Hej hopp!

Jag upptäckte detta märke och lim genom en youtuber vid namn Tati och jag själv har letat efter ett bra lim som sätter glitter på plats! Och så kommer Tati som en ängel från ovan (dramatic) och ger en recension på hela märket men jag brydde mig mest om limmet. Och som ni ser så övertygade hon mig att köpa och pröva den.

Så jag använde och prövade detta lim under Pride paraden. Jag hade 4 ränder med guldglitter under ögonen och ner mot kinderna. Jag applicerade det vid kl 10 och när jag skulle tvätta av mig det, runt kl 18, så satt det fortfarande snyggt kvar på sin plats. Trots att jag hade limmet på foundation och det var kvavt ute, och hade regnat så det var fuktigt osv, så satt det på plats hela 8 timmar. Vilket jag tycker håller till beskrivningen på produkten:

"Our Sprinkles glue is easily applied and once you've added Sprinkles, plan on them staying put until you're ready to remove them!"

Pris: 6 dollar - ca 49 kr

Negativt: Ingenting jag märkt om själva produkten men att få hit den tog låååång tid.

Positivt: Det sitter på plats i timmar! Det är det limmet ska göra och det är det limmet gör! Ingen doft. Genomskinligt. Gratis shipping (men därför tar det även upp till 8 veckor att få produkten). Väger ingenting på huden så man känner inte av den. Torkar snabbt.

Sammanfattning: Jag har inte prövat detta på läppar eller på ögonlocken, vilket kanske skiljer åt hur de håller osv men jag rekommenderar denna för den fungerade bra för mig och reviews på produkten säger att den är lika bra på ögonlocken. Det håller i timmar och om det inte funkar för dig så har du inte slösat mer än ca 50 kr eftersom deras shipping är gratis.

(sorry bout tha shitty pic)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hey y'all! I'm back.

Jag har sett Zaful reklam överallt. Och jag tyckte att de hade snygga kläder men frågan för mig var, kan jag lita på denna sida? Så jag googlade lite hit och dit eftersom man måste fylla i sina kortuppgifter, personuppgifter och jag vill inte bli lurad på pengar eller att de ska ha mina uppgifter och kunna ta pengar.

Men utav informationen jag fick från internet så kände jag att Zaful är som Wish, det är en hit or miss. Så jag beställde 3 klänningar och en bikini. Det blev ca 700kr. Jag tänkte först beställa bara bikinin som ett test meeeeen så blev det inte... för de har så mycket och jag satt och gick igenom allt hela 3-4 timmar.

Så jag beställde den 20/6 och fick ett mail som bekräftade. Senare fick jag ett mail som sa att de 3 klänningarna var på väg men att bikinin var kvar och shippas senare. Så den 5/7 kom bikinin först....vilket jag tyckte var konstigt eftersom den inte skulle shippas före klänningarna? Sen gick det ett tag och klänningarna kom inte så jag blev orolig och mailade deras support och kollade tracking som man får. Det stod att dem var på väg. Sen fick jag svar från deras support som meddelande mig om att när deras saker lämnat själva Zaful så har de ingen kontroll längre. Så jag tänkte "that makes sense, jag får vänta, de är på väg, det kan ta tid". Sen var jag borta 21-28 Juli så jag hade ingen koll. Men när jag kom hem låg 3 paket där. Dessa 3 kom alltså runt 24-27 Juli.

Kvalitén: Är faktiskt bra, inte genomskinligt, typ H&M kvalité. Bikinin förvånade mig för överdelen var bra, jag är en big boobed tjej som har 70D-F i bh och beställde en L så jag sydde in den ja, men den satt bra vid brösten! Allt kom i påsar som på bilden och Zaful har egna tags?! Can you believe it?!

Negativt: Väntan är väll en nackdel. Bikinins nederdel var konstig, pösig fram och väldigt låg tho being a L.

