För två helger sedan fick jag äntligen spela sällskapsspel. Jag säger äntligen eftersom jag har varit sugen på att göra det så länge och till råga på allt fick jag testa på brädspelsversionen av Ticket to ride. Jag har tidigare enbart spelat det digitalt eftersom jag har det på min iPad. Jag blev verkligen inte besviken men kan säga att tävlingsnerverna kickade in rätt rejält. Det var nervöst för att se om man skulle hinna fram till alla sina destinationer, men även nervöst för att någon annan skulle ta den vägen man planerat för en själv.

Närbild på spelplanen

Det var mycket svårare att hålla reda på sina destinationer än i den digitala versionen, så jag trodde att jag skulle missta mig och åka fel. Det visade sig gå bra ändå och jag vann tillslut. Jag ska väl inte ta det som en alltför stor vinst då exempelvis Marlene aldrig ens hade testat på konceptet förut, och det är definitivt ett strategispel som man blir bättre på allteftersom man spelar det. Vi hade i alla fall väldigt trevlig och tryckte både chips med dip och choklad.

Brunch på Tonka

​Dagen efter gick vi på brunch på Tonka tillsammans med Ung Cancer-gänget. Det var mycket gott och även skönt att slippa fundera på vad jag skulle äta till lunch. Det blev dock en snabbvisit för mig då jag blev inringd på morgonen vilket jag (såklart) inte var beredd på. Jag hann i alla fall äta mig mätt på alla delikatesser.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det var inte bara mormor som fyllde år under förra veckan, utan även min helt otroliga mamma. Hon är fantastisk på många sätt, däribland är hon en bra lyssnare. Även om jag inte delar med mig av allt som händer så vet jag att hon alltid finns där. Hon är väldigt klok och ger alltid de bästa råden. Vi har aldrig haft den relationen att vi bråkat med varandra, vilket jag tycker är otroligt skönt. Det är förmodligen mer tack vare henne än mig, men jag är tacksam för det.

Ett drag jag har fått av henne är att jag sparar på precis allt. Det kan vara alltifrån en uppsats jag skrev i åttan till ett godispapper från en karamell jag fick i England för x antal år sedan. Det är kanske inte den bästa egenskapen, då det tillslut finns mycket skräp gömt i skåp och lådor, men det är roligt att jag har anammat det.

Hela familjen samlad

Det var härligt att vi verkligen blev hela familjen då jag bara trodde att det skulle vara jag, Isabell och mamma. Vi åt på Tonka som är relativt nyöppnat i MVG-gallerian. Jag, som många andra, åt dagens soppa som var riktigt krämig och god.

Dagens soppa

Likes

Comments

Helgen som var har varit helt otrolig i många bemärkelser. På fredagen blev det klassiskt fredagsmys med Idol och gotta. Jag fick verkligen ta det lugnt och känna att arbetsveckan hade kommit till sitt slut. Lördagen började med tidigt tvättpass. Det hade jag dock inget emot för det var bara att gå upp och mysa ner sig i sängen igen när första tvätten var igång.

Efter att ha dragit mig rätt ordentligt och fått känna in lugnet så tog jag cykeln ner till Strömpilen och Systemet. Efter en vända där bar det av hemåt för att köra genom lägenheten lite snabbt med dammsugaren. Jag var nämligen värd för dagens förfest som började redan 15.30. Juristprogrammet i Umeå fyller 25 år i år, varför vi hade födelsedagskalas i form av en bankett på Äpplet. Vi skulle vara på plats vid 18.00 för att hinna med mingel innan middagen.

Gänget som förfestade hos mig (dock inte Lars till vänster i bild)

Allt var så bra ordnat och jag hade en helt fantastisk kväll. Äpplet var en jättebra lokal för att hålla banketten och trots att vi var 280 personer där så flöt allting på hur smidigt som helst. Vi i styrelsen delade bord med några lärare från institutionen och bankettgruppen. Utan att överdriva var det den bästa/trevligaste/roligaste sittningen jag varit på. Min bordsherre, som även var vår lärare under T3, höjde definitivt stämningen. Han var även en av de första som gick juristprogrammet i Umeå.

Juridiska Föreningen vid Umeå Universitets styrelse 2016

På bilden ovan syns de personer som jag sitter i styrelsen med (dock saknas tyvärr Andreas). Det här är ett otroligt gäng att ha att göra med. De är på många sätt bäst men framförallt är jag glad för att ha fått träffa Siran (i mitten). Om jag inte hade suttit i styrelsen så hade jag aldrig lärt känna henne så pass bra som jag gjort nu. Att jag faktiskt kommit henne närmast har mycket att göra med filmen som vi gemensamt producerade inför banketten.

Siran hade en idé om att skapa en film från JF till banketten med små klipp från juristprogrammets födelse fram till idag. Jag hakade snart på detta då jag sedan barnsben tyckt att det varit roligt. Under detta arbete märkte jag ganska snart hur pass lika vi är varandra och vi hade så otroligt roligt tillsammans. Filmen blev uppskattad och lockade fram många skratt.

När middagen var över öppnade dansgolvet. Vår DJ för kvällen bjöd på mycket sjung- och dansvänlig musik så jag dansade tills mina ben inte orkade mer. Det dröjde inte länge innan det blev dags att bege sig hemåt, och lika glad var jag för det. Tänk att man kan bli så trött när man har så roligt. Trots att klockan bara var strax efter halv ett så hade jag ju faktiskt varit i gång närmare nio timmar.

På söndagen njöt jag av att bara ha en ledig dag. Mormor fyllde år tidigare under veckan, så vi åkte dit och åt middag. Som vanligt var det hur mysigt som helst och hon visade mig även hur man manglar. Inte trodde jag när dagen började att jag skulle få den kunskapen. När efterrätten låg i magen blev jag dock väldigt trött och somnade på soffan. Min fantastiska moster packade då in min cykel i bilen och skjutsade hem mig vilket jag verkligen behövde. Det hann inte gå många minuter efter att hon släppt av mig tills jag låg i sängen och sussade sött.

Likes

Comments

Jag känner mig verkligen tacksam för den känsla jag haft hitintills den här hösten. Tillsammans med Bella har jag njutit av det ljumma vädret och alla fina färger som den för med sig. För några helger sedan var Marlene sugen på att gå en promenad, och jag var sugen på godis, så vi slog våra kloka huvuden ihop och tog en promenad ner till Hemmakväll.

Bild från höstpromenaden med Marlene

Likes

Comments

Nu har ansökningsperioden för Juridiska Föreningens styrelse 2017 öppnat. Det ska bli kul att få se vilka som kommer sitta i den nya styrelsen och hur sammansättningen kommer vara. Redan i november kommer styrelsen vara invald och vi kommer då gå parallellt fram till skiftet som kommer vara i slutet av januari/början av februari.

Baksidan av vår JF-jacka

Innan skiftet har vi dock mycket att göra. På min post har jag (åtminstone) tre turneringar att anordna. Den första turneringen hålls 29/10 och är en beachvolleyturnering. Förra året ställde jag upp tillsammans med mina lagkamrater i laget Baywatch. Torgny var badvakt, Cecilia var badande och jag och Jenny var hajarna som Cecilia skulle räddas från. Jag kan lugnt säga att vi var det laget som tillförde bäst stämning till turneringen och hade roligast. Vann vi ett poäng så blev vi överlyckliga och high-fivade varandra medan de andra lagen som ställde upp knappt firade en vunnen match.

Likes

Comments

I torsdags kände jag mig krasslig och var lite lur på om jag hade feber vilket såklart innebar att träning inte fanns på kartan. Men efter en hel dag instängd i min lägenhet behövde jag verkligen röra på mig, åtminstone få lite frisk luft i lungorna. Så jag snörade på mig mina nya Nikes (så snygga men tyvärr lite för stora) och bestämde mig för att ta en promenad. Självklart med reflexer på benen – en billig livförsäkring. Jag hade även en reflex på armen samt en liten lampa som jag fäste i jackan.

Reflexerna på och sedan torsdagsmys med tända ljus

Promenaden avslutades med en sväng förbi ICA eftersom jag behövde köpa mjölk. Jag passade då på att köpa godis vilket, i kombination med tända ljus, fulländade kvällen. Nedbäddad under en mysig filt i soffan kunde jag inte vara annat än nöjd.

Likes

Comments

Min sömn har verkligen inte varit som den borde vara på senaste tiden. Det började nog första kvällen jag jobbade stängning för ungefär två veckor sedan. Efter det har jag inte kunnat varva ner när det varit dags att sova, vilket lett till att jag sovit oroligt och varit trött när jag vaknat. Det är inte alls likt mig då jag nästan brukar hoppa upp ur sängen på morgonen.

Min älskade säng

Nu har jag dessutom haft en förkylning som legat och lurat i bakgrunden. Två nätter denna vecka har jag sovit 10 h, och sedan sov jag ytterligare 2 h på förmiddagen en av dagarna. Jag tror att detta har gjort att jag lyckats hålla undan förkylningen, och då är det såklart värt alla timmars sömn.

Likes

Comments

I mitt första inlägg skrev jag att jag i grunden kommer ha ett kassa-schema på Ica Maxi, men att det kan komma att förändras. Det jag hade på känn då var att min chef hade en lite annan plan för mig och det visades redan i måndags. Då började min anställning "på riktigt" igen, även om jag varit inne och jobbat innan dess. Om jag jobbade i kassan? Nej, nej. Istället fick jag stänga informationen, och därmed stänga butiken. Att vara i informationen är inte mig emot, jag trivs väldigt bra där. Men att jobba stängning är slitsamt då jag studerar på 100 %. 

Så veckan började med studier 08.00 – 15.00 och jobb 15.30 - 23.30. Dagen efter hade jag morgonseminarium, vilket innebar att jag var tvungen att vara på skolan vid 08.00 även då. Jag kan ha svårt att varva ner när jag kommer hem från jobbet och vill gärna få åtta timmar sömn. Detta fungerar såklart inte när jag kommer hem vid midnatt. Men men, förhoppningsvis kommer det inte bli alltför många stängningar för min del, så att jag inte sliter ut mig.

För den som inte vet vad "informationen" är så är det samma sak som "förbutik" och "spelet" som andra kallar det för.

Likes

Comments

I söndags höll Ung Cancer en extrainsatt pärldag för att pärla deras rosa Fuck cancer-armband. Dessa armband säljs särskilt nu under oktober månad eftersom det är den rosa månaden.

Bild på de armband jag pärlade

Jag tycker att armbanden blev så fina och jag bär mitt med stolhet. Armbanden köps i Ung Cancers webshop. Pengarna som kommer in används i organisationen för att förbättra levnadsvillkoren för unga vuxna cancerberörda, dvs. både drabbade och närstående.

Likes

Comments

I fredags åkte jag hem till mamma för att få mysa och spendera tid med henne och fick även med mig Bella och Sven. På kvällen åt vi ostbågar och tre olika sorters chips tills vi hade ont i magen som riktiga fredagsmysare. Vi såg idol men var alla ganska trötta efter den gångna veckan så vi gick och la oss efter att det var slut.

Lördagen började lugnt. Vi åt frukost och såg på nyhetsmorgon. Därefter ville mamma att jag skulle färga hennes ögonbryn så jag gjorde det innan jag och Bella drog ut på en löprunda. Det var skönt att få en dryg timme i skogen och snacka om viktiga saker.

Bild från löprundan

När vi kom hem igen hade mamma lagat lunch till oss. Hon hade varit förutseende och tänkt att det vore bra om vi fick fylla på med energi. Det kan även ha funnits en baktanke med det hela. Efter att vi hade fått vila maten ville mamma nämligen att vi skulle följa med ut i trädgården och hjälpa henne att såga ner ett träd.

Nog var det allt tur att vi var tre Uhlinskor, annars hade förmodligen växthuset följt med i avverkningen. Trädet hängde över växthuset vilket skuggade hela trädgården, varför det nu skulle ner. Mamma började såga, men eftersom hon tagit ner flera andra grenar och stammar under veckan så tyckte jag att jag kunde ta över. Jag blev snabbt trött i armarna, men med många pauser gick det bra. Så jag sågade, mamma stod på en stege vid växthuset och styrde den delen som hängde över växthuset och Bella hade ett rep så hon kunde dra trädet från växthuset. Med metodiskt, och lite nervöst, arbete så löste vi det hela.

Nöjda med vår arbetsinsats gick vi in och fikade drömmar och chokladmuffins innan det var hög tid att göra sig redo för att ta bussen in till stan igen.

Likes

Comments