Header

En kaffe i sängen var verkligen precis vad jag behövde i morse! ZZZZZzzz...

Tänk att livet kan bli så mycket enklare med lite gött kaffe. Jag som är så otroligt morgontrött liksom studsar upp ur sängen på måndagsmorgnarna eftersom jag vet att jag kan leka lite barista by myself. Ni måste väl hålla med om att det är kaffet som lockar en att gå upp ur sängen? Eller i alla fall gör det lättare!

Fick Espressomaskinen av Leo i julklapp och i dagens läge hade jag INTE velat leva utan den. Ni hittar den HÄR!

Det är redan måndag igen och alla ni som brukar läsa mina inlägg varje vecka vet vad det innebär, Week Planner! Jag älskar ju att planera eftersom det får mig att må så mycket bättre och jag stressar mindre eftersom jag får mer kontroll. Leo har rätt när han säger att livet är oförutsägbart och att inte allt går att planera och ha full kontroll över, men med hjälp av att i början på veckan planera vad som ska göras, aktiviteter, inköpslista osv så hjälper det mig att slappna av lite mer. Hur gör ni?!


Week Planner W4

Tisdag: Jag ska upp till min släkting på 92år och hjälpa henne ta ner julgardinerna. Vi ska äta lite räkor och sedan fika och ta en köpp. Hon har inga egna barn eller barnbarn och uppskattar verkligen när jag kommer upp och hälsar på, så jag försöker verkligen ta vara på henne medan det finns möjlighet.

Onsdag: Träffa sis och hon ska hjälpa mig att fotografera. You'll see.

Torsdag: Jag ska hjälpa @familjenjungblom inför flytt med att köra lass till tippen. Jag ska även passa lilla skruttan ett tag under dagen.

Fredag: Fixa naglar innan jobb 15-20.

Lördag & Söndag: Jobb öppning till stängning båda dagar.


Jonna O

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Finns det något godare än hemmagjord pasta?! Vi har en pastamaskin hemma så vi (eller ah Leo) gör ganska ofta hemmagjord pasta. Lyxigt värre att leva med en duktig kock i köket. Jag hade kunnat leva på pasta alla dagar i veckan. Sanningen är att när jag var mindre så var jag seriöst GALEN i pasta och åt det även till fiskbullar med ketchup. Kommer aldrig glömma det ögonblicket när jag sparkade sönder ett fönster hemma pga att jag inte fick pasta till middag. Kanske inte hade gått riiiktigt så långt idag.

Så vad gör ni i kväll? Själv har man precis landat i soffan efter jobb och en tur i matbutiken. Älskling har blandat mig en god drink så ja, så många mer knop gjorda blir det nog inte på ett tag.


Jonna O

Likes

Comments

Hej fina! Hur mår ni?

Jag har precis mailat min tatuerare om en tid och jag hoppas att få gensvar snarast. Vill inte berätta för mycket om mina planer, utan det kommer ni att få se när det är helt färdigt i stället.

Fredag: Jobb 11-16. Hemmamys med en flaska rödvin och min älskling.

Lördag: Jakt med drevhund på morgonen. Oklart hur länge vi kommer att hålla på så vi har inte gjort upp några större planer under dagen. På kvällen får vi gäster på middag och spelkväll. Mys!

Söndag: Ut i skogen och hugga/röja. Även grillning när vi behöver break. Alternativet är att ta tag i källaren och börja sortera ut vad som ska sparas/ slängas.

Jonna O

Likes

Comments

Alltså den här moodboarden som jag kombinerade ihop med hjälp av bilder från PINTEREST är för mig drömmen. Lila, rosa och gult. Dessa färger är ju vårens must haves och jag älskar att det är kontrastrikt och annorlunda. Det är dags att synas!

Jonna O

Likes

Comments

Godmorgon! Har ni haft en god natts sömn?

Det känns som att jag det senaste har vaknat upp med gråten i halsen. Jag drömmer så mycket konstigt nu förtiden, vilket skrämmer mig. Det handlar nästan alltid om otrohet och oftast så är det jag som är otrogen. Jag får verkligen dåligt samvete över mina drömmar, även om jag själv inte kan kontrollera dem. Drömmer ni mycket konstigt? Jag var tvungen att kolla upp det här med drömtydning lite noggrannare. Är forskningarna om drömtydning pålitliga källor? Det finns säkert många som inte tror att det har någon inverkan på vad man drömmer, men jag tror att mycket av sanningen ligger där, hur man mår fysiskt och psykiskt. Hjärnans sätt att bearbeta det man om dagarna upplever. Sådana drömmar verkar vara relaterade till stress, liksom som nästan allt annat.


Jag hittade en bra artikel HÄR där också urklippen nedan kommer från.

"När vi befinner oss i en stressad situation arbetar hjärnan mer aktivt, och vi tenderar att få mer actionfyllda drömmar, säger Torbjörn Åkerstedt."