Positivt: Bra kvalité! Att de har tags gör dem mer seriösa. Det är prisvärt och majoriteten har råd.

Sammanfattning: Så, går de att lita på? För mig ja, jag har inte haft några dåliga upplevelser mer än oro. Kläderna är fina, det tar lång tid att vänta men prisvärt. Detta är en sån där "du får chansa själv" för de har snygga saker, jag ville köpa ALLT. MEN for the love of god... KOLLA RECENSIONERNA på alla produkter om du bestämmer dig för att köpa något! Jag vill inte rekommendera Zaful för det finns en risk av att det går illa. Men du får avgöra själv eftersom det gått bra för mig med detta ändå.

Likes

Comments

Hey y'all!

I can not believe I bought this.... men här sitter jag med den ändå. Smashbox Camera Ready CC Cream. Jag är så trött på min foundation för att den är så matt, så jag kände att jag var tvungen att köpa något lättare som ger minimal täckning så att huden bara ser fräsch ut. Så jag gick in helt blind, visste inget om produkten eller något men tänkte att Smashbox brukar ha ganska bra saker så jag stod där och prövade på handen och bara "yupp detta blir jätte bra, så, nu köper vi den". priset stod inte ens när jag var inne på KICKS, föreställ dig min grimas när jag skulle betala...

Jag hade produkten när jag tränade, tänkte att jag skulle testa om de smälte av, men det satt kvar! Jag svettades ju inte så mycket, men tillräckligt. Jag tror jag hade den på i 5-6 timmar och det såg bra ut! Jag satte inget med puder heller. Jag har normalt inte problem med att saker lägger sig i rynkor mer än under ögonen och ögonlocken men det såg ändå helt okej ut under ögonen trots att jag inte satt det med något puder. Jag testade en gång till dagen efter, tränade och duschade precis som dagen innan. Men denna gång tvättade jag håret så jag fick vatten i ansiktet osv. Efter cirka 4 timmar kom jag hem och produkten hade separerats på min näsa, resten såg bra ut. Sista testet var det sista. Jag jobbar på en bistro och har grillar precis bakom mig, jag springer runt osv. Huvudsaken är att det blir varmt och jag jobbade 9 timmar. Produkten hade endast försvunnit på min näsa, vilket inte syntes för den passar min hud perfekt, men resten såg såååå bra ut! Efter 9 timmar! applåder!

Pris: 350kr på KICKS för endast chockerande 30ml.

Negativt: Vill ha mer av produkten för priset... tycker inte det balanserats upp. 30ml för 350kr är väldigt lite.

Positivt: Den är inte helt matt, den är "hud-matt". Det är en "my skin but better" som bara täcker lite och får huden att se fin och jämn ut. Smälter inte av ansiktet. Sitter länge och behöver inte fixas till (mer än på min näsa).

Sammanfattning: 30ml för 350kr är det ända som drar ner på betyget. Den sitter länge på mig med normal hy. Om du letar efter något som täcker lite så det ändå ser naturellt ut så tror jag den fungerar bra. MEN jag tror man kan hitta en liknande för mindre pris. Jag duschade med denna produkt på, cuzz that's how I roll, och den såg till och med då, förvånansvärt bra ut. Efter 9 timmar satt den bra! Har du rås med det så absolut värt det! Letar du efter något billigare så skippa denna.

(Laddar upp egna bilder senare, nu ska jag på semester!)

Likes

Comments

Hej Y'all!

Jag har använt Elsa Hjeronymus Purifying Cleanser ett tag nu and I'm just....man känner sig så ren efter att ha använt den. Purifying Cleanser är enligt Hjeronymus egna sida:

"En djuprengörande antibakteriell rengöring som öppnar porerna och rengör huden på ett effektivt sätt".

Och jag tycker den rengör, helt klart, kolla bilderna bara. Denna produkt är för normal, kombinerad, fet, acne och mogen hud. Jag brukar alltid använda denna produkt på finnar för att krympa och få bort dem.

Min hudtyp: Normal

Pris: 209 kr.

Negativt: Luktar starkt. Svider som bara den om du har sår/finnar. Öppnar porerna, så man behöver en annan produkt som man ska använda efter för att stänga dem (jag har inte det).

Positivt: Man känner sig ren. Man ser allt som kommer av. Krymper/dödar finnar.

Sammanfattning: Om jag sminkat mig och sen tvättar av det så tar jag alltid detta ansiktsvatten efter, det tar bort sminkrester och ansiktet bara känns så rent efteråt. Om du faktiskt vill SE att smutsen kommer bort och vill känna dig ren så är det värt. Det tar bort allt. Det är en favvo grej jag har med denna produkt, man ser verkligen smutsen på bomullspads. Det har underlättat när jag fått finnar. Så är det värt det, enligt mig? Ja.

(Eftersom den öppnar porerna så brukar jag även använda den innan jag sätter på pore strips, efter det kyler jag ner med en kall blöt handduk för att stänga porerna.)

Likes

Comments

Hej hopp yall!

Låt oss prata om WISH.com här. Jag ser reklamen hela tiden och överallt!

Jag har handlat från WISH i år. Vissa har problem med sidan som man har läst om osv och jag skulle absolut INTE säga att det är en säker sida. WISH använder Klarna för betalning och det får en att känna sig säkrare. Men WISH är verkligen en hit or miss grej.

Det viktigaste man ska göra om man ska köpa något är att kolla recensionerna. Står det inga recensioner så är det på egen risk du beställer. Lita på recensionerna för när man beställer så får man inte alltid det man vill ha. Sakerna kommer från Kina och kan vara billigt gjorda men ibland chockerande bra. Jag har en fejk Anastasia Dip Brow för 10kr som fungerar såååå bra.

Jag har beställt kläder, penslar, smink, inredning och elektronik (inte stora saker för det litar jag inte på) från WISH och allt har varit helt ok till förvånansvärt bra. Jag har personligen aldrig haft några problem under de år jag beställt där ifrån. Även om det har hänt att 2 paket inte har kommit fram så har jag bara skrivit det till dem och fått pengarna tillbaka, så inte ens den upplevelse har varit dålig.

Jag personligen gillar att sy och när jag beställer kläder från WISH så har det hänt att vissa saker har behövt sys om, men I don't mind. Jag har storlek S och om man beställer kläder på WISH i storlek S så kan det vara extremt små storlekar så beställ alltid en storlek upp om inte recensionerna säger annat.

Sammanfattning: Det är en hit or miss, de har oändliga val av roliga och coola saker. Om du vill ha bra kvalité så är det inte något för dig men om du vill ha billiga och hyfsat bra saker som kanske inte är som på bilden så visst. Man måste handla med tanken av att det kanske inte är som på bilden. Jag rekommenderar denna sida halvt, just för att det är hit or miss, även om jag själv handlar där. Det är en sådan "you do you" grej.


Likes

Comments

Hej hopp y'all!

Jag har letat och letat och letat efter en "vit foundation" och nu har jag äntligen hittat en! Eller i alla fall shade adjusting drops. Nu kan jag äntligen få rätt färg eftersom min foundation oxiderar! Jag köpte denna ute så jag visste ingenting om den innan jag köpte den. Så jag experimenterade med denna för att se om resultatet blev olika med olika tekniker. Det var ingen stor skillnad. Sen försökte jag lista ut hur många droppar jag behövde osv. Det är det svåra.

  • 1 drop = ½ a shade lighter

Pris: 195kr på The Body Shop.

Negativt: Inget jag upptäckt med produkten än, mer än priset. Den mörka borde vara mörkare dock, det finns dem med väldigt unik mörk hudton.

Positivt: Denna produkt ska fungera med "de flesta flytande foundations" och den fungerade med min. Det var ingen skillnad på hur min foundation satt eller klarade sig under dagen.

Sammanfattning: Om du alltid har problem med att hitta rätt färg, att de oxiderar eller att du hittar dessa "passar nästan" färger så är denna produkt för dig.

Likes

Comments

Hej hopp y'all!

NYX liquid lipstick är ett flytande läppstift som torkar matt. De har flera olika färger och dem är faktiskt billiga. Men bara för att det är billigt så behöver de inte vara dåliga. Jag gillar dessa, dem är bra för priset. Kan vara lite torrt på läpparna, men så är det med majoriteten av alla liquid lipsticks som torkar matt.

Pris: 89kr på KICKS.

Negativt: Kan kännas torrt på läpparna. (exfoliera läpparna innan)

Positivt: Stannar förvånansvärt länge. Jämn färg när man lägger på de. Bra för plånboken!

Sammanfattning: Dem är prisvärda helt klart!

Likes

Comments

Hej hopp!

Ett finishing puder av NYX gjort på 100 % mineral kiseldioxid. Jag tycker detta puder är helt okey. Det sätter sminket på plats och huden blir len och fin. Det är dock så att om man ska bli fotograferad med blixt så ger detta puder ett flashback. Området ser alltså pudrigt och väldigt vitt ut, det lyser upp området du har de på. Men annars är den bra för det vardagliga.

Pris: 109kr på H&M.

Negativt: Man får flashback. Även om detta puder är genomskinligt utan pigment så har jag läst andra recensioner och för er som har lite mörkare hudton, denna produkt kommer göra er hud ljusare.

Positivt: Sätter sminket på plats.

Sammanfattning: Jag tycker att detta puder är prisvärt! Så länge du inte ska fotograferas med blixt så kan jag rekommendera den!

Likes

Comments

Hej Hopp!

U guuuys... Jag har en sån kärlek till Arctic Fox. Jag har semi permanent hair dye i färget Wrath och jag äääälskar denna hårfärg! Jag älskar hela märket! ALLA PERKS:

  • 100% Vegan (Non-GMO)
  • No Animal By-products
  • Never Tested on Animals
  • Extra Conditioning
  • No Peroxide (kemikalie)
  • No Ammonia (kemikalie)
  • PPD Free (kemikalie)
  • 15% of profit to save animals (står på flaskan)

Pris: 119kr - liten flaska, 189kr - stor flaska på Barbarella.

Negativt: stannar olika länge beroende på hårtyp.

Positivt: Allt positivt står i punktformerna. Färgen ska sitta i ca 40 tvättar och jag tycker den hållit bra. De har inte några onödiga kemikalier som skadar håret/hårbotten. Luktar gott och inte starkt. Det har inte färgat av sig på kudden eller handduken efter att tvättat håret.

Sammanfattning: Ett stort ja från min sida! Inga onödiga kemikalier, veganskt, inte testat på djur, färgen är fin, 15% av det dem får in går till att rädda djur. Kommer helt klart köpa igen! Jag rekommenderar denna produkt 100% till alla och helt klart till er djurvänner och veganer. Samt om barn vill färga håret så är denna safe eftersom den inte har några giftiga kemikalier!

Likes

Comments

Hej hopp!

Jag satte in en kopparspiral för ca 2 månader sen och jag tänkte skriva om det för jag vet att jag själv satt och googlade massor och försökte få info osv. Jag vill även nämna att jag är 18 år och detta är endast MIN upplevelse.

Hur: Jag satte in min på en ungdomsmottagning och fick först ett möte för att få info om andra alternativ men jag visste att jag ville ha en kopparspiral just för att den är hormonfri. Så vi diskuterade hur min mens är (jag har ganska kraftig), mensvärk (kan få väldigt brutalt kraftig mensvärk) och biverkningar som KAN uppstå med en kopparspiral. Sen så jag fick en ny tid för att sätta in den.

