Vardag

Jag och Emilia for till Värmland för att gotta oss i natur. Det regnade hela tiden som solen inte sken. Det var vackert och rofyllt och klyschigt. Jag älskar Emilia och jag älskar natur <3

Men som allt annat den här sommaren känns livet och det levande trivialt i förhållande till sjukdom och död. Jag minns inte Håkanspelningen jag var på mer än att det kom konfetti för det har jag publicerat på Instagram. Men be mig beskriva hur snabbt ett dropp kan droppa och hur tyst det kan vara på intensivvårdsavdelningen klockan tre på natten och jag kan ge er en målande beskrivning. Helvetes jävla skit.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • Vardag

Likes

Comments

Vardag

Kolla vad Facebook påminde mig om! Att jag var bloggkändismaterial redan i mina tonårsdar. Ni kan ju läsa där om ni vill veta hur det var på Black Moon Party, att ta dykcert (som var det läskigaste jag gjort men där jag efter att dykläraren bjudit på shots gick med på att ta fortsättningskursen, ångrade mig i bakisångesten och rymde från hotellet), kräftskiva, fyllor o.s.v. Sorgligt att den bloggen speglar den bästa sommaren i mitt liv, inget har kunnat matcha since </3 Var nykär och hängde med alla bästa kompisarna hela tiden. THOSE WERE THE DAYS! *cries in norwegian*.

Fyfan vad det går utför.

Har blivit befordrad förresten! Hoppas på högre lön men framförallt ser det ut som att resten av sommaren kommer spenderas på nollgradigt v ä l d i g t luftkonditionerat kontor. Fryser fittan av mig. Kanske gör nåt kul i höst vi kan ju höras då.********

Hallå kattröjan har ej använts på tusen år, borde gå på en fest och ha på den. bjud mig. osäker på hjälmen dock!

​********​

Likes

Comments

Vardag

För 1,5 år sedan flyttade vi från vår andrahands 18kvm lägga där vi bott ett år och in i denna. Ytorna var oändliga, ibland tappade vi bort varandra tex om en gick på toa. Vi älskar älskar älskar den här men alltså ett rum till hade varit så fantastiskt, speciellt när BP ska börja plugga i höst och vi ska "studera" hemifrån - vi kommer ju ha ihjäl varandra om det bara finns att plugga jämte varandra eller framför varandra.

Idag kommer det en kille och kolla på läggis för att vi kanske ska byta mot hans 38kvm *+2 rum å kök+*. Därför har vi städat för första gången på 1,5 år. Nä skoja. Hehhh. Här är köket!

Den här blågröna färgen var min favvo innan vi flyttade hit, nu är jag såååååå trööööött på den eftersom dom valt samma nyans på allt kakel. Det är också samma kakel som funnits i hälften av alla studentlägenheter vi bott/hängt i.

"Rummet"

"Marsvins rummet" Obs har ej sagt det i bloggy men jag har blivit hobbysnickare. Snickrade denna buren plus blomhylla i fönstret förra veckan. Svåraste jag gjort i mitt liv.

Den här hyllan heter "farfarshyllan" för att min farfar köpte den på loppis till min pappas leksaker när han var liten (pappa alltså inte farfar) sen la han den på pakethållaren och cyklade hem. Min farfar är kanske en superhjälte.

Osmickrande bild på mitt PRUNKANDE fönster men kolla hyllan jag snickrade, jovisst! Brita Zackari har byggt en typ likadan, såattee...

Kylskåp!

Någon sa för ett tag sedan "vilket oskönt citat att ha över the love nest". Men det är alltså från Book of Mormon, fattar man inte så fattar man inte!

Nu håller ni tummarna för att lägenhetssnubb älskar vår lägenhet och vill byta med oss.

Likes

Comments

Japan, Vardag

Kvällen innan gick vi vilse på tågstationen när vi skulle till fire fly festivalen och fick hjälp av en kvinna som erbjöd sig att åka med oss hela vägen eftersom "This train system is so complicated even Japanese people get lost" <- gulligt! Vi frågade henne vilket som var hennes drömresemål var och vad hennes favoritställe i Tokyo var. Det visade sig vara en trädgård (Hama Rikyu Gardens) som låg jämte hotellet, perfekt!

Vår sista dag i Japan gick vi därför upp tidigt och promenerad ner till parken för en liten morning stroll.

Sen fortsatte vi till fiskmarknaden som var *fanfar* öppen! I utkanten av marknaden såldes det bland annat porslin, kryddor och köksredskap. Vi köpte två muggar och fina skedar. BP ville köpa en fett stor kniv men den kostade mer än mitt CSN-lån, tråkigt.

Sen gick vi in på marknaden och aktade oss för att bli överkörda av truckarna som for fram och tillbaka med is och tonfiskhuvuden. Detta var det enda vi blev varnade för under resan, den stora risken att bli överkörda. Kände mig aldrig rädd eller otrygg i Japan förutom just här, skönt!

Sen var det sushidags! Mannen utanför öppnade skynket och släppte in ett par gäster åt gången för att det aldrig skulle bli fullt, trångt eller högljutt inne i restaurangen som hade 10ish platser.

Vi beställde en tonfiskmeny att dela på och det var HEAVEN! Fiskbitarna bara smälte i munnen. Dreglar nu. Framför oss stod sushikocken och gjorde i ordning sushin med enorm noggrannhet. Vågade ej prata högt med risk för att störa när han penslade på wasabi och skar upp fiskskivorna.

Sen gick vi in på Don Quijote för lite sista minutens presentshopping. Jag tappade bort både BP och mig själv och letade sen i panik i 15 minuter efter en toalett. Sprang och knep våning upp och våning ner :D :D :D

Sen hittade jag en men fattade inte hur man spolade. Vanligt problem för mig i Japan, hade inte velat jobba med toalettstäd där.

Likes

Comments

Japan, Resa

På vårt nya lyxhotell bodde vi nära Tsukiji Fish Market aka en av världens största fiskmarknader. Vi knallade dit och prickade in den enda dagen på året (typ) som fiskegubbarna hade ledigt.

Deppigt guldfiskbadkar. Om någon drömmer om att bli sushi så vore det väl dessa fiskar.

BP hade hetsat länge och väl, ca. 4 år, om "VÄRLDENS FÄRSKASTE SUSHI" som han hade ätit på fiskmarknaden. Den gången hade dom fått stjöborreröv och vi tecknade med yviga rörelser till servitören att vi ville ha allt utom röv och bläckfisk. Den orangea uppe i mitten var stjöstjärna, den fick ett av fem poäng av mig. Försökte gömma resterna under en servett men kvinnan som dukade av var bättre på att upptäcka kvarlämnad mat än all världens bambatanter ever. Över lag var sushin en besvikelse, fyra års hype gör ju lätt det med saker. Men vi åt världens godaste sushi ett par dagar senare, vänta ba!

Efteråt fick vi kallt matcha te, det var inte så gott men kände mig ändå väldigt världsvan när jag drack det. Skål!

Sen åkte vi och kollade in det Kejserliga palatset, kejsarfamiljen hade en helt egen ö och vi vanliga dödliga fick promenera i en avgränsad parkdel. Där var det fint. På expedia (<- källhänvisning) står "Två gånger om året (23 december och 2 januari) kan du dock besöka de inre palatsträdgårdarna för att se när den kejserliga familjen vinkar från en balkong." Inte så folkliga som Vickan å gänget alltså (har ni koll på att SVT sänder heldag från Kronprinsessans födelsedag idag? Har kollat i kanske 3 timmar, älskar att va ledig!).

Asså detta är nog inte samma dag men en dag åkte vi över Rainbow Bridge till öarna i Tokyos hamn. Där stod frihetsgudinnan och det fanns spanska strandpromenader. Älskar att Tokyo lajvar alla länder. Man behöver aldrig se något annat, allt finns här.

BP hade arrat så att vi skulle få känna på hur det är att vara locals en kväll. Vi promenerade goda 20 minuter för att ta oss till en liten trädgårdsföreningslokal där det var långa köer för att se på fenomenet fireflies. Vi förstod inte informationsbladet vi fick i handen men följde med strömmen in i den kolsvarta lokalen där det i luften svävade omkring små eldflugor och lös. Alla ooade och aaahhade, det språket är tydligen universellt. Under fem dagar hade dom 9 700 besökare - fett poppis att va fluga i Japan. Inga bilder pga det var kolsvart. Efter gick vi på restaurang för att käka Tofu. Gott tyckte vi! Störigt med utlänningar tyckte dom!

Vi fick turistbordet längst ut på serveringen, mysigt med kvällshimlen ovanför huvudet och tågspåret på andra sidan tygskynket. Tågen passerade med dryga minutens mellanrum så vi kunde utan problem surfa på tågwifiet :) :) :) :) :) Vi råkade också beställa in en kruka (demonstrerad ovanför) med sprit eftersom jag tydligen sagt att jag inte ville ha den utblandad. Den hann vi dra i oss lagom tills dom påbörjade vägarbete två meter från vårt bord och sågade upp asfalten. Då gick vi hem, skrattade åt det absurda att vi inte hört ett ord av varandra på hela middagen.

Likes

Comments

Japan, Resa

Vi bodde egentligen fint och bra hela resan men sista nätterna kände vi "Men hallå, ska vi ha lite lyx eller?". Mmm.. älskar dyra hotell.

Vi bytte kvarter och flyttade närmare hamnen. Här stack träden upp mellan höghusen och människorna promenerade på gator ovanför bilvägarna.

Vårt hotellrum var större än vår lägenhet hemma och utrustad med ORDENTLIGT badkar. NJUUT! Här var ingången, hotellet hade också egen tågstation.

"Studio Ghibli clock" låg runt hörnet också. Tråkigt att den blev sämst på bild men tänker att Totoro skulle kunna bo i fönstret längst upp när den är på besök i stan kanske.

Pungbonus! Kolla på filmen Pom Poko om ni vill se tvättbjörnar som krigar mot människor med hjälp av sina pungar och superkrafter. PUSS!

Likes

Comments

Japan, Resa

Vi bokade vår resa under regnperioden med viss risk för att det skulle regna hela tiden. En dag regnade det hela tiden. Då tog alla fram sina paraplyn och alla affärer ställde ut paraplyställ och paraplypåsar att lägga paraplyerna i när man gick in i affärer så att det inte skulle bli blött på golvet. Genier!

Vi tillbringade dagen i nördkvarteret Akihabara. Här finns allt för alla som gillar manga och teknik <-- saker jag inte gillar? Det fanns exempelvis en sjuvåningsaffär med mangaporr och sexteknik, tryckte på alla knappar. Ni som missade min snapstory ni missade.

En sak jag inte tänkt på att jag älskar sedan jag var 10 år och köpte slimedjur i automaterna på Ica är såna här! Och de fanns i mängder, rad efter rad med "bollmaskiner"???? Vad heter det ens?

Vi kollade i fina mataffärer också, fattade inte vad något var men ville ha allt.

Kul med regnperiod!

Likes

Comments

Japan, Resa

Shit vad kär jag blev i Japan ändå alltså, vill åka tillbaka nu på direkten. Lösa ut ett Japan Rail-pass och åka futuristiska supersnabbtåg över hela landet och besöka små byar, lära mig några ord japanska och äta ramen, sushi, socker, sake allt!

En kväll i Tokyo ville BP gå tillbaka till en absintbar som han och hans male friends besökt fyra år tidigare. I deras berättelser jobbade där en gullig kvinna vid namn Aida som serverade absint till de tre-fyra gäster som fick plats åt gången vid hennes bar. Men Aida var inte bakom baren denna kväll, istället stod där en mycket långhårig hårdrockslover som inte förstod ett enda ord av den engelska vi lyckades skrika fram över musiken. Han kände inte igen namnet Aida men han var grym på att hälla upp absint. Skål!

