Postad i: personligt <3, vardag <3, skola <3, shopping <3

Igår övningskörde jag till Ullared, inte för att vi behövde något speciellt men det var en bra väg för mig att köra. Det gick bra och och jag längtar tills jag själv får körkort, det kommer nog kännas hur konstigt som helst.

Jag passade på att köpa ett till skal och denna gången köpte jag ett som inte var svart även om jag ville. Jag måste försöka ändra på mina färgval i mitt liv, jag väljer alltid svart om det finns. Det är den bästa färgen!

Nu väntar jag på bussen och ska till skolan och ska öva lite franska för har muntligt prov i det imorgon och sen ska jag läsa lite i boken som vi har svenska!

-Kram Kram Jolina

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: personligt <3, vardag <3, skola <3, planering <3

Vi alla har rutiner och vanor och har man inte det så är jag väldigt imponerad! Det finns inget bättre att komma igång med rutinerna och vanorna efter lov även om det skulle vara skönt att ligga kvar i sängen någon timma...eller två.

Min morgonrutin (skoldagar)
• Jag vaknar runt klockan 6

• Jag klär på mig

•Jag går upp och gör frukost till mig och Pontus.

•Väcker Pontus och ger han frukosten i sängen och han äter den samtidigt som han sover..detta är runt halv 7

•borstar tänderna

•väcker Pontus igen eftersom att han tycker att dem
fem sista minuterna är riktigt viktiga att sova.

•Han går upp och klär på sig och borstar tänder och då passar jag på att sminka mig och packa väskan.

•Vi tar på oss ytterkläderna och skor.

•Sedan klockan 07:00 - 07:10 så åker vi tillsammans till skolan om vi inte åker hemifrån Pontus då åker vi 07:10 - 07:20.


•Vi kommer fram till min skola vid 07:50 och då går jag upp till mitt skåp, lämnar och hämtar saker inför första lektionen.

•Jag går i skolan mellan 08:00 - 16:00

Efter skolanrutin
•Tar första bästa bussen hem, brukar var antigen 15.26,15.56 eller 16.26 om jag inte åker med Pontus hem.

• Hemma runt 16 - 17:30, så brukar jag vila en stund, ta en paus från skolan och mysa med Pontus.

•pluggar runt 19:00 det kan också bli efter att jag kommit hem från skolan, eller inte alls.

•Äter kvällsmat runt 20:00

• Gör iordning mig inför läggdags

•försöker somna runt 22:00 men slutar alltid med att det blir senare...


Såhär ser oftast mina skoldagar ut och skulle jag ändra något i mina rutiner så skulle säkert hela dagen bli sämre än vad den skulle varit haha. Jag trivs väldigt bra i denna ordningen på saker och ting! Kroppen mår bra av att ha rutiner och det krävs ungefär att göra någonting 60 gånger för att man ska vara van vid det och inte ha några ”problem” med det (tror jag, något sånt haha)
Vad har ni för rutiner?


-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Postad i: vardag <3, personligt <3

Vädret i Sthlm var nästan lite kusligt och kallt, märks att det snart är Halloween!

Nachochips, salsa och guacamole fick det bli till förrätt!

I helgen var jag och Pontus i huvudstaden för lite jobb (Pontus jobbade och jag var moraliskt stöd). Efter jobbet checka vi in på Birger Jarl hotell, jättemysigt men hade en standard design. Det behövde inte vara så speciellt eftersom vi bara skulle sova där en natt.
Efter att ha duschat och gjort iordning oss så började vi vandra i Stockholms fina gränder och kolla lite bland restaurangerna runt Stureplan och Sergels torg.
Det slutade med att vi satte oss på fridays och tog en förrätt och sedan gick vi till Ica och köpte lite smått och gott!

Dagen efter
Så var det dags för jobb igen och vi lämnade hotellet vid halv nio. Vi levererade varor till olika ställen påväg hem från(och i)Stockholm och vi var hemma vid halv 4 på eftermiddagen! Då var det dags för plugg och mys!

-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Contains affiliate links Postad i: funderingar <3
5 / 2 / 1 / 3 / 4 ordningen blev lite konstig haha.

Jag är så sugen på att köpa en kappa som är lite varmare nu inför perioden mellan hösten och vintern. Helst en kappa med bälte och vill gärna ha en röd men hittar inga som verkligen lever upp till mina förväntningar..men här är några som jag tycker är riktigt fina!

-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Contains affiliate links Postad i: dagens tips <3, personligt <3, vardag <3

I detta inlägget kommer jag prata om hår, och mina erfarenheter kring det. Som många av er kanske vet så har jag väldigt långt hår och har så länge som jag kan minnas alltid haft det.Jag har en sån längd på håret där många antingen tycker att det är lite för långt och för några kanske det är deras dröm att ha så långt hår.

Jag får ofta frågor kring mitt hår eftersom att det är bland det första man lägger märke till om man träffar mig, mitt hår är mitt kännetecken ungefär. Vilket jag inte tycker är konstigt, liksom jag förstår er haha. Som sagt får jag många frågor och kommentarer om mitt hår och vissa är lite mer roligare än andra. Det första jag brukar höra av nytt folk men även bekanta är "Gud vad långt hår du har!" eller "Så himla fint hår du har!". Detta är kommentarer jag uppskattar men jag vet tyvärr aldrig hur jag ska svara tillbaka, jag brukar bara skratta och hålla med eftersom att det är ren fakta det de säger.

Jag får även frågor som "Har du aldrig klippt dig?" och "Varför har du så långt hår?" och svaren på de frågorna är -Jo jag klipper mig men kanske inte så ofta som man ska, men jag har klippt mig flera gånger. Ofta klipper jag av flera cm upp till dm till och med, men det märks inte någon större skillnad.

På den andra frågan brukar jag svara -Jag har väl långt hår för att jag känner att jag tycker att det är fint och för att det är något jag trivs med, det är något jag är van vid. Mitt hår betyder inte bara hår utan det är lite mer som en kroppsdel nuförtiden som man inte bara tar bort.

Jag får även lite roligare frågor som "hur går du på toa?" och "är det inte jobbigt att ha så långt hår?"

Jag tycker det är ganska självklara svar på dessa frågor men det jag förstår också att man undrar. Men det är inte så att jag har det svårare att göra saker för att jag just har långt hår. Men jag sätter till exempel upp tofs om håret är i vägen, precis som många andra och ingenting är speciellt jobbigt när man är van vid det.

Men till den stora frågan HUR FÅR MAN LÅNGT HÅR?

Många personer som har långt hår nuförtiden har antigen löshår/peruk eller äter speciella piller som hjälper håret och naglarna att växa snabbare. Vilket idag ser supersnyggt ut och verkligen inget fel med att ha hårförlängning, dock är det ganska dyrt. Men jag helt enkelt som har långt hår på det naturliga sättet har bara väldigt bra "hårbeväxlighet" alltså att det växer snabbt. Det behöver inte vara något bra då det inte bara växer hår på huvudet... Jag borstar håret ofta, använder inte så mycket värme (plattång, locktång, duscha med för varmt vatten), och tvättar ur produkter noga ur håret. Jag har aldrig heller färgat det någon annan hårfärg, endast dipdye som var populärt för några år sedan men det håret är avklippt för längesedan!

Alla har olika hårtyper och hårfrisyrer men alla är unika och fina, men jag trivs alltid bäst i mitt långa bruna hår!

Mitt hår mår som bäst när jag har varit mycket i solen då D-vitaminen kickar in, dock mår hela min kropp bättre då eftersom jag och min hudtyp kräver mer D-vitamin än vad jag kanske får här i Sverige jämfört med Thailands klimat.

Kommentera gärna när ert hår mår som bäst!


Jag vill tipsa om de hårprodukter jag använder mig av just nu! Det finns fler olika Shampoo/balsam/3minutemiracle av märket Aussie än de jag har länkat till. De luktar supergott och funkar perfekt till mitt hår!

Aussie 3 minute miracle / Aussie Shampoo / Aussie balsam -Klicka på de olika tuberna på bilden för att klicka hem dem själva eller också bara läsa om dem!
-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Mitt senaste inköp från affären Jolina!

-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Postad i: mat <3, personligt <3, vardag <3

Igår firade vi min bror som blev hela 19 år gammal!
Vi åt mat på Jensens och självklart lite dessert! Annars var kvällen lugn och jag, pappa och Pontus var ute och övningskörde, vilket också gick bra!

-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Idag 10.30 befann jag mig hos min bff Macy och vi åt brunch med några vänner! Det var jättemysigt och Gud vilken brunch de hade fixat!

-Kram Kram Jolina

Likes

Comments

Mest lästa

Blod, svett och tårar! p-piller?

" Hej igen! VARNAR FÖR KÄNSLIGT ÄMNE! Ni skulle veta vilken panik jag hade imorse, jag vaknade upp från en dröm där jag var gravid av någon …"

Shopping!!

" Gina Tricot Bianca bikini överdel Gina Tricot carali klänning Finns i andra färger! Gina Tricot Malou topp finns i andra färger! Gina Tric…"

Idag!

" Idag ska jag hämta ut mitt paket från Ginatricot så måste åka in till Borås, bussen går 10 i 12. Jag hann aldrig hämta det igår... Skulle …"