Vi kan nog alla hålla med om att 2016 inte har varit ett superår. Trump är president över världens mest mäktiga och inflytelserika land, IS, människor som behöver fly från sina hem, rasism och sexism som tar fäste. Och mitt all den skiten så dör Alan Rickman. Need I say more?

Men det är så himla viktigt i all denna misär faktiskt tänka på allt det positiva som hänt under året. Jag kom över en sådan himla bra och upplyftande lista på Tumblr som jag tänkte dela med mig av. Jag tror att många av oss behöver lite ljus i detta mörker.

(All cred och hela inlägget:http://helthehatter.tumblr.com/post/152910935316/good-things-that-happened-in-2016)


Good Things that Happened in 2016

· New chemotherapy breakthroughs have increased the 5-year survival for pancreatic cancer from 16% to 27% (and is getting better)

· Scientists figured out how to link robotic limbs with the part of the brain that deals with intent to move so people don’t have to think about how they will move the limb, it can just happen.

· Child mortality is down everywhere and it keeps going down.Thanks to the ice bucket challenge the gene responsible for ALS has been found, meaning we are closer to an effective treatment. Let me rephrase that: we are close to getting a treatment for a very bad disease because a lot of people (including really hot celebrities) got wet.

· Tiger numbers are growing.

· And manatees.

· And pandas.

· 70,000 Muslim clerics declared a fatwa against ISIS.

· Pokemon Go players went insane with placing lure modules near hospitals for sick kids.

· California is now powering over 6 million homes with solar power, a record in the US (and that is the tightest shit)

· Volunteers in India planted 50 million trees in 24 hours.

· Apparently world crime as a whole has drastically declined as a whole in the last couple of decades.

· Coffee consumption has been proved to help curtail cancer and suicide rates.

· Speaking of coffee Starbucks figured out how to donate perishable food in a food safe way.

· 500 elephants were relocated to a better, safer and bigger home.

· We made massive strides in Alzheimers’ prevention (my grandmother literally told me that scares her more than getting cancer this is very good news)

· The ozone layer is repairing itself and all the work we did to get rid of those aerosol chemicals was actually worth it.

· A new therapy developed in Israel could cure radiation sickness.

· Precision treatments for cancer are hitting clinical trials and WORKING (as someone who’s had relatives with cancer this is the best news)

· Dentists are once again providing free care to veterans who need it

· Two brothers saw color for the first time thanks to specially-designed glasses

· Portugal ran its entire nation solely on renewable energy for four days straight

· A retiree is launching a project to transport 80 endangered rhinos to an Australian reservation to save the animals from poaching..

· 200 strangers attended the funeral of a homeless WW2 veteran with no family

· Bank firm pays for college tuition for the children of employees who died in the 9/11 attacks

· New medicine has been shown to increase melanoma survival rate to 40%

· Over 800 Boko Harem Hostages were rescued by Nigerian Army

· Toys R Us is Offering Quiet Shopping Hour for kids with autism this holiday season

· A 4-year old befriends a lonely man and helped him heal after losing his wife

· Families grew

· People survived cancer

· People overcame depression

· Any kind of victory, even if it affects only one person, is a victory

· Now for the pop culture good news

· LEONARDO DICAPRIO WON AN OSCAR! EVERYONE READING THIS LIVED LONG ENOUGH TO SEE LEO FINALLY GET WHAT HE DESERVED

· There’s a new Harry Potter book

· And a movie

· Harry Potter has no plans on vanishing with time

· LET ME TALK ABOUT ALL THE KICK ASS MOVIES WE GOT THIS YEAR OH MY GOD

· Kung Fu Panda 3, this franchise is still going strong despite that its about a panda played by Jack Black

· Jungle Book. The amazing remake none of us saw coming

· Finding Dory. I haven’t seen it yet but I’ve heard good things

· Deadpool. The beautiful and super accurate R-rated marvel film

· Captain America: Civil War. Seriously is the best marvel movie yet in my opinion I need more.