Don Quijote <3 Lågpriskedja i kanske femtontusen våningar som var öppen dygnet runt. Här tog mitt sparkonto slut, på denna hyllan :D :D :D :D :D

Mer ramen! På vissa restaurangen beställer man mat genom att trycka in sin beställning på en maskin och sen lämna lappen till kocken. Som på Max fast på japanska alltså. Och utan bilder. Vi valde det som hade roligast tecken och fick detta, mycket nöjd. Är nu nästan helt orädd för ramen.

Likes

Comments

Japan, Resa

Hur soft är det att alltid vara ett steg från en Family Mart som kan mata dig med risbollar, sushi och allt annat du är sugen på? Detta var vår "låt oss vila tjugo minuter och äta i sängen istället för att leta restaurang"-middag innan vi skulle på kvällsjoppeidi!

Vi skulle nämligen på vad som på biljetterna beskrevs som "DANCING!! KICKING UP THE EXCITEMENT!! WILDLY SWINGING AROUND!!" = Robotshow.

Först fick vi hänga i loungen, obs inget för den epileptiskt lagda. Ett par stortrooperrobotar spelade saxofon.

Kulturkalaset borde ta in något sånt här mvh. förslag från kulturstudenten. Två? Tre? Fyra? Timmar av neon, eld, robotar, explosioner, skrikande dansare i en rafflande berättelse om hur robotar från rymden attackerade ett fredligt naturfolk. Fan stark berättelse ändå, Disney borde köpa upp den.

Jag var smileyn som är så här: :D
Hade kramp i ansiktet efteråt.

Det var så sjukt.

Likes

Comments

Japan, Resa

Efter Kyoto åkte vi till Tokyo, vi hade planerat in flest dagar här för att hinna med och även strukit en övernattning i Hakone för att få mer tid. Ändå fick vi hetsa som tusan för att hinna allt vi ville göra, och det gjorde vi inte ens. Vi åt och åt och åt och sen tappade vi bort oss i sjuvåningsaffärer som sålde allt eller bara dildos. Detta är ett inlägg om mat och affärer. Och Hachiko.

I Japan finns inte diabetes verkar det som pga mycket sånt här. Crepes med en kladdkaka, grädde, jordgubbar och chokladsås i. Come on Sweet Girls <- noll procent inappropriate?

Crepeskioskarna låg tätt i vad guideboken beskrev som "kawaii capital" av Tokyo, aka. Harajuku. Allt var så satans poppigt, gulligt, rosa, glittrigt och alla var så coola. Hela området hade Weekday-aura om Weekday var en japansk k-popare. Vår plan var att dra en snabb runda genom Harajuku innan vi gick mot Shibuya men det var som att sugas in i ett slukhål och vår lilla runda tog 6 timmar.

Sockerkickar är min drog asså.

Vill gärna vara en person som "har förstått" hur fantastiskt Muji är. Så vi kollade igenom alla örtitusen våningar och BP köpte strumpor. Kände mest mjäh. Fast dom hade wifi och det var fantastiskt.

I Shibuya måste man gå över väldigt kända övergångsställen (här är livestream från shibuya crossing, check it out) och när vi hade gjort det några gånger var jag trött och sur. Vägrade därför ta bild med world famous Hachiko dog men här är statyn, har ni ej sett filmen gör det! Ni kommer gråta och bli hundmänniskor och Richard Gere är ju så mums.

När man provar kläder i Tokyo får man ha påse på huvudet. Gissa varför, den första som gissar rätt vinner!

Stoppar man pengar i purrikurri får man fotas med snygghetsfilter delux OCH pynta. Allt var på japanska och ackompanjerat av ashög k-pop. Vi gjorde det två gånger. LET'S HAVE FUN!

Likes

Comments