Header

...Helst i regnbågsflaskor.

Har haft en femdagars semester i Sverige och det var klart och tydligt nog för att jag skulle vilja återvända till Lissabon igen. Blev så himla intensivt eftersom att jag är - proffs - på att boka in alldeles för mycket, på alldeles för lite tid. Herregud, varningstecken till trots gasar jag på som bara den socialt.

Och nu? Ja nu sitter jag vid gaten och längtar efter att få sova i kapp min bakfylla från igår på ett flygplan fyllt med främlingar. Ääe. Alingsås, vi ses 2018.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Imorgon åker jag på semester till Sverige<3 eller imorgon? I NATT. 03:30 måste jag sätta mig i Ubern för att ta mig till flygplatsen. Detta leder till en helt otroligt tidig kväll för mig idag, om en timme ska jag ha bäddat ner mig under mitt enorma täcke i min smala säng. Hörs va.

Likes

Comments

Alltså just nu består mitt kameraalbum mest av printscreens av vänner hemma i Sverige jag saknar. Så himla vackert att jag nästa vecka ska på semester, i Alingsås. En liten paus från Lissabon. En liten hemlängtan gone real liksom.

Men jag hade en bild på något annat, M I G.

Likes

Comments

Welcome to my place. Kolla vad fint jag fått det i mitt rum? Det enda orimliga här är min balkong som är hem till duvor och bristen på danmsugare i lägenheten. Annars gott folk, är här faktiskt skitfint. Ni är alla välkomna på en kopp te. Eller öl, jag har fyllt skafferierna med både och för valmöjligheternas skull.

Likes

Comments

Har alltid haft en tung fobi för att länka låtar in i bloggens since back in the days när min lilla blogg i skolsammanhang blev beskriven som "ett ställe där Jonna ger låttips". Ofantaligt traumatiskt förstår ni ju. Men nu sitter jag här i min lilla säng och är på nytt FRÄLST av dessa damer. East FMs kanal är minsann något fantastiskt för en feber-öm flicka som mig.

Likes

Comments

Oj fan hej! Jag finns ju fortfarande LIKT MIN BLOGG. Men vu har inte mötts upp riktigt sådär på senaste tiden.

Idag har jag varit ledig och det har ju varit OTROLIGT HÄRLIGT för jag har både fått bränna mig på stranden i sällskap med Thea och Ronja, klappat på legendariska katten Stinky och shoppat i världens bästa köpcentrum. Vandrade in genom dörren i min lägenhet vid åttatiden och blev precis där och då superförkyld. Poff bom BANG sa det och jag proppade i mig alvedon, choklad och te. Nu kollar jag så mycket bättre och skickar recensioner på alla uppträdanden till min lilla pappa. En bra fin härlig dag faktiskt.

Likes

Comments

Mitt dygn är upp och nedvänt. Jag spenderar nio timmar per dag med att anpassa mig till mina nya glasögon framför en dator. Jag har blivit en riktig lirare på lunchlådor. Min tvätt har hela 30 minuter kvar. Jag behöver mest av allt svensk choklad och gott te.

Summan av kardemumman = Jonna Dahl tar milslånga steg mot vuxenlivet och anpassar sig till att bo själv här i Lissabon. Höhö.

Likes

Comments

Sluta ifrågasätta våra historier och våra förmågor. Förminska inte våra berättelser, förlöjliga inte våra upplevelser.
Berättar en kvinna om sexuella övergrepp och trakasserier hon upplevt är det aldrig upp till dig att avgöra hur det borde få henne att känna eller vad det lämnar för eftersmak hos henne.


Sluta röra oss. Sluta ta på våra kroppar utan samtycke. Lägg inte armarna om hennes midja utan att hon gett dig tillåtelse. För hennes kropp är hennes, bara hennes och det är hon som väljer vad hon gör med den.


Sluta försöka krympa oss med mallar för hur en kvinna ska bete sig, klä sig eller känna. Låt henne vara precis hur fan hon vill. För jag vill inte komma i andra hand, hålla god min och vara lugn. Jag vill vara jag. Känslostyrda, viljestarka, snälla, modiga, bästa JAG.


Låt oss va.

  • Tankar

Likes

Comments