Hej på er!

I dag har jag testat på we (working equtation) med Embla.

Vad är we då?
Jo, we är olika slags hinder T.ex. En gul plast tjur som det sitter en ring på som man ska ta med en lans (en typ av större pinne) den tjuren är något som många hästar är väldigt rädda för och för vissa kan det ta en kvart att bara få nära den. Sen finns också slalom, bord där man ska lyfta upp en kanna som man sen ska ställa tillbaks och lite sånt.

Embla var super lugn och hon kunde gå förbi den gula tjuren utan bekymmer samt att vi kunde göra de andra övningar också.
Så det var väldigt kul.

I morgon blir det skola först och sen blir det stallet och då har jag tänkt skritta ut lite först, och sedan träna på dressyrprogrammet som jag ska tävla med.
Jag har även tänkt filma lite i morgon när jag ska rida, så ni får gärna kommentera eller gilla om ni skulle vilja ha en liten film från morgondagens pass.
/Linnea

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Idag kom jag hem från pappa så
nu har jag packat upp och fixat lite.
Jag har nu beställt massa kläder
som det kommer en HAUL på lite
längre fram.
Imorgon är det skola och
efter den ska jag till dansen.
Sen åker jag och klipper mig,
det blev inte att jag gjorde det i
torsdags. Hoppas att ni har haft en bra helg. / josse

Likes

Comments

Hej på er!
Hoppas ni mår bra<3

Nu var det ett tag sedan vi blogga men jag har väntat med att skriva inlägg då vi haft ganska mycket i skolan såsom nationella prov i engelskan och sedan ett engelskt framträdande. Så jag har behövt träna ganska mycket på de engelska framträdandet och sedan lagt ner ganska mycket tid åt skolan och även hästen.
I går var sista nationella vilket känns bra och då kan jag nu lägga ner mycket mer tid på bloggen vilket ska bli väldigt kul.

Men nu är det helg och då tänkte jag att jag ska lägga ner ganska mycket tid på lite roligare inlägg och sedan att det kommer upp inlägg mer regelbundet.

Jag har också tänkt skriva lite mer inlägg om hur det går med hästen och lite hur jag tänker kring de. Sen kommer det även komma upp andra inlägg om annat.

Vi har tänkt starta ett litet tema där vi skriver om olika saker vilket kan va allt från åsiktsinlägg till något helt annat;)
Så där får ni gärna komma med tips på vad det kan vara.

Ha en bra dag så hörs vi!
/Linnea

Likes

Comments

Hej på er!
Idag så har jag mest tagit det lugnt.
Först så var jag i skolan och sedan så dansade jag. Tänkte berätta lite om min kommande skolvecka för er.

Imorgon ska jag vara i skolan och sedan ta det lugnt imorgon har jag alltså ingen träning

På torsdag ska jag vara i skolan och där ska Kulturskolan komma och visa upp sig, då ska jag och några andra i min klass dansa och visa upp oss. Efter skolan ska jag ta bussen in till stan och klippa mig. Sedan har jag friidrott och dans

På fredag har vi nationella prov i eng på morgonen, sedan har vi lite friluftsdag på skolan. Efter skolan ska jag hem till pappa.
Hoppas att inlägget var roligt så hörs vi.❤️

Likes

Comments

​Hej på er!

Idag har jag suttit och gjort en ny design, vad tycker ni om den?

Hoppas n har det bra så får det bli ett lite längre inlägg imorgon/josse

Likes

Comments

I går red jag lektion på Embla vilket gick jätte bra. Vi hade markarbete som hon tyckte var superkul. Det märktes väldigt mycket på hela hon att hon tyckte det var kul, för det första hade hon super bra framåtbjudning till skillnad från första passet där hon stört vägra att galoppera, det gick verkligen inte få upp henne i galopp. Men igår när vi skulle galoppera gick det jättebra, hon fatta galopp direkt och när vi dessutom skulle galoppera över galoppbommar då fick hon igång galoppen ordentligt;)
Sen mot slutet la vi upp bommarna lite bara så det skulle bli ett litet skutt för hästarna. Men nästa vecka blir det hoppning så då får vi se om jag ska va med igen.

Så märktes stor skillnad på första passet och tredje passet. Sen tror jag att eftersom vi hämta hem henne på fredag och sedan inte red henne på lördagen utan bara gick med henne hade hon väll lite mycket energi, som hon då la på att testa mig på första ridpasset.

Jag är iallafall jätte nöjd över Embla och gårdagens ridpass.
Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi i morgon<3
/Linnea

Likes

Comments

Hej
Idag har vi varit med skolan i Trollhättan på en liten tävling. Det är ung företagsamhet som anordnar det. Det man ska göra är att man ska komma på en idé, en logga och en slogan. Vi har arbetat med detta i skolan ett tag så då har vi byggt en prototyp som vi idag tog med oss och visade upp. Det var domare som gick och kollade på våra uppfinningar och så fick vi berätta lite hur den ( ska enligt vår idé ) fungera. I slutet på dagen var det prisutdelning, min grupp vann första pris i kategorin årets logga och slogan vilket var toppen👍
Första bilden är inte så bra men men..

Likes

Comments

Hej på er!
I dag åkte jag till stallet efter skolan för att rida Embla men tänkte att jag skriver om hur ridpasset gick i morgon istället. Då jag är jätte trött just nu och det tar ett tag att skriva det inlägget och då kommer jag somna i skolan & det vill jag ju inte;)

Hoppas ni mår bra så hörs vi!
/Linnea

Likes

Comments

Likes

Comments

I dag var första dagen för lilla Embla i stallet för i går kom vi fram halv nio på kvällen så då hann vi inte göra så mycket.
Eftersom jag inte får rida pågrund av revbenet så gick jag med henne i paddocken och träna på start och stop då hon skulle stanna precis när jag stanna och börja gå när jag börja gå igen. Det gick ganska bra dock var hon väldigt nyfiken på allt annat runt om men det var ju första dagen i nytt stall och allt var nytt så det var inte så konstigt. Men hon var superduktig i början där hon verkligen var koncentrerad och stanna precis när jag stanna och gick fram bra när jag sedan börja gå igen.

Sen var hon hur söt som helst när hon stanna upp i paddocken och ville gosa istället<3

I morgon blir det tävling på klubben och då ska min lillasyster tävla på Bamse, jag skulle egentligen gjort det tills jag börja få ondare i revbenet och då tillslut inte kunde vara med.

I morgon kommer också mer bilder från stallet jag hann tyvärr inte ta så mycket i dag.

Ha det bra så hörs vi.

/Linnea

Likes

Comments