Header

Allmänt

Just nu har jag en hel del med skolan och snart ska jag ju även flytta igen, jag kommer inte ha tid eller ork att blogga. Därför känns det bättre med att gå ut med en bloggpaus istället för att bara strunta i att blogga. Har så mycket planer för lägenheten/huset jag kommer flytta in i och vill att ni ska få vara med på det, så jag tycker att vi taggar upp till det tillsammans och syns i mitten av oktober igen <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon alla <3

Nu har jag kört ett par riktigt sjuka pass på gymmet på raken, är sällan jag känner att varje pass sitter efter varandra och att jag åker hem helt slutkörd. Men den här veckan har varit så grym, så igår efter gymmet blev det en riktigt stor tallrik med massor med gott! Kryddstark kyckling, ris, mangoraja, babyspenat, tomater, fetaost och keso. HUUUR GOTT!?

Men idag tar jag en vilodag med massor av plugg. Har dock inte lika mycket ångest och har inte känslan av att jag absolut inte vill, så ska ta vara på den här energin nu!

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon alla! <3

Vaknade på en så bra sida idag, känner mig så lugn och harmonisk i kroppen på något vis! Däremot har jag träningsvärk i seriöst hela kroppen förutom vaderna och magen, sen är armarna ganska så lindriga. Så idag blir det att åka och träna armar och man kanske skulle köra lite mage, fast det är ju så sjukt tråkigt haha!

Annars idag är det som vanligt plugg som står på schemat. Har en hel del att göra nu men det kommer jag givetvis göra i sängen under täcket med en Protein kaffe från Nocco!

Likes

Comments

Allmänt, Träning & hälsa

Oj, det var nog den jobbigaste rubriken någonsin att skriva, fast varför har jag däremot ingen aning om. Varför skulle det vara så konstigt eller svårt att älska sig själv? Då menar jag inte bara på utsidan, utan på insidan också. Det är betydligt lättare att säga alla saker man är dålig på eller tycker illa om med sitt utseende än vad man faktiskt tycker om, därför tänker jag göra det svåraste som finns... att berömma mig själv! OCH!

Jag utmanar er att göra samma sak!

Kommentera nedan och reflektera över dina fina och fantastiska egenskaper, eller skriv upp det på en lapp och sätt upp någonstans i hemmet. Varje gång du känner dig nere, så kolla tillbaka på lappen!

På utsidan....

Har jag väldigt fina ögon! Jag får mycket beröm för mina extremt blåa ögon och tycker dom är sjukt fina, speciellt när solen ligger på

Mina markanta kind- och käkben! Jag kanske ser lite maskulin ut, men tycker det är sjukt snyggt med väldigt markanta drag i ansiktet som jag då har

Mina bröst! Jag har sjukt fina bröst, stora och fasta. Hänt flera gånger att folk frågat om dom är fake haha

Mina händer! Jag har väldigt feminina och fina händer som jag tycker väldigt mycket om, därför jag ofta har med mina händer på bild.

Min rygg! Eftersom jag tränar en del så har jag lyckats bygga en snygg rygg, och snyggare ska den bli

På insidan...

Jag är en bra lyssnare! Jag lyssnar gärna på andra och tycker om att hjälpa andra till den mån jag kan. Jag har fått känslan av att folk tycker det är lätt att prata med mig om saker och ting

Jag är väldigt hjälpsam! Oavsett vad det är, när eller hur så brukar jag alltid ställa upp så gott jag kan.

Jag är duktig på att skriva! Jag älskar att skriva och vet innerst inne att jag är duktig på det, med reservation för vissa stavfel eftersom jag skriver så snabbt på datorn och har inte tålamodet att kontrollera vissa stavfel eller grammatiska fel.

Jag är duktig på att fota! Jag har en estetisk sida, även om den sitter väldigt långt inne ibland. Jag tycker om att fota och skapa, jag tycker att jag har ett öga för att hitta den "Perfekta bilden".

Jag är sjukt driven! Jag har massor av mål och drömmar, sen om dom går vägen eller inte är en annan femma. Jag lever fullt ut på mina mål och drömmar, men dessvärre har jag inte alltid orken att genomföra dem.

Likes

Comments

Allmänt

Kom precis hem från jobbet för att äta lite lunch innan jag ska tillbaka och jobba. Har en hel del som behöver göras idag med jobb, skola, planering och sen ska jag faktiskt åka och titta på en ny lägenhet. Jag ska flytta hem till Dalarna igen och är inte alls särskilt sugen på att bo hemmas hos pappa faktiskt. Därför har jag letat lägenhet och nu hittat en 2a i Mockfjärd som jag ska åka och kolla på idag, vilket ska bli riktigt roligt! Hoppas verkligen att det kan vara något för mig. Kommer behöva planera hur jag ska få hem mina möbler från Skövde också, eftersom brorsan gjort illa sitt knä så kan han inte hjälpa mig. Så lite sånt smått och gott ska jag pyssla med idag. Har även funderat på ytterligare ett blogginlägg som jag är sugen på att skriva. Efter blogginlägget igår om "Ohälsosamt hälsosam " och den bra respons jag fått på b.la. Facebook fick jag en riktig kick att fortsätta skriva, vilket jag inte haft på länge <3

Likes

Comments

Träning & hälsa

Idag är vi mer hälsomedvetna än någonsin förr. Trender, tips och annat inom hälsa exploderar i våra flöden på sociala medier. Kost och träning är a och o för oss, men går det att bli för hälsosam? Jag vill börja med att vara tydlig med att jag inte är varken läkare eller dietist, men jag tror inte man behöver vara det för att förstå hur sjukt vårt beteende faktiskt är.

Kan vi ha påbörjat en ny typ av ätstörning, en slags socialt accepterad ortorexi? Varje dag ser jag nya typer av trender i form av kost, kosttillskott och träningssätt. Visst är det viktigt att leva hälsosamt och ta hand om sig själv och sin kropp, men ska man göra det helt gränslöst? Sociala medier är vår största bov till mycket ohälsa, både fysiskt och psykiskt. Vi blir medvetna om vad som är hälsosamt och inte, tror vi i alla fall. Mot vilken forskning eller relevant fakta kan profiler på sociala medier stödja dom olika kosttillskott, dieterna eller dom matvanor dom uppmanar och visar för sina följare och som företag betalar för att nå ut med via människor på sociala medier som har mycket följare.

För att ta ett exempel ( utan att nämna några namn ) ; Så finns det en stor bloggerska/youtuber som, om jag inte missminner mig, utbildat sig till personlig tränare och hennes sociala medier består till mestadels av träning, hälsa och veganism. Hon är en förebild för många unga tjejer och killar därute och det är väl helt fantastiskt, MEN! För bara några månader sedan halkade jag in på hennes youtube-kanal, där jag ser något om en "Banan Detox" och nyfiken som jag är undrar jag vad detta kan vara. Banana Island, som detoxen heter, innebär att man under 3-30 dagar äter endast bananer, och lite grön spenat om man tycker om det. Som tjej ska man äta 25st bananer om dagen och som kille 30st.

Det kan inte bara vara jag som rynkar pannan och funderar på vem som kommit på detta vansinne. Nej, det är inte bara jag efter att ha läst hennes kommentarsfält så är det många fler som inte tycker det är riktigt klokt. Dessutom får jag en stor klump i magen, när en 14årig tjej skriver och undrar om hon kan köra detoxen eftersom hon är så sugen på att prova. "Jag är 14 år och tränar ungefär 4 dagar i veckan om inte mer. Är jättesugen på den här detoxen och jag undrar om du skulle rekommendera det. Vet att du sa på din yt att du inte rekommenderade den till någon under 18 men är verkligen supersugen" Det är en tjej på 14år... 14år! Kan vi smälta det? Dessutom tror jag inte hon är den enda av den här bloggerskan och youtuberns yngre följare som också tänker att det kanske går bra ändå även om man helst ska vara över 18år. Nu kan ju jag visserligen tycka att ingen ska gå på en "Banan detox" oavsett ålder.

Det var bara ett av många exempel, men det är ingen som reagerar särskilt starkt på det. För det är ju en hälsosam grej, för det har ju en känd profil på sociala medier sagt. Men när man börjar plocka isär vad som faktiskt kan klassas som hälsosamt och vad som bara är rent påhitt och galenskap, så börjar man förstå att det är mycket i den där instagrambilden eller Facebook-inlägget som inte är särskilt hälsosamt i alla fall!

Det jag vill komma med inlägget är att dra ner ett hack på hälso-hetsen. Vi har tappat begreppet "Att må bra" som hälsa stod för innan. Ta ett steg tillbaka och dra på dom kritiska glasögonen när det kommer till träning och hälsa, för det har blivit en trend och trender är lätta att tjäna pengar genom. Det viktigaste är att man själv mår bra och hittar något som fungerar för en själv. Testa sig fram, absolut! Men också sätta en egen gräns för vad som är hälsosamt och ohälsosamt hälsosamt!

Likes

Comments

Instagram @jolinberg