Header

Det här inlägget handlar om att våga gå sin egen väg som kreatör, värdesätta sitt arbete och att inte låta sig köras över.

Jag tror att alla kreatörer nån gång går igenom en osäker fas där man kämpar med att hitta sig själv i sitt skapande. Där man ställer sig frågan om man gör detta för alla andra eller om man gör det för sig själv och för att man älskar det. När man når punkten att man blivit så pass duktig att pengar och kunder kommer in i bilden så tror jag att man lätt förlorar sig själv. Man ser sin chans att få jobba med det man brinner för men har svårt att sätta ett värde på sig själv och stå upp för sitt eget skapande. Jag har personligen gått igenom den fasen, flera gånger och det händer fortfarande. Mitt fokus hamnar för mycket på vad kunden vill ha, än vad jag själv tycker och brinner för. Det gäller att inte glömma att personen/kunden har valt just DIG för att hen har sett ditt tidigare arbete och gillar det. Det är också viktigt att kunna våga säga nej på en förfrågan; känns det inte rätt så utför inte jobbet! Tacka nej och hänvisa personen vidare. Låt inte pengar ta död på det du älskat att göra. Skapa konst är individuellt, gå din egen väg så kommer du att skapa något som är helt unikt. När jag väl vågade skapa och publicera mitt arbete precis så som jag ville och slutade tänka på vad andra gillar att se så hände något jag inte hade väntat mig, mina sociala medier har börjat växa, jag har vunnit priser på fotoutställningar och jag har fått mer positiv feedback än någonsin förut! Mitt JAG började att lysa igenom i det jag skapar och nu är jag inte rädd för längre vad andra ska tycka. Får jag en förfrågan där jag känner mig osäker på om jag kommer kunna nå upp till kundens förväntningar för att vi tänker för olika så tackar jag helt enkelt nej.

Jag vill att alla ni fotografer, designers, kreatörer etc. där ute ska våga värdesätta eran tid och det ni skapar. Låt inte människor köra över er och komma undan billigt. Dom människorna behöver er, behöver oss och våra kreativa hjärnor för att kunna skapa något bra. Många ser inte den enorma tiden och hårt arbete som ligger bakom och var då inte rädd för att informera om det. Många av oss har lagt ned tid på att lära sig under hela livet, lagt ned hela sin fritid och själ i att utvecklas. Men sen också all den tid det sen tar att faktiskt skapa något - timmar, dagar, veckor eller mer beroende på vad det gäller! Personligen väljer jag här och nu att sätta stop på alla gratisarbeten, jag sätter stop för att bli utnyttjad som fotograf, även när jag får förfrågningar ifrån vänner. Jag vet att jag är värd mer än så och det är ni alla andra kreatörer och designers där ute också! Du och ditt kreativa arbete behövs, glöm inte det!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Ibland blir man hemmablind och glömmer bort hur fin sin hemstad faktiskt är. Åkte upp på berget idag och utsikten var så fin med alla höstiga färger. Inser att jag åker upp dit alldeles för sällan, det tar ju trots allt bara fem minuter med bil (gå kan man också göra but trust me, det är brant och jobbigt haha). Fick med mig lillasyster och tog även kort på henne som jag la ut på min Instagram om ni vill kika!

Jackan är ifrån Gina Tricot och finns HÄR!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Alltså hur klantig får man vara!? Mobilen trillade rakt ur fickan ner i en vattenpöl här om dagen och jag lyckades inte få den till att vakna till liv igen trots tappra försök med ris och hårfön. Väntade till och med fyra dagar innan jag gav upp och köpte en ny. Det blev en guldig iPhone 7, nu behöver jag bara bestämma mig för ett fint skal till den också! Vilken hade ni valt?

Likes

Comments

Åkte ut till sommarstugan med familjen på förmiddagen då det var så himla fint väder och vi ska alla sova här tills imorgon. Blir en supermysig helg innan jag börjar jobba på måndag och sen jobbar jag fram tills jag åker tillbaka till USA. Svartvita fotona som hänger på väggen är tagna utav mig och finns till försäljning. Är ni intresserade utav inredning så finns det många fler bilder på min mammas inrednings Instagram @sommarvagen15

Likes

Comments

Nu var det ju ändå fyra år sedan jag åkte iväg som Au Pair, tre år sen jag kom hem. Men det kanske ändå kan vara kul att veta vad jag tyckte var det absolut bästa under året men också det sämsta. För det året ligger mig så varmt om hjärtat och jag älskar fortfarande att berätta och prata om det.

Bästa
Det solklart bästa är ju min värdfamilj, det hade liksom inte kunnat klicka mer rätt. Tack vare dom fick jag det bästa året i mitt liv. Men om jag måste välja nått förutom just familjen så är det nog hela upplevelsen i sig. Det var bara en sån konstig men samtidigt häftig upplevelse som är svår att beskriva, att bara åka över till ett helt annat land och stiga in hemma hos en familj man aldrig träffat förut men som man helt plötsligt ska spendera ett år tillsammans med. Så sjukt egentligen. När man åker hem har man utvecklats så mycket som människa, tro mig!! Vill ni veta hur jag gick tillväga under matchningsprocessen för att maxa mina chanser att hitta rätt familj så säg till! Finns såklart aldrig några garantier men jag har några tips i alla fall som absolut blev avgörande till varför min familj valde just mig!

Sämsta
Det fanns inte många andra Au Pairer i mitt område och dom som fanns var det ständigt bråk emellan. Min familjs tidigare Au Pair hade hamnat i storbråk med en annan Au Pair och jag kom dit och hamnade mitt i det hela och blev direkt ganska så utfryst. Var verkligen så jobbigt i början men insåg ganska snart att umgås med andra Au Pairer är verkligen inget måste, gick minst lika bra om inte ännu bättre att umgås med Amerikaner i stället!


Likes

Comments

Instagram@mjohansson.photo