View tracker

​Hej på er!

Länge sedan nu jag vet. Har tyvärr väldigt dåliga nyheter att prata om. Det har nu blivit bekräftat att det var IS som låg bakom terrordådet som skedde i Nice, Frankrike. Det har alltså skett två terrordåd i Frankrike på mindre än ett år. Detta har gjort att jag övervägt väldigt mycket angående att bo i Paris i ett år och plugga. Jag har kommit fram, tillsammans med mina föräldrar att det är för oroligt i Frankrike just nu för att jag ska kunna känna mig bekväm med att bo där i ett år. Detta val var helt upp till mig och jag har övervägt detta tuffa beslut väldigt mycket fram och tillbaka. Jag känner bara att det helt enkelt gjort att jag inte vill åka dit. Det var redan tillräckligt med att lämna min familj i ett år, bo helt själv i ett år med en familj som jag inte känner och i ett helt nytt land. Jag kände att det blir för mycket att även oroa mig för att det sker terrordåd som gör att man aldrig riktigt kan känna sig säker i det landet. Det känns verkligen otroligt tråkigt att detta inte kommer ske nu, nej helt ärligt känns det för jävligt. Jag hade verkligen sett fram emot detta, det skulle bli mitt år liksom. Jag skulle leva självständigt och få en helt ny början men nu känns det som att jag är tillbaka på ruta ett. Kvar på samma gamla Värmdö med samma gamla vanor. Även fast jag vet att jag gjort rätt beslut så känns det bara så otroligt tråkigt. Jag hoppas att ni förstår mitt beslut för det var riktigt svårt att komma fram till detta val. 

Kramar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag fyller ingen annan än Johanna år. Min älskligs tjej! Är så otroligt lyckligt lottad som fick henne som en så nära vän i livet, för hon är verkligen en person alla människor förtjänar att ha i sitt liv. Hon bryr sig så mycket om alla och finns där när man behöver henne som mest. Vi har inte känt varandra länge alls faktiskt, utan snart ett år. Men på bara ett år har vi kunnat komma varandra så här nära och det gör mig så sjukt glad. Vår vänskap är för alltid, det vet jag. Jag är så glad och stolt över at kalla dig min vän, jag älskar dig. Ett stort grattis på din 17-årsdag Johanna!

​Pussar och kramar så ses vi snart!<3<3<3<3

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Tänkte berätta för er lite mer om hur min resa till Frankrike ser ut, hur den kommer gå till och så vidare. Jag vet att jag inte berätta jätte mycket om det men det är helt enkelt för att jag själv inte vetat mycket om det. Nu har jag dock fått en hel del information från skolan som mejlades till mig i veckan. Jag har bland annat fått reda på vilka som kommer gå i min klass, då jag fått en klasslista. Det var väldigt roligt att se då det var många som kommer från Stockholm men även många människor från hela Sverige, känns super spännande att lära känna folk utifrån Stockholm. Det var dock inget namn jag kände igen men jag tycker att det ska bli spännande med att träffa helt nya människor. Så sjukt nervöst, men samtidigt blir jag sjukt taggad på det.

Jag har inte fått reda på något kring min familj. Jag kommer få reda på vilka de är i mitten av Juli, och så ska man försöka ha kontakt med dem innan man åker. Det känns skönt så att man inte kommer till helt främmande människor även fast man aldrig träffat de innan. Det jag vet är att jag förmodligen kommer bo med en annan svensk elev, då jag önskade det när jag sökte till skolan. Vet ej om jag hamnar i en familj med eller utan barn då jag valde att det inte spelar någon roll, därför ska det bli väldigt spännande att se vad jag kommer till för familj. Fick även reda på information kring om man inte trivs i familjen. Man kan byta värdfamilj vid behov om man inte vill bo där, det känns väldigt skönt att veta.

Jag kommer att åka den 24de Augusti med min mamma och pappa. Vi kommer bo på Hotell i Paris fram till den 27de när jag möter upp alla andra elever som anländer då samt träffa min värdfamilj. De flesta av eleverna kommer anlända samma dag som vi möter upp värdfamiljen men jag, mamma och pappa beslutade tillsammans att det skulle vara skönt för mig att bosätta mig i staden lite tidigare med mamma och pappa. För att kunna lära känna staden lite och så. När jag träffar min familj den 27de kommer jag att flytta in hos dem. Jag kommer bo där över helgen och sedan börjar jag skolan på måndagen den 30de. Samma dag som skolan börjar kommer mamma och pappa åka hem, så de kommer finnas där de första dagarna när jag bor hos familjen. Det känns också skönt att vi valt att göra så, då jag vet att det finns en slags trygghet att ha mamma och pappa nära även fast jag förmodligen inte kommer träffa de så mycket när jag flyttat in hos familjen.

