Header

Allmänt

"Vad är det för sjuk värld vi lever i?" Det är en fråga som jag ställer mig själv flera gånger dagligen. Jag vet knappt hur jag ska börja, det finns så mycket jag vill skriva. Detta är ett personligt inlägg, där jag nu har kommit till en punkt där jag bara vill kräkas på människor och allt vad sociala medier heter. Jag känner att jag behöver vara brutalt ärlig, och jag kunde inte bry mig mindre om vad reaktionerna blir på det här inlägget.

Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen, vi är en generation som är uppfostrade med bomull och tröstpriser. Vi är bortskämda snorungar som inte kan ta ansvar för något själv och skyller allt på alla andra. Vi är respektlösa, lata, oansvariga och omogna. Vi tror vi kan allt och vet allt bäst. Men snälla, sitt ner i båten lilla du.

Du är i princip född med en mobiltelefon i handen. Det som cirkulerar i ditt huvud dagligen är troligtvis likes, följare, instagram, Facebook, twitter, snapchat, osv. Du har inga drömmar och mål, allt du har är ditt instagramkonto med följare som inte ens vet vem du är. Du binder inga riktiga band med dina vänner. allt är bara en ytlig fasad. Du är omogen och fruktansvärt respektlös. Det är nätt och jämt så att du kan flytta på din väska åt en pensionär på bussen. Du skiter fullständigt i vad vuxna har att säga, för " jag vet bäst själv för jag är så fantastiskt mogen". Du har aldrig behövt ta eget ansvar och tror dig veta mer än dina egna föräldrar.
Du är elak på nätet, för att hat och drama ger mer likes, det är som en drog. Naket ger också mycket likes och mycket killar som kladdar på din snapchat.

Dagens generation ungdomar/ unga vuxna är bland dom värsta människorna jag vet. Det är så extremt åt alla håll, allt för att synas och höras. Det gäller såväl politik som innanför hemmets fyra väggar. Jag är inte oskyldig överhuvudtaget i detta, men jag vill inte vara en del av det längre.

Jag har blivit så illa behandlad och jag har behandlat andra illa. Falska, det är vad vi är, falska elaka kräk. Jag är trött på att höra hur ful, dålig eller äcklig du tycker någon tjej är, för du sitter bara och säger det för att hon är bättre än dig, hon är så sjukt långt framför dig. Man pratar bara skit om någon bakom dennes rygg, att man själv står långt bakom den. Get your own shit together säger jag bara.
Jag är så trött på att vara på gymmet och behöva känna mig obekväm för att "bästa finaste tjejgänget" ger mig bitchblickar för att jag svettas och tar i tills jag blir helt knallröd i ansiktet, när dom egentligen bara är på gymmet för att stå och hänga i ett hörn och spana på killar. Man är på gymmet för att träna, inte för att ta selfies för att få ett "snyggt instagram feed".

Åldersgräns på sociala medier och en högre närvaro av föräldrar hade jag inte tackat nej till. Har ni sett vad era barn sitter och skriver på nätet eller? Det är alltså seriöst barn/ungdomar på 8-13år som sitter och skriver så vidriga och sjuka kommentarer på andra människors sidor att jag knappt kan tro att det är sant. Dom har igen som helst anledning till att vara på nätet och kan uppenbarligen inte hantera sociala medier och ska därför inte ha några. Det räcker med att kolla i kommentarsfältet på t.ex. Jocke och Jonnas senaste video så har ni det svart på vitt.

Ni får tycka vad ni vill nu, men som sagt så kunde jag inte bry mig mindre om någon annans åsikt just nu. Jag behöver bli lite ego och börja bry mig om den viktigaste människan i mitt liv, mig själv!

