Tar en paus från bloggen då jag inte hinner med. Kanske kommer tillbaka om ett tag! Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I torsdags hoppade jag shelly tillsammans med Charlotte och hennes ponny. Vi hade en kombination med en bom 3 galoppsprång innan och sen hade vi 2 olika bågar med ett räcke till en bom. Började med att travhoppa några gånger och första gången så stannade hon. Jag vart jättenervös eftersom det låg på typ 50cm. Men jag kom igen och då hoppade hon och tog tag i hindret som bara den. Hon var jättefin hela passet och riktigt pigg och hoppade grymt. Några enstaka gånger kom jag helt fel på hindret o och kände att det här går inte så jag slutade rida, men grejen var att hon hoppade ändå! Kom antingen jättenära eller jättelångt ifrån de gångerna men hon hoppade ändå. Hon ställde verkligen upp. Det här passet var riktigt givande och jag tror både mitt och hennes självförtroende höjdes ett snäpp.
Jättenöjd med oss båda två!!

Btw, imorn kommer troligtvis en film upp ifrån förra veckans hoppträning!
Kram sålänge

Min bästis

Likes

Comments

I söndags var det dags för årets KM! Det gick väldigt bra för oss. Först gick dressyren där jag red en LC:2, första starten i dressyr för oss och för mig någonsin. Hela programmet gick bra, det enda var att ena avsaktningen till trav blev lite tidigt och hon tog inte riktigt galoppskänkeln till vänster så jag råkade smacka. Men vi fick iallafall 64,333% och det blev en vinst! Någon timme senare var det hoppning. Hela framridningsbanan var VÄLDIGT blöt så vi hoppade fram rätt lågt. Inne på banan kändes hon jättetaggad och vi hade en bra galopp. Enligt mig var rundan klockren förutom att jag klantade till det mot trean. Såg ett avstånd för långt ifrån och försökte rida på det men det gick inte. Skulle istället suttit still och tagit tillbaka lite. Men resten gick superbra. Det slutade med en 4:e plats i hoppningen. Så nöjd över min lilla ponny!!

Likes

Comments

Så stressad just nu pga skolan. Har musikhistorie prov på måndag och knappt pluggat. Sjukt mycket man ska kunna om det för att få bra betyg. Måste sluta skjuta upp på saker och börja med en gång, skärpning med det.

Efter skolan stannade jag och mamma en sväng på hööks. Fick med mig ett par låga gummistövlar, ett pannband och en piké ifrån spooks.
Kvällens ridpass gick halv bra. Hon reds inte igår utan gick på lina så hon var lite stel, men sånt man får ta efter en vilodag. Hon låg på bettet och liksom kunde bara ta det och springa på. Får ingen bra kontakt på novabett, ska testa ett tredelat gummibett också. Vill verkligen att hon ska funka på gummibett. I slutet av passet red vi igenom LC:2an och det gick rätt bra, programmet sitter nu och jag tror detta kan gå riktigt bra! Imorn blir det en uteritt och sen ett lösgörande joggingpass på lördag.

Likes

Comments

Träningen idag gick över förväntan! Var intställd på att hon skulle vara lite trög för skänkeln för jag inte red med sporrar. Hade som sagt det gamla "vanliga" bettet och hon var så fon på det! Så mjuk i handen och jag behövde bara ha en lätt kontakt. Hon lyssnade verkligen så bra! På en linje där det normalt skulle vara 6 galoppsprång skulle vi göra 7 lite tillbaka, och där var det superenkelt att få tillbaka henne. Det var banhoppning idag men på rätt låga höjder och fokus på lydnad. Jättebra träning tycker jag, avslutade med en bana på 90 denna gång. 


Jag har faktiskt film från träningen, ska bara få över de till datorn och klippa ihop så kan jag lägga ut här sen. Nu måste jag sova, kramis

Oldie but goldie

Likes

Comments

Vaknade med världens magont idag så valde att stanna hemma från skolan. Har kollat på serier hela dagen och börjat plugga lite nu. Hovis var även här imorse så ponnysarna fick nya och fina skor! Ikväll står hoppträning på schemat och jag är supertaggad. Ska prova att rida på baucherbettet och hoppas på en skillnad. På söndag är det klubbmästerskap som vi ska vara med på och gissa vad? Jag och min hopponny ska rida ett dressyrprogram!! Haha, första gången jag någonsin "tävlar" i dressyr. Vi var iväg på programridning i fredags vilket gick ganska bra faktiskt. Fick beröm för noggrann ridning och bra vägar. Det enda jag tycker är lite svårt är vänster galoppfattning, hon tar den inte lika snabbt som åt höger. När jag rider hemma tränar jag inte så mycket på fattningar från trav utan mest från skritt.. Men med mer träning kommer det nog sitta om ett tag. Vi hörs senare med utvärdering av träningen!

Likes

Comments

Måndag: Markarbete

Tisdag: Hoppträning

Onsdag: Vila/longera

Torsdag: Dressyr+träna på programmet

Fredag: Rida ut i skogen, klättra

Lördag: Lösgörande, sträva efter en rund och låg form

Söndag: Klubbmästerskap, dressyr: LC:2 hoppning: LC

Likes

Comments

Hej på er! Om någon är kvar här vill säga. Ett helt höstlov har bara swischat förbi och dags för skola idag. Började mitt lov med ridläger mån-tis. Ett markarbete/hopp pass ena dagen och en dressyrträning andra dagen. Nyttiga pass båda två och superhärligt att få komma iväg bara med sin ponny och massa andra härliga personer. Resten av lovet passade jag på att vila upp mig lite, var i stallet och tog det lugnt. I helgen kom mormor och morfar ner vilket var mysigt då vi inte setts på ett tag.

Måste även berätta att shelly var hos tandläkaren för ett par veckor sedan. Det visade sig att hennes tänder slipats ner pga bettet, så vi har bara ridit på novabett och även hackamore. Hon fungerar inte alls lika bra på gummibett som metall tycker jag, hon blir lätt stum och lite tung i handen och hon accepterar inte handen lika bra. Men vi får se hur det blir, kommer absolut inte börja rida på metallbett varje dag men i hoppningen tror jag det behövs.

Kommer börja uppdatera mer nu igen, har inte listat ut hur jag vill ha min header än så den får va ett tag till. Ha en fortsatt bra dag, kram!

Likes

Comments