Helgen var full av roligheter på vågen galleria med mode och design. Jag stod på plats på fredagen mellan 10.00 - 15.00.

På förmiddagen blev både jag och Wilma från min klass sminkade och fick håret fixat där efter stod vi och representerade Virginska gymnasiet tillsammans med många andra duktiga stylister men även frisörer florister och designer. Även plusgymnasiet var på plats och fixade naglar bland annat. Mycket rolig dag och jag hoppas att många av er var där, och kanske också blev stylade. Om inte så får ni ta tillfälle i akt och åka dit nästa gång.

/J

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

( Ej betald marknadsföring)

Asså hörni!! Dessa fantastiska borstar måste jag verkligen rekommendera!

Dessa har absolut lättat till det i vardagen för mig. Dessa borstar får allt att bli så lätt hanterligt. Dom är sköna att hålla i och allt blir så lätt att blanda ut. Jag har provat 3 olika storlekar och jag har endast köpt KIKS egna kolektion av dessa. Men på önskelistan står absolut foundation borsten längst upp.

Om ni själv vill klicka hem ett par sånna här borstar så klicka bara bilden så kommer ni direkt dit!

Likes

Comments

Som rubriken lyder första dagen i skolan vad hände? Vad har jag fått för intryck? Vad har jag gjort? Det tänkte jag ta upp i detta inlägg.
(Om ni inte riktigt hängt med om vad som har änt så skrolla ner lite o läs inlägget nedanför)

Jag startade dagen med att hoppa på tåget som gick 09.19. Mötte sedan upp Madde och Emma som går i min klass. Hittar ju ingenstans så det kan vara bra med lite hjälp såhär i början. Som jag skrev i det tidigare inlägget så är klassen verkligen underbar, alla är så snälla och hjälper mig så mycket.

Vi startade morgonen med att ha mentorstid där vi satt och planera saker vi kan göra med klassen. Senare mot lunch hade vi matte och slutet av dagen hade vi hanverksteknik. Vi fick i uppgift att göra en full face makeup och jag fick ha världens finaste Wilma till modell. Jag gjorde en simpell sminkning på henne som bestod av lite contour och lite ögon skugga. Så svårt när man inte har lärt känna produkterna man ska använda men med mer träning så ska detta bli så jäkla roligt!

Så otroligt glad och nöjd över mitt byte, kunde inte ha blivit mcket bättre!

Nästa gång jag får möjlighet vill jag göra någon riktig crazy smikning, många ideer flyger igenom huvet!

Likes

Comments

Nu är det dax för mig att vända blad, jag har nu under ett år kämpat igenom en skola där jag inte trivdes så himla bra men aldrig vågar tagit steget till att byta.

Igår vaknade jag med en pirrande känsla i magen jag skulle nänmligen få träffa min nya klass på Virgisnka skolan. Jag har alltså under 2 veckors tid försökt att söka mig in på stylist linjen på Virginska och igår fick jag besked om att jag lyckades.

Inte nog med att jag kommer få 3 underbara år med en helt otrolig klass utan även få göra det jag brinner väldigt starkt för. Så på måndag börjar ett nytt äventyr och nya utmaningar.
OCH ni ska faktiskt få hänga med på denna resa, denna blogg kommer uppdateras om Celeste fortfarande så var inte orliga för det, men det kommer bli lite varierande inlägg om allt från skönhet och hudvård till stallet.

Så som jag alltid brukar säga - Håll i hatten för nu kör vi!

Likes

Comments

Två dagars träning för min favorit tränare Johan.

Igår var Celeste inte på humör och tjafsade med sitt huvud i vädret under en längre tid av passet. Hon var väldigt seg ända från början. Och igår tränade vi väldigt mycket på att få in bakbenen under magen så både hon och jag fick kämoa stenhårt igår vilket jag kännde i mina ryggmuskler idag. Men vi försökte så gott vi kunde få ner huvudet och få henne avslppnad. Vi bestämde att vi skulle testa ett par sporrar och en martingall idag, tyvärr var den för stor så vi försökte med gummisnodd stället.

Och det blev en betydlig skillnad, hon kunde inte kasta med huvudet lika högt och formen blev stadigare även fast vi inte spände speciellt hårt.

