Är du en av dem som har en ganglion?
"En liten knöl med vatten".

Det kan vara störande att se den varje dag utan att veta hur man kan bli av med den.

Då ska jag visa dig hur du kan enkelt bli av med den på en minut, utan besvär eller komplikationer.

Ganglion är en sorts senknuta som är en vätskefylld utbuktning och bildas i anslutning till en led. Knutan kan vara stor som en ärta, men kan även bli upp till några centimeter i diameter. Den sitter oftast på ovansidan av handen eller foten.

Alla kan få senknutor och oftast beror det på att man har överansträngt leden. Senknutor på ovansidan av handen är vanligast hos yngre kvinnor som idrottar.

Oftast har man inga symtom alls, men ibland kan en senknuta ömma eller göra ont. Om du får besvär kan läkaren punktera knutan med en nål och suga ut innehållet. Ibland kan du också få en kortisonspruta. Om senknutan kommer tillbaka och fortsätter ge besvär kan den behöva opereras bort.

Men med läkaren Rodriguez 👨🏻⚕️
behöver du nu hädan efter aldrig mer oroa dig för din ganglion.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är vi människor som jagar våra drömmar som tänker rätt och följer det vi verkligen älskar. Det är det som är meningen med livet, andra människor är bara rädda. Vi lever bara en gång och döden är evig därför.

Likes

Comments

Du är inte höjdrädd, du är rädd för att falla


Att säga till någon att inte vara ledsen för det finns dem som har det värre, är som att säga, var inte lycklig för det finns dem som är lyckligare.


Livet är inte kort, det är det längsta du någonsin kommer att göra.


Ditt mindset är den absolut viktigaste egenskapen du har. När hjärnan skapar en vision "en bild" så kommer det att bli till verklighet. Vår hjärna är ett helt eget universum med vatten och elektricitet.


Tänk såhär: vår kropp är en receptor och hjärnan är vår kreatör. Vi har miljarder tankar och vi lever endast efter dem tankar vi väljer att mottaga, resten av tankarna filtreras bort. Vad jag menar är; låt oss komma på tio tankar vars nio av dem består av träning och en tanke består av städning, är städning den tanken din kropp tar emot med hjärtat så kommer du inte att träna den dagen utan du kommer att städa. Universum skapade tio dörrar redan när du började tänka och det gäller att välja en dörr med själen. Vi är stoft, vi kommer från stjärnorna. Vi är kreatörer, hela livet väljer vi dörrar.
HE ART (ART)
E ART H (ART)
VILKEN HUMAN (ART) ÄR DU?

Likes

Comments

Ni som inte hänger med så tycker jag att ni på dirren ska läsa några rader om Spacex.
Sen kan ni passa på att läsa lite om Elon Musk.

#framtiden #world #mars

Jag har miljontals gånger skrivit i mina inlägg att jag verkligen äter jätte mycket spenat, typ 4-5 gånger i veckan. Det är nyttigt, det mättar när man går runt och är hungrig, perfekt till mellanmål eller som måltid i helhet. Upp till dig. Jag älskar spenat som fan och tröttnar aldrig på det.

7 positiva anledningar till att ta en eller två små klunkar varje dag. Jag själv kör el dorado flaskan den kostar bara tio spänn och har den bredvid spisen, inte lätt att missa när man väl står och lagar mat.

1. Antimikrobiell och bakteriedödande
bakterie celler 2Den moderna medicinens fader, Hippocrates använde vinäger för att rengöra sår redan för 2000 år sedan. Det har ofta använts som ett milt men naturligt rengöringsmedel. Även vid nagelsvamp, vårtor och vissa infektioner kan det vara värt att testa äppelcidervinäger då dessa är vanliga besvär och bidragande orsaker till en krånglande mage.

2. Minskar riskfaktorer för hjärtsjukdomar
äppelcidervinäger hjärt kärlsjukdomarHjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken idag. Vinäger har i djurstudier på råttor visats kunna minska vissa av de riskfaktorer som är sammankopplade med hjärtsjukdomar. Det kan bland annat sänka kolesterol- och triglyceridnivåer. Ättiksyran i vinäger verkar kunna ha en blodtryckssänkande effekt.

3. Minskad cancer risk?
Tyvärr har inga studier på människor gjorts, men hos råttor och i cellprover har vinäger visats kunna döda cancerceller och minska tumörer. Dock kan inga säkra antaganden göras om vinäger har samma effekt i människor. Men resultaten är i alla fall lovande.

4. Stabilare blodsocker
äppelcidervinäger blodsockerInom hälsokretsar talas det ofta om vikten av att hålla blodsockret stabilt. Gi dieten bygger på det. När man äter snabba kolhydrater omvandlas de snabbt till blodsocker som ger en snabb höjning av blodsockernivåerna. Tyvärr följs det också av en stark sänkning av blodsockret. Så starka variationer upp och ned är inte bra för varken humöret, vikten eller hälsan.

