Japp jag gjorde högskoleprovet igår och inte nog med att det gick dåligt för att det var svårt Ne jag var tvungen att råka miss ett av proven också... Ja herre Gud va klantigt. Jag var vid salen två minuter försent och dörren var låst. Jaja, inte hela världen, jag har ju fler gånger på mig skriva högskoleprovet. Jag har gjort en liten lista med tips till mig själv till nästa gång:

Tips till Högskoleprovet:
•Ställ fler än ett alarm på morgonen
•Sätt alarm till varje provpass
•Klä dig varmt - fryser när jag blir nervös, men ta med en tischa ifall
•Max 1,5min per fråga, om du inte kan då så gissa
•Svara B på alla frågor som du inte hinner
•Ta på dig armbandsur - klockan i min sal var trasig
•Gör dom du tror att du är bäst på först - bättre att ha dom du ändå är osäker på, på slutet om du inte hinner alla och behöver gissa B
•Skriv dina svar i frågehäftet också - går snabbare att skriva över det på kontrollpappret då
•Gå på toa varje rast så du inte blir kissnödig på provet

När jag skrivit klart provet gick jag hem till en av mina bästa kompisar Disa som fyllde 18år, och firade henne en liten stund tillsammans med hennes andra kompisar.

Sen var jag tvungen att dra för Sebastian och jag skulle på Magnus Betnér. Han hade skaffat hår och skägg så han var sig inte lik men rolig var han i alla fall. Det var skitbra och Sebastian och jag hade en jättemysig kväll.

Idag blir det jobb i 5timmar.. Tagga

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Både Sebastian och jag ska göra högskoleprovet imorgon så för att ladda upp unnade vi oss en liten kebab-dejt 👌🏼
Sen gick jag hem och åt glass. Det var en glass jag aldrig ätit förut men den var verkligen JÄTTEGOD! Det var en vegansk glass med mango, passionsfrukt och chili, gjord på kokosmjölk. Jag blev lite skrämd att den skulle vara jättestark pågrund av chilin men det var den verkligen inte.
Ska lägga mig tidigt idag så jag orkar skriva prov i 8 timmar imorgon..
Så godnatt, och lycka till alla som också ska skriva högskoleprovet imorgon! Puss ♡

Likes

Comments

Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så är jag med i elevkåren på min skola men det har inte varit särskilt lätt den senaste tiden eftersom i princip hela skolledningen är emot oss. Som medlem i elevkårsstyrelsen så måste man ibland vara frånvarande från lektioner på grund av att man behöver ha folk på plats vid event vi håller på skoltid. Det kan vara allt från RockaSockorna, sälja fika till en insamling eller kanske en tävling i kafeterian. Detta är mycket ogillat av lärarna. Jag förstår självklart att lärarna inte tycker om när man missar deras lektioner men ibland måste vi det för att kunna bedriva kåraktiviteter för eleverna på skoltid. Vi försöker självklart att missa så lite lektionstid som möjligt och meddelar lärarna att vi kommer blir frånvarande från lektionen så långt innan som möjligt. Vi ber även våra lärare att berätta vad lektionen tagit upp så att vi kan ta igen det vi missat. Trots detta så har lärarna en väldigt negativ inställning till kåren och blir alltid väldigt irriterade när vi har kåraktiviteter.

Vi har alltid blivit tillsagda av vår VU(verksamhetsutvecklare) att vi enligt skollagen får ha giltig frånvaro från lektioner när vi är med kåren, men den senaste veckan har både lärare och rektor förbjudit oss att missa lektioner på grund av elevkåren.

Jag tycker att det känns så jävla synd och tråkigt att skolledningen är emot oss och förhindrar vårt arbete när vi lägger ner så mycket tid och arbete på en bra sak för skolan. Vi försöker göra skolgången roligare för alla elever för att folk ska trivas och tycka att det faktiskt kan vara roligt att vara i skolan. Skolarbete är tufft och stressigt så vi tycker att det är jätteviktigt att det finns något som kan göra skolgången lättare. Vi vill att det alltid ska finnas något att se fram emot när man går till skolan och inte bara förknippa skolan med plugg och stress. Jag tror helt ärligt att varenda kotte i skolledningen håller med mig om detta, att vi vill ha en skola som är rolig att gå på. Men hur ska vi i kåren lyckas med detta när vi bara får negativ respons och inget stöd för detta. Ja vi får stöd genom bland annat tillgång kårrum, betalda utbildningsresor och sponsring av profilkläder, men vad får vi för stöd när det gäller att bidra till en roligare skolmiljö?