"Otrohetsdrömmar handlar oftast om oss själva. På vilket sätt är du inte helt sann mot dig själv, dina ideal, dina drömmar? Sviker du dig, är du otrogen mot dig själv. Finns det sidor inom dig som du inte släpper fram? Låtsas du vara något som du inte är? Har du lovat dig själv något som du inte har hållit? Rannsaka dig själv och var riktigt ärlig."


Det här mysiga vädret vaknade jag upp till idag. Det som inte är lika roligt är att man måste ut och skotta snö!

Jonna O

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så roligt att få möjligheten att delta i #nouw30daychallenge!

Tävlingen går ut på att visa engagemang och utveckling i sitt bloggande. Det jag gillar med den här tävlingen är att alla får möjligheten att kliva fram, stora som små bloggar. Utvecklingspotentialen behöver inte enbart ligga hos de som redan tagit stora kliv framåt, utan också hos de som fortfarande kämpar för att lyckas och synas mer.


Under de här 30 dagarna så vill jag att ni ska få lära känna mig, den riktiga Jonna. Det kommer innebära att jag inte enbart kommer att blotta de positiva aspekterna i vardagen, utan också de negativa som kommer innebära stora utmaningar för mig. Kombinationen utgör vem jag är som person och det är den personen som är mitt mål att ni ska få lära känna. Detta för att ni få en större inblick och förståelse i mitt liv och hur min vardag ser ut.


Jag vill kunna se mig själv drivas av min målmedvetenhet för att utvecklas. Jag vill även under den här tiden kunna utveckla min kreativitet när det gäller bilder och innehåll och det ska symbolisera mig som person, samt även våga mer. Att våga utvecklas och göra nya saker är den största utmaningen.

Jag kommer att ställa min kreativitet på sin spets eftersom det är inte bara är ett innehåll med text och några bilder. Det är min historia som jag vill kunna titta tillbaka på och vara stolt över.


Vill du också delta? Klicka på länken! http://nouw.com/nouw30daychallenge

Jonna O

Likes

Comments

Dagen i bilder!

I dag kom Madde och Linnea @familjenjungblom och hälsade på! Vi tog en fika inomhus innan vi gav oss ut i det kalla vädret för att åka lite pulka. Jag har alltid tyckt att det är roligt att åka pulka och även göra det till en liten utflykt där man packar med sig lite varm choklad och gottigott, kanske även grilla lite? Längesedan vi gjorde något sådant!

Jag älskar när det är barn runt mig, allting blir så livfullt. Bilderna blir så fulla av energi!


Idag var sotar'n här också. Jag stod i morgonrock och hade precis stått upp ur sängen när han knackade på dörren. Dessutom 1-2h för tidigt.. Pinsamt eftersom jag hade tänkt göra lite i ordning här hemma först, så att det såg städat ut och inte minst hinna tvätta ansiktet och få på mig kläder.. Fick slänga på mig jeans och en stickad tröja i rena farten som jag senare upptäckte var ganska genomskinlig, eftersom den inte var så tätstickad. Jag som inte ens hunnit slänga på mig en bh. Ha ha alltså orkar inte!!

Ja ja, så kan det gå..

Jonna O

Likes

Comments

Som jag skrivit lite om tidigare så håller vi på att renovera källaren. Eller ah, vi började i alla fall och sedan dess har det legat på is då varken tid eller energi funnits för att fortsätta. Vi hade en ursprungsplan som inte visade sig kunna gå i lås. Därför har vi fått tänka om och ändra planlösningen helt i källaren. Källaren som nu består av två rum (+krypgrunden) kommer att bli tre rum där vi har avgränsat det stora rummet till en grovingång med en tvättstuga direkt när man kommer in, sedan en "korridor" och ett förråd med massor av hyllförvaring. Jag saknar organiserad förvaring för att kunna ha plastlådorna med julsaker och annan skit. Jag är pedant och vill gärna ha rena ytor men om man tar en djupare titt in i våra skafferi, skåp och garderober så är det långt i från ordning och reda.

Okej so far so good, meeeeen vi har ytterligare ett rum där bergsgrunden kommer in i huset. Vårt hus är ett sutteränghus och det är enbart i det rummet som berget kommer in, vilket också gör rummet begränsat.

Kolla bilden nedan! Utrymmet är dock större än vad det ser ut på bilden..

Faktum är att vi har lyckats totalrenovera ett helt hus utan massa tjafs och dispyter, men när vi ska renovera det här lilla rummet så är vi inte överens. Jag tänker ofta mer snyggt än praktiskt, vilket också ofta medför pengar, pengar och återigen pengar som ska ut. Första alternativet är en vinkällare där vi belyser berget och om möjligt lyckas avgränsa vinförrådet med glasdörrar så att vi kan använda en del av rummet som förvaring för cyklar, utekrukor osv.

Bara så synd att ta upp så mycket plats för en vinkällare när vi behöver förvaringen, samtidigt som det hade varit svårt att få det bra i slutändan om man avgränsar rummet till två skilda saker. Svårt att lyckas dölja cyklarna och allt annat..