Idag fick vi rida på fram mestadels. Hon var fortfrande tjurig och säkert lite öm efter igår så vi gick igenom ett par fighter idag som vi sedan löste men det var inget lätt pass. Jag vart väldigt feg i början och tappa mycket mod när Ceste började bråka men jag tog mig i kragen och red hela passet och var väldigt nöjd med mig själv idag. Celste var jätte jätte fin i slutet och fick fram väldigt fina gångarter.

Det knäpptes flera bilder idag under passet så jag väntar på att få dom skickade så kommer det upp bättre bilder om småningom.

Likes

Comments

(Bild från Johan-träningen)

Godmorgon! Igår var det ett kanon pass med Celeste. Vi trotsade den stekheta solen som hade legat på riduset hela dagen och körde på som aldrig förr.

Mycket bra tips från Johan om vi tog med oss och igår körde vi ett dressyrpass i ridhuset. Vi började med att arbeta i skritt och prövade ännu en gång på skänkelvikningarna och jag tyckte det gick mycket bättre i trav än skritt men hon förstod iallafall vad jag menade så med lite mer träning blir nog inte det där så svårt.
Jag la väldigt energi på galoppen igår och därför värmade jag bara upp henne i trav med hjälp av lite cerpentinbågar. Det är väldigt nyttigt för henne då hon lär sig att svänga och hålla balansen samtidigt, så 3st cerpentinbågar rider jag varje gång nu för att få henne koncentrerad,mjuk och balanserad men även för att hon ska ha koll på mina hjälper.

Efter det började vi som sagt att galoppera. Galopperade i ett lite högre tempo i början för att få igång kroppen lite sedan gick jag in på mittenvolten och jobbade därefter henne i form och det blir bara bättre och bättre!! Som jag har nämnt 100 gånger så är höger sidan svagare men igår visade hon hur duktig hon är, hon gick stadigt i form i hela 2 varv på mittenvolten. Ni kanske inte tycker det är en big deal men jag är överlycklig. Så mycket som jag har kämpat så har det äntligen visat sig framsteg.Likes

Comments

Nu sitter jag här helt utslagen framför datorn efter ett grymt pass med Celste för Johan.

Idag var det första gången jag tränande för tränare. Varför det tog sån tid var för att jag ville lära känna Celste innan jag började träna för någon.
Men idag var dagen kommen och jag kan inte vara mer än nöjd. Allt var inte perfekt men jag tyckte Celeste skötte sig utmärkt. Det var en annan häst i ridhuset som sedan lämnande henne och dörrar stod öppnande och hon regagerade inte alls. Så redan där fick hon en liten applåd för sitt goda uppförande.

I början av passet fick jag börja rid 3 cerpentinbågar då hon var lite spänd och inte riktigt lyssnande. Så jag red dessa cerpentnbågar ett par gånger för att hon skulle få börja arbeta och tänka på annat och det släppte rätt fort, hon började då sänka sig i formen och komma till ro. Efter det fick vi prova något nytt något jag inte har tränat med henne tidigare det vill säga skänkelvikningar. Och jag blev väldigt förvånad över hur fort hon fatta, visst det kanske inte var några värsting skänkelvikningar men hon försökte och lyckades väldigt bra några steg och det är jag nöjd med, så det är verkligen något jag ska träna vidare på.

Sedan började vi galoppera och jag ska vara helt ärlig och säga att det var nog det jag vart mest imponerad över. Vi har aldrig fått till en sån bra galopp. Hon lyssnade jätte bra och gick jätte fint i form många stönder. Hon tycker det är lite jobbigt och orkar därför inte att hålla sig i form och sätta underbakbenen hela tiden men vi får helt enkelt träna vidare och stärka henne ännu mer.

Celste vart helt slut efter passet så det blev en liten dusch för hennes del och fick även njuta i kvällssolen och käka lite gräs!

OBS! Följ mig och Celeste på instragram också där heter vi @jonnaoceleste just nu ligger videos uppe från träningen

Likes

Comments

Halloj! Idag fick jag en sån här skriva av mej feeling. Det var alldeles för länge sen det kom upp ett inlägg här. Men som ni kanske vet driver jag en instagram där man kan följa mig och Celeste dagligen (jonnaoceleste). Men där skriver jag bara lite kort och jag vill ha så mycket dokumenterat som möjligt under min och Celeste tid ihop. Så min plan med detta inlägg är bara att köra en liten update så båda ni och jag har lite koll.

