Header

Den här veckan slår absolut alla världsrekord i ATT GÅ FÖRBI FORT. Fattar verkligen inte vad som hände, plötsligt var det bara fredag. Så nu är jag ett ynka jobbpass ifrån två dagars ledigt. Det är ju ALLTID festligt att ha lördag och söndag ledigt. Makes me feel så himmlans vuxen. Men det är faktiskt bara i början här i Lissabon vi kommer jobba måndag till fredag, sen snurras alla dagar ihop sådär som jag redan vant mig vid. Tur att den här staden är lördag varje dag i veckan.

Jag och Hanna har skakat hand på att vi ska öla på valfri utkiksplats ikväll, so pls låt tiden gå lika fort idag som den gjort resten av veckan. Jag vill ba va ledig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är så energifylld!! Och det är så jävla dålig timeing att vara det när klockan slår 23:49 och alarmet ska ställas på 06:40. Jääääättedålig timeing.

Är också alldeles fylld av inspiration. Ärligt. Wow. Det här är ett slag som jag hellre accepterat och mottagit säg sådär mitt på dagen. Men det är svårt att inte känna sig inspirerad här? Går runt i turistbutiker och vill köpa billiga souvenirer i form av kakelplattor att använda i varenda framtida dukning. Och jag vandrar runt i klädaffärerna och LER för att de mest budgetiga affärerna kör all in på de mest skrikiga trenderna. Här i Lissabon tycker Forever21 och H&M att hela staden ska agera fashionistor i stilettklacksstövlar och dunjackor stora som hus. Det gör mig GLA.

Likes

Comments

Har skrivit en veckolista, den lyder:
- Kolla idol.
- Sänka tempot.
- Unna mig kreativitet.
- Lära känna någon ny.
- Ät riktig mat och inte bara choklad.
- RÖRA MIG. Dejta Lissabon.
- Faktiskt läsa. Och skriva.
- Vara själv, hitta vila.

Det är lite så det skulle se ut om man tar tempen på mig just nu. Både min kropp och psyke skriker VILA. Borde börja lyssna.

Likes

Comments

Det har varit en rätt virvlande helg. Första jobbveckan var klar och imorgon har jag varit här i hela två veckor. Kan inte uppfatta tiden. Fick ett härligt hopkok av ångest under gårdagen och behövde gråta av mig lite, så tog till mig ett uråldrigt gråtknep: se Bron till Terabithia. Works every time. Sen kladdade jag av mig all min frustration i ett ritblock och i ett worddokument. Man får veta sina knep.

Och nu vaknade jag upp till en bättre morgon. Next up WORK.

Likes

Comments

Streetarten på denna väggen i Lissabon gjorde mig helt paff. Ärligt. Vem KAN ens måla på detta viset? Och SÅ STORT?

Likes

Comments

Idag har jag telefondejtat vänner och restaurangdejtat Hanna. Vi hittade efter alldeles för många köttfyllda menyer ÄNTLIGEN ett bra ställe med vegetariska rätter. Rakt av till och med, vilket betydde VALMÖJLIGHET <33 som vi längtat va. I övrigt har vi bestämt oss för att bli ännu bättre på att upptäcka nya delar av Lissabon. PSI som vi åt på nu låg bara två stationer ifrån våran metrostation Baixa-Chiado och när vi vandrat upp för trapporna fick vi en helt annan view av staden än vi tidigare fått.

Är verkligen förälskad i Lissabon. Tror det kan bli äkta känslor av det här till och med.

Likes

Comments

Jag gillar Lissabon. Eller jag kanske mest gillar att vara en del av morgonen i Lissabon. Det är ju precis det här jag har sett framför mig, vandra till tunnelbanan i svala skjortor i morgonsolen. Ni kanske tänker att jag romantiserar det, men ärligt talat tror jag inte ens att jag gör det. Det här är ju precis det jag längtade efter. Och truth to be told: vem står inte hellre bland alla människor på ett tåg i Lissabon än i vagnen i Göteborg?

Likes

Comments

Hanna 08:20 på vår Metro-station. En dag till av upplärning är avklarad och lite av min plötsliga "herregud vad händer, vad gör jag här"-ångest försvann. Det var återigen en egentligen alldeles för lång dag och min otroliga PMS höll sig inte inom ramarna för vad som var rimligt att utsätta min kropp för. MEN jag tog mig igenom dagen utan att varken skrika högt på någon oskyldig stackare eller bryta ut i gråt. Däremot satt jag passivt aggressiv de sista timmarna av jobbdagen och gnisslade tänderna och önskade mig inget annat än ledig tid och kanske lite choklad.

Sedan gav jag mig (hör och häpna) av på en liten tinderdejt och fick där med se solnedgången från en view-point som bara var 200m från lägenheten. Sensmoralen jag då har att ge er från detta är att dejta MERA. Om inte annat kan man i alla fall samla på sig lite ny fakta, för mig var det idag guidning till de bästa vegorestaurangerna i Lissabon och backpackingtips i Sydostasien. SE DÄR!

Likes

Comments