Jag är verkligen så dålig på att uppdatera... Nu har det gått tre veckor igen.. Och mitt senaste inlägg var att jag var sjuk och ja, jag lever fortfarande. Nu ska jag uppdatera er med text och bilder från HOMECOMING!!!

Så, homecoming week. Hela veckan hade vi dress up- ut sig till olika teman. Måndag- Twin day. Tisdag- Disneydag. Onsdag-Workingoutdag. Torsdag- minns inte. Fredag- årskurser färgerna. Senior svart, Junior vit, sophomore grå/silver, freshmen rött (vilket var tänkt skulle vara ett skämt).

Bild 1 & 2, jag och Elizabeth på "tvillingdagen". Bild 3, Workingout, bild 4, svart.

Hela veckan laddade vi upp för homecoming game, som var på fredagen, med att en enorm stämmning och ett rally på fredagen. Jag berättade tidigare om pep rally.et vi hade på Camp, där de lag som skrev högst vann? Mm, samma här. Det var årskurserna mot varandra, oklart vem som vann men tror ärligt att seniors var högst. Förutom det så hade cheerleaders och fotbollsteamet lite dansuppvisning, presentation av homecoming king och queen, och sen så pratades det lite. Och på kvällen sen vart det matchen. Vi vann den!! Tjohej. Det som är så roligt och häftigt med skola i us är att stämningen är så häftigt och man verkligen hejar på sitt skollag. Det flesta på skolan går på matcherna, kanske inte så mycket för att kolla på själva matchen, men för att heja och träffa alla.

På lördagen dagen efter hade vi morgonträning, precis som vanligt. Vi tränade på rundan vi skulle tävla på torsdagen sen, och det var hur fint som helst där! Tog tyvärr inga bilder men det var jättemysigt och härligt att springa. Det racet gick för övrigt bra.

Senare på dagen tog Lauri mig och Kaitlyn till Lauris bästa vän för att hon skullen öra vårt smink inför kvällen.

Är verkligen jättenöjd med hur sminkning blev, tycker det vart jättefint! Kändes roligt att ha något extra.

Därefter kom Elizabeth, Kylee och Bethy hem till mig och så gjorde vi oss iordning tillsammans för att sedan åka och äta middag innan dansen. Vi lockade hår, målade naglar, sminkade, tog kort... Där och då kändes det inte som att jag var "den där utbytesstudenten", jag kände mig som en av alla. jag vet inte, det var bara en härlig känsla.

Dansen började kl 19.00 så efter middagen begav vi oss till skolan. Då var kl 19.15, det var inte speciellt många där utan de flesta kom vid 20.00. Själva dansen/dansandet ägde rum på baksidan av gymnastiksalen och själva gymnastiksalen var mest ett ställe att bara vara på, ta lite kort.

De hade ett stort dansgolv med en dj, några bord och stolar, , en massa ballonger, en glass-bil och cupcakes. I slutet av kvällen skulle det visa sig att muffinsen skulle vara gratis, de som var kvar, så vi åt väll ett par fem stycken...

Vid 23.00 var dansen över. Jag hade så ont i mina fötter att inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag var törstigt något så in i bomben. Men det var så kul. Kvällen hade bestått av att dansa, dansa, en toalett paus, dansa, äta muffins, dansa, dansa, åt igen och så dansade vi lite. Som avslutning på en redan perfekt kväll åkte vi som gjort oss iordning tillsammans + kaitlyn och David, och köpte munkar. Hela lördagen var perfekt, det var så kul och toppade det mesta. En riktig high school kväll.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag är sjuk. Med feber och allt. Trots detta gick jag till skolan igår men kunde inte vara med cross country racet som var. Vilket var otroligt tråkigt. :`(( Idag blev jag hemma från skolan iallafall, mår inte alls bra. Vet inte vart detta kom från heller? Men det är vad det är antar jag.

Idag har jag iallafall sovit inprincip hela dagen. Har inte gjort något produktivt alls, knappt ätit eller druckit heller. Vilket jag borde men jag mår så dåligt, får knappt i mig något. Lauri har gett mig olika typer av mediciner- allt från halstabletter, till nässpray och någon äcklig vätska som ska hjälpa mot trycket i bröstet? Ingen aning. Men så ligger det till.

I onsdag hade jag mitt "senior-picture", kortet som kommer att vara med i the yearbook. Man fick fixa hår och smink själv men alla tjejer har samma tröja på sig som man får låna där, detsamma med killar fast med kostym. Så jag fick sätta på mig en svart topp och sen sitta på en stol och le lite stelt.

Nästan vecka är det homecoming week!! Så det är dress -up hela veckan, där man klär upp och ut sig till olika teman varje dag för att sedan ha homecoming match och dans. Dansen är på lördag och matchen tror jag är på fredag om jag inte minns fel. Så det ska bli kul, spännande.

​Solnedgången från igår. 

Likes

Comments

Idag är det tisdag, klockan är i skrivande stund 14.32 och jag slutade skolan 12.22 idag och igår istället för 15.30 på grund av värmen som varit idag och igår. Både idag och igår har det varit 40 grader celsius och på grund av det har alla skolor runt om här behövt släppa elverna tidigare. Dessa dagar kallas "minimum-day" vilket innebär att vi slutar just 12.22 men att varje klass endast är 35 minuter. På grund av värmen så vart cross country träningen inställd igår, rektorn ställde in alla sporter som skulle ha skett under 6 period. Detta hände även idag men vår tränare hade träning iallafall och sa att vi skulle springa minst ett varv runt skolan för att "ni borde vänja er vid värmen". De som inte sprang det som vi skulle ha sprungit måste springa senare idag, när det är lite svalare, så jag och Elizabeth ska springa om några timmar.

Jag och Elizabeth för några dagar sedan, den bild gör mig glad. <33

Annars vet jag inte om det är så mycket som hänt under dessa två veckor förutom att jag har haft mina race, skola och träffat kompisar. En stor anledning till att jag hade inte uppdaterat på så länge är att jag haft det lite jobbigt med allt runt omkring. Jag har fått hemlängtan och tycker väll att vissa saker och ting är lite jobbigt i allmänt. Hemlängtan kom verkligen som en blixt från klar himmel? Det är klart att jag saknat hemma och familj hela tiden men detta är ren och skär hemlängtan. Det kom på fredag, samma dag som surf camp, när jag kom till skolan för inse att de (på skolan) ändrat min schema. Jag hade samma lektioner men i en annan ordning, och jag hade ingen aning om vart jag skulle gå eftersom jag inte hade någon som helst aning om att de ens ändrat förrän jag kom till, det som jag trodde var, min första klass. Och jag antar att det var det som fick bägaren att rinna över.

Och det är väll viktigt också att visa för andra att allt inte är en dans på rosor, speciellt inte i början. Nu när skolan börjat på riktgt, men prov och uppgifter, upplever jag mig själv som dum. Dum som inte förstår allt gällande engelskan, vilket är förstående- engelska är inte språket jag är van vid att tala. Det är vissa ord jag inte förstår som gör att jag inte förstår betydelsen av det jag ska göra eller läsa. Tillexempel, vi hade ett engelskaprov med glosor. Vi skulle stava orden och sen placera in orden i de tomma luckorna i en meningen. Det ord som passar bäst in i meningen. Och jag kunde orden, jag kunde stava dem och visste vad de betydde- men jag förstod inte orden i meningen och kunde därför inte förstå vad meningen ville säga. Och jag vet att jag inte borde vara så hård mot mig själv, men jag känner mig så dum som inte fattar när alla andra uppenbarligen gör det.

Det håller dock på att bli bättre, jag börjar få fler vänner och lärarna är otroligt förstående och hjälpsamma när jag säger att jag inte förstår. Men just det här med att vara ny, att inte känna någon- ingen känner mig, det är så jobbigt.

Det är inte så att jag tvivlar på mitt år här, jag vill inte åka hem. Och Lauri är så hjälpsam och jag är så tacksam för allt hon gör. Det är väll bara jobbigt att dem inte känner mig så som min familj gör. Vilket också är förståligt, det har bara gått nästan två månader. Men vissa dagar känner jag mig som en gäst och inte en del av familjen. Att jag gör hussysslorna för dem och inte för oss, som familj. Vissa dagar är jobbigare än andra, vissa dagar är jag gladare än andra. Jag försöker hålla mig upptagen genom att göra saker med vänner och familjen, vilket är jätteviktigt vid hemlängtan. Jag bara saknar min mamma. Pappa och Petter. Mina vänner. Och jag saknar min Rasmus.

Och alla pratar så ofta om att släppa taget om Sverige för kunna njuta av det som är nu men Sverige är hem och jag kommer inte att kunna släppa taget om det. Jag vill inte. Jag njuter fullt ut här av det jag kan och får göra, just nu är det bara något som inte känns helt rätt men jag vet inte vad. Många säger att de första två månaderna är värst så hoppas att det snart går över. Jag måste nog bara komma in lite i det..

En jättevietkgt sak för mig gällande denna jobbiga period har varit löpningen och därför är jag så glad att jag har min cross country. Mina race går för övrigt bra, värmen är jag fortfarande lite ovan med men det går bra. Jag är bland de snabbare tjejerna och det är tävling varje vecka. Vi har en tävling på torsdag och det ska vara runt 35 grader så det kan hända att de kortar ner sträckan eller inte låtar alla springa. Så vi får se. Vi hade ett race där vi skulle ta bussen till San Diego för ett race och behövde mötas halv 3 på morgonen... Vilket också var mysigt, jag sov hela bussresan, men det var otroligt utmattande. När senior girls hade gjort sitt race (som var först) gick jag och elizabeth på en promenad och köpte munkar. Och det jag hann se av San diego var så fint!

Jag köpte nya nike-skor också. Min tidigare löparskor har gett upp så behövde ett par nya för cross country. Och jag köpte dem för 75 dollar vilket är ungefär 640 svenska kronor. Det är så mycket billigare med skor här. Samma sak med mina converse, dem köpte jag var 400 svenska kronor. Iallafall så är jag jättenöjd med mina skor, dem är jättesköna och de känns bättre i modellen än mina förra.

En annan sak jag inte har berättat är att jag har blivit EF-amasadör. Under camp så rekommenderade amsadörerna några av oss studenter och under Las Vegas fick jag ett mail om jag hade blivit nominerad till att bli EF-amasadör. Man behövde svara på en fråga om varför man ville bli EF-amasadör så jag svarade och kom in. Så nu ska jag göra olika saker för att representera EF-Sverige på olika sätt. Så det är kul. :))

Likes

Comments

Jag lever, jag har kommit hem från surf camp- det är inte så att jag drunknat eller något- jag har bara inte haft möjlighet att uppdatera. Men nu så, nästan 3 veckor senare ska jag ge er en uppdatering.

Surf camp var iallafall jätteroligt! Det var något min IEC gör varje år för hennes studenter. Det pågick fredag-söndag och surfning skedde på lördagen. Det höll till på ventura beach, på en liten camping där vi tältade och hade det mysigt. Det var oroligt kallt på nätterna, speciellt när "tältet" endaste består av innertältet, så jag, svensken och tyskan tog ett hörn och värmde varandra under natten. Toaletterna var otroligt äckliga med spindlar, spindelnät och andra äckliga kryp samt allmänt ofräscha och utan duschar. Men sånt är mysigt det med.

Camp skulle börja kl 5 men då jag hade ett cross country race (som för övrigt gick bra, trots värmen så sprang 3 miles på 23 minuter) så kom jag lite senare. När jag kom ditt satt de andra och åt middag så jag åt lite jag med och sen gick vi till stranden för att kolla solnedgången. Sen var det s´mores som gällde.

Bild 1, campingen där vi tältade (bild: Tari). Bild 2, Från grillning, Bild 3, en suddig bild från stranden med några fantastiska människor., Bild 4, Jag och Lara (tyskland) från vår morgonpromenad

Nästa morgon åt vi lite frukost och tog en promenad intill "city" för att köpa starbucks och lite frukt. Sen åkte vi och surfade vilket inte var så svårt som jag trodde att det skulle vara. Visst var det svårt men jag lyckades ju faktiskt stå på brädan ett flertal gånger så något rätt måste jag ju gjort. Vågorna var inte så farligt stora heller, men det blåste rätt mycket.

Instruktören pratade först lite basic om vågar och stranden, för att sedan visa hur man kommer upp och står på brädan. När det var klart tog han ut oss en och en så alla fick stå på brädan innan vi provade på egen hand. Så alla fick prova surfa och det var så kul.Verkligen, hoppas jag får chans att göra det igen.

Det var verkligen en upplevelse, så himla roligt. Vi fick även prova att surfa två och två, vilket också var jättekul. Just det här att testa något nytt och att ingen är bättre än den andra när alla är nya. Och vi fick gratis tröjor och kepsar. Och så klart var tröjan den där gröna fina färgen som jag även hade på camp... Men det var en rolig grej. På tröjan står det "surf happens" och på kepsen står det "surf out"

När vi kom tillbaka från det så tog jag, Sofia (svensk) och Lara (tysk) en promenad in till city för lite shopping, lite gott till kvällen, och eluttag till Lara- hon var lite desperat så vi satt på olika cafe/resurang-ish ihopa om att dem skulle ha uttag. Men det var mys att gå runt och kolla i affärerna och bara ta det lugnt med två stycken som är lika förvirrade och nya som jag i detta nya (för oss) land. Efter den promenaden gick vi till stranden där jag och Sofia tog ett spontandopp. Alla tyckte vi var jättekonstiga som badade när det var så kallt- för det var rätt kallt i vinden, men vattnet för varmt så det var faktiskt skönt. Det var inte så att vi gick runt i linne och shorts utan vinden var faktiskt så pass kall vi hade tjocktröja och långbyxor, och sofia hade täckjacka.

Till kvällen fick jag och svensken med hälften av alla som var där att ta ett "nattdopp". Vi förklarade vad det var, vad man gjorde och när man gjorde det. Vi sa att det är såhär man gör det i Sverige så vi gjorde det. Återigen, tyckte många att vi var jättekonstiga men de som gjorde det med oss tyckte faktiskt att det var kul. Jag och Sofia tryckte inte att det var någon stor grej men dem andra verkar tydligen inte göra så?

Det var iallafall jättekul och jag önskar att camp hade varit längre. Det var så skönt att vara runt människor som delar samma upplevelse och förstår mig på ett annat sätt. Det var också jätteskönt att prata svenska när ingen annan hörde, är ju så van med engelskan att det nästan var svårt att hålla reda på svenska.

Sedan åkte vi hem och då tog jag en tupplur. och sen var skolan igång igen på måndagen. Jag är iallafall jätteglad för surf camp och tacksam för chansen. Det var verkligen en upplevelse och en roligt minne att ha med.

Likes

Comments

Jag har precis packat väskan inför surf camp imorgon och ska snart sova. Surf camp pågår under helgen (fredag, lördag, söndag) där min IEC har ordnat för alla i hennes område att campa, surfa och ha det mys.

Camp börjar klockan 5 men just då kommer jag att springa mitt cross country race. Imorgon, till skillnad från förra gången, kommer vi att springa efter åldersgrupper. Så freshman girls börjar, sen freshman boys, sen sophomore girls est. Jag, senior girl, springer alltså klockan 5 och hinner inte hem och byta om eller hämta min kläder och lämna mina skolsaker. Så min IEC ska hämta upp min saker under dagen, hämta mig och skjutsa mig till camp. Det var fler än jag som hade detta (likände) problem så hon erbjöd sig åt alla. Det tackar vi för.

Idag kom jag hem från min 3-dagars trip till Las Vegas. Det var så himla kul och det var jättenys att spendera tid med Lauri själv emellanåt när de andra inte var där. Vi gick runt i Vegas, kollade på gatorna och gick runt på Casino. Jag fick ju självklart inte spela, men det var häftigt att se. Jag hade jättekul och är verkligen så tacksam att Lauri tog med mig.

I tisdag var vi på "bodies exhibition", en utställning med olika människodelar. Hela kroppen, delar av olika ben, organ,- både friska och sjuka, skelett, foster, etc. Linda (Lauris kusin) tyckte jag skulle gå och se om jag fortfarande ville bli rättsläkare efter att ha sett allt det där så många blir illamående av att se sådant. Men jag är fortfarande helt fascinerad över den utställning, jag tyckte det var jättehäftigt. Jag älskade det och skulle lätt kunna göra det igen. Man fick inte ta några bilder så kan inte visa er, men ni kan läsa om det (https://www.luxor.com/en/entertainment/bodies-the-exhibition.html). Det är vid sådana här tillfällen jag verkligen hade önskat att min mamma och pappa hade varit med, hade verkligen velat den utslätningen med dem.

