Tjosan alla läsare!!

Har ni nån gång tänkt på vad era vänner gör för er? Ja, nej, vet inte? Förmodligen har ni det. Din bästa vän fyller år och du vill se till så hon får världens bästa dag för att tacka och vissa henne/han vad hon/han betyder för dig till exempel. Men jag tror också att många glömmer det, och istället blir det bara katastrof av allting.

Men... om du fick just den är frågan " Vem skulle du valt av 2 av dina absolut bästa vänner? " Det är en väldigt svår fråga och det är svårt att bestämma. Men om man fick 2 alternativ. " välj en av dem " eller "ofta dig själv " vad hade du valt?


" Jag satt i soffan stirrade på telefonen, ska jag ringa eller inte? Jag bestämde mig. Jag tog upp telefonen ringde och önskade att hen inte skulle svara. Efter nån minut hör jag hur nån svarar. Tårarna började rinna och paniken i magen började växa. Tårarna rann bara mer och mer, det ända jag kunde tänka på var att jag saknade min underbara vän så mycket. Tills jag plötsligt hörde i luren hur nån ropade mitt namn.

- Hallå, Jonna! Hör du mig?

Paniken i magen började försvinna när jag hörde hen börja snacka med mig. Och allt försvann när hen sa

- Kom hem till mig, så snackar vi om det.

Med min darrande röst så svarade jag och la på. Mina tårar rann fortfarande och jag fattade inte att hon ville se mig. Jag tog med mig en tjuga och körde in om en liten affär och köpte ett choklad och stack hem till hen sen. Med tårarna i halsen så började tårarna att sluta rinna, och leendet började komma fram igen. Under en sekund så kunde jag känna känslan när vi två cyklade hem efter det sena kvällarna hur vi sedan bara kunde ligga och snacka om allt hela natten. Jag körde in på stenväggen och kände hur hjärtat började slå snabbare. Långsamt gick jag mot dörren och knackade.

Jag såg hur dörren öppnades och hur hen sprang och kramade om mig. Allt blev svart i huvudet och tårarna började rinna. Vi stod där ett rätt bra tag och kramade om varandra när hen plötsligt släppte taget och tag mig i armen och lede in mig.

Jag kommer ihåg hur hen började snacka med mig. Och att det slutade med att vi satt och skrattade i slutet. "

kära vän, tack för allt. Tack för att du alltid finns där för mig i alla lägen. Du har ett hjärta av guld, som ville ta tiden och lyssna på mig och hjälpa mig. Tack för att du är en sådan underbar människa!!


Till er som undrar sen varför jag inte berättade vad vi snackade om var för att det var väldigt personligt och det var en väldigt jobbig period i mitt liv som jag fick ta mig igenom själv med hjälp av mina vänner. Och när jag känner mig reda så kanske jag berättar.

Men komihåg, tacka dina vänner för allt de gör för dig och ge tillbaka.

Puss & kram😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej alla!! Idag är det fredagen den 14 juli.

Som alla vet är det årets roligaste vecka nu, nämligen Falsterbo horse show! Var där i onsdags, många fina rundor och en väldigt rolig dag med kompisar, tyvärr väldigt dåligt väder. Men det klarnade upp ibland under dagen. Men annars väldigt tråkigt väder.

Idag så fixade jag stallet i morse. GIck upp vid 07:15 och var uppe i stallet vid 8 tiden. Gav frukost och fixade nytt vatten och gjorde rent hagen. Sen så Bailey har gått så hårt nu under några dagar så han fick skrittas ut idag en liten runda. Super fin och framåt. Men i morgon fortsätter vi med hård träning.

Men just nu så är klockan ca 16:30 och jag sitter framför datorn och tittar på direktsändningen från Falsterbo. FEI Nations Cup Jumping 2017, just nu så ligger Sverige 5 med 4fel. Super fina rundor från alla ekipage i laget. Henrik Von Eckermanm 0fel, Douglas Lindelöw 4fel, Evelina Tovek 5fel (rev ett hinder, ett tidsfel), Peder Fredricson 0fel, judt nu i första rundan. Nu väntar vi bara till andra rundan.

Runda 2!!

Vi ligger trea i nuläget!! Henrik nollade andra rundan! Nu väntar vi bara på de andra ekipagen. 4 fel för Douglas sista hindret😰 fy fan, så himla surt. Men än är det inte slut!! Sverige och Tyskland ligger just nu lika!! Så jäkla spännande!! Evelina 12fel, tyvärr men annars super bra runda. Och Peder 4fel i sista kombinationen. Blev tyvärr ingen omhoppning för Sverige. Men det blev en femteplats.