Särskilt viktigt är det för de med diabetes. Äppelcidervinäger verkar kunna bidra till att hålla blodsockret mer stabilt så att det inte blir så stora toppar och dippar som gör en trött och seg.

5. Gå ned i vikt och bli slankare
äppelcidervinäger gå ner i viktI en intressant 12 veckors studie på överviktiga japaner gav tillskott av vinäger en tydlig viktnedgång. Deltagarna delades in i 3 grupper. Varje grupp fick en 500 ml dryck dagligen med antingen 30 ml, 15 ml eller 0 ml vinäger i. De två grupperna som fick vinäger fick en lägre kroppsvikt, BMI, underhudsfett, triglyceridnivåer och midjeomfång.

De olika grupperna åt ungefär lika många kalorier och tränade lika mycket.
30 ml (2 matskedar): gick ned 1,7 kg.
15 ml (1 matsked): gick ned 1,2 kg.
De är ingen enorm viktnedgång. Men med tanke på att det enda de gjorde var att dricka lite vinäger dagligen är det ett intressant resultat.

6. Stöd matsmältningen
äppelcidervinäger matsmältningÄppelcidervinäger är utmärkt för att stödja matsmältningen. Genom att stimulera magsäckens utsöndring av magsyra. En vanlig faktor till magbesvär eller dålig matsmältning är just för lite magsyra i magen. Genom att stimulera en ökad mängd blir också matsmältningen mer effektiv.

Blanda ½ tesked i ett glas vatten och drick 10-15 min innan varje måltid. Detta är en liten dos för att låta magen och smaklökarna vänja sig. Så länge det känns bra kan mängden gradvis ökas upp till 1-2 matskedar.

7. Minska surheten i kroppen och balansera pH värdet
äppelcidervinäger surhetRekommenderas ofta som ett stöd för att balansera surheten i kroppen. Även om vinäger i sig själv är surt så verkar det ha en basisk effekt på kroppen när det intas. Syra-bas balansen är viktig för att kroppen ska fungera på topp.

Kroppen kan själv reglera sitt pH-värde. Men risken är att den motverkar surhet genom att sno mineraler från skelettet som har en basisk effekt. I längden kan det bidra till benskörhet.

Jag har sagt att jag skulle skriva en bok som skulle släppas vecka 11.
Tyvärr är den inte färdig än, det är inte bara att sätta sig ner och skriva en hel bok på över hundra sidor. Jag måste skära ner på vissa saker, försöka förenkla och inte göra det så svårt. Det ska vara lätt att förstå, för desto lättare det är att förstå desto större påverkan har den just för att du förstår mer.

Jag kan lova er att boken kommer bli färdig, men vågar inte riktigt lova ett datum. Men om vi säger innan sommar vore toppen, jag är på kapitel 11 och har skrivit runt 26.000 ord.

#success

Jag inväntar fortfarande svar ifrån Stockholms dramatiska högskola.

🇸🇪Det är så spännande 🇺🇸

WOOOOOOOOOW!

VET NI VEM SOM GAV MIG EN LIKE IGÅR?


MARK WAHLBERGS BARNDOMSKOMPIS 🇺🇸


Vad får du ut av det John? Kanske ni tänker..
Då ska jag tala om för dig...

HAN TROR PÅ MIG, HE THINKS I'VE GOT WHAT IT TAKES TO MAKE IT !!!!!

Det ger mig styrka.

#hollywood

Likes

Comments

Lyssna på min musik på Spotify

KOM DIT DIREKT!

Yes! Precis så är det, jag har nu sökt till Stockholms dramatiska högskolan och inväntar nu besked. Man får hoppas på att dem gilla mitt personliga brev, mina betyg, mina grundläggande behörigheter samt erfarenhet. Vilken möjlighet!

Jag jobbar just nu till och från med att städa portar i Solna. Jag inväntar även svar från Allianceplus AB i Solna där jag sökt och kommit i kontakt med cheferna på ekonomiavdelningen och inväntar en intervju för eventuell anställning som redovisnings assistent precis som när jag jobbade på Visma Inkasso på infracity.

Det är ju elementärt planerat att jag har USA och Canada att besöka för min framtid som Hollywood stjärna. Men ibland kommer det saker som faktiskt är viktigare och mer pragmatiska att prioritera innan man ger sig iväg på en sån stor resa. Tanken är att jobba så mycket som möjligt (spara kontash) samt hugga i sig kunskaper (studera). Det finns ingen stress, jag är ung fortfarande är 26 år och har många år framför mig för att fortsätta kriga mig fram.


Slutsatsen är då; jobba vidare som städare, invänta besked från ekonomiarbetet och universitetet. Kommer jag inte in på nått av dessa, så är det inte hela världen, då får jag fortsätta spara deg och åka till Amerika i slutet av året. Blir jag antagen på skolan så är det terminstart i augusti och får åka till USA direkt efter med bättre kunskaper och mer meriter. Kommer man in på båda grejerna då sätter mitt liv igång med full rulle, studera och jobba samtidigt med ett anpassningsbart schema. Totally fetch!Ni får dock inte glömma att jag faktiskt har en bok att sköta också som i sin tur bara behöver rättas och korrigeras, det vart 11 kapitel och drygt 150 sidor. Det är lite mycket på spel just nu, men det innebär bara att man är vid liv och har full av livsenergi för att bli något stort, en vacker dag är jag den filantropiska mannen jag alltid drömt om.

