Header

​Hörrni, jag gjorde det igen... Jag har startat en ny blogg... Är ni ens förvånade? 

Saken är den att jag har ett supersug efter att skriva, fota och ja: blogga, men jag behöver en fresh start. Den här bloggen fylld till bredden av minnen men den har liksom ingen röd tråd? Detta gör att det inte känns speciellt motiverande för mig att blogga här och det är fullt förståeligt om det inte är speciellt motiverande för er att läsa heller. 

Jag tänkte därför dra nytta av det faktum att jag flyttar om bara någon månad eller två! Jag drar mig från Sveriges minsta storstad till dess största storstad och ni kommer att kunna läsa ALLT om det HÄR. Jag kommer inte ta bort den här bloggen och vem vet, det kanske dyker upp något här då&då. Men nu vill jag bara gotta mig i allt spännande (och skrämmande) som väntar. :) 

Tonvis med kramar från mig!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Jag fick precis världens sug efter att blogga. Så nu ligger jag här knappandes på tangenterna och försöker bestämma vilken ände jag ska börja i - det har ju hänt en massa saker sedan jag skrev sist! 

Jag har sett på fotboll i Göteborg (det trodde ni inte va?), jag har hunnit fylla 20 år (!!!) och jag har även hunnit samla på mig en hel del fräknar osv osv. Det tråkiga är att jag knappt har några bilder från veckorna som gått och nu när kreativiteten VILL flöda så har jag liksom inget material... Tänkte ändå att det kunde vara schyst att i alla fall uppdatera mina mest trogna läsare om vad som faktiskt försiggått i mitt liv de senaste veckorna.

På tal om kreativitet ägnade jag och Ida en timma eller två till att podda häromdagen! (Ida, om detta var hemligstämplat ber jag nu om ursäkt för att jag nu avslöjade det) Kan ju inte påstå att vi är proffs, men jag är så himla stolt att vi efter många om och men satte oss ner och tog tag i projektet. Det var faktiskt svårare än vad vi trodde och jag har ju så otroligt dåligt tålamod, så vi får väl se om avsnittet publiceras... eller åtminstone blir klart?

Anyways - nästa vecka åker jag och Markus till Rhodos och jag längtar så jag tror jag ska spricka! Jag vet att jag har tagit upp detta i typ... varje inlägg (?) det senaste men jag älskar tanken av att snartsnart befinner jag och mitt livs kärlek oss i medelhavet och jag bara måste få gotta mig lite i det! :)

Detta var väl en quick recap av de senaste två veckorna, jag hoppas att ni också haft det fint! 

Likes

Comments

Världens_snyggaste_kille / Supergod pasta! / Donuts från Dunkin Donuts var ett måste.

Världens_snyggaste_kille del 2 / Fick en bukett med fina tulpaner / Svindyrt kålhuvud...

Häftigt flygplan / Häftig satellit / Häftigt par

I fredags skickade jag in min högskoleansökan och satte mig på tåget mot Stockholm med Markus. Med tanke på att det finns en chans att vi faktiskt flyttar upp dit permanent till hösten, var jag måttligt nervös. Det kändes lite som att detta skulle avgöra om vi kommer rocka storstaden, eller inte. Och efter den här helgen vet jag med säkerhet att det kommer vi göra! 

Förutom ångesten som uppstod när vi stapplade in på en superhipp restaurang i City och stirrade oss blinda på menyn innan vi tillslut beställde det billigaste vi kunde hitta, hade vi rätt bra koll! Vi strosade upp och ner för gatorna och lyckades till och med åka kollektivt (det du, mamma!) så jag tror att han och jag och huvudstaden blir en finfin kombo! Jag tycker det faktum att en random kvinna stoppade oss på trottoaren med orden "ni ser så kära och lyckliga ut" för att sedan ge oss en bukett blommor, även bevisar mina teorier. 

Jag är i alla fall superglad att vi gjorde den här trippen! Alla mina bekymmer kring möjlig flytt är som bortblåsta (om så för en helg) och allt detta är tack vare min andra halva. Jag citerar ett gulligt kort från okänd butik "med dig vill jag bli gammal och lite halvblind". 

Likes

Comments

Nu tar jag helg med den här u n d e r b a r a låten! Huuur bra? Den har gått på repeat hela dagen och det lär den fortsätta göra när jag nu ska slänga ihop den obligatoriska fredagsmiddagen: tacos!

Ha en dunderfin helg!

Likes

Comments

Hallå, jag måste få hypea lite! Jag har letat efter ett par Adidas Superstar huuuur länge som helst... Det var liksom lönlöst att få tag i ett par i min storlek och var jag än frågade så blev jag typ skrattad i ansiktet...! Jag förstår dem dock - jag kom ju liiiite på släp efter alla andra småfotingar som redan inhandlat sina par och jag fick till och med berättat för mig att just denna modellen var slut inne på Adidas eget lager?!?! Men skrattar bäst som skrattar sist för idag fick jag hem ett par perfekta  Superstars från hemsidan Footish och jag är superglad!

