Contains affiliate links Postad i: funderingar <3
5 / 2 / 1 / 3 / 4 ordningen blev lite konstig haha.

Jag är så sugen på att köpa en kappa som är lite varmare nu inför perioden mellan hösten och vintern. Helst en kappa med bälte och vill gärna ha en röd men hittar inga som verkligen lever upp till mina förväntningar..men här är några som jag tycker är riktigt fina!

-Kram Kram Jolina

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links Postad i: dagens tips <3, personligt <3, vardag <3

I detta inlägget kommer jag prata om hår, och mina erfarenheter kring det. Som många av er kanske vet så har jag väldigt långt hår och har så länge som jag kan minnas alltid haft det.Jag har en sån längd på håret där många antingen tycker att det är lite för långt och för några kanske det är deras dröm att ha så långt hår.

Jag får ofta frågor kring mitt hår eftersom att det är bland det första man lägger märke till om man träffar mig, mitt hår är mitt kännetecken ungefär. Vilket jag inte tycker är konstigt, liksom jag förstår er haha. Som sagt får jag många frågor och kommentarer om mitt hår och vissa är lite mer roligare än andra. Det första jag brukar höra av nytt folk men även bekanta är "Gud vad långt hår du har!" eller "Så himla fint hår du har!". Detta är kommentarer jag uppskattar men jag vet tyvärr aldrig hur jag ska svara tillbaka, jag brukar bara skratta och hålla med eftersom att det är ren fakta det de säger.

Jag får även frågor som "Har du aldrig klippt dig?" och "Varför har du så långt hår?" och svaren på de frågorna är -Jo jag klipper mig men kanske inte så ofta som man ska, men jag har klippt mig flera gånger. Ofta klipper jag av flera cm upp till dm till och med, men det märks inte någon större skillnad.

På den andra frågan brukar jag svara -Jag har väl långt hår för att jag känner att jag tycker att det är fint och för att det är något jag trivs med, det är något jag är van vid. Mitt hår betyder inte bara hår utan det är lite mer som en kroppsdel nuförtiden som man inte bara tar bort.

Jag får även lite roligare frågor som "hur går du på toa?" och "är det inte jobbigt att ha så långt hår?"

Jag tycker det är ganska självklara svar på dessa frågor men det jag förstår också att man undrar. Men det är inte så att jag har det svårare att göra saker för att jag just har långt hår. Men jag sätter till exempel upp tofs om håret är i vägen, precis som många andra och ingenting är speciellt jobbigt när man är van vid det.

Men till den stora frågan HUR FÅR MAN LÅNGT HÅR?

Många personer som har långt hår nuförtiden har antigen löshår/peruk eller äter speciella piller som hjälper håret och naglarna att växa snabbare. Vilket idag ser supersnyggt ut och verkligen inget fel med att ha hårförlängning, dock är det ganska dyrt. Men jag helt enkelt som har långt hår på det naturliga sättet har bara väldigt bra "hårbeväxlighet" alltså att det växer snabbt. Det behöver inte vara något bra då det inte bara växer hår på huvudet... Jag borstar håret ofta, använder inte så mycket värme (plattång, locktång, duscha med för varmt vatten), och tvättar ur produkter noga ur håret. Jag har aldrig heller färgat det någon annan hårfärg, endast dipdye som var populärt för några år sedan men det håret är avklippt för längesedan!

Alla har olika hårtyper och hårfrisyrer men alla är unika och fina, men jag trivs alltid bäst i mitt långa bruna hår!

Mitt hår mår som bäst när jag har varit mycket i solen då D-vitaminen kickar in, dock mår hela min kropp bättre då eftersom jag och min hudtyp kräver mer D-vitamin än vad jag kanske får här i Sverige jämfört med Thailands klimat.

Kommentera gärna när ert hår mår som bäst!


Jag vill tipsa om de hårprodukter jag använder mig av just nu! Det finns fler olika Shampoo/balsam/3minutemiracle av märket Aussie än de jag har länkat till. De luktar supergott och funkar perfekt till mitt hår!

Aussie 3 minute miracle / Aussie Shampoo / Aussie balsam -Klicka på de olika tuberna på bilden för att klicka hem dem själva eller också bara läsa om dem!
-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Mitt senaste inköp från affären Jolina!

-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Postad i: mat <3, personligt <3, vardag <3

Igår firade vi min bror som blev hela 19 år gammal!
Vi åt mat på Jensens och självklart lite dessert! Annars var kvällen lugn och jag, pappa och Pontus var ute och övningskörde, vilket också gick bra!

-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Idag 10.30 befann jag mig hos min bff Macy och vi åt brunch med några vänner! Det var jättemysigt och Gud vilken brunch de hade fixat!

-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Postad i: mat <3, skola <3, vardag <3

I skolan blev det ett studiebesök hos textilmuseet för andra gången i mitt liv...och det var väl lika spännande som vanligt, eller?
Klart väljer jag nr 27 på skåp, speciellt nummer av olika anledningar. Har ni något nr som ni tycker om lite extra?

Såklart var det lite plugg som vanligt och det blev en lugn och härlig pluggstund!

Jag övningskörde också för första gången och vi var ute och körde i 2,5h och det gick superbra! Förvånansvärt bra faktiskt!

Igår fick jag och Pontus något ryck och valde att prova att göra egna köttbullar, först blev det pannbiffar...sen gjorde vi dem mindre och då blev det lite bättre haha.
Vi åt även potatismos och gräddsås! Mums!Det är väl ändå givet att se mean girls på OCTOBER 3rd? Vilka mer såg världens bästa film?

-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Postad i: personligt <3, funderingar <3

Just nu är jag bara så besviken på dagens samhälle, besviken på hur dagens personer beter sig. Såklart är det inte alla som ska ta åt sig men det är för många som ska. Jag vet inte hur detta inlägget kommer bli efter att det är klart men förhoppningsvis kommer det bli väldigt seriöst och mina åsikter kommer att komma upp. Meningen med detta inlägget är inte att förändra någon annans åsikt eller trycka ner någon annans åsikt, jag är bara jävligt trött på dagens samhälle!

Det ända man läser om i tidningen och på nyhetssidor handlar om krig, våldtäkter och hur man går ner i vikt. Det är inte innehållet hos nyhetssidorna det är fel på, det är bara det att jag vill inte att det ska finnas något sånt att skriva om. Jag vill inte leva mitt liv i rädsla, jag vill inte behöva vara orolig om att min familj och mina vänner att de någon dag kan dö av någon annan anledning än gammal ålder. Jag vill inte heller att någon annan ska behöva gå igenom det alldeles för många går igenom just nu och har gjort i alldeles för lång tid. Detta måste sluta nu, detta fungerar inte längre. Jag som ändå har ett superbra liv att vara tacksam över blir så himla frustrerad när jag då ser på mina sociala medier, en sextonårings sociala medier om hur dagens samhälle återigen blivit värre. Vi kan inte längre bara fokusera på de som faktiskt kämpar med att bara ens försöka överleva dagen. Vi måste nu kämpa emot våra egna invånare. Det jag syftar på är demonstrationen i Göteborg som har skett de senaste dagarna. Jag förstår inte deras syfte. Jag förstår inte varför de fick tillåtelse att hålla en demonstration i Göteborg, Sveriges näst största stad. Inte följde de polisens regler i början heller. De höll alltså demonstrationen utanför Liseberg där fler hundratals barn höll till under dagen. Vem vet vad en sådan demonstration kan påverka dem? Jag förstår att de vill stå upp för sitt folk, vårt svenska folk. Men det som dem måste inse nu är att vi som bor i Sverige, tio miljoner invånare blev vi i år består inte bara av svenska släktträd. Inte ens jag är helt svensk, jag är hälften thailändsk också. Jag kan inte mer än bara känna mig speciell, att jag kan sticka ut ur mängden. Varför ska det vara en negativitet?

Vi, alla människor oavsett vart man kommer ifrån eller vilken bakgrund man har ska alltid vara omtänksam och givmild. Man ska alltid ha öppna armar och se till att människor vet om att det är okej att få hjälp. Vilket land var det som bland annat emigrerade till USA under 1800-talet? JO SVERIGE!!!Vad gjorde USA? Jo dem hade öppna armar och hjälpte oss. Dem hjälpte det svenska folket när det var en jordbrukskris hemma i landet. Varför kan inte vi hjälpa länder med KRIG? Varför kan inte vissa människor bara fokusera på det? Varför vill man ha en livstid som består av hat och ilska? Det måste vara sjukt mycket bättre känsla i att ha rädda någons liv och inte tagit det ifrån någon. Tänk om det är någon emigrant som kommer hit och har svaret på hur man kan bota cancer? Man vet aldrig vad ödet har att erbjuda därför är mitt tips till dig, och bara dig, lev efter karma. Tro att man alltid ska vara snäll för att få något snällt tillbaka.

Som sagt ville jag inte förmedla något elakt mot någon, jag vill bara att dagens samhälle ska bli bättre!
-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Postad i: mat <3, vardag <3

Igår var jag med två tjejer från min nya klass och åt lite gott på café Orion och sedan gick vi på bio.
Trivs verkligen bra med mina nya vänner.

På café Orion åt jag en toast och en snickerssnitt.
Ville inte ha någon massiv macka och den ända mackan som var liten var just toast, men det gillar ju jag!

Vi såg alltså kingsman 2 och jag tyckte den var jätterolig och spännande. Kanske lite för mycket äckliga ”mord” scener, så förstår varför det är 15 årsgräns haha.
Jag hade dock inte sett kingsman 1 men jag hängde med ganska mycket ändå, tror inte de var kopplade så mycket med varandra även om en kille sa till oss att den fortsatte från ettan.
Huvudsaken var väl ändå popcornen och hänga med två fantastiska vänner!!<3

-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Postad i: vardag <3, skola <3

Min outfit:
Tröja: ginatricot
Kjol: zara
Skor: vans

Igår var det min skolas insparksfest och temat var Hawaii!
Alla hade verkligen något med Hawaii på sig och några verkligen gick in för det med Hawaii bh och kjolar.

Här är en liten video ifrån gårdagen när teknis (min skola kallas så, Sven Eriksonsgymnasiet) låt spelades och alla sjöng med!

-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Mest lästa

Blod, svett och tårar! p-piller?

" Hej igen! VARNAR FÖR KÄNSLIGT ÄMNE! Ni skulle veta vilken panik jag hade imorse, jag vaknade upp från en dröm där jag var gravid av någon …"

Shopping!!

" Gina Tricot Bianca bikini överdel Gina Tricot carali klänning Finns i andra färger! Gina Tricot Malou topp finns i andra färger! Gina Tric…"

Idag!

" Idag ska jag hämta ut mitt paket från Ginatricot så måste åka in till Borås, bussen går 10 i 12. Jag hann aldrig hämta det igår... Skulle …"