En underlig men ändå underbar känsla sprids genom kroppen som om du skulle vara utvilad men ändå väldigt trött. Alarmet har precis börjat ringa och vilseledande försöker jag sträcka mig efter telefonen, klockan är 08.20. Kroppen känns ändå väldigt tung och utmattad så därför ställer jag om larmet och somnar om igen. Ungefär 09.30 vaknar jag upp och är piggare än tidigare men ligger kvar en stund för idag har jag inte bråttom alls då jag tänkt vila. Vid 10 kliver jag upp och plockar fram kycklingen jag tog fram för någon dag sedan, plockar fram ingredienserna men såg att det fattades någonting så åker till Ica maxi. Handlar det jag ska och hämtar ut mitt paket från MMsports (3kg protein och en burk hasselnötskräm). Tillagar en kycklinggryta med ris när jag väl är klar med det så bäddar jag ner mig i soffan med en skål granola, nötter och hasselnötskräm. Har även naturgodis som jag unnade mig med😍 nu är klockan 12.23 och om 40 minuter ska jag gå mot jobbet, ha en bra onsdag allihop!

Likes

Comments

Det här inlägget kommer att raderas inom en kort framtid då jag inte vill ha någon som helst drama på min blogg, då den egentligen enbart ska handla om träning och lite utav min vardag osv. Men det har gått lite överstyr det här mellan mig och mitt ex, en del saker som fortfarande är oklara och då jag valt att inte berättat min sida av det som hänt så har de flesta bara hört hennes story. Sen kan jag tycka att det är fel att dra vita lögner för att dölja en bit utav historian för att få folk att hata mig, det är väldigt lågt och så lågt trodde jag inte man kunde sjunka..

De rykten jag hört är att jag ska ha kallat henne tjock, varit otrogen genom att prata med andra bakom hennes rygg & inte låtit henne gå ut med sina vänner.. Ni som känner mig från långt innan vet att jag varit överviktig och själv blivit retad för det genom min ungdom och att jag aldrig skulle kränka andra för hur de ser ut. Det finns en enda anledning till varför jag kallade henne rund och det var för att hon skulle få sig en liten knuff att ta tag i träningen som hon velar över. I vår relation var det en del diskussioner om hur ful eller tjock hon var medans jag berättade för henne att hon ser väldigt bra ut och har en jättefin form och att hon måste inse det själv men då hon en dag sade att hon verkligen behövde en knuff genom att få höra "sanningen" så valde jag att ljuga om det. Lördagen vi gjorde slut sa hon att vi skulle vara uppriktiga mot varandra och ställde frågan "är jag verkligen tjock och oattraktiv"? Jag svarade att hon hade blivit lite rund men att hon är fortfarande attraktiv oavsett hur hon ser ut. Det sa jag bara för att ge henne den knuff jag trodde hon ville ha men istället skickade hon tillbaka en massa negativa kommentarer om min kropp. Så att kalla henne tjock bara så där har jag inte gjort..

Min närstående släkting åkte in för någon månad sedan på akuten för tarmsjukdomen Crohns vilket gjorde mig väldigt orolig och nedstämd under en period och jag var i behov av att ha någon vid min sida för att prata eller bara finnas där för mig. Efter att hen hade legat inne på akuten ett par veckor så skulle vi närmsta åka till Stockholm för att hälsa på hen och då läget var ganska kritiskt kunde vi inte ta med för många till sjukhuset heller. Jag berättade för mitt ex att jag var nedstämd & ville gärna ha hennes stöd men det var bestämt att hon skulle gå ut. När vi var påväg hemåt så pratade jag med henne om det här att jag ville att hon stannar hemma för jag verkligen inte mådde så bra och bara ville prata om saker som hänt och så vidare men hon skulle fortfarande ut. Jag kände ganska tydligt att jag behövde prata med någon om det här så jag vände mig till en tjejkompis som faktiskt lät mig prata ut och som faktiskt lyssnade på mig. Om personen man är tillsammans med aldrig låter dig prata ut eller aldrig lyssnar på dig när du behöver det & när du faktiskt tagit upp det flera gånger att det vore skönt att bli hörd någon gång så är det inte så konstigt att man vänder sig till någon annan. Det är enda gången jag velat att hon stannat hemma för att prata med mig och den gången jag varit "otrogen" och pratat känslor med en annan person..


