View tracker

Hej bloggen!

Nu skall det bli bot och bättring. Fler blogginlägg, nya fräscha nyheter om vad som händer i mitt liv, flera bilder bla naturfoto och lite överraskningar kommer ni att kunna läsa om på bloggen nu under hösten/vintern 16/17.

Bland annat börjar vi denna veckan med lite "På gång" så kolla in här imorgon för ett rykande färskt blogginlägg.

Ha det bäst!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Nu har hösten dragit igång, och kurserna likaså. Har du mycket plugg som skall göras i helgen? Lugn :) Med några enkla knep blir det lättare

Det gäller först och främst att dela upp uppgiften. Hellre i små hus än ett stort höghus. Skriv ner på ett papper vad du skall göra, och gör sedan varje bit i lugn takt

Exempelvis:
Uppgiften: läs en kursbok på 65sidor.

Gör då så här :

1) Börja först med att orientera dig i innehållsförteckningen och skapa dig en bild av hur många kapitel det rör sig om, hur boken är uppbyggd, stycken, finns det sammanfattningar i slutet av varje kapitel?, osv.

2) Läs några sidor och sammanfatta sen med egna ord vad du läst och lärt dig. Skriv ner detta. Gör om proceduren tills du läst färdigt ett kapitel.

3) Gör en sammanfattning av kapitlet som du sedan kan ha som grund när du repeterar inför examinationen av kursen.

4) Fortsätt läsa och gör likadant med de andra kapitlen enligt punkt 1-3.

Lycka till och ha en fin höst!!!
.......fortsättning följer.......

Likes

Comments

Hej hej bloggen!


Nu har en ny termin börjat och efter en lång och härlig sommar är det dags att sätta sig framför kurslitteraturen igen och börja läsa. 


Under hösten kommer jag att dela med mig av mina bästa studietips som gör att jag klarar av mina studier lättare. Hoppas ni tycker om det :) 


Ha det fint och en härlig höst.

Likes

Comments

Välkommen

​Hej hej bloggen!

Hoppas allt är bra med er, jag mår jättebra och är redo för en ny termin med nya utmaningar och kurser.

Jag vet att bloggen inte blivit uppdaterad på ett bra tag, men det skall bli ändring på det. From nu så kommer det inlägg oftare och jag kommer skriva om studier, plugget, träning, fritid, mat och annat spännande.


Håll ut!


Allt gott, 

Hälsningar Johan

Likes

Comments

Välkommen

Hej bloggen!!

igår var jag med några vänner och promenerade längst ringsjön, vid Ringsjöstrand. inget toppenbra väder som idag, men väldigt fint ändå.

Det blev inget dopp, men vad gör det, att se utöver vattnet och höra vattnet så sakta ta sig in mot land är ju det vackraste ljudet för både kropp och själ.

Hörs snart igen bloggen/Johan

Likes

Comments

Hallå Bloggen!!

Måndagen den 11 juli (vecka 28) blev en Idag med både stekande och gasande sol, men också härligt uppfriskande regn som är bra för både grönska och natur.


Nu under sommaren blir det bloggande lite då och då, men under hösten blir det tätare bloggande.


Allt gott, och njut ordentligt av sommaren!


Kram <3

Likes

Comments

Välkommen

#sommar2016

Idag är det 26C och att vara ute i trädgården är ett måste en sådan här fin och ljuvlig dag när solen steker, svetten rinner och man känner att det äntligen har blivit lite sommarvärme även fast topptemperaturerna nåddes i maj månad än så länge, det kanske ändras hoppas vi.

Hoppas ni har det allmänt gött och njuter av vädret, vi hörs :D

Likes

Comments

Äntligen är Våren här!!!

Våren är nog den årstid och period på året som jag ser mest framemot, förutom sommaren då där man får vara ledig, inte ha någon tid att passa utan vara tillsammans med vänner, grilla, umgås och njuta av dem ljumma sommarkvällarna som är helt helt fantastiska :)


VÄLKOMMEN VÅREN - DU ÄR EFTERLÄNGTAD

Likes

Comments

Välkommen

Hej på er!!

I helgen blir det pluggande. Jag måste läsa 10 kapitel till nästa vecka och renskriva anteckningar från denna veckans föreläsningar. När jag renskriver anteckningar brukar jag använda mig antingen av en tom sida i mitt collegieblock och skriva en sammanfattning på vad jag lärt mig under veckan och det viktigaste läraren har tagit upp, eller skriva rent mina anteckningar i Evernote som jag rekommenderar varmt!


Evernote är ett program där man kan spara foto, skriva anteckningar och ha allt organiserat på ett ställe. Dessutom är det ett bra komplement om man inte gillar penna och papper. Sen finns programmet på datorn och som applikation till mobilen och surfplattor - praktiskt och bra!


Förresten... Jag har börjat läsa Filmhistoria. En mycket intressant kurs som jag berättar mer om i ett senare inlägg.


Ha det fint

/Johan

Likes

Comments