Header

När det blev den 16 december var jag så lycklig. Jag fick nämligen jullov. Åkte hem med tåg på kvällen och sedan dess har jag njutit av ledigheten. Sovit länge och ätit mycket godis. Att komma hem när man inte bor hemma någon mera är väldigt skönt. Då märker man hur bortskämd man är och jag stortrivs.

Under jullovet har jag jobbat också. Som studerande behöver man ju pengar så jag valde att jobba på ABC igen. Har varit riktigt roligt att vara tillbaka och träffa jobbarkompisarna igen. Dock saknar jag nog klasskompisarna ganska mycket.

Nu är det den 30 december. Snart är det nyårsafton. Då ska jag tillbringa den kvällen med mina två underbara kompisar. Vi vet inte ännu vad vi skall hitta på men något skojigt gör vi säkert. Dessutom skall jag på Star Wars filmen på söndag. Har väntat så länge nu att gå på den så snart vet jag inte vad jag skall göra. Nästa veckas torsdag så åker jag och mina vänner till Vasa för att se på Pleppo Två. Jag har ju redan varit på det en gång men jag tyckte det var så bra så jag bestämde att jag går igen.

Men det bästa har varit att få träffa mina katter igen!!!

Hade Gött och Gött nytt år!

Likes

Comments

Har hänt en hel del sen jag uppdaterade senast. Så här kommer nu en "check up" vad jag gjort och vad som kommer att hända.

I temat ordnade vi ett evenemang som hete Black and White. Det blev faktiskt riktigt bra. Kom mycket folk och de verkade ha roligt. Jag hade också super roligt. Dansade och minglade runt på dansgolvet.

Nu när vi ändå är inne på lite fest grejer så var det gläggrundan i Åbo i torsdags. Det var också super roligt. Vi gick från bar till bar för att dricka glögg och andra saker. Glöggrundan är det största studerande festen som ordnas i Åbo. Klocka 00.00 så spelade också några artister på en nattklubb. Vi hade riktigt bra stämning.

Julen har också kommit till Åbo och min lägenhet. Så för första gången har jag pyntat mitt eget hem. Känns faktiskt riktigt roligt att få pynta sitt eget hem. Åkte till centrum före första december och köpte lite julpynt.

För en stund sedan var jag också på det bästa jag varit på i mitt hela liv. Pleppo Två. Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv. Hade så sjukt i magen. Så om ni har möjlighet att gå på Pleppo Två så ska ni absolut göra det! Jag var där så tidig, så salongen var helt tom till först. Jag lovar den var fullt sen när alla kom :)

Likes

Comments

Jag har inte skrivit här på ett tag. Så jag tänkte att jag ska göra en lite uppdatering vad som hänt under de senaste dagarna.

Mitt team i skolan skall nu ordna vår första evenemang. Vår utbildning går ut på att starta ett företag och börja tjäna pengar med det företaget under studietiden. Vårt företag har fått namnet Welenta. Nu ordnar vi en fest med temat Black and White. Vi gör det i sammarbeta med nattklubben The Monkey. Om du är intresserad så skall du gå in på denna länk och kolla: https://www.facebook.com/events/1702159986768453/

Inom vårt företag Welenta så valde vi styrelse förra veckan. Jag ställde upp för att bli marknadsföringschef. Vi röstade om det i klassen och jag blev vald. Tack till klasskompisarna.

Förutom det så håller jag på med studierna så gott som hela tiden. Känns det som iallafall. Vi har börjat få ganska många halarmärken. Så nu ska de sys fast i våra halare. Så i förgår hade vi en sykväll med kompisarna. Det var faktiskt sjukt kul.

Dessutom ringde min förra chef. Hon erbjöd mig jobb under julen på ABC Jakobstad. Så jag blev så glad att jag får komma tillbaka till ABC så jag tackade såklart ja.

Likes

Comments

Idag har jag fått sitta och göra det jag tycker om att göra. Jobba med Indesign. Eftersom att vi ska starta ett företag med klassen/teamet så måste vi börja ha en logo ganska snart. Så idag har jag suttit och designat logos. Har gjort säker ett tiotal men lyckades tillsist. Här nere ser ni de två som jag tänker visa till till klassen/teamet. Troligen röstar vi vilken logo vi kommer använda. Så hoppas verkligen att min vinner.

Den här helgen har gått så snabbt. Det känns som att veckorna börjar gå så snabbt. Dock är det skönt att vinter kommer och mörkret. Jag tycker om när det är lite mörkare. Dessutom tycker jag om när folk börjar julpynta. Det är inte så länge kvar nu.

Ha det Gött!

Likes

Comments

Kvällen har varit super bra. Min kompis kom från Helsingfors hit till Åbo. Varför, undrar ni? Jo! För att vi skulle gå och se Silvana. Jag kan helt ärlig säga att hon levererade. Det var helt enkelt skitbra!

Nu ska jag gå och sova!

Hade Gött!

Likes

Comments

Har haft mina föräldrar och min lillasyster här under veckan och helgen. De kom på torsdag morgon och åkte hem nu på lördagen. Har varit super roligt att ha dem här. På torsdagen träffades vi bara och pratade lite efter det gick vi ut och äta på restaurang. På fredagen så blev det shopping. Först åkte vi till ett köpcentrum som heter Mylly. De har allt möjligt där. Kan rekommendera det faktiskt. När vi hade färdigt shoppat kläder och sådant så blev det Ikea. Jag köpte inte så mycket på Ikea men hittade ändå två tvår som är sjukt snygga.

Resten av helgen blir nog bara till att ta det lugnt. Skall göra lite skoluppgifter och se på serier. Det håller på en marknad här i Åbo så jag ska kanske gå och kolla lite där. Dock får jag inte köpa något. Nu gäller det nog att spara lite pengar då man studerar.

Hade Gött!

Likes

Comments

Idag har uppsats skrivning varit min dags tema. I skolan hade jag bara en lektion. Där fick vi börja bokföra med bokförings program. Allt känns så svårt och invecklat. Hoppas att det börjar klarna inom kort. Efter bokföringen gick jag och mina vänner till Cafe Novia för att skriva en IT uppsats. Det gick helt bra. Planerna för resten av kvällen är att skriva en finska uppsats på tre hundra ord. Bara jag kommer igång så blir det nog inga problem.

Idag fick jag också reda på att min skola kanske ska helt flytta byggnad. Känns så konstig. Nu har man ju börjat hitta alla saker i skolan och då bestämmer skolan sig att byta byggnad. Vi har fått höra att det skall ske först nästa år någon gång. Så vi får väll se när det händer.

Hade Gött!


Likes

Comments

 • Sovit till halv ett
 • Ätit morgonmål
 • Fått panik och tänkt att jag sovit bort hela dagen
 • Ätit chips
 • Kollat på Youtube
 • Funderat
 • Kom på att jag måste göra något idag
 • Kom på det
 • Gick och köpte nya skor
 • Sitter här framför datorn igen och vet inte vad jag ska göra
 • Det är min dag det
 • Hade Gött!

Likes

Comments

Utmatningsveckan är äntligen klart. Under hela veckan har vi jobbat i skolan med olika uppgifter som kallades utmatningsveckan. Detta var också en tävling. Så idag var det dags för presentation framför en del av skolan. Presentationen gick väldigt bra. Så bra att vi van i kategorin årets första studerande. Juryn tyckte att vi hade gjort bäst ifrån oss under veckan av alla ettår.

Förutom det så har jag hjälpt min bror att flytta idag. Han och hans fru har valt att flytta till en större lägenhet. Kan helt ärligt säga att det är tungt att flytta möbler från en lägenhet som finns på femte våningen. Sedan bära upp allt till den andra lägenheten som också finns på femte våningen. Som tur fanns det hiss. Så en del av sakerna kunde vi ta via hissen.

Det är så skönt att det är helg. Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Sen får jag se vad jag hittar på resten av veckoslutet.

Hade Gött!

Likes

Comments

Igår kväll hade vi en teamkväll med klassen. Vi samlades i Cafe Novia på kvällen. Där hade vi olika lekar och aktiviteter. Riktigt roligt att lära känna klasskompisarna ännu bättre. Vi var där i ungefär fem timmar. Efter det gick en del av oss in till stan för att äta. Vi hade blivit sugna på snabbmat efter allt drickande. Så det blev Hesburger för en del av oss. Kan helt ärligt säga att det smakade super bra.

Idag har vi jobbat vidare i skolan med utmaningsveckan. Vi satt tre personer och kom på värderingar och spelregler för klassen. Nu börjar det kännas som om man kunde gå tillbaka till vanliga skolschemat. Dock är det bara två dagar kvar av denna veckan så nog kommer jag överleva detta. Är iallafall glad över att vårt team/klass har hittat på ett namn. Det är nämligen så att alla team/klass ska hitta på ett namn som man ska använda till sitt kommande företag. Vårt namn blev Welenta. Betyder inget egentligen men vi tyckte det lät bra.

Sen måste jag klaga lite här också. Jag går nämligen till skolan och hem varje dag nu. Tycker det har börjat bli för kalt för att cykla. Men än hur jag försöker så är det uppförsbacke vart jag än går. Hur är detta möjligt! Tack för mig.

Hade Gött!

Likes

Comments