Nu har det gått nästan 2 veckor sen eurovisionfinalen så det kanske är bäst att summera finalen nu.
Till att börja med så satt jag i arenan vilket va fantastiskt.
Öppningsnummret va "on fleek", det va så maffigt, utanför boxen och så häftig grej att göra och se. Kommer nog va svårt för Ukraina att överträffa det.
Arenan kokade under Frans uppträdande och publiken ville inte sluta jubla efteråt.
Lite spännande blev det med röstningen, jag trodde verkligen att Australien eller Ryssland skulle vinna men så blev det inte, snopet. Men det ska bli kul att se vad Ukraina kokar ihop till nästa år, satsar de på stort eller blir det en mindre arena. Det får vi se nästa år. Var iallafall helt fantastiskt att sitta i publiken nästan första parkett på sektion A26 såg inprincip allt förutom videoskärmarna, det va två som man såg från de platser vi hade en va precis ovanför och en va allra längst bort i arenan, men med lite klängande på min belgiska granne så såg jag vad som stod på resultattabellen. Allt för mig denna gång, hörs någon gång i November när man presenterar 2017 års melodifestivalsdeltagare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

1. Australien. Alltså herreminskapare vilken pipa det kommer ur den lilla kroppen. Douze points!! Allt är perfekt den har det lilla extra som är så otroligt väl placerade. Tonartshöjningen är på rätt ställe och man blir berörd av den direkt.


2. Ryssland. Grym låt och ett grymt nummer av vad man sett på repen. Det är inget politiskt menat med att jag satte Ryssland tvåa det är för att Australien är något bättre än Ryssland. Dix points!


3. Cypern. En av årets bästa rocklåtar kommer från Cypern, tack vare Thomas G:son. Raspig röst är ett litet plus i denna låt. Varför är vargar så populärt i eurovision?

Likes

Comments

4. Tyskland. Liten kropp stor röst. Låten är bra och har det där lilla extra, lite japaninspierade kläder, laser i rekvesitan som hon kanske tar med sig till Eurovision och en låt som sätter sig direkt.

Bild från eurovision.tv

Likes

Comments

5. Lettland. Vilken röst han har, woow. Rösten passar även till låten och låten passar honom. Aminata har gjort ett bra jobb, att skrova en bättre låt än vad hon sjöng ifjol och hitta en raspig röst, hade nog inte låtit bra om låten hade en silkeslen röst till. Hoppas att han gör nått bra på scenen.

Bild från EBU/eurovision.tv/Thomas Hanses

Likes

Comments

Sista gången det blir flera länder i ett inlägg 5-1 blir ett och ett. Nuu köör viii!!

6. Norge. Hör jag en ny version av Euphoria? Nope det är Agnete och hennes låtskrivargäng som tagit mycket av Loreen och kokat ihop med lite norska ingredienser. Bra låt men inte bra nog för topp 5.

7. Danmark. 90-tals pop, men skillnaden på denna låt och Polens låt är att det inte låter rostigt och gammalt. Tre killar som är snygga och sjunger bra kommer smälta tjejfansen och gayfansens hjärtan.

8. Israel. Stör mig fortfarande på att de "lånat" pianoslingan från en annan låt och det är ingen som reagerar. Men låten är fortfarande bra. Hans röst och låten passar bra ihop.

9. Vitryssland. Fattar inte varför IVAN är så långt ner på mångas listor, han har en bra röst, han har en hyfsat bra låt. Tycker iaf att han har en bra röst som passar låten.

10. Litauen. Äntligen har Donny Montell fått sin revanch från 2012 med en dunderhit. Svinbra låt. Hoppas han gör nått bra på scenen när han har en svensk koreograf.

Likes

Comments

11. Frankrike. Tror denna är en radiodänga i Frankrike redan nu. Men vad är det jag hör är det Robin Stjernbergs "You" i denna låt, lite joddel är det. Bästa låten Frankrike kommit med någonsin enligt mig (andra åsikter respekteras).
Annars skitbra låt

12. Nederländerna. Åh va härlig denna låt är, dessutom är den radiovänlig oxå. Väntar med spänning tills cirkusen börjar och man får se vad de kokat ihop.

13. Storbritannien. Boybandpop, gillar detta. Två snygga killar en låt som passar dem som handen i handsken, kan inte bli mer än bra. Detta ska oxå bli spännande att se vad de gör på scenen i maj.

14. Island. En låt som liknar både "Euphoria" och "Heroes" med en islänsk kryddblandning i sig. Ett nummer, som dom säkert tar med sig till Esc, som stinker "Heroes" och toppar detta med att ta på sig Loreens repetionskläder som blev omtalat som de fick stryka sen. Kan det bli något mer än bra? Nope faktiskt inte, tror dock att hon faller på detta.

Likes

Comments

15. Schweiz. Här på plats nummer 15 så börjar de bästa låtarna komma. Och den här är en låt som jag kallar årets UKM låt (Ung Kultur Möts, för er som inte vet google it!) det är en låt där melodin är med i typ varenda låt och som man känner igen år efter år. Fast låten är bra.

16. Makedonien. Älskar detta underbara språk. Låter så lätt fast ändå inte. Låten är fläckvis bra o fläckvis mindre bra, appapapap mindre bra inte dålig.

