Header
View tracker

De senaste 2 veckorna har varit sjukt kaos men shit vad fort det har gått!
Jag har hunnit vara i Stockholm och jobbat i några dagar, har också hunnit jobba i Norrköping och bott på hotell själv för första gången(vilket var jätteläskigt men ändå helt okej, sängen var heaven och hotellfrukost är nice).
Kan lätt säga att det här jobbet verkligen utmanar mitt inre kontrollfreak på alla möjliga sätt vilket i vissa fall är sjukt frustrerande men troligtvis bara nyttigt i slutändan då jag lär mig att ta steg ut ur min comfortzone. Dock kompenserar alla fina platser jag får se min kontrollpanik, jag reser ju runt en hel del och det är helt galet vad fint Sverige är en höstmorgon 07.00 eller en höstkväll 17.30, jag har verkligen underskattat vår natur!

I morgon tar jag helg och jag har absolut inga planer alls vilket är såå skönt, det var längesen jag hade en helt tom helg, ska bli så härligt att göra ingenting!


Lite snapshots på det

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Då var det återigen dags att hälsa på vår trofasta vän källkritiken.

Till att börja med så kan vi ju ta en titt på det här inlägget som nyss har blivit viralt på fb. Det har delats av över 36000 lurade människor och det fortsätter att spridas flera gånger i minuten.

Detta är 36000 människor som litar blint på allt de ser och som ännu inte har träffat vår vän källkritiken. 36000 personer som inte kollar igenom delningarna eller tänker sig det minsta för innan de sprider trollens ord. De tänker inte på den simpla grejen som att trådstartaren har stängt av kommentarerna för att ingen ska kunna säga emot eller ställa frågor, och att han dessutom har avslutat med den fantastiska slutklämmen "dela gärna". Nej dessa 36000 lurade människor är så upptagna med att smygnjuta av att någon har rättfärdigat deras hat(oavsett om det är sant eller falskt) att de struntar i att kolla upp det först, den tanken slår dom troligtvis inte ens.

Man tycker ju att de här 36000 personerna nu skulle bli glada av att få veta att de hatat i onödan. Att de rimligtvis skulle känna lycka av vetskapen att det inte finns någon 90-årig tant som heter Selma som lever under dessa förhållanden och att hatet de lagt ner är på ett problem som tydligen inte finns, men nej, så funkar det då rakt inte i lilla landet lagom! För ett problem som inte finns matar inte trollen, speciellt inte om det blir tydligt motbevisat.
Nej snarare är det så att när de råkat slösa sitt hat på ett icke-existerande problem så blir de arga. De blir så arga att de blir desperata efter att ha rätt så de sprider mer lögner och skräp som de försöker få folk att tro på. Det går så långt att de lurar sig själva och lyckas de inte få andra att lita på deras hat då skapar de något annat att hata på, något nytt.

Den här texten visar väldigt tydligt att Selma lyckligtvis inte finns och inte heller kommer att finnas och jag förstår att det kanske känns jobbigt, men nu måste ni tyvärr återigen leta efter något nytt att hata på, en ny anledning till att vara arg och skrika, medan de som faktiskt bryr sig snarare klarar av att glädja sig åt att livskvalitén för pensionärerna inte är så låg som den här statusen försöker lura er att tro.

(Den här texten är en länk till artikeln och en påminnelse om att källkritiken är vår bästa vän)


Likes

Comments

View tracker

​En av de bättre sakerna med det här jobbet är alla fina platser man stöter på i förbifarten och soluppgångarna när man sitter i bilen, då blir det plötsligt väldigt mycket lättare att ibland kliva upp före 04 på morgonen. Idag åkte jag förbi en rastplats på väg till jobbet och jag var bara tvungen att stanna för att knäppa några bilder, hur mysigt som helst och vattnet var jätteklart!

Har precis avslutat dagens arbete och håller på att förbereda inför i morgon, borde laga mat också men är alldeles för slö(och tycker att det är så sjukt tråkigt att laga mat ensam) så väntar nog tills Benno kommer hem och låter honom ta tag i det istället haha

Likes

Comments

Sist jag skrev så berättade jag ju att jag skulle på arbetsintervju i Göteborg, jag är lite sen med nyheterna men jag fick jobbet direkt och började arbeta dagen efter! Så nu är jag fotograf på Foto Norden AB!

Mycket har hänt sen sist. Jag har träffat massor av härliga människor och kollegor, har varit på krogen i Eskilstuna med grymma vänner, har klivit upp före 04 på morgonen och därav fått se jättemånga fantastiska soluppgångar, har varit på familjedejt på Wild West Steakhouse med mina föräldrar, lillasyster, Benno och Maria, det var absolut ingen besvikelse! Har gjort mycket mer men det känner jag inte att jag hinner dela med mig av just nu, kanske en annan dag!

Har även börjat känna mig riktigt hemmastadd i lägenheten, det har dock tagit sin lilla tid men jag börjar faktiskt trivas riktigt bra och att sova själv ibland blir mindre jobbigt(men det kommer aldrig att vara en hit). Det finns lite pros and cons med att ha flyttat hemifrån, pros är tillexempel att jag får äta i princip precis vad jag vill när jag vill(om inte Benno är hemma) medan cons bland annat är att jag förväntas växa upp och faktiskt öppna min post.

