i tisdags gick det inte att rida på ridbanan eftersom den var så frusen. så vi red lite mer igår för att hon skulle vara fin idag på träningen. 😁

dem flesta hästarna blir nog pigga när dem vilar men med pendy är det raka motsatsen. vilar hon blir hon stel och lysnar inte så bra.

så igår red jag fram länge så att hon var helt mjuk. Sedan tog vi en liten studs bara några gånger så jag kunde känna att hon var fin.
hon kändes jättefin. hon var väldigt glad över att få se bommar😂.

en sak som jag ska träna på är att när jag hoppar studs i höger varv vill hon gärna landa i vänster galopp.

jaja jag skriver om hur passet idag gick i kväll💖.

Likes

Comments

anledningen till att jag inte har bloggat på ett tag är att det har varit mycket med "flytten". och det är inte en sådan flytt att jag har flyttat utan det är pendy och cave som har flyttat.

det förra stallet vi stod i låg väldigt nära oss. Man kunde gå dit på 2 minuter, det var i stort sätt den ända fördelen. jag tänker inte skriva om exakt vad stallägaren har gjort, men anledningen till att vi valde att flytta berodde på att vi och stallägaren har helt olika åsikter om hur man ska behandla hästar.

nu har vi hästarna i min tränares stall och det är jättebra där. både vi och hästarna trivs väldigt bra där😀😀❤

bilden är på mig och siri och är tagen igår när min klass var i Danmark❤❤

Likes

Comments

Nu tänkte jag skriva om hur de gick idag när jag red.

jag börga med att skritta framm med lång tygel.
Sedan joggade jag igång med halvlång tygel. jag galopperade också fram.
när hon var varm börgade jag att jobba henne. Jag jobbade ganska mycket med formen idag och att hon ska ha bra tramp med bakbenen. hon var ganska stel i nacken idag och var svår att ställa ordentligt. då gick jag på en volt och växlade mellan att ställa utåt och inåt.

på slutet blev hon jättefin. när hon blev det berömde jag henne och trava och skritta av.
Jag är jättenöjd med detta ridpasset eftersom jag kände att det som jag gjorde gav resultat på slutet!❤

Likes

Comments

Vi började morgonen med att gå till stallet och släppa ut hästarna. sen åkte vi med pendy till viarp för en liten Extraträning. jag ska nog inte berätta exakt vad vi gjorde för jag tror det är lite småhemligt. men jag kan iallafall säga att pendy var jättefin😍.

lite fakta om Cave:
han heter egentligen Cave hornline.
han är en fransk travare.
från början sprang han lopp och sånt men han passade inte riktigt med det.

sen på eftermiddagen red jag Cave och han var också jättefin😍.

glad första advent😍🎄

Likes

Comments

Idag började vi dagen med att gå och mocka ut alla boxar och fixa mat.
När vi var klara med det åkte vi till djurgården. där köpte vi ett regntäcke och ett reflextäcke (båda till Cave). vi köpte också två påsar godis till pendy och cave. innan kändes det som om att det bara fans Hästgodis i typ äppelsmak. ända gången man hade en annan smak var typ när man kunde köpa Hästgodis i lösvikt. nu finns det ju hur många sorter som helst haha😂.
när vi handlat färdigt gick vi tillbaka till stallet för att rida. vi red ut en liten stund och trots det blåsiga vädret var det väldigt mysigt.

Likes

Comments

igår var det ju hoppträning och jag är verkligen jättenöjd.

vi började med att rida fram lite skälva. när vi galopperade fram gjorde vi en övning där i skulle galoppera 10 språng sedan trava några steg sedan galoppera 10 språng igen. detta gjorde vi för att hästarna skulle bli framme för skänkeln.

när hästarna var varma började vi travhoppa lite. sedan gjorde vi något jag aldrig provat innan, Skritthoppa. det gjorde Pendy jättebra och det var väldigt kul.

vi avslutade med att hoppa en bana i galopp.

idag trodde jag att Pendy skulle vara lte trött så vi gick en liten promenad. men jag märkte ganska snabbt att hon INTE var trött... hon ville hela tiden ha en springtävling med vår andra häst Cave.