Däremot kan jag tycka att det hon gjort och sagt om mig är en vit lögn och en aning barnslighet döljer sig bakom hennes beteende då hon valt att utesluta det jag just tog med i mitt blogginlägg, det som faktiskt döljer sig bakom de här "onda sakerna" jag gjort eller sagt mot henne. Sen att peka finger mot någons postlåda och skriva något i stil som "skönt att slippa dig" anser jag inte vara så särskilt moget då man inte kan undanhålla att man en gång betytt någonting för en, som hon dessutom skrev att jag inte har. Sen är det ju så att vem skickar ens en konversation för att göra den andre svartsjuk? Och säger att man kan skicka flera saker som skrevs? Det här är ju ganska löjligt kan jag anse det som. Jag erbjöd mig att vara hennes vän nu när det tagit slut men fick tillbaka "det har ingen betydelse", någonstans har det ju ändå en betydelse? Men kanske lika bra att inte vara vänner över huvudtaget då vi ligger på olika mognadsgrader och jag faktiskt inte vill veta allt dåligt hon skriver om mig. Sen ni som har valt att lyssna på enbart en person och dömmer den andra, gör inte det.. Kan vara bra att ni för eran egna skull ställer er mittemellan och lyssnar på båda två och inte går i förtro för en person och börjar tycka dåligt om den andra, för det kanske är fel "sida" ni väljer.

Jag vill heller inte hänga ut någon och berätta bara "ah hon gjorde si, hon gjorde så och hon sade så här" för jag vill inte framhäva henne som någon hemsk person, för när vi väl mådde bra & inte bråkade så var vi ändå lyckliga ihop. Jag vill heller inte säga att jag hatar henne för jag har svårt att hata en person man en gång älskat.. Vill säga det att jag har gått vidare och det finns inga känslor kvar för personen men däremot blir man ganska nedstämd över att höra vad personen skriver eller säger om en på sociala medier eller utanför också.. vilket gör en rätt chockad om inte annat. Vi har i dagsläget ingen kontakt och det kommer nog förbli så också för det kan vara lika bra, om det ska sägas massa skitsnack för sånt orkar jag bara inte med, det har varit nog med drama som det varit!Likes

Comments

Lördag: Det surrade till i hela nattduksbordet och vibrationerna kändes enda in i ryggraden. Helt förtvivlad vaknar jag upp och kollar mot telefonen, det är Rasmus. Precis innan jag reagerar på att klockan är 07.03 lägger jag mig till rätta och försöker finna tillbaka till den underbara dröm jag hade för två sekunder sedan. Vänder mig väldigt drastiskt mot telefonen och svarar med en nyvaken röst "hallå.." och han undrar vart jag är då jag ska jobba övertid. Jävlar! Utbrast jag och får en stressande känsla som kryper sig under skinnet. Pratar klart med Rasmus och sedan springer jag upp och är alldeles förvirrad, vart är väskan? Vart är skorna? Celsiusen?! Springer till kylskåpet och hämtar mellanmål och dryck och ut till bilen där jag möts av frost på rutan. Härligt.. jag som redan är försenad! Vad kan gå mer fel nu, tänker jag. Kom försent 25 minuter ungefär och det fick jag allt höra men ingenting man riktigt kan göra åt när man inte hörde alarmet. Övertiden gick väldigt bra och klockan 14.00 slutade vi.

Musiken i lurarna, vattnet från kranen som gav ifrån sig ett högt ljud när det landade i diskhon och det skrapande ljudet från diskborsten. Skulle få besök av mamma och systrarna så kände mig lite tvungen till att diska bort allt från igår. Tog fram kaffemaskinen som låg gömd i skafferiet och diskade rent den också. 3..4.. koppar kaffe borde räcka. Satte mig i vardagsrummet och bläddrade mellan barnvänliga filmer då ena systern är 5 år och som tur är hade viaplay ett stort utbud av dessa filmer. Ljudet från den bryggande kaffemaskinen hördes utifrån köket och det gav ifrån sig ett litet sprakande ljud, lukten från nybryggt kaffe doftande gott i köket. Gevalia, tur man hade det hemma också då man nästan bara dricker celsius. Pling pling! Hördes det ifrån ringklockan, de var här. Vi kramades och hälsade, de kollade in min inredning då jag hade möblerar om sen sist. Självklart tyckte de att jag hade bra smak, finns liten gömd talang i mig ändå. Kaffet hade bryggts färdigt nu och vi tog en kopp kaffe och Emma fick en celsius då hon är gammal nog att dricka sån dryck. De hade med sig jättefina blommor och fikabröd som vi åt medans vi pratade allt från jobb till träning. Efter de hade åkt så rörde jag mig mot Eskilstuna och sen köpte jag bara pizza och tog det lugnt då jag var ganska trött efter förmiddagspasset och städandet. Blev lugn kväll!

