Nu är det endast tre dagar kvar till avresa och det är extremt mycket blandade känslor. Känslor som är jobbiga och hantera då det gör en väldigt förvirrad. Jag är så extremt taggad, nervös och glad över jag ÄNTLIGEN kan få påbörja mitt år. Samtidigt har jag en ledsen och gnagande känsla som gör det jobbigt att åka.

I måndags hade jag en Hejdå-middag för mina närmsta vänner. Vi åt god grillad mat, hade en poängpromenad, åt efterrätt, umgicks och snackade i timmar. Poängpromenaden hade min mamma fixat ihop med några av mina vänner. Den handlade om mig och vi delade in alla i små grupper där dem fick tävla om ett pris. Till efterrätt hade min mamma gjort en USA tårta som både var lyckad till utseendet och smaken. Den var delicious. Tiden spenderade vi mestadels ute på min balkong då vädret var så bra.

Jag hade en underbar eftermiddag och tack till alla som kom. Med ett konstant leende på läpparna hade jag de hur kul som helst och det var så skönt att samla ihop alla. Kvällen vart verkligen lyckad! Under hela kvällen hade jag verkligen det jätte svårt för att inse att jag faktiskt ska åka. Under lite presentöppning insåg jag hur verkligt det verkligen är. Jag fick jätte fina presenter och är verkligen så sjukt tacksam! Vännerna fick skriva en liten hälsning på en Sverige flagga som jag kan ta med mig till USA. Så fint skrivet av er alla och det värmer jätte mycket.

Dem första tårarna kom och jag kände hur jobbigt det skulle bli att lämna. Samtidigt känner jag glädje och uppskattning för de jag har. Jag har så sjukt underbara vänner som är helt AMAZING. Jag kommer sakna er i massor! Det var inget Hejdå utan ett Vi ses igen!

I love u guys, ta hand om er <3333

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mycket har skett sen April och jag är nu klar med alla mina vaccinationer och har börjat skriva på en packlista. Att få ner packning för ett år i en resväska på 23kg är inte enkelt. Det är svårt att veta vad som behövs och vad som är enklare att införskaffa sig där. Klimatet I Michigan är väldigt likt det Svenska så jag kommer fortfarande få uppleva alla fyra årstider. Till skillnad från Sverige har Michigan varmare somrar och kallare vintrar så jag kommer nog få en riktigt vit jul.

Jag har även besökt den Amerikanska Ambassaden och fått mitt Visum godkänt. Besöket på ambassaden tog 2-3 timmar vilket är ganska länge men något man brukar få räkna med. Under all den väntan vart jag jätte nervös. Nervös över att jag missat något viktigt papper som behövdes för ansökan men som tur var gick det bra. Jag blev godkänd och några få dagar senare dök mitt pass med visumet upp i brevlådan. Det tog inte ens en vecka.

Har även träffat en del Svenska utbytesstudenter, både studenter som också ska till Michigan men även andra delar av USA. De har verkligen varit roligt och så skönt att få dela med sig av allt till någon som är lika exalterad och nervös som en själv. Någon som verkligen förstår och har tagit samma galna beslut. Många studenter har redan tagit sitt pick å pack och lämnat Sverige för deras nya hem. Man kan väl säga att jag blir ganska taggad när jag får ta del av deras uppdateringar på sociala medier. Jag vill bara åka nu nu nu.

Just nu är det inte långt kvar och kvar på listan över saker som behöver göras är inte mycket. Packa och ta vara på den sista tiden i Sverige står som nummer ett och sedan är det dags att samla ihop alla mina vänner för ett slutgiltigt hejdå, jobbigt.

Jag har dock sett att ni är många som kollat in här även om det stått helt tomt. Har varit kul att se att många verkar vara intresserade av att följa mitt år så blir verkligen taggad på att börja uppdatera. Man kan dock säga att året redan börjat med alla dess förberedelser och känslo karuseller för Believe me, man känner väldigt många känslor på en å samma gång. Som ett stort kaos i kroppen som omvandlas till en stark taggande känsla.

Inte långt kvar nu, så häng med!

