Idag skulle jag och en tjej från stallet rida ut en lit lugn sväng där hästarna får lyfta på benen. Allt gick bra i början, vi mötte en bil och en buss som vi kollade på från avstånd, inga problem. Tills vi mötte en cyklist. Den var så pass läskigt att han vände på sig och skenade i väg... Sen tvärstannade han framför en pöl, vilket gjorde att jag hamnade framför sadeln. Sen bestämde han sig för att hoppa över och då åkte jag av. Hamnade på höger höft och är just nu lagom mör på höger sida.. Tjejen som var med beslöt sig för att fånga Marco och en bil som stannade erbjöd mig att skjutsa hem mig till stallet. När vi kom fram hoppade jag på igen i paddocken och red där ett litet tag. Marco testade mig genom att vara dum, och små bocka och stegra sig. Tjejen jag red mig gav mig mycket bra tips på hur jag skulle göra och då blev han riktigt fin!

Det var völdigt skönt såhär efteråt att jag hoppade upp igen, men vi får se hur jag känner inför att rida ut igen.. Kommer nog hoppa av nästa gång!!! Har inte lust att åka av igen! Men han slängde inte av mig med mening i alla fall!! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår klipptes äntligen Marco! Så skönt för honom tror jag att bli av med lite päls på halsen. Vi klippte inte jättemycket, utan mer där han svettas så himla mycket. Jag hoppas att han orkar lite mer nu också så vi verkligen kan komma igång med träning och så!

Tyvärr hann jag inte rida honom igår då jag hade en labb på fm som jag missade i onsdag pga att jag fick ett anfall av min sjukdom reaktiv hypoglykemi... Och syrran skulle komma fredag kväll och jag hade tänkt handla på fredag fm, men det fick flyttas fram till eftermiddagen. Och tack vare det hann jag inte rida😔. Och idag hann jag inte heller då syrran och jag gick på bio. Men på tisdag ska jag rida igen och då kommer vi antingen rida ut eller på banan! Får se vad jag är sugen på!😊

Likes

Comments

Idag var en riktigt skön dag! Solen sken och det var en behaglig temperatur. Tyvärr blev det ingen klippning idag då hon som ska klippa Marco inte kunde så det blir på tisdag! Längtar för Marcos skull!!

Idag träffade jag två stallkompisar också och det var riktigt kul att träffa de igen och prata ikapp lite! När jag hämtade Marco ur hagen såg jag att han hade lagt sig i leran igen... Så jag borstade honom utomhus för de dammade rejält och det är ju bra att inte göra det inne i stallet! Marco var på riktigt mys och gös humör idag så det var väldigt trevligt att borsta honom! När vi gick till paddocken var han lagom seg... Men när jag väl började rida och sa åt honom att gå framåt gick det bra! Men det märks att han påverkas av pälsen! Jag trodde att han skulle vara mer ur form, men det var han inte. Visst var han stel men han gick fint på tygeln. Speciellt i traven gick han väldigt fin i form och var inte så tung i bettet heller.

Efter lite uppvärmning började jag med galoppträning. Då det var en annan häst på banan valde jag att öva på galoppbyte. Alltså trav-galopp-trav osv. Det gick jättebra. Lite fel galopp ibland speciellt i vänstervarv men det var en nyttig övning för honom. Jag slutade efter ca 35 min då han var trött och jag skulle hinna med en buss och ville fixa färdigt honom i lugn o ro!

Så idag var en riktigt härlig dag. Det märktes dock att jag har haft en inflammation, var helt slut i kroppen när jag kom hem och har inte gjort mycket mer idag!

Likes

Comments

Idag var en tjej och provred Marco. Allt gick bra och han skötte sig fint! Han tyckte dock att det blev lite jobbigt efter ett tag pga värmen och lite lathet tror jag. Då började han stutsa i vänster galoppen, men den tycker han är jobbigast också. Men hon kämpade på och lyckades få några bra galoppsteg. Sen var han helt underbar i traven efter så han visade sin bästa sida ändå! Imorgon ska han förhoppningsvis bli klippt och jag ska fixa de två bootsen med broddar så de är på plats också! Sen blev det nog lite dressyr på banan! Mycket lörgörande och galopp är tanken, men vi får väl se vad han säger!

Likes

Comments

Oj så länge sen det var jag skrev något!! Det har hänt några grejer. Jag har vart sjuk i typ 3 veckor... Först blev jag förkyld och när det äntligen var över efter en vecka, hann jag åka till Marco innan jag lyckades få bihålesinflammation... Men nu är jag äntligen frisk och ska försöka uppdatera bloggen oftare!

