Idag red jag igen och då var det direkt ett dressyrpass för tränare. Marco kändes trött och seg i början och proteserade mycket i början men efter ett tag lossnade det och då var han avslappnad och lös. Så jag är väldigt nöjd med dagens pass. Vi jobbade mycket på att han ska lyssna på mig och saktade av från trav till skritt i några steg och sen trav igen. Eftersom jag fortfarande känner av min fot tog vi ingen galopp men jag hoppas att vi kan ta det om två veckor! Ska försöka göra det själv på torsdag!! Efter träningspasset kom hovslagaren och hon fixade hans hovar så nu är de fina och runda igen :) Tack vare ridpasset var han trött och orkade inte riktigt bråka som han har gjort innan. Så det var skönt!!

I torsdags kom jag ut och tänkte bara gosa lite med honom men jag valde att gå ut till paddocken och leka lite med "följa John". Han var så duktigt och följde efter mig vart jag än gick. Då kände jag mig glad och det var ju ett tag sen vi gjorde det så jag visste inte riktigt om gräset skulle vara mer intressant än vad jag var. Men så var inte fallet :) Sen började de fixa lite med staket i hans hage och kompisarna började springa lite och busa så då var det mer intressant... Men då lyckades jag få honom att stå kvar och inte gå till staketet. Och så lyckades jag ta en helkroppsbild från sidan på honom också. Men då hade jag redan satt på grimskaftet så den kom med lite också... Sen när jag skulle släppa ut honom i hagen var han så ivrig att han bara sprang rakt in när jag hade öppnat grinden. Men jag var kvar i ena ände så jag fick dra tillbaka honom och då kom han på att jag var kvar där så då väntade han snällt tills jag hade tagit av grimman. Då sprang han i världens fart till sina kompisar och maten ;) Min älskade häst!! :) <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag hade jag och Marco lite mys!! Passade på och klippa manen som faktiskt blev väldigt bra!! Borstade igenom honom och bara hade det gött. På torsdag ska vi ha dressyrlektion så det ser jag framemot! Lägger till en bild på min fina prins!! Vad jag älskar honom!❤❤

Likes

Comments

Nu var det återigen ett tag sedan jag postade något...

Men jag har inte mått så bra pga stress så jag har inte riktigt orkat åka till Marco osv. Men nu har jag skaffat två medryttare så att jag inte behöver känna sån press på att åka!! Så jag hoppas att det hjälper! Jag mår ju så mycket bättre när jag har varit hos Marco! Men jag har varit och hälsat på honom några gånger i alla fall :)

Nu blir det ridning torsdagar och lördagar för min del! Kommer främst fokusera på galoppen och hoppas att min fot klarar av det! Men det ska nog inte bli så jobbigt!

Idag var jag i alla fall med Marcos ägare som skulle på sommarpremiering med hennes föl. Det var riktigt skönt att komma ut och hålla på med häst! Fölet skötte sig jättebra och var lätt att leda så det var skönt. För tydligen ska han ha varit jobbigt att leda hemma... En bra tävlingshäst blir det nog. Han var även väldigt lugn för att vara på ett helt nytt ställen med massor av andra hästar och ha åkt så långt med transport för första gången. Så fölet kommer nog bli en trevlig häst i framtiden!


Likes

Comments

Nu är Marco tillbaka hos mig igen!!! Allt gick bra och han verkar trivas här igen!! jag red i måndags då jag kom hem sent i söndags! Jag var lite nervös då jag inte visste hur det skulle gå med foten!! För att komma till stallet tar jag bussen och nu är min stallcykel inte på plats... Fick jag gå!! När jag kom fram till stallet kändes det i foten! Men jag hämtade Marco och började sadla! Vi gick till paddocken och jag hoppade upp med hjälp av en pall. Det gick ganska bra! gjorde lite ont men inte farligt alls. Sen började vi rida. Han var jätteduktigt och lyssnade väl, tills vi skulle prova gallop... Jag tror att det beror på att jag fick ont i foten då och inte red bra. Men det gick inte att styra honom in på stora mitt volten. Saktade av direkt också då det gjorde så ont i foten. Bestämde då att bara ta skritt och då kunde jag vila foten och då gick det super igen! Sen kom en ny häst in i hans hage som ligger brevid paddocken, suck! Då var fokuset på den nya hästen, men jag bara fortsatte och då lyssnade han bra efter några varv.
Då kände jag att det fick räcka, avhoppningen var inte lika smärtfri som påhoppningen! Jag råkade hamna på min fot (hade tänkt landa på min friska fot) och det gjorde så ont!! Fick tvinga mig själv att gå som vanligt!!! Men det gick bra!! Fick sen skjuts till busshållplatsen då det tog ett tag för de nya ägarna att skriva kontrakt osv att Marco fick vänta till vi släppte ihop han men den nya hästen! Allt gick bra där med! Han pep lite som vanligt ( han låter inte manligt då!!) och sen åkte jag hem!!

Nu har jag inte varit hos Marco då jag har haft mensvärk som bara den och då kan inte jag koncentrera mig på något!! Men i morgon är planen att jag ska åka till honom på kvällen!! Längtar!!!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag skrev nåt här, men jag har ju inte kunnat rida och så har skolan börjat så jag är hemma i Linköping igen. Men nu är foten tillräcklig bra för att Marco kan komma hem. Som jag längtar!! Har sån apstines efter honom. Men på fredag åker jag hem till mina föräldrar och min pappa och jag ska skjutsa Marco hem till Linköping i helgen. Dagen är inte bestämd än men han ska komma hem! Väldigt skönt, kul också för min medryttare att äntligen kunna börja rida igen också.

Jag "fruktar" lite inför träningsvärken som jag troligtvis kommer få! Har ju inte ridit mycket alls på 6 veckor!! Men det kommer vara värd det!! Just nu har jag planer på att öva galoppen mycket nu. Jag tänker även försöka se till att vi hopppar 1 gång i veckan också då han tycker det är så roligt och bra träning för både mig och honom. Sen ska vi fokusera mest på dressyren såklart och se till att vi kommer ut i skogen också. Mitt mål är att rida honom 6 dagar i veckan där en dag kommer vara en lugn skritt och trav tur för att hålla igång honom och förhoppninsvis försöka hålla honom på en bra vikt. Han får fri tillgång till mat på vintern, det tycker han inte är så farligt, men förra året blev en tjock lite häst... Det ska vi försöka undvika i år! Munkorg lyckas han tyvärr få av sig i korgform så funderar på att köpa en greengard och se hur det funkar. Samtidigt vill man ju inte förhindra naturliga beteende men det är nog bättre för honom att inte bli för tjock heller, så ska fundera lite till och prata med andra och bestämma mig senare.

Och så har jag haft Marco nu i ett helt år!! Förra året den 4de september kom han hem till mig!! Än sålänge är det nog en utav de bästa dagarna i mitt liv. Vi har varit med om mycket och lärt känna varandra. Jag älskar denna häst så himla mycket och kan inte föreställa mig ett liv utan honom just nu! Visst är det så att jag gärna skulle strupa honom ibland när han absolut vägrar lyssna eller bara allmänt är jobbig att hanskas med!! Men dessa dagar är så få och sen väger de andra dagarna upp så mycket mer!!

Från och med helgen kommer det bli mer uppdateringar på bloggen :)

Marco i våras:

Likes

Comments

Åh äntligen red jag idag igen!! Jag var och hälsade på honom för två veckor sedan, men då hade jag fortfarande ont i foten så jag ville inte riktigt riskera och rida då! Även om jag var väldigt sugen!! Sen åkte vi till Holland i en vecka så då hade jag inte möjlighet att rida...

Men idag var mamma ledig och kunde skjutsa mig till stallet! Jag fick hjälp med allt av Marcos ägare och även att komma upp! Det var så skönt att få rida igen!! Jag började först i skritt och red dressyr. Lite stel var han men inte jättefarligt! Sen blev jag så sugen på att trava så då travade vi också ett tag. Efter en halvtimme kände jag att jag var helt slut i kroppen. Det märktes att jag inte har ridit på två veckor!!

Nu kommer Marco vara kvar hos sin ägare tills jag är bra i foten. Förhoppningsvis kommer det ta max två veckor till! När jag är bra i foten igen får han komma tillbaka till Linköping!

Likes

Comments

I lördags övade vi lite igen på tömkörning. Jag vill gärna börja med det bland annat för att underlätta när jag longerar honom och även att det kan vara kul för honom att dra i något tungt!! Allting gick bra och han var inte inte alls rädd när det lät och skramlade bakom honom!! Och han verkade tycka att det var roligt!!

I söndags fick han vila så det var nog skönt får honom! Igår var det andra som red honom! Det var hoppträning och då gick det bra, han blev dock rädd för kalver som står i en hagen mitt i mot paddocken och ska han ha skenat iväg lite. Ägaren tog över och körde lite dressyr på honom så att han kunde bli mer avslappnat och inte bli rädd för paddocken!!

Nu kommer jag inte kunna rida på ett tag då jag var i en affär igår och skulle gå ut men såg inte att det att det gick ner ganska mycket!! Trodde att jag bara hade stuckat foten men smärtan höll i och jag höll på att svimma två gånger av smärtan!! En svullnad av typ en fem krona kom och jag kunde inte röra foten eller tår.... Som tur var så var min lillasyster med. Hon ringde våra föräldrar och pappa kunde hämta oss. Vi åkte till vårdcentralen för att kolla vad det kan vara! Jag röngade foten (vilket gjorde svinont då de ska ha massor av olika vinklar...) Läkaren tyckte att det såg ut som att en liten bit skelett hade kommit loss men röngten läkare tyckte inte det... Så bandage på och kryckor i ca 4 veckor!!! Så mycket ridning blir det inte... Men har tänkt att jag ska skritta i paddocken om någon kan hjälpa mig upp och ner!! Annars kommer jag inte klara mig!! Tänk 4 veckor utan ridning!!!!!!! På torsdag kommer jag nog försöka rida lite! Vi får se hur det känns!

Likes

Comments

Idag red jag och Marco en härlig lugn tur ut i skogen sjäva för första gången sen han skenade hemåt för två/tre månader sendan. Sen dess har vi alltid ridit ut med någon annan. Nu var Marcos ägare inte hemma och jag var inte så sugen på att rida i paddocken så många alternativ fanns inte. Jag bestämde mig för att vi rider ut och känner jag att det inte känns bra vänder vi hemåt och rider i paddocken istället. Men MArco var lugn och lyssnade väldigt bra. Han var dock sjukt irriterad på alla flygor och bromsar!! Blev själv också stucken en gång!! Vi tog mest skritt då jag kände mig tryggast med det. Plus det var så himla varmt och ville gärna ta det lugnt då. Vi tog lite trav och en galopp. I galoppen ville han dra iväg men jag hade bestämd mig för en lugn och så balanserad galopp som möjligt så jag bromsade honom samtidigt som jag drev på honom och då gick det galant! Passade på att ta vänster galopp och jag tror att han lyckades ta den. Det såg ut som det och kändes så. När vi var på väg hemåt fick han väldigt mycket bråttom så då passade jag på att få honom att gå på tygel och tog skänkelvikning över vägen. Det kändes och märktes att han hade lärt sig något igår då det gick ganska bra. Gjorde även lite halvhalter, halter och backa så att han lär sig att man ska det lugnt även hemåt. Och det gick pckså väldigt bra. När vi kom hem såg jag att han hade blivit svettig under sadel så då tänkte jag att det var nog bra att vi tog en lugn tur i denna värme. Imorgon får vi se vad vi hittar på. En lång tur kanske!!

Likes

Comments

Idag red jag ett dressyrpass på ca 40 min. Allt gick bra, dock var det kvavt och varm så inte optimalt väder... Speciellt för mig!! Fy vad varm och svettig jag var! Marco var mindre svettig än jag, bara under sadeln och där sadelgjorden satt. Men han var väldigt duktigt idag. Hans ägare var med och hjälpte mig med träning. Det behövde både jag och Marco. Vi tränade lite allt möjligt. Han var väldigt stel i höger sida så han var mycket stark i höger volt och tyckte att det var jobbigt att behöva böja sig. Men vi gjorde lite volter, öppnor och tränade på skänkelvikning. Galoppträning gjorde vi också. Först på fyrkanten för att sedan galoppera på stora mittvolten.Galoppen har blivit mycket bättre. Han rusade inte iväg lika mycket idag och höger galoppen gick jättefint. Vänstergaloppen däremot var svårare. Han lyckades inte ta vänstergalopp så det var förvrängd galopp på både fyrkanten och volt. Det var väldigt duktigt av honom att han kunde hålla sig kvar på volten!! Efter några försök lyckades vi äntligen få vänstergalopp på fyrkanten. Det var skönt att han äntligen lyckades. Ska försöka ta vänstergalopp i skogen lite oftare så att vi kan öva där han har lite mer utrymme och att det mer längre raksträckor! Så nu vet jag vad vi behöver fokusera på lite mer!

Galoppen var annars väldigt fin och mer balanserad så det känns bra. Han var till och med i form några steg. Så jag tror att min delmål till att kunna galoppera i form till årsskiftet kan nås! Men träna måste vi!!

Likes

Comments

Idag red vi ut en härlig tur på ca 1 timme! Marco var pigg och glad och lyssnade bra!! Galoppen ute var väldigt fin. Lyckades till och med att få en lugnare och långsam galopp. Det gick riktigt bra. Det underlättar när en annan häst är före som inte har lika hög fart som Marco brukar ha. Så det var en nyttig övning för honom. Det var ganska vart ute och mycket mer uppförs backar än vad Marco är van vid så han var ganska svettig... Jag valde att svampa av honom för att få bort det mesta av svettlukten så att han slipper fler flugor. Självklart väljer han då att rulla sig i det värsta. Så när jag åkte hade jag en halv svart häst. SUCK!!! Kommer bli underbart att borsta honom imorgon.

Likes

Comments