Header

Älskar verkligen denna ponny så otroligt mycket. Hoppträningen idag kändes verkligen hur bra som helst. Pigg och framåt men ej stark och det märks att hon tycker det är sååå kul att hoppa. Dock får jag ju som jag skrivit i tidigare inlägg inget gratis av henne. Måste verkligen rida henne för att hon ska lyfta på hovarna eftersom hon inte är så försiktig av sig.

Uppvärmningen kändes sisådär då jag la henne fel på hindren hela tiden men hon är så sjukt modig och räddar mig hela tiden. Hur nära hon än kommer eller hur långt ifrån hon än kommer så hoppar hon. Det brukar ofta vara så i början av passet att jag lägger henne fel på hindren men hon är så duktig! Antingen så plockar jag för mycket eller så släpper jag henne för mycket. Men efter ett tag går det bättre och jag lägger henne för det mesta rätt på hindren. Sedan är det ju hennes framben som hänger och dinglar i luften och som hon slarvar lite med. Men när de blir lite högre hoppar hon upp sig mer och sprången blir så mycket bättre.

Jag ser verkligen stor skillnad i hela henne om man jämför med när vi precis fick hem henne. Hon har stärkt sig något enormt sedan inflammationen förra sommaren och fått mycket bättre hoppteknik. Så himla stolt över våran resa tillsammans.

Det var ett tag sedan men idag klarade hon även 1 meter utan problem då hon inte kan hoppa så högt ännu. Jag tror absolut inte att hon kommer kunna hoppa jätte mycket högre en 1 meter men om hon får stärka sig mer så ska det nog om ett tag gå att hoppa högre på henne.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Skyll aldrig på hästen - Dess prestation är resultatet av ditt arbete.

- Jens Fredricsson

Så himla sant. Blir så trött på när jag ser andra skylla på hästen efter en misslyckad träning eller tävling. Hästarna kan också ha dåliga dagar som vi människor. Resultatet baseras på ryttarens arbete, punkt. Det är lätt att skylla sina motgångar på hästen istället för att fundera på vad man som ryttare kan göra för att det kan gå bättre nästa gång. Vi måste låta hästarna ha sina dåliga dagar och respektera att de inte kan vara på topp hela tiden.

Vi sitter flera timmar i sadeln varje vecka och verkligen satsar allt och så går det ej som man vill. Vi lägger ner all vår tid på att ha hästen i tävlingskondition till kommande tävlingen medans vi samtidigt ger den all våran kärlek. Vi ägnar flera timmar i sträck om dagen för att hästen ska ha det bra. Då är det klart att det kan kännas tufft att allt sitt hårda slit inte visar resultat men det är tyvärr den hårda sanningen. Det är bara att respektera och sedan gå vidare. För bara man aldrig ger upp så kommer sitt hårda arbete visa resultat. Det kan bara ta lite tid ibland.

Vi har våra mål och satsar allt dagligen för att vi ska lyckas med de. Vi vill göra allt för att ta oss dit men när vi tar ut våran aggression och besvikelse över hästen har det gått för långt.

Det är tufft att misslyckas men det är bara ta nya tag och kämpa på. Ta vara på allt du har och ta hjälp av alla runt omkring dig. Du kanske inte alla gånger kan se vad du gör för fel själv och det behöver du då och då hjälp med. Tro på dig själv och på hästen och fortsätt bara kämpa. Men glöm aldrig att hästarna behöver så mycket mer än bara träning. De behöver all kärlek vi kan ge de.

Ge aldrig upp, hur tufft det än är

Likes

Comments

Nu när det är sommarlov har jag väldigt svårt att hålla reda på vilken dag det är. Men det blir väl så. Idag är det ju Torsdag i alla fall och idag står fotografering på schemat. Snart ska jag åka ut till stallet och ta in Lizzie så hon får vila lite innan jag ska hoppa ikväll. Ska även ta med kameran och ta lite fina bilder i hagen. Förutom det har jag inga speciella planer.

Vi har nu på morgonen hunnit fixa transporten ännu lite till och den blir faktiskt rätt så bra. Långt ifrån klara ännu men vi är en väldigt bra bit på vägen och det är huvudsaken.

Här kommer en liten sneak peak på hur den set ut.

Likes

Comments

Hur gammal är du?

13


När vaknade du idag?

Vet inte riktigt. Vaknade kanske 9 och gick upp halv 10?


Vad åt du till frukost?

Någon macka.


Vad har du gjort idag?

Typ inget ännu efter som klockan inte är så mycket.


Vilken film såg du senast?

Kollar typ aldrig på film så har faktiskt ingen aning.


Är du besatt av någonting?

Hästar, familj, min mobil, min dator


Beskriv en perfekt dag:

Vakna lite tidigare och åka ut till stallet och ta en morgon uteritt. Komma hem och äta frukost ute i solen och ta det lugnt hela dagen och blogga och bada. Sedan på kvällen käka pizza och titta film och äta gott typ.


Beskriv platsen du befinner dig på just nu:

Sittandes i min säng.


Vad lyssnar du på just nu?

Waiting for- Joakim Lundell


Hur går du helst klädd?

Sliter på mina mjukiskläder väldigt mycket men annars Shorts och någon tröja.


Är du morgon eller kvällsmänniska?

Vet faktiskt inte riktigt. Det är väldigt olika. Men mest kvälls människa kanske.


Vilket är ditt bästa ämne i skolan?

Bild, idrott, hemkunskap, svenska o matte


Vad köpte du senast?

Slush (stav) när jag var i stan igår.


Vad har du i dina fickor?

Min mobil och hästgodis


Vilken är din favoritaffär?

Har ingen direkt favorit affär men Hööks, Sharpman, Ullared och H&M kanske.


Vilka smeknamn har du haft?
Inga


Vilka är dina största svagheter?

Att jag ska se ner på mig själv så mycket.

  • Filed under: Listor

Likes

Comments

Jag ska kämpa, jag ska gå hela vägen även fast jag vet att det kommer krävas mycket för jag vill detta mer än någonting annat. Jag kan gå hur långt som helst även fast jag inte har de bästa förutsättningarna. Jag ska nå dit jag vill och jag ska ALDRIG ge upp.

Jag vill få ett namn inom ridsporten och visa alla att jag kan en gång för alla. Jag har drömt om det så länge och en dag ska jag stå där och ha bevisat för mig och alla andra att jag har klarat det.

Jag har inte de bästa förutsättningarna att lyckas inom ridsporten vad gäller pengar, kontakter och kunskap då jag inte kommer från en hästfamilj i grunden. Jag har ridit i nästan hela mitt liv och för lite mer än 1 år sedan fick jag min första ponny. Innan hade jag tagit vara på alla ridtillfällen jag fått. Red på lektion någon gång i veckan, var skötare på några ponnys osv. Vi har inte råd att köpa en tävlings ponny för några stora summor och inte råd med att träna för tränare flera gånger i veckan. Men jag är glad för det jag har och det jag har ska jag ta vara på.

Fast det så lär jag mig något nytt varje dag och jag är otroligt glad över att jag har allt det jag har. Jag vet att jag är långt ifrån en jätte duktig ryttare men jag vet också att jag är duktig. Och att jag har utvecklats så mycket, så snabbt.

Det är många gånger det blivit så att jag mått så himla dåligt för att jag tänkt på att jag aldrig kommer klara det men nu är det slut med det. Jag ska aldrig sluta kämpa för det är detta jag vill. Även fast jag mår skit ibland ska jag fortsätta kämpa. Jag vill utvecklas och jag vill bli bättre.

Nu har uppdateringen på bloggen inte varit det bästa på några dagar så nu drar jag igång ordentligt igen. För från och med nu skiter jag i vad andra säger för detta är min dröm och jag kommer ALDRIG ge upp..

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag varit lite nere över att Lizzie ska säljas och jag har bara varit på väldigt dåligt humör och bara skitit i allt.. Jag tror inte riktigt jag förstår riktigt än heller att Lizzie verkligen ska säljas. Jag har verkligen inte längtat efter detta men det är nu eller aldrig då jag skutit upp det mer och mer. Men jag kommer ej ge upp förren jag hittat världens bästa familj till henne. 

Dagens ridpass kändes i alla fall så sjukt himla bra. Det kanske egentligen inte var världens bästa men allt kändes bara så bra. Plockade fram lite bommar och ett litet sockerbits hinder och jobbade mycket lösgörande. Lagom motor, väldigt mjuk och fin. Allt bara satt.

Nu ska vi åka in lite snabbt till stan och köpa lite inredning på IKEA. Sedan runt 9 ikväll kanske det blir ett kvällsdopp? Och.. jag har INGA bilder typ. Måste verkligen ta fler. Imorgon ska jag hoppa med Lizzie så då blir det i alla fall fler bilder.

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att ni haft en toppen Lördag än så länge. Imorse var jag på Pay'n Jump med Lizzie och det gick väldigt bra faktiskt. Ett pet på första hindret tyvärr och det var HELT mitt fel då jag höll henne för länge. Jag skulle släppt henne tidigare än vad jag gjorde så det petat tar jag på mig. Oftast när hon river så är det jag som gjort något litet fel. Jag får verkligen inget gratis av henne, hehe. Men jag är super nöjd över resten av rundan. De 2 sista sprången är jag sjukt nöjd över då hon bara flyger. Har tyvärr bara bilder från framhoppningen men film på rundan kommer imorgon eller på Måndag.

Resten av dagen har jag tillbringat genom att påbörja skrivandet av en annons, fixat filmer och bilder till annonsen osv på Lizzie. Även fast jag vet att detta är det rätta beslutet så mår jag sjukt dåligt för det är aldrig lätt att släppa taget om sin bästa vän..

Likes

Comments

Calle & Nippla

Måste bara tillägga att förlåt för de suddiga bilderna på Nippla men hade inga bilder så fick screena ur filmer.

Kommer sakna er..

