Hejsan hoppsan, kamrater och fiender :P
Idag har ni säker haft en minst lika bra dag som jag, hoppas jag iallafall!!!

Nu har jag tänkt att jag ska skriva ett par rader om det godaste som finns, nämligen FRUKOST. Som ni såklart redan visste, så är frukosten det bästa med hela dagen för att det är ett av dom enda målen man äter på dagen som både innehåller fett proteiner OCH kolhydrater. Ni tror säkert att jag överdriver, men det är sant!

Min favorit att tillaga är faktiskt gröt. Anledningarna är oändliga, men några av dom viktigaste är att det är väldigt enkelt att göra och går väldigt fort att tillaga, speciellt om man gör på rätt sätt.

Oftast så använder jag runt en l vatten på spisen. Varför jag att använder spisen är för att det är det enklaste sättet och allt annat vore bara korkat :)
Oftast när vattnet har bubblat rätt länge så brukar jag addera flertalet paket risgryn i för att sedan låta det koka under ett par minuter..

Här är det viktigt att man inte låter det koka för länge, för då blir det alldeles för segt och går knappt att äta. Tro mig, det har jag gjort väldigt många gånger :P :P
Vanligtvis använder jag ha ett par dl fanta exotic, för att få lite extra smaskighet i det

När det har kokat upp under en längre tid, då är det dags att hugga in.

Det finns en hel del olika tillbehör som man kan tänkas använda till det här. Vanligtvis använder jag något utav följande:
Morötter eller gurka. Det är ganska otippade val av tillbehör, men extremt gott och väldigt nyttigt :) Gurka är ju nästan bara vatten så :P
Vissa föredrar ju att ha frukt eller något annat i gröten. Jag tycker om att space'a till det lite :P Men annars kan man ju ta banan eller varför inte kalaspuffar???

Oftast gör jag en god marmelad eller kanske sylt till. Jag tycker att det blir mycket godare då. Bara gröt är ju inte så kul :P

Om man nu ska ha det lite extra kul, då kör jag ofta en riktigt mustig marmelad. Sylt funkar också, men då gör jag oftast i min kastrull

Alltid börjar man med att kasta ner det man vill att ha i, oftast paprika eller något annat gott. Ibland har jag man ett par liter juice och lite socker till. Koka detta så att det blir en skön smet


Om man nu måste ha sylt så rekommenderar jag verkligen den här. svinGOTT!
Testar det här till nästa dag. Då ska vi snacka om andra goda grejer!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla matälskare & kompisar. Nu ska jag berätta om vad jag brukar äta under mina härligaste studer, dvs middagar.
Tryffelrisotto är en av mina absoluta favoriter. Nedan kommer jag att beskriva hur jag brukar göra den så att den blir så där oerhört mumsig.

Så här ser den ut.


Det är inte det lättaste att få till den så den får så fin lyster som denna. Men jag ska göra mitt yttersta för att försöka förklara hur man lyckas tillaga min specialare.

Så mycket tryffel man hittar. 2 st Röda lökar. 6 msk grädde. 2 smulor av lantchips. 1 flaska valfritt Amaronevin. 7 cl kranvatten. 3,5 gram ingefära 43%ig (väldigt viktigt). 50 gram kräftspad. Rikligt med salt och 5 Päron.

Först gör jag alltid så att jag mixar päronen med kräfspadet tills det ser ut att vara klart. Var noga med att ha skalet kvar på kräftorna.

Nu tillsätter vi en bunke till grädden, vinet och ingefäran. Vanligtvis och oftast så brukar jag ta allt och köra in den i ugnen ett par timmar för att få den lite varmare. Så det gäller att vara ute i god tid så man inte hungrar ihjäl :P

Slica sedan tryffeln med alla lökar och strö över lantchipsen

Det viktigaste här är att låta allting puttra på spisen så länge man håller ut, för det är då det blir riktigt smaskigt. Gärna väldigt länge om det är möjligt.

  • Under den här processen så brukar jag alltid förbereda inför vad jag ska äta till middag kvällen efter. Men det kan jag inte berätta, för då blir det inge spännande med nästa inlägg ;)

    I det här fallet hade jag inte så bråttom och så då fick det bli torsk med citrus och pistagenötter. Det är nånting alla borde testa!
    Väldigt smaskigt, om ni frågar mig!! 
    Torsken kan man hämta direkt ifrån frysen, fast då måste man ha det hemma och det är ju inte alla som har. Jag gillar att hämta mina fiskar så någon annan slipper göra det. Det händer faktiskt att jag åker iväg och fiskar, men det är oftast på vintern, för då är det mycket roligare och oftast lättare att få napp
    När jag fiskar brukar det oftast bli gös, abborre eller i bästa fall ett sjölejon. Sjölejon är en riktig delikatess här i Solna.

    När det börjar lukta lite bränt så har maten nog blivit ganska klar, så brukar jag duka och hälla upp allting i skålar. Vanligtvis äter jag med kniv och gaffel :)

    Jag vill verkligen höra vad ni tycker om denna rätt. Har faktiskt kommit på den alldeles själv :) :) 



    Ha en trevlig kväll mina kära vänner!!!!

Likes

Comments

Min favoritfrukost är verkligen muffins. Muffins är verkligen så himla gott. Jag brukar lägga dom i ugnen och strö små bitar med palsternacka på, för då blir det mycket saftigare och godare.
Varje torsdag äter jag 18 muffins till frukost för att jag är så himla trött på bananerna jag äter till middag på onsdagar. Jag har aldrig smör i mina muffins, för dom blir alldeles för saftiga då.
Men när jag gör saftiga muffins så är det alltid med 5 hektogram (hg) smör. Ganska mycket blåbär, ibland lyxar jag faktiskt till det och har i lite anjovis. Det är väldigt gott.
Ibland kan jag tänka mig att strö lite havssalt i smeten innan jag lägger den i mina små fina formar.
Någonting som jag också verkligen tycker är väldigt gott är att ha grönkål och spaghetti i min muffinssmet.
Jag heller alltid alla ingredienser i en mixer innan jag häller det i min form. Låter den mixas ordentligt till en fin smet, den måste vara väldigt syrlig och rund i smaken. Spaghettin gör att det är mycket mer kolhydrater, vilket är väldigt bra för hälsan och om man verkligen vill gå ner i vikt.
Muffinsen måste stå i ugnen i minst 420 minuter så att den får en fin brun ton, det blir inte alls lika gott om den står 419 minuter.
När jag lagar mat så har jag alltid förkläde på mig, för då känner jag mig mycket mer som en riktig kock. Oftast har jag en fin kockhat också.
När jag fyller 21 så ska jag vara med i Sveriges Mästerkock. Då ska jag servera mina delikata muffins.
Hur ofta äter ni middag? Hur ofta äter ni grönsker? Jag äter väldigt sällan grönsaker. Iallafall väldigt sällan i mina muffins. För det blir inte alls lika gott.
Mjölk och kött är också väldigt gott att ha tillsammans med muffins. Det blir så himla fint när det ligger på tallriken :) man blir verkligen glad när man är inte är hungrig :)
Nästa inlägg kommer nog att handla om vilken lunch som jag tycker är godast. Spännande va?
Här kommer en bild på mina fina muffinsar :) Visst ser mitt kvällsmål väldigt delikat ut?




Likes

Comments