Header
View tracker

Hej!

I veckan kände jag att jag ville bleka mitt hår ytterligare, hade sen tidigare ojämna nyanser så jag tänkte att jag använder mig utav något starkare blekmedel för att få en jämn nyans. (Hårfärgen jag använde finns nedanför)

Men när jag väl hade i färgen såg jag att jag fick blåa nyanser i håret, tänkte för tillfället att det bara var hårfärgen som såg ut så innan man sköljde ur den. Dock så fick jag mig en smärre chock när jag väl tvättade håret och det torkade. Mitt hår blev alltså blått vid vissa partier och gråaktigt. Eftersom att det inte var mitt mål med blekningen kände jag ganska mycket ångest.

Men efter några tvättar har den blåa nyansen försvunnit lite och jag känner ändå att håret blev ganska snyggt, efter att jag accepterat att det trots allt är ljusblått här och där.

Jag antar att det blev någon slags kemisk reaktion och eftersom att det var silver ljusblond så tog silver nyansen över. Jag har ju tur att det är inne med grått hår i alla fall! Är som sagt nöjd idag, men undrar om detta har hänt någon utav er också? Känner även att jag ska gå till en frisör och färga håret nästa gång, vet inte riktigt hur man kan färga över denna nyans och vågar inte äventyra heller då jag ändå är mån om mitt hår.

Likes

Comments

Hejsan!

Jag har nu under en längre tid använt mig utav samma smink produkter, men köpte förra veckan en primer från Kicks. Efter att jag började använda den har jag fått något som ser ut som en blåtira runt ena ögat och röda prickar som nästan ser ut som omogna finnar på kinderna. Jag kan inte vara säker på att det är primern, men antar det eftersom att symptomen kom när jag började använda mig utav den. Så jag undrar om ni har upplevt något liknande eller har erfarenhet av just det? Ska sluta använda smink i några dagar för att se om "blåtiran" lägger sig och testa utan primer sedan för att se vad som händer. Är tacksam ifall ni har några andra tips! :)

Likes

Comments

Hej alla!

Nu när sommaren är på väg, har jag sett många annonser där det står "Räkna ut ditt MBI" eller "Räkna ut ditt BMI, se om du behöver gå ned i vikt" Vilket jag inte tycker är något bra.

Vi kan börja med att kolla vad BMI är för något. Det är relationen mellan längd och vikt hos en människa. Med hjälp utav detta ska man alltså kunna se vilken klass man tillhör. Undervikt, normalvikt, övervikt eller fetma. Se formeln för detta i bilden nedanför.

Så, varför tycker jag då att detta inte är bra? Jo, för att det säger ju faktiskt inget om din hälsa. Det visar bara vilken vikt kategori du tillhör. Det är mest en onödig hets för sin vikt, för människor som inte får det resultatet de vill ha. När jag läste kursen Hälsopedagogik förra terminen pratade min lärare Alexander Dixner ganska mycket om detta och varför han inte ansåg att detta var bra för en individ. Bara för att formeln för att mäta ut ditt BMI visar att du är överviktig t.ex betyder det ju inte att man är ohälsosam. Alla människor har skelett som väger olika mycket, eller så har man mycket muskler och är i själva verket väldigt vältränad. Även fast uträkningen av ditt BMI säger något annat. Att räkna ut BMI kan vara ett bra redskap om man vill veta något om hela Sveriges hälsa, för att få en snabb koll. Men individuellt, så är det inte direkt anpassat efter just dig. Så om man vill använda sig utav detta, bör man vara ganska kritisk och se sig själv. Du vet ju själv hur din kropp ser ut, eller hur bra din livsstil är. Tycker du själv att du är för stor? Eller är det bara någon som har gjort denna formel som har valt att ditt förhållande mellan vikt och längd är fel? Det jag menar är helt enkelt att det inte definerar din hälsa.

Likes

Comments

Ja, ni ser ju hur rubriken lyder. Men jag började tänka på den frasen som ofta används. Jag har bestämt mig för att jag inte håller med. För att den människan upplever nog så himla stor sorg och panik över att blivit lämnad ensam. Jag har själv blivit lämnad och man vet hur ont det gör, det enda jag kände var ju panik och ångest. Man blir så himla desperat, man låter sina känslor ta över helt och hållet. Det enda man vill är att ha tillbaka den människan som inte älskar än längre. Och det gör ju så jävla ont, man hamnar på en så himla låg punkt. Långa telefonsamtal sent på nätterna när man bara ber den andra att ta en tillbaka. Jag anser inte att man "visar sitt rätta jag" då. Man är bara fast i desperationen, jag känner ju mig själv tillräckligt för att veta att den människan är inte den jag är på riktigt.

