Veronica Maggio på högsta volym och lite kaffe i kroppen, varje lördag står det städ på schemat för mig. Idag passar jag på att storstäda då Amalia myser hos sin farmor och farfar och Fredrik hjälper sin bror. Jag tycker bäst om att städa ensam ☀️ Finns inget bättre än att ha lördagsmys på kvällen i ett nystädat hem. Trevlig lördag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tänk att det redan är vecka 22, mer än 50 % av graviditeten har gått och ändå tror jag att det är i början.. det är så stor skillnad från när jag väntade A. Då skulle jag fixa allting innan och hade mer "krav" på mig själv. Jag hade egentligen ingen aning om vad man behövde. Nu känner jag mig mycket mer lugn. Jag vet att bebisen kommer sitta som ett plåster på mig den första tiden och inte egentligen behöver så mycket mer än mamma, pappa, blöjor, kläder å en vagn. Kanske en bärsele och ett bebynest också. Jag är inte heller orolig över första tiden med två barn. Jag tar hand om 8-9 ungar samtidigt på jobbet så det är det minsta. Jag vet att Amalia kommer kräva så mycket mer på ett annat sätt än vad bebisen gör i början och ska göra allt för att få henne sedd och ta med henne så mycket som jag kan i att ta hand om lillebror.

Lilla magen idag ❤️ Jag har blivit bredare åt båda håll. Nu känner jag och ser sparkarna utifrån också. Så oroligt mysigt!

Likes

Comments

I somras började vi sakta men säkert med potträning för våran lilla tjej här hemma. I början så ville hon inte ens sitta där och fick panik hon ens såg pottan, men efter lite uppmuntring så satt hon där. Första gångerna hon kissade så applåderade vi och berömde henne jättemycket och då fattade hon grejen med pottan. Vi har dock från början varit väldigt noga med att lyssna på henne och frågat om hon vill ha blöja eller gå utan. Vissa gånger var det blöja som gällde men ofta ville hon gå med rumpan bar och vi lät henne. Några gånger Kom det på golvet men ofta sa hon till och gick på pottan. Helt utan press och bara uppmuntring. Vissa veckor gick vi knappt på pottan medan vi andra veckor uppmuntrade henne och hejade på. I november, alltså strax innan hon fyllde 2 så gick hon helt utan blöja här hemma, hade det när vi gick ut och när hon sov bara. I början av året så försökte vi även på förskolan de korta stunder hon var där.

För ett par veckor sedan så började hon sova middag utan blöja och nu klarar hon även av att vara ute i overallen utan! Hon säger till hela tiden och idag var första hela dagen på förskolan där hon även sov middag utan den. Det brukar ju vara annorlunda när de är på förskolan och de kan gå jättelänge utan blöja hemma men när de kommer till förskolan så känner de sig inte helt säkra så de kissar/bajsar på sig. Jag blir så glad att efter allt så är hon så pass redo, så nu är hon alltså helt torr till undantag på natten då vi inte riktigt vågat ta bort den än.


Jag tror verkligen att man ska ge sina barn tid, helt utan press och låta det bli som det bli. Alltid ligga ett steg före och vänta in, lyssna och läsa av barnet så kommer man att lyckas. En del blir torra vid 1 år, andra vid 4. Det viktiga är att själv se när barnet är redo och GE DET TID!

Likes

Comments

Idag var det äntligen dags för efterlängtade RUL. Allt såg så fint ut på bebisen och vi fick se verkligen allt, tillochmed den lilla snoppen. Jag har ju skrivit här förut att jag verkligen trodde från första stund att det var en liten lillebror och så rätt jag hade. Tänk va fint!

Jag har känt ett tryck nedåt sen tidigt i graviditeten. Tydligen var det så att moderkakan ligger så långt ner att den täcker igen livmodertappen, alltså den täcker igen vägen ut. Jag ska ringa och boka ett nytt ultraljud i vecka 28, så ska dom kolla igen på just detta. Helst så ska ju moderkakan växa med livmodern uppåt men gör det inte det så blir det planerat kejsarsnitt. Vi får helt enkelt se, är det så så kan man inte göra mycket åt det. Ut ska han! Vi får ju även ett extra ultraljud och det är ju inte helt fel ❤️ Vi håller tummarna att allt ser fint ut!

Annars låg moderkakan i bakvägg, så det är antagligen det som gör att jag känt bebisen så tidigt.

Likes

Comments

Som jag skrev i ett par inlägg tidigare så tar jag ut semester under hela sportlovet och jag bara njuter av att göra ingenting. Idag fyller Fredrik år så vi har firat honom, av mig fick han ett Xbox som han tjatat om ett tag nu och av Amalia fick han en fin teckning som hon ritat till honom. Sen på lördag ska vi dra å bada, så himla roligt! Vi har aldrig varit på badhuset med Amalia så det ska bli spännande att se hur våran badtjej reagerar.

Likes

Comments

Det där körkortet.. jag har då aldrig känt något behov till att ha det, jag har mina fantastiska ben att gå med och bussar att ta. Det har aldrig känts så motiverande.. MEN när jag blev mamma så förändrades något, att ta bussen kändes då inte lika lockande och tänk att bara när som helst kunna ta bilen när det passade, inte behöva passa något?! Vilken frihet! Med bara mig själv att tänka på var det inga problem men att hela tiden behöva tänka en gång till med ett barn har känts så stressande. Så nu är det dags, en gång för alla att ta det där körkortet innan jag blir tvåbarnsmamma. Mitt främsta mål just nu!

Jag vet att det måste bli av inom fyra månader då jag vet att det kommer vara mycket svårare sen när lilla bebisen kommer så jag kör för fullt nu med Fredrik och svärmor Kersti. Åh vad tacksam jag är att de vill och tar tiden att köra med mig. Så jag behöver all pepp jag kan få just nu! Nu kör vi!

Likes

Comments

Ännu en ny graviditetsvecka är här, vecka 19! Jag känner fortfarande bebisen flera gånger om dagen och jag börjar må riktigt bra. Jag tar ut semester hela denna vecka för att få tid för min dotter och allt som jag inte hinner med i vardagen. Jag hade väldigt många semesterdagar att ta ut så jag passar på lite när det är sportlov.

På fredag är det dags för RUL, som jag längtar ❤️

Likes

Comments

Jag tillsammans med min tokdotter beställde lite kläder från Zara i veckan när jag var sjuk. Kläderna kom två dagar efter och jag är helt kär! Kolla byxorna! Nu efteråt önskar jag att jag hade beställt dom i en storlek större för oj va ungen har växt. Ack ack, i vår kan hon iaf ha dom :)

Likes

Comments

Vecka 18 är här och jag har känt bebisens små sparkar flera gånger om dagen nu i över en vecka. Känns helt fantastiskt och nu de senaste dagarna har jag börjat känna på utsidan. Minns att jag kände Amalia tidigt också men inte så här tydligt. Jag antar att den ligger annorlunda och kanske är lite mer vild. När A låg i magen så låg hon i framvägg, så jag ska fråga när vi gör RUL hur bebisen ligger för det glömde jag fråga när vi gjorde KUB.
Jag har en stark känsla över vilket kön det är, det känns så likt men ändå olikt från förra gången. Vågar jag säga att jag tror att det är en pojke? Oj så fel jag kan ha men så illa som jag mått den här gången skulle förklara det helt. Skulle det vara en liten lillasyster så skulle jag bli minst lika glad, vilken girlpower vi skulle få här hemma. En frisk liten bebis är allt jag önskar mig.
Just nu ska jag väl inte berätta hur jag mår egentligen men jag har blivit sjuk (IGEN). Har då världens sämsta immunförsvar under denna graviditet, eller så är det att jag jobbar med småbarn i barngruppp och att det är de snorigaste månaderna på året och att resten av all personal och barn har varit sjuka. Men jag ska inte klaga, solen lyser och jag har världens underbaraste liv.

Likes

Comments

Hej! Igår gick jag och bebisen in i vecka 17, oj va tiden går undan. Denna gången har jag bestämt mig för att försöka dokumentera bättre och ta en bild ungefär en gång i veckan. Jag hoppas verkligen att jag gör det också, så roligt att kolla på i efterhand och visa det lilla pyret efteråt. Jag har fortfarande illamående vissa dagar och kräks, MEN inte lika mycket. Nu kanske det handlar om var tredje dag istället för varje dag. Det kommer ofta när jag är trött eller har somnat till under dagen och kroppen hamnar i obalans, vilket jag behövt göra nu när jag varit så fruktansvärt trött. Jag är fortfarande trött men absolut inte i närheten av där jag var i början. Det går framåt! Vissa stunder glömmer jag att jag ens är gravid.
Foglossningen är på g, men betydligt bättre än när jag var gravid med Amalia vilket känns skönt men än har det ju inte gått så lång tid. Nu räknar vi ner dagarna till RUL som vi har en tid för den 24 februari. Vi har bestämt oss för att ta reda på kön denna gången, jag känner bara att det inte spelar någon roll egentligen. Vi får se om bebisen vill.


​Jag känner mig betydligt större än för en vecka sedan och magen har börjat sticka fram lite. Men jag förstår om ni inte ser någon vidare skillnad från förra veckan haha.

Likes

Comments