagneter nu... Men då tog jag illa vid mig, men jag är starkare idag och vågar säga ifrån. Det är mycket fiffel och skit som jag råkar veta om grannar här och jag skulle kunna anmäla varenda kotte, men det gör jag inte.. För det gör man inte. Då blir jag lika mycket idiot som de andra här.. Fan fan fan! Jag kokar!

När jag väl kokar så kan jag bli jävligt elak men det finns alltid en orsak bakom för jag kokar inte lätt...

En sak till en granne på våran gård gjorde störningsanmälan på oss för att Våran hund skällde lite vid sjutiden på kvällen för att hens barn skrek några decibel högre och cyklade och tutade hej vilt fram o tillbaka o säger, men vi tycker det är roligt när han skäller, men han är ju rädd. Han blir ju skrämd
Och aldrig någonsin hör jag föräldrar säga åt sina barn att ta det lite lugnare men vi får inte göra ett ljud från oss.

Var är rättvisan i det? Helt okej o köra tvättmaskin kl 2 på natten låter som en helikopter landar...
Vad hände med att prata öga mot öga, era fega jävlar...

Im a finnish lion with lots of anger boiling inside right now, watch out you bastards

Likes

Comments

Så glad är jag just nu som hunden på bilden.
Det var längesen jag skrev något, anledning är nog att jag känner livet börjat återvända.
Men missförstå mig inte, det är fortfarande mycket ups and downs men mer ups.

Jag har minskat mina mediciner men fått andra mediciner för min hypotyreos, rättare sagt liothyronin.
Förhoppningsvis får jag mer energi och med medicinminskandet har jag gått ner 10.9 kg trots att det varit mycket kalas, tårta och glass i stora lass.
Och givetvis med hjälp av zenbodi från Jeunesse.

Efter 16 år med ingen riktig menstruation så har kroppen börjat fungera som en klocka och ägglossar utan någon hormonell behandling.
Så det här är nog våran sista chans att försöka få barn, jag är ändå nyss fyllda 40 så det är bråttom.
Makens inbromsningsmediciner för sin bechterews sjukdom har satt lite hinder då det ökar kraftigt att få ett missbildat barn, så vi måste vänta 6 månader innan vi kan satsa järnet.
Men just nu känner vi att eftersom vi har nu chansen, så offrar han sig med sina mediciner i hopp om att vi ska kunna skapa ett barn.
Det vore en dröm efter 18 års kämpande med ivf behandlingar mm.

Jag har hittat två vänner på gården som båda har hundar, vi lyfter varann och jag känner så mycket kärlek,
Jag pratar som aldrig förr och jag bara längtar till alla hundpromenader för vi har så roligt ihop.
Dem gör mig lycklig, och jag får så mycket kramar, det är äkta vänskap!
Ni kommer alltid att finnas i mitt liv
❤️

Dock har det inte bara varit en dans på rosor utan taggar..

Fick veta att min bortgångna pappas yngre bror har cancer som har spritt sig så vi försöker hitta en lucka där vi kan resa till finland för att hälsa på han och mina kusiner och min pappas andra bror som är som en kopia av min far och då ska hunden med
😊
Familjedrama har det varit med brutna kontakter, o jag lyckas alltid bli indragen i allt.
Jag har beskyllts för att ta droger och då menar jag heroin, kokain, lsd, barbiturater mm...
Vad fan är barbiturater?
Även min make är pundare? Hur fan skulle han kunna jobba överhuvudtaget om allt detta var sant?
Han kör lastbil och måste vara fullt fokuserad på trafik, körning och lastning och lossning.
Patetiskt!

Jag är ingen som beundrar släkt som beter sig som svin,
Allt jag skriver på facebook sprids som en löpeld mellan släkten, nu menar jag inte alla.

Men för guds skull om ni har så mycket emot mig varför låtsas o vara min vän, det är så mycket falska rykten och det tisslas bakom min rygg.
Därav jag undviker släktträffar, men det kan hända att jag en vacker dag kommer.
Då kommer dock frågan från mig varför sprider ni massa skit om mig?
Då vill jag ha ett ärligt svar.
Det är några få i den soppan, dom flesta i släkten vad jag vet är schyssta och faktiskt så saknar jag dom.

Men det måste alltid finnas någon som förstör humöret på en.
Dock har jag nu satt ner foten! Enough is enough eller let bygones be bygones

För nu ska jag fortsätta leva mitt glada liv med underbara stöttande vänner, med en distans till de som suger ut min energi.
För det har jag märkt att ju mer utrymme jag får från falska människor desto bättre mår jag, och så tänker jag fortsätta.

Det gör mig så glad när jag får en kommentar som: du ser ut att må bra och du ser lycklig ut!

Det är den riktiga jag, pratglad, social, skrattapa, pajas..

Jag har hittat min zen..
Och säger ifrån för min egen skull, ingen medicin kan hjälpa mig på fötter, det är jag själv som måste arbeta hårt för att nå toppen!

Nu säger jag godnatt, idag måndag begravs min väninnas mamma,
Och jag vill säga adjö, för trots allt så har vi kännt varann sen vi var ganska små och umgicks i finland.
Hon hade en underbar mamma
❤️

Likes

Comments

​Samma problem som för 1,5 år sen,

Milou har fått akut analsäcksinflammation.. han skakar och vill inte sitta.

och det har börjat svullna på samma sida som sist, ska ringa veterinär så fort dom öppnar idag. Jag har egentligen inte råd med det här men vad ska man göra?

han har ont och jag lider med honom och spricker den då blir det farligt!

hoppas vi får komma in direkt, det brukar gå bra på göteborgs djurklinik.

skrutten! matte älskar dig det kommer ordna sig..

alltid är det något samma månad som man ska slänga ut 2 lax på sin medicin.

Milou och hyra är dock alltid första prio..

det kan hända att dom tar bort analsäcken helt för att han ska slippa problem i framtiden.

önska oss lycka till <3

Likes

Comments

För kontakt maila mig på: daisyisfresh@gmail.com