!!!! Nu, inlägget som jag varit mest exalterad på att skriva om. Låta er veta om. Gratulation. Denna gratulation räknades ju inte för mig men jag är så fruktansvärt tacksam att de lät mig och alla andra utbytesstudenter (seniors) få vara med. Detta är en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Min Gap and gown hänger på min vägg.

Graduation var på fredagen, juni 16. Onsdag och torsdag var de träning. VI gick rundan vi skulle gå ner till fältet från skolans gym. Alla hade bestämde platser efter alfabetes ordning förutom raden längst fram då de var dem med höst betyg. På fredagen tog ceremonin tog två/två och en halv timme där rektorn pratade om våra (deras) fyra år, nationalsång sjöngs, dem med högst betyg kom upp och berättade vart de ska gå på collage. Sen fick vi, stolsrad för stolsrad, komma upp på led och ta emot våra diplom. Och i slutet, fick vi stå upp. Flytta toffsen från Höger till Vänser. Och high school var över.

Efter att ceremonin var klar mötte jag och Elizabeth upp familjen och Kelsin för att ta lite bilder. Denna dag var även en dag för att säga hejdå. Hejdå efter hejdå, kramar efter kramar, tårar efter tårar... Samdtigt som detta var en av de bästa dagarna, var det även den värsta. Detta var dagen jag insåg att mitt år snart var slut. En helt obeskrivlig känsla, nästan skrämmande. Men jag hade så många runt omkring mig som gjorde dagen till den bästa. Tack.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Som vanligt ligger jag efter med bloggandet, så nu blir det tillbacka blickar från de sista dagarna innan jag avslutar denna blogg.


Senior sunset. Sista veckan innan gratulation anordnades en kväll för alla senior att samlas på baksidan av gymmet för att kolla film, umgås och signera varandras årsböcker. Detta pågick fram till klockan 23 då vi alla gick hem. Det var en mysig kväl, någon jag kommer minnas föralltid. Jag vart alldeles varm inuti, så himla tacksam.

Likes

Comments

I amerika, jag antar att alla seniors på alla skolar runt om i landet (?), har något som kallas för "grad nite". Vår skola åkte till grad nite, vilket jag tror är vanligast om du bor i Kalifornien.

I fredags, kl 12 gick bussarna till disney och vi var där till de att disneylandparken stängde vid 22. Därefter startade den "officiella" grad nite. Vi var i California Adventure park (fortfarande på disney) till två på natten. Det var vår skola och en massa andra skolar som också firade gradnite.

Vi åkte några karuseller, och gick runt och kollade i affärerna, och hade en allmänt rolig kväll. Det var en rolig upplevelse, få se vad disneyland har att erbjuda, men en gång räcker. Nu vet jag vad det är och vad som finns att erbjudas men då tycker jag att universal studios är roligare. Men som sagt, det var otroligt roligt att vara där och bara umgås med vännerna mina. 12 dagar kvar till gratulation (!!!)

Likes

Comments

Söndag idag, i torsdag hade vi senior activities vilket innebar att alla seniors på skolan hade andra aktiviter på skolan medan alla andra elever hade en vanlig skoldag. Det började med att vi satt i idrottshallen kollade när ett flertal studenter vart hypnotiserade. Efter de, gick vi ner till fältet där vi har friidrotts-banan, och alla andra sporters-fält, där vi blev serverade otroligt god mat, och hoppborg, lekar och musik. När klockan blev 13 fick vi hämta ut vår gap and gown inför gratulation och därefter fick vi få hem.

Det är lite oklart vad som var poängen med dagen, antar att det har och göra med vi slutar om två veckor och vi ska passa på att få spendera tid med varandra. Dessutom är dagarna i skolan mer eller mindre meningslösa för seniors då deras sluttest redan är tagna så nu görs ingenting i respektive klass.