Söndag: Jag vaknade runt nio och gick upp vid 10.30 ungefär, bäddade nytt i sängen och fixade iordning så det såg fint ut. Diskade undan och städade lite, gjorde iordning frukost och nu åkte in till kungsör för ett träningspass. Står nu på löpmaskinen och skriver på det här blogginlägget sen blir det bröst och baksida axlar. Om jag hinner ska jag kolla på när lillasyster åker skridskor för första gången 😍 så får vi se vad som händer efteråt! Börjar 14.00 imorgon 👌 Ha en bra söndag allihop!

Likes

Comments

Den här bilden tog jag 23e december🤜

Den här togs 12 januari ☺✌️

Tankarna flög omkring och ingenting verkade gå åt rätt håll. Satte mig ner på bänken och tänkte "ska jag sluta träna?".

I november efter jag haft ett uppehåll med träningen så var jag äntligen tillbaka, hade inte samma styrka eller kroppsform som förut men jag var på något konstigt sätt nöjd, ingen ångest överhuvudtaget eller dylikt. Tränade på som vanligt och försökte komma in i rutinerna men det var tufft.
Försök på försök misslyckades jag att sluta köpa onyttiga tilltugg för det var ju så himla gott! Nästan en vecka på rad köpte jag naturgodis för det hade fastnat som i ett beroende i min vardag men någonstans visste jag att det måste slutas omedelbart. Julen närmade sig och man tog en fika med vännerna några gånger i veckan, unnade sig en hel del faktiskt. När jag verkade inse vad som pågick kom världens smäll, jag kände inte för att träna längre. Kände inte igen min kropp. Vad jag än gjorde och hur hårt jag tyckte jag tränade så stod jag och trampade på samma plats kändes det som. Vissa gånger avslutade jag passen nästan direkt jag hade värmt upp för att jag kände mig så obekväm på gymmet, ungefär som att alla kollade på mig och skrattade.
Det var en väldigt jobbig period men jag slutade aldrig att kämpa för jag skulle tillbaka dit jag var förut, målet var att försöka få tillbaka min form men det fick ta sin tid. Jag gick till gymmet även fast jag hade ursäkter, jag stannade på gymmet när jag kände mig obekväm & när jag kände mig utstirrad. Varför? För jag hade ett mål och jag följde den. Någon vecka senare släppte den obekväma känslan och jag kunde köra på som vanligt utan att känna mig utstirrad också. En underbar känsla! Nu kör jag på som vanligt och känner mig rätt nöjd över min prestation.

Trevlig Fredag på er!❤

Likes

Comments

Den strålande smärtan längs höften ner till vaden, som om smärtan strålar genom nerven. Vridandes och vändandes för att hitta ett läge där smärtan är dämpande. Lyckas somna men någon timme senare vaknar jag upp igen, samma visa där. 05.00 vaknar jag upp och då lägger jag mig och stretchar benet för att lindra besväret. 05.20 ringer larmet och då klär jag på mig, borstar tänderna och sedan iväg mot jobbet. Denna gång haltade jag inte lika mycket när jag kliver ur bilen och promenerar till omklädningsrummet, underbart! Gick väldigt bra på jobbet men det var ganska mycket att göra. Slutade vid två och åkte till kungsör för att klippa mig och direkt jag kom in kommenterade han min hårfärg (har gått hos samma frisör sen 2014). "Vad snygg hårfärg och vad bra färgat det var!" Sa han. Ett litet leende syntes på mina läppar. Efteråt åkte jag till Actic i Köping och tränade. Direkt jag avslutat en övning kom en äldre dam fram till mig och sade "Vad SNYGG frisyr du har! Och vad SNYGG du är" nästan bokstaverande, "Kanske fel att jag som är så gammal som kommer fram och säger vad snygg en ung kille är men jag var tvungen" sade damen. Jag log så mycket och kände värmen i bröstet, tackade och sade att det var roligt att hon kom fram och kommenterade det för det värmde jättemycket! Nu sitter jag och småler på gymmet och är nästan färdig, min dag blev inte bättre än så här!Likes