Nästa alternativ är en "relaxavd" med bastu och bubbelbad om plats finns. Tänk vad härligt att ha en relaxavdelning i källaren med några snygga vilfåtöljer, gröna växter osv.. Däremot måste vi lösa förvaringen för cyklarna på något annat sätt och vi pratar dessutom om helt andra pengar och extremt mycket jobb, vilket får oss att tveka. Är det värt att prioritera ca 100 000kr på det?

Idén är ändå övervägande i vår planering då vi vet att vi kommer att göra en bastu så småningom.

Finns det någon som har några andra tips vad man kan göra med rummet? Eller om någon vet någon bra sida där man kan få lite inspiration. Blir så glad för era svar!


Bilderna har jag lånat av Pinterest för att kunna visa er lite hur jag tänker.

Jonna O

Likes

Comments

Fina ni! Hoppas att ni har en bra fredag.

Tyvärr är det nog hittills den värsta dagen under veckan för min del. Jag vaknade av att det var så fruktansvärt kallt i huset. Jag överdriver inte om jag säger att det kändes som minusgrader. Ingenting fungerade, inte värmen, inte frysen, diskmaskinen och det värsta av allt inte KAFFEMASKINEN! Det måste ha varit en rolig syn för grannarna att se mig spatsera ute i morgonrock och foppatofflor och byta säkringar i proppskåpet på morgonkvisten. Vi hade inga hela säkringar kvar så stackars L fick komma hem från jobbet och fixa allt så att jag kunde lugna mig lite. Stackarn, där stod jag i min tantmorgonrock med noll livslust när han kom hem haha.

Så vad står på agendan idag? I dag är min enda lediga dag under veckan och jag skulle egentligen ha träffat @familjenjungblom på en liten fika men jag känner att jag måste lyssna på kroppen och vila lite. Har även lite små saker att fixa här hemma innan kvällens soffhäng. 

Hur ser eran fredagkväll ut?

Jonna O

Likes

Comments

Swish Swish så är den mysigaste tiden på året förbi. På ett sätt så är jag lättad eftersom den tiden på året brukar vara väldigt intensiv, liksom december månad. Nu ser jag så fram emot nya året och allt fint som året kommer att innehålla. Det känns som att det här året kommer att bli det roligaste året hittills för mig och L. vi har så sjukt mycket roligt inbokat! Har ni något roligt inbokat för det kommande året?!

(Ett separat inlägg kommer där jag berättar mer.)

Innan min sida kommer att bli "Spring Season" all the way så måste jag ändå visa er de sista mysiga bilderna från julen som varit!

Jonna O

Likes

Comments

I helgen så var vi och hälsade på våra vänner som ganska nyligen flyttat till Karlstad. Åh vad roligt det var att äntligen träffas igen! Det var ett halvår sedan dom flyttade dit och det är nästan tragiskt att tiden bara har försvunnit.

När vi kom dit i fredags så väntade en massa gotti gott att äta och massa snack om allt och ingenting! När vi vaknade upp på lördagen så hade Ebba börjat förbereda American Pancakes frulle till oss alla. Jag älskar att hon är så omhändertagande. Man blev så bortskämd! Vi gick sedan ner på stan och strosade omkring i butiken (med inkluderat ölstopp för killarna så klart.)

Karlstad är verkligen en trevlig stad med många bra butiker och matställen. Jag har bara varit i Karlstad en gång tidigare och det var i samband med jobb. Nu kunde man utforska staden på riktigt och man fick en privat guide som tog med en till de bästa matställena.

En helg som gav oss sååå mycket ny energi!


Dom har en bastu i deras lägenhet så killarna hängde där hela lördagkvällen innan middagen och jag och Ebba pimplade lite vin. Man inser hur gärna man hade velat ha en bastu hemma. 

Jonna O

Likes

Comments

Jag önskar att detta paket var till mig själv, men det var faktiskt min och min systers julklapp till mamma. Fotovänlig inslagning!

Så vad har jag haft för mig det senaste? Jag har tyvärr inte varit aktiv alls här det senaste. Så tråkigt och dumt av mig att plötsligt avbryta mitt i något som jag hade fått en kontinuitet på det. Man hade liksom byggt upp något som andra tyckte var roligt och intressant att läsa. Många utav er valde att dagligen gå in och läsa och det är ju det som berör mig otroligt mycket och som får mig att vilja fortsätta.

Jag har haft en så intensiv period den här vintern och jag ska vara ärlig med att säga att jag inte har hunnit med. Som jag tidigare kanske nämnt så klarar jag inte alltid hantera när det blir mycket runt mig i vardagen, när allt liksom går för runt. Jobb och livet hemma funkar fint, men jag som person blir matt och har ingen energi till det som jag annars tycker är roligt. Jag antar att många känner igen sig i det? Jag har problem med stress och jag försöker ständigt jobba med det och lära mig att hantera de negativa sidorna med det. Det ska inte få begränsa mig så mycket. Så svaret på min frånvaro beror helt och hållet på att jag har behövt ta mig ur den spiralen och komma in i en mer "good to go" fas.

Jonna O

Likes

Comments

Hjälp oss att välja ny soffa!

Älskar vår befintliga soffa. Dock har vi haft den i några år nu och känner behov av en ny. Vit soffa är snyggt med opraktiskt.. Denna gång vill vi köpa en 3-sits fast utan divan. Vi vill hellre köpa några snygga fotpallar, vilfåtöljer eller liknande. Finns ju så sjukt snygga sammetspuffar nu för tiden!

Vi är lite inne på vitt eller grått, alt sandfärgat/beige. Materialet ska gära vara linne eller sammet. Vad har ni hemma och vad tycker ni att vi ska köpa?

Nr 1 KLICK / Nr 2 KLICK

Nr 4 KLICK

Nr 5 KLICK

Nr 6 KLICK / Nr 7 KLICK

Nr 8 KLICK / Nr 9 KLICK

Nr 10 KLICK

Jonna O

Likes

Comments

Here we go again! Nytt år och mer aktivt skrivande.

Bildbomb från vår grymma kväll på nyår. Alltså vi hade så sjukt roligt! Alla dansade loss till schlagerlåtar och vi skrattade i kapp. Får inte glömma nämna den goda 3-rätters middagen som min babe hade kirrat eftersom jag jobbade fram till 15.00. Jag hann i princip bara hem och duscha och fixa mig innan gästerna kom. Dukningen hade jag fixat dagen innan så att jag kunde komma hem och göra mig i ordning i lugn och ro innan fölket skulle komma.

Kvällens meny bestod av:

Fördrink: Whitelady, en drink gjord på gin, citronjuice, cointreau och äggvita.

Förrätt: Sparrissoppa med bitar av rökt älghjärta.

Varmrätt: Oxfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås. Med tillbehör vid sidan av.

Efterrätt: Vaniljpannacotta av grekisk yoghurt och med ett täcke av passionsfrukt och mangosås, samt smulade maränger. Efterrätten kan verkligen rekommenderas! Jag gjorde i ordning den kvällen innan och kunde utan problem stå över natten i kylen. Passade perfekt med en så pass lätt och syrlig efterrätt efter så mycket mat. Så enkel och god!

Receptet finns HÄR

Jonna O

Likes

Comments

Iiiih, det bästa på hela året är ju när man får ta in granen (och också när man får ta ut den sen igen.)

Igår hade Leo varit i väg i skogen och högge en otroligt fin gran! För några år sedan så skulle det vara röda julgranskulor, massa glitter och en julstjärna på toppen. I år ville jag framhäva granens skönhet så blev endast lite vita kulor i högglans, glitter och matta. Så enkelt och så snyggt!

Vi spetsade lite glögg, åt lussekatter och packade in julklappar för fulla muggar i går, så att till och med Leo glömde bort tiden och kom i säng 23.30 när klockan ringer 06.00.


Idag är jag ledig och har passat på att kolla i kapp de missade avsnitten av julkalendern i väntan på att fina @Angelican och hennes lilla busfrö ska komma på julfika. Måste ju hinna träffa dom innan jul!


Jonna O

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej fina vänner!

Här är årets julkalender som jag gjorde till mig och Leo. En perfekt idé om du vill ha lite mer tid med din partner under december månad och det behöver dessutom inte bli onödigt dyrt. I luckorna så har jag lagt ner både lappar där jag skrivit ner "aktiviteter" som vi gemensamt ska hitta på just den dagen. Till exempel gå på bio, ha myskväll, ge varandra massage osv. I vissa luckor har jag även köpt saker som också bygger på att vi ska umgås. Gårdagens lucka var till exempel 1 paket med popcorn, så Netflix and chill blir det ju definitivt i kväll. Tidigare luckor har även bestått av små flaskor med till exempel bubbel, rödvin osv.

Det spelar ingen roll vad innehållet är så länge det är något som innebär att man tillsammans tar sig tiden till varandra. Blir så lätt att man blir så upp i sitt eget när vardagen flyter på.

En kul liten grej bara som hittills förgyllt hela vår december månad! Haha man blir ju som ett litet barn.


Jonna O

Likes

Comments

Go' kväll fina ni !

Är hemma efter en underbar vecka i solen. Åh vad bra vi har haft det! Ska bara redigera mina bilder innan jag visar er. Tro mig det är mååånga bilder att gå igenom.


Tänkte nu visa er vår pysseldag vi hade i brygghuset på lantstället för ett tag sedan. Tradition sedan många år tillbaka där vi pysslar, dricker glögg, äter julmat och lyssnar på julmusik.

Det gjordes kransar, juluppsättningar och kryddning av julsnaps. Varför köpa massa jultrams när man kan göra själv? Samma sak gäller julgodiset, vitsen är ju att laga det själv för att komma i rätt sinnesstämning. Eller hur?!