Jag har ett flertal vänner som också är utbytesstudenter, som haft skolavslutning och åker hem om bara någon dag, eller så är de redan är hemma medan jag fortfarande har två veckor kvar av skola. Jag har skala ända in i de sista. Än har jag inte riktigt insett att min år är över om 16 dagar, dagen för avresa kommer sakta närmare. Det är så svårt att ta in att om bara några dagar kommer allt detta vara ett minne? Mitt gamla vardaglig "normala" liv är snart det har kommer leva igen. Precis som förut. Jag är inte redo? Eller är jag de? Det var mycket enklare att lämna Sverige än vad de är att lämna Kalifornien. Det känna nästan lite läskigt.

Likes

Comments

Gissa vem som inte gick till skolan idag, igen. JAG! Nej, men igår kväll (måndag) bestämde sig Elizabeth, Catherine, Eleonora, Kelsin och jag för att vi, idag tisdag, skulle dra till six flags. Ett nöjesfält, precis som liseberg och gröna lund. Så idag åkte vi dit istället för skolan.

VI åkte dit vid 9, kom dit vid 10.30 och spenderade dagen där tills klockan var halv fem ungefär. Det var otroligt kul, och otroligt varmt- som varmast var det 35 grader celsius. Det var nästan för varmt, helt sjukt varmt. Men vi åkte några vattenturer var att bli lite svala. Det var kul ändå, verkligen. Älskar sådana här saker.

Efter de att vi kom hem tog jag en tupplur och nu ska jag träffa Kelsin igen. Tack o hej.

Likes

Comments

HejHejHallå. Kolla vem som är tillbaka och skriver redan innan en vecka passerat. ;)) Iallafall, detta inlägg kommer endast påstå av bilder från balen. Det kommer bli sååå många bilder, rena rama bildbomben. Så enjoy.

Dagen började med att jag åkte till Jamie som hjälpte mig med sminkningen. Jag tyckte det vart väldigt bra, inte för mycket, lagom lixom. Sedan fixade Chaterine mitt hår och runt klockan tre begav vi oss till Elizabeths familjevänner för att ta kort i deras trädgård.

På bilderna är det Jag- I rött, Chaterine (Elizabeths syter)- i blommigt, Elizabeth- I svart, Nathaniel (elizabeths date)- I svart kostym, och Kelsin (min pojkvän)- I shorts. Kelsin gick inte på bal med oss därav ingen kostym, jag ville bara ha honom där med mig ändå.

Efter att vi tagit bilder i trädgården begav vi oss till Hill Canyon för att ta bilder med Addison. När vi hade tagit bilderna med henne också, åkte Kelsin hem och vi åkte vidare till skolan för att åka med bussarna till balen. Bussarna var obligatoriska och balen började klockan sju i the vineyards in simi valley.

Väl på balen serverades otroligt god mat, dansmusik, chokladfontän, photoboth och annat gott snacks. Det var en helt otroligt rolig kväll, minnsvärd föralltid.

Vi dansade och vi åt hela kvällen tills de att bussarna tog oss tillbaka till skolan vid elva. Tillbaka vid skolan gick vi bilen och bytte om för att gå på "sober after prom". Detta event efter balen var anordnat av skolan för att minska drickande för studenter, det höll till på biografien vid skolan från midnatt till 4.30 på morgonen. Om du var 18 år eller äldre fick du lämna när du ville men INTE kunna komma in igen, och om du var yngre var du tvungen att stanna hela natten.

Iallafall, innan vi begav oss till biografien åkte vi till IN´N´OUT för att köpa pommes fries och läsk. Som om vi inte hade ätit tillräckligt redan, och mat serverades även på after prom men vad gör de om 100 år? Så efter att vi ätit vår mat, åkte vi till biografen där de visade filmer, serverade massa mat och snacks, dansmusik, spel och photoboth igen. Vi höll igång hela natten med dans, mat och mys. Kan ju lugnt säga att vi var lagom trötta efter den natten men istället för att åka hem och sova valde vi (jag, elizabeth och cahterine) att åka till stranden och kolla soluppgången. Klockan fem på morgonen ringde vi kelsin och frågade om han ville följa med, vilket han ville, så vi åkte till stranden, satt där ett par timmar och sen åkte vi och år frukost på DENNY´S tillsammans.