Skolan jag kommer gå i heter Svenska Skolan i Paris och ligger i 17de Distriktet i Paris. Det är som en vanlig Svensk gymnasieskola med undervisning på svenska med samma studieplan som den jag skulle haft i Sverige. På så sätt missar jag ingenting och behöver därför inte gå om det andra året när jag kommer hem igen. Skolan ligger i samma byggnad som en fransk skola, så kommer ha franska elever kring mig hela tiden.

På lov får jag åka hem om jag vill, men på jullovet har jag uppfattat det som att alla elever åker hem. Man får stanna de andra loven om man vill och man får även bjuda dit vänner eller familj på loven. Om jag har kompisar som hälsar p årig på loven får jag bo tillsammans med dem på hotell om min familj i Sverige godkänner det och har kontakt med min värdfamilj. Det får jag däremot inte göra om det är mitt i terminen, då måste jag bo kvar hos familjen. Vänner kan även ibland få bo med hos värdfamiljen och värdfamiljen anser att det är okej.

Det kommer vara mycket regler som ska följas. Tillexempel ute tider. Alla elever får vara ute till 22 på vårdager och 01 på helger. Tycker det är ganska bra tider då de stämmer ungefär överens med de jag har hemma i Sverige. Dock får jag vara ute längre än 22 på vardagar men det spelar inte så stor roll för mig för man kommer förmodligen inte vara ute jätte sent på vardagar. Det kommer även vara ungefär som hemma. Man hjälper till med disken, tvätten, städning osv. Men sådana saker skiljer sig från familj till familj, på samma sätt som det gör i Sverige. Det finns säven massa andra regler såklart men kan inte alla riktigt än. Vet dock att om man bryter skolans regler så kommer man först att få varningar men brytår man reglerna för mycket kommer man bli hemskickad till Sverige igen. Tycker det är bra då skolan ska inte behöva ta ansvar för elev som inte tar ansvar och respekterar deras regler.

I slutet av terminen kommer man ha praktik i en vecka på en fransk arbetsplats. Det känns så sjukt svårt. Skulle aldrig klarar av det nu men jag kommer lära mig så mycket under året.

Har en känsla av att detta år kommer bli helt grymt. Ser så jävla mycket fram emot detta. Trött på det gamla vanliga iSverige, även fast det kommer vara så jävla jobbigt att åka från alla vänner och familj. Men tror verkligen det kommer bli så himla kul!

​Ha det bäst kära ni! Kramar <3<3<3<3<3<3<3

Likes

Comments

Hej alla!

Som jag nämnde i förra inlägget träffade jag Johanna igår. Det var verkligen hur mysigt som helst. Vi lagade mat. Det blev kött med potatisgratäng, bea, majs och sallad. Det var så gott. Dock hade vi problem med att grilla köttet. Först förstod vi inte hur man ens satte igång grillen men efter ett tag fick vi igång den. Dock fick vi då problem med köttet då vi inte visste när de var klart och det slutade med att det blev ganska torrt men det blev helt okej ändå. Fick tyvärr inga bilder på maten då när vi äntligen blev klara med allt var vi så ivriga på att äta så vi satte igång direkt. Vi åt även jordgubbar och banan doppade i choklad på kvällen, världens godaste. Vi hade en riktigt mysig kväll och satt ute och pratade. Jag älskar detta med Johanna för vi kan verkligen sitta och prata om vad som helst hur länge som helst. Tycker det är så jävla grymt. Vi valde att ha en mysig och lugn kväll istället för att dra på fest och det var så värt det!

Ha det bra kära ni! kramar<3<3<3

Likes

Comments

​Hej alla ni!