Bjuder på lite bilder från den supermysiga skolan jag är och fotar på för tillfället

Likes

Comments

I onsdags arbetade jag min sista dag på Värdshuset för att senare på kvällen åka till lägenheten i Örebro.
Dagen efter hade jag lite av en arbetsintervju på telefonen och så var jag och Benno ut på stan en snabbis för att köpa ett par nya svarta jeans och en "GPS-mobilhållare"(vad heter det ens?) till mig, sen blev det dags att gå på bio och se den omtalade suicide squad. Jag blev verkligen inte besviken men har samtidigt lite svårt att förstå den enorma hypen över jokern då jag tyckte att han syntes lite för lite i varierade situationer, man fick liksom inte lära känna honom som man fick lära känna alla andra karaktärer.

Nu är vi i alla fall hemma i Arboga över helgen och på måndag tar jag tåget mot Göteborg för ytterligare en arbetsintervju🙌

Likes

Comments

Nu har jag äntligen landat efter alla resor och upplevelser och jag har dessutom lyckats ta mig tid att dela med mig av dem.

Först och främst så var vi i Värmland och klappade katter


När vi kom hem stod födelsedagskalas på schemat, där fick vi se jättevackra buketter och äta hur mycket goda frukter and so on som vi ville


Väldigt strax efter det så bar det av mot Emmaboda. Där dök spiderman upp i massor av olika kroppsformer, vi såg fantastiska band och artister och vi blev jättefint brunbrända. Vi fick dock också pesten vilket resulterade i att vi låg däckade i tältet och spenderade några hundralappar på apotekets mirakelkurer men vi gav inte upp för det! The party must go on and so did we! Måns fick dessutom uppleva känslan av att vara DJ en liten stund, hur coolt är inte det?


Efter inte alldeles för många dagar av tillfrisknande från vår dödsförkylning och rabiesfeber blev det dags för nästa äventyr! Att bila till Malmö för att se Avicii sista konsert i Sverige. Många timmar spenderades i bilen men det var absolut värt. Konserten var fantastisk och Malmö likaså(vi fick dessutom prova alkoglass, kunde inte bli bättre??)


Tillslut blev dock även vi tvungna att återvända till verkligheten med jobb, tidiga morgnar och upptagna dagar men nu har vi i alla fall nya historier att dela med oss av.


I morgon jobbar jag min sista dag på värdshuset och sen påbörjar jag min ledighet(tillfälligt arbetslös med andra ord)

Likes

Comments

Alltså jag måste verkligen ta tag i bloggen men jag har sagt det såå många gånger och det blir bara inte av?? Hur gör man

Senaste tiden har bestått av jobb, värme, festival, Avicii's sista konsert i Sverige, pendlande mellan Örebro och Arboga, en mini-resa till Värmland, gos med kattungar, tidernas förkylning, jättehög feber och pokémonjakt. Snart tar dock sommaren och jobbet slut och det blir dags att ta tag i verkligheten igen. Dags att gå till arbetsförmedlingen, att söka nya jobb, att fundera vidare på den där skolan jag så gärna vill gå på och hur jag ska få råd, att träna(!!!) och så mycket mer.
Måste dock erkänna att det kommer bli rätt skönt när allting står stilla en liten stund men känner jag mig själv rätt så kommer jag att lida av extrem tristess redan efter 3 dagar haha, behöver sysselsätta mig!

Likes

Comments

Nu är det 34 dagar sedan som jag tog studenten och som vanligt har mycket hänt! Så mycket att jag inte tänker dela med mig av allt nu men något ska jag bjuda på och det är lite foton ifrån lägenheten jag och Benno har flyttat in i, så nu befinner jag mig för tillfället ännu en gång i Örebro.
Det känns lite som att komma hem igen för jag har knappt varit där alls sedan studenten. Enda gången jag har varit där var nog när jag träffade Frida härom veckan och innan var jag där nästan konstant i 3år, det är en stor förändring och jag har saknat den här staden.

Likes

Comments

Och så var det äntligen min tur.
Det blev min tur att kliva upp 03 på natten för att hinna i tid till champagnefrukosten 06 på morgonen, att kliva av tåget till skolan för sista gången, att gråta så mycket under mentorstiden tillsammans med klassen att sminket jag lagt flera timmar på blev förstört, att ta sista skoltoalettselfien, att sjunga student-låten, att förstöra studentmössan, att dricka för mycket vin och för lite vatten, att gå på livets största fest och komma hem försent, att ha blommor runt halsen och ett studentplakat bredvid mig, att hålla vännerna i händerna och ta ett sista djupt andetag innan vi sprang ut genom de där dörrarna för sista gången, att säga hejdå. För jag har tagit studenten.


Nu är den där sjuka nervositeten och studentstressen borta, rutinerna är försvunna, betygen är satta, utspringet är avklarat, studentmottagningen är slut, klackarna är avtagna och mössan är återigen upphängd på väggen. Nu är det min tur att helt själv forma mitt liv och jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är lite rädd, för det är jag, men jävlar vad förväntansfull jag är! Det är nu allt börjar och det är dags för mig att våga leva på riktigt, på mina villkor.


Risbergska och Karro har gett mig 3 sjukt kluriga men roliga år och vänner för livet. Det är en tid jag aldrig kommer att glömma! Jag är dessutom såå tacksam för min klass och för det fina avslutet vi fick. Jag kommer att sakna er ESA13, utan tvekan.

Tack för den här tiden och lycka till!


Och självklart lite snapshots på det!

Likes

Comments

Kom hem alldeles för sent då jag spenderade lite för mycket tid på Satin och donken men tog mig ändå upp(1h senare än planerat) för att bege mig mot Strängnäs och se när mina älsklingar tog studenten!
Efter studentmottagningen så åkte vi tillbaka till Strängnäs för att gå på studentfest och efterfesta på ett loft någonstans. Det var kallt men sjukt mysigt! Vid 03 gick vi hem till Hugo för att äta mackor och sova för länge dagen efter men det var värt det!

Likes

Comments