​För övrigt så är det så mycket historia bakom gamla brygghuset och gården. Det sträcker sig långt tillbaka på 1800-talet då det användes för att tvätta. På somrarna blev det en samlingspunkt för familjen, drängen och pigan, där dom tillsammans åt middagsmaten.

Det blev en krans att ha på öppna spisen och en lite simplare av ris som jag har hängt lite slarvigt på spegeln i vardagsrummet. Vi gjorde även två kransar av granris att ha på de avlånga fönstren vid sidan av ytterdörren, samt även en juluppsättning vi har satt på utsidan av dörren.

Det är så där lagom julfint ute nu. Det får inte bli för mycket och pjollrigt!

Jonna O

Likes

Comments

Rocky Road utan nötter

  • 600 g ljus bakchoklad
  • 2 påsar dumlekola
  • 2 nävar minimarshmallows

Ett tidsinställt inlägg från förra veckans aktiviteter.

Jag har hunnit baka lite julgodis här hemma, har ni? Att ha en godisburk med dessa i skafferiet är ju livsfarligt! Här om dagen så bakade vi även daimfudge, min favorit! Konstigt att det kan vara så roligt och mysigt att baka bara för att det är jul. Jag har en hel lista med julgodis och kakor som ska hinna bakas (och ätas upp.)

Vad är era favoriter som ni brukar baka/göra till jul? Kom gärna med förslag till lilla mig!

Jonna O

Likes

Comments


Hej goingar!

Den senaste tiden då jag inte varit speciellt aktiv här har jag hunnit att vara på julbord med jobbet, myst hemma med Leo, bokat in två resor inför kommande året och även hunnit packa resväskan inför en vecka i Teneriffa i morgon. Låter ju ganska trevligt om jag får säga det själv!

Vi åker redan i kväll och tillbringar en natt på hotell i närheten av flygplatsen. Alltid skönt att kunna köra in i lugn och ro och slippa oroa sig för väglaget.. Blir att äta lite gott på hotellet och sedan komma hyfsat tidigt i säng eftersom vi flyger till Teneriffa tidigt i morgon. Semestern känns så mycket längre när vi tillbringar just den där extra natten på hotell.

Tror aldrig jag har haft så här mycket packning med mig någonsin. Svårt att veta om man behöver packa ned långbyxor och jacka eller om det räcker med shorts och linnen liksom. Ska enligt prognosen vara som en bra och varm svensk "sommar." Söta mormor som bjuder med oss alla på den här resan har redan gjort stora planer för veckan, så vi kommer nog bara försöka glida med och se till att njuta av allt mysigt vi har framför oss.


Jul i vårt hus

Jonna O

Likes

Comments

Vad gömmer sig bakom lucka 4? - Där gömmer sig en stor ursäkt för inaktiviteten. Nu är jag tillbaka och aktiv igen! Jag har alltid känt att jag har något att skriva om, om inte annat alltid haft bilder att visa er. Det senaste har det dock stått helt stilla och eftersom tiden varit begränsad så har det tyvärr inte blivit så händelserikt flöde på min sida.

Men hörrni, hur mår ni? Hade ni en mysig första advent i går? Vi tillbringade kvällen hos mina föräldrar. Jag får fortfarande adventspaket av mina föräldrar och jag kommer säkert att fortsätta att få det tills att jag själv får barn, haha.. Jag klagar dock inte för jag älskar traditioner och jag måste säga att det hade känts tråkigt om det hade förändrats. Hur ser ni på traditioner, är det viktigt i familjen? Den dagen jag själv får barn så kommer jag att försöka skapa fasta traditioner. Jag tycker att det är otroligt viktigt och roligt! Något som liksom skapar glädje och gemenskap.

Spana in nästa inlägg som kommer i kväll eller i morgon bitti. Då avslöjar jag något extra roligt!


Jag är så nöjd med julens pyntning i år, just gråskalan. Det kommer att komma mer bilder i från hemmet!

Jonna O

Likes

Comments

Inspiration!

Om man inte vill ha en "röd" jul så hade det varit fint och mysigt med mustiga färger i sovrummet. Hade passat perfekt hemma hos oss eftersom vi har mycket vitt. Ni hittar det HÄR

Jonna O

Likes

Comments

Vilken överraskning man hade utanför fönstret idag när man fällde upp rullgardinen! Antar att jag inte var ensam? Hur mysigt som helst men jag oroar mig dock för när jag ska köra till jobbet.. Är motorväg halva vägen och sen en krokig "landsväg." Får se till att vara ute i god tid för i vanliga fall brukar det gå väääldigt fort i dom svängarna..

Dom som känner mig vet att jag har svårt att passa tider, tyvärr! Till jobbet kommer jag ALLTID i tid men jag är ofta ute i sista stund och det slutar alltid med stress. Att man aldrig lär sig?

Juste! Mina nya stjärnor från Royaldesign kom härom dagen. Resultatet blev över förväntan här hemma och till och med Leo som inte gillar julpynt i vanliga fall tyckte att det var snyggt och stilrent. Skönt att inte ha massor av tomtar överallt. Känner för en vit, grå och svart jul i år. Tråkigt kanske? Har tänkt att försöka göra det mysigt ändå med lite granris osv.

Jag kommer att göra ett inlägg på mitt fina pyntande lite längre fram!

Jonna O

Likes

Comments

Churros med kanelsocker, MUMS!

Godmorgon förresten! Jag har varit ledig nu i 6 dagar och ska tillbaka och jobba vid 15. Kommer kännas konstigt men samtidigt skönt att vara tillbaka i rutiner igen. I kväll ska vi hem till mina föräldrar och planera inför vår lilla pysseldag på landet som komma skall. Vi ska göra egna kransar, juluppsättningar, krydda snaps osv så det krävs en del planering så att man har allt hemma.


Jag har bakat lite julgodis, så håll utkik efter nästa inlägg!


Jonna O

Likes

Comments

Julmarknad, bland det mysigaste man kan göra innan jul! Vi har de senaste åren åkt hit till Tjolöholmsslott och inte bara för upplevelsen i sig utan också för att det säljs så mycket bra och fina grejer. Vi fick verkligen julkänslor eftersom det var bitande kallt ute och första snön föll till marken (i alla fall vad jag skådat i år.)

Vi handlade allt från must och fläderglögg till praliner och korv. När man går runt och kikar och provsmakar så önskar man att man själv hade mer tid till att baka och laga mat i juletid, men ikke. Ska dock verkligen försöka i år för det blir ju något helt annat än att köpa. Då kan det nästan kvitta tycker jag för det mysiga är ju när man tillsammans med familjen eller vänner julbakar, lyssnar på julmusik och pratar.

Vad gillar ni att göra i juletid?

Den här tomten var ju så fin och mysig!

Haha jag älskar att Leo har munnen full av körv. Lite av en "Gratis mat är gott" min. Måste ju själv erkänna att provsmakning av allt gott är ju bland det bästa på en marknad!

Jonna O

Likes

Comments

Har ni haft en fin helg?

Åh min har varit bra på alla sätt! I fredags så åkte vi in till Göteborg vid 17.00 tiden och var väl hemma i Leonards mammas lägenhet vid 19.00 ca. Vi köpte med oss lite Pizza så att vi slapp laga mat. Det är alltid så rogivande att komma hem till henne, att komma bort lite. Har ni en tillflyktsort dit ni åker för att slappna av?

Fredagen var väldigt lugn med uppladdning inför lördagen. På lördagen stod vi upp och åt en lugn frukost innan vi åkte in till stan för att handla lite julklappar. Det finns några butiker som är ett måste att besöka när man är i Göteborg och det är Granit, Lagerhaus och Artilleriet. I dom butikerna kan jag handla upp hela min årslön på samma gång. Vi käkade lunch på TUGG burgers som är rena drömmen. Massa olika shakes att välja på osv.

Som jag skrev i tidigare inlägg så hade jag ju en liten överraskning till Leo och det var att jag tog med honom på bio. Det blir en helt annan upplevelse på biograferna i Göteborg än hemma i de små biosalongerna i Strömstad. Jag vet att han uppskattar det mycket hellre än att tillbringa hela dagen i butiker.. Det behöver inte vara så märkvärdigt att göra någon glad och jag tycker att det är otroligt viktigt att ge varandra små överraskningar i bland. Det gör liksom hela förhållandet mer "spännande"!


Igår var vi på en supermysig julmarknad! Bilder kommer i ett separat inlägg senare idag.

Jonna O

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon!

Visst är det himmelskt gott med varm choklad och marshmallows?! Kommer att vara min livnäring nu i vinter framför öppna spisen. Kanske ska testa att baka egna marshmallows i år? Verkar dock svårt att få det bra..


Snabb uppdatering om vad komma skall:

Fredag: Frissan 13.00 och sedan träffa Angelica och bebben direkt efteråt. I kväll blir det att åka in till Göteborg för en helhelg när L slutat jobbet. Ska köpa med lite att äta på kvällen och även frukostmat.

Lördag: Heldag i Göteborg. Julshopping, drinkar och god mat. Har även en liten överraskning till Leo. Jag behöver verkligen den här tiden med min babe!

Söndag: Åka vidare mot Tjolöholm slott där dom har en fin julmarknad vi brukar besöka. Eventuellt jul på Liseberg därefter.


Resten av den här veckan är fullspäckad med roligheter!

Jonna O

Likes

Comments

Goddagens! Kaffet och julmusik gör min dag idag. Har suttit hela morgonen och planerat julklappar och jag är redan klar med det mesta, phuuh. Upp i allt julplanerande så har jag rotat fram mina bikinisar och sommarkläder och så smått börjat packa inför Teneriffa.

Det blir för övrigt en lugn kväll bestående av ännu mer packning, fast inför Göteborg i morgon. Vi ska låna Leos mammas lägenhet eftersom hon är i Nepal.