Likes

Comments

Hej, nu var de längesedan jag uppdaterade här men efter mitt senaste inlägg bestämde jag mig för att istället börja uppdatera när det närmade sig avfärd. Kände att kontinuerlig uppdatering skulle vara roligare än en uppdatering en gång per månad så i och med det tänkte jag äntligen berätta om min placering.

Samtalet angående min placering fick jag i slutet av Mars, nästan precis en månad efter CETUSA startade sökningen efter min familj. Under veckans gång hade flera andra utbytesstudenter fått sina familjer och förväntansfullt undrade jag om jag också skulle få ett samtal. Det var Fredag (31/3) och jag var påväg in till stan för att möta min mamma. På bussen påväg dit gick jag in och kollade hur länge sedan det var jag skickade in min ansökan. Det hade bara gått en månad och jag tänkte att det omöjligt kunde ha hittat en familj redan nu då det kan ta flera månader.

Bara någon timme senare när jag och mamma står inne i en affär får jag ett samtal från ett okänt nummer. Vanligtvis brukar jag aldrig svara på okänt men något fick mig att göra det ändå. Det var Alexandra från Explorius och jag vart direkt glad att jag svarade. Trodde först att jag hade missat något i min ansökan och att jag bara behövde komplettera. Men inför mina förvånade öron berättade hon att jag hade fått min Placering. Fick ett stort leende på läpparna som inte ville försvinna. Jag var chockad, glad, exalterad och förväntansfull. Jag kände alla positiva känslor på en och samma gång. Har väntat på detta samtalet ända sen jag påbörjade min ansökan och nu kan jag inte alls förstå att det är sant.

Jag ska till MICHIGAN i nordöstra USA!!! När Alexandra berättade fick jag ingen klar bild av vart det låg eller hur det såg ut där. Vi är minst 15 utbytesstudenter som ska till Michigan så jag hade i alla fall hört en del om olika städer i delstaten. Samtalet fortsatte sedan med att hon berätta vart i delstaten jag hamnat och vilka jag ska bo med. Jag ska bo i Norton Shores som är en liten stad med 23 000 invånare placerad precis vid Michigansjön. Det är ett litet ställe som inte många hört om men det ligger ca 3 timmar bort från Chicago. Norton Shores är den största staden tillhörande Muskegon County som har 172 000 invånare.

Jag kommer bo tillsammans med min värdmamma Deborah, min värdsyster Calista som är ett år yngre än mig, deras 2 hundar och deras katt i en villa. Jag har både mailat och facetimeat med dem och det känns verkligen så bra! Är så glad och exalterad och längtar tills jag åker dit! Hade inte kunnat fått en bättre placering eller familj.

Grand haven high school är skolan jag kommer gå på och den har cirka 2000 elever och är väldigt stor jämfört med min skola just nu. Skolan är placerad i Grand Haven, en stad i Ottawa County som gränsar till Muskegon County och Norton Shores. Har googlat efter bilder på både mitt område och skolan. Allt är så himla fint och särskilt Norton Shores med sin placering nära vattnet! Skolan känns så typisk Amerikansk och det ska verkligen bli roligt att uppleva den.

I samband med min placering fick jag även mitt avresedatum. Jag lämnar Sverige den 26:e Augusti och åker direkt till Soft landing camp i New York som jag kommer få uppleva under några dagar. I NY kommer jag få träffa utbytesstudenter från hela världen, se mig omkring, komma in i språket och få en mjuk start till det kommande månaderna. Den 30:e åker jag sedan vidare till min värdfamilj vilket är min slutdestination. Den 5e September börjar sedan skolan så de känns skönt att jag hinner landa och komma in i allt nytt :))

Likes

Comments

Hello! Det var länge sedan jag tittade in här men som några av er säkert vet så ska jag åka på utbytesår till USA. På grund utav det så tänkte jag börja blogga igen så ni kan följa med mig på min resa. Både under mitt år där men även nu innan med alla förberedelser.

Hittills har jag varit på en intervju hos explorius och blivit antagen som utbytesstudent. Påbörjat mina ansökningshandlingar och insett att jag inte längre kan säga att jag åker om 2 år, 1 år utan jag åker i år! Om ca 4 månader står jag på flygplatsen och lämnar mitt nuvarande liv för ett nytt på andra sidan atlanten som ska pågå under 10 månaders tid.

