Har varit lite frånvarande idag. Gårdagens pokerkväll var supertrevlig, även om jag inte höll mig kvar i spelet särskilt länge så var det roligt. Första gången jag spelar poker någonsin så jag för smygträna lite tills nästa gång.

Ja, men som rubriken lyder så fyller jag ju faktiskt år idag. Hela 20 år blir jag, vilket känns ganska konstigt faktiskt. Ska jag vara vuxen nu!? Så dagen började med mysfrukost som Christoffer fixade tillsammans med rosor och sen tog vi en promenad på stan och kikade i butiker. Jag känner ju knappt några i Skövde och Christoffer är mitt under den tuffa dieten innan tävling så jag vill inte göra något stort av min födelsedag. Jag tar hellre en mysig dag tillsammans och bara umgås så kan vi hitta på roliga saker sen när det finns tid och möjlighet!

Sen har jag varit i stallet och ridit. Bästa Topp alltså.... det kändes som att han läste mina tankar idag. Det jag tänkte, kopplat min kropp ihop och Topp blev resultatet. Så jag är så nöjd som man kan bli. Trimmade lite i paddocken, red lite samma övningar som igår, men stämde bara av att det hade gått in hos honom. Dock med inslag av lite halter, ryggning, volter, rakt spår, etc. Just för att han inte ska tro att det bara är att lära sig ett mönster, utan det är mig han ska lyssna på. Avslutade passet med att stämma av gas och broms i galoppen. Han tyckte det var otroligt jobbigt att sätta sig på bakbenen och protesterade med några bocksprång, men vi tog oss igenom det och det blev riktigt bra tillslut. Men där har vi något att träna på!

Nu ska jag och Christoffer mysa ner i soffan och tänker mig att han ska få killa mig på ryggen, födelsedagsbarnets ord är lag! 😉

Gillar

Kommentarer

Innehåller affiliate-länkar

Hemma igen, efter nästan 6 timmar i stallet. Vart tog tiden vägen!? Snart behöver jag göra mig iordning inför pokerkvällen men först ska jag kika in här. Kan börja med att visa lite vad jag köpte på Hööks. Som jag skrev innan så skulle jag köpa bruna benlindor. Hittade dessa combi lindor från FairField. Kombinationslindor är en blandning mellan en fleece- och en elastisk linda, där den första halvan av lindan som är närmst hästens ben är i fleece och andra halvan är elastisk. Sjukt smart och praktiskt, ger ett bra stöd och man slipper att all smuts utifrån hamnar på fleecet som är omöjligt att få bort sen...

Första gången jag lindar ben på säkert 5år eller något... inte det snyggaste men övning ger färdighet! Men om man bortser från det och att det är ett bra stöd för hästens ben så tycker jag det är en galet snygg kombination.

Älskar älskar ÄLSKAR färgerna och designen på det nya schabraket!! Är dock osäker på om det passar Topp? Vad tycker ni?

Tycker du att Topp passar i sitt nya schabrak?

Min lilla prins har lite svårt för det här att lugnt och fint ta till sig det man ska göra, han är inte så uppmärksam på vad man ber honom om. Om man upprepar sig eller säger åt honom för att han inte lyssnar så blir han arg och stretig istället och flyger gärna i luften. Men all den energin och power'n han har i kroppen vill ju jag kunna vända till något positivt. Men för att kunna göra det behöver han bli fokuserad. Tanken med Topp är att han ska bli väldigt välriden och kunna mycket, såväl i dressyren som i hoppningen.

Så idag fortsatte vi på gårdagens övning genom att från ridspåret göra en skänkelvikning in mot medellinjen, några steg rakt och sen skänkelvikning ut på spåret igen. Men idag kombinerade vi det med några fler övningar just för att han verkligen noggrant ska lyssna på mina skänklar och vikthjälper. Men även jag fick träna på att hålla fokus och verkligen rida varje litet steg, för så fort jag tappar fokus så har jag även tappat honom.

(Bilden ovan visar övningen när man börjar göra skänkelvikningarna i trav)

Jag börjar med att rida övningen i skritt, där jag rider på spåret. På den ena långsidan gör jag en halvhalt för att sen flytta Topp undan min vänstra skänkel in mot medellinjen. Fångar upp med en ny halvhalt och lägger till båda skänklarna jämnt kring vardera sida och rider rakt fram. En ny halvhalt och sen flytta undan för höger skänkel ut mot spåret. På spåret börjar jag att trava och vänder snett igenom i nästa hörn, där jag sen är noga med att rida in i avsaktningen. Att dra sig till en avsaktning eller för att stanna kommer bara göra att hästen stretar ännu mer och tappar formen. Då skrittar jag några steg för att sen rida in i igångsättningen, även där för att hästen inte ska tappa formen och bara rusa iväg. Sen kommer jag ut på spåret mot kortsidan och vid A eller C så rider jag in i halten för att sen komma fram i skritt och fortsätta med samma övning fast spegelvänd. Sen går jag över till trav och gör hela övningen i trav.

När jag väl börjar att galoppera så gör jag samma övning i trav men när jag vänder snett igenom så fattar jag galopp någonstans innanför spåret, bryter av på medellinjen och skrittar eller travar för att sen fatta galopp igen innan spåret. För att klura till det lite kan man fatta olika galopp varje gång i första fattningen, för att få hästen att lyssna ordentligt på vilken galoppskänkel man ger.

Den övningen körde vi idag, vilket var enormt givande för både honom och mig. Vi gjorde faktiskt en till övning också som även den har med galoppfattningar att göra. Topp kan galoppskänkel, men han fattar den galopp han känner för. Därför övade vi genom att rida upp på medellinjen och någonstans i mitten fatta den galopp jag talade om för honom att jag ville ha. Till en början protesterade han enormt, den där vänstergaloppen är sjukt jobbig om man frågar Topp. Men tillslut kom han över det och vi började att variera höger- och vänster galopp!

Kan verkligen rekommendera den typen av övningar som jag gjorde idag. Dom är riktigt bra för både häst och ryttare!

Gillar

Kommentarer

Godmorgon på er!

Äntligen är det helg och det står en massa roligheter på schemat. Jag ska snart åka till både Hööks och granngården och handla lite, har hittat mitt drömschabrak som jag bara MÅSTE ha och ska därför skynda mig dit tills dom öppnar på Hööks så att jag får tag på ett haha. Sen åkta till granngården och köpa spån. Sen bär det av mot stallet för att fixa åt Topp och rida, hem och blogga och sen dra iväg på pokerkväll. Jag har aldrig spelat poker i hela mitt liv så jag har inte allt för höga förväntningar på min insats.

Tills vi hörs igen bjuder jag på lite peppande musik!

Gillar

Kommentarer