Idag har jag varit vråltrött på jobbet, kanske beror på det konstiga vädret eller det faktum att alla tycks vara dunderförkylda men någonting är det i alla fall! Jag har även varit "en dag framåt" i tankeväg och trott att det varit fredag. Jaja, planen i eftermiddag är att städa lite på mitt rum samt träna lite med Markus. 

Likes

Comments

Häromdagen skrev jag om att jag ville ansöka till högskolan, men att jag var osäker på vilken utbildning jag skulle välja. Jag tänkte därför slänga ihop en post om de olika program jag väljer mellan, samt vad de innebär osv. Mestadels skriver jag detta för att reda ut mina egna tankar, men förhoppningsvis kanske jag inspirerar någon annan att läsa någonting liknande!

Civilingenjör i Medieteknik - en femårig, tvärvetenskaplig utbildning på campus i Stockholm. Efter examen kan man arbeta inom media, t.ex. med film och tidskrift samt sociala medier och underhållningsbranschen överlag. Kurser man läser är bland andra "Grafisk teknik", "Algebra och geometri" och "Videoteknik". Kursöversikten ser i allmänhet väldigt rolig ut med många kreativa kurser (inte supermycket fysik, hehe), vilket gör att denna utbildningen hamnar långt upp på min ansökningslista.

Civilingenjör och lärare - även denna utbildning är fem år lång och finns på campus i Stockholm. Efter dessa fem år har du både en civilingenjörsexamen och en ämneslärarexamen (inriktad mot gymnasiet). Jag fick ganska nyss upp ögonen för dethär programmet eftersom att det ger möjligheter till jobb även inom skolvärlden! Du läser exempelvis kursen "Programmering för interaktiva medier" men även "Lärande som professionellt uppdrag".

Civilingenjör i Datateknik - liksom alla civilingejörsutbildningar är denna också fem år (tänka sig!) och finns också på Stockholms campus. Ingenjörer med denna examen är otroligt eftertraktade (speciellt tjejer, yay!) och besitter otroliga kunskaper kring IT. Några kurser man läser är "Programmering", "Mjukvarukonstruktion" och "Sannoliksteori och statistik". Liknande utbildningar på andra högskolor kallas oftast för Informationsteknik, vilket kan vara bra att veta! Här är man mer inriktad mot mjukvara istället för hårdvara! Skillnaden mellan Datateknik och Medieteknik är snarlik, mer om detta kan du läsa HÄR.

Högskoleingenjör i Datateknik - är tre år lång, istället för fem, och är placerad på campus i Kista. Denna utbildning är snarlik ovanstående men med mindre teoretisk fokus. Efter dessa tre år kan du välja att börja jobba eller läsa till en master- eller magisterutbildning.

Klicka på bilden för att komma till Kungliga Tekniska Högskolans hemsida!

Högskoleingenjör i Datateknik, med inriktning mjukvaruutveckling och mobila plattformar - en treårig utbildning i Jönköping och påminner väldigt mycket om de ovanstående utbildningarna inom Datateknik.

Klicka på bilden för att komma till Jönköping University's hemsida!

Som ni kanske märker är jag inne på ett visst spår och är väl rätt säker på att jag vill bli någon sorts ingenjör. Om man mot förmodan läst hela dethär inlägget men inte har någon blekaste aning om vad en ingenjör gör så tipsar jag om youtube-serien "Felix stör en ingenjör". Är det någon läsare som hittat en urrolig ingengörsutbildning - tipsa mig! :)

Likes

Comments

Kände att jag blivit lite nedstämd på bloggen (och over all) det sista... Det händer ju faktiskt lite saker i mitt liv trots allt! Liksom alla andra använder jag mig av appen Dreamdays (uppdaterar denna ca var femte minut...) och tänkte att jag kunde dela med mig av lite roligheter som väntar framöver! Jag har insett att jag har ett otroligt stort behov av planer och roliga saker som ligger framför mig, det får mig att hålla motivationen uppe och traska på! :)

MIN 20-ÅRSDAG - 32 dagar

Det känns helt sjukt att jag fyller 20 (tjugo!!!) om drygt en månad! Folk säger ju att man tröttnar på att fylla år med tiden, men jag tror dem inte för en sekund! Jag älskar verkligen att fylla år. Eftersom att jag alltid varit kort och inte tycks växa mer på längden så kan jag ju i alla fall glädja mig med att om 32 dagar blir jag ändå ännu ett år större!

RESA TILL RHODOS - 53 dagar

Hörrni, jag tror inte att ni riktigt förstår hur otroligt efterlängtad denhär resan är! Jag har nog aldrig sett fram emot en resa såhär mycket förut. Det känns extra pirrigt nu när jag och Markus ska resa tillsammans för första gången. Jag är helt övertygad om att vi kommer ha en toppenvