Söndagen började med att vi gick upp innan lunch, gjorde oss iordning och åkte för att plocka äpplen. Vi åkte till en stor äppelodling tillsammans med Calistas bästa kompis och hennes familj. Det fanns typ minst 10 olika sorters äpplen och raderna med äpplen sträckte sig långt. Apple picking är en typisk grej här i Amerika och det var massor som gjorde det. Det var kul att göra det då jag är van vid äppelträd i trädgården.

Efter vi plockat äpplen åkte vi till en Corn Maze precis i närheten. Majsfältet var enormt och högt, man kunde inte se över alls. Det hade klippt till labyrinten och hade som frågor man skulle svara på för att veta vart man skulle gå. Labyrinten hade då ett antal frågor utsatta så varje fråga ledde till nästa.

Picknick var nästa steg på schemat. Vi åkte till en liten vingård. Vi satt utomhus och åt av maten som alla hade tagít med sig. Det fanns även vinprovning som vissa gjorde. Detta tog nästan hela dagen så efter det åkte vi bara hem. Jag gjorde läxor, städade och tvättade min tvätt. Vilket var extremt kul...eller inte. Men väldigt nödvändigt så skönt att fått det gjort.

Idag (måndag) var det dags för skola och cheer träning. Jag gick upp vid sex som vanligt för att göra mig iordning och äta frukost. Vi begav oss till skolan vid 7 då vi börjar 7,40. Cheer Träningen pågick från 3-5 och sedan hämtade Calista upp mig. Jag kom hem duschade och tog det lugnt på sängen. Så osminkad, med blött hår och i mjukiskläder ser jag Calistas kompis Charles komma in i huset. Man kan säga att jag vart chockad och helt oförberedd. Han överraskade mig med en homecoming skylt och Swedish Fish, which was clever. På skylten hade han skrivit: "It'd Be so SWEDE if you came to HOCO wi me". Blev jätteglad och sa självklart ja.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fredag och dags för ännu en fotbollsmatch. Denna fredagen var inte precis som alla andra fredag, det var nämligen the purple game eller Bucs Pride som de hette. Bucs pride innebär att skolan stöttar, hyllar och minns cancersjuka människor.

Fotbollsspelarna plus oss cheerleaders hade speciella t-shirts med bucs pride trycket på framsidan. Bak på ryggen hade vi alla namnet på en när och kär som antingen kämpar, har kämpat eller gått bort av någon form av cancer. Vi bar våra tröjor under hela skoldagen samtidigt som vissa av de andra studenterna hade köpt likadana tröjor. Under matchen senare på kvällen var alla åskådare klädda i deras t-shirt och i lila färger.

Skolandan var på topp och det var smockat på fotbollsmatchen! Det var både folk från samhället, lärare och elever som hyllandes marscherade längs planen. Det var både häftigt att se och delta i eventet. Att folk kan gå samman för ett så fint budskap vad kul och väldigt fint.

Efter matchen åkte jag med Calista (min värdsyster) och två av hennes vänner till Applebee's där resten av hennes vänner hade förberett en överraskning middag då hon fyllde 17. Man kan säga att hon blev chockad då hon inte anade något alls. Vi åt hade det trevligt och bedrog sedan hemåt.

Så igår Lördag åkte vi båt med en av min värd mammas vänner. Det var varmt men lite blåsigt ute på sjön. Vi hoppade på båten kring halv ett i springlake och åkte ner till downtown Grand Haven och ut på sjön. Jag och calista badade och det var inte så farligt kallt som jag förväntade mig. Nästintill varmare än det brukar vara i sverige under sommaren. Calista å andra sidan tyckte det var extremt kallt. Eftersom att jag bor i en båtstad var det kul att få åka ut en tur då det är det nästan alla spenderar sina lediga dagar med hör i Grand haven. Jag bor precis vid vattnet så det är mycket surfare och friluftslivs människor hör. I och med det kan jag säga att stilen skiljer sig något enormt.

Klockan närmade sig 4 så jag och Calista var tvungen att hoppa av båten för att dra oss hemåt. Vid 5 hade vi en bokad reservation på en restaurang i Muskegon. Så vi åkte hem duschad, fixade oss och åkte dit för att träffa henens vänner. Det var nämligen en middag Calista fixat ihop för att fira sig själv. Det var en fin restaurang precis vid vattnet vid namn Lake house. Deras burgare asså mums vad den var god.

Eftersom att Calista fyller 17 den 17 onde september är det hennes golden birthday. Deborah min värdmamma hade dekorerat huset med guld och glitter dekorationer. Efter middagen åkte alla hem till oss och bytte om. Vi åkte nämligen till Jumping Jupiter som är ett rullskridskor ställe. Jag som varken kan eller någonsin åkt rullskridskor med 4 hjul trodde jag skulle bryta alla mina ben. Ramlade inte enda gång men oboy man kan säga att jag var rädd och skakig varje gång det var nära, haha. Hade så kul och vill definitivt göra om det.

Efter det drog alla hem till oss ännu en gång för att äta tårta, umgås och ha en bonfire. Det kom över några fler och alla spenderade sedan natten hos oss.

Likes

Comments

Veckan som varit (7/9 - 14/9) har bestått av bland annat en hemma match i Amerikansk foboll, letande efter klänning till homecoming, bonfire med Smores och stödgrupp för barn.

Fredagen Började med att jag var tvungen att va i skolan vid 7 då cheer laget skulle mötas. Vi fick vita t-shirts med ett peppeande tryck för kvällens fotbolls match. Vi var tvugna att bära den vita tröjan plus våra rosetter för håret under hela skol dagen. Jag slutade vid kvart i tre ock åkte hem till aunt Diane där jag åt och bytte om till min cheer unifrom. Laget möttes sedan vid halv sex för att värma upp och fixa lite. Matchen började sedan vid halv 8. Jag var inte med i hejandet då jag inte lärt mig ramsorna än så jag och tre andra utbytesstudenter som också är med i laget satt och kollade på fotbolls matchen.

Vår skola gick därifrån med förlust vilket var tråkigt men det var kul att kolla på. Så nu har jag äntligen sett en riktig Amerikansk fotbolls match i verkligheten. Det är nu av checkat från min bucket list. Efter matchen bytte jag om för att gå på skoldansen som hölls i den lilla gympa salen. Det var en informal dans det vill säga en dans där man inte behövde klä upp sig utan alla gick i leggings, jeans och hoddies. Det var en lång dag och oj man kan säga att jag var trött efter dansen.

Lördagen startade sent för min del då jag tog en välbehövlig sovmorgon och vaknade vid 12. Vi tog det lugnt, fixade lite och åkte sedan till köpcentret. Jag köpte träningskläder och kollade på klänning till homecoming dansen som är är den sista September. Alla klänningar är så fina men jag bestämde mig för att kolla vidare så att jag ser vad för alternativ jag har.

Under kvällen åkte vi sedan hem till Calistas kompis Miranda. Några fler kom över och vi spelade lite spel och satt framför brasan och grillade smores. Ännu en sak jag kan checka av. Första gången jag åt smores och det var faktsikt väldigt smarrigt. Maffigt och sött men gott!

Deborah hämatde sedan upp mig vid halv ett och jag somande så fort jag kom hem. Morgonen därpå var det dags för kyrkan. Jag tycker att det är kul att gå dit men det är verkligen annorulnda då jag inte går till kyrkan hemma. Jag ska vara ärlig och säga att man känner sig som en "dålig" människa som inte går till kyrkan eller ber innan varje middag. Det tog ett tag för mig att komma in i det då jag lätt glömde bort och började äta på direkten. Jag gillar att gå till kyrkan men det känns som om folk dömmer en för att man inte brukar göra det, Men hallå bättre sent än aldrig?

Söndagen spenderades sedan åt läxor, städande och tvättning. Jag tvättade upp alla mina kläder vilket var skönt för den kommande veckan. Under vardagarna händer det inte så mycket då jag går i skolan från 7.40 - 14.45 och därpå har cheer träning från 15-17. Jag åker hem duschar, äter, gör läxor och sedan går och lägger mig. Alla dagar ser dessutom likadana ut. Så that's it, inte så intressant helt enkelt.