Igår var det den 24e Juni, även midsommarafton. I min familj brukar vi alltid laga god mat och äta på midsommar men detta år skulle mina föräldrar åka till vårt sommarhus i Värmland och jag ville inte följa med, haha. Det blev alltså inte en så händelserik midsommar för min del. Spenderade dagen med min syster och hennes familj en stund och sedan på kvällen åkte jag och träffade Linnea. Det var mysigt, vi träffade på lite andra kompisar och bara mös utomhus. Blev hämtad av min bror som var i närheten med kompisar på kvällen och sedan åkte vi hem till honom så sov jag där. Åkte hem vid 13 ungefär och efter det har jag bara solat. Det kommer bli en riktigt mysig kväll. Jag ska träffa Johanna. Vi ska laga mat och äta ute på verandan hos mig. Ingen är hemma så det kommer bli skönt. Det var länge sedan jag träffade henne så jag är super taggad. 

Vi tog för de mesta bara massa flummiga och oklara bilder hahah. Men jag bjuder på dem.


Ha det bra! kramar <3<3<3

Likes

Comments

Jag kan inte vara den ända som har detta problem. Varje kväll blir jag sugen på någonting men jag vet aldrig vad. Har ett sötsug men vet aldrig vad det är jag vill äta. Och om jag vet vad det är jag vill äta, så har vi det självklart aldrig hemma då. Det är på riktigt det värsta som finns.

Sedan går jag in i vardagsrummet och bemöts av världens finsate solnedgång. Då känner jag bara att det spelar ingen roll vad jag äter, jag har detta att njuta av. Kärleken till att bo på landet asså .

​Ha det så bra bästa ni, Kramar <3<3<3

Likes

Comments

Hej mina läsare!!

idag har jag inte gjort så mycket. Inget speciellt alls faktiskt. Jag börjar jobba vid 12 och slutade vid 18. Efter det åkte jag bara hem och åt middag. Nu ska jag åka hem till Linnea och sova där. Vi ska köpa jordgubbar och bara mysa på något berg eller något, det blir nog najs. Det bästa som finns är väl ända att bara sitta och snacka om saker. Imorgon börjar jag inte föras 17:00 så det bli skönt med sovmorgon för ovanlighetens skull. Jag tror vi ska testa göra brun utan sol på Linnea imorgon, det ska bli så kul hahaha. Hon har väldigt blek hy så risken finns ju att det blir väldigt fläckigt men jag tror det blir bra hahahaha.


​Bjuder på lite bilder från imorse. 

Kramisar<3<3<3<3

Likes

Comments

Jag vet vad ni tänker, hon är ledig varje dag och hon uppdaterar ändå inte. Jag vet att jag vart riktigt dålig på detta. Är helt enkelt inte van vid att skriva på en blogg och jag har jobbat varje dag än så länge detta lov. Går upp 04:00, och börjar jobba 05:30 samt slutar 14:00, vilket gör att jag blir väldigt trött och jag har helt enkelt inte hittat inspirationen. Men jag ska verkligen skärpa till mig nu. Låg i sängen nu, satte på en låt som gav mig värsta feelingen och jag kände för att uppdatera. Jag vet inte varför men låten "ser du stjärnan i det blå" med SMS Music gör mig alltid så glad när jag här den. Samma med "Vart jag än går" med Stiftelsen. Det finns en del låtar som kan ändra mitt humör på en sekund, dem är två av dessa låtar.

Det har hänt en del sedan sist. Det har vart mycket upp och ned gångar i mitt liv hahaha, en del bråk, en del skratt, en del tårar men just nu är allt bra igen, känns bra! Idag fyllde min bror Benjamin 18 år, grattis till honom! känns helt sjukt att han redan är 18 år, minns det som igår när vi var små och han gick runt och gjorde hyss med allt och alla. Är så stolt över att jag kan kalla han min storebror. Han finns alltid där för mig som en extra förälder. Jag älskar honom med hela mitt hjärta, precis som med mina andra fyra syskon. Att bo i familj med många barn kan vara tufft och jobbigt. Man får inte alltid all uppmärksamhet, man får skulden för saker man inte gjort och man bråkar konstant. Men det är ända det bästa jag vet. Skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Mina syskon är några av de personerna i mitt liv som får mig att kunna må som bäst. De är alla bäst på deras egna, unika sätt och därför kan man aldrig tröttna på dem. ... Eller kanske ibland när de retas men ni förstår vad jag menar hahah. Det känns även bra att jag har många syskon för då kan de turas om att åka och träffa mig i Frankrike så då kan jag ha någon där en gång i månaden, hahaha önsketänkande.

