Hej alla fina läsare!

Idag beslutade jag mig för en grej jag tänk på en längre tid. Jag ska bli Vegetarian. Tänkte böra med att berätta om vad jag kommer utesluta ur min kost och sen berätta lite tankar kring mitt beslut, varför JAG valde att bli Veggo och liknande och den anda delen kommer handa om att äta ekologiskt.

Vad kommer jag att utesluta ur min kost?

Jag kommer all utesluta kött (läs oxe, gris, kyckling,) Fisk och skaldjur (läs all typer av fisk, räkor, kräftor, musslor och liknande) samt ägg i den bredd det går.

Varför valde jag att ta detta beslut?

Kött äts idag i en alldeles för stor och ohälsosam utsträckning. Det är varken sunt för dig, för djuret eller för våran miljö. Kött är något jag känner att jag kommer att kunna klara mig fint utan då det vegitaiska utbudet är enormt och i många fall mer varierat än en kost innehållande kött. 

Djuren vi äter idag proppas i med antibiotika av anledning till att djuren står väldigt tätt intill varandra och på de sättet sprider virus och infektioner till varandra. Djuren antibiotikabehandlas i förebyggande syfte. Vart tror du att medicinen tar vägen? Jo, ut i djurets kropp, blod, organ och köttet såklart. Denna antibiotikan får vi människor sedan i oss vilket inte är bra alls. 

Jag tror att jag kommer att må bättre av en kost uteslutande kött. Min mage kommer förhoppningsvis sluta vara uppblåst och svullen. Tror in energi kommer vara högre och att det kommer vara enklare att nå mina mål inom träningen med en bättre kost som jag kommer att må bättre av.

Detta är bara få anledningar till mitt beslut om att bli 100"veggo!

Varför EKO?

​Ekologik mat är bra mat, besprutad mat borde inte få ätas så är de.

Maten som är besprutad är giftig. Ett exempel jag kan ta utifrån egna erfarenheter är när jag var i fruktavdelningen på ICA butiken där jag jobbar. Detta var en varm dag i somras så jag valde att arbeta i en kortarmad skjorta. Bananerna behövdes fylla på så jag började plocka upp dem oekologiksa bananerna. 

När jag var klar känner jag hur det kliar på händer och underarmar var av jag kollar ner och få se stora röda blämmor på mina underarmar, 

Den reaktionen jag fick av bananerna är vad du får i dig varje gång du äter en besprutad produkt. Det som hände på mina armar är väl ingen biggie, men tänk dig samma reaktion i din magsäck och dina tarmar! Inte lika kul va?

​"Men Joline EKO är så mycket dyrare"

​Please håll käften på ren svenska. Ekologisk mjölk är 1 krona dyrare än den vanliga mjöken! Om du betalar en krona mer bidrar du till att kossorna får ett drägligt liv med bra mat och att bönderna som har hand om djuren mår bra!

EKO råvaror kostar på sin höjd 5kronor mer än mat som inte är ekologisk. Läs genom inlägget en gång till och tänk igenom era matvanor!

Peace and love <3<3<3Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hör kommer ett inlägg dör ni får veta lite oviktig information om mig :)


1: Vad har du på dig? Mjukisbyxor och en långärmad tröja bara! :)
2: Någonsin varit kär? Ohja
3: Någonsin haft ett jobbigt break up? De har jag
4: Hur lång (kort) är du? Jag lever mitt liv 162cm ovanför jorden.
5: Hur mycket väger du? Ca 50kg om det är viktigt att veta
6: Några tatueringar? En hittills men en spoiler (den 26 januari lägger ja mig under nålarna igen)
7: Några piercingar? Navlen och en industrial piercing.
8: Favoritartist? Håkan Hellström
9: Favoritlåt? Ingen aning.
10: Hur gammal är du? 17 med 18 om 18 dagar
11: Någonting du letar efter hos en partner? P har redan att jag söker <3
12: Hur lång tid tar det för dig att göra dig i ordning på morgonen? ca 30 minuter
13: Anledningen till att du började blogga? Är en rastlös jävel som inte har något bättre för mig
14: Plats du vill besöka? Bora Bora och Bahamas
15: Är du kär? Som fan

Från början var de ca 50 frågor men valde att korta ner den efter som att det är väldigt segt att läsa 50 frågor!


Peace and love<3<3<3Likes

Comments

Godmorgon :D

Kom precis från ytterligare en körlektion precis, helt underbart och även idag stod det repetition på schemat, allt gick fint. de enda jag har lite problem med är att parkera men det ska jag nog lösa tror ja:)

Sov lite för länge imorse, där av min frisyr men sak jag var ärlig är det min favorituppsätting för tillfället, snabb, enkel och jag får bort håret från ansiktet, Hur bra är inte de? :D

Dagen idag blir lugn och ikväll ska jag dra och träna med P. Tror jag ska köra ben och rumpa idag vilker jag själv tycker är svinkul!  Ska försöka fota lite under träningen så kan det hända att det kommer ett separat inlägg om träningen, antingen idag eller imorgon!

Senare idag är det mycker möjligt att det kommer upp mina top-5-händerlser 2015" och även en tag när ni går lära känna mig bättre!

Peace and love <3<3<3


Likes

Comments

Hejhej!

Kom precis hem från min körlektion som jag haft nu på morgonen. Idag stod det repetition på schemat och det gick jättebra! Dock var de jävligt läskigt att köra pga all halka! Men det löste sig, uppkörningen närmar sig men är ännu inte bokat och 18årsdagen är jävligt nära, idag är det exakt 19 dagar kvar tills jag är myndig och det känns helt fantastisk, längesedan jag var såhär taggad för en födelsedag! :D

Nu tänkte jag sticka ner och köpa en Celcius och ladda upp för några timmar av körkortsteori, jag må hata teorin och ja må få prestationsångest från helvete av den men som sagt den måste också göras..

Kommentera gärna vad ni skulle vilja läsa om så att jag på så sätt kan utveckla bloggen!

Peace and love

Likes

Comments

Hej igen!

Trots en oplanerad dag blev dag blev den ändå bra! Jag och pappa tog en spontanare ner till centrum och kom hem med guitar hero, så på det sättet har jag spenderat min eftermiddag! Fan va kul de var!! Anars blev det en lugn dag!

Kläderna idag blev väldigt enkla noch som ja brukar säga "black is my happy colour". Ett par enkla svara jenase från Cheep Monday och en turtulneckd tröja från HM med trycket "i'm not sorry".


Detta får bli det sista ni hör från mig idag!

Peace and love!

Likes

Comments

Heeej!

Tänkte nu lägga upp lote bilder som summerar mitt 2015!

Lite senare kommer det även komma komma "top-5-bästa händelser 2015"

Enjoy!


Likes

Comments

Godmorgon! :D

Precis tryckt i mig lite frukost och sitter nu och sippar på en nocco efter ett härligt morgonpass på gymmet. Idag la jag fokus på ryggen, det kändes bra och jag kände mig stark! :) Rygg är det som jag personligen tycker är roligast och träna, vet inte riktigt varför men ja känner mig bara extra stark i ryggen haha!

Idag har jag inte några planer. Blir väl antagligen att plugga körkort eftersom att körkortet är jävligt nära nu, bara teorin som halkat efter lite så måste plugga ikapp men annars blir det nog en lugn och härlig dag! 

Vi får helt enkelt så vad jag gör med denna dagen men du får hålla utkik här för mer inlägg kommer idag, de kan jag lova! :)

Peace and love


Likes

Comments

Hejhej!

Joline heter jag och jag är en glad och sprallig tjej på 17 (snart 18) vintrar som spenderar mitt liv i Borås. Denna Idé med att starta en blogg var väldigt spontant och oplanerad, men lite så ja rullar. Bloggen och designen på inläggen osv är inte det vackraste ni skådat tror jag men chilla lite jag måste få lära mig:)

Här kommer ni att få läsa om det mesta som rör en 17åring. Men jag ska försöka att inte vara en i mängden utan sticka ut, skiva om saker folk inte vågar ta upp. Jag tror att en blogg kan vara ett forum för mig att skriva av mig när huvudet kokar av tankar. Mode, inredning, träning och smink/hår är även en stor del av min vardag så det är även sånt du kommer att få läsa om!

Välkommen med på min resa!

Peace and love

Likes

Comments