Och nu under kvällen så kommer jag bara att ta det lugnt, titta på film mm.

Puss & kram så hörs vi😘

Likes

Comments

Hästar , Ridsport , Vänner, Fotografering, Tävlingar/träningar, Vardag

Tjosan alla!!

Som ni ser på rubriken, så åker jag på ridläger i morgon. Efter ett år så är det äntligen dags igen att åka till Rosentorp! I morgon så drar jag, Ellen, Titti och lille Hidde till Eva och Johan. Tyvärr kan inte Bailey följa med den här gången, tänker inte berätta varför, då det är väldigt känsligt för mig.

Men vi ska vara där vid ca 16:15 och första träningen för Ellen och Hidde börjar kl 17:15 så kan se om jag kan få lite film och bilder och göra ett litet inlägg, sedan så ska jag fråga antingen Ellen eller nån annan om de kan filma och fota mig. Så kommer det nog upp ett litet inlägg i morgon kväll, så håll utkik då!

Sedan på fredag så ska vi rida på FM och sedan lite efter lunch åka till Alexander Zetterman och ha clinic, så där kommer nog ut ett väldigt intressant inlägg. Om ni tittar lite nedan så klistra jag in schemat för lägret.


Schema

Tor 6 jul Markarbete, lydnad och gympa

Fre 7 juli Hoppträning Lunch ca 12.30 13.30 åker vi till Linderöd 14.30 Clinic hemma hos Alexander Zetterman,

Lör 8 juli Markarbete, sits och balansca 13.00 Övriga aktiviteter beroende på väder

Sön 9 juli Banhoppning

Där är schemat för lägret, valde att inte ta med alla ryttare då jag inte vill nämna ut någon som inte vill eller får. Men ser fram emot detta jätte mycket och så i slutet av veckan så kommer det nog en litet snack om lägret, vad jag lärde mig, tips till andra ryttare, vad som var kul mm och så klart ska ni få njuta av de fina bilderna Eva ska ta på oss!!

Puss & kram så hörs vi😘

Likes

Comments

Hästar , Ridsport , Tävlinagr, Vänner

Hej alla!!

Efter ett väldigt, väldigt långt tag så ses vi igen. Som jag saknat er! Som nog alla förstår så har jag bara tagit en paus, då jag fick för mycket att göra med hästarna och skolan. Men nu så tar jag tag i bloggen igen.


Under det senaste veckorna så har det varit väldigt bra med mig, hur har det varit för er? Med hästarna har det gått super men också lite dåligt, men kan berätta lite. Och så har jag en liten överraskning.

För några veckor sedan var jag Åstorp med Bailey en klass. Men det blev att jag efteranmälde till en till. Först red jag en LD clear round felfrit, en bra runda. Men jag kunde ridit den bättre. Vi tog bara en LD eftersom att det skulle kännas bra, eftersom det inte gick så bra i Frosta. Men jag ville så gärna rida LC:en också, så det blev att mamma gick och efteranmälde. Och det slutade med en tredjeplacering. Så under den helgen fick jag hem 2 fina rosetter.Sedan veckan efter var det Baileys tur igen och tävla. Och vilka fina rundor vi gjorde, har nog aldrig ridit så bra. Men tyvärr kom peten i varje klass.

Jag var med i Hästhagens Summer Cup som gick i två dagar lördag-söndag. Förs på lördagen så red jag "kvalen" eller vad man ska säga. I LC:en han var så fin, alltså verkligen så fin! Jag satte upp rätt tempo på han och allt var helt perfekt, han hoppade så grymt fina språng, så det var sjukt. Men så kommer jag till åttan i grunden och gissa vad som hände. Jo han precis nuddar den så den faller. Men jag fortsatte till nian i omhoppningen, då vi hade bestämt det. Super nöjd, men en rivning är en rivning. Men jag red ut med nöjd känsla och taggade om till debuten i LC+. Efter ca 3 timmar väntan tills jag skulle rida så var jag helt slut. Vi gick ner och gjorde vid Bailey och hoppade farm.Sedan var det jag. Nervös var jag men det gick ändå. Jag fick start, men den här gången så hade jag inte lika bra galopp, men mot tvåan så fick jag upp galoppen igen. Bra runda där med, men mot sexan så får jag ett fel. Jag ska berätta varför. När jag vände upp mot räcket så blev han lite djup så fick inte upp huvudet. Men istället för att kolla på bommarna så tittade han till på plankan som var underst så det blev ett litet grodhopp. Men jag är glad att hon kom över det. Men en lika bra känsla så red jag ut. Efter ca 11-12 timmar på hästtävling så var jag så trött. Vi hade varit uppe sedan 6 och åkt från stallet 7 för Ellen skulle tävla också. Så det var hem och sova och tagga om till final.

Finaldagen! Det var en bra känsla och den blev bättre när mina kompisar berättade vinner du denna klassen så vinner du Cupen. Jag bara eh, va? Men jag tänkte inte på det, utan jag ville bara få en fin dubbel nolla. Men gissa vad, det slutar med tårar och en uteslutning. Jag red så fruktansvärt bra denna LC+. Nolla på varenda hinder, men så kommer jag till åttan.... Och han bara springer utanför. Jag styrde på det igen han bara sprang för bi det igen. så istället valde jag att hoppa ettan för att få ett bar avslut. Alla kom fram till oss och sa, det var inte hindret utan det var den svängen. och jag det var det, hans vänsterbogg flöt ut, och så orkade jag inte håla in den. Och så kom överdomaren fram och sa samma sak, men är ändå nöjd över den helgen, med så många fina rundor, och stöttning av kompisar. Sen efter den helgen så fick Bailey gå på lte sommarvilla från tävlingar. Bara skrittas ut och ridas lite lätt.Sedan så har svenskt ponny derby varit. Och där red jag och Titti två rundor felfritt. super fina rundor med bra känsla, men snart så ska jag debutera LB. Men alltså jag vet inte direkt vad jag ska skriva här. det var två fina rundor med bra hopp mm. Sedan så har jag träffat alla underbara vänner.


På torsdag åker jag på ridläger. Så kan försöka uppdatera lite, annars så blir det på söndag kväll.

Vi ses i kväll eller i morgon! Puss & kram😘

Likes

Comments

Tävlingsdag!!

Titti var super fin idag på tävlingen. Vi var och tävlade i Åsbo i en LC & LC +.
Vi debuterade LC+ med 0fel!!

Men vi spolar tillbaka till LC:en!
Framhoppningen: Titti var lite sjövild om vi säger så. Hon taggade som f*n mot hinderna framhoppningen. Stod nästan på ett och samma ställe. Sedan så hade Jon svårt att stå stilla, ställde sig och bocka
😂😂

Super fin var hon, men den var inte lika bra som LC+:en. Men i vilket fall som helst. Så det var en väldigt bra runda. Vissa av sprången var inte så bra, men det ska jag i te fokusera på utan det som är bra.

LC+ debuten gick jätte, jätte bra!! Vilken häst!!
Super bra tempo ovh allt var helt perfekt
👌🏻👌🏻
Det var bara, jag vet inte. Det går inte beskriva med ord!!
(LC hinder från:5-8 LC+ hinder från 1-6)


På lördag blir det tävling med Bailey i Åstorp!!
Så det kommer ett nytt inlägg då, om inte i morgon.

Puss & kram
😘😘

  • 107 readers

Likes

Comments

Hej alla!!

Jag har haft en liten paus i snart 2 veckor tror jag från bloggandet. Men det är inte för att jag inte tycker att det är kul. Utan för att jag haft så mycket att göra och inte hunnit. Älskar verkligen att skriva. 

Idag  så är det den 24 maj och om 2-3 veckor slutar vi skolan. Men idag är jag hemma för att jag mår inte alls bra. Det började med att igår fick jag solsting och höll på att svimma flera gånger. Sedan blev jag hämtad av pappa och då höll jag på att spy. Huvudet bultade av smärta, tårarna börja rinna och jag kände bara hur mitt huvud höll på att explodera. Hela min värld var upp och ner, kunde inte koncentrera mig eller något. 

Men i morse när jag vaknade hade jag fortfarande huvudvärk och har det ännu. Så idag så ska jag bara ta det lugnt tills mamma och Ellen kommer hem. För du ska vi upp till stallet och fixa hästarna. 

För att i morgon så ska jag och Ellen åka till Åsbo och tävla. Ellen ska rida 2 klasser med Hidde, de ska rida LE (50cm) och LD (60cm). Jag ska rida Titti i 2 klasser också. LC (70cm) och LC+ (75cm). Men hon känns super fin.

Så både Hidde och Titti ska få bada ordentligt idag. För Titti är mer grå än skimmelskäck😌 Men nu under de senaste dagarna så har HIdde och Titti fått gå utan täcken. Så de har gnidit in massa grus mm. 

Sedan Bailey har också varit super fin under de senaste dagarna. Det blir tävling för han på lördag i Åstorp. En LD och vi kanske efteranmäler till LC:en, vi får se. Men vi går ner bara för att jag ska få mer kontroll över han, eller inte kontroll. Har bara tappat orden. Men skola han och utbilda han till att gå rätt. För att när han kommer ut på stora tävlingsplatser stora ridbanor, så efter hindarna så darra han bara iväg med mig, och istället för att han lugnar ner sig, så blir det en dragkamp mellan oss. ( Hoppas ni fattar ).

