Nu har hösten dragit igång, och kurserna likaså. Har du mycket plugg som skall göras i helgen? Lugn :) Med några enkla knep blir det lättare

Det gäller först och främst att dela upp uppgiften. Hellre i små hus än ett stort höghus. Skriv ner på ett papper vad du skall göra, och gör sedan varje bit i lugn takt

Exempelvis:
Uppgiften: läs en kursbok på 65sidor.

Gör då så här :

1) Börja först med att orientera dig i innehållsförteckningen och skapa dig en bild av hur många kapitel det rör sig om, hur boken är uppbyggd, stycken, finns det sammanfattningar i slutet av varje kapitel?, osv.

2) Läs några sidor och sammanfatta sen med egna ord vad du läst och lärt dig. Skriv ner detta. Gör om proceduren tills du läst färdigt ett kapitel.

3) Gör en sammanfattning av kapitlet som du sedan kan ha som grund när du repeterar inför examinationen av kursen.

4) Fortsätt läsa och gör likadant med de andra kapitlen enligt punkt 1-3.

Lycka till och ha en fin höst!!!
.......fortsättning följer.......

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej hej bloggen!


Nu har en ny termin börjat och efter en lång och härlig sommar är det dags att sätta sig framför kurslitteraturen igen och börja läsa. 


Under hösten kommer jag att dela med mig av mina bästa studietips som gör att jag klarar av mina studier lättare. Hoppas ni tycker om det :) 


Ha det fint och en härlig höst.

Likes

Comments

Välkommen

​Hej hej bloggen!

Hoppas allt är bra med er, jag mår jättebra och är redo för en ny termin med nya utmaningar och kurser.

Jag vet att bloggen inte blivit uppdaterad på ett bra tag, men det skall bli ändring på det. From nu så kommer det inlägg oftare och jag kommer skriva om studier, plugget, träning, fritid, mat och annat spännande.


Håll ut!


Allt gott, 

Hälsningar Johan

Likes

Comments

Välkommen

Hej bloggen!!

igår var jag med några vänner och promenerade längst ringsjön, vid Ringsjöstrand. inget toppenbra väder som idag, men väldigt fint ändå.

Det blev inget dopp, men vad gör det, att se utöver vattnet och höra vattnet så sakta ta sig in mot land är ju det vackraste ljudet för både kropp och själ.

Hörs snart igen bloggen/Johan

Likes

Comments

Hallå Bloggen!!

Måndagen den 11 juli (vecka 28) blev en Idag med både stekande och gasande sol, men också härligt uppfriskande regn som är bra för både grönska och natur.


Nu under sommaren blir det bloggande lite då och då, men under hösten blir det tätare bloggande.


Allt gott, och njut ordentligt av sommaren!


Kram <3

Likes

Comments

Välkommen

#sommar2016

Idag är det 26C och att vara ute i trädgården är ett måste en sådan här fin och ljuvlig dag när solen steker, svetten rinner och man känner att det äntligen har blivit lite sommarvärme även fast topptemperaturerna nåddes i maj månad än så länge, det kanske ändras hoppas vi.

Hoppas ni har det allmänt gött och njuter av vädret, vi hörs :D

Likes

Comments

Äntligen är Våren här!!!

Våren är nog den årstid och period på året som jag ser mest framemot, förutom sommaren då där man får vara ledig, inte ha någon tid att passa utan vara tillsammans med vänner, grilla, umgås och njuta av dem ljumma sommarkvällarna som är helt helt fantastiska :)


VÄLKOMMEN VÅREN - DU ÄR EFTERLÄNGTAD

Likes

Comments

Välkommen

Hej på er!!

I helgen blir det pluggande. Jag måste läsa 10 kapitel till nästa vecka och renskriva anteckningar från denna veckans föreläsningar. När jag renskriver anteckningar brukar jag använda mig antingen av en tom sida i mitt collegieblock och skriva en sammanfattning på vad jag lärt mig under veckan och det viktigaste läraren har tagit upp, eller skriva rent mina anteckningar i Evernote som jag rekommenderar varmt!


Evernote är ett program där man kan spara foto, skriva anteckningar och ha allt organiserat på ett ställe. Dessutom är det ett bra komplement om man inte gillar penna och papper. Sen finns programmet på datorn och som applikation till mobilen och surfplattor - praktiskt och bra!


Förresten... Jag har börjat läsa Filmhistoria. En mycket intressant kurs som jag berättar mer om i ett senare inlägg.


Ha det fint

/Johan

Likes

Comments

Välkommen

Hej alla läsare!

Sorry för den dåliga uppdateringen här på bloggen, men jag har haft fullt upp med mina studier. Just nu läser jag en kurs i Filmvetenskap som heter "Filmens Form och Berättade" och det handlar om att analysera film, hur filmen är klippt, filmfotografi, ljud- och ljussättning, scenografi m.m. Det är svårt, men väldigt intressant och man lär sig jättejättemycket :)

i helgen blir det stenhårt pluggande. Jag skall läsa några kapitel i kursboken och börja på hemtentamen som skall in nästa vecka. Att börja i tid och planera arbetet gör att man har några dagar att sedan finjustera och finslipa på arbetet, och det behövs verkligen. Det är en lång process att skriva en text.

Men givetvis hoppas jag att jag får lite tid över till att vara ute i det finfina vårvädret som har anlänt!! Underbart med ljusare kvällar och mildare väder, älskar våren!! Kanske en promenad med lite picknick i vårsolen hade ju varit underbart :D

Ha en trevlig helg så hörs vi snart igen!

Likes

Comments

Välkommen

Hej hej 👋

Här kommer det första studietipset jag har valt att dela med mig av.

Tipset heter "plugga i korta perioder" eller Pomodoro och består av att man ställer en timer ⏰ på exempelvis 20min och pluggar fokuserat under den tiden. När tiden är slut så tar man en paus i 5-10minuter och sen upprepar man detta 3-4gånger. Efter 3-4 perioder så tar man en lång paus på 30 minuter.

Det finns även appar man kan ladda ner som hjälper dig att hålla tiden. Sök efter "Pomodoro" i din appbutik så hittar du det där ☺

Lycka till!

Likes

Comments