Förra veckan drog jag på mig en förkylning som gjorde att jag snällt fick backa tillbaka och låta kroppen läka ut. Lyckades dock tajma den bra då jag bara var schemalagd tis-ons och kunde göra mycket hemifrån soffan under en filt. Fick dock bryta av den lugna tillvaron med mindre utflykter för att inte krypa ur kläderna av rastlöshet.

Som tur är så mår jag mycket bättre denna vecka, för nu är det fullt ös medvetslös som gäller! Igår spenderade jag 13 h på universitet, vilket betyder att jag satte min fot i lägenheten på kvällen ca 14 h efter att jag lämnade den på morgonen... Puh. Anledningen till den långa dagen var föreläsning, grupparbete och på kvällen hade jag min första föreläsning och egna gruppträning, ever! Var en grupp ungdomar från en ridklubb som jag körde lite basic teori om träning, kost och mental tuffhet för innan vi körde ett pass med styrkeintervaller. Det var väldigt roligt och samordnaren av det hela var väldigt nöjd med mitt jobb, så det var förstås skönt att få bra feedback på det!

Annars rullar veckan på med tyngdlyftningsutbildning på universitetet ons-tors, vilket betyder att jag måste lära mig lyfta vikter... Inte alls peppad men det blir förhoppningsvis mycket bättre än vad jag förväntar mig. På torsdag kväll händer nästa stora grej, nämligen första passet med nya löpgruppen. Så denna vecka bjuder på mycket nya saker vilket tar på krafterna, även om det är roligt förstås. Nu ska jag dra iväg och reka motionsspåren där löpgruppen ska hålla till, see ya!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hade nästan glömt bort att jag hade min lilla blogg, men när jag insåg att jag faktiskt fortfarande har en liten skara människor som varje dag går in här för att kika om det kommit upp något nytt, så kände jag att det helt klart var dags för en update. Med en snabb titt tillbaka i arkivet så bloggade jag senast för ca 3 veckor sen... Att dra upp allt stort som hänt sedan dess känns som en omöjlighet så det får bli någon typ av "status just nu". Så, here we go...

Säsongen är slut! Tomheten som uppstod efter årets sista lopp är nästan obeskrivlig, lika obeskrivlig som känslan av stolthet över allt jag åstadkommit detta år. Har nog fortfarande inte smält mitt DM-guld, A-final på SM och många veckor på listan "Veckans raket" när jag jobbat ner min ranking. Wow, tänker inte gå in närmare på det nu men vilken säsong, och främst vilken utveckling jag har haft detta år.

Nytt jobb! Det jobb jag fick som löpcoach i somras blev det inget av då företaget valde att ändra koncept vilket gav i princip noll deltagare. Det var lite tråkigt, men samtidigt öppnade det upp för nya möjligheter som var ännu bättre. Så nu har jag fått ett nytt jobb som löpcoach, och detta kommer bli så bra då jag kommer coacha tillsammans med en annan tjej som är huvudansvarig. Mycket roligare och jag kommer lära mig så mycket.

Plugg! Skolan rullar på och det är riktigt roligt även om det är mycket jobb som ska läggas ner på det. Just nu läser vi om aerob kapacitet, och det är förstås extra intressant för mig som är aerob idrottare. Har lärt mig mycket som jag ska ta med mig i nästa års planering och utförande i träning/tävling.

Så, det får räcka just nu för jag måste dyka ner i mina artiklar om träningsplanering inför morgondagens workshop. Hoppas att alla får en fin måndag, så hörs vi förhoppningsvis(!) snart igen.

Nya jobbkläderna, älskar dem! #teamalmsanhealth&performance

Likes

Comments

Hade skrivit ett långt inlägg om hur illa min morgon har börjat, men bestämde mig för att låta er slippa den tråkiga läsningen och samtidigt bara acceptera läget själv och gå vidare. Med tanke på att det bara är småsaker som hänt som lett till irritation i stunden, och inget som påverkar resten av dagen så är det det bästa jag kan göra för att vända dagen till något bra!

För denna dag är en bra dag, det är fredag och jag har i princip redan gått på helg för idag väntar avfärd ner till Kalmar och min extremt saknade pojkvän. Ska bli dunder härligt att få träffas och se hur han har det nere i sin nya hemstad! Jag åker ner tillsammans med hans föräldrar då det är medel-SM denna helg, kval idag och final imorgon. Så vi kommer ner någon gång ikväll och kan titta på finalen imorgon. Jag kommer antagligen bli super sugen på att springa och tävla, men denna helg är det bara åskådarplats och vanlig träning som gäller för mig.

