Header

Det är en stund sedan jag skrev något här senast. Finns det någon anledning? Egentligen inte, i våras hände så mycket att jag glömde bort bloggen en stund. Sen har jag heller inte haft lust. Men nu har jag tänkt att köra igång med skrivandet igen.

Jag är tillbaka i Åbo igen efter fyra månader i Jakobstad. Under sommaren har jag faktiskt inte gjort så speciellt mycket. Största delen av sommarlovet gick till att arbeta som kock på ABC, ungås med kompisar och familj och lite strandhäng. Det är otroligt skönt att vara tillbaka i Åbo. Fram för allt att träffa alla kompisar och få lite struktur och rutiner på sin vardag. Dock känns det lite jobbigt att börja med läxor och uppsatser igen. Men det är väll bara en sak som man måste vänja sig med.

Dagen då jag åkte tillbaka till Åbo, både en rolig och jobbig dag efter fyra månader hemma!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har det varit en produktiv dag. Under de senaste två veckorna har jag sovit hur länge som helst på mornarna. Eftersom att jag inte har någon skola just nu och mitt jobb börjar först om 1,5 veckor. Dock idag steg jag upp tidigt. Och tog tag i att börja rensa upp i trädgården. Nu låter det som att jag är 60 år gammal. Min mamma och pappa bor på en ganska stor gård så det finns hur mycket som helst att göra här. Så jag valde att fixa till lite.

Dessutom valde jag att gå ut och gå. Jag har en golfbana när var jag bor. Så jag bestämde mig att gå ut och gå se mig omkring. Det är ändå ett år sedan jag var där senast och kollade. Och som vanligt var det super fint.

Ikväll är det också dags för semi-final 2 i Eurovision song contest. Idag är jag inte lika nervös eftersom att Finland inte är med längre. Dock ska jag försöka gissa vilka länder jag tror ska gå till final. Så får jag se senare hur många jag får rätt. Det är alltså 10 länder som går till final. Dessa länder tror jag går vidare:

- Bulgarien - Nederländerna - Irland - Danmark - Serbien - Kroatien - Österrikes - Vitryssland - Malta - Norge

För att se spänningen kan du klicka på länken: http://arenan.yle.fi/1-4132485


Likes

Comments

Igår var det semi-final 1 i Eurovision song contest. Bland annat deltog Finland och Sverige i den semi-finalen. Jag blir alltid så nervös då Finland ska vara med. Hela dagen kunde jag knappt tänka på något annat än vad som kommer att hända under sändningen. Tyvärr gick det inte så bra för Finland. Vi tog oss inte till final. Det är alltså nu tre år sedan vi var i final senast. Besvikelsen var stor för mig åtm. Dock gick det bättre för Sverige. Det var ganska klart att de skulle gå till final eftersom att de har varit topptippade hela våren.

Om det är så att du missade sändningen så kan du titta på hela semi-finalen genom att klicka på länken: http://arenan.yle.fi/1-3843057

Imorgon är det dags för semi-final 2. Ska bli spännande att se hur det ska gå för de andra nordiska länderna. Hittills är ju bara Sverige i finalen. Skulle gärna se Danmark och Norge i finalen också.

Likes

Comments

På torsdags kvällen kom jag hem till Jakobstad från Åbo. Men det blev ingen längre vistelse där. För redan nästa dag packade jag om för att ta Wasaline över till Umeå. Största anledningen varför jag åkte var att jag har en kompis som studerar i Umeå. Så jag kände det var dags att gå och träffa henne.

Under de två dagar som jag befann mig i Umeå gick vi i butiker. Vi åt god mat och kollade på serier. Vi tog det ganska lugnt. Vi bestämde oss för att inte planera för mycket. Dock hade vi bestämt oss för en sak. Vi skulle gå på bio. Så vi valde att gå och se Logan. Jag kan rekommendera den filmen om ni inte sett den. Riktigt bra och en bra story.

Nu sitter jag på båten påväg hem igen. Det blir nu bara att ta det lugnt. Ska försöka ha lite semester nu innan jag börjar jobba. Har nämligen två veckor ledigt innan sommarjobbet. Men denna vecka skall bli så super rolig. Anledningen är att det är Eurovison song contest veckan. Under denna vecka kommer semi-finalerna och finalen hållas och jag har väntat så länge på detta. Så jag ska bara fokusera på det denna vecka.

Ha de gött!


Likes

Comments

Jag satt just och kolade igenom receptionerna i årets Eurovison. För er som inte vet så håller man just nu på och repeterar alla bidragen. Idag har de också släppt korta bitar av receptionerna som är filmade med tv kameror. Och såklart så väntade jag lite extra på Finlands bidrag. Jag blir mer och mer överaskad över Finlands bidrag i år. Leena som sjunger i duon Norma John har en fantastiskt röst. Och jag skulle bli förvånad om Finland inte tog sig till final i år. Kolla själva!

Likes

Comments

Imorgon är det dags att åka hem. Denna gång blir det inte bara för några dagar utan jag flyttar hem under 4 månader. Helt sjukt känsla. För er som inte vet så bor jag och studerar i Åbo. Så egentligen är Åbo mitt hem. Men min familj bor i Jakobstad och det är dit jag skall åka och bo över sommaren. Jag har också sommarjobb där så det är ganska självklart att bo där. Och eftersom att skolan är slut och de flesta kompisar här i Åbo har åkt hem till sina hem runt om i Finland så finns det ingen anledning att spendera sommaren här.

Idag har jag börjat packa ihop allting. Man glömmer så snabbt hur mycket kläder och saker man har. Jag kommer troligen packa för ett år fast jag ska vara hemma i 4 månader. Just nu har jag kommit igenom kläderna. Efter det blir de småsakerna som ska packas ner. Dessutom ska lägenheten städas och ordnas så att det blir trevligt att komma tillbaka på hösten. Ska bli så skönt med sommar och värme. Har längtat så mycket nu under hösten. Här i Åbo har vi haft riktigt skitväder hela våren. Så nu får man hoppas på en lagom varm sommar med mycket sol.


Likes

Comments

Om ni känner mig så vet ni att jag är en stor Eurovision nörd. Jag skulle vilja kalla mig expert men nörd är nog ett bättre ord. Nu är det bara en vecka kvar tills semifinal 1 kör igång från Ukraina i Kiev. Förstås så bultar mitt hjärta lite extra för Finland men jag tänkte ändå berätta min top 5 i årets Eurovision song contest. Denna top 5 är hur jag tror det kommer att gå i Eurovision inte vad jag tycker.

Just nu ser alltså min top 5 lista ut så här. Skulle så jätte gärna sätta Finland dit men har svårt att tro att Finland klarar sig till en top 5 placering i årets Eurovision. Dock tror jag Finland kan göra en top 10 placering. På plats ett placerade jag Italien. Jag kan helt klart säga att jag tror att denna kommer att vinna. Låten är så fruktansvärt bra. Det kan till och med bli en helt överlägsen seger.

Plats 5 - Serbien


Plats 4 - Australien


Plats 3 - Belgien


Plats 4 - Bulgarien


Plats 1 - Italien

Likes

Comments

Där satt den! Ett skolår har redan gått, allt har gått så super snabbt och kan nästan inte fatta hur snabbt tiden går. Det känns som att det var för några dagar sedan man flyttade hit till Åbo och började studera. Men vilket år jag har haft. Måste helt ärligt säga att detta år har varit en av mina bästa. Att flytta hem ifrån var spännande och nytt. Men framför allt så har jag träffat underbara vännner som jag inte förstår hur jag klarat mig utan tidigare. Sen också hur mycket man har lärt sig i skolan och utvecklats som person. Ett oförglömligt år, det är nästan lite sårigt att det gått så snabbt och att jag inte kommer träffa några av dem på hela sommaren.

Vad händer nu då? Jo, snart flyttar jag tillbaka till Jakobstad under sommaren. Först tar jag några veckor ledigt och efter det börjar jag jobba på ABC igen. Men det känns väldigt konstigt att man ska börja jobba nu när man börjat studera. Men det kommer att gå riktigt bra, bara man kommer igång med det. Det skall förstås bli kul att träffa alla jobbarkompisar, familj och vännner hemma i Jakobstad.

Igår hade jag och två av mina kompisar en liten anslutning på skolan. Vi träffades hemma hos mig. Spelade kort och pratade. Vi hade helt enkelt en liten myskväll. Efter att de gick hem så har jag suttit fast i tv serien Bron. Om ni inte har sätt den skall ni göra det. Världens bästa serie. Har snart sett igenom 3 säsonger på en vecka.

Likes

Comments

Nu är det klart! Alla saker är uppackade och insatta i skåpen. Gamla lägenheten är städad och nycklarna är överlämnade. Allt känns så skönt just nu. Har tagit hela helgen att flytta och det har varit tungt. Dock har det varit riktigt roligt också. Man har ju sina visioner hur det skall bli i den nya lägenheten och sen uppnår man dem. Känns så bra.

De närmaste dagarna blir det skolarbete till 100%. Har en hel del kvar och flyttandes har bara dragit ut på det. Men snart är det sommarlov. Ska bli super skönt!


Likes

Comments

Idag har jag flyttat! Under hela dagen har jag och min familj flyttat möbler och saker till min nya lägenhet. Jag kan helt klart säga att det är tur att man inte flyttar varje dag! Det är sjukt tungt att bära skrivbord, soffa, tv, säng och så vidare. Men nu är det gjort. Sitter i min nya lägenhet och packar upp och snyggar till. I nästa inlägg får ni bilder på hur det blev här i lägenheten.

Hade Gött!

Likes

Comments