Vi har så stora ambitioner för den här skolan och gör så mycket för den men vad fan får vi tillbaka? Vi lägger ju ner vår egen fritid på elevkåren. Vi har möte varje måndagsmorgon när vi alla egentligen har sovmorgon och även när vi är bort från lektioner så måste vi ju lägga ner fritid för att ta igen det vi missar.

Jag förstår inte varför det måste vara ett problem att vara bort från någon enstaka lektion då och då om man verkligen ser till att ta igen det man missar så att man inte hamnar efter. Jag har till exempel behövt vara borta från fler lektioner än vanligt de senaste veckorna så jag har nog varit frånvarande från ca 4-5 lektioner på 6 skolveckor. Trots detta har jag tagit igen allt jag missat, lämnat in alla uppgifter jag skulle, skrivit och fått mer en godkänt på alla prov och dessutom varit driven i kåren samt haft hand om kårens ekonomi. För att vara med i elevkårsstyrelsen krävs det att man klarar av detta. Om man inte klara av att ta igen saker man missar, på sin fritid, ska man inte vara styrelsemedlem.

Vi ska ha ett möte med vår rektor och VU angående detta, men fy va synd om det är tack och hej för kåren nu. Våra fredagsaktiviteter i kafeterian har varit så uppskattade av eleverna, skulle vara skittråkigt om vi aldrig kan ha det mer.

Har skolledningen rätt i att inte låta oss vara ledig från lektioner? Eller borde vi få fortsätta bedriva vår verksamhet delvis på skoltid?

Likes

Comments

Fy vad jag har längtat efter denna jacka! Så himla snygg, kommer passa så bra nu till våren också.

Skinnjackan kommer från Chiquelle.se och heter moto jacket på hemsidan, jag har den i storlek S.

Läppstiftet jag har på mig är från Gerard Cosmetics och är i färgen Nude. Finns att köpa på Madlady

Länk till läppstiftet: http://blfa.me/c/B427eRcz?cpc

Likes

Comments

Jag är med i elevkårsstyrelsen på min skola och idag hade vi ett evenemang som vi kallar Rocka Sockorna. Syftet är att uppmuntra folk att annorlunda är bra och det vi gör är att vi ställer fram färg och en pappersduk så att alla får göra sitt eget handavtryck. Vi har även en swishinsamling till Svenska Downföreningen. Rocka Sockorna handlar ju egentligen om att man ska ha på sig olika strumpor men vi tar det ett steg till. Detta har varit mycket uppskattat på skolan och det tycker jag är superkul.

Om någon vill följa oss på sociala medier så heter vi @tgeorebro på instagram, twitter, facebook och snapchat.

Likes

Comments

Min syster, Sanna, och hennes kompisar hade en sån här mysig brunch i morse + bananpannkakor

​Sebastian och jag fick nöja oss med macka och lite New Girl till frukost 😊👌

Likes

Comments

Vilken fin dag! Som planerat åkte jag, Sebastian, min syster och min pappa till blomsterlandet för att köpa allt som behövs för att odla jordgubbar. Väl där fick vi reda på att det var för tidigt att plantera jordgubbsplantor men vi gjorde i ordning en pallkrage i alla fall, så om några veckor kan vi nog sätt plantor.

På eftermiddagen åkte vi till Behrn Arena och kollade ÖSK-Hammarby vilket slutade med 2-1 till Örebro, yay!

Avslutade dagen med bio tillsammans med Sebastian och vår kompis Simon. Vi såg Allegiant och den var riktigt bra!

Hoppas på en bra sista dag imorgon också innan skolan börjar igen

Likes

Comments

​Hade en supertrevlig kväll tillsammans med mina föräldrar, min syster, min pojkvän och hans mamma. Vi åt god mat och hade det supermysigt. Imorgon är planen att jag och min pojkvän, Sebastian, ska gräva ett jordgubbsland. Så vi håller tummarna för fint väder imorgon också.

Godnatt!

Likes

Comments

Vaknade av att det fina vädret gjorde mitt rum JÄTTEljust men man kan ju inte bli annat än glad av vårväder. Så jag började med att vara lite duktig såhär på morgonkvisten och städade min garderob. Efter det gick jag ner för att ta något att äta och då hade mamma dukat upp för våffelfrukost, NOMNOM!

Nu ser jag fram emot en fortsatt fin vårdag!

Likes

Comments