Efter cheer träningen i tisdags åkte vi dock till kyrkan. Calista och Deborah håller i en stödgrupp för barn med skilda föräldrar. Varje vecka är det ett nytt tema där dem pratar om alla olika steg i processen som tillexempel ilska, ledsamhet och kärlek. Känslor som man helt enkelt kan känna. Allt detta kopplas till bibeln och gud. Man ska aldrig behöva känna sig ensam eller oälskad då gud alltid finns där. Denna stödgrupp kallas för DC4K det vill säga Divorce Care Fore Kids. Det var kul att vara med och det är verkligen en bra grej då man märkte att barnen uppskattade att ha någon att prata med. Även om det är små barn snappar dem upp väldigt mycket.

Detta har varit veckan hittills och helgen som nu startat är fullspäckad då Calista fyller år. Så vi hörs till veckan :))


Likes

Comments

Som rubriken lyder hade jag min första dag på ett Amerikanskt High School. Det var en extremt bra första dag och jag är taggad på morgondagen. Jag går på Grand Haven High School som ligger ca 20 min från där vi bor. Skolan har som sagt 2000 elever vilket kommer vara ovant för mig. Deras skolfärger är Navy och Guld och deras maskot är Buccaneers.

Idag vart det lite speciellt för dagen började med ett möte med studievägledaren kring kvart i 8. Jag åkte med min värdmamma Deborah och hon hjälpte mig med allt. Jag fick välja mina klasser och jag valde nästan bara ämnen som jag tycker är roliga. Då detta ändå inte kommer räknas till betygen när jag kommer hem. Min första lektion var Drawing och sedan hade jag lunch. Så 2 lektioner missade jag på morgonen.

Schemat här är väldigt annorlunda jämfört med det svenska. Varje dag ser exakt likadan ut och varje lektion är endast 1 timma lång. Så det är 6 lektioner totalt alltså 6 hours av lektioner. Först går jag 3 hours sedan har jag lunch och sedan 3 hours till. Varje dag börjar 7:40 och slutar kring 2:45 vilket jag tycker är väldigt skönt då det känns enklare att få kroppen att ställa om till en och samma rutin. Jag fick den förstas lunchen som kallas för Lunch A. De har delat upp luncherna i 3 delar så A, B och C då det är så många elever på skolan. Varje lunch är endast 30 min lång och vi har endast 5 min mellan varje lektion för att ta oss till nästa. Väldigt kort tid men klockan ringer när lektionen slutar, när det är någon minut till nästa och sen när den börjar och du borde sitta vid bänken så det är skönt.

Eftersom att skolan har så himla många elever är det svårt att hinna ta sig till sitt skåp och sedan till nästa klass i tid. På grund utav detta går alla runt med ryggsäckar och bär omkring på alla sin saker hela dagen. Jonna med ryggsäck, det är nytt de men jag gillar det. Det är så mycket enklare och du får plats med allt. Borde vara lika vanligt i Sverige som här. Verkligen alla har en.

Samtidigt som det är helt proppat i korridorerna och du verkligen måste knöka är det svårt att hitta. Klassrummen är indelade i olika sektioner så kallade pods och det finns 8 stycken. Varje pod innehåller kring 10 klassrum så ja det är många totalt. Lunchen gick bra och jag åt med en av Calistas vänner då jag och Calista inte har samma lunch tid.

Vi fick en liten rundtur efter jag fixat mitt schema när det var helt tomt i korridorerna. Så när dagen sen började på riktigt hade jag inte några stora problem att hitta. Jag fick fråga om hjälp vid något enstaka tillfälle annars gick det toppen så det var en lättnad. Alla mina klasser känns bra och jag är nöjd med mina val, efter denna dagen i alla fall.

Efter skolan har du en kvart på dig att byta om och ta dig till din träning som börjar klockan 3. Den pågår i 2 timmar och du slutar sedan vid 5. Denna hösten ska jag vara med i Sideline Cheer vilket betyder att vi gör hejar ramsor och rutiner till de Amerikanska fotbolls matchernas som är varje fredag. Vi står vid sidan av planen och hejar på, peppar och gör små mini rutiner eller stunts. Dagen träning var jätte kul och jag fick med mig Cheer uniformen och overallerna med mig hem. Fick även låna cheer bag och skor. Så väldigt skönt att jag inte måste köpa en massa för en semester då detta bara pågår nu under hösten.

I helhet har denna dagen varit så rolig och jag längtar verkligen tills imon! Men imorgon följer inte Deborah med utan jag åker med Calista. Men nu är klockan snart 11 och jag ska ta och lägga mig.

Så godnatt från mig <33

Likes

Comments

Igår var det söndag och det var dags för kyrkan. Jag och Deborah åkte dit vid kvart i elva medan Calista och hennes kusin var kvar hemma. Det var första gången jag var i en amerikansk kyrka och det var verkligen häftigt att uppleva. Gemenskapen var stor och dem sjöng och läste texter. Jag gillade upplevelsen och jag tyckte det var kul att se hur det gick till.

Efter kyrkan åkte vi hem fixade oss och åkte på ett till välkomstpart. Denna gången var det med Calistas familj på hennes pappas sida. Hennes pappa var där samt släkten med två kusiner kring vår ålder. Vi åt hamburgare och korv med bröd. Samt en USA tårta till efterrätt. Dem hade en jätte söt liten hund som sprang runt i trädgården där vi satt och åt. Dem hade även nakenkatter, en fågel och två höns som husdjur.

Jag, Calista och hennes två kusiner gick upp på rummet. Vi pratade och kollade på youtube. Sedan åkte vi in till Grand Raids och såg oss omkring. Vi hade en liten photoshoot och åkte sedan hem och satte oss framför brasan. En extremt mysig dag och det var så kul att träffa alla!

Bye så länge <33

Likes

Comments

Första dagen här började med att jag och min värdmamma gick igenom lite saker som är bra att veta. Calista (min värdsyster) var på golfträning så när hon kom hem åkte vi till Panera Bread och åt. Efter det fixade vi min telefon och lite andra bra saker. Så vänner jag har ett nytt nummer och det går inte längre att nå mig på mitt vanliga. Senare mot eftermiddagen hade vi planerat att åka rullskridskor med några av Calistas vänner men det var dock stängt på torsdagar. Så istället bestämde vi oss för att åka downtown i Grand Haven och spela minigolf vilket var väldigt kul.

Efter det köpte vi Frozen yoghurt, tog bilder i en photo boot och snackade. Eftersom att jag aldrig hade ätit corndogs innan var det ett måste. Så vi åkte förbi Pronto pups och köpte varsin. Corndogs är en korv på pinne doppad i smet och sedan friterad, låter inte särskilt gott I know. Men till min förvåning smakade det faktiskt ganska gott. Åtminstone med ketchup till som jag tog.

Andra dagen (fredagen) började med en roadtrip till Central Michigan University för att hämta upp Calistas kusin. Det var jag, Calista och hennes kompis som åkte. Vi kom dit och fick se deras dorm, lite av campuset och åt lunch. Vi åkte sedan hem och Deborah (min värdmamma) hade ordnat ett välkomstparty för mig där släkt och vänner på hennes sida kom. Vi åt grillspett med tillbehör samt tårta, vilket var mums. Jag somnade sedan tidigt då jag var så trött.

Lördagen startade med att vi åkte iväg och åt frukost på Denny´s, ett litet matställe precis intill. Jag åt amerikanska pannkakor, ägg och bacon. Min lokala kontaktperson kom även förbi för att äta och presentera sig. Vi åkte sedan en sväng till stranden. Det var ganska blåsigt och kallt så vi tog det bra lugnt och pratade. På vägen hem stannade vi till och åt pizza. Kvällens planer var sedan att träffa upp några av Calistas vänner. Dem kom hit innan bio för att vi sedan kunde åka tillsammans. Vi såg den nya Spiderman filmen och den var riktigt bra. Efter filmen åkte vi hem till en av dem och umgicks. Vi kom hem vid 3 och gick å la oss direkt.

Likes

Comments

Den 30 augusti bar det av mot familjerna. Jag gick upp tidigt för att packa det sista och säga hejdå till några vänner. Med lite sömn var jag väldigt trött men eftersom att alla lämnade hotellet kring olika tider behövde jag inte åka förens 10.15 vilket var skönt då jag kunde vila lite. Jag var bland dem sista att åka av de jag har umgåtts med vilket var lite tråkigt för ville också bara komma iväg.

Men sedan var det dags att väga väskorna vilket jag var så nervös över men det gick bra. Vi åkte mot flygplatsen där planet skulle ta oss till Chicago. På flyget till Chicago var vi många studenter som jag sedan trodde skulle splittras upp i Chicago. Men vi var tydligen kring 7 stycken som skulle vidare till Muskegon där våra familjer väntade. Det var en lättnad att höra det då jag inte behövde virra bort mig under mellanlandningen.

Planet till Muskegon var försenat så vi satt och spelade lite kort i väntan. Flygresan tog bara 40 minuter och oj vad nervös jag var. Exalterat satt alla och bara undrade hur det skulle va att äntligen se våra familjer i verkligheten. Vi väntade in varandra och gick sedan ut tillsammans. Jag såg min familj och gud vad glad jag blev. Det nervösa försvann och det kändes bara helt naturligt. Vi kramades och väntade in mina väskor.

Vi åkte sedan och åt lite middag. Efter det stannade vi till på stranden för att sedan åka hem. Jag packade upp mina saker och fick komma iordning. Vi pratade och kollade lite tv en stund för att sedan gå och lägga oss vilket var skönt efter en så lång dag.

Så allihop resten av mitt bloggande är från mitt år här "hemma". Jag är framme och ser verkligen framemot dessa 10 månader :))

Likes

Comments

Dagens möte handlade om avresan till värdfamiljerna. Vi fick veta vilken tid vi skulle åka till flygplatsen samt med vilka. Det var skönt att se att vi var ett stort gäng som skulle åka till samma ställe.

Idag skulle vi ha haft picknick i Central Park men pågrund utav dåligt väder alltså regn fick vi istället åka till American Museum of Natural History. Inan vi åkte till museet stannade vi till vid Bryant Park för att äta lunch. Vi åt på Chipotle ett mexikanskt matställe.

Efter museet bar det av mot ett outlet mall i New Jersey.

Denna dagen var väldigt lugn men det var också extremt skönt. Efter malet umgicks vi och packade våra väskor för kommande dag.

Dagarna i NY var väldigt intensiva med mycket inplanerat på kort tid. Jag gillade det dock för vi fick verkligen se oss omkring vilket var skoj. SLC var en grym start på ett bra år och jag kommer sakna det enormt. Både staden men framförallt alla härliga människor vi fick träffa. Lite sad att ännu en gång få säga hejdå men vi ses hemma i Sverige igen <33

Likes

Comments

Dag 2 började precis som dag 1 med frukost och möte. Dagens möte gick ut på rollspel där vi var i små grupper och skulle leva oss in i vissa situationer vi kan hamna i under året och sedan komma fram till en lösning. Det var kul då vissa verkligen gick all in.

Klockan 11 gick sedan bussen in mot downtown Manhattan och Brooklyn. Vi började dock dagen med en lunch på Grand Central. Vi valde att äta på Shake Schack, igen heheh. Det är verkligen såå gott, rekommenderar! Efter det åkte sedan bussen mot Brooklyn så att vi fick se Brooklyn bridge. Vi åkte ner till vattnet och fick ta bilder framför Manhattans skyline och bron. Vi fick även en sneakpeak på frihetsgudinnan.

Sedan åkte vi till ett mall för en liten paus till vi gick ut till The 9/11 Memorial. Där guiden stod och berättade en massa om varför det såg ut som det gjorde vilket var väldigt intressant. Minnesplatsen var verkligen fint gjord och budskapet är vackert.

Efter det gick vi till Wallstreet och fick se lite i downtown Manhattan.

Chinatown och Little Italy var nästa stopp på schemat. Vi tog en liten promenad och fick se hur det såg ut då vi innan bara åkte igenom med bussen.

Sedan fick vi lite fritid. Vi valde att gå runt och kolla i lite butiker och bara ta det lugnt. Väl på hotellet sedan satt vi i lobbyn och snackade vilket vi kvällen efter också gjorde. Så därför kommer blogg inläggen upp nu. Ska försöka förbättra mig hehe.

Likes

Comments

Igår var det första riktiga dagen på Soft landning camp här i NY. Dagen började med frukost och sedan informationsmöte där även alla studenter fick presentera sig lite själva. Jag tror vi totalt är kring 50 studenter här på campet och nästan mer än hälften ska till Michigan precis som mig så det är jätte kul! Klockan 11 rullade sedan bussen in till NYC där Upper och midtown Manhattan stod på schemat. Det var en helt amazing dag och det hade inte kunnat varit en bättre start på detta lägret.

Vårt första stopp var Grand Central och jag kan bara säga att jag fangirlade lagom mycket. Hittade varken lonely boy eller Timberlake med sin flashmob men det var sjukt bra ändå. Alla som känner mig vet att jag basically lever för gossip girl så denna dagen gjorde mitt liv fulländat. Vi besäkte jätte många ställen som är kända från en massa filmer och serien så det var extremt häftigt att se. Vi började i alla fall att äta lunch på Grand Central och vi valde då att äta på shake schack. Oj vad deras hamburgare var goda, helt klart nya favoriten! Sedan dök en guide upp som tog oss runt på Manhattan resten av dagen.

Nästa stopp var Central Park. På vägen dit åkte vi bland annat förbi Chucks hotell och platser där Sex and the city har utspelat sig. Väl i Central Park gick vi runt en sväng och kollade bland annat in the Turtle pond och stället där Chuck och Blair gifte sig. Det var såå vackert där och taket var jätte fint utsmyckat. När vi väl kom dit vart jag överlycklig. Hade verkligen sett farm emot att se de och till min future soulmate där ute, I want you to propose to me at the exact spot where Chuck and Blair got married! Nörd I know. Vi gick även förbi båtdammen som syns i Stuart Little och statyn av Alice i underlandet. Det var verkligen så fint överallt och så sjukt häftigt att parken ligger mitt bland alla höghus.

Bussen rullade sedan vidare till Rockefeller center och påväg dit åkte vi förbi Madison square garden och the Met (trappan från GG) bland annat.

Sista stoppet på den guidade turen var Greenwich village. Det var väldigt häftigt att åka dit då allt gick ifrån höga och stora skyskrapor till små och söta hus. Det var en häftig syn och där fick vi även se huset från Friends. Vi gick sedan upp på ett gammalt tåg spår som det nu har byggts en park på.

Efter den guidade turen åkte vi in till Bryant Park där vi fick fritid. på bussen på vägen dit åkte vi förbi stället där Carrie Bradshaw bodde från The Carrie Diaries. Ännu mer starstruck! Vi valde att åka upp I the top of the rock och WOW säger jag bara. Utsikten var helt magnifik och man såg verkligen så himla mycket av New York. Det var extremt roligt att åka upp dit. På tur efter det blev det självklart en runda till Time Square. Ett ställe vi bara kände tat man måste ha besökt om man är i Ny och ej har varit där innan. Det är en så konstig känsla att befinna sig på ställen som man har sett så många gånger men endast via tv skärmen. Summeringen av denna dagen blir att den var extremt bra och jag verkligen älskar NYC.

Vid 8 rullade sedan bussen hemåt till hotellet och mina fötter värkte som bara den. Det har varit mycket vandring och idag blir det lika mycket om kanske inte mer. Det blir även samma upplägg men får se vart i NYC sightseeingen tar plats. Hörs senare <33

Likes

Comments