Var på en föreläsning med Henrik Fexeus på Skövde Stadsteater igår. "Din sociala superkraft" hette den. Så rå och ärligt beskrivning om hur vi kommunicerar med varandra och tar emot information. Egentligen skulle man väl nästan kunna säga att Fexeus rätade ut alla frågetecken och kasta bort alla obekväma "regler" man lärt sig från den ena och den andre retoriken. Väldigt pedagogiskt, påläst och unikt. Jag fick en helt annan syn på mig själv, mitt beteende, mina känslor och människor i min omgivning - då bara till något positivt!

(Bilden är tagen ur Henrik Fexeus föreläsning)

Fexeus pratade mycket om hur vi kommunicerar som bäst med varandra, med såväl röst, kroppsspråk och skrift. Hur vi reagerar när vi inte kommunicerar med andra människor, där forskning visar att det kan utvecklas till depression. Men ändå så har vi "inte tid" att träna, träffa kompisar eller familjen.

Om ni tittar på bilden ovan så ser ni hur galet mycket skärmtid vi lägger ner per år. Onödig skärmtid till absolut ingen som helst nytta. Jag har, som idag när jag varit helt själv hemma, spenderat sååå mycket tid vid datorn, tvn och mobilen. Vilket resulterar i att jag blir trött, fast samtidigt raslös, lätt irriterad, otålig, stressad, etc. Helt utan anledning så blir jag det när jag sitter för mycket vid skärmen.

Med tanke på den forskning som Fexeus berättade om i föreläsningen och den bild över vår fördelning av tid under ett helt år, så vill jag faktiskt inte lägga mer tid framför än skärm än vad jag behöver. Jag behöver inte gå in på Instagram 200 gånger på en dag. Jag behöver inte kolla alla youtubeklipp på youtubers jag inte ens gillar, för att sen kolla på exakt samma klipp 1, 2 eller kanske 3 gånger till för att jag bara hade det som ett brus i bakgrunden innan. Jag behöver inte läsa och hänga med i allt som står på Facebook. Det behöver inte hända något 24/7. Jag behöver inte mer onödig skärmtid. Därför ska jag försöka fokusera min skärmtid till mitt jobb och kolla en gång på varje media jag har, endast om jag har tid.

Gillar

Kommentarer

Efter många månaders förberedelser kan jag nu stolt presentera Donvikk Design. Donvikk Design inriktar sig på fotografering och grafisk formgivning med specialinriktning på CV och personligt brev. För dig som vill föreviga de viktiga ögonblicken eller få din framtida arbetsgivare att lägga just ditt namn på minnet. Oavsett vad du söker, som privatperson eller företag, så finns Donvikk Design här för dig. Du är välkommen att höra av dig till info@donvikk.com eller besöka hemsidan www.Donvikk.com

Gillar

Kommentarer

Oj, här har det ekat tomt i några dagar. Jag har känt mig så himla konstig i kroppen och jag börjar förstå varför nu. Jag har slarvat med rutinerna och jag är verkligen helt förstörd över det. Så nu ska jag försöka komma tillbaka till rutinerna igen, även om det är sjukt svårt att bara vända sin tidigare rutin på en natt...

Men, jag tänkte berätta lite om fredagen. Ridskolan anordnade en klubbtävling som jag och In Time var med på. In Time B som hon heter, är ett 6årigt sto som ägs av ridskolan. Supergo häst med mycket arbetsvilja, som tar i för kung och fosterland när hon hoppar.

Vi hoppade då 60cm och 70cm clear round och var felfri i båda klasserna. Hon gjorde väldigt bra ifrån sig i båda klasserna och slängde in några glädjeskutt i andra klassen. Lite väl framåt men det gick ju bra ändå, det var tredje gången jag red henne i fredags så jag har inte hitta alla knappar än. Men jag är riktigt nöjd och det var så himla roligt. Vet inte vem som hade mest kul av oss två.

-------

Nu är det dags för mig att återgå till arbetet. Har fått i mig min gröt och varit på promenader med Theo så nu börjar jag äntligen känna mig som mig själv igen!

Gillar

Kommentarer