Header

Tjena! Två helger fullsmäckade med tävlingar är nu av klarade, och överlag var jag rätt nöjd med vad jag leverade som första års junior på Borlänge Tour 3 dagars, blev 11 totalt. Långalugnet som var helgen efter var bara en ren katastrof för mig , var tokstum dom första 4 milen och inget flyt alls, kom på 10:e plats men hade önskat mig minst en 6 plats. Hur som helst tog jag mig igenom och har nu bockat av mitt första riktiga långlopp.

Nog snackat om det, nu tänkte jag snacka lite om mina trimtex kläder som jag äntligen fått! Säger bara WOW dom har lyckats med det dom håller på. Det första jag verkligen la märke till var vilken bra passform kläderna hade, hur skönt dom satt och även att dom ventilerade ur värmen från kroppen bra. Jag har PRO kläderna som är deras "finaste" serie av kläder. Jag kan säga så mycket som att det första intrycket jag har fått är riktigt bra!

Klicka här för att komma till deras webbshop!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hallååå! Tänkte inget mindre än att berätta om allt som skedde förra helgen. Jag tillsammans med Hagströmska stack till Norge för att tävla i Rye terrengsykkelfestival.

På fredagen stack vi tidigt vid 8 för att va i tid till xcc:n, 7 timmar senare var vi där. Banan var 2 km lång och innehöll en stenkista och några hopp och korta stigningar. Banan var allmänt riktigt roligt men det blev inte många varv för mig då kedjan gick vid starten och sprang igenom ett varv så att jag kunde få va med nästa dag.

Andra dagen var det xco där vi skulle köra 3 varv på en 6,3 km lång bana. Banan var grymt jobbig då den innehöll ett par jobbiga backar som tog på en rätt bra, banan hade i allmänhet väldigt mycket rötter och även ett par inslag av tekniska partier. Jag landade på en 23 plats av 36-38 har inte riktigt 100% koll men någon stans där. Inte 100% nöjd heller men det fick duga.

Sista dagen var det xct och då var det endast 1 varv på xco banan. Dagen var inte riktigt min dag och allt gick bara fel kändes det som, det blev en 29:e plats för mig. Totalt slutade jag på en 26:e plats, inte nöjd med resultatet men det är bara att ladda om till nästa tävling som blir Borlänge Tour och hoppas på bättre resultat där.

Likes

Comments

Hallå! Idag tänkte jag inte skriva något om min träning för det har det knappt funnits plats till under veckan då jag har haft en massa nationella. För knappt en halvtimme sen fick jag reda på att jag skulle få spons utav Trimtex som säljer sport kläder för massa olika sporter så det ska bli kul att få testa deras kläder. Sen fick jag även hem ett paket från Mc-center och Zipvit med lite smått och gott i så det tackar jag verkligen för!

Här har ni länken till Trimtex: http://trimtex.se/

och här till Zipvit: https://www.zipvitsport.co.uk/ 


Likes

Comments

Hallå hallå, det var ett tag sedan sist...igen men fick ork att skriva lite idag. Tänkte berätta lite om merida lägret strax utanför Oslo jag var på förra helgen. Jag, Ted och Emil åkte ungefär kl 14 på fredagen från Falun och anlände vid lägret vid halv 8 typ. Första intrycket var ju inte WOW eftersom det var på en bondgård men "lokalerna" eller vad man nu vill kalla det var faktiskt riktigt fina.

Träningen sattes igång på lördagen och det var riktigt kul att se så många cyklister där, vi va ca 60 cyklister var av 8 kom från Sverige. Vi delades in i ålders grupper och stack sen ut för att träna. Vår grupp började med intervaller på en 12 minuters lång bana där vi körde 3 varv. Det var en riktigt rolig och snabb bana med mycket rötter och endel sten partier. När vi var klara där stack vi tillbaka för käka och sedan köra teknik träning. Kände att det var nyttigt för mig att få hoppa och flyga lite.

Andra dagen stod det distans på schemat då vi blev guidade på en 3 och en halvtimmes lång runda som var otroligt fin. Efter det var det snabba ryck som gällde eftersom vi ville komma hem så tidigt som möjligt.

Sammanfattning av lägret, otroligt kul och vi hade även riktigt fint väder som gjorde det ännu bättre.

