Ännu en ny graviditetsvecka är här, vecka 19! Jag känner fortfarande bebisen flera gånger om dagen och jag börjar må riktigt bra. Jag tar ut semester hela denna vecka för att få tid för min dotter och allt som jag inte hinner med i vardagen. Jag hade väldigt många semesterdagar att ta ut så jag passar på lite när det är sportlov.

På fredag är det dags för RUL, som jag längtar ❤️

Likes

Comments

Jag tillsammans med min tokdotter beställde lite kläder från Zara i veckan när jag var sjuk. Kläderna kom två dagar efter och jag är helt kär! Kolla byxorna! Nu efteråt önskar jag att jag hade beställt dom i en storlek större för oj va ungen har växt. Ack ack, i vår kan hon iaf ha dom :)

Likes

Comments

Vecka 18 är här och jag har känt bebisens små sparkar flera gånger om dagen nu i över en vecka. Känns helt fantastiskt och nu de senaste dagarna har jag börjat känna på utsidan. Minns att jag kände Amalia tidigt också men inte så här tydligt. Jag antar att den ligger annorlunda och kanske är lite mer vild. När A låg i magen så låg hon i framvägg, så jag ska fråga när vi gör RUL hur bebisen ligger för det glömde jag fråga när vi gjorde KUB.
Jag har en stark känsla över vilket kön det är, det känns så likt men ändå olikt från förra gången. Vågar jag säga att jag tror att det är en pojke? Oj så fel jag kan ha men så illa som jag mått den här gången skulle förklara det helt. Skulle det vara en liten lillasyster så skulle jag bli minst lika glad, vilken girlpower vi skulle få här hemma. En frisk liten bebis är allt jag önskar mig.
Just nu ska jag väl inte berätta hur jag mår egentligen men jag har blivit sjuk (IGEN). Har då världens sämsta immunförsvar under denna graviditet, eller så är det att jag jobbar med småbarn i barngruppp och att det är de snorigaste månaderna på året och att resten av all personal och barn har varit sjuka. Men jag ska inte klaga, solen lyser och jag har världens underbaraste liv.

Likes

Comments

Hej! Igår gick jag och bebisen in i vecka 17, oj va tiden går undan. Denna gången har jag bestämt mig för att försöka dokumentera bättre och ta en bild ungefär en gång i veckan. Jag hoppas verkligen att jag gör det också, så roligt att kolla på i efterhand och visa det lilla pyret efteråt. Jag har fortfarande illamående vissa dagar och kräks, MEN inte lika mycket. Nu kanske det handlar om var tredje dag istället för varje dag. Det kommer ofta när jag är trött eller har somnat till under dagen och kroppen hamnar i obalans, vilket jag behövt göra nu när jag varit så fruktansvärt trött. Jag är fortfarande trött men absolut inte i närheten av där jag var i början. Det går framåt! Vissa stunder glömmer jag att jag ens är gravid.
Foglossningen är på g, men betydligt bättre än när jag var gravid med Amalia vilket känns skönt men än har det ju inte gått så lång tid. Nu räknar vi ner dagarna till RUL som vi har en tid för den 24 februari. Vi har bestämt oss för att ta reda på kön denna gången, jag känner bara att det inte spelar någon roll egentligen. Vi får se om bebisen vill.


​Jag känner mig betydligt större än för en vecka sedan och magen har börjat sticka fram lite. Men jag förstår om ni inte ser någon vidare skillnad från förra veckan haha.

Likes

Comments

Något vi gör väldigt ofta jag och min syster är att facetima med varandra. Hon bor ju i Malmö så det är vårat bra sätt att ses, speciellt bra för Amalia som får se sin moster flera gånger i veckan. Vi har alltid så mycket att prata om och speciellt nu när det hänt jobbiga saker i våra liv.

Amalia pussas och tycker oftast att det är jätteroligt att prata med henne. Visar henne sakerna i sitt rum och berättar om hennes dag. Gulle!

Likes

Comments

I söndags åkte hela familjen in till strömmen och gick runt den. Vi gick och strosade och kollade på fåglar, mest var ju ankorna roligast. Det var en så fin dag, frostig och kall.

Likes

Comments

En liten bild på magen från idag, än så länge ser man ju inte så mycket men det ska bli spännande sen när magen växer och man kan jämföra. Den är dock större än när jag väntade Amalia, men det handlar nog om att jag väger mer också haha.
Nu ska jag Fredrik och Amalia in till stan och gå runt strömmen. Så mysigt, det är det jag saknar mest med att bo i nkpg.

Likes

Comments

God förmiddag. Idag tog hela familjen sig en sovmorgon till klockan halv 10. Kändes verkligen behövligt. Amalia vaknade strax efter klockan 7 i sin säng och ropade "maaaamma, mamma, maaaamma?" Hon som brukar springa upp och komma in i vårt rum fick för sig något annat imorse, när vi kom tillbaka till sängen och höll på att somna om så kände jag bebisens första spark. Har känt bebis buffra omkring äre inne men inte så här tydligt. Kände Amalia i magen tidigt också men verkligen inte i v 15! Imorgon går vi in i vecka 16 och jag kräks fortfarande. Räknar nästan med att må illa under hela graviditeten så får jag mig en glad överraskning om det inte skulle vara så. Jag måste köpa mig ett foglossningsbälte då jag redan känner av den där skarpa knivande känslan i höften.. ja men något positivt är att jag känner mig betydligt piggare! Den här gången är det mycket lättare för jag vet vad som ska komma ska på ett annat sätt och kan känns att det är värt det på ett nytt sätt. Jag försöker njuta istället för att bara skynda mig förbi och längta efter det som komma ska.


Dagens planer är att ev åka in till stan och sedan fira min lilla mamma som fyller år imorgon. Hoppas ni får en fin dag!

Likes

Comments

Åhh jag är så kluven. Vet inte om jag vill köpa en syskonvagn eller inte.. Frågan är ju hur stadig A är när hon är 2,5 år? Kanske är smidigt med en.. eller så kör vi på en ståbräda och köper en brio go? HUR ska jag någonsin kunna bestämma mig?!!
Jag blev lite smått kär när jag såg den här vagnen, en Carena Gotland syskonvagn.

Sen tycker jag även att denna ståbräda med en sittdel till såg smidig ut.

Vi har ju tid på oss att bestämma oss som tur är!

Likes

Comments

Som många vet redan så kommer Amalia att bli storasyster i juli, denna gången var det lite mer planerat om ej så påskyndat. Vi ville ha ett syskon till A men räknade inte med att det faktiskt skulle komma ett. När vi faktiskt minst anade det så var jag gravid. De två första veckorna Kände jag inte av det så mycket, bara att jag kände mig yr och andfådd.

Sen började det som än inte slutat, illamåendet och kräkningarna. I snitt har jag kräkts 5-6 gånger om dagen, vissa dagar mer och vissa mindre. I början var aptiten god men de senaste veckorna så har jag knappt fått i mig mycket alls. Jag har alltså gått ner i vikt precis som jag gjorde med Amalia, men är säker på att jag kommer ta ifatt det sen. Tröttheten har ju även varit med från början men den börjar bli bättre.

En liten bild från måndag morgon, man ser bebis så tydligt där nere å har kurra ihop sig ❤️ Åh vad jag längtar tills du är här hos oss!

Likes

Comments