· Zootopia. Oh don’t mind me I’m just a movie that tackled the issue of racism and not only game changed animated films but also made a billion dollars

A laugh can be a very powerful thing. Why, sometimes in life, it’s the only weapon we have” –Roger Rabbit

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Cara Delavigne

Likes

Comments

Jag ska, efter årsskiftet, flytta till Jönköping för att bo hos min kusin medan hennes familj bor i Thailand i 3,5 månader. Det ska bli superkul men jag måste erkänna att det även känns ganska jobbigt. Skräckblandad förtjusning helt enkelt. Ska bli spännande och härligt att lämna boet ett tag och pröva något nytt, men samtidigt vemodigt att lämna all trygghet och stabilitet.

Ju närmare flytten kommer desto svårare känns det. Jag ska lämna min älskade familj, gå från att träffa dem varje dag till att bara se dem några gånger i månaden. Men jag ska erkänna en sak, det jobbigaste med att flytta är inte att jag inte får träffa vänner och familj lika ofta utan att jag måste skiljas från mitt livs kärlek - min katt, Legolas. Alla som har ett husdjur kan säkerligen känna igen sig i kärleken. Min katt är min bästa vän och favorit på hela jorden. Det kan låta hur sorgligt och patetiskt som helst, men så är det. Att inte få träffa honom varje dag kommer bli det tuffaste tillsammans med att inte få träffa mina syskon. Men jag får trösta mig med att det bara är 3,5 månad och sen får jag komma hem till honom.

Likes

Comments

Garett Hedlund

Likes

Comments

Hur fantastiskt är det inte med bilder? Man kan spara så många minnen och delar av sitt liv i en liten bild påstående av pixlar. Tänk vilken tur vi har som lever i ett århundrade där fotografering är en del av vardagen, när alla som ägen en telefon har tillgång till kamera. Tänk för flera århundraden sedan, då fanns inte ens den möjligheten utan då var det porträtt som gällde och sådant var både kostsamt och tidskrävande. Man kunde inte bläddra tillbaka i arkivet för att återuppleva något som hände för 5 år sedan.

Idag en söndag som denna tänkte jag att det kunde vara kul att kolla tillbaka på min förändring genom åren. Jag märker att även om jag ser ungefär likadan ut som jag gjorde för 2 år sedan, samma frisyr, samma glasögon, så är det något som är annorlunda. Jag ser äldre ut, och det är underbart att kunna se den förändringen hos sig själv så tydligt. När man tittar tillbaka på gamla bilder så brukar de flesta av oss tänka, 'men hjälp vad jag såg ut!', 'hur kunde jag ha på mig det där', 'vad var grejen med min sminkning' osv. Ja och det är ju ganska så sant, jag klär mig inte alls som jag gjorde då, stylar inte håret på samma sätt eller sminkar mig likadant, men jag skulle ändå inte vilja ändra hur jag såg ut då. Visst är det ingen vacker syn men det var ändå jag. En del av mig, en tid i mitt liv då jag valde att se ut på ett visst sätt och trivdes med det. Det är ovärderligt. Så för att ni ska få en bättre bild av mig och för att skämma ut mig själv lite så kommer här lite bilder från de senaste 6 åren och som ni kommer få se har det hänt en hel del. (Tack och lov!)

Bilder från 2010-2016

Likes

Comments

Igår var jag och en nära vän och kollade på Doctor Strange på bio. WOW, vilken film. Jag är ju stort fan av Marvels tidigare filmer och skulle lätt kunna nörda ner mig i hela Marvel Universe om jag bestämde mig för det, så jag hade på känn redan innan att jag skulle tycka om den. Dock var den inte som någon annan tidigare Marvel film. Den var mycket mer komplex och obegriplig, ganska flummig så att säga. Att förvränga och ändra världen i olika dimensioner, om magi och det astrala. Dock i sann Marvel anda med det goda som bekämpar det onda med en liten twist. Åh som jag älskar Marvel! Nästa år kommer ju Thor 3: Ragnrok ut och det ser jag verkligen fram emot. Alla dessa filmer hänger ju ihop även fast de är fristående så man kan välja helt själv hur man vill titta på filmerna. 

Dock var våran dag inte helt utan komplikationer och dramatik. Först hade vi tänkt att vi skulle åka till Mall of Scandinavia för att fixa telefon och kolla skor innan filmens start. Dock så visade det sig när vi kom dit att de av någon oklar anledning hade stängt av parkeringshuset så det fanns ingenstans att parkera. Plus att som en reaktion av detta så var det fruktansvärt mycket kö och vi körde runt och stod i kö i över en timme. Vi bestämde oss för att istället köra till Vällinby och pröva våran lycka där. Går inte mer än 3o minuter på filmen förens det uppstår en scen i biosalongen. En liten kille sparkar på sätet framför och mannen som sitter i sätet får ett raseriutbrott, tar ungens popcornbehållare och slår honom i huvudet med den. Han blir utbuad av resterande besökare och lämnar dramatiskt salongen.

Trots dessa motgångar och dramatiska händelser så har jag haft en fantastisk dag och fick avsluta den med pizza. Finns ju inget bättre! Så om ni vill gå och se en bio men inte riktigt vet vilken så kan jag rekommendera Doctor Strange. 6 av 6 Infinity Stones.

Likes

Comments

Om du söker på "inspo" på medier som 'We Heart It', 'Pinterest' och 'Instagram så är det sådana här bilder du matas med.

Känner du dig inspirerad?

Bilderna är menade att ge inspiration, men för mig gör det bara motsatsen och jag tror inte inte jag är ensam. Bilderna som vi matas med är bilderna av det perfekta livet, ett liv som ingen har, men som alla låtsas att de har. Kollar man igenom någons instagram flöde är det bara noga utvalda bilder som passar in i den perfekta livsstilen. Resor till exotiska länder, fantastika sminkningar och hårupsättningar, fester, vänner, det perfekta jobbet. Budskapet är "se på mig, mitt liv är perfekt". Att skryta, visa att man är lycklig. Men hur många av oss är egentligen det? Bakom alla genomtänkta flöden är man verkligen lycklig?

Inspirations bilder ger mig känslor av att jag är otillräckligt. För hur mycket jag än låtsas så vet jag att mitt liv är långt ifrån perfekt. Det är inte ens i närheten. Men alla andra verkar ju ha det perfekt - dem är snygga, framgångsrika, populära, medan jag är deras motsats. Jag är inte särkilt snygg, inte särkilt framgångsrik eller populär. Men alla andra är ju det så det måste det ju vara fel på mig? Jag åker inte med min modelpojkvän till Bali och dricker drinkar. Jag är inte ute varje helg och festar, är inte uppbokad varje dag. Jag traskar inte runt i märkeskläder och folk vänder inte huvudet när jag går för förbi. Jag är helt normal, fast jag känner mig onormal. Otillräckligt.

Nu då?

Men jag ska vara ärlig, när jag först tittar igenom sökresultaten av #inspo, så känner jag min inspirerad. Ett tag. Jag vill kämpa för den perfekta kroppen, klä mig snyggt, lära mig att göra min makeup, spara till resor, ta upp kontakten med gamla vänner, och i en kort sekund tror jag till och med att det är möjligt. Tills jag känner att det inte är det. Tills jag upptäcker att man inte kan ha allt. Tills jag står framför spegeln och inser att jag aldrig kommer vara lång och smal, att hur mycket smink jag än applicerar så är det fortfarande bara jag, att ta upp kontakten med gamla vänner är svårare än man tror. Tills man inser att livet inte är #inspo, utan ganska så trivialt och miserabelt. I alla fall om man jämför sig med det som folk visar upp på sociala medier.
Jag önskar att jag kunde sluta jämföra mig med alla andra, att jag kunde uppskatta mig själv för den jag är. Att jag kunde inse att mitt liv är perfekt precis som det är, trots att det är kaos och på många sätt kan förbättras. Att jag kunde sluta lägga energi på sådant som bara förtär mig och börja lägge energi på sådant som faktiskt betyder något. Jag hoppas att det än dag kommer att hända, även om det inte är idag.

Likes

Comments

Jag älskar stickade tröjor och nu när kylan kommer så finns det ingen ursäkt till att inte plocka på sig en hel drös av dem. Jag har precis klickat hem två stycken från Zaful.com, en ny sida som jag hittade av en ren slump, där jag hittade två stycken stickade tröjor som jag var tvungen att ha. De hade mycket fint på den sidan så om ni vill kan ni signa upp er på hemisdan - det är helt GRATIS! (Länk) Om ni signar upp er via länken får nu 10$ rabatt på köp över 50$, värsta kapet!

Dessa två gobitar klickade jag hem! Nu är det bara att vänta på att de dimper ner i brevlådan!!


Likes

Comments