Header
View tracker

Hej, länge sedan jag skrev nu men med 8 tentor på en månad är det svårt att hinna och orka. Men nu kände jag att det var dags att skriva igen, jag är ledsen och förbannad. Min fråga till er är: är det okej att 70% av studenterna får underkänt på sin tenta?

Enligt mig är det inte det, jag är både ledsen och arg över att lärarna inte kan lära ut det vi ska kunna eller att de inte kan göra tentor som vi har möjlighet att klara. För något fel måste det ju vara, och jag tror inte det beror på studenterna. Visst kan vissa av de som inte klarar sina tentor vara såna som inte bryr sig men jag tror inte att det är 70%. Här nedan ser ni betygsfördelningen på min senaste tenta.

Som ni ser är det många som fick underkänt och alltså får göra om denna tenta i augusti och troligtvis så är det inte den enda tentan som de får göra om i augusti. I alla fall inte om de läser något under Handelshögskolan.

Varför jag säger så? Jo för jag har snabbt gjort en statistik på vad snittbetygen på de tenor som jag skrivit minst tre gånger och jag blir mörkrädd för resultatet.

Som ni ser är det inte en tenta som har under 30%. Vet inte vad målet för universitetet är men jag anser att detta inte är okej, och som jag nämnde tidigare tror jag inte detta enbart beror på studenterna. Något annat fel är det, frågan är bara vad och hur jag ska göra för att klara mina tentor och ta examen någon gång. Jag har inte jätte stor koll på hur det ser ut på de andra institutionerna på Örebro universitet då jag själv inte läst något mer än retorik utöver ekonomi/statistik och då såg resultatet på vår tenta ut såhär:

Detta är något som jag tycker är okej, 17% U är det bra resultat. Men när ungefär hälften eller mer av studenterna får underkänt är det något fel. Jag vet inte hur detta ska lösas och hur länge jag själv orkar. Men jag kämpar på och förhoppningsvis tar jag min examen, frågan är bara när...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Har under dagen pluggat i princip hela tiden med små pauser för bland annat lunch. Nu ska jag ta en lite länge paus för att åka till gymmet och köra ett pass. Blir nog cirkel gymmet idag, tycker det är roligast samt att då får jag använda många olika muskler i kroppen. 

Efter gymmet ska jag handla lite, sen blir det mer plugg och senare i kväll blir det chill framför TV:n.

Nu ska jag röra mig. Så hörs vi senare


Ps. Lyckas inte få in några bilder just nu men ska försöka lösa problemet Ds.

Likes

Comments

View tracker

Som rubriken lyder är jag tillbaka igen, kanske helt fel tid att börja blogga på eftersom jag har väldigt mycket plugg under en månad framåt med 7 tentor som ska göras. Men Jag känner att jag har behovet av att skriva av mig lite.

Vad har hänt sen jag bloggade sist:

* Jag har börjat träna på gym och har på de två veckor jag haft kortet tränat mer än vad jag gjort på flera månader tidigare jag när jag haft ett gymkort.

* Jag har haft/har diskussioner med min hyresvärd och efter mycket diskussioner så har jag äntligen fått dem att fatta att de verkligen behöver renovera mitt badrum som är fullt med mögel.

* Annars har det väl inte hänt så mycket spännande utan jag har mer eller mindre ägnat all min vakna tid åt plugg, jobb, stall och umgåtts med vänner.


Nu ska jag slänga upp lagboken och ta tag i plugget inför nästa veckas tenta i juridik. Önska mig lycka till så hörs vi senare :)


Likes

Comments

Ligger i sängen och tycker synd om mig själv. Mådde helt okej i morse, men efter att ha städat lite så började jag bli yr och känner mig fortfarande lite yr. Tog iaf tempon och den visade på feber :/ Har iaf orkat plugga lite idag, men långt i från vad jag borde. Ska försöka plugga lite till om en stund ska bara äta lite. Men ni får ha det så bra så hörs vi senare <3

Likes

Comments

​Idag mår min kropp inget bra, vaknade med ont i halsen och efter en stund kom även smärtor i nacken :/ Så trött på att jag i princip varje dag har ont i nacken, men idag tog jag mig i kragen och bokade tid hos en massör. Så på fredag ska jag få massage, ska bli så skönt. 