För tre månder sen(!!!) så skrev jag att jag och Celeste hade fått stött på lite motgångar. Hon hade börjat lagt i backen och ville inte alls bjuda fram. Denna period varade väldigt kort för det där tog vi tag i rätt snabbt och det kändes som hon verkligen tog åt sig. Efter denna period kom "bettperioden" hon var väldigt ostadig och ville inte riktigt ta bettet. Men mitt under detta hamna jag i halsfluss och tandläkaren kom och drog ut Celeste´s vargtänder, detta gjorde att hon behövde vara bettlös i 14 dagar så det blev inte så mycket ridning under den tiden.

Första dagen jag hoppa upp och red efter allt detta så kan jag bara säga WOW! Hon var en helt annan häst och allt flöt på så jäkla bra rent ut sagt. Men tyvärr vände detta sig rätt snabbt för det just nu har vi såkallade "nickperioden" så för tillfälligt så är Celeste väldigt tjafsig med huvudet och ganska ostadig i formen. Men vi brukar rida på rakt fram till hon accepterar bettet och vill komma under sig. Och nu får jag även lite hjälp av både en som heter Carolina och Ebba så det känns väldigt skönt, och såklart hjälper min kära mamma mig always.

Men det var en liten update på det hela så fortsättning följer om hur det kommer att gå för mig och Celeste.

Likes

Comments

Nu när det har gått så himla bra med Celeste har det såklart kommit lite motgångar.

Hon har fått lite humör något som jag visste skulle komma för liksom hallå ett rött sto, jag kunde inte ana något annat. Men hon gör än så länge inga dumheter. Hon lägger i backen i vissa lägen men inget mer än så.
Igår så red vi ett pass i ridhuset och hon visade sina back skills igen men om man bara visar vem som bestämmer från början så slutar hon sen.

Så passet i sig gick både bra och lite sämre. Men det är viktigt med motgångar. Man lär sig så mycket av dom, och jag kommer stöta på fler motgångar under denna process så det är bara att blicka framåt och se vart målet är.

Jag får inte glömma och berätta att jag var och shoppa idag på Kvalite häst och hund också och herregud vad saker. Skulle kunnat tagit med hela butiken hem, vilket jag nästan gjorde. Skämt o sido jag iallafall fick med mig en hel del grejer som jag tänkte fota nån dag så jag kan dela med mig här. Var även på Möllero här om dagen där jag köpte ett par stövlar som är påväg och fick även med mig ett träns hem. Så bilder och info kommer inom kort!

Likes

Comments

I förrgår red jag Celeste i ridhuset igen och vi fick inte en sån bra start.

Vi gick in i ridhuset där en annan häst longerades och det blev inte riktigt som planerat så vi fick gå ut igen och skritta fram utomhus. Och jag beundrar fortfarande Celeste lugn. Hon blev väldigt stressad men efter nått varv utomhus var det som ingenting hade hänt. Jag hoppade upp direkt efter jag kom in i ridhuset. I början var hon lite på tå men efter att vi hade travat fram så var hon så himla fin.

Hon har verkligen börjat tagit för sig bettet och försöker jobba sig nedåt. Vi tränade också på höger galoppen där hon är något svagare. I början gick det väldigt bra men efter ett tag blev hon lite trött så då orkade hon inte riktigt sätta sig under och kunde göra dom där "fina" galoppfattningarna.

Vi provade även något nytt, vi har börjat arbeta med bommar. I skritt var det inga problem men hon tyckte det var lite konstigt att trava över men det kommer få bli en träningsak.

Så en sammanfattning av träningen var att det var väldigt lärorikt och jag är väldigt nöjd med hennes insatts även fast det blev en väldigt dålig start. Jag trodde inte ens jag skulle kunna hoppa upp i början men det slutade ju med ett kanon pass!

Btw, så kan ni se videos från mina träningar på min och Celeste instagram - @jonnaoceleste

Likes

Comments