När vi äntligen kom hem var klockan nio på morgonen, vi gick och la oss på en gång och sov hela söndagen. Vid denna tidpunkt hade vi varit vakna i mer än 24 timmar, så vi sova hela dagen, åt lite middag och somnade som vanligt vid 10 på kvällen igen. På måndagen bestämde sig Elizabeth och jag oss för att vara hemma igen och sova hela måndagen också. Faktiskt, så hade vi tänkt gå till skolan men när vi insåg att vi skulle bli sena till första lektionen bestämde vi oss för att äta frukost istället och när vi ätit åkte vi förbi skolan men fortsatte hem för att sova. Vi försökte.

Hela dagen på lördagen, kvällen och natten var helt underbar. Inga ord i världen kan beskriva hur lycklig jag var där och då. Det var helt perfekt.

Likes

Comments

​Jag har flyttat. Jag har bytt värdfamiljer och bor nu mera hos Elizabeth. Detta är alltså en permanent flyttning, alla papper och samtal är klara- jag bor här för de resterade veckor. Jag har under en längre period inte mått bra där jag bodde och i respekt mot den gamla värdfamiljen kommer jag inte gå in på detaljer om varför en flytt skedde förutom att det helt enkelt inte fungerade. Jag mådde inte bra, kände inte att jag fick ut det jag ville av mitt år och jag kände mig begränsad. 

Jag bor fortfarande i Camarillo, och går kvar på Camarillo High School men befinner mig på andra sidan av staden nu. Jag flyttade hit i tisdags men flytten har pratas om ett tag. Jag har sovit hos min IEC (ef-kontaktperson) ett par helger och vänner tills detta vart officiellt. 

Nu är det nog många som kommer tycka att det är konstigt att jag flyttar så inpå min hemresa, med bara 6 veckor kvar- vad är poängen med flytt? Men som jag svarat till alla som frågat- Det spelar ingen roll om det varit 6 veckor kvar, eller 8 månader, eller 3 dagar- jag kunde inte vara kvar på grund av mitt egna välmående. Det är många är som märkt att jag inte varit mig själv på ett tag och alla på ef-kontoret förstår att det är allvar och inte jag som är en tjurig tonåring. 

Detta är saker som kan hända, det kan börja jättebra och sluta så här eller tvärtom. Jag ångrar ingenting jag gjort, detta är det bästa år jag gjort och kommer föralltid att vara det. Absolut att det kunde varit bättre men hela detta år är ett lärande i sig och jag känner mig starkare. Nu ska de resterade 6 veckor ska spenderas med glädje- speciellt nu när jag bor med min bästa vän. 

Likes

Comments

Om ni inte redan märkt det så är det här med bloggande inte riktigt min grej. Har gått mer än en månad sen jag sist uppdaterade, det var precis innan min familj kom och vi tog ett par dagar i San Fransisco. Det går inte med ord att beskriva hur bra det kändes att äntligen få krama dem efter 8 månader. Har saknar dem så, dem bästa jag har. Nästan två veckor fick jag spendera med dem innan de begav sig till Sverige igen.

I skrivande stund är det 12 maj och imorgon är det BAL!!! Som jag längtat, är så exalterad att jag inte ens vet vad jag ska göra. Dagen idag spenderades inte i skolan då det var senior skipday så jag och Elizabeth stannade hemma från skolan och hade skoj. Vi bland annat åkte till platsen där vi ska ta kort imorgon. En chil-dag helt enkelt. obs att detta inte är en officiell dag, utan att du skolkar skolan. Men något (nästan) alla seniors gör.

Förhoppningsvis kommer jag kunna uppdatera er om balen, men lovar inget för detta går ju som det går. Men jag LOVAR att de kommer komma upp någon dag- frågan är bara när.