Psykisk ohälsa, ett stort och viktigt ämne som cirkulerar just nu. Man kan inte välja sin psykiska ohälsa eller psykiska hälsa, men man kan välja om man vill sopa banan för den eller inte. Jag menar självklart inte alla, men vi måste sluta skylla allt på alla andra och börja rannsaka oss själva lite också. Ska vi ta ett exempel; Det är så motsägelsefullt när vi skyller på media i frågan om kroppsideal och kroppshets. För det finns några som styr media, som styr vad som är trendigt, inne och snyggt. Vet du vem? DU! Vi har idag något som är större än media, som media behöver anpassa sig efter och det är sociala medier. Dom personer som har mycket följare på exempelvis instagram och bloggen, blir ofta erbjudna samarbeten med olika företag, vilket är logiskt då företag vill nå ut med sin produkt till så många människor som möjligt. Vi visar vad vi tycker om att titta på genom att följa och kommentera på dessa personers sociala medier, media speglar vad vi "vill ha" och tycker om att titta på. Vi väljer, media nickar och gör som vi säger.

Jag har god lust att stänga ner allt vad sociala medier heter, igen. Det tar bara tid och energi. Jag orkar seriöst inte sitta och scrolla igenom mina sociala medier och bara se hat, drama, extrema åsikter och allt negativt skit. Jag mår inte bra av det och det tror jag inte någon annan gör heller. Det är inte så konstigt heller, möts vi varje dag av massa negativa intryck så kommer vi själva bli negativa och hatiska. Jag vill välja min lycka och då väljer jag att plocka bort det som gör mig olycklig. Det kan vara vänner, familj, yrke/studier eller som i detta fall, sociala medier. Jag kommer ha kvar min instagram då jag fortfarande har ett stort intresse för foto och film, men avfölja det jag inte mår bra utav att se. Jag kommer ha kvar min Facebook men rensa bland mina vänner igen och jag kommer rensa snapchat och twitter på människor jag inte har någon nytta av att ha i mitt liv eller läsa vad dom skriver/gör. Bloggen kommer få stå bara, tills nouw väljer att ta bort den. Tack för mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon!

Den här morgonen springer jag mest i trapporna med tvätt och diskar mellan maskinerna. Storstädning är vad som står på schemat idag. Senare idag har jag även en tyskalektion som jag är mindre taggad på, men sen blir det direkt till gymmet. Tränar på Actic nu och det är så himla ovant. Jag är mer van med fira vikter än maskiner och utbudet på Actic är mer maskiner och mindre fria vikter. Men det finns en liten avdelning för fria vikter så där hänger jag mest, men tittar väl lite på maskinerna som finns och ska väl testa några, kanske kommer gilla det mer?

Likes

Comments

Allmänt, Mode & Skönhet

Ursäkta att jag har varit dåligt på att blogga, mycket fläng hit och dit och lite fix med lägenheten som jag behövde få klart. Även en heeeel del plugg!

Idag har jag varit i stan med Nikki, köpte lite blommor och lite smått och gott på H&M. Bland annat en jeansskjorta som jag var såå kluven på att köpa, superskön och supersnygg passform men var osäker på om det riktigt var min grej. Men den kostade bara 75kr så slog till! Fick även med min lite söta silvriga ringar också.

Sen blev det lite lunch i stan innan vi drog hem och en sväng. Sen tog Nikki tåget till sin pojkvän och jag drog till gymmet, fick bli armar idag. Så nu är jag hemma och ska äta lite innan jag hoppar in i duschen. Blir en del plugg ikväll, men ska försöka att lägga mig någorlunda tidigt då jag har tvättstugan vid 07.00 imorgon.

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon!

Äntligen tagit mig upp ur sängen, var uppe sent igår. Alla tankar bara snurrade runt och jag kunde inte somna. Så jag satt uppe och lyssnade på några av mina favoritartister som Ted Gärdestad, Ulla Billquist, Cajsa Stina Åkerström och Gunnar Wiklund. Där snackar vi riktiga artister!

Idag då: jo jag har 2 lektioner nu på morgonen som jag behöver förbereda lite inför. Sen blir det att sticka direkt till gymmet. Har fixat gymkort på Actic så ska dit och köra lite armar. Så efter det blir det raka vägen hem och plugga. Får bli ett högt tempo idag om jag ska bli klar med allt. Imorgon har jag en tid inne i stan och sen träning bara, så det hade varit skönt att vara klar med allt så att jag bara kan ta det lugnt imorgon. På Lördag bär det av mot Linköping och träffa en barndomsvän som står mig väldigt nära, har inte träffat honom på väldigt länge. Så det ska bli så himla roligt!

