Header

Idag har uppsats skrivning varit min dags tema. I skolan hade jag bara en lektion. Där fick vi börja bokföra med bokförings program. Allt känns så svårt och invecklat. Hoppas att det börjar klarna inom kort. Efter bokföringen gick jag och mina vänner till Cafe Novia för att skriva en IT uppsats. Det gick helt bra. Planerna för resten av kvällen är att skriva en finska uppsats på tre hundra ord. Bara jag kommer igång så blir det nog inga problem.

Idag fick jag också reda på att min skola kanske ska helt flytta byggnad. Känns så konstig. Nu har man ju börjat hitta alla saker i skolan och då bestämmer skolan sig att byta byggnad. Vi har fått höra att det skall ske först nästa år någon gång. Så vi får väll se när det händer.

Hade Gött!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

 • Sovit till halv ett
 • Ätit morgonmål
 • Fått panik och tänkt att jag sovit bort hela dagen
 • Ätit chips
 • Kollat på Youtube
 • Funderat
 • Kom på att jag måste göra något idag
 • Kom på det
 • Gick och köpte nya skor
 • Sitter här framför datorn igen och vet inte vad jag ska göra
 • Det är min dag det
 • Hade Gött!

Likes

Comments

Utmatningsveckan är äntligen klart. Under hela veckan har vi jobbat i skolan med olika uppgifter som kallades utmatningsveckan. Detta var också en tävling. Så idag var det dags för presentation framför en del av skolan. Presentationen gick väldigt bra. Så bra att vi van i kategorin årets första studerande. Juryn tyckte att vi hade gjort bäst ifrån oss under veckan av alla ettår.

Förutom det så har jag hjälpt min bror att flytta idag. Han och hans fru har valt att flytta till en större lägenhet. Kan helt ärligt säga att det är tungt att flytta möbler från en lägenhet som finns på femte våningen. Sedan bära upp allt till den andra lägenheten som också finns på femte våningen. Som tur fanns det hiss. Så en del av sakerna kunde vi ta via hissen.

Det är så skönt att det är helg. Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Sen får jag se vad jag hittar på resten av veckoslutet.

Hade Gött!

Likes

Comments

Igår kväll hade vi en teamkväll med klassen. Vi samlades i Cafe Novia på kvällen. Där hade vi olika lekar och aktiviteter. Riktigt roligt att lära känna klasskompisarna ännu bättre. Vi var där i ungefär fem timmar. Efter det gick en del av oss in till stan för att äta. Vi hade blivit sugna på snabbmat efter allt drickande. Så det blev Hesburger för en del av oss. Kan helt ärligt säga att det smakade super bra.

Idag har vi jobbat vidare i skolan med utmaningsveckan. Vi satt tre personer och kom på värderingar och spelregler för klassen. Nu börjar det kännas som om man kunde gå tillbaka till vanliga skolschemat. Dock är det bara två dagar kvar av denna veckan så nog kommer jag överleva detta. Är iallafall glad över att vårt team/klass har hittat på ett namn. Det är nämligen så att alla team/klass ska hitta på ett namn som man ska använda till sitt kommande företag. Vårt namn blev Welenta. Betyder inget egentligen men vi tyckte det lät bra.

Sen måste jag klaga lite här också. Jag går nämligen till skolan och hem varje dag nu. Tycker det har börjat bli för kalt för att cykla. Men än hur jag försöker så är det uppförsbacke vart jag än går. Hur är detta möjligt! Tack för mig.

Hade Gött!

Likes

Comments

Haft en super bra dag i dag. Har varit hemma i Jakobstad nästan en hel föra vecka. Det var så skönt att komma hem till Åbo igen. Skolan började klockan 10.00. Denna vecka har vi en så kallad utmatningsvecka som innehåller olika utmaningar och uppgifter. En del roligare än andra. Vi har planerar en hel massa saker. Kommer att skriva om dem lite senare i veckan.

Efter skolan tog jag det lugnt en stund. För klockan 18.00 fick jag hem två kompisar på kaffe. Vi hade det jätte trevligt. Sedan gick vi ut på stan bara för att gå runt och prata. Skönt att bara få prata och umgås ibland.

Hade Gött!

Likes

Comments

Idag har det varit en lugn och skön dag. Fick sova riktigt länge. När jag vaknade gick jag ner till köket. Lade på Ted och Kaj podden som jag glömt att lyssna på från i tisdags och åt morgonmål. Efter det har jag inte gjort mycket. Kollat på serier, varit ut och gå och tänkt på hur bra jag faktiskt trivs i Åbo. Har börjat längta mig dit.

Har faktiskt super bra kompisar i Åbo. Så det är kanske inte så konstigt att man börjar längta tid då. Vi får hitta på något nästa vecka istället.

Hade Gött!


Likes

Comments

Jag är en sådan person som kollar på Youtube hela tid. Kan man säga att man blivit beroende av det. Om man kan säga det så är jag väll det. Nu tänkte jag berätta vad jag kollar på när jag ser på Youtube.

Matgeek

Matgeek är en kanal som handlar om mat och matprylar. Jag tycker väldigt mycket om att se Johan göra man, prata om mat och testa olika saker. Denna kanalen inspirerar mig otroligt mycket. Det som också är bra med Matgreek är att han uppdaterar nästan varje dag.

Therese Lindgren

Thereses kanal kanske är mera menad för tjejer. Dock gillar jag att följa hennes liv. När hon berättar om sina problem och svårigheter. Gillar också henne som person.


Clara Henry

Clara gör en humorkanal på Youtube. Hennes humor är så bra. Jag kan inte sluta att skratta när hon drar sina skämt. Om ni inte har sett henne tidigare så är det dags för dig att gå och kolla.


Finns förstås många fler kanaler jag följer. Valde dessa tre for att jag tycker bäst om dem.

Hade Gött!

Likes

Comments

Gårdagen var en lång dag och tung. Skola började ganska tidigt på morgonen. Började klockan 10.00. Lite sovmorgon. Första lektionen var svenska. Där fick vi presentera en uppgift som vi hade haft som läxa. Efter det hade vi bokföring. Eftersom jag studerar till Tradenom så lär vi oss hur man bokför. Kan helt klart säga att jag tycker det är svårt och invecklat. Kanske det klarnar. Sista lektionen så fick vi lära oss mera om Microsoft Office programmen. Har lärt mig super mycket. Torde inte man kunde göra så mycket med tillexempel World men det kunde man. Dagen slutade halv fem.

När jag kom hem till lägenheten så var det bara att packa ihop mina saker. Jag skulle nämligen köra upp till Jakobstad. Att köra upp i mörkret är inget jag rekommenderar. Såg knappt vägen i bland när långtradare passerade mig med deras super lampor. Med andra ord. Det var svårt men jag klarade det.

Så nu sitter jag här i Jakobstad och stortrivs. Det känns som man kommer till ett hotell när mamma lagar maten och man behöver inte göra så mycket.

Ber om ursäkt för bildkvaliteten.

Hade Gött!

Likes

Comments

Tänkt att du vaknar på morgonen. Känslan är helt bra. Du känner att detta blir nog en bra dag. Du stiger upp går i duschen och känner än en gång att detta kommer bli en perfekt dag. Sen kurrar magen av hunger och du går till kylskåpet för att äta en utsökt morgonmål. Du öppnar kylskåpet och det är TOMT! 

Då är det bara att hoppa i skolan springa till närmaste affär klockan 07.00 för att köpa något att äta. Springa tillbaka för att äta upp de du köp. Förstås är du svettig och helt slut efter detta. Du har tusen saker du ska ha gjort före du skall till skolan. Du får panik och tänkte att det är bättre att gå och sova igen.

Min morgnar sär underbara!


Likes

Comments

Väckarklockan ringde klockan 08.00 denna morgon. Det är en stund sedan jag steg upp så tidigt på en lördag morgon. Såklart steg jag inte upp i onödan. Utan en timme senare satt jag på tåget påväg mot Helsingfors. Nu undrar ni. Vad har jag och göra i Helsingfors? Det skall jag berätta för er.

En av mina underbara kompisar studerar i Helsingfors. Så vi hade bestämt att den här lördagen så kommer jag och hälsar på. Först gick vi en stund på stan. Min kompis skulle köpa en växt till sitt rum så vi gick och köpte det. Efter det blev det metro för första gången i mitt liv här i Finland. Vi åkte hem till min kompis för att ta det lugnt, äta chips och plantera växten.

Måste säga att jag har börjat bli van med att åka tåg. Tidigare har jag inte alls gillat det men det börjar alltså fungera bättre. Dock hade jag mitt värsta resa med tåg hittills idag. När jag steg på tåget på lördagskvällen för att åka tillbaka till Åbo efter en rolig dag så hände det en del saker.

1. Berusade personer som ropar och har onödigt ljud.

2. En jobbig gammal man som tyckte det var så roligt att jag kunde prata svenska. Han ville prata med mig hela resan men jag var så trött att jag inte hade lust. Som tur hittade han någon annan att prata med.

3. Lokföraren bromsade så snabbt vid ett ställe att det luktade bränt i hela tåget. Huvudverken kom där också.

Nåja, nu ska jag inte klaga. Jag kom ju hem åtm. Hade Gött!

Likes

Comments