Header

Igår var det inte min dag direkt. Skulle hoppa Ibiza och det gick så himla bra fram till att något hände. Efter bara några språng gjorde hon en rejäl vägring, jag höll mig kvar i sadeln men när jag höll emot med armarna hände det något med min vänster arm. Vet inte vad men det gjorde svin ont. Så där fick jag bryta ridpasset. Kunde knappt göra någonting. Vi åkte hem och efter ett tag blev det bättre. Har gjort lite halvt ont hela dagen idag och gör ont fortfarande nu men verkligen bättre än igår. Det var väldigt typiskt då det gick så himla bra. Har ej ridit idag då det skulle nog göra för ont. Vi får se hur det är med armen imorgon, om jag ska rida eller inte. Men nu måste jag göra klart matte läxan till imorgon och träna på NOn.

Var precis hemma från skolan men nu känns det som jag kommer få en rejäl förkylning.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

- Heter Kulltorps Ibiza ( Hon är alltså född på Kulltorps stuteri på Öland )

- Född 2006 men känns yngre

- Älskar att hoppa men blir över taggad

- Fått föl när hon var 4 år

- Hon är en rödskimmel ( Alltså en blandning mellan fux och vit )

- Hon har väldigt lätt för att gå i form

- ALLTID pigg

- Väldigt personlig ponny

- Typ tittig för allt

- Rätt så hög i rang och brukar sparkas med ena frambenet så det ser lite roligt ut, hehe

Likes

Comments

  • Köra mycket lydnad med Ibiza. Denna vecka kommer jag framför allt köra väldigt mycket lydnad med Ibiza. Mest i trav och inte så mycket galopp. Utan vi tar en sak i taget. Inte så mycket hinder osv utan mest markarbete / dressyr veckan ut samt lite uteritter osv såklart.


  • Lägga lite extra fokus på bloggens uppdatering. Jag har blivit lite dålig med uppdateringen här på bloggen och jag uppdaterar typ varannan dag. Så denna vecka tänkte jag lägga lite extra fokus på det. Lägger också upp väldigt mycket vardags inlägg så jag ska också bli bättre på att blanda inläggen mera.


  • Hålla mitt rum fortsatt städat. Något jag är väldigt dålig på är att hålla mitt rum städat. När jag väl städat det så tar det bara några dagar innan det är helt kaos igen.

Likes

Comments

Imorse mådde jag inte bra alls faktiskt men jag tvingade mig själv att gå till skolan ändå. Vi hade NO på morgonen som jag inte har lust att missa just nu. Sedan hade vi Tyska. På båda lektionerna mådde jag skit illa och bara allmänt trött och hängig. Säkert någon förkylning. Därför innan maten gick jag hem och nu ligger jag nedbäddad i sängen hemma. Som tur var är Aslan hemma och gör mig sällskap. Inget i skolan som jag direkt missar idag utan det var bara Engelska och Elevens val kvar. Jag tror att jag stannar hemma imorgon också så kan jag förhoppningsvis gå till skolan på Onsdag. Men då blir det att Ibiza får vila idag också tyvärr.

Likes

Comments

Måndag - Dressyr

Tisdag - Uteritt

Onsdag: Longering

Torsdag: Markarbete

Fredag: Dressyr

Lördag: Kanske Hoppträning

Söndag: Joggas

Likes

Comments

Dagen gick snabbt och nu är klockan redan halv 8. Runt halv 1 åkte vi ut till min farmor och farfar då vi skulle fira min farfar då han fyller år om ett par dagar. När vi åkte var det super fint väder och varmt. Medans vi satt och åt började det från igen stans ösregna och efter det var det väldigt varierat väder. Men runt 5 kom vi i alla fall iväg hemåt och väl hemma åkte jag åt direkt till stallet.

Ibiza fick i alla fall vila idag så kör vi på imorgon istället. Jag tänkte börja satsa på att inte bara få upp vardags inlägg här på bloggen heller. Tänkte försöka uppdatera varje dag och skriva lite mer åsikts inlägg mm. Men vi får se hur det blir med den saken. Denna helg tänkte jag ju plugga lite mer än förra helgen men så blev det ju inte direkt. Det ända jag gjort är typ halva matteläxan. Jag får skylla mig själv sedan när det blir stressigt de dagarna innan det ska vara inlämnat.

Likes

Comments

Hoppning i ridhus / hoppning i paddock - Beror självklart på väder också.

Tävla mycket / tävla ibland - Älskar att tävla och gillar att tävla mycket men inte för ofta. Inte för sällan heller. Om det är typ vår eller höst vill jag hest tävla mycket.

Hoppa högre men under kortare tid / hoppa lägre ett helt pass - Beror på.

Tävla och det inte går så bra / Prestera bra på träning

Rida ut / Padddock - Älskar att vara ute satt. Hatar att rida i ridhus om det inte är dåligt väder.

Rida på morgonen/dagen/kvällen - Rida på morgonen eller kvällen på sommaren är livet!

Köpa en häst som kan allt/köpa en häst att utveckla själv - Som Ibiza typ då, hehe.

Galoppera/trava/skritta

Sto/valack/hingst

Fux/svart

Kallblodstravare / varmblodstravare

Rida i ösregn / rida i världens värme - Hatar att rida när det är varmt och sjukt jobbigt för hästarna också. Men vill ju såklart helst inte rida i ösregn heller.

svart häst / vit häst

vara i sverige med bra väder / utomlands med dåligt väder

varmblodstravare / shettis

ha en häst som presterar grymt bra vid ridning men hemsk på marken/underbar på marken, tillgiven och snäll med allt men knepig och hemsk att rida - Det går knappt göra något med hästen om man inte kan hantera den på marken.

En riktigt framåt Fjording/Ett riktigt lat fullblod

Skäck / tigrerad

Videor / bilder ( när man rider )

Komma 1:a på tävling med dålig känsla / komma 2:a fast med världens bästa känsla - Helt klart! Dock kan det ju få vara lite tvärtom om det är någon lite större tävling.

Bloggen / facebook

stövlar / chaps

Barbacka/barbackgjord

Sverige/Utomlands

Ardenner / arabhäst

Islandshäst / Russ

Hackamore / Bett - Det som fungerar bäst på hästen.

Arab / NewForest

Stort Stall / Litet Stall

Hoppträning / Terrängträning

lång man / kort man - Beror också på vilken häst.

tävlingshäst / vänskap för alltid - För man kan väl inte ha båda eller?? hehe.

röd kavaj / blå kavaj / svart kavaj

Likes

Comments

Instagram@jonnaelb

Nouw Magazine