Likes

Comments

Allmänt, Mode & Skönhet

Nu har det gått 1 månad sen jag började med SugarBearHair-vitaminerna och tycker att det är dags för en liten recension av dom små goda björnarna!

Det första jag upplevde med dom är hur otroligt goda dom är! Tänk er twister glassen fast i godisform. Älskar dom verkligen! Men man ska ju bara ta 2 om dagen så det var verkligen en match att hålla fingrarna i styr.. haha! Men om man bortser från hur goda dom är, har dom gett mig något resultat? Några saker jag vill att man ska ha i åtanke när man läser den här recensionen; Detta är ingen mirakelprodukt, det går inte att få ett hår långt som Rapunzel på några ynka veckor. God söm och hälsa spelar även det stor roll för om det ska fungera överhuvudtaget!

För er som inte vet det har jag blekt mitt hår sen slutet av mellanstadiet, oftast har jag gjort det hemma, själv.. (Big no no noooo!!) Sen har jag gjort det fram tills i December 2016 (Färgade mitt hår brunt i början av December) Så mina längder är extremt slitna då jag även använt mycket värme på mitt hår, då jag hatar mitt lockiga hår.. Jag har även mått dåligt psykiskt, vilket även det spelar stor roll. Så, vad har jag då att utgå ifrån? Ett väldigt (!!) tunt, torrt och slitet hår. Längderna har jag inte kunnat göra så mycket åt förutom att tillföra mycket fukt, brukar göra inpackningar med kokosfett.. MEN, vitaminerna kommer inte kunna göra någonting åt dina längder!

Kan jag se någon skillnad efter att ha använt vitaminerna?
Både ja och nej. Mina naglar har blivit mycket hårdare och vitare, det är väl den största skillnaden. Men eftersom mitt hår är så pass slitet som det är så är det ju nästan självklart att skillnaden i kvalitén jämfört mellan utväxten och längderna väldigt stor. Jag upplever däremot att jag har mycket mer hår "inne på huvudet" om man jämför med längderna som knappt är något alls.

Kommer jag att köpa vitaminerna igen?
Vissa säger att det kan ta upp till 3 månader innan man kan se ett ordentligt resultat, så jag är lite kluven. Jag hade velat testa lite längre för att se om man faktiskt kan se en märkbar skillnad.. Men jag vet inte om det är värt 349:- när jag inte vet om dom kommer att fungera. Ska tänka lite på saken..

Likes

Comments

Allmänt, Inredning

Godmorgon!

Idag startar jag dagen med lite frukt och te, känner att jag inte får i mig något annat just nu. Men ska försöka igenom en halvtimme att få i mig en mer ordentlig frukost.

Annars idag har jag en tyskalektion och sen ska jag fortsätta att plugga matte. Är sjukt motiverad idag, men har lite att diskutera med min mentor om angående tyskan.. Ska fortsätta att leta efter ett gym idag också, för jag kommer inte ha ro till att bara sitta inne hela dagarna haha!

Passar på att visa upp min snygga lampa som jag har ovanför soffbordet. Älskar den verkligen!!

Likes

Comments

Allmänt, Inredning

Att ha Dalahästar i hemmet när man är från Dalarna känns nästan ett måste. Jag ha en jättefin i trä med vita detaljer som står på min tv-bänk och en svart filt med en vit dalahäst som hänger över min stege. Jag tycker också att dalahästar är en väldigt fin inredningsdetalj!

Var och handlade idag och plockade på mig lite mer än vad jag egentligen kunde bära om jag ska vara ärlig.. Fick verkligen KÄMPA hela vägen hem, var helt slut när jag kom upp för trapporna. Så notis till mig själv; Ska du handla mycket, ta bussen!!!

Nu blir det att laga lite mat och fortsätta plugga, har denna låt på repeat, tycker den är så otroligt fin!

Likes

Comments

Instagram @jolinberg