Varför måste jag bli så fäst vid hästar jag bara ridit några gånger? Det är så sjukt jobbigt eftersom det inte är min häst och då måste jag gå runt och sakna den hästen när jag inte rider den mer.

Exempel min gamla foderhäst som jag red rätt ofta och tränade med. Det var för mer än 2 år sedan jag blev skötare på han. Fortfarande så rider jag honom ibland men även fast jag inte rider honom ofta längre och han inte är min är det väldigt jobbigt för han ska säljas på Måndag.. Han var verkligen min första foder häst. Hade varit skötare på några ridskolehästar tidigare men det var verkligen inte på samma sätt.

Han var gammal och för det mesta tjurig. Hade sjukt bra hoppkapacitet men vägrade ofta. Ändå så blev han min bästa vän och vi hittade verkligen varandra. Även fast han var gammal slutade han för det mesta vara tjurig och när vi hoppade fick jag över honom över hinderna allt oftare. Jag kan ju säga att han inte är världens lättaste häst. Jag kan ju själv erkänna att jag i dags läget tycker att jag red honom väldigt bra för att vara 10 - 11 år och bara gått på ridskola 1-3 dagar i veckan innan. Jag älskade honom verkligen även fast han var som han var.

Det har alltid varit så att jag fastnar för de " busiga " hästarna och de man behöver jobba med. Jag hatar att få allt gratis, då är det mycket roligare att få ta några bok språng.

Eller om vi tar Nippla. En liten urgullig B - ponny som jag bara ridit ett par gånger. Hon gick på ridskola men trivdes inte där så de skulle sälja henne. Eftersom ingen ville rida henne och eftersom hon inte funkade på lektion pga att hon stegrade sig och rusade iväg fick jag rida henne när jag ville i någon vecka. Sedan köpte en henne i det stallet jag står i för att utbilda och sälja vidare och jag slutade rida henne. Hon var verkligen så himla rolig att rida.. Nu är hon till salu igen och har varit det ett tag men ingen vill köpa henne. Skulle utan tvekan köpt henne om jag kunde ha fler hästar. Hon är en av de roligaste hästar jag någonsin ridit och det gör så ont att se någon annan rida henne.

Vill bara tillägga. I know.. Jag är för lång för Nippla men sak samma. Det var bara lite Fredags tankar som flög runt i huvudet på mig och jag kände att jag ville skriva av mig.

Resten av kvällen ska jag nu bara ta det lugnt, kanske kolla på film eller något. Vi får se lite. Hoppas att ni haft en super bra Fredag och kom ihåg att ni är fina för de ni är och att just du är unik. Kram! <3

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Banhoppning

Idag red jag bort till Örsäter ( en stor paddock ) och hoppade lite bana med Lizzie. Hon var så himla pigg och stark men det blev ändå en hyfsat lyckad träning. Hoppade bara en 80 bana eftersom hon inte hoppats på ett tag. Men på Lördag taggar vi Pay'n Jump, 80 runda.

Idag har jag fått iordning ännu lite till i mitt rum. Min mamma har bytt lampa och hängt upp mina nya gardiner och jag har fixat med resten av kläderna. Nu är det mest lite små fix kvar.

Hoppas ni haft en super bra Torsdag! <3

Likes

Comments

Gråta av lycka

Hej på er! Jag har precis duschat och nu sitter jag lite halvt oskönt i sängen med grejer ÖVERALLT. Igår kom vi ÄNTLIGEN hem från semestern. I Tisdags var vi i Ullared så det kommer komma en Ullareds haul snart. Vet dock inte när men det får vi se när jag har tid. Kommer då göra en både på bloggen och kanske filma en haul till youtube också.

Semestern var i alla fall jätte lyckad. Vi var på Falsterbo Horse Show i Lördags, ett tivoli i Danmark i Söndags och i Måndags åkte vi bort till Smygehuk en stund. Dock väldigt synd att det inte var badväder någon utav dagarna.

Igår kom vi som sagt hem och nästan direkt åkte jag till stallet. Var väldigt trött men red ändå. När jag skulle hämta henne i hagen ropade jag på henne och direkt när hon såg mig gnäggade hon och kom.. Asså hur söt får man vara..? Började nästan gråta, så glad blev jag. Även ridpasset blev väldigt lyckad. Jag fick ner henne i form och hon var väldigt fin bara. Det ända som var, var att hon var lite trött men eftersom hon stått i en liten hage med typ inget gräs i kan jag förstå det. Så efter jag ridit släppte jag henne i sto hagen där hon kunde få springa av sig och äta sig mätt.

Runt klockan 2 idag åker jag ut till stallet och tar in henne så hon får vila i cirka 2 timmar innan jag kommer ut och rider vid typ 4. Idag tänkte jag hoppa lite lätt med henne så hoppas jag att hon är lite piggare idag för hon brukar ha väldigt mycket energi.

Nu kommer det komma uppdatering varje dag igen och hoppas ni får en jätte bra Torsdag! <3

Likes

Comments

Instagram@jonnaelb

Nouw Magazine