På det andra mötet så träffade jag barnmorskan som skulle sätta in spiralen. Jag fick ta ett graviditetstest innan och sen ta av mig byxor och trosor och sätta mig i den läskiga stolen med benen uppåt. Jag var faktiskt ganska bekväm med att sitta där medans hon kollade mellan mina ben för jag vet att alla ser olika ut och det finns inget som klassas som "normalt" när det kommer till utseendet av det kvinnliga könsorganet. Barnmorskan tog sen glidmedel på fingrarna, placerade sina händer uppe vid mina knän och sa att hon skulle dra händerna ner mot mitt könsorgan, detta är för att du inte ska få en chock av att någon rör din vagina. De mäter först längden på din livmoderhals och efter det så sattes "anknäbben" (Spekulum) in för att slidan skulle hålla sig öppen så barnmorskan skulle se vad hon gjorde.

Kopparspiralen är kopplat till två trådar och spiralen viks sen ihop och sätts in i ett rör med trådarna. Efter insättning av spekulum så ska röret med spiralen upp i din livmoderhals. Livmoderhalsen har två "munnar" och för mig blev det komplikationer för att den andra munnen hade så liten öppning så hon fick inte in röret på första försöket. Men till slut gick det! När spiralen var på plats så klipps trådarna! Cirka 1,5 - 2cm av trådarna sticker ut från livmoderhalsen.

Gör det ont? Ja det gör ont, förvänta dig ingen harmoni. Men för mig, som normalt kan få riktig ligga-på-golvet-och-skrika-mensvärk så kändes denna smärta lättare än min mensvärk.

Vad är det för smärta? Jag skulle säga att smärtan i början var lite ilande och kändes sen som vanlig mensvärk.

Direkt efter insättning: Efter insättningen så kände jag ingen mensvärk, mer en känsla som att livmodern var spänd.

Dagen efter: Jag hade mensvärk dagen efter insättningen, inte så jag låg och skrek men tillräckligt stark för att inte vela lämna huset eller göra något.

Några veckor efter: Några veckor efter, när min nästa mens var på g så fick jag svag mensvärk under ca en vecka. Men jag tror detta är för att kroppen ville stöta bort spiralen. Mensvärken var väldigt lätt och gick att hantera eller glömma bort.

Mensen efter: Jag fick bruna flytningar före min mens, det var nytt. Eftersom min mensvärk är brutal så fick jag faktiskt piller emot det, eftersom kopparspiralen kan göra så att mensvärken blir kraftigare, det är en utav biverkningarna som kan uppstå. Men jag tog mina piller under de första 3 dagarna då min mensvärk normalt brukar uppstå och det gick galant! Inga problem där! Jag vet att spiralen kan ge kraftigare och längre blödningar men längden på min blödning är normalt 5-7 dagar och ingenting ändrades på den fronten. Det som ändrades var att mensdag nr 2, som normalt är min kraftigaste blödningsdag, blev ännu kraftigare. Jag fyllde en binda på max 1 timma. 2 mensar efter så blödde jag inte ens en vecka. Jag blödde under 3 dagar kraftigt sen kunde jag ha trosskydd sista 3 dagarna. Det var som en mini blödning.

Tips innan insättning: Du ska helst sätta in spiralen under mens eller 1 vecka efter att du haft din mens. just för att livmoderhalsens "munnar" är lite mer öppna och det är lättare att sätta in spiralen. Ta 2 Alvedon och 1 Ipren en timma innan du ska sätta in spiralen om du inte fått den informationen, det hjälper mot smärtan (mensvärken). FOR THE LOVE OF GOD TA MED DIG EN BINDA!!!! Man blöder efter insättningen, det är som mens nr 2, jag glömde ta med så jag fick springa in på en Ica och hitta en toa och gå runt med toapapper i trosan halva dagen!

Likes

Comments