När man pratar om att folk har visat sina rätta jag efter ett uppbrott, så syftar man ofta på den ilskan personerna har mot varandra. Och här vill jag poängtera att det är så himla svårt att göra slut ibland, även fast båda vet att det är bäst så. Det är mycket svårare att lämna varandra vid goda termer, för då kommer något inifrån tänka "shit, det här gick ju bra vi kanske har en chans ändå" Ibland måste man bli arg på en människa och se det dåliga för att kunna lämna människan. Så kan det ju vara i vänskap också, för man kan inte stanna kvar i något destruktivt. Även fast man har haft det så himla bra tillsammans, ibland i flera år. Det jag försöker få fram är att ibland behövs det där uppbrottet för att man ska kunna lämna varandra på riktigt. Är det roligt? Nej, men ibland är det bättre att släppa taget än att hålla kvar vid något som gör så ont. Se det som att hålla handen på en spishäll, till en början när det värms upp kan det kännas varmt och skönt, men efter ett tag kommer det ju att bränna en riktigt illa. ( Lite extrem liknelse kanske, men det finns en poäng i det )

Det viktiga efter ett uppbrott, enligt mig är att smälta allt för sig själv. Självklart har jag tänkt hemska tankar om mina ex, men det som ändå har varit viktigt för mig att minnas allt det positiva och varför man en gång älskade människan. Det är svårt att tänka så i början, för man är ju helt förstörd. Men man förvärrar allt så mycket om man börjar snacka skit om sina ex, för många gånger är det helt onödigt. Det är bara ilska, som kommer att förstöra relationen mellan två människor helt.

Jag tror genuint att man har visat sina riktiga jag för varandra under förhållandet, speciellt om man har varit tillsammans länge. Alla kan tappa fattningen när man är upprörd, men jag anser inte att det är en människas rätta jag. ( Undantag kan självklart finnas ) För jag vet ju vilka mina ex är på riktigt, trots hur illa uppbrottet blev. Det är inte av den händelsen jag definierar mina ex, jag ser att de är bra killar. Det är bara så att vi inte är bra för varandra i ett förhållanden.

Nu i slutet vill jag bara säga att alla kan ha olika åsikter om detta och detta som ni har läst är min. Det betyder inte att jag menar att alla ska tycka det, ville bara få ut mina tankar om detta. :)

Likes

Comments

Hej, Kicks fick nyligen in Anastasia's Glow Kit. Är vääldigt sugen på att köpa en av paletterna. De är ju inte speciellt billiga, men contour kitet från samma märke var så bra. Dock så tror jag ju att man kan få liknande produkter för en mycket mindre summa. Just nu kan jag ju inte bedöma det, eftersom att jag inte har testat. Jag har en 25% rabatt kupong på Kicks, så den skulle jag kunna utnyttja!

Är det någon av er som har hunnit testa detta, har ni några åsikter? :)


Likes

Comments

Hello!

Angående gårdagens inlägg så hittade jag till slut träningstightsen! De finns på en hemsida som heter Stronger, de hade även hur mycket annat snyggt som helst!

Likes

Comments

Hej!

Jag har sett flera tjejer med ett par byxor som ser ut som träningsbyxor. Det är mönstrade med ganska ljusa färger, som rosa. Dessutom går det ett vitt tjockt streck runt ena låret. Det är lite tropical feeling över dom. Tycker att de är såå snygga men vet inte vart jag hittar dom?? Slänger in lite bilder som påminner om dom ifall någon utav er skulle veta vad jag pratar om!


Likes

Comments

Jag har personligen aldrig testat att detoxa och vet därför ej om det är bra eller meningslöst. Men detta recept är så pass enkelt så jag tänker att det kan vara värt att testa! Dessutom ser det gott och fräscht ut! Och om huden skulle bli finare skulle det vara perfekt! Är det någon som har erfarenhet och åsikter om detox så skulle det vara tacksamt! :)

Likes

Comments

Det som hände inatt var ren utsagt helt jävla sjuk och barbariskt! Och det är så himla tragiskt att det är två terrorist attacker i rad för Paris. Nu är det viktigt alla nationer som kan förenas oh gör allt vad vi kan för att förhindra att detta ska ske igen. Vi vet inte hur troligt det är att detta händer i Stockholm, eller en annan av våra svenska städer. Det är även sjukt läskigt att bara för mindre än två veckor sedan var mina kusiner där i samma områden. Mina tankar går till alla offer och alla deras anhöriga. <3 

Likes

Comments

Tycker att denna bild är så himla sann, självklart finns undantag. Men i det stora hela är det "var dig själv, älska din kropp och älska dina brister" men sen när vissa gör detta lite för mycket som inte accepteras av normerna på olika ställen som t.ex skolor så kommer denna människa bara att få konstiga blickar...

Ja, det är mycket i dagens samhälle som är riktigt skevt.

Likes

Comments