Någon gång i sommar vill jag verkligen försöka dra till Göteborg, har aldrig varit där (helt sjukt). Började tänka på detta när jag såg hashtaggen #sommarguiden. Har alltid viljat dra iväg till Göteborg, för att det verkar vara en sjukt mysig stan att gå runt och bo i, även fast det är en storstad.

Dra iväg en sväng till Liseberg, gå ner till hamnen. Ja, ni vet alla dem där ställena som är specifika till Göteborg. Veronica Maggio spelar ju nu rätt snart i Göteborg, hon är grym så det är synd att man missar henne. Men verkar vara fett mycket som händer i Göteborg i sommar iaf. 1D ska ha sin konsert på Ullevi, Gothia Cup som är världens största fotbollsturnering är i sommar där och hur mycket annars som helst.

Åker jag i sommar, så blir det nog bäst att fika och gå runt och titta. Vill besöka slottsparken (tror jag det heter?) som jag har hört ska vara dundermysigt att gå runt i. Men vill man ha massa härliga upplevelser, så finns det gott om det i Göteborg också i sommar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Läste nyss en nyhetartikel från SVT.se I artikeln skriver man hur en man i USA har skickat in ett lagförslag som beviljar allmänheten att mörda människor som antyder att man vill införa en homosexuell handling med en annan individ på allmänna områden (http://www.svt.se/nyheter/forslag-om-att-skjuta-ho...).

Jag blir fascinerad av faktumet att allt som skrivs i största allmänhet kring ämnen som rör HBTQ har en negativ kling kring det. Detta är 1 människa i ett land där det bor hundratals miljoner. Att förslaget skulle godkännas är helt orimligt och att något liknade skulle hända i Sverige är i principen omöjligt. Det kommer finnas människor till allt, alltid och överallt. 

Men samhället har blivit så otroligt mycket mer accepterande, i synnerhet Sverige. Det är inte längre en avvikelse att man har en annan sexuell läggning än heterosexualitet som man förut ansåg. Men många är fortfarande rädda att komma ut med sin sexuella läggning, både för att denna acceptans är något som är nytt för våran generation men samtidigt för det finns kvar människor som tror samhället är icke accepterande. Jag är trött på att se filmer/serier om hur homosexuella blir levande begravade, nyhetsartiklar och allmäna inlägg som hela tiden vinklar människors historier vars en närhet eller samhället tar det negativt. 

Jag förnekar inte att det finns rötägg i samhället som är negativa kring HBTQ. Men det är en minoritet medan acceptansen är en majoritet. Alla har rätt att berätta sin historia och förstår att man vill skriva av sig, för det borde man och det är en viktig del av samhällsutvecklingen. Men det jag vill komma fram till är att det är alldeles för lite lyckliga historier om HBTQ. Om man som homosexuell "inne i garderoben" ser på serier där föräldrar har en levande begravning åt sin son på grund av hans sexuella läggning eller dem eviga nyhetsartiklarna och inlägg på sociala medier som skriver hur HBTQ-individer tar självmord och hur hens närhet har slängt ut en eller man har blivit mobbad av sin sexuella läggning. Hur skulle den reagera? Skulle hen se sin sexuella läggning som något positivt eller gömma den för den enkla anledningen att majoriteten av historierna på Internet har ingett att samhället har en negativt syn på HBTQ?

Men problemet är att det inte stämmer. Bara för att negativa artiklar/inlägg är en majoritet, så betyder det inte nödvändigtvis att det är så i verkligheten. För att förenkla ska jag ge ett exempel: Säg att 1000 flygplan åker ifrån Sverige till Danmark, och alla landar hur bra som helst förutom ett som kraschar. Gissa vilken historia som får mest uppmärksamhet? Tror ni att man skriver om det andra 999 flygen som gick hur bra som helst? Samma princip faller för HBTQ.

Jag har vänner som lever i ett samkönat förhållande, med total acceptans från sina nära och kära och från sin omgivning. Min vän som är transsexuell har 100% stöd från sin familj och vänner, men vem hör deras historia? Vart kan man läsa den? 

Min sammanfattning är att det är otroligt viktigt att berätta om dem negativa åsikterna människor må ha i samhället, för att vi som samhälle ska kunna utvecklas. Men det är ännu viktigare att berätta om dem lyckliga historierna, för det finns så otroligt många som inte hörs medan det negativa är det som hamnar i rampljuset, även fast det är en minoritet. 


Likes

Comments

Skulle ha kommit med detta inlägg igår egentligen, men blev ett annat istället och detta idag.

Jag vill ha en stilren och snyggt workspace, strukturerat och ordningsvis så man vet precis vart man har saker och ting. Men samtidigt till mitt egna, mitt egna lilla space att vara på. Det behöver inte vara hur snyggt som helst, så länge det passar min stil. Här nere kan ni se lite som jag kommer ha som inspiration när jag väl fixar ordning min workspace. Kommer ta massa bilder och lägga upp här när det väl är klart och hur det såg ut som början. Ska bli riktigt kul att fixa iordning!

Likes

Comments

Kom på en grej som jag tänkte på när jag skrev förra inlägget. Har ni också massoooor av idéer som ni vill göra med era sommarjobbslöner, men när väl lönen så har man glömt idén och sen så typiskt kommer på den först efter att man inte har budgeten kvar att göra den? Det är verkligen standard jag, så därför kom jag på att man kan ju börja skriva om saker man vill göra eller köpa för sin sommarjobbslön, kul att skriva om samt att man kan kolla tillbaka när man får den så man inte glömmer bort. Smart right?

Jag skulle verkligen vilja testa på en ny upplevelse, hur härligt vore inte det i mitt annars ganska ovariationslösa (är det ens ett ord?) liv som till största del består av plugg, kopiösa mängder kaffe och sen lite extra plugg på sidan av där också! Ett minne för livet som ordspråket säger. Efter en stund att tittade, så hittade jag en sidan som heter upplevelse.com. En riktigt enkel sida men tonvis av coola och grymma upplevelser.

Har kollat på sidan ett tag nu, och har nog inte ens hunnit med hälften av alla upplevelser, men några som av dem jag såg som fastnade var:

1. Luftballong för två - Ursäkta, men hur jäkla ubermysigt vore inte det?! Fatta känslan om det vore riktigt varm men samtidigt svalt utan att det är blåsigt, titta ner på marken och bara vara i nuet med den man tycker om eller en vän? Ta en picknik och bara chilla under hela resan, njuta av känslan av att vara fri på ett sätt? Detta är definitivt något jag kommer att vilja göra i framtiden, kanske inte till sommaren för jag vill nog ha en lite mer fartfyllt upplevelse men någon gång kommer jag åka luftballong.

2. Flyboard - Seriöst, detta är nog upplevelsen jag kommer välja. Fyfan vad häftigt det verkar vara alltså? När man är 9 meter över vattnet kommer nog adrenalinet kicka in som bara den och snacka om en upplevelse för livet att kunna berätta om. Nä, det såg riktigt grymt ut och att dessutom är en sport, får ju en att undra om man ska bli en sport-människa igen. Klicka på länken och kolla videon eller sök på YouTube på flyboard, så får ni se på grejer alltså. Detta är utan tvekan upplevelsen jag kommer göra i år!

Likes

Comments

Kommer till sommaren få ett mycket större rum och blir helt fanatisk över hur jag ska inreda det, 1000 idéer ploppar upp om hur jag vill att det ska se ut. Antagligen kommer jag inte ha råd med 1/10 av det, haha men några av alla idéer blir det förhoppningsvis. Tycker allt som har med inredning är skitkul att hålla på med, så kommer antagligen komma upp ett par (läs: ett par hundra) om hur jag vill att mitt rum ska se ut tillslut!1. Playstation 4 • 2. Phillips 50" UHD • 3. iPad Air 2 Rymdgrå • 4. iMac 27"

Här är några saker som jag verkligen hoppas ha råd med (antagligen inte, men drömma kan man ju). Mitt förra sommarjobb gav mig bara cirka 3.700:- på hela sommaren, men har för i år fått ett nytt som telefonförsäljare. Tjänar minst 9.000:- i månaden, sen kan jag tjäna mer beroende på hur mycket jag säljer och får i provision. 

Ska dock spara ihop till min första utlandsresa (ja, har varit i Tyskland but it doesn't count) som jag och min bästa vän ska dra i väg på i slutet av sommaren, precis innan sista året på skolan börjar. Så antagligen kommer inte alla dessa med, TV:n och Playstation 4:an är väl största prioritering då det är något som alltid kommer till hands liksom. 

iMac kommer senare, beroende på vad jag tjänar. Skulle vad skitskön att ha och skriva uppsatser på och liknade. Men den är nog den sista grejen att köpa isf, alternativet är att kommer köpa en vanlig bildskärm och koppla ihop min vanliga Macbook Pro med. Men vi får se på den fronten. Tycker av någon konstig anledning att det är så mycket enklare att skriva uppsatser på en stationär dator än min bärbara, flera som tycker så? 

Detta är iallafall min wishlist och sen får man väl se hur det går! Utlandsresa är första prioritering, kunna ha en skön sommar utan att tänka på hur mycket man exakt spenderar och spara ihop till senare under vintern. Haha, har faktiskt tänkt att om jag tjänar tillräckligt, att jag ska spara ett par tusen och sen att jag får en viss del varje månad som ett extra bidrag + studiebidraget, det skulle vara riktigt najs faktiskt. 

Har tittat på inspirationsbilder på olika "arbetsplatser", alltså där man har datorn och skrivbordet typ i flera timmar och vissa är så himla läckra! Kommer nog upp ett inlägg till ikväll med mina favoriter som en inspiration for all of you guys!

/ JontisLikes

Comments

Nämen, det var ett tag sen!

Var ju rätt länge sedan jag var aktiv här, förra sommaren och valde nu att ta bort alla inlägg (förutom ett) för att få en liten ny start. Gjort om lite, så nu känns bloggen som ny. Ljust och rymligt med öppen planlösning! Har bestämt att denna gång kommer jag nog inte skriva så mycket "vardagligt", kanske ibland. Men oftast kommer det nog lite längre och mer intressantare inlägg om idéer, tankar och funderingar. 

Kommer använda bloggen lite som en fristad, i brist på bättre ord. Kommer skriva av mig med mina tankar och funderingar, kanske lägga upp lite noveller eller liknade som jag fått för mig att skriva. Kanske blir lite bilder när man tagit med systemkameran och fotat lite, lite idéer som ploppar upp hit och dit. 

Lite allt möjligt kan man väl säga. Vi får väl se hur det går, är rätt mycket för multi-intresse. Tycker om att skriva, teknik, media, fota, skapa koncept för egna företag och allt där i mellan. Så blir väldigt varierat, men ska försöka hålla det så ordningsamt och strukturerat som möjligt. 

Sen får vi se hur det går med att vara aktiv, har en tendens att skippa just den delen. Men nu börjar sommarlovet närma sig, ledig från studierna men ett 9 till 17 arbete, så vi får se hur mycket tid som ges. Hoppas ni kommer finna det intressant!


Likes

Comments

Jag hatar verkligen ordet perfektion och dess betydelse. För det är verkligen inget annat än en strävan efter något som inte existerar. Men ändå förstår jag att det är något som alla vill ha. Jag vill också äta en bit av kakan som vi kallar perfektion. Låt oss då säga att bara för en liten stund, att något så komplett som perfektion existerar. Vad är det då? Är det verkligen att se ut eller att vara som idealen i samhället säger att vi ska vara? Men vem är det som egentligen bestämmer det, hur vi ska vara, se ut eller försöka uppnå? Problemet är det, att det är VI som bestämmer vad perfektion är, vi människor utgör vad som är perfektion. Så varför ska vi fortsätta plåga oss själva för att vi inte ser ut som idealet, när det är vi själva som kan bestämma vad idealet egentligen är?

Nu finns det perfektion i alla delar av samhället, men om vi tar det antagligen största. Idealet att vara vacker. Vi får redan i början av vår barndom reda på vad som vackert här i samhället och inte. Om vi tar en barbie-docka, bratz-docka eller vilken docka som helst, så är där som det hela börjar. Även om man som 5-åring kanske inte bryr sig så mycket om utseende, så börjar antagligen tankarna där. För att vara vacker så måste man vara blond och ha långt hår, stora blåa ögon och främst kanske smal kroppsform. Har man inte det, så ser man inte ut som Barbie.. Och det vore ju hemskt? För killar blir det att man "ser upp" till barbies pojkvän eller någon actiondocka, men låt så säga Ken för enkelhetens skull. Vi ska ha det där perfekta leendet, vara lite solbrända och självfallet måste man ha magrutor. Fattar ni vad jag menar? Skönhetsidealet i samhället är så förvrängt av en docka, som man aldrig skulle kunna se ut naturligt. 


Förutom att dessa dockor skapar ett skönhetsideal som man faktiskt inte kan leva upp till, så skapar den även en bild av ett perfekt par. Den perfekta tjejen och killen. Någon som har hört talas om heteronormen.. Någon? Ett sådant extremt medvetande skapas kring hur man ska se ut, agera och hur man ska leva sitt liv får man redan i så tidig ålder att man inte får möjligheten att skapa sina egna ideal och värderingar. Dessa två dockor kanske ser oskyldiga ut, men när man tänker på det.. Så är det antagligen dessa som har ökat skönhetsidealen i samhället, strävan efter perfektion, bidragit till att både normer som heteronormen och könsroller har så hårt fäste även i Sverige 2014. 

Jag är i centrumet av detta, då dem flesta som antingen mår dåligt över att man inte uppnår idealen eller som försöker till sitt yttersta att förändra sig själva för att följa idealen är i min åldersgrupp. Jag ser människor dagligen som tappar bort sig själva, i strävan efter något som inte existerar. Människor som man kunde ha varit riktigt bra vän med, men som man helt enkelt inte passar ihop med längre. För man passar inte ihop efter idealen som vi i vårt samhälle har skapat. Är det egentligen inte helt sjukt att vi har låtit det gå så långt, i strävan att hitta något så fulländat och universalt som inte ens existerar att man tillslut blir någon annan, men ändå inte når upp till kraven av perfektion som samhället ställer?

Jag är inte bättre. Jag försöker hela tiden, varje minut av varje dag att försöka passa in i idealen som existerar för mig. Men vad ska man göra? Visst, låter det bra att höra att man inte borde följa skönhetsidealet som finns. Men det är enklare att säga något, än att faktiskt göra något åt det. Let's face the truth, vi har skapat ett samhälle som helt enkelt inte kan fortsätta utan ideal. Vi vill alltid vara bättre än vad vi är, ha det bättre än vad vi har det och se bättre ut än vad vi gör. Jag säger inte att ha ideal alltid är något negativt, men att alltid sträva efter perfektion är det som skapar det negativa ur ideal eller att man skapar perfektion utav ideal. Kan man inte börja visa att man faktiskt duger som man är, att perfektion är att vara sig själv? Kan vi inte sätta att vara sig själv är idealet som man borde efterfölja, för det mina damer och herrar är något som inte är lätt som en pannkaka att göra. Men att vara sig själv är iallafall något som existerar.


Likes

Comments