I går åkte vi även en dagstur med båten över till Sandefjord i Norge. Eftersom jag är ledig i en vecka så tänkte jag att det kunde passa bra att hänga på. Började dagen med lite bubbel och otroligt fin utsikt. Blev sedan lite spel på spelautomater. Eller ja, jag drack vin, Min syster spydde och dom andra spelade på spelautomaterna haha. Fy stackarn!

På hemvägen åt vi julbuffé och kollade lite i Tax Freen. Jag var dock lite obs eftersom vi ska resa snart och kan handa alkohol och hudvårdsprodukter där till ett bra pris, så blev bara några flak med öl till L.


Jonna O

Likes

Comments

En helg bestående av kalas, jobb och farsdagfirande!

Starten av denna veckan har hittills varit fullspäckad. I går var Matilda här och jag färgade hennes hår, lagade Tacos och började lite spontant att titta på resmål inför nästa höst. Alternativet är en resa till Thailand där vi reser runt under två veckor, eller så kanske två veckor i Grekland där vi tar en vecka på ett ställe och sedan förflyttar oss till ett annat. Måste dock prata i hop oss med grabbarna och stämma av vad dom känner för. USA hade ju varit otroligt häftigt, men frågan är hur mycket pengar man är beredd att lägga på en resa.

Hur har min dag sett ut idag? Angelica och Martin varit här på middag och fika efter jobbet med lille Elias som fick sin försenade doppresent. Hittade ingen som kunde ta mitt arbetspass den dagen det var dop tyvärr, så därför fick det bli en middag tillsammans idag i stället. Myspys! Ska träffa Angelica en sväng på fredag igen efter att jag varit hos frisören.

Week update kommer imorgon!

Jonna O

Likes

Comments

Hej godingar!

Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör just nu.. Är sjuk, hängig och tycker allmänt synd om mig själv. Segt att dras med för man blir ju så orkeslös. Sitter liksom halvt däckad i soffan och L hade tänkt ta med mig på bio i kväll. I morse vaknade jag dessutom med ångestkänslor av en dröm. Drömde att Leo ville lämna mig och allt var så trovärdigt i drömmen så att jag nästan trodde att det var verkligt, alla känslor, allt. Har därför gått och längtat efter honom hela dagen på jobbet.

Jag är i alla fall tacksam över att förkylningen kom nu och inte längre fram, då vi har massor roligt planerat. Dessutom fick jag bekräftat att L inte ville lämna mig haha! Jag var ju tvungen att fråga honom det första jag gjorde när jag kom hem.

Nu ska jag gosa ner mig i sängen om ett litet tag. Sov så gott!

Jonna O

Likes

Comments

Jag är ingen frukostmänniska därför är det perfekt med en lätt smoothie på morgonen. Brukar ha vaniljyoghurt, frysta hallon, en halv banan, kokosfett och havtorn i min. Mums!

Förbereder mig lite mentalt för jobb idag och trots att jag jobbar varenda dag fram till nästa onsdag så ser jag ändå fram emot dagarna jag har framför mig. Till helgen är det släktkalajs till min syster som fyller 19år och på söndag ska familjen fira henne och överlämna presenter. Myspys!

Jonna O

Likes

Comments

Sedan dag ett av vårt 5 år långa förhållande så har jag vetat att det är med den här personen som jag ska leva med. Jag har alltid undrat hur man vet om man har träffat den rätta. Om det är en speciell känsla eller om det inte finns något svar på den frågan? Dock måste jag säga att jag har fått uppleva den känslan, där hela ens liv och framtid blir ljus och självklar. Man kan så klart inte till 100% veta om han är den rätta, men jag vågar leva på hoppet.

Vad är det viktigaste i ett förhållande enligt mig då? Att kunna skratta tillsammans!! När vi skrattar och har det roligt tillsammans så är hela vårt förhållande perfekto. Det är extra viktigt för oss att ta oss tid till varandra och göra roliga saker för att jobb och huset (som tar mycket tid, energi och pengar) inte ska påverka vårt förhållande. Så klart ska man även kunna lita på varandra och vara trogna, men det ser jag mer som en självklarhet. Enligt mig så kan man inte kalla det för ett "förhållande" om man inte kan lita på sin partner eller själv vara trogen. Är man i ett seriöst förhållande så är det en självklarhet att man ska respektera varandra.

Jag fick förresten en så gullig fråga för ett tag sedan "hur vet man att man är kär?" Haha! Jag vet seriöst inte.. Jag kunde inte ge ett bra och konkret svar på frågan. Det är liksom bara en känsla som jag har. En känsla där jag vet att det känns rätt, nuet, framtiden, allt. 

Hur skulle ni beskriva det?

Jonna O

Likes

Comments

Min beauty spot! 