imorgon tänkte jag rida ut en tur med Pendy men vi får se hur det blir med det.till detta inlägget bjuder jag på denna fina bilden som jag fixade till.

ja såhär kan det sluta när jag har tråkigt :))

Likes

Comments

godmorgon på er alla!!
idag hoppas jag att jag kan övertala familjen på att åka med pendy och cave till skogen. där vi bor finns bara åkrar och grusvägar överallt. pendy älskar att vara i skogen, hon vill bara springa på alla stigar och hoppa över alla pinnar och grenar hon kan se.

senare idag kommer mina kusiner, mormor och min morbror. vi ska åka och shoppa lite och sen vill min minsta kusin skritta lite på pendy. hon älskar verkligen hästar. hon vill rida, borsta och vill bokstavligen talat mata hästarna med morötter. hästarna älskar henne eftersom dem vet att hon ger dem godis. på tal om att hon vill borsta dem så köpte jag och mamma ett jättegulligt kit med lila glittriga borstar till min kusin. jag måste ta en bild på dem borstarna och lägga upp, dem är ju så söta....😂😍😍

Likes

Comments

nu tänkte jag skriva om vad jag tycker om mina ridbyxor från back 2 back

modellen jag har (och kommer skriva om) heter "CANNES PRO GRIP"

bra saker:

+väldigt sköna

+bra grip

+bra passform

+fina detaljer

mindre bra saker:

-priset

-lite stora längst ner på benen

slutsats: detta är helt klart mina bästa ridbyxor. de är så sköna att rida i. gripet är jättebra, inte så klistrigt så att det känns som att man fastnar men inte ett sånt grip så det inte märks att det finns. även fast ridbyxorna är tvättade några gånger är färgen fortfarande fin, tyget mjukt och gripet som nytt. den största nackdelen är priset, jag tror dem kostar ca 800-1000kr.

här kommer lite bilder på ridbyxorna och när jag använder dem:

Likes

Comments

Nu kommer ett litet inlägg om hur ridpassen nu i veckar har gått och hur jag ska rida idag och resten av veckan.

måndag: på måndagen vilade pendy eftersom hon hade tävlat under helgen.

tisdag: i tisdags åkte vi till ridhuset och red ett lösgörande pass. vi jobbade mycket med att lösgöra hennes bakben. det gjorde vi eftersom hon hade hoppat i helgen och var lite stel. pendy gjorde det  jättebra och jag kände att hon var mjuk och fin på slutet.

onsdag: igår var det regnigt och blött så vi tog och longerade hästarna (kommer ett inlägg om vår andra häst snart). pendy var jättefin men väldigt pigg och hade mycket energi.

torsdag:  hoppträning på VKRK

fredag: låta henne jogga lite (rida ut)

lördag: dressyr

söndag: markarbete

Likes

Comments

på grund av internetproblemet här hemma har jag inte kunnat skriva om hur det gick på lördagens/söndagens tävling i dagstorp så nu offrar jag mitt sista internet på telefonen.😂😢

lördag: på lördagen tävlade jag en lokal lätt-C A0+A0. det gick helt ok. vi blev felfria i båda faserna vilket jag är väldigt nöjd med. känslan var inte lika bra. Hon var inte riktigt framme för skänkeln. jag tror det berodde på att det inte blev en så bra framridning som hade behövts. där det var meningen att vi skulle rida fram var det helt fruset och halt av is😬😣. så man kunde inte rida fram i någon annan gångart än skritt.

söndagen: jag tävlade en regional lätt-b fast det var en sådan klass där man får rosett om man är felfri. o denna klassen var det mycket bättre känsla😀😀. hon lysande inte helt men mycket mer än på lördagen. att hon inte lysande hela tiden resulterade i ett nedslag på sista hindret.😢😢 väldigt typiskt eftersom man bara behövde bli felfri men jag är endå jättenöjd med tanke på att det var pendys första lätt-b och att lördagen var första gången i dagstorp.❤❤💖🐴.

ja nu blir det nog ett litet tävlingsuppehåll så kommer vi tillbaka sen tio gånger bättre😉💖

Likes

Comments