Jag har skaffat en ny medryttare så jag har två. Kände att inte riktigt hann med och att åka till Marco blev ett måste istället för att det är kul. Den nya medryttare verkar vara väldigt bra för honom. Min andra medryttare meddelade för ca 1,5 vecka sen att hon kände att hon inte riktigt hann med skolan och att hon och Marco inte riktigt klickade. Jag är glad att hon var så ärlig och denna vecka var hennes sista. Imorgon kommer en tjej och ska provrida honom så vi får se om de funkar ihop.

Annars har jag själv inte hunnit rida så mycket... Men jag har en ny hovslagare som är specialliserad på barfora hästar och jag gillar henne skarpt. Hon kommer ungefär var 6/7:e vecka och det känns skönt så man slipper tänka så mycket på det!

Nu när hästarna har fri tillgång till mat har han gått upp i vikt!! Vill ha ner honom minst 50 kg.... Så jag ska sätta igång honom 6 gånger i veckan. Så förhoppningsvis kan min nya medryttare rida 2 gånger i veckan så vi kommer upp till 6 gånger i veckan utan att jag behöver åka 3 gånger varje vecka....

Just nu är mitt mål då att få ner honom i vikt men även jobba på galoppen och rida ut. Min fot är väldigt bra igen så på lördag ska jag galopparbeta honom och se hur det känns i foten. Annars ska jag nog rida ut en gång i veckan. Han älskar ju att komma ut!! Men jag ridr nog inte ut i mörkret, gillar inte det och då tror jag att spänner mig extra mycket och det känner han. Det märktes förra året, då när vi red ut i mörkret reagerade han på saker han inte reagerade på innan... Men vi får se hur det blir!

Imorgon eller på lördag måste jag fixa mina två boots som inte har broddar än så att ifall det blir isigt och snö det fortfarande går att rida.

Ja detta var väl det som har hänt, ska försöka uppdatera bättre!! :)

Likes

Comments

Idag red jag igen och då var det direkt ett dressyrpass för tränare. Marco kändes trött och seg i början och proteserade mycket i början men efter ett tag lossnade det och då var han avslappnad och lös. Så jag är väldigt nöjd med dagens pass. Vi jobbade mycket på att han ska lyssna på mig och saktade av från trav till skritt i några steg och sen trav igen. Eftersom jag fortfarande känner av min fot tog vi ingen galopp men jag hoppas att vi kan ta det om två veckor! Ska försöka göra det själv på torsdag!! Efter träningspasset kom hovslagaren och hon fixade hans hovar så nu är de fina och runda igen :) Tack vare ridpasset var han trött och orkade inte riktigt bråka som han har gjort innan. Så det var skönt!!

I torsdags kom jag ut och tänkte bara gosa lite med honom men jag valde att gå ut till paddocken och leka lite med "följa John". Han var så duktigt och följde efter mig vart jag än gick. Då kände jag mig glad och det var ju ett tag sen vi gjorde det så jag visste inte riktigt om gräset skulle vara mer intressant än vad jag var. Men så var inte fallet :) Sen började de fixa lite med staket i hans hage och kompisarna började springa lite och busa så då var det mer intressant... Men då lyckades jag få honom att stå kvar och inte gå till staketet. Och så lyckades jag ta en helkroppsbild från sidan på honom också. Men då hade jag redan satt på grimskaftet så den kom med lite också... Sen när jag skulle släppa ut honom i hagen var han så ivrig att han bara sprang rakt in när jag hade öppnat grinden. Men jag var kvar i ena ände så jag fick dra tillbaka honom och då kom han på att jag var kvar där så då väntade han snällt tills jag hade tagit av grimman. Då sprang han i världens fart till sina kompisar och maten ;) Min älskade häst!! :) <3

Likes

Comments

Idag hade jag och Marco lite mys!! Passade på och klippa manen som faktiskt blev väldigt bra!! Borstade igenom honom och bara hade det gött. På torsdag ska vi ha dressyrlektion så det ser jag framemot! Lägger till en bild på min fina prins!! Vad jag älskar honom!❤❤

Likes

Comments

Nu var det återigen ett tag sedan jag postade något...

Men jag har inte mått så bra pga stress så jag har inte riktigt orkat åka till Marco osv. Men nu har jag skaffat två medryttare så att jag inte behöver känna sån press på att åka!! Så jag hoppas att det hjälper! Jag mår ju så mycket bättre när jag har varit hos Marco! Men jag har varit och hälsat på honom några gånger i alla fall :)

Nu blir det ridning torsdagar och lördagar för min del! Kommer främst fokusera på galoppen och hoppas att min fot klarar av det! Men det ska nog inte bli så jobbigt!