Likes

Comments

Jag har blivit sjuk. Har tagit en jädra massa piller imorse så mår inte lika illa längre, men vi får väll se när ipren slutar verka. Har en tävling idag också, springer 1600m. Berättade jag att jag sprang 800m på förra tävlingen? Det gick iallafall åt helskotta, det var inte min grej. Jag gillar 1600m.
Idag kommer min familj också!! Kan ni förstå? Efter 8 månader, är så exalterad. :))

Dem landar kl 12 kalifornien tid så vi får se om dem kanske kommer och möter mig på tävlingen?
Men när jag ändå skriver tänkte jag uppdatera er om att jag var på en skandinavisk festival. Vi hade ett EF-stånd för att få värdfamiljer, så jag hängde där i helgen med andra EF-människor och massa skandinavisk mat och musik. Från Sverige hade dem bland annat svenska pannkakor och svenska köttbullar. Det vart väll lite långdragit mot slutet, det var inte så stort men det var roligt att ha varit där. Några svennar träffade man ju.

En annan sak som jag nog inte har berättat, annars får ni höra det igen, är att vi var på live filmtagning av The big bang theory. Eleonora och hennes värdfamilj tog med mig till Warner bros studios i Los Angels för att spendera eftermiddag/kvällen i studion. Vi hade VIP platser längst fram så vi såg allt jättebra och det var extremt häftigt att se. Skådespelarna gjorde sin grej, och ibland hade dem redan färdigt material som de spelade upp och spelade in våra skratt. Dem gjorde ett jättebra jobb, och det vart inte alls många omtagningar. Mellan akterna hade de en man som var där för att underhålla publiken och han tog ett flertal gånger upp mig och Eleonora för skämma ut oss lite. Haha, det var kul. Vi fick ett signerat foto av skådespelarna eftersom Eleonora är allergisk mot allt godis han hade. Haha Men det var iallafall jätteroligt, och påminn mig om att berätta vilket avsnitt så ni får höra våra skratt på tv.

Likes

Comments

Nu har jag uppdaterat er alla om dagarna Sandra var. På tisdagen tog vi en promenad till IHOP och åt en brunch och sen hade vi bara en lugn dag för att sedan gå upp kl halv fyra på onsdagsmorgonen och ta Sandra till Flygplatsen. Nu när jag när kollat igenom bilderna och skrivit vad vi gjorde så saknar jag Sandra. Det är nästan lite tomt även fast det gått nästan två veckor. Men ändå.

Idag ska jag iväg och träffa Elenora, troligtvis. Vi får se vad vi hittar på men innan de, nu när jag ändå verkar ha ett skrivflyt, tänkte jag uppdatera er om Addison 18-års kalas som inträffade för en vecka sedan. Det var Addison, jag och Lucia som var tillsammans denna dag.


Det började med att Addison och hennes mamma kom och hämtade upp mig och Lucia för att ta oss till the collection för att fixa våra naglar. Så där satt vi, i närmare en timme och pratade om allt mellan himmel och jord medan dem fixade våra naglar.

Sen gick vi och åt på Lazy Dog. Jag åt en jättegod pasta och kyckling rätt med citron, nom nom. Återigen så pratade vi massa om allt möjligt, precis vad som behöves. Efter lunch/middagen gick vi till bion för att se beauty and the beast- en andra gång för min del.

Filmen var minst lika bra andra gången som den var första. Rekommenderar fortfarande.

Sedan åkte vi hem till Addison, tog ett dopp i varma poolen i områdets gemensamma pool för att sedan gå hem till henne och sätta på oss myskläder och fixa snacks som vi tog med oss ut igen och satt framför brasan. Dock vart vi utslänga. Där satt vi i våra pyjamas, med en vegansktårta och grönskakschips när vakten kommer inspringande och säger att vi måste gå för att vi tydligen inte får sitta där? Haha, det var ju inte så att vi satt och skrek eller rökte? Men så kan det vara. Vi gick därför hem igen och fortsatte kvällen hemma hos Addison istället med en facemask. Sedan sov vi över och vaknade till en härlig frukost. Det var en härlig dag, verkligen vad som behövdes.

Likes

Comments