Idag blev det plugga med min grupp, vi gjorde väl inte jätte mycket men en del hann vi med. Jag är iaf klar med det jag kan göra innan de andra är klara med sina delar. Så nu ska jag ta det lite lugnt och sen ska jag plugga lite marknadsföring och sen fixa lite i lägenheten.

Likes

Comments

Sitter nu i min lägenhet i Örebro. Kom hitt för ungefär 1 1/2 timma sedan. Har hunnit hämtat ut ett paket och byt om. Nu ska jag snart gå till bussen för att åka in till stan för att äta lunch med Janina och Sandra. I kväll är det som sagt ridning, men nu måste jag ta på mig så vi hörs senare <3

Likes

Comments

Sen bloggning idag. Men vaknade vid 10:20 ungefär och åkte till stallet runt halv 12 för mamma skulle rida lektion vid 13. I stallet gjorde jag de flesta sysslorna medan mamma gjorde i ordning challe. Mockade sen medan mamma red fram. Sen gick jag och tittade på mammas lektion, det gick jätte bra för henne. Sen kollade vi lite på när nästa red lektion innan vi åkte hem, på vägen hem så åkte vi förbi höks för jag behöver vinterridskor för jag har inga. Men det fanns inga som passade eller var bra så vi åkte hem tomhänta. När vi kom hem så skulle jag boka tåg, men fanns inga bra så åker hem i morgon bitti istället.

Så istället för att sitta på ett tåg nu så sitter jag i min säng i Norrköping och ser på film, fjällbackamorden. I morgon blir det att åka hem till Örebro, under dagen blir det plugg och sen på eftermiddagen blir det ridlektion. Är riktigt taggad på att rida igen :)

Nu ska jag fortsätta se på filmen så hörs vi i morgon eller senare <3

Likes

Comments

Äntligen får jag se den :D hittills tycker jag den är riktigt bra precis som de brukar vara :) vi hörs senare <3

Likes

Comments

​Har precis ätit lite lunch och sitter nu och tittar på Micke och Veronica på C more. Vaknade vid 11 idag vilket var skönt men lite chockerande för brukar i princip aldrig sova så länge. Idag har jag inga direkta planer utan blir nog en lugn dag, blir iaf att se beck lite senare. C more fungerade inte i går så kunde inte se den då så får bli idag istället. 

Sen i kväll kommer mamma och pappa hem från Warszawa. Måste packa idag också för i morgon åker jag tillbaka till Örebro. Nu ska jag fortsätta se på Micke och Veronica så vi hörs senare <3

Likes

Comments

​Sitter i soffan och tar en liten paus i mitt tittande på gåsmamman. Är en jätte bra serie som jag endast har ett avsnitt kvar av. Har i princip suttit och kollat på det hela dagen. Skrev även lite på vår uppsats i retorik som ska vara klar 7 januari. Jag blev klar med min del så nu väntar jag på att dem andra blir klara med sina delar så att vi kan gå vidare. Jag är i alla fall hittills nöjd med min insats :) 

I övrigt har jag som sagt bara latat mig hela dagen i princip, vilket var riktigt skönt. Även om det inte var något direkt party party i går. Men har varit riktigt trött på sista tiden men ändå inte kunnat vila för att jag varit stressad över motivationen till vår uppsats. Men nu har jag kommit en bit på vägen, så nu känns det genast mycket bättre. :)

Nu ska jag gå och poppa lite popkorn och sen se sista delen av gåsmamman, sen får jag se om jag går och lägger mig eller ser på den nya beck. Är jätte taggad inför den och hade tänkt se den idag men fastnade framför gåsmamman. Ha det så bra så hörs vi i morgon <3

Likes

Comments