Idag var jag i alla fall med Marcos ägare som skulle på sommarpremiering med hennes föl. Det var riktigt skönt att komma ut och hålla på med häst! Fölet skötte sig jättebra och var lätt att leda så det var skönt. För tydligen ska han ha varit jobbigt att leda hemma... En bra tävlingshäst blir det nog. Han var även väldigt lugn för att vara på ett helt nytt ställen med massor av andra hästar och ha åkt så långt med transport för första gången. Så fölet kommer nog bli en trevlig häst i framtiden!


Likes

Comments

Nu är Marco tillbaka hos mig igen!!! Allt gick bra och han verkar trivas här igen!! jag red i måndags då jag kom hem sent i söndags! Jag var lite nervös då jag inte visste hur det skulle gå med foten!! För att komma till stallet tar jag bussen och nu är min stallcykel inte på plats... Fick jag gå!! När jag kom fram till stallet kändes det i foten! Men jag hämtade Marco och började sadla! Vi gick till paddocken och jag hoppade upp med hjälp av en pall. Det gick ganska bra! gjorde lite ont men inte farligt alls. Sen började vi rida. Han var jätteduktigt och lyssnade väl, tills vi skulle prova gallop... Jag tror att det beror på att jag fick ont i foten då och inte red bra. Men det gick inte att styra honom in på stora mitt volten. Saktade av direkt också då det gjorde så ont i foten. Bestämde då att bara ta skritt och då kunde jag vila foten och då gick det super igen! Sen kom en ny häst in i hans hage som ligger brevid paddocken, suck! Då var fokuset på den nya hästen, men jag bara fortsatte och då lyssnade han bra efter några varv.
Då kände jag att det fick räcka, avhoppningen var inte lika smärtfri som påhoppningen! Jag råkade hamna på min fot (hade tänkt landa på min friska fot) och det gjorde så ont!! Fick tvinga mig själv att gå som vanligt!!! Men det gick bra!! Fick sen skjuts till busshållplatsen då det tog ett tag för de nya ägarna att skriva kontrakt osv att Marco fick vänta till vi släppte ihop han men den nya hästen! Allt gick bra där med! Han pep lite som vanligt ( han låter inte manligt då!!) och sen åkte jag hem!!

Nu har jag inte varit hos Marco då jag har haft mensvärk som bara den och då kan inte jag koncentrera mig på något!! Men i morgon är planen att jag ska åka till honom på kvällen!! Längtar!!!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag skrev nåt här, men jag har ju inte kunnat rida och så har skolan börjat så jag är hemma i Linköping igen. Men nu är foten tillräcklig bra för att Marco kan komma hem. Som jag längtar!! Har sån apstines efter honom. Men på fredag åker jag hem till mina föräldrar och min pappa och jag ska skjutsa Marco hem till Linköping i helgen. Dagen är inte bestämd än men han ska komma hem! Väldigt skönt, kul också för min medryttare att äntligen kunna börja rida igen också.

Jag "fruktar" lite inför träningsvärken som jag troligtvis kommer få! Har ju inte ridit mycket alls på 6 veckor!! Men det kommer vara värd det!! Just nu har jag planer på att öva galoppen mycket nu. Jag tänker även försöka se till att vi hopppar 1 gång i veckan också då han tycker det är så roligt och bra träning för både mig och honom. Sen ska vi fokusera mest på dressyren såklart och se till att vi kommer ut i skogen också. Mitt mål är att rida honom 6 dagar i veckan där en dag kommer vara en lugn skritt och trav tur för att hålla igång honom och förhoppninsvis försöka hålla honom på en bra vikt. Han får fri tillgång till mat på vintern, det tycker han inte är så farligt, men förra året blev en tjock lite häst... Det ska vi försöka undvika i år! Munkorg lyckas han tyvärr få av sig i korgform så funderar på att köpa en greengard och se hur det funkar. Samtidigt vill man ju inte förhindra naturliga beteende men det är nog bättre för honom att inte bli för tjock heller, så ska fundera lite till och prata med andra och bestämma mig senare.

Och så har jag haft Marco nu i ett helt år!! Förra året den 4de september kom han hem till mig!! Än sålänge är det nog en utav de bästa dagarna i mitt liv. Vi har varit med om mycket och lärt känna varandra. Jag älskar denna häst så himla mycket och kan inte föreställa mig ett liv utan honom just nu! Visst är det så att jag gärna skulle strupa honom ibland när han absolut vägrar lyssna eller bara allmänt är jobbig att hanskas med!! Men dessa dagar är så få och sen väger de andra dagarna upp så mycket mer!!

Från och med helgen kommer det bli mer uppdateringar på bloggen :)

Marco i våras:

Likes

Comments