Kan inte riktigt smälta vad som kommer ske, smått orolig och nervös men samtidigt ingen tvivel. Utbytesår har länge stått på min lista angående saker jag har velat göra. Dock trodde jag enbart att det var en dröm som faktiskt inte skulle kunna ske. Men efter att min storebror flytta till USA 2014 och jag ställde frågan till min mamma som då sa att jag självklart ska få möjligheten till det om det är något jag verkligen ville.

Det gick något år men jag var fortfarande lika bestämd, jag skulle åka. Hösten 2015 satte jag igång min research angående organisationer. Jag läste runt på nätet och i olika forum om vilka organisationer som har fått bäst feedback. Det var svårt att komma fram till vilken jag tyckte var säkrast då negativa historier hörs överallt. Man får ta det med en nypa salt helt enkelt.

Jag kom i alla fall fram till Explorius. En liten och personlig organisation som inte särskilt många har hört om. STS och EF, dem två största åkte bort direkt. Jag ville inte falla in i mängden och försvinna. Det var ett lyckat år jag ville ha och jag ansåg då att explorius var ett säkert val. Jag bokade in en intervju och vips var det igång.

Exalterad och otålig i vänta på att saker ska ske fick jag påbörja mina ansökningshandlingar. Påskrivna papper, dokument från lärarna på skolan, ett personligt brev, fotografier, vaccinationer, hälsoundersökning, nytt pass och frågor skulle svaras på innan allt kunde skickas in. Allting blev klart ganska snabbt och jag har hittills tagit 3 sprutor.

Efter att första sprutan av vaccinationsprogrammet var tagen och resten av min ansökan var klar kunde jag skicka in den. Explorius godkände den och skickade den vidare till min amerikanska organisation CETUSA i USA. Jag väntade sedan förväntansfullt och ivrigt på ett samtal från Explorius som skulle meddela att dem hade hittat mig en värdfamilj.

Samtalet fick jag för ett tag sedan nu och det fick mig att inse att det faktiskt är på riktigt :))


Likes

Comments

Nu är klockan snart nio och det är dags för frukost. På dagens schema står samma strand som igår fram till klockan tre då det är dags för lunch. Idag bestämde vi oss för att äta lunch på en annan strand som heter Burriana. Burriana är den stora stranden här i nerja med en strandpromenad med flera restauranger. Vi har valt att äta på Ayo som är favoriten för oss alla. Längtar tills lunchen redan nu hahah.

Det är dem enda planerna för nu så får vi se vad som händer efter stranden. Jag och mamma är lite sugna på att åka ner till stan och äta middag men vi får se hur det blir. Men vi hörs senare idag, Puss å hej så länge.

Likes

Comments

Idag efter frukosten åkte vi till lill-affären och köpte mackor som vi sedan tog med oss till stranden. Stranden vi åkte till heter Playa las Alberquillas och det som är bra med den stranden är att det är tillåtet med hundar där. Det är en jättemysig liten strand där det aldrig är så mycket folk. Det tar ett tag att gå ner till stranden så det är lite jobbigt, hahah. Men annars är det en av dem bästa här omkring.

Vi var i alla fall på stranden hela eftermiddagen och sedan drog vi oss hemåt kring halv fem då alla började bli hungriga igen. Å när vi kom hem lagade vi middag där potatis och entrecote med sås stod på menyn. Riktigt gott vart det. Efter det har vi bara legat och kollat på film hela kvällen då alla är så trött efter flygresan igår. Så det blev kväll att vila upp sig på. Nu ska jag snart lägga mig så hörs imorgon, natti natti.

Likes

Comments

Inatt var vi inte framme i huset förens kring 3, direkt när vi kom fram var det bara att lägga sig direkt. Alla var vi jätte trötta, särskilt Hugo som inte orkade hålla uppe ögonen haha. flygresan gick dock väldigt smidigt, jag sov bort nästan hela resan så det var skönt.

