Header

Hästar & Ridsport, Tankar & Åsikter

Nu efter väldigt mycket motgångar börjar det äntligen gå framåt. Ibiza och jag har startat några Pay'n Jumps men om allt flyter på bra nu så blir ju målen med 2018 lite högre. Men jag tänkte berätta om vad jag satsar på i alla fall. Om vi når dit eller inte är en annan sak.


MÅL ATT UPPNÅ

Kortsiktigt: Nu vill jag såklart att det ska fortsätta flyta på bra och att vi kan klättra oss upp i klasserna lite nu i slutet av 2017.

Långsiktigt: Än så länge har jag inget jätte långsiktigt mål med henne efter som jag har verkligen ingen aning om jag kommer kunna börja tävla lite högre på henne under 2018. Men om vi lyckas med det är målet att kvala Msv B.

Efter årsskiftet: Tävla i Majpokalen 2018. Det ville jag göra förra året men Lizzie var inte på topp just då men nu satsar jag igen fast med Ibiza. Om hon då inte är redo så startar jag såklart inte men om det fortsätter gå bra så tror jag att jag kommer starta.

PLANER

För denna månad: Har inga speciella planer för denna månad. Kommer starta 1 Pay'n Jump med Ibiza och sedan tror jag det blir någon mer tävling också.

I December: Det blir mer Pay'n Jumps och tävlingar med Ibiza men det kommer samtidigt bli väldigt lugnt för henne. Hon får ingen fast vintervila men det blir inte lika hård träning nu under vintern.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tävling & Träning

Idag har jag varit på ännu en Pay'n Jump fast denna gången var vi hos Stall Hästkullen. Det var även första tävlingen som Ibiza och jag åkte iväg på tillsammans. Hade ingen aning om hur hon skulle vara innan men hon var faktiskt sjukt lugn vilket var både väldigt överraskande men det är jag väldigt glad över. Hon kunde inte riktigt stå stilla när jag skulle göra iordning henne dock men på framridningen var hon jätte lugn och fin.

Jag hoppade en 70 bana och där blev vi felfria och sedan hoppade jag en 80 bana med ett stopp tyvärr men jag är jätte nöjd. Dock gick det väldigt fort genom banan så nästa gång satsar jag på att försöka få tillbaka henne lite mer än vd jag fick idag.

När vi skulle åka var det lite problem med lastningen men när vi sedan skulle åka hem gick hon på utan några problem. Hon ville nog bara komma hem och få komma ut i hagen. Eller det är jag nästan 100% säker på att hon ville då hon trippade på tå ända ner till hagen och direkt började hon rulla sig. Tack och lov att hon hade täcke på sig, annars hade jag haft ett hästjobb framför mig imorgon.

Likes

Comments

Ungatecorized

Äntligen Fredag! Veckorna går så fort just nu och jag får mer och mer julkänsla. Ikväll blir det hemma mys med Taco medans jag laddar om till Pay'n Jump imorgon på Stall Hästkullen. Jag hoppas att det kommer gå lika bra som förra gången men jag förstår om hon kommer bli lite stressad då vi kommer åka iväg och tävla. Men jag satsar på att vi ska ta oss runt banan i alla fall. Vi kommer köra ännu en 70 runda som är LD för henne vilket kan vara bra att börja med. Om det inte går så bra tror jag att jag kanske efteranmäler mig till en 80 runda också.

I helgen ska jag passa på att plugga en del så det inte blir så fullt upp i veckan som kommer. Dock får jag inte så mycket tid till det eftersom imorgon så är det Pay'n Jump och på Söndag ska vi fira min pappa men jag får ta mig tid helt enkelt.

Likes

Comments

Ungatecorized

1. Vänster eller högerhänt? Högerhänt


2. Sommar, höst vinter eller vår? Sommar


3. Favorithögtid? Julafton


5 Cola eller fanta? Fanta


6 Donken eller Max? Donken


7 Instagram eller Facebook? Instagram


8 Hur gammal är du? 13


9 Var bor du? Nära Linköping


10 Hårfärg? Blond

Likes

Comments

Ungatecorized

Min dag började som vilken som helst. Skolan började 08.20 och vi slutade 13.10 vilket var super skönt. Direkt när jag kom hem åkte jag ut till stallet och hämtade in Ibiza från hagen. Det är halt som tusan från stallet till hagarna men det gick bra. Ridhuset var ledigt fram till halv 5 så jag byggde upp ett räcke på en volt. Hoppade den både på volten och som en åtta. Hon var verkligen så lugn och fin. Det vi behöver jobba ännu mer på är avstånden. Jag har inte riktigt lärt mig hur mycket jag ska ta i henne innan hindren för att vi inte ska komma så fel men det kommer väl med tiden. Hoppade inga höjder utan höjde väl upp till 85 bara då det inte var fokus på höjden idag.

Efter träningen last tränade jag henne vilket gick super. Innan har hon varit lite svår lastad men idag var det inga problem. När vi last tränade henne för några dagar sedan så höll vi på i säkert 30 minuter innan vi fick på henne. Idag tog det inte ens 1 minut och det gick på andra försöket. På första försöket så kom vi halvvägs in och sedan kastade hon sig ut men sedan var det inga problem.

Likes

Comments

Hästar & Ridsport

Då jag inte orkade skriva något inlägg i Onsdags så tänkte jag bara berätta om när jag red Ben då. Kan väl bara säga att efter det ridpasset har jag haft sjukt ont i ryggen ( antagligen någon sträckning ). Men först trimmade jag i alla fall Ibiza och sedan red jag barbacka på Ben. Ben har varit skadad i några veckor men är under igångsättning nu och han är ju väldigt pigg. Jag skulle fatta galopp men då försökte han bara dra ner huvudet så jag bara petade lite på han med ett spö och då när jag gjorde en galoppfattning så bara skenade han iväg med mig. Han drog ner huvudet, skenade iväg på långsidan och försökte bocka av mig. Han har faktiskt gjort tendenser till det innan när jag hoppade honom för ett tag sedan. Jag rider ju honom eftersom han bara är 5 år och funkar inte så bra på lektion. Men tanken är att han ska kunna gå lektion men en bockande ponny kanske inte är jätte säkert att ha på en ridskola.

I alla fall, när jag väl fått upp huvudet på honom så fick jag stopp på honom. Dock fick jag ju sjukt ont i ryggen. Men jag höll mig kvar i alla fall även fast jag satt barbacka. Tyvärr så har jag det inte på film dock.

Likes

Comments

Ungatecorized

Hur gammal är du? 13 och ett halvt

När vaknade du idag? Vaknade runt 07.00 men gick upp typ 07.20

Vad åt du till frukost? Någon macka

Vad har du gjort idag? Jag har inte gjort något speciellt, varit i skolan och i stallet.

Vilken film såg du senast? Faktiskt ingen aning.

Är du besatt av någonting? Ibiza, ridning, min dator, min mobil. Säkert mer saker såklart.

Beskriv en perfekt dag: När jag vaknar lite tidigare och åker till stallet och tar en morgon tur i skogen. Sedan komma hem och träna lite, blogga lite och bara mysa. Annars är ju också en perfekt dag för mig att komma iväg och hopp tävla eller träna.

Beskriv platsen du befinner dig på just nu: Halvt ligger ner i min säng med min dator i knät.

Vad lyssnar du på just nu? Min familj som pratar, annars ingen musik för tillfället.

Hur går du helst klädd? Beror på vädret men jag älskar ju mina mjukiskläder men annars tjorts och kortärmad under sommaren. Nu på vintern har jag helst någon stickad tröja.

Är du morgon eller kvällsmänniska? Jag vet inte riktigt, är nog både och.

Vilket är ditt bästa ämne i skolan? Idrott, bild och hemkunskap.

Vad köpte du senast? Lite kläder.

Vad har du i dina fickor? En femkrona, hästgodis, gammalt godis papper typ.

Vilken är din favoritaffär? Inom klädaffärer så är det nog, Madlady och Chiquelle men inom häst grejer så är det nog Equestrian Stockholm och Equipe.

Vilka smeknamn har du haft? Inga.

Vilka är dina största svagheter? Att jag ska se ner på mig själv.

Likes

Comments

Ungatecorized

Dagen har som alla andra dagar varit väldigt kort. Hade endast 3 lektioner idag vilket var väldigt skönt då halva dagen bestod av hemkunskap. Ibiza fick vila och red inte Ben heller. Imorgon ska båda hästarna ridas och Ibiza ska få träna på galoppombyten.

På Lördag ska Ibiza få starta en Pay'n Jump på Stall Hästkullen vilket ska bli väldigt intressant. Har aldrig åkt iväg med henne förut men jag har fått känslan att hon är hyfsat lugn på nya platser i alla fall.

Likes

Comments

Ungatecorized

Snön är faktiskt fortfarande kvar. Jag trodde att den skulle smälta lika fort som den kom men det är mysigt att den är kvar. Hoppas bara det håller i sig fram till julafton. Dagarna bara rusar förbi och man kommer inte ens hinna tänka innan det är 1:a december.

När jag kommit hem från skolan idag åkte jag till stallet. Jag trimmade Ibiza lite i runt 45 minuter. Jobbade mycket på volt och med halter. Hon var jätte fin. Hon har verkligen utvecklats i galoppen och hon går väldigt lugnt och fint. Nu går hon mestadels i form själv så jag behöver inte jobba henne så mycket. Sedan i slutet av passet tränade jag lite galoppombyten. Det är hennes svaga punkt. Galoppombytena måste sitta annars blir det problem i hoppningen. Hon blir väldigt stressad när hon ska byta då hennes bakben inte hänger med i bytet. Hon byter lätt på fram men sedan blir det korsgalopp och jag måste få henne lugn så hon hinner byta på bakbenen också. Men jag ska jobba på det mycket nu så de sitter.

Likes

Comments

Veckoschema

Måndag: Dressyr - Fokus på galoppombyten

Tisdag: Trimmas - Lugnt i paddocken

Onsdag: Markarbete - Fokus på koordination och på att reglera galoppen

Torsdag: Uteritt - Galopp intervaller

Fredag: Skrittas lugnt

Lördag: Pay'n Jump på Stall hästkullen ( förmodligen )

Söndag: Dressyr - Mjukgöra henne och få bort ev. träningsverk

Likes

Comments

Instagram@jonnaelb

Nouw Magazine