Åh äntligen red jag idag igen!! Jag var och hälsade på honom för två veckor sedan, men då hade jag fortfarande ont i foten så jag ville inte riktigt riskera och rida då! Även om jag var väldigt sugen!! Sen åkte vi till Holland i en vecka så då hade jag inte möjlighet att rida...

Men idag var mamma ledig och kunde skjutsa mig till stallet! Jag fick hjälp med allt av Marcos ägare och även att komma upp! Det var så skönt att få rida igen!! Jag började först i skritt och red dressyr. Lite stel var han men inte jättefarligt! Sen blev jag så sugen på att trava så då travade vi också ett tag. Efter en halvtimme kände jag att jag var helt slut i kroppen. Det märktes att jag inte har ridit på två veckor!!

Nu kommer Marco vara kvar hos sin ägare tills jag är bra i foten. Förhoppningsvis kommer det ta max två veckor till! När jag är bra i foten igen får han komma tillbaka till Linköping!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I lördags övade vi lite igen på tömkörning. Jag vill gärna börja med det bland annat för att underlätta när jag longerar honom och även att det kan vara kul för honom att dra i något tungt!! Allting gick bra och han var inte inte alls rädd när det lät och skramlade bakom honom!! Och han verkade tycka att det var roligt!!

I söndags fick han vila så det var nog skönt får honom! Igår var det andra som red honom! Det var hoppträning och då gick det bra, han blev dock rädd för kalver som står i en hagen mitt i mot paddocken och ska han ha skenat iväg lite. Ägaren tog över och körde lite dressyr på honom så att han kunde bli mer avslappnat och inte bli rädd för paddocken!!

Nu kommer jag inte kunna rida på ett tag då jag var i en affär igår och skulle gå ut men såg inte att det att det gick ner ganska mycket!! Trodde att jag bara hade stuckat foten men smärtan höll i och jag höll på att svimma två gånger av smärtan!! En svullnad av typ en fem krona kom och jag kunde inte röra foten eller tår.... Som tur var så var min lillasyster med. Hon ringde våra föräldrar och pappa kunde hämta oss. Vi åkte till vårdcentralen för att kolla vad det kan vara! Jag röngade foten (vilket gjorde svinont då de ska ha massor av olika vinklar...) Läkaren tyckte att det såg ut som att en liten bit skelett hade kommit loss men röngten läkare tyckte inte det... Så bandage på och kryckor i ca 4 veckor!!! Så mycket ridning blir det inte... Men har tänkt att jag ska skritta i paddocken om någon kan hjälpa mig upp och ner!! Annars kommer jag inte klara mig!! Tänk 4 veckor utan ridning!!!!!!! På torsdag kommer jag nog försöka rida lite! Vi får se hur det känns!

Likes

Comments

Idag red jag och Marco en härlig lugn tur ut i skogen sjäva för första gången sen han skenade hemåt för två/tre månader sendan. Sen dess har vi alltid ridit ut med någon annan. Nu var Marcos ägare inte hemma och jag var inte så sugen på att rida i paddocken så många alternativ fanns inte. Jag bestämde mig för att vi rider ut och känner jag att det inte känns bra vänder vi hemåt och rider i paddocken istället. Men MArco var lugn och lyssnade väldigt bra. Han var dock sjukt irriterad på alla flygor och bromsar!! Blev själv också stucken en gång!! Vi tog mest skritt då jag kände mig tryggast med det. Plus det var så himla varmt och ville gärna ta det lugnt då. Vi tog lite trav och en galopp. I galoppen ville han dra iväg men jag hade bestämd mig för en lugn och så balanserad galopp som möjligt så jag bromsade honom samtidigt som jag drev på honom och då gick det galant! Passade på att ta vänster galopp och jag tror att han lyckades ta den. Det såg ut som det och kändes så. När vi var på väg hemåt fick han väldigt mycket bråttom så då passade jag på att få honom att gå på tygel och tog skänkelvikning över vägen. Det kändes och märktes att han hade lärt sig något igår då det gick ganska bra. Gjorde även lite halvhalter, halter och backa så att han lär sig att man ska det lugnt även hemåt. Och det gick pckså väldigt bra. När vi kom hem såg jag att han hade blivit svettig under sadel så då tänkte jag att det var nog bra att vi tog en lugn tur i denna värme. Imorgon får vi se vad vi hittar på. En lång tur kanske!!

Likes

Comments

Idag red jag ett dressyrpass på ca 40 min. Allt gick bra, dock var det kvavt och varm så inte optimalt väder... Speciellt för mig!! Fy vad varm och svettig jag var! Marco var mindre svettig än jag, bara under sadeln och där sadelgjorden satt. Men han var väldigt duktigt idag. Hans ägare var med och hjälpte mig med träning. Det behövde både jag och Marco. Vi tränade lite allt möjligt. Han var väldigt stel i höger sida så han var mycket stark i höger volt och tyckte att det var jobbigt att behöva böja sig. Men vi gjorde lite volter, öppnor och tränade på skänkelvikning. Galoppträning gjorde vi också. Först på fyrkanten för att sedan galoppera på stora mittvolten.Galoppen har blivit mycket bättre. Han rusade inte iväg lika mycket idag och höger galoppen gick jättefint. Vänstergaloppen däremot var svårare. Han lyckades inte ta vänstergalopp så det var förvrängd galopp på både fyrkanten och volt. Det var väldigt duktigt av honom att han kunde hålla sig kvar på volten!! Efter några försök lyckades vi äntligen få vänstergalopp på fyrkanten. Det var skönt att han äntligen lyckades. Ska försöka ta vänstergalopp i skogen lite oftare så att vi kan öva där han har lite mer utrymme och att det mer längre raksträckor! Så nu vet jag vad vi behöver fokusera på lite mer!