Planet landade vid 1 så det blev bara en timma försenat. Vi var dock inte klara på flygplatsen förens kring kvart över två då det tog ett tag att få vårt bagage och hämta bilen. Djuren på planet kommer ut sist på bandet så bara det gjorde så att vi fick vänta väldigt länge. Oj vad min hund blev glad när han såg oss. Han bara studsa och var jätte ivrig haha.Imorse vaknade jag kring halv 9 och redan då var det 15 grader varmt ute. Så skönt! Medan min mamma åkte och köpte mat och frukost tog jag en springrunda med Hugo. Det var nästan alldeles för varmt det, Hugo som brukar ha så mycket överflödig energi var till och med trött och slut av värmen.


Likes

Comments

Sitter just nu och väntar på flyget på Landvetter som är en timma försenad, det skulle ha avgått 20.10 men avgår nu istället 21.10 till Malaga i södra Spanien. Lite segt att ba sitta och vänta men jobbigast har nog min hund som sitter nere bland bagaget då han var tvungen att checkas in. Min hund är alldeles för stor för att ha i cabinen så han sitter istället nere i ett lastrum speciellt för hundar. Så han ser jag it förens om ca 4 timmar när vi är framme i Spanien.

Idag var jag i skolan som vanligt och slutade kring halv tre efter det åkte jag hem å packade då jag it hade gjort det innan, var lite i sista minuten kan man säga heheh. Lite stressade vart vi också. Å sedan när kom till flygplatsen var det krångel där också då buren vi hade till Hugo (min hund) fick vi inte ha så vi var tvungna och ringa min bror som ej ska med som var tvungen att åka hem och hämta en annan bur. Tog ett tag att fixa allt så det var lite jobbigt och dessutom avskyr Hugo att flyga även om vi har gjort det antal gånger innan.

Dock kommer han nog bli glad när vi kommer fram då han älskar värmen. Dessutom kommer han ju därifrån då vi för nåt år sedan eller två köpte han av en tiggare på gatan å tog hem till Sverige, så han kommer nog bli alldeles sprallig och glad.

Flyget tar ca 4 timmar så vi anländer inte i Malaga förens kring klockan 1 inatt, jobbigt. Kommer vara alldeles trött men kan sova lite på planet. Från flygplatsen till huset tar det sen bara en timma så det är smidigt.

Men snart avgår planet så vi hörs imon när jag inte längre är i Sverige, Yeey.

Likes

Comments

Idag hade vi håltimma efter lunchen så jag och en tjejkompis gick till Zara en sväng och kollade efter lite kläder. Just nu tycker jag att dem har så mycket snyggt, nästan bara jobbigt att gå in där hahah. Ne men vi hittade lite saker som vi provade och jag fick faktiskt med mig en klänning hem. Klänningen kostade kring 150kr och är i T-shirt modell. Å den är riktigt snygg enligt mig. Det jag gillar med den modellen på klänningar är att dem är enkla att ba dra på sig och dem sitter väldigt skönt. Den är lite pösigare upptill och tajt kring höfterna så den åker it upp när man rör sig, vilket är bra. Bättre bilder på den kommer senare :))

Likes

Comments

Idag började jag inte förens klockan 12 så hade som vanligt på tisdagar sovmorgon. Bästa dagen på veckan då vi enbart har en lektion och sovmorgon. Dock är lektionen 3 timmar lång men den är rolig då det är mode. Eftersom att vi börjar så sent brukar jag äta hemma men idag då det var så fint väder valde jag istället att äta på stan med matkortet. Jag å några andra tjejer från klassen åkte till saluhallen och köpte mat där, å sedan satte vi oss och åt vid vattnet vilket var myys. Det var verkligen så härligt och varmt i solen.

Händer inte så mycket just nu utan det är gamla vanliga med skola på dagen och sedan plugg efteråt. Rätt tråkigt. Men därför blir det inte så roliga vardagsinlägg men det kommer bli roligare på lovet då saker komma hända särskilt då jag ska till Spain.

Nu måste jag börja packa och kolla på vad jag ska ha med mig. Det är ju som svensk sommar där så man vill ju gå runt i shorts, klänningar och sånt men en av mina äldsta barndomsvänner bor där på heltid och på hennes Snapchat ser jag ju deras klädval, vilket är långbyxor, med långärmat och jacka (??) Så det känns ju lite fel att komma dit med sommarkläder då dem går runt och tycker att det är kallt. Men aja jag får ta med mig lite blandat å se när jag kommer dit.

Likes

Comments