Tänkte bjuda på en del bilder från vekan, eftersom jag inte har uppdaterat kan ni kanske få en inblick med lite bilder iallafall.

Jag och Linnea skulle ta oss ett dopp i havet hade vi tänkt...

... Det slutade med att vi gick och åt pizza istället, hahaha standard.

Gav mig ut på ett träningspass med Celine i skogen. Det var faktiskt ett riktigt bra pass, vi tränade i ungefär 2 timmar. Mycket skratt :)

Vi avslutade passet med intervaller upp för Bosses backe. Det kanske inte ser så jobbigt eller brant ut, men vi var helt slut efter detta. Försökte ta bilder både uppifrån och nedifrån. Tredje bilden är även Celine med på, om ni kan se så står hon i typ mitten av backen.

Gav på mig på ett andra försök till ett dopp i havet. Cornelia ville så gärna att vi skulle bada och man kan ju inte säga nej till gullungen. Dock kom jag inte i längre än till knäna. Vet inte vad grejen är, jag har aldrig vart en badkruka. Jag är en sån människa som älskar att bada, kan göra det i flera timmar och flera gånger om dagen. Detta verkar inte vara min sommar hahahah

Linnea blev även gravid, jag ska bli gudmor. Unga föräldrar nästa :))))))


Hoppas ni tyckte det var lite kul med uppdatering och lite bilder från min vecka. Nu kommer det komma fler inlägg, det ska jag se till! Ha det så bra bästa ni, kramisar!

Likes

Comments

Hej mina kära läsare!

Idag är det lördag, har lite tid på morgonen innan jag ska åka och jobba så jag tänkte att jag kan passa på att skriva ett inlägg. Detta kommer handla om vänskap.

När jag var liten stod jag en kompis väldigt nära. Vi umgicks hela tiden, både i skolan och på fritiden. Tror faktiskt vi lekte med varandra varje dag efter skolan, haha. Vi var alltså riktigt tighta. Men jag bytte skola, hon bytte skola, jag flyttade, hon bodde kvar. Även fast det inte var långt bort jag flyttade så tappade vi långsamt kontakten. Jag tror detta var helt naturligt eftersom vi varken gick i samma skola längre eller bodde på samma ställe. Det gick flera år och vi hörde av oss till varandra ibland och träffades kanske en gång per år. Men nu har det hänt något speciellt. Vi har fått upp kontakten igen. Vi bara bestämde oss för det när vi var på vår årliga fika och nu är vi tightare än vi vi var innan.

Det jag vill säga med detta är att om du har en gammal kompis som du saknar men inte vägar höra av dig till, gör det då ändå. För den personen tänker förmodligen exat samma sak. Jag är så glad över att vi ätt upp kontakten igen, och det kan ni också göra.

​Bjuder på bilderna, haha. Kärlek till denna tjej <3


Ha det bra, kramisar!

Likes

Comments

NU HAR JAG SOMMARLOV!!!

idag fick jag sommarlov, vilken känsla! Det känns så konstigt att jag inte ska tillbaka till den här klassen nästa år, utan jag ska börja i en helt ny klass i ett helt nytt land. Helt sjukt! Vi hade en riktigt mysig avslutning, bara tråkigt att vädret inte var på topp, men man ska inte gnälla. Vi fick tårta och läsk i skolan att fika med och efter skolan gick jag och johanna och åt sushi för att fira in lovet. Det var så gott. Vi blev även tilldelade "klassens ......" idag. Det var riktigt kul, en del fick så galna saker, haha. Jag blev klassens "vi tar hissen," hahaha känns bra, hurtig var det ja!! blev även klassens Piff och Johanna blev Puff, hahaha det passar oss så himla bra! Skulle aldrig klara mina dagar i skolan detta år utan min Puff, ingen aning om hur jag ska klara mig ett år i Paris utan henne som räddar mina dagar. 

Känns helt sjukt att det var ett helt år sedan vi hade graduation i nian, det har gått så fort.

Oishii är bästa Sushin, har ni aldrig ätit där, åk då till Sickla Allé och gör det med en gång, ni kommer inte ångra er!

Kommer sakna dig Saadawi! vi ses i trean <3<3<3<3<3<3<3

Likes

Comments