När vi kom fram till att vi behövde göra om gästrummet till ett rum med mer förvaring och garderober så bestämde L att jag skulle få min egna lilla hörna här hemma där jag kan sitta och sminka mig. Han ansträngde sig verkligen mycket och tog även med mig till Ikea för att inhandla bänkskiva och glasskiva. Några dagar senare köpte han en spegel åt mig och satte även upp LED-lister med dimmer. Så tacksam över att han verkligen la ner mycket tid och energi på att göra mig glad. Sådant betyder mer för mig än något annat!

Haha dock är han liite bitter över att jag aldrig använder det utan istället sitter i vita soffan och sminkar mig framför tv:n.. Jag blir så uttråkad av att sitta och sminka mig så det är perfekt att kolla på lite svenska Hollywood fruar och dricka kaffe under tiden. Men jag älskar ändå detta rum i huset, för det är fint att bara titta på!

Jonna O

Likes

Comments

Ett efterlängtat HEJ!

Jag har avslutat min jobbhelg och är idag ledig innan jag jobbar 8 dagar på rad. Ska se till att göra alla viktiga måsten idag och även vila så klart. Ska i väg och äta hos mina föräldrar i kväll och L ska spela innebandy. Så skönt att slippa laga mat i bland.

Btw, så har vi testat att inte lägga allt för mycket pengar på mat det senaste Vi har alltid handlat hem mat utan att tänka på vad det kostar och vi har nästan alltid lagat olika rätter varje dag i stället för att göra storkok. Nu har vi börjat att göra storkok som vi har i typ en vecka och färdigt i frysen så att man slipper springa och köpa färdigmat på jobbet. När jag har tid så brukar jag alltid baka eget bröd och göra egen musli. Godare och billigare! Sjukt tråkigt att äta samma mat flera dagar på rad men samtidigt så har vi börjat spara så sjukt mycket mer pengar på det. För dom pengarna kan vi faktiskt kan göra mycket roligare saker än att äta. På helgen brukar vi unna oss rejält och då smakar maten så mycket bättre eftersom vi har ätit ängslig körvstroganoff hela veckan haha. Hur ser era matrutiner ut under veckan?

Ett annat sätt att spara pengar är att direkt när lönen kommer in på kontot planera och prioritera. Vi betalar alla räkningar och resterande summa vi har kvar lägger jag in på olika konton "sparkontot","resekontot", "matkontot" och "nöjeskontot" där jag själv kan välja om jag vill köpa kläder, gå på bio osv. Är otroligt viktigt för mig att ha ett nöjeskonto där jag varje månad kan unna mig och ha roligt. Rese - och sparkontot får jag INTE röra och matkontot får vi försöka anpassa oss efter vid val av mat den månaden. Har jag alla pengar på samma konto så blir det tyvärr väldigt lätt att jag prioriterar fel.

Hjälpte pappa att fotografera lite ny uppsatt belysning härom dagen. Jag tycker att det är så roligt att experimentera med kameran och just att fotografera i mörker har jag alltid tyckt varit otroligt svårt. Slutar alltid med autoinställning och blixt. Ja ja, jag måste väl ändå säga att jag blev nöjd för att vara första gången jag verkligen försökt anstränga mig för att fotografera bra och effektfulla bilder i mörker!

Jonna O

Likes

Comments

Min brunch idag!

Jag läser oftast andras bloggar där det är hälsofrukostar, smoothiebowls osv också tittar jag i mitt eget flöde och inser att allt bara handlar om kakor, bullar och egetbakat vitt bröd. Här spar vi inte på kolhydrater och kalorier inte! Cred till er som funnit motivationen och viljan.

Jag har aldrig varit en sporttjej eller gillat att träna. Jag har i princip alltid kunnat äta vad som helst utan att behöva lägga på mig så speciellt mycket. Bra kan man tycka men samtidigt så är det negativt för mina matvanor påverkas något enormt och jag tänker ALDRIG på vad jag stoppar i mig nästan. Är jag sugen på något så tar jag det och det är inte hållbart i längden. Igår eller när det nu var så åt jag mitt första mål vid 15.00.. På resterande timmar av dygnet så hinner jag få i mig både frukost, middag, kvällsmat, läsk och götter. Äter liksom ikapp dom där timmarna senare haha.

Har i perioder tränat väldigt mycket och då går jag verkligen in för det men tyvärr så har mitt intresse försvunnit mycket i att jag faktiskt inte behöver träna för att någorlunda behålla min normala vikt. Dock önskar jag att jag kunde bli bättre på att ta tag i det igen för det handlar ju inte bara om vikt utan också välmående och framför allt självförtroende! Nu när vi ska till Teneriffa så är det nog första gången som jag kommer känna mig riktigt obekväm i bikini.. Tur att det finns barer vid stranden som man kan springa och gömma sig vid!

Idag har jag har även tagit in några rötter från myntan så att den kan övervintra i små krukor här i köket. Helt otroligt hur myntan är lättskött! Ett tips är att spara plantan med myntan och jord som man köper i matbutiken och sedan plantera om dom. Det gjorde vi och hela vårt trädgårdsland bestod tillslut av mynta.

Jonna O

Likes

Comments

Instagram @jonnaolausson