Men innan avfärd, som sker någon gång efter lunch, ska jag hinna plugga lite, packa och träna. Så jag ska sätta fart med det. Hoppas alla får en lika fin helg som jag tänker ha!

En utav årets bästa stunder...

Likes

Comments

Insåg nyss att det var en hel vecka sedan jag bloggade senast, så det får bli ett nytt tisdagsinlägg helt enkelt!

Livet snurrar på som vanligt och tiden bara springer iväg. Helgen bjöd på tävling både lördag och söndag, och tyvärr är jag inte särskilt nöjd med någon av dagarna. Lördagen var helt klart bäst, jag gjorde en stor bom men annars höll jag ihop det rätt bra. På söndagen sprang jag min första långdistans i D21, och där lyckades jag inte hålla ihop det psykiskt utan bommade rejält i början av banan. Bestämde mig till slut för att jag var tvungen att ta mig samman eller bryta, och jag valde att ta mig samman så resten av banan gick helt okej. Om än lite väl långsamt, men med tanke på att GPS-klockan stannade på 10,3 km och 99 min så kanske det inte var så konstigt att tröttheten var ett faktum på slutet... Hur som helst var det en väldigt lärorik helg som jag har satt in på erfarenhetsbanken.

Annars så bjuder skolan på cellbiologi, träningsprinciper och möten med professionella tränare. Väldigt intressant, men kanske en lite väl stor blandning av olika saker samtidigt. Men nu måste jag kila iväg till min föreläsning, ha en fin dag allihopa!

Likes

Comments

På måndagarna så har jag börjat gå på ÖLOF-styrkan som är inne i Örebro. Det är helt enkelt olika typer av styrkepass med hjälp av fria vikter och egen kroppsvikt som vi kör i grupp. Väldigt roligt att träna på det sättet då jag annars tycker styrka är pest och pina! Det negativa med det hela är dock att det blir väldigt långa dagar om jag har skola på dagen. Så igår kom jag in till Örebro vid 8 på morgonen och åkte därifrån strax innan 8 på kvällen...

Men idag är jag "ledig" så jag unnade mig en liten sovmorgon och har sedan inlett dagen lugnt med lite diskning, städning och undanplock efter en hektisk helg och lång måndag. Känns alltid bra att ha ordning runt omkring mig! Fortsättningsvis ska dagen fortsätta i samma lugna anda då jag känner av en liten förkylning som absolut inte får bryta ut. Så på agendan står skrivning av labbrapport, chill, baka äppelkaka och ikväll ska jag hem till min mamma. Skönt med lugna dagar även om jag kan erkänna att det redan kryper i kroppen på mig efter att få hitta på något mer stimulerande...

Hann spendera flera timmar ute i solen med gott samvete innan jag taggade upp för träningen...

Likes

Comments

Helgen blev ganska så fullspäckad och bjöd på tävling både lördag och söndag, ena dagen som deltagare och andra som arrangör.

Det var alltså i lördags som jag var iväg till Borensberg och sprang en medeldistans. I PM hade det utlovats fin terräng och solen sken som rena rama sommardagen, typ dröm. Solen höll vad den lovade, men det gjorde dock inte terrängen. Det bjöds på en lång och teknisk bana i riktig skit-terräng... Trist! Var väldigt lugn innan start vilket var skönt, det tar så mycket på en mentalt att ladda upp för hårt. Inledde med en liten bom på 1:an och en stor bom på 2:an. Sedan flöt det på bättre, så jag är nöjd med att jag inte lät den dåliga starten påverka mig. Det blev snarare ett tecken på att jag var tvungen att vara mer noggrann. Orkade inte riktigt koncentrera mig på slutet vilket ledde till fler småbommar. Men överlag är jag nöjd och det känns väldigt bra med orienteringen just nu! Har liksom fått kläm på det.

Men nu är det ny vecka och till helgen väntar tävling både lördag och söndag, medel och eventuellt långdistans om jag är i form för det. Kroppen börjar bli sliten så jag får hålla ner träningen lite denna vecka och hoppas kunna springa båda dagarna i helgen. Då väntar en lugn vecka med bara lugn återhämtningsträning nästa vecka!

Lördagens bana, om ni får försöka zooma om ni vill se kontrollpunkterna.

Likes

Comments

De senaste två träningspassen har jag varit i en sådär härlig formtopp. Förra veckan blev rätt hård på träningsfronten och det avslutades med lite löpning + riktigt tuff styrka i måndags. Detta resulterade i en väldigt sliten Malin i tisdags och träningsvärken var ett faktum. Tog mig en välbehövlig vilodag och på den måste kroppen ha svarat grymt bra för onsdag och torsdag har den varit top notch.