Galoppen var annars väldigt fin och mer balanserad så det känns bra. Han var till och med i form några steg. Så jag tror att min delmål till att kunna galoppera i form till årsskiftet kan nås! Men träna måste vi!!

Likes

Comments

Idag red vi ut en härlig tur på ca 1 timme! Marco var pigg och glad och lyssnade bra!! Galoppen ute var väldigt fin. Lyckades till och med att få en lugnare och långsam galopp. Det gick riktigt bra. Det underlättar när en annan häst är före som inte har lika hög fart som Marco brukar ha. Så det var en nyttig övning för honom. Det var ganska vart ute och mycket mer uppförs backar än vad Marco är van vid så han var ganska svettig... Jag valde att svampa av honom för att få bort det mesta av svettlukten så att han slipper fler flugor. Självklart väljer han då att rulla sig i det värsta. Så när jag åkte hade jag en halv svart häst. SUCK!!! Kommer bli underbart att borsta honom imorgon.

Likes

Comments

I måndags åkte jag och pappa och hämtade Marco då jag ska vara hemma hos mina föräldrar nu i typ 3/4 veckor och ha lite semester! Jag tycker att det blir lite för länge utan Marco så då kan han stå hos sin ägare. Resan gick jättebra, han gick in snällt som vanligt och under resan stod han också stilla. Ibland kände vi att han rörde på sig lite men inget farligt. Vi kom fram typ halv elva på kvällen så det blev ganska sent men jag släppt in honom i hagen brevid de andra hästarna så att han kunde vänja sig lite. Igår morse släppte vi ihop hästarna. De sprang rund lite i början för att sedan börja äta, de kände nog igen varandra! Först släpptes de ihop i trädgården där det finns lite mer mat sen när det var lugnt så släppte vi in de i hagen. Där blev det mer spring, mest nog för att Marco ville kolla hagen och de andra följde med och de busade lite med varandra.

På kvällen så kom det en tjej som brukar komma och rida lektion hos Marcos ägare och jag fick vara med så det gjorde jag såklart! Hoppning stod på schemat. Det var en studs och en kombination med två galoppsprång. Och sen var det ett hinder på varje diagonal. Först värmde vi upp och Marco var så ofokuserad. Det kan ha berott på att det var ett sto med i början där fölet var kvar i stallet. Hon gnäggade och höll på. Men de red bara i typ tio minuter. En bra övning för både mamman och fölet. Efter att stoet hade gått tillbaka till stallet blev Marco mer fokuserad och lyssnade väl! Han gick i fin form och travade fint över hindren. Efter uppvärmning började med att galoppera över kombinationen och studsen. Efter det tog vi alla hinder i galopp och Marco tycke att det var så roligt! Hans galopp var kanske lite väl fort men ingen rusning längre som det var innan och jag hade kontroll och kunde faktiskt styra honom! Jag var väldigt nöjd med ridpasset och Marco var härlig svettig och nöjd med hoppningen😊

Likes

Comments

Just nu fokuserar jag mycket på att lösgöra Marco och träna på trafiksäkerheten. Han har varit lite spänd och rädd när bilar har kommit men det kan även vara då att jag spänner mig ometvetet så det är mycket att jobba på där. Nu har jag och tjej som hjälper mig när tiden inte riktigt räcker övad nu när jag har mammas bil! Förra veckan ledde hon honom och jag körde fram och tillbaka i både paddocken och vägen! Varje gång jag hade kört förbi och han var avslappnad fick han belöning i godis form! Det funkade jättebra då när jag värmde upp ute mötte vi en bil och då valde jag att hoppa av. Marco tittade nyfiket på bilen och så fort den var förbi kollade han frågade på mig om han fick lite godis, vilket han självklart fick. På fredag ska vi öva en gång till. Men då ska jag köra förbi när hon sitter på honom och förhoppningsvis kommer det gå lika bra då😊.
Igår tränade jag lite på galoppen. Först så värmde upp då på grusvägen sen började jag lite lätt i skritt för att sedan fortsätta i trav. Han var väldigt fin och hade härlig energi och det märktes att han äntligen har förstått att han ska jobba bakifrån och jobba med ryggen! Så det var en bra känsla. Sen började jag med galoppen. Där märks det verkligen att han har svårt att jobba rätt. Det blir lätt att han 'rusar' iväg och är inte balanserad för fem öre... Men efter lite arbete på långsidorna lyckades jag få några balanserade galoppsteg!!😊 Då var jag väldigt nöjd. Fortsatte lite till i trav och sen fick min lillasyster skritta av honom. Jag var väldigt nöjd med gårdagens pass!!😊

Likes

Comments

Hej och välkomna på min blogg!

Här kommer jag dela med mig träningen och ridturen jag har med Marco! Mitt långsiktiga mål är att tävla på Fjord-SM om några år. Tanken är nog 2019/2020. Just nu är ett kortsiktigt mål att ha en balanserad galopp på banan. Jag hoppas att vi kommer klara det innan slutet av året. Men jag vill inte stressa igenom det utan heller att det tar lite längre tid och att det blir rätt.
Jag har även en medryttare som kommer börja from slutet av augusti och hon kommer ha Marco 1 eller 2 gånger i veckan. Min tanke just nu är att träna dressyr på banan 2 gånger i veckan och rida ut resten av dagarna som jag har honom. Jag ska försöka träna för tränare 2 gånger i månanden för att det ska bli rätt😊.

Likes

Comments