Header

Nuuuuu kommer mitt "från 2016 till 2017"-inlägg (som vanligt lite i efterkälke)!!! Först när jag skulle börja med detta kände jag mest "vad tusan har jag ens gjort i år?? inget??". Men kom sedan på att jag egentligen har hunnit med hur mycket som helst.

Beskriv året med tre ord: Ganska fint ändå.

Bästa köpet? Ingen jäkla aning helt ärligt? Men typ mina tatueringar kanske? Dom kommer jag ju faktiskt ha med mig ett tag till menar jag.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2016? Oj. Tycker alltid att den här frågan är lika svår. Jag lyssnar ju typ bara på Håkan? Haha. Nej, men seriöst. Lyssnar ju inte på så mycket annat än min spotifylista med svensk musik. Kommer i och för sig förknippa alla låtar jag har hört live under sommaren med året 2016. Har konsumerat så jävla mycket musik det här året. Har ju hunnit med både Bråvalla och Way out West. Men om jag spontant ska välja ut några ("några" haha det spårade ur) låtar så är det kanske dessa:

Vem har du umgåtts med mest? Är så glad att jag kommer svara samma sak på den här frågan även i år. Jag har helt klart spenderat mest tid med världens mest fantastiska människor. Dom som är så fina att mitt hjärta värker av att bara tänka på dom. Dom som får mig att vilja gå till skolan för att bara tanken av att missa en minut med dom ger en svårt att andas. Pratar såklart om mina fantastiska Sneaky bitches. Och inte långt därefter kommer såklart Maja, min bästa partner in crime, som alltis alltid finns där. Har även spenderat en del tid med Sally, som jag tycker jag har kommit mycket närmre det senaste året. Och henne skrattar jag alltid med. Jättejättemycket.

Har du blivit bättre på något? Nja, vette tusan? Antagligen någonting. Men vad skulle det vara? Ska jag vara så tråkig att jag drar till med ungefär samma svar i år igen? Haha, men isåfall är det väl att jag har blivit bättre på att visa känslor. Tror jag? Till viss del i alla fall.

I och för sig hade jag ju även en pangperiod dansmässigt i början av trean. Nästan ingen ångest alls. Det var bannemig ett framsteg.

Vad var extra dåligt med året? Ännu en gång svarar jag mitt jävla mående. Det har gått himla upp och ned. Har stundvis mått jättefint, men stundvis även sämst i hela världen. Pisstråkigt. Men tyvärr blev jag verkligen en människa som inte klarar av livet. Fast hallå??? Samtidigt gör jag ju fan det? Klapp på axeln ändå Joline. U doin fine, u can do this, u great, I love u.

Lärde du känna några nya människor? Ja, det har jag faktiskt gjort.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? En hel del!! Jag började året med att pierca mig. Bara sådär gick jag och skaffade mig en smileypiercing. Strax efter det drog jag till Thailand. Ett land jag inte hade besökt tidigare, men som jag bara måste måste måste tillbaka till. Väl där, på andra sidan jorden, drog jag till med en spontan tatuering??? Hahaha. Och bara ett halvår senare hade min kropp plötsligt sammanlagt fyra tatueringar. Rätt bra jobbat ändå. Fyllde ju 18 också. Det är ju lite coolt. Klippte av mig håret också. Överlevde även två(!!) danssolon. Det var någonting jag på allvar inte väntade mig att göra.

Gjorde någonting dig riktigt glad? För varje dag som går kommer jag mer och mer till insikt om hur otroligt jävla lyckligt lottad jag är. Jag har verkligen så himla mycket fina människor runt mig hela tiden. Och jag vet att jag inte visar det tillräckligt mycket, för dom alla är värda så otroligt mycket mer uppskattning. Jag tror faktiskt inte dom själva vet hur fantastiska dom är och hur mycket dom gör genom att bara existera. Fantastiska Maja till exempel. Jag har aldrig sagt det här till henne, men förra vintern när jag var jättenere och inte alls mådde bra så var vi en dag ute i backen och åkte skidor. Mitt i en sväng, mitt i backen, mitt i allt, så stannar hon plötsligt och frågar mig "Men Joline, hur mår du egentligen?". Jag tror inte själv hon alls reflekterat något mer över den här lilla meningen som för henne antagligen bara var just det. En mening. Men något sånt litet var det inte för mig, för hon såg mig. Och det gör hon alltid. Oavsett om jag mår bra, om jag mår dåligt, om jag vill prata eller om jag inte alls vill prata så ser hon mig. Att hon frågade mig den där frågan mitt i en sväng förra vintern gjorde mig så himla, himla glad. Det var ännu ett bevis på att jag har lyckats samla på mig fina vänner.

Och mina fantastiska fantastiska fantastiska (gråter redan, haha) människor som jag hade turen att hamna i samma klass som i gymnasiet. Fem personer jag tycker så mycket om att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag får på riktigt fysiskt ont i kroppen av att bara tänka på dom eftersom jag känner så mycket kärlek att jag nästan sprängs. Tänk att få ha den turen jag har att varje dag, tillsammans med dom, får skratta så mycket att varenda millimeter i hela kroppen tillslut värker. Att ha turen att få höra ett "VI löser det", istället för ett "det löser sig", när jag nyss hade berättat om något som kanske var helt jätteåthelvete. Tre små ord som egentligen nästan är samma sak, men som ändå fick en helt annan innebörd genom att dom formulerades så. Med dessa personer vet jag att jag aldrig, aldrig skulle behöva gå igenom någonting ensam om jag inte vill. TACK livet för att just jag fick chansen att lära känna dom här. Jag skulle egentligen kunna skriva en hel bok om dom var för sig. Men jag måste sluta nu om jag inte ska gråta ihjäl mig, haha.

Största framgång på det privata planet? Vet inte riktigt. Det är väl mycket som har blivit bättre över lag. Men känner mig dock rätt vilsen just nu i alla fall.

Vem saknade du? Personer som inte alls längre närvarar på samma sätt i mitt liv som dom en gång gjort. Sånt gör ont.

Och Pepsi såklart. Tror inte ens jag har nämnt det här förut, men i mars blev vi tvungna att ta bort våran fina, jättegamla kanin eftersom han blev sjuk. Men jag antar att vi får vara glada för de 13 åren vi fick med honom ändå (alltså kaniner blir ju typ 7 år???). Fina fina Peppan Persson<3

Vad var extra bra? Att skratta så mycket att man måste vika sig dubbel, en sen natt/tidig morgon, på en spårvagnsstation. Att 03:04 uppleva mer på en minut än vad någon annan hunnit göra. Att trängas i ett alldeles, alldeles, alldeles för litet tält, med alldeles för mycket packning på Bråvalla. Att skriksjunga med i låtarna som spelas ur bilens radio under roadtripen. Att skratta tills man får ont i magen, tårarna sprutar och det inte längre kommer något ljud. Att få krama någon och känna att oj vad mycket jag tycker om den här människan. Att leka kurragömma på Elgiganten. Att spela kinaschack, och mitt i en skrattattack börja gråta på grund utav att man är så tacksam. Att gå runt i kvällssolen dagen innan Håkan Hellström och känna hur hela staden laddar för kommande kväll. Och att sedan stå längst fram på Ullevi med 70 000 andra människor bakom sig. Att stå i det sjukaste PISSREGNET i Göteborg men ändå vara så jävla nöjd för att allt är så fint ändå. Att äta härliga hönö mitt i natten och skratta tills man sätter gurka i halsen. Och så himla, himla, himla mycket mer.

Har du haft ett förhållande under 2016? Nej. Jag tror inte jag kan med sånt där.

Vad önskar du att du gjort mer? Inte haft så mycket ångest. Men det är ju något som bara är lätt att säga. För vad ska man göra liksom? Hade jag själv kunnat välja hade jag såklart valt att inte känna en enda ångestrelaterad känsla.

Vad var din största tabbe 2016? Typ samma sak som förra året. Att jag suger på att ta tag i saker och blir mer stressad än vad jag redan är. Och kanske att jag är svindålig på att leva i nuet. När jag egentligen mår bra och har det kul så har min hjärna nån sjuk inställning som säger "kom igen Joline, tänk på ALLT du kan komma på som är sorgligt och tråkigt och som ger dig ångest!!! :))))". Samt att jag ALLTID har ångest över ALLT i förväg. Det är jättetråkigt. Måste verkligen jobba på det..

Vilka ser du som de största händelserna under året? Typ alla resor som Thailand och alla festivaler. Och tatueringarna kanske?

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Inte ödsla tid på dom som inte förtjänar det. Och lära mig att säga nej. Det är helt okej att inte vilja/orka/whatever. Det är okej.

Vilka är dina absolut sjukaste minnen från 2016? Har jättemycket märkliga grejer på lager. Men inte ens 1% av dom skulle vara okej att skriva här. Nog för att jag brukar dela med mig av rätt mycket här, men nån måtta får det va.

Vart reste du under 2016? Thailand, Göteborg (tre gånger<333), Norrköping för Bråvalla, Örebro och typ Mariestad.

Vad kommer du sakna från 2016? Jag vet tyvärr redan nu att jag i höst kommer att sakna att träffa mina fem favoritpersoner minst fem dagar i veckan. Usch, vill inte ens tänka tanken. Mitt hjärta kommer gå sönder.

Vad spenderade du mest pengar på? Mat skulle jag tro. Helt klart.

Och slutligen, vad är dina planer inför 2017? Och tror du att det här året kommer bli lika bra som föregående år? 2016 har varit, som jag sa i början av inlägget, ganska fint ändå. När jag läser igenom hela listan påminns jag verkligen om att jag har fått uppleva så himla mycket fint, och att jag är så jäkla lyckligt lottad. Och precis som jag sa förra året är nog det här mitt bästa och sämsta år hittills. Fast så kanske man alltid kommer att säga? För jag minns fasen knappt vad jag gjorde förra veckan, så hur ska jag då kunna jämföra hela år med varandra.

Och om jag tror att 2017 kommer att bli lika bra som 2016? Ja, förhoppningsvis. Som sagt så tror jag nästan alltid att varje år kommer vara ens bästa och sämsta hittills. För även om det jämt händer det skitsaker som drar ner en på botten, så händer det ju lika ofta fina saker också. Så även om jag vet att det här året kommer innehålla så jävla mycket separationsångest och vilsenhet och andra tråkigheter, så vet jag att det kommer bli det bästa året i mitt liv också. Jag ska ju förtusan ta studenten?? Och åka på studentresa? Och gå en sista fantastiskt jättebra termin?? Och umgås med fantastiska människor?? Och träffa nya människor?? Och se Håkan ännu en gång? Och UPPLEVA?? Och hur fint låter inte det???

Likes

Comments

Idag har varit en bättre dag än igår. Efter en helt okej skoldag har jag städat lite samt hängt med Sally. Hon ringde och frågade om hon kunde kika förbi när hon ändå var ute och svängde. Så hon kom hit och vi pratade, åt mat, kollade på tv, åt kakor och lyssnade på en SKAM-låt 100 gånger i rad. Trevlig onsdag alltså.

Imorgon kommer mamma och Anna hit och myser. Vi ska gå ut och äta, sedan ska de sova här och passa på att shoppa innan vi åker hem tillsammans på fredag. Ska bli supermysigt!

Nu är det dock dags för mig att sova.
Natti natti!

Likes

Comments

Idag har inte varit den mest jättekalasiga tisdagen i mitt liv direkt. Ganska så rejält okalasig till och med. En jätterörig skoldag och en massa andra röriga saker utöver det. När jag kom hem från skolan var jag helt, helt slut. Så jag använde min sista energi till att ät två kakor, och la mig sedan i sängen och sov i tre timmar istället för att vara vaken och behöva tänka på allt. Trots de där tre timmarna är jag hur trött som helst nu. Så ska nog gå och lägga mig snart igen. Har sovmorgon imorgon i alla fall. Åtminstone någonting kul att se fram emot:))

Likes

Comments

Första skoldagen var rätt okej ändå. En kort lektion, sminkkurs-ish på Dalateatern, lunch på MAX, danslektion (var faktiskt himla skönt att få röra på sig igen) och sedan slut för dagen. Vid åtta gick jag och Maria och hälsade på hemma hos Amelie i några timmar. Hon har precis flyttat till Falun så vi kikade in för att titta på lägenheten. Det var jättemysigt att bara sitta och prata ett tag. Och det kändes så himla mysigt att ha Amelie så nära att man bara kan gå dit och umgås lite. På en måndagskväll liksom.

Nu är jag dock så trött att ögonen går i kors. Vet knappt vad jag har skrivit här ovanför. Måste verkligen sova nu. God nattttttttttt

Likes

Comments

8 januari 2017 01:47

Och så hatar jag mig själv, fast det var du som gjorde det.

Likes

Comments

Idag ska jag åka tillbaka till Falun igen. För första gången på en månad. Känns jättekonstigt?? Känns verkligen som om att det har varit ett helt sommarlov. En hel evighet. Dock känner jag mest nej angående att åka tillbaka. Vill inte alls faktiskt. Vill gå hemma i Sälen i pyjamas och bara mysa i några veckor till. Men jag ska i alla fall få åka bil med Maja och Sally till Falun ikväll. Det ser jag ändå fram emot. Att bara få sitta ner och prata med dom. Det var längesedan.

Likes

Comments

Jappppppp here it is!!
Jag drog alltså till med min femte tatuering idag! Har nämligen varit sugen på en större tatuering än mina tidigare ett tag, så nu tyckte jag att det var dags. Är jättenöjd verkligen!! Älskar händer så himla mycket, det blir alltid så himla himla fint. Och rymd såklart. Nej, det här känns mycket bra måste jag säga.

Likes

Comments

Är på tatueringsmässan idag igen och gissa vem som snart ska tatuera sig i alla fall??

Likes

Comments

Det har varit så himla fint väder idag?!?!? Men kallt dock...

Idag har jag inte gjort så mycket alls känns det som, samtidigt som jag ändå gjort en del. Har varit på promenad med hunden, varit på banken och fixat min bankdosa, fikat på Bullans med familjen och suttit på mammas jobb och läst ut min bok till svenskan.

Nu har vi precis ätit klart och ska strax bege oss upp till fjället för tatueringsmässan som är här nu. Är allt lite sugen på flera måste jag säga. Men om det blir nått för mig nu vet jag inte. Däremot ska kanske mamma göra någon liten. Vi ska helt enkelt upp och kika lite i alla fall.

Likes

Comments

Jag tror jag tog ett klokt beslut när jag bestämde mig för att stanna hemma. Inget Vemdalen för mig alltså. Tråkigt, men jag tror verkligen inte min kropp hade orkat med det. Hostar, snorar och snyter mig ju bara hela tiden.

Men mitt i allt har jag ändå en nyhet som är kul. JAG HAR EN NY TELEFOOON!! iPhone 7 chillar numera i min hand. Känns rätt bra måste jag säga. Den är dock STOR jämfört med min femma. Men vi ska nog komma överens. Så idag har jag ägnat kvällen åt att styra upp min nya kompis med appar och kontakter och allt vad det är. Så i och med detta telefonbyte har jag även panikredigerat bilder som har legat i VSCO, i gamla telefonen, och väntat i månader. Alltså kommer det nog så småningom en massa throwback-inlägg från sommaren. Men det kan väl kanske vara trevligt det med.

Nattinatti.

Likes

Comments