Men ville bara berätta lite vad som hade hänt under dagarna mm. 

Men vi hörs kanske ikväll, om inte så hörs vi i morgon!!

Likes

Comments

Hej alla!!
Alltså förlåt förlåt!! Att jag inte uppdaterat!!

Lovade ju er ett inlägg en morgon och ni ska veta att jag skrev ett! Jag var nästan klar med det. Men så stänger min mobil bara av & när den startar så är allt borta. Så jag sket i det för jag hade kommit så långt, jag orkade verkligen inte göra om det igen!

Men shit vad jag kommer sakna detta!! En helt fantastiska vecka! Som jag jobbat på, slutar aldrig förvåna mig själv, fast jag är som tröttast så fortsätter jag ändån.
Nä, men ni förstår nog inte hur trött jag har varit efter varje dag!
I morgon så är det sista dagen med dessa underbara barn! Alltså kommer verkligen sakna dem och lärarna!

Jag har haft det så sinnesjukt roligt under denna veckan!Denna veckan har Bailey varit super fin! Han har jobbat på och varit jätte framåt & pigg!
Och igår så hoppade vi några språng eftersom han ska tävla på lördag!
Kan snacka lite om planen i morgon om lördag.
Men sak samma så var han jätte pigg och blev stark, jätte jätte stark. Men det var bara kul att han var glad! Så jag är jätte taggad tills lördag.

Titti har också jobbat på super bra!
Så det känns jätte bra med henne med tills lördag.

Sedan nu har det bara varit väldigt chill! Så jag ska villa upp mig tills i morgon, så jag är pigg tills sista dan på praon och för att rida 2 hästar!

Puss & kram på er
😘😘  • 141 readers

Likes

Comments

Hello my friends!!

Shit som jag längtat tills denna vecka. Man är ju lite små nervös men va fan... det tar man med en klackspark!!

Nä, men ni förstår nog inte! I morgon börjar min prao
😱😱
Skit taggad.

Men detta känns så j*vla bra så det är sjukt. Dock så måste jag intervjua lärarna/läraren och skriva en praodagbok... Fråga inte?!
😂😂

Men jag tänkte försöka skriva ett inlägg i morgon, hur jag fixar mig mm. Nä, men ni vet
😂😂❤️

Puss & kram på er
😘😘


  • 165 readers

Likes

Comments

Hästar , Ridsport , Vänner

Hej alla!!

Nu är jag tillbaka. Alltså jag ber verkligen om ursäkt om jag inte uppdaterat som innan.

Men iallafall, en så fruktansvärt fin dag. Mycket skratt och sol. Dagstorpsgänget var på uteritt vid sjöarna. Jätte kul!! Efter ett jätte långt tag så träffade jag äntligen Linnea igen. Vi red runt först "Anksjön" eller vi kallar den det. Men skit samma, vi skrittade runt den. Sedan så red vi runt den stora sjön. Vi red i strandkanten, och det tyckte Bailey var kul. Jag både skritt, trava och efter drygt 2 veckor utan att galopperat han så tog jag min första galopp. Det var super kul. Några bocksprång så.

Sedan så fick jag hoppa upp på Titti också. Hon ville inte gå ner i vattnet, men efter ett tag så fick jag ner henne. Fina fina Titti <3. Och så red vi bort till släparna och fixa hästarna. Sen så gick vi alla och åt lunch. Man skulle han med sig picknick. Jätte mysigt.

Och idag så kom Lisa. Bailey hade sträckt inner fram och inner bakben, låter jätte konstigt, I know. Men ni fattar nog vad jag menar. Så i morgon så ska jag bara gå med han. Sedan får jag börja rida han. Och så ska jag hoppa något spprång här i veckan innan lördag. Efter som vi ska tävla på lördag i Frosta.

Ja, det var väl allt för idag! Ska försöka skriva ett inlägg i morgon.

Puss & kram 😘

Likes

Comments

Fotografering, Vänner

Idag så har jag varit "fotograf" ahhahahhah, nä. Men jag har tagit några bilder. Hoppas att ni tycker dem är fina, kanske inte världens bästa kvalité, men skit samma. De är tagna på min telefon.


​Modell: Hanna (kan följa henne på instagram: hanna_b.19)

Och ni får jätte gärna gå in och prenumerera på min blogg! Länken finns i sidan vid min profil. Lägger länken också!

Länk: https://blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=854697&mid=221503&f=true

Puss & kram på er så ses vi😘


Likes

Comments