Likes

Comments

Hallå! Tänkte köra på en sån summering igen eftersom jag är så himla lat och trött just nu. Veckan har innefattat det gamla vanliga. Lite velodrom på måndagen med ett antal intervaller och små "tävlingar", på tisdagen var det tc med styrkeintervaller, teknik på onsdagen där vi körde på feldoserade ställen och på torsdagen gick jag upp kl 4 på morgonen för att åka till Hässleholm. Nu under fredag,lördag och söndag har det varit träningsläger där det har blivit en del distans  men även intervaller, teknik och en massa uppförsbackar.

Likes

Comments

Hallå! Tänkte bara göra ett litet snabbt inlägg innan jag däckar i sängen. En snabb summering över veckan, i måndags körde vi velodrom med fokus på explosivitet, på tisdagen körde vi tc med styrkeintervaller och gymmade även på kvällen, på osndagen körde vi teknik och till sist 3 timmars distans på fredagen och 2 timmar på lördagen. Det har alltså varit en helt ordinarie vecka utan några konstigheter!

Har inte någon vettig bild till inlägget så vi kör på denna gamla bilden som är från Snapphaneturen 2013.

Likes

Comments

Hej! Det var ett bra tag sedan mitt senaste inlägg, har haft en del att göra men ska skärpa mig nu. Idag har vi kört velodrom och det blev ett pass på totalt 2 timmar. Vi körde ett antal
olika spurtövningar för att vi skulle få bättre explosivitet, träningen avslutades med två stycken elimineringslopp. Jag kände mig inte riktigt på topp idag så den sista biten av träningen rullade jag bara igenom.

Har även fått spons av Zipvit Sport denna säsongen, dom säljer sportdrycker, proteinpulver, bars, gels med mera. Ska hur som helst bli kul att få testa deras grejer.
Har har ni länken till deras sida: http://www.zipvitsport.co.uk

Det fanns dom som var piggare än en själv...

Likes

Comments

Hallå! Har varit dåligt med inlägg på bloggen och det beror på att jag har varit sjuk så det har inte blivit någon träning. Har haft ont i halsen och varit förkyld och med en dålig hals ska man helst hålla sig borta från träning så att det inte blir ännu värre. Men idag när jag vaknade upp kände jag mig lite bättre så jag bestämde mig för att rulla med på teknikpasset eftersom det inte kräver så mycket ansträngning. Teknikpasset bestod av en minibana där det fanns 2 små dropp som vi skulle köra så snabbt som möjligt utan att liksom hoppa på något sätt. När vi hade kört ett antal varv så ändrades det lite och vi skulle nu köra banan på det snabbaste sättet vi kunde. Hur som helst, det är mycket lättare att klara av alla möjliga tekniska partier om man slappnar av i kroppen, det är lätt hänt att man spänner sig väldigt mycket så det kan va bra att lära sig att slappna av!

Likes

Comments

Hallå! Idag har jag bara legat inne hela dagen och slappat, knappt rört mig en centimeter. Hade egentligen träning idag men tyckte det var rätt tråkigt väder så sparar den tills imorgon. Igår var det iallafall distans som stod på schemat och vi cyklade en runda på 77,6 km som tog drygt 3 timmar att cykla. Kör fortfarande med min tunga vinterhoj så jag kan inte direkt påstå att jag flyger fram på träningarna utan får slita lite litegrann, men förhoppningsvis betalar det av sig sen! Känner att det tråkiga vädret och den tunga cykeln tar lite mentalt på än också, längtar så extremt mycket tills all snö är borta och kortbyxevädret börjar dyka fram behöver verkligen det nu!

Likes

Comments

Hoooj, idag har det varit en otroligt lång dag...
Dagen började kl 8 med TC där vi körde 6st 6 minuters intervaller med 2 minuters vila emellan, 8 st enbentsintervaller där vi bytte ben varje minut och tillsist avslutade vi med vår cirkelträning. Sen var det bara att dra till skolan och gå där till kl 17, man blir så sjukt trött i huvudet efter en sån här lång dag. Men som om inte det var nog så upptäckte jag när jag kom hem att jag även hade träning i hallen på kvällen så det var bara att dra sig själv dit och köra ett antal pump varv för att öva tekniken, något som aldrig skadar. Fick iallafall sällskap av Mateo, Fredrik och Simon så det blev ändå rätt kul. Nu ligger jag hur som helst äntligen i sängen och tänker inte röra mig mer för idag.

Här är lite bilder från idag!

Hade även träning igår som jag glömde skriva om men vi körde iallafall 4st 10 minuters intervaller i hallen som resulterade till en stor sandlåda i munnen...det blir så himla dammigt i hallen när vi är så många cyklister som kör samtidigt ;)

Likes

Comments