Jag heter Jonathan Wigren och bor just nu i Bjästa, Örnsköldsvik. Varför jag skriver just nu är för att den 20 augusti kommer jag flytta till Kenya i ett år och plugga andra året på Svenska Skolan i Nairobi. Jag fick antagningsbrevet skickat till mig den 16:onde mars och har inte än helt förstått vad jag gett mig in på, men troligtvis inget jag kommer ångra.

Jag tänkte börja med att skriva lite om vad jag har gjort för att börja plugga där. Idéen till att plugga utomlands ett år fick jag från min tremänning, som gjort detsamma. Dessutom älskar jag att resa och har alltid velat kombinera pluggandet och resandet. På något sätt kom jag in på skolverkets hemsida och läste om var det fanns Svenska Skolor och hur det fungerade. Det finns bland annat skolor i Spanien och England, men jag tyckte att Kenya lät mest intressant och annorlunda jämfört med Sverige. Varför skolorna heter ''Svenska Skolan'' är för att de följer den svenska skolplanen och när man kommer tillbaka behöver man inte läsa om. Det betyder också att alla (de flesta?) eleverna och lärarna är från Sverige och att undervisningen är på svenska.

Hur som helst så fyllde jag i en ansökan och skickade in några dokument, typ betyg sen nian och sånt, till rektorn nere i Kenya. Och efter ungefär en vecka fick jag antagningsbeskedet. Jag har pratat lite med skolan och de tycker det ska bli jätteroligt att ha en elev från Norrland då de inte haft så många förut. Jag tror det beror på att få vet att det faktiskt finns möjlighet att plugga ett år utomlands utan att behöva gå om när man kommer tillbaka. Just därför har jag valt att dela med mig om vad som händer där nere för att inspirera fler att göra samma resa.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments