Idag har varit en väldigt stor och speciell dag i Amalias liv. Fredrik köpte en nappbok för ett tag sedan som heter "Hej då nappen". Den har varit så bra och där i stod det lite olika tillfällen där barnen i boken ska sluta med nappen. I boken står det även att man fick välja om man skulle ge nappen till jultomten, nappféen eller till nappträdet. Amalia har nu ett tag pratat om just nappträdet och hade bestämt sig för att hänga sina nappar där. Vi kollade upp vart det fanns ett tappträd i norrköping och när jag ändå skulle gå på klädbytardag där idag så passade vi på efteråt. Amalia var jätteglad och vi köpte tårta och hon fick bestämma en sak i leksaksaffären eftersom att hon blivit så stor. Jag ska även skriva ett litet brev från nappträdet till henne. Vi får väl se hur hon reagerar sen när hon ska sova men än så länge känns det bra.
På klädbytardagen så fyndade jag lite, men det fanns då inte mycket i Loves storlek. Lite jeans till Amalia blev det dock och det som jag är mest nöjd över, en ergobaby för bara 300 kr! Jag som tänkt köpa en sen ett par månader tillbaka. Ibland har man tur! Nya kostar de över 1000 kr med spädbarnsinlägget.

​En tyllkjol blev det också till utklädnad och den åkte på direkt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har hela familjen varit riktigt trötta. Vi har varit förkylda ett litet tag, Love har haft feber till och från sen i torsdags och igår kväll när jag och Fredrik skulle gå se på en serie i sängen så upptäckte vi att den hade stigit till 38,8 grader. Om ett spädbarn 0-3 månader får feber högre än 38 grader så ska han bli undersökt av en läkare så det var bara att åka till barnakuten där mitt i natten. Vi ringde svärmor som fick vara hemma hos oss om A skulle vakna. Väl inne på barnakuten så fick vi hjälp direkt. Han var vaken under hela tiden och var superpigg och glad. Efter kanske 40 minuter så kom läkaren och gjorde en undersökning på honom och han har bara en vanlig förkylning som antagligen kommer gå över av sig själv så vi fick åka hem. Men eftersom att de har som rutin att undersöka så små barn vid feber så tyckte även hon att vi gjorde rätt som åkte in. När vi kom hem så var han otröstlig och jag kanske max sov 3-4 timmar inatt. Tur att Fredrik är snäll och låter mig sova under förmiddagen. Jag har ju såklart också åkt på denna förkylning så då blir man ju extra trött dessutom. Amalia är hos sin farmor just nu och jag får ta hand om bara lilla Love så jag kan vila lite.


Kaffe, kaffe och kaffe..

Likes

Comments

Lite höstpyssel med löv vi hittade i skogen

Love i vagnen under höstpromenad

Mästerfotografen

En liten ekorre

"Ta en bild på mig när jag är ledsen..waaaa"

Äppelringar gjorda av svenska äpplen

Amanda och Love

Amanda och Amalia

En suddig pippi långstrump

Mästerfotografen igen

Min kavata lilla unge hjälper mig att bre smör på mina finn crisp

Likes

Comments

I år så har vi lyckats komma ut ett par gånger i skogen. Det har gått jättebra att bära Love i bärsjalen, han är ju så liten fortfarande så det har varit perfekt. Dock har vi inte lyckats att hitta många kantareller, även fast vi hittat mycket svamp. Vi är lite dåliga på svampar så vi vågar typ bara plocka kantareller även fast vi säkert har gått förbi ett hundratals ätbara svampar. Hur som helst så är det ju hur mysigt som helst att bara gå omkring i skogen så här års, det doftar oslagbart.

Love redo för skogen.

Hela familjen samlad

Amalia och flugsvamparna

Likes

Comments

Nu har det gått lite över två månader sen Love kom. Jag kan väl inte direkt säga att första tiden har varit superduperlätt, mina amningshormoner har gjort att jag känt mig lite upp och ner vissa dagar. Men om man jämför första tiden med Amalia så mår jag fantastiskt bra. Vilken skillnad. Jag upplever allt så mycket lättare, samtidigt som man har två barn. A är inne i sin värsta trots någonsin, hon hade ju en period i våras där hon var tvärtemot. Det lugnade ner sig men såklart kom det tillbaka 100 gånger "värre" så fort Love kom till världen. Men det är ju verkligen inte konstigt. Men att se henne så fin ändå mot sin lillebror även fast hon råkar dra lite hårt i hans arm eller vill hoppa bredvid honom och råkar nästan hoppa på honom. Hon är så mån om honom och vill ofta puss, krama, klappa och få honom att skratta. Japp, jag känner mig rikast i hela universum.

Här är lite bilder från första veckorna med L.

Likes

Comments

När Amalia är sövd och Love har kommit till ro efter att ha sovit korta stunder under dagen och velat vara nära 98 % av all tiden så kan jag sätta mig ner i soffan och reflektera. Ibland orkar jag inte ens det utan sätter på något hjärndött program på tv för att sedan gå å lägga mig. Jag älskar att vara mamma, jag älskar det mer än något annat och att kunna ge min tid till mina barn är det jag ska göra just nu. Det känns dock som att jag gett upp mycket för att kunna ge den tiden, något som jag ibland kan känna ångest för. Jag får hela tiden påminna mig själv om att det är det här jag ska göra nu och att jag får tänka på mig själv i framtiden.


Hur mår jag annars? Faktiskt bra efter min bröstinflammation jag fick för ett par veckor sedan. 40-41 graders feber och helt förstörd. Men som tur är hade vi ett läkarbesök med Love 3e dagen som jag hade feber så jag fick penicillin utskrivet. Blev bra på ett par dagar bara.
I samband med det slutade jag med socker, nu har det gått hela 17 dagar utan socker och jag är så lättad. Min energinivå är mycket bättre och jag är gladare. Har tänkt att jag ska börja träna och så när jag får godkänt av barnmorskan. Vi får se om jag får det nu på efterbesöket om 2 veckor. Vill starta lugnt och träna upp framförallt mage och rygg. Har börjat gå kortare promenader man jag orkar verkligen inte mycket. Blir helt snurrig av bara 2 km vilket är så otroligt frustrerande för att jag kunde gå hur långt som helst innan jag blev gravid.. men man kan ju inte komma tillbaka bara så där utan man får kämpa lite för det.

Bjuder på en liten bild från tiden innan jag blev mamma och hade tiden för att ta bilder på mig själv.

Likes

Comments

Oj va hände? Senast jag uppdatera här var i vecka 22, hade önskat att jag hade fortsatt blogga under hela graviditeten men min dator kraschade och jag tappade lusten helt då jag inte kunde redigera bilder osv på datorn längre. Jag har ett tag tänkt köpa en ny, men sen tänker jag 5 gånger till och kommer fram till att jag ska vänta. Men jag känner mig inte riktigt hel utan en.

Hur som helst så har jag tänkt göra ett inlägg där jag sammanfattar graviditeten och även en förlossningsberättelse och hur jag mått nu efteråt. Innan jag kan skriva min förlossningsberättelse så måste jag först komma åt min jornal, vilket jag inte gör på mina sidor. Ska fråga min BM på återbesöket. Med Amalia fick jag den i handen efter förlossningen men det hade de slutat med.

Men till det viktigaste! Den första augusti kom han äntligen. Jag hade en otroligt lång och jobbig latensfas även denna gång men är så tacksam för tiden efteråt! Har mått så mycket bättre än efteråt med Amalia. Åh vilken liten kille vi lyckats göra, alldeles perfekt precis som hans syster.


Likes

Comments

Veronica Maggio på högsta volym och lite kaffe i kroppen, varje lördag står det städ på schemat för mig. Idag passar jag på att storstäda då Amalia myser hos sin farmor och farfar och Fredrik hjälper sin bror. Jag tycker bäst om att städa ensam ☀️ Finns inget bättre än att ha lördagsmys på kvällen i ett nystädat hem. Trevlig lördag!

Likes

Comments