Meddelande till alla er tjejer som kallar mig för både player eller fuckboy så kan jag berätta för er gimps att den senaste jag hade sex med var med mitt ex och det är över två månader. Jag har andra viktigare saker för mig.You only get rich once. Death is forever.


Jag kan kort berätta att jag inte tror på Gud längre. Det betyder inte att jag är ateist eller satanist. Skulle nog mer kalla mig för Extheist. Det är en person som varit troende katolik men sedan insett alla falska påståenden och har slutat tro. Min mor är adopterad och är en kvinna som hela sitt liv varit korrekt och följt normer, varken dricker eller röker och har bara jobbat hela sitt liv för familjens skull. Hon är snart 50 år, när ska hon få uppleva min dröm och kunna resa runt världen med mig, ta henne till ställen aldrig hennes föräldrar kunde. God is still fucking her in the A. So frankly... fuck you god. Så jag tar nu styrka från djävulen och siktar stenhårt på ett framgångsrikt liv med eld och storm utan att blicka bakåt.Två saker att tänka på när det gäller Lucifer.

- Har ni tänkt på att Jesus är aldrig densamma när man frågar olika människor i andra länder? Men djävulen är densamma precis för alla religioner, följer hellre en solid story än en förvrängd reality.

- Visste ni att Lucifer var den snyggaste, smartaste och mest omtyckta ängeln av dem 13? Dem hade lovat honom kvinnan han var förtjust i och ett barn, men dem svek honom. Dem snälla svek först i början av allt, därför är djävulen arg och sårad.#power #fame #money

Nu kanske en del undrar, ni som vet ni vet.

Jag har tatuerat en ängel på ryggen och har ett kors på min arm med fader bönen. Tatueringarna kommer bli rätt annorlunda nu i framtiden. Den ängeln på ryggen ska bli ängeln Lucifer och korset ska målas över med röda blodstänk på korset och texten. Det kommer bli badash!


Talat med vårdguiden, besökt tre läkare i Chile samt två här i Sverige och om jag inte gör något åt halsen kan det leda till cancer. Jag inväntar nu magnetröntgen samt operation.. lymfarna spökar.

8 av 10 klarar sig.

Började med Google analys idag 14/3. Dröjer inte länge till man är proffs på även det området.

Likes

Comments


Kan stolt berätta att jag idag är rankad 53 i Stockholm. Rankad 240 i hela Sverige av totalt 500.000 bloggare.

🌅🎇🌅🎇🌅🎇🌅🎇🌅🎇🌅🎇🌅🌆

Kan ni förklara för mig när fan ni är nöjda?

Ser jag frisk ut så tror vart enda kotte att jag är frisk
Är jag glad så tror allihopa att jag mår helt prima
Försöker jag vara positiv så tror alla att jag är hemma
för skojskull eller är allmänt lat.

Ser jag trött ut så vill inte folk besvära
Är jag på dåligt humör så tycker de att jag är tråkig.
Är jag negativ tycker de att jag gnäller och vill
inte umgås med mig längre.

Så min fråga är hur ska man vara för att
bli tagen på allvar och ändå få vara precis som
jag vill och känner för stunden?

🌠🎆🌠🎆🌠🎆🌠🎆🌠🎆🌠🎆🌠🎆

Att vara kreativ är att vara äventyrlig och även full av själslig äventyr, som sätter igång fantasin, får det börjar studsa inombords och gör att du känner att du bara måste försöka. Den största psykologiska skillnaden mellan de flesta och de som är kreativa, är att de kreativa tydligt visar att det är dem som är risktagande. Det innebär att dem risktagande personerna går på intuition. Vad finns det mer, vad finns det mer repeterar de och dvs stegen på vägen leder istället till nya platser att uppleva istället för att stanna på de platser man känner till och känner sig safe. Det betyder inte att de tar onödiga risker, är man fantasifull så finns inga nackdelar bara framgångar.

"Vad finns mest, uppförsbackar eller nedförsbackar" alltså plus minus noll.

Lev fantasifullt för livet är kort och döden är evig.Vissa har det här synsättet med sig från födseln, vi andra måste lära oss. Men som tur är det inte så svårt som det verkar, det första du måste göra är att bli av med det som hindrar dig. Jag gissar att om du inte ser dig själv som kreativ eller typ äventyrlig så gör du samtidigt dig själv en smula rädd för att göra fel.

"Låt inte rädslan av att göra fel bli större än viljan att göra rätt och lära sig".
Ha i åtanke att en handling som leder till en fullträff kan också leda till att man helt missat tavlan! Kreativitet fungerar på precis samma sätt som att tala utan att riktigt tänka sig för och kan därför också leda till något helt felaktigt och vi gillar inte att göra fel.

"Hellre för säker än osäker".


Denna sida är en modebutik online, som snabbt har etablerat sig som en av de ledande webshopparna för kläder, skor och accerssoarer i Skandinavien! Jag ska kapa ett par skor nu.

SKOBUTIKEN


167 I hela Sverige, inte Stockholm.

Likes

Comments

Precis nu sitter man och läser en bok här som berättar att år 1957 hade Sverige en befolkning på 7 miljoner samt att om ca 100 år så påstår boken att vi skulle ha 10,5 miljoner alltså år 2040 det är nu 2017 och vi blev för cirkus en månad sedan 10 miljoner! Förstår ni logiken framtidens människor behöver också bostäder, hus, gator, byar och städer. Nya material kommer att utvecklas och givetvis nanoteknologin. Medicinen kommer att öppna helt nya möjligheter, vi talar fastän vi skriver, vi läser böcker trots att vi har datorn, boken kommer att finnas kvar 2050, men den trycks nog bara för den som särskilt beställer den eller vill ha den.


VÅR HISTORISKA INVANDRING 🇸🇪

[1500-1800]

 • hansatyskar under medeltiden
 • finländare som bosatte sig i Mälardalen under 1500-talet
 • romer som började komma redan på 1500-talet
 • valloner som lockades hit för att lära ut järnhantering i slutet av 1600-talet
 • savolaxfinnar som under 1600-talet beviljades viss skattefrihet om de bosatte sig i urskogen - det som nu kallas finnmarkerna
 • judar som tilläts etablera sig i fyra svenska städer under 1700-talet
 • franska konstnärer, filosofer och intellektuella under 1700-talet
 • italienare som kunde göra stuckatur när 1800-talets stenstäder byggdes
 • skottar som bland annat startade bryggerier.

[1800-1930]

Den stora utvandringen ett hot mot nationen

Även om det alltid funnits viss invandring till Sverige, är det den stora utvandringen från mitten av 1800-talet och fram till 1930 som har satt de djupaste spåren i landets utveckling och i människors minne. Många familjer i Sverige har fortfarande släktband till USA, Kanada, Sydamerika eller Australien. Dit sökte sig under loppet av 100 år cirka 1,3 miljoner svenskar, och det som drev dem att söka lyckan "over there" var

 • fattigdom
 • religiös förföljelse
 • bristande framtidstro
 • politisk ofrihet
 • äventyrslystnad och "guldfeber"

Första världskriget i kombination med invandringsrestriktioner i USA dämpade utvandringen, som var ett stort samhällsproblem i Sverige. I och med andra världskriget övergick Sverige från att vara utvandrarland till att bli ett invandrarland. Sedan 1930 har Sverige, sånär som på ett par år på 70-talet, alltid haft en större årlig invandring än utvandring.

[1950-1960]


Krigets flyktingar samt 50- och 60-talets arbetskraft

Det var flyktingarna från Tyskland, de nordiska grannländerna och Baltikum, som under andra världskrigets lopp förvandlade utvandrarlandet Sverige till ett invandrarland. Många av dessa flyktingar återvände efter kriget till sina hemländer, men åtskilliga - däribland de flesta balter - blev kvar.

Efter krigsslutet var det istället arbetskraftsinvandringen från Skandinavien, Italien, Grekland, Jugoslavien, Turkiet m.fl. länder som kom att dominera. Ibland skedde den i organiserade former, genom arbetsmarknadsmyndigheternas försorg, men för det mesta sökte sig människor på egen hand till Sverige.

Den 1 juli 1969 bildades en ny myndighet, Statens invandrarverk, som då arbetade både med integrations- och invandrarfrågor.

🇸🇪🖤🇸🇪🖤🇸🇪🖤🇸🇪🖤🇸🇪🖤🇸🇪🖤🇸🇪🖤🇸🇪🖤🇸🇪🖤🇸🇪🖤🇸🇪

[1970-1973]

70-talets reglerade invandring 📣

I slutet av 60-talet infördes den reglerade invandringen. För de som ville komma till Sverige för att arbeta krävdes att de hade både arbetserbjudande och bostad klara. Dåvarande Invandrarverket tillsammans med arbetsmarknadens parter gjorde en arbetsmarknadsprövning, och bara om Sverige behövde den utländska arbetskraften gavs tillstånd. Om det fanns arbetslösa i Sverige som kunde utföra arbetet beviljades inget uppehållstillstånd.

Men för följande grupper gjordes ingen arbetsmarknadsprövning:

 • invånare i Norden, som sedan 1951 hade haft rätt att bosätta sig och arbeta var som helst i Norden utan några särskilda tillstånd
 • flyktingar
 • familjemedlemmar som ville förenas eller återförenas i Sverige.

Den nya reglerade invandringspolitiken ledde under 70-talet till att:

 • den utomnordiska arbetskraftsinvandringen minskade
 • den nordiska - i synnerhet den finska - invandringen ökade dramatiskt under några år för att minska lika dramatiskt några år senare när det rådde högkonjunktur i Finland
 • den utomnordiska anknytningsinvandringen, det vill säga invandringen av familjemedlemmar ökade
 • flyktingarna kom stötvis, oftast i direkt anslutning till krig eller kriser, exempelvis militärkuppen i Chile 1973.

Hemvisttiden för att kunna få svenskt medborgarskap sänktes från sju till fem år, för nordbor 2 år. Samma krav gäller fortfarande.


🇨🇱-----🇨🇱-----🇨🇱-----🇨🇱-----🇨🇱-----🇨🇱-----🇨🇱-----🇨🇱-----🇨🇱


[1980]

80-talet – de asylsökandes årtionde 📣

1985 infördes ett nytt system för mottagande av asylsökande. Ansvaret överlämnades från arbetsmarknadsmyndigheterna (AMS) till Statens invandrarverk (föregångaren till Migrationsverket).

I mitten av 80-talet började asylsökande från Iran och Irak, Libanon, Syrien, Turkiet och Eritrea att öka i antal i hela Västeuropa.

Under slutet av årtiondet började också asylsökande från Somalia, Kosovo och flera av de forna öststaterna att sälla sig till köerna av asylsökande. När det kommunistiska förtrycket bröt samman, ledde det till att det blev lättare för människor att lämna sitt land samtidigt som levnadsförhållandena, till en början, snarast blev sämre än bättre.

Väntetiderna på beslut blev längre, antalet förläggningar ökade och fler fick också avslag på sina asylansökningar, eftersom det inte alltid var förföljelse som drivit dem på flykt. Ofta handlade det istället om fattigdom, bristande framtidstro och en dröm om att framtiden skulle kunna bli bättre i Västeuropa än hemma. 💰


💎🇸🇪💎🇸🇪💎🇸🇪💎🇸🇪💎🇸🇪💎🇸🇪💎🇸🇪💎🇸🇪💎🇸🇪💎🇸🇪💎🇸🇪💎🇸🇪💎

[1990]

90-TALET – ETNISK RENSNING PÅ BALKAN 📣

90-talet bjöd på både positiva och negativa erfarenheter. På den positiva sidan fanns det kalla krigets slut, demokratiseringen och den begynnande ekonomiska utvecklingen i flera av de tidigare kommunistdiktaturerna. Flera långvariga krigstillstånd upphörde, till exempel i Libanon, Eritrea, Iran-Irak, och antalet asylsökande började minska.

På den negativa sidan fanns det jugoslaviska sammanbrottet med åtföljande, uppdelning av landet, krig, terror och etnisk rensning. Det drev, för första gången sedan andra världskriget, rekordstora mängder människor på flykt mitt i Europa. I Sverige fick drygt 100 000 f.d. jugoslaver, företrädesvis bosnier, ett nytt hemland.

När millenniet gick mot sitt slut var Sverige ett av många länder som deltog i en gemensam aktion under UNHCR:s ledning, och evakuerade 3 600 kosovoalbaner från Makedonien till Sverige. Avsikten var att bereda dem tillfälligt skydd i väntan på att deras hemland skulle bli en trygg hemvist där återuppbyggnaden kunde påbörjas.

1995 blev Sverige medlem i EU. 1999 satte Europeiska rådet upp målet att EU på sikt ska bygga upp en gemensam asyl- och migrationspolitik.

1997 INFÖRDES RESTRIKTIVARE BESTÄMMELSER FÖR ANHÖRIGINVANDRING

Åldersgränsen för familjeåterförening sänktes till att gälla barn under 18, tidigare gällde 20 år. Möjligheten för gamla föräldrar, särskilt änkor och änklingar, att förena sig med vuxna barn i Sverige togs bort. Även den så kallade ”sista länken i familjekedjan” togs bort, vilket ofta var ett ensamstående vuxet syskon som blivit kvar i hemlandet när övriga syskon och föräldrar flyttat till Sverige.

BRIST PÅ ID-HANDLINGAR ETT VÄXANDE PROBLEM

1992 sökte 84 000 personer, främst från forna Jugoslavien, asyl i Sverige. Mellan åren 1995 och 1999 var antalet asylsökande ganska lågt sedan de öppna krigshandlingarna i forna Jugoslavien upphört. 2000 ökade antalet igen och asylinvandringen har sedan dess fortsatt att ligga högt förutom 2005 och 2006 då en tillfällig minskning noterades.

Som framgår av översiktstabellen över antalet asylsökande har antalet ändrats mycket genom åren.

Ett problem var (och är fortfarande) att allt fler saknar identitets- eller resehandlingar vilket gör asylprövningen komplicerad och långdragen. När allt färre ärenden ledde till uppehållstillstånd blev papperslösheten också ett hinder för att genomföra de avvisningsbeslut som fattades. I verkets mottagningssystem ökade antalet människor med avvisningsbeslut, som inte tvångsvis kunde återföras till hemlandet.

[2000]

EU-SAMARBETET SLÅR IGENOM UNDER 2000-TALET 📣

Våren 2001 blev Sverige en del av Schengensamarbetet. Det innebar att gränserna mellan de då 13 Schengenländerna öppnades och att länderna beviljade visum till hela Schengenområdet.

Ett ökande antal EU-medborgare sökte sig till Sverige för att arbeta under kortare eller längre tid.

År 2001 ändrades medborgarskapslagen. Nu blev det möjligt att ha dubbelt medborgarskap. Det vill säga att behålla sitt gamla medborgarskap samtidigt som man blir svensk.

Riksdagen införde i slutet av 2005 en tillfällig lag där avvisade personer, som aldrig lämnat Sverige, fick sina ärenden prövade ännu en gång av Migrationsverket..

Drygt 30 000 personer, som tidigare fått avvisningsbeslut, prövades enligt den tillfälliga lagen, varav drygt 8 000 var sådana som hållit sig gömda i landet

I mars 2006 genomfördes en av de största rättsliga reformerna på flera decennier, när Utlänningsnämnden - den myndighet, som prövat överklaganden av verkets beslut - lades ned och ersattes med tre migrationsdomstolar och en Migrationsöverdomstol. (2013 öpnnades en fjärde migrationsdomstol.)

Den 1 juli 2006 ändrades lagen så att kommunerna blev ansvariga för boendet för de ensamkommande asylsökande barnen. Tidigare låg ansvaret på Migrationsverket/Invandrarverket. Antalet asylsökande ensamkommande barn ökade samtidigt från cirka 400 per år till flera tusen vilket innebar stora påfrestningar för kommunerna.

[2010]

2010-TALET 📣

I augusti 2010 lades fast att asylsökande har rätt att arbeta under handläggningstiden under vissa förutsättningar, exempelvis att personen kan visa sin identitet. I tidigare lagstiftning gav Migrationsverket personen enbart tillståndet ”AT-UND” om bedömningen var att ärendet skulle ta längre än tre månader.

2011 införde universiteten och högskolorna avgifter för studenter som kom från länder utanför EU. Det innebar en halvering av antalet gäststudenter från cirka 13 000 till cirka 6 000 per år.

1 juli 2013 får personer som vistas i Sverige utan tillstånd rätt till samma subventionerade hälso- och sjukvård som asylsökande, det vill säga akut sjukvård. Barn som vistas i landet utan tillstånd får fullständig hälso- och sjukvård inklusive tandvård.

I september 2013 ger Migrationsverket permanenta uppehållstillstånd till alla syrier och statslösa som kommer från det krigsdrabbade Syrien.

[2015-2016]

2015 - FLYKTINGKRISEN 📣

12 november 2015 infördes tillfälliga gränskontroller. Syftet var att minska antalet asylsökande. Vid året slut 2015 hade 162 877 personer sökt asyl i Sverige. Majoriteten (51 338) kom från det krigshärjade Syrien.

Den 24 november 2015 föreslår regeringen en rad åtgärder för att skapa ”ett andrum för svenskt flykting­mottagande”. Bland annat ska asylreglerna under tre år anpassas till miniminivån i EU. Tanken är att antalet personer som söker asyl och beviljas uppehållstillstånd ska minska kraftigt. Ändringarna i lagstiftningen kommer att börja gälla under 2016.

2016 - SVERIGE GÅR FRÅN EU:S MEST GENERÖSA ASYLLAGSTIFTNING TILL EU:S MINIMINIVÅ

4 januari 2016 Tillfälliga identitets-kontroller införs i syfte att försöka minska antalet asylsökande till Sverige. Kontrollerna görs när bussar och tåg passerar den svenska gränsen, transportörer bötfälls.

1 mars 2016 Ett gemensamt ansvar för mottagande av nyanlända, prop 2015:33. Alla kommuner tvingas att vara en del av flyktingmottagandet.

1 juni 2016 Ändring av Lag om mottagande av asylsökande m.fl.(LMA). Rätten till bistånd upphör om en asylsökande som fått nej på sin asylansökan inte återvänder frivilligt. asylsökande). En asylsökande som fått ett definitivt beslut om avvisning eller utvisning förlorar sin rätt till dagersättning och boende i ett asylboende som betalas av Migrationsverket.
Familjer med barn under 18 år kommer fortfarande att ha rätt till bistånd tills de lämnar Sverige.

20 juli 2016Ny - tillfällig lag

I tidigare lagstiftning har alla skyddsbehövande som regel fått permanent uppehållstillstånd. Nu får alla som söker och ges asyl ett tillfälligt uppehållstillstånd. Lagen gäller i tre år.

Begränsad möjlighet till familjeåterförening: Möjligheten till familjeåterförening är endast möjlig för den som har flyktingstatus, de får 3-åriga tillstånd. Flyktingen ska kunna försörja både sig själv och den familj som får uppehållstillstånd. Det krävs också att familjen har en bostad av tillräcklig storlek och standard.

Alternativt skyddsbehövande ges tillstånd i 13 månader. Den som får uppehållstillstånd i 13 månader som alternativt skyddsbehövande har inte rätt till familjeåterförening. Om personen fortfarande har skyddsskäl när uppehållstillståndet slutar att gälla kan han eller hon söka förlängt uppehållstillstånd.

Försörjningskrav gäller för de flesta som vill få sina anhöriga till Sverige – även för svenska medborgare.

Försörjningskravet ska inte gälla för den som är flykting eller alternativt skyddsbehövande och som har anhöriga som ansöker om uppehållstillstånd inom tre månader efter beviljat uppehållstillstånd. Det ändrade försörjningskravet gäller inte när barnet är huvudperson.

Kvotflyktingar ska fortfarande få permanent uppehållstillstånd.

Dessa kan komma ifråga för familjeåterförening om asylansökan lämnades in före den 24 november 2015

 • Ensamkommande barn.
 • Familjer med barn under 18 år
 • Den som har permanent uppehållstillstånd, flyktingstatus eller har status som alternativt skyddsbehövande.
 • Kvotflyktingar. Make/maka/sambo/registrerad partner måste ha fyllt 21 år. Barnen måste vara under 18 år när Migrationsverket fattar beslutet för att de ska kunna prövas enligt den gamla lagen.

Alla andra prövas enligt den nya lagen.

Källa: Migrationsverkets hemsida.

JOHN RODRIGUEZ

Likes

Comments

Hur tjänar man pengar på Youtube?
Youtube är en fantastisk källa till inkomster om man gör på rätt sätt. Ett stort antal publishers tjänar enorma summor varje månad. Genom verktyget Socialblade hittar du info samt estimerad inkomst för Youtube-publishers, baserat på deras antal visningar och prenumeranter.

För att du själv ska kunna börja tjäna pengar på Youtube finns det några saker du behöver tänka på.

Ansök till Youtubes partnerprogram
Grunden till att tjäna pengar på Youtube ligger i Youtubes så kallade partner-program. Detta är ett samarbete mellan Youtube och deras publishers som ger publishers möjligheten att tjäna pengar på sina uppladdade videor. Att bli godkänd till Youtubes partnerprogram är inte alltid helt lätt.

Krav från Youtube
Man måste ha helt och hållet unikt material som inte bryter mot någon upphovsrätt.

Ytterligare kriterier är förstås att din Youtube-kanal har många subscribers och material som är intressant för annonsörer. Men har du en Youtube-kanal som passar in skadar det aldrig att ansöka.

När du fått din ansökan godkänd som Youtube-partner kan du börja visa Google Adwords-annonser och reklamsnuttar i anslutning till dina videoklipp. Hur mycket man tjänar beror lite på, och de exakta siffrorna är hemliga. Men många menar att man kan tjäna cirka 5 dollar per 1000 visningar på sina videoklipp.

45-50kr per 1k views.

1000 / 0,05 = 50kr

Precis likadant med Spotify.

20 views = 1kr

När din video nått 10M views har du 500.000kr på ditt PayPal konto.

Om du inte blir godkänd: Om du inte blir godkänd är det inte hela världen. Du kan alltid testa att ansöka igen senare. Men under tiden går det att tjäna pengar på att lägga in egna annonser under dina videoklipp. Du kan exempelvis marknadsföra dina egna hemsidor eller lägga in länkar från affiliatenätverk.


@Johnrodriguez

Gjorde denna fjantiga video utan någon som helst mening, men det är musik som får kanske barn att gunga med lite och hoppar till trummorna. Barn kan lyssna på någonting om och om igen betydligt många fler gånger ån oss äldre. Just denna video FIFA KID kanske inte blir viral det är mer för att ni ska ba haja begreppet liksom, det finns så sjukt många som blivit miljonärer på Youtube och Spotify genom så knasiga videos så man blir helt chockad, en kille blev miljonär bara för att han filma när en potatis ramlar omkull på ett bord. men det kan få en twist och flyga upp i views bara för man taggat smart och döpt låten till ett smart namn som kanske börjar på A eller helt enkelt är underhållande och gör roliga videos. Youtube är gigantiskt vilket betyder det är otroligt många olika intressen där ute, så det är bara att leka redigera och ha roligt. Jag kommer avslöja lite hemligheter som absolut ingen annan redigerare eller kameraman kommer avslöja. Alla vill behålla sina hemligheter och låta andra få kriga till sig den infon. Men eftersom jag har så himla många idéer konstant varje dag så tänkte jag dela med mig ett par bilder här nedan som du kan ta gigantisk lärdom utav och ha med dig det för resten av ditt liv. Följer du dessa instruktioner precis så kommer du och ditt team eller om du nu jobbar ensam att kunna skapa film i Hollywood kvalité med hjälp av dessa inställningar. Jag ska köpa en bra kamera när jag har tid för att börja göra egna videos, jag har märkt att jag faktist är rätt duktig inom redigering och inställningar.

Det här är en modebutik online som snabbt har etablerat sig som en av de ledande webshopparna för kläder, skor och accerssoarer i Skandinavien!

KLICKA HÄR

Klassiska märken som Timberland, Adidas, Filippa K och Marc O’Polo till trendiga märken som Jeffrey Campbell, Vagabond, French Connection och Urban Ears. För våra kunder är frakten alltid kostnadsfri och även byten och returer är gratis!

BESÖK HÄR

BESÖK MED GRATIS RABATT

Har ni tänkt på en sak att vi inte vill att våra barn ska vara den där dumskallen som springer runt förstör alla andra barnens jul och berättar att jultomten inte finns, samtidigt vill vi inte heller att han ska vara en tönt och mesig med att vara sist på få reda att jultomten faktiskt inte finns.


Jag tycker ni ska låta barnen upptäcka det själva, förstör inte någons barndom genom att berätta att tomten inte finns och låt barnet själv upptäcka det.

Dessa två sidor handlar jag ofta ifrån och det är omöjligt att inte handla något när man väl kommit in i sidan. Jag lovar dig, produkterna är av högsta kvalité.

BESÖK HÄR BESÖK HÄR

Beconfident

Group Beconfident Europe AB är ett företag som grundades år 2011 i Sverige. Beconfident är en seriös leverantör av tandblekningsprodukter och hudvård. Vi vill göra människor mer självsäkra genom ett vitare leende och en vackrare hy. Vi är övertygade om att ett självsäkert leende och en vacker hy är viktigt för självförtroendet. De erbjuder marknadens bästa och mest prisvärda tandblekning för de som vill bleka tänderna hemma och kompromissar varken med kvalitén eller din säkerhet. För att poängtera att vi är en seriös leverantör erbjuder vi alltid 100% nöjd kund garanti

BESÖK HÄR


[K'naan]

Ever wondered about the hurricanes?
Ever see the anger in the rain, false
I think it’s just the world crying for
Asking what the hell we dying for
But here’s Lloyd, R. Kelly, miss Keri
And K’Naan, yo the shit is getting scary

[Lloyd]
They spend up all our money, yeah
On the rockets in the sky, ah, ah,
But they don’t have a reason
So they generate a lie
To destruct us from the times
There’s a hood in every city, yeah
From Compton to Bombay, yeah, yeah
When nobody likes to be there
The system found a way
That made them wanna stay
And I say, ah, da ri rap da ra ra, da ri rap da ra ra
da ri rap da, yeah
I hate to see the whole world cry,
I hate to see the whole world cry
If it was up to me, I would wipe tears from your eyes
I hate to see the world cry

[R Kelly]
We need a plan, anybody please
So sick of this god damn earth
That I wish that I could hitch hike to heaven
And buy the god’s studio and put in work
Playing down my melodies,
Get the whole world one song to sing
Cause hatred’s got ourselves a pickle
A love costs 5 cents less than a nickel
I’m talking about 1 .. one love, one call up
Nobody’s rich, nobody’s poor
Nobody’s less, nobody’s more
Nobody’s winning, nobody’s loosing
No categories, we all music
If we can’t come to see
If the whole world needs these
Then we can touch and agree
That we are the true enemies
And it makes me wanna say
Na na na na na na na na
Na na na na na na na na
I hate to see the whole world cry,
I hate to see the whole world cry
If it was up to me, I would wipe tears from your eyes
I hate to see the world cry

[Keri Hilson]
Looking in the mirror, seeking in the peace
Every day’s constant battle
Between what’s wrong and right
I just wanna live my life
Praise for the future
Is that we learn from our mistakes, oh yeah
Halfway into destruction
But it’s not too late
To late to make a change
So I’ll say
da ra rap da ra ra, da ra rap da ra ra
And I hate to see the whole world cry

[All]
I hate to see the world cry
I hate to see the whole world cry

[Keri Hilson]
If it was up to me, I would wipe tears from your eyes
I hate to see the world cry

[Lloyd]
I don’t wanna see them cry
Somebody help me understand
Anybody got a plan, whoa, whoa
I hate to see the whole world cry

[K'naan]
Streets on fire, burning
Every herd every city is hurting
I will wipe every tear, you shed in
Cause I hate to see the whole world cry
I hate to see the whole world cry
I hate to see the whole world cry.


Besök en hemsida istället för att ge tiggare mynt.

Tänk på miljön i Sverige.

Klicka här så får Miljöpartiet 1kr


Grunden till utseendet börjar med hur du mår.
Vi tycker att alla människor är vackra på sitt eget sätt.
Men att känna att ens hud mår bra, att håret har en
fin lyster och att naglarna är starka hjälper till.

Glöm inte av att använda er av vår rabattkod ADVIRAL40 för att få 40% på ert första köp!


Gå dit

 • 4729 readers

Likes

Comments