I onsdags cyklade jag ju som jag nämnde i förra inlägget, och efter en ordentlig uppvärmning var kroppen helt med på noterna. Igår blev det som planerat löpning och jag avverkade ca 9,3 km på stigar/motionsspår precis innan solen gick ner. Avverkade den sträckan på 48 min, vilket är riktigt bra med tanke på att det är uppvärmning med i det och ganska kuperat. Fantastisk känsla att springa och känna att kroppen bara svarar, svarar och svarar ännu mer! Fick begränsa hastigheten för att hjärtat inte riktigt orkade med, men annars så fanns det inte ens en antydan till mjölksyra i kroppen. Älskar när hård träning går lätt, snacka om att jag höjt min kapacitet under detta år! Finns inget som motiverar mer än det.

Imorgon, lördag, står det tävling på schemat så jag hoppas att formen hänger i så att jag kan få en lätt känsla även ute i skogen. Hade planerat vilodag idag för jag brukar alltid vila innan tävling, men vi får se om jag sticker ut på en kort sväng bara för att få njuta...

Likes

Comments

Efter 1 ½ vecka på universitetet har jag redan totalt tappat veckodagsuppfattning. Men för att ordna upp lite så tror jag bestämt att det är onsdag idag, och jag funderar på vart denna vecka tog vägen?

Termin 5 har dragit igång med dunder och brak och jag har redan hunnit examinera 2 HP och blivit minst godkänd, bra start! Det är långa dagar i skolan med mycket arbete som ska göras, och tillsammans med träningen så blir dagarna ännu längre. Bortsett från i måndags så känns det ändå som att jag kommit in i ett bra flow. Jag hänger med väldigt bra i skolan, tränar bra, men hinner fortfarande ge mig själv lediga stunder. T.ex. så gav jag mig själv helt ledigt igår för att kompensera upp de 13 ½ timmarna som jag var borta i måndags.

I övrigt så känns livet rätt bra just nu, jag börjar komma in i allt nytt och saker att göra i kalendern passar mig alldeles ypperligt, i lagom mängd förstås. Avslutar detta inlägg med att bjuda på bilder från kvällens träningspass. Jag var helt slut efter en tuff skoldag, men släpade mig ändå ut och ångrar det inte en sekund! Kvällens pass var ren njutning och det gav mer energi än vad det tog, 15 härliga km i kvällssolen.

Likes

Comments

Här har det varit väldigt dött ett tag, men tanken är att bloggen ska få lite mer liv i sig under hösten.

Livet ser ut som sådan att jag numera är särbo, vilket har funkat över förväntan. Jag har också avslutat mitt sommarjobb på sågen och hunnit ha tre dagars sommarlov. Det var nästan lite tråkigt att sluta jobba då jag trivts bra med jobbet och mina arbetskamrater, men nu är det dags att beta av det sista året på universitetet. Under dessa tre lediga dagar har jag passat på att träna, träffa familj och vänner samt komma ikapp med alla delar i största allmänhet. Känns skönt att utgå ifrån en nystädad lägenhet, tom tvättkorg och nästan helt avcheckad to do-lista.

Imorgon är det tillbaks till skolbänken och studentrutiner, ser fram emot lite mer flexibla dagar men kanske inte allt slit som kommer krävas för att stå där med ett fint diplom nästa sommar. Hoppas hur som helst på ett roligt och givande år!


Likes

Comments


Hösten närmar sig med stormsteg och efter idag har jag bara 2 veckor kvar på jobbet innan jag återgår till livet som student. Denna höst blir inte livet som student som det varit tidigare heller, jag ska nämligen bli särbo. Det första året bodde jag hemma och den andra året har jag ju bott tillsammans med min sambo som haft heltidsjobb. Men nu ska han flytta till Kalmar och läsa en utbildning med inriktning fysisk aktivitet och friluftsliv. Jag är så himla glad och stolt över honom, och jag tror att programmet kommer passa honom som handen i handsken. Men eftersom jag har ett år kvar i Örebro så blir jag ensam och ska nu stå på helt egna ben. Inget konstigt med det, men ovant. Främst kommer det såklart bli väldigt ensamt... ❤

Men hösten bjuder på så himla mycket roligt också! Även om skolan kommer bli tuff så ser jag fram emot terminen då jag tror att det kommer vara väldigt roligt och givande. Sen är jag förstås jätte förväntansfull inför mitt nya jobb som löptränare, det ska bli så himla spännande. Mitt uppe i allt så ska jag försöka hitta en bra balans i vardagen under hösten. Jag vill göra saker, utvecklas och stimuleras, men det får inte bli på bekostnad av min hälsa som egentligen är det viktigaste jag har.

Likes

Comments