Bild 1: M&M worlds. Bild 2, utsikten från "eiffeltornet" i Casinot "paris". Bild 3, Casino "New York" Bild 4: En massa choklad.

​Jag filmade en del så tänkte att jag skulle sätta ihop det till en video och visa er senare, när jag kommer hem efter camp. 

Likes

Comments

Nu är det måndagkväll och jag kom nyss hem från en BBQ hos Eleonora, den italienska utbytesstudenten. Hennes familj bjöd in några och deras vänner och Eleonora bjöd in mig, Lexi och Elizabeth på en BBQ i deras trädgård. Det var så mysigt och vi hade så roligt. Vi åt massa god mat och jag provade s'mores för första gången. Grillad marshmallows och ett lager choklad som man lägger mellan två grahamskex. Nom nom. Stor succé hos mina smaklökar. Det känns så bra att jag har dessa fyra tjejer, och de är så snälla och underbara. Vi har så roligt ihop och igår tog de mig till in ´n´out för första gången. En snabbmat-humburgekejda som alla amerikaner jag pratat med säger att jag MÅSTE gå till. Så nu gjorde jag det och det var gott. Inte så gott som jag förväntade mig dock. Men det var kul att testa något nytt. 

Imorgon åker jag till Las Vegas. Jag är så taggad. Det ska bli jätteroligt. Jag är dock lite ledsen över att jag missar skolan, speciellt nu i början när jag har chansen att träffa massa nya människor men Lauri visste inte när (ens om) det skulle gå att iväg igen. Och jag vill verkligen dit så det kan ska bli kul. Vi åker klockan 6 på morgon, jag och Lauri och hennes pappa.I Las Vegas ska vi även träffa Lauris kusin Linda och hennes familj. Kaitlin blir kvar hemma men jag är exalterad. Yeeey!

Jag funderar även på att börja filma, typ vlogga vissa dagar. Exempelvis i Las Vegas, skulle det vara intressant att se?

Likes

Comments

Adolfo Camarillo High School, ACHS.
Camhigh.
Skolans maskot är en skorpion.

Min första vecka i skolan har varit jättebra, allt känns bra. Jag hittade mina klasser och jag gick inte vilse, vilket jag trodde att jag skulle göra. På bilden ovan ser ni en mapp av skolan och där ser ni även att skolan inte är en enda stor byggnad utan det är flera olika byggnader märkte med bokstäver som alla har klassrum. Skolan är alltså utomhus. Vi har 6 minuter mellan varje lektion innan skolklockan ringer. Därför har jag lite bråttom när jag efter min lektion i byggnad L måste skynda mig till byggnad se, och sen tillbaka till L. Men men, what to do?

Jag var lite nervös första dagen, inte rädd, men nervös för att inte passa in och för att vara ensam. Till en början kändes det lite ovant att prata ett annat språk, inte känna någon och allt det där men jag tror jag kommer att trivas bra här. Min förstalärare är verkligen jättebra och det är många som är nyfiken på utbytesstudenter. Så ensam var jag inte och det var inte så farligt. Skolan är ju så stor så man smälter lätt in. Jag är så exalterad, detta ska bli så kul.

Så här ser mitt schema ut. 6 klasser, börjar dagen med min "laga-mat-klass". För att sedan ha engelska och därefter us historia som är obligatoriska för ef-studenter.

Min fjärde klass är matte 3 och den kommer jag att antingen byta till matte 2 eller dans. Mest troligt att det blir dans då jag tycker att det är lite svårt med att allt är på engelska och de lär ut på ett annat sätt. Jag kommer byta med risk att det blir jobbigt när jag börjar skolan i Sverige sen men då får jag ta den risken. Jag tror skolan i Sverige är tuffare ändå och jag vill prova något nytt också. Åsikter om detta får ni ha men jag kommer göra vad jag tycker känns bäst. Jag får jobba lite hårdare bara.


Min femte klass är "student government" och jag älskar den klassen. Verkligen. Den är hur mysig som helst? I den klassen kommer vi att bland annat dela ut födelsedagspin och sjunga för de elever som fyller, utse "månadens student" och fixa inför homcoming som är i Oktober. Låter kanske som en tråkig klass men den är verkligen rolig. Känslan i klassen är verkligen fantastisk och alla är så fina.

Den sista klassen för dagen är cross country. Vi springer. Som vanligt. Vi springer ungefär en timme, mitt på dagen, det är mellan 25-30 grader och jag är så dålig på att dricka vatten. Men jag älskar verkligen att springa så det är min absolut favorit klass på hela dagen. Det är lite terapi-känsla över det hela för mig.

Alla på skolan har samma tider och detta är tiderna som gäller. Varje lektion är 56 minuter och mellan varje lektion är det 6 minuter. Helt ärligt, vad gör den där lilla minuten? Varför inte har jämna klockslag?

Och varje torsdag är det så kallad "Collegial Dag" vilket innebär att vi slutar en timme tidigare ungefär. Varje lektion är kortare med 15 min så det är ju skönt.

America is funny.

​Men som sagt, min vecka har varit jättebra. Kartan och tidschemat har varit mina bästavänner och så även Elizabeth och Lexi. Vårt lilla squad på 3 pers har blivit 4 också! I min femte klass går det en tjej som heter Eleonora, hon är från Italien och hon är också en utbytesstudent! Så himla roligt och vi fyra klickar så bra. 

Jag är så spänd inför mitt år och det ska bli så kul. åh! 

Likes

Comments

​Söndagkväll;  Imorgon är det sista dagen innan skolan börjar. Jag har som vanligt cross country träning kl 8 så idag var sista dagen för mig att sova in. Söndagar har egentligen aldrig varit något speciellt för mig men ända sen jag började men cross country har jag aldrig uppskattat söndagen så mycket som jag gjorde idag. Förra söndagen sprang jag på egen hand för att jag ville träna inför tidtagningen så jag har sprungit i 10 dagar utan vila. Jag tackar och bockar för söndagar. 

Jag har träffat en tjej på min träning som heter Elizabeth, hon är också ny. Hon har precis flyttat hit från Texsas så hon och jag har pratat en del. På "rundvisningen" för seniors (den jag gjorde med Kaitlyn för freshmans) träffade hon även Lexi. Som även hon precis flyttat hit fast från Arizona. Så Elizabeth föreslog att vi tre skulle träffas och lära känna varandra så vi kan vara helt lost tillsammans första dagen. Idag träffades vi och det var så kul! Vi pratade och pratade, och vi klickade så bra. Känns verkligen jättebra, är inte alls lika nervös längre. Vi ska ses imorgon också och äta glass eller något. 

Imorgon är den pannkaksfrukost med cross country laget också, taggar det. nom nom. En timmes träning och sen äta pannkakor, längtar redan. 

Likes

Comments

Eftersom denna blogg inte bara är för de som vill följa mitt äventyr utan även för mig själv, att kunna kolla tillbaks och minnas. Därför blir detta inlägg en stor bildboms. Jag funderar även på att börja göra videos så att det blir en annan upplevelse. Men vi får se!

Jag ska börja med att lägga upp bilderna från New York. Vi åkte med buss till NY tidigt på morgonen söndagsmorgonen för att därefter ta oss till Frihetsgudinnan.

Därefter åkte vi till 9/11 och det var väldigt häftigt att se. Det är så sjukt att ta in det som hände den dagen. <3
Sedan var det lite egen tid, dock bara två timmar vilket inte alls är speciellt mycket för NY. Det tog ett tag innan vi överhuvudtaget hittade en shoppingbutik och när vi gått ett tag var det dags att gå tillbaka för att hinna i tid till samlingstiden. Så det var ju en lite besvikelse. Så ett råd är ju kolla upp vart man vill gå innan...

Efter det tog vi oss till Rockfeller Center och Time Square.

Det var en helt fantastisk utsikt uppifrån Rockfeller center! Någon gång vill jag upp dit när det är mörkt och bara se hur staden lyser upp allt. Men det var helt otroligt då också, vilken upplevelse.

Time Square var också jättehäftigt!

Så det var new York. Lite annorlunda från Stockholm.

Nu är det lite bilder från Camp, lite olika bilder som gör mig glad.

De gula skolbussarna- så klart.

Lite bilder från min första baseball game. (Dessa bilder ligger redan uppe, jag vet)

Från the volleyboll Tuornament som Grant Gators vann. På bilder kan man verkligen se hur jag svettas för att det var så varmt. Det fanns ingen AC och när alla vistades i samma rum vart det dubbelt så varmt. Målarfärgen i ansiktet smetades ut för att jag svettades så. Haha det var hemskt, men the spirit var HELT FANTASTISK!

Gratulation från Camp. Redan där började jag gråta.

Max och Roel <3333

karen (norge) och Charlotte (tyskalnd), saknar sååå.

Från balen. <3333 Sista kvällen/natten på camp. Grät så mycket den kvällen, och sov inget alls. Var ju lagom färdig när jag anlände till Kalifornien sen

Från Vänster till höger; Lavinia (Lauris första utbytesstudent som var på semester här i Kalifornien så hon gjorde ett stopp här, så himla fin tjej!), kaitlyn, Lauri och jag.

Stranden där jag hade min första Cross Country träning :))

Utsikten från Lauris pappas hus. Bilden är tagen lördagen 27 augusti efter familjemiddagen vi hade. Jag känner mig redan som en av familjen och det är så kul att de behandlar mig om en familjemedlem.

Ventura beach

Likes

Comments

För drygt en vecka sedan kom jag fram till min värdfamilj. De mötte mig på flygplatsen med blommor och en välkomst-skylt. Familjen är otroligt snäll och behandlar mig verkligen som en familjemedlem. Vi har gått igenom reglerna vilket knappt var några. Lauri vill att jag är hemma innan tio. Sedan gick vi igenom hussysslorna som jag och Kaitlyn ska dela på.

  • Jag ska fylla på läsk varje dag
  • Jag ska vattna gräsmattan på framsidan varannan dag
  • Jag ska ge hundarna mat på kvällen
  • Dammsuga, när det behövs
  • Plocka upp hundbajset på kvällen då hundarna går fria på baksidan och får göra sina behov där hej vilt när de vill och behöver.

Så det är inte alls speciellt farligt, det går snabbt och det börjar bli en vana nu.

I onsdag hade jag möte med en "counselor" på skolan om vilka klasser jag ska ta och vilken aktivitet jag vill göra. Jag har länge varit inne på att prova Cross country då jag älskar att springa och hålla mig aktiv så Cross country fick det bli. Det var några ambassadörer camp som också hade cross country och de hade tyckt det var super kul så jag är super taggad! Har faktiskt redan börjat träna. Teamet har redan tränat nästan hela sommaren för att vara redo när skolan börjar (30 augusti). Så i onsdag fyllde vi i massa papper och fixade med hälsointyget för att jag skulle få vara i laget och kunna börja träna med dem. Jag behövde inte ens testa för att se om jag hade vad som krävdes, hon ställde bara några frågor och sa att det var träning nästa dag. Utbytesstudenter brukar få vara med i olika sporter utan att behöva testa, mest för att vi ska få prova och uppleva den amerikanskakulturen (om man är i Amerika dvs) .

Jag kommer att ha 6 klasser varje dag. Den sjätte och sista klassen för dagen kommer att vara cross country, terränglöpning. Sedan kommer jag att ha engelska och u.s history som alla ef-studenter måste ta. Resterande var frivilliga och då valde jag en matteklass, en "cooking"-klass och den sista handlade om att hjälpa till med evenemang och fixa iordning saker. Jag hade velat ha "newspaper" men den klassen var den sjätte klassen, precis som cross country så jag kunde tyvärr inte ha det.

Idag fixade vi skåp, kalender och schema inför skolstart. Jag köpte även en "yearbook" då den är billigast nu och blir dyrare och dyrare under året. Det kan vara en roligt minne att ha. Annars händer det inte så mycket här då skolan inte börjat än. I förrgår åkte vi till Ventura och hade det lite mys. Igår var det welcome bbq hos min IEC. Hon bjöd in alla studenter hon har i sitt område för att prata, lära känna varandra och för att gå igenom regler för året. Ungefär för 10 gången. Förstår ju varför dock, men det är lite tjatigt. Det är samma papper vi behövde läsa och skriva på inför ansökan, de gick igenom på avresemötet, de skickade hem igen, de gick igenom på camp och nu BBQ.

Likes

Comments