17. Italien. En söt italiensk ballad som man typ både hört förut och ändå inte. Njae inget för mig.

18. Slovenien. En av mina favoriter som är lite av en underdog, det känns som att det är bara jag som gillar den. Läste att kläderna skulle va de samma men inget klädbyte som det va i den nationella uttagningen, synd för det höjde låten lite.

  • 48 readers

Likes

Comments

19. Ungern. Underbar röst, frän låt som påminner om Armenien 2014.

20. Spanien. Årets partylåt, det finns ju några fler men en av dom bättre. Hon och låten passar ihop, ska bli spännande att se hennes kör med bara tjejer, härligt med lite mer girlpower i tävlingen.

21. Bosnien & Hercegovina. Deen, ingen liten discofjolla längre utan en hård, bastant man som säger akta här kommer jag typ. Låten är grym och vill tycka om den mer men det gör jag inte av nån anledning.

22. Irland. Den här låten är samma som förra vill tycka om den mer fast det går inte. En "typisk" eurovisionschlager.

23. Tjeckien. Lite tjatig men ändå bra, en av många ballader även detta år, men som tur är sticker den ut och det är nog bra.

24. Estland. Åh herre jesus vilken röst han har, även denna vill jag tycka om mer o ha högre upp på listan men näe det går inte haha.

  • 48 readers

Likes

Comments

Här kommer andra delen i min lilla serie "my top 43" ENJOY!

25. Malta. Om de hade haft kvar Chameleon så hade Maltas Ira kommit högre upp. Men nu kom den här på en 24:e plats, visst låten är bra MEN det hörs att den är skriven till Molly PH (som är låtskrivare) särskilt i den lilla tonartshöjningen i slutet.
26. Polen. En tjatig 90-tals ballad som verkligen stinker en känd artist som jag inte kommer på.
27. Finland. Bättre än förra året iallafall, men inte min favorit om de hade tagit Christal Snow eller Barbe-Q-Barbies hade de varit högre upp. Låten är eurovisionschlager.
28. Belgien. En av årets "partylåtar". Hoppas de gör nummret större än i nationella finalen, skulle bli ballt.
29. Kroatien. Lite Loreenfeeling tycker jag. Nja inte min typ, visst låten är fin men jag gillar den inte så mycket.
30. Rumänien. MUUUSIIIKAAAL, drama, pampigt är tre ord som kan beskriva låten. Musikal passar inte i eurovision tycker jag.

Likes

Comments

Bestämde mig för att göra en 43 lista men jag ska inte ta allt på samma gång, kom på i skrivabdets stund att om jag hade kommit på idén lite tidigare så hade jag lagt upp ett land varje dag i 43 dagar, det är 37 dagar kvar till eurovision börjar. Tänkte försöka lyckas med att ta topp 10 de tio sista dagarna så försöker planera mitt bloggande. Först tänkte jag ta 43-31 nu sen kanske 30-25 osv.
Men nu tar vi iallafall 43-31.

31. Bulgarien. Skitbra låt men det finns andra låtar som är något bättre än Poli's "if love was a crime".

32. Sverige. Sverige. Ja jag vet att Frans kommer redan här men det finns en anledning: det är tuff konkurrens i år, bästa Eurovision året jag varit med om sen 2012! Låten växer för varje lyssning och jag hoppas att Frans går långt med detta.

33. Moldavien. Nä, detta gillar jag inte.

34. Österrike. Denna skulle jag oxå velat ha högre upp men nu blev det här. Söt fransk schlager med en söt drömmande tjej.

35. Azerbajian. Det ända som fastnar är typ refrängen som man hört typ 1000 gånger innan.

36. Armenien. Vet inte riktigt vad jag ska säga om detta. En låt som skulle passa in i soundtracket till 50 shades of Grey tror jag inte passar in i Eurovision

37. San Marino. Discoversionen drog upp låten lite grann. Nu kan jag nog inte se honom ute på pucken och sitta på en stol och 5 mannakören på scenen synlig. Nu ser jag att han är på scenen och dansar lite med den dansande kören.

38. Serbien. Grym röst men låten är inte så bra.

39. Albanien. Den engelska versionen har ingen power alls som originalet har. Så nja sänktes rejält.

40. Grekland. Greklands svar på Albin & Mattias fast på något konstigt sätt ändå inte. Refrängen är sådär men sen så kommer en grekisk rapp. Whaaat??

41. Montenegro. La denna här för jag vet inte om den är bra eller dålig, vill se ett liveframträdande innan jag bestämmer mig.

42. Ukraina. Dålig men fortfarande liiiite bra eller mindre bra. 20% bra o 80% dålig.

43. Georgien. Fortfarande årets bottenskrap. Ingen som hör att det är dåligt? Nu känner jag mig som Alexander Bard som vaknat på fel sida men låten är inte bra i mina öron. Punkt slut!

Som sagt årets eurovision blir nog den mest svårtippade eftersom det finns så bra låtar och varje låt har sin egen personlighet och alla låtar låter olika. Tror att alla kommer utnyttja scenen så att varje låts personlighet kommer fram ännu mer.

Likes

Comments