Comments

Vaknade upp 05.20 och kände att jag absolut inte fått den sömn jag behövde. Igår somnade jag vid 20.00 och vaknade upp vid 22.00 och jag var i princip klarvaken. Hur skulle jag lyckas somna igen? Vred och vände på mig tills jag äntligen lyckades somna om.
Jag klev upp och var extremt sugen på någonting men äter aldrig så tidigt på morgonen så tog en proteinshake istället. Klockan 11 ringde dhl och ville prata om min leverans idag & jag sade att jag slutar 14.00 och kan ej gå ifrån jobbet så vi kom överens att hon skulle komma strax efter 14. Klockan 13.00 sa min vän som skulle ha hjälpt att bära, att han inte kunde hjälpa mig att bära direkt efter jobbet då han skulle iväg på ett ärende så stressen att få tag på bärhjälp ökade ju. Frågade runt en del men kändes som alla jag frågade hade ett ärende vid klockan 15.00, men det löste sig och en vän från jobbet hjälpte mig! Tusen tack☺
Runt 14.35 var vi färdiga med bärandet och jag kastade wellpappen som blev över. När jag tog bort all plast och papp runt soffan så blev hallen överfull & kände redan då en otroligt jobbig känsla. Kommer jag orka med det här? Sprang runt i lägenheten efter massa verktyg och läste ritningen jag fick, lyckades få ihop första delarna sen tog batteriet i skruvdragaren slut så jag passade på att ta en paus där. Åt en skål med flingor och nötter och fortsatte igen. Hade för kort bits för att skruva soffbenen så sprang runt som en galning och letade, tappade humöret. Hade låg energi och hade inte duschat efter jobbet & kände mig allmänt smutsig och svettig, men jag fortsatte leta efter bitsen. Tillslut hittade jag en, längst ner i verktygslådan! Fick iordning allting efter mycket om och men. Sen var det ju bara bordet kvar & då behövde man skruvmejsel, som jag för 2 minuter sedan lagt ner i lådan igen🙄 blev iallafall färdig vid 19.00 (5h senare😂). Kastade all skräp i hallen och nu är jag nerbäddad efter en skön dusch och mat ☺

Likes

Comments

Ingredienser:

1. Minutfilé 300g
2. Kvisttomat 6st
3. Hela champinjoner i burk
4. Limé 4st
5. Matlagningsgrädde 4%

Gör så här

Fräs kycklingen så den får fin färg ca 2 minuter vardera sida. Krydda med valfri krydda men jag hade örtsalt, citronpeppar, paprikakrydda & curry. Tillsätt champinjonerna, kvisttomaterna & lägg i tre limé i stekpannan, stek ca två minuter på svag värme. Tillsätt matlagningsgrädden och riv på liméskal och kläm ur saften på kycklingen. Stek ytterligare några minuter på svag värme tills ni är nöjda. Servera!

Likes

Comments

Kylan tränger sig in genom sovrumsfönstret, blåsten som smäller emot fönstret gör att ett högt susande ljud tränger sig förbi. Det går inte att somna om nu och klockan är redan 09 på morgonen. Eftermiddags vecka och det är dags att kliva upp för att hinna med sina sysslor innan jobbet. Motivationen att kliva upp är väldigt låg då tanken av hur kallt det kommer bli att skrapa rutorna eller ta den där promenaden till träningen. Känslan att ligga kvar i sängen är alldeles för bekväm för att ens tänka tanken att vilja gå upp nu.
Klockan är redan tio och nu är det verkligen dags att kliva upp så ett litet skuttande ut ur sängen och kläderna åker på fortare än attan, frukosten fixas och träningsväskan är packad! Nu är det bara att ge sig av mot träningen.
Fingrarna har blivit alldeles röda och nästan övergått till en svag lila färg. Känseln är alldeles bortdomnad och det nästan sticks lite grann, snön som trängt in sig genom skorna blir som en hård packning som kyler ner kroppen. Näsborrarna som känns som rakblad när man andas in då allt hår har frysit till is. Det obehagliga ljudet från en skrapande ruta som nästan skär in i öronen på en gör att all motivation sjunker drastiskt, men fokuset ligger på att komma till träningen.

18...19... och 20! Det var sista repetitionen av övningen. Svettet rinner och kroppen känns alldeles för lätt, ungefär som en ballong som är påväg att lyfta men dras mot marken. Benen är alldeles skakiga och svajande rör jag mig mot omklädningsrummet medans jag snabbt slänger en blick mot henne. En alldeles varm känsla for igenom kroppen, nästan lite frånvarande när drömmen fångande min uppmärksamhet. Drömmen om hur vi skulle bli ett lyckligt träningspar ihop, hur vi skulle planera våran resa tillsammans och hur vi spontant skulle göra idiotiska saker ihop som dra på sig träningsskorna och ut och springa en mil i 10- ungefär. Helt plötsligt blir jag påmind om hur det aldrig skulle funka, då den självkänsla jag hade för två sekunder bara sjönk och tankarna om hur dålig jag ser ut bara flyger omkring där inne. Tilltalar mig själv flera gånger att jag är precis lika värd som de andra och att även jag är en tio poängare, som en bekant sa till mig förr. Då, börjar självförtroendet att öka igen.


Så här har nästan hela min vecka sett ut och sedan har jag åkt hem och ätit för att sedan jobba, vilket är helt okej trots att eftermiddagspassen inte är lika roliga som förmiddagspassen. Finns fördelar och nackdelar i vilket skift, men iallafall. I fredags var vi lediga då det var 13 dagars afton och torsdag-fredag kom jag hem runt 03.00 då jag hade träffat emme och natta, vi kollade på Jersey Shore hela natten och pratade. Det var trevligt! Vaknade där på fredagen vid 12.30 ungefär vilket var behövligt ändå. På eftermiddagen tränade jag och gjorde lite sysslor som plocka i hemmet, lagade mat och duschade. Senare på kvällen umgicks jag med Sam men vi träffade Pontus och Amanda (sen två av deras vänner). Vi åkte även och hämtade Emilia som hängde med oss en stund. Vi åkte för det mesta runt i Arboga men var förbi Kungsör och Köping en stund också. Skjutsade Klara och Moa till en fest och de tog en cigg. Runt 02.30 blev jag hemskjutsad och inte långt efter somnade jag. Idag så vaknade jag vid 12 och åt frukost, pratade i telefon med Emelie och vi bestämde en fika på Tuna Park. Runt 13 åkte jag till Emelie och Natalie och vi hängde hos dem till 16 där vi efteråt åkte till Tuna park och fikade på Espresso House, gick på kicks och sen åkte vi hemåt. Klockan var runt 17.40 när jag åkte till City Gym, körde ett bra pass där och sen hämtade jag upp Dennis och Therese och rörde oss mot Eskilstuna för att kolla på 101 åringen. Riktigt bra film faktiskt, bättre än 100 åringen (första). Nu ligger jag i min säng och tar det lugnt och ska snart sova! Natti :)


Likes

Comments

2016 var det året som fick mig att inse att man måste ta vara på sig själv och man ska värdesätta sig själv som en tia, precis som alla andra. Man ska vara mån om sig själv och andra, de vänner man har är de vänner man ska satsa på. Ingenting slår en äkta vänskap. Man ska våga ta chanser och risker, man ska leva i nuet. Det som har hänt, det har hänt och man kan bara göra det bättre nästa gång. Ni som gjorde mitt 2016 till det bästa, ni är guld värda och er vill jag ha med mig 2017 och alla andra år för ni är bäst!

Det här är mitt år och trots en depression, skadat ben & brake up så kan jag glatt säga.. Det började bra men det blev bättre i slutet, däremellan behöver vi inte prata om!

2017 är och kommer blir det bästa året någonsin, bara jag får göra det året med er❤ kunde inte börja bättre än så här.. to be continued ✌️
Likes

Comments

Min nyårsafton spenderades med underbara vänner och kunde inte fått en bättre kväll. På dagen handlade vi det vi skulle ha till kvällen, som chips och godis och så vidare. Sen fixade vi oss inför kvällen och mötte upp Natalie och Sam, så handlade vi mc Donalds efteråt. När vi väl var hos Sam så åt vi och satte igång festandet. Därefter kom emme och så började vi lite lätt med kortspel. Inte långt därefter kom Michelle förbi och sen kom Michael också. Vi drack och hade roligt, pratade om allt möjligt och dansade. Klockan 23.30 gick vi till torget för att kolla raketerna, träffade massa nya och gamla vänner där. När vi hade kollat raketerna så gick vi till Harrys där vi alla tappade bort varandra men jag var överallt och ingenstans på dansgolvet och hade superkul! Dansade nog seriöst med alla där men det var sådan rolig stämning och det var sjukt drag för att vara så litet. Det var några som ville prova mina glasögon och någon som sa att jag såg ut som bingo rimér😂 det var iallafall en sjukt rolig natt och sen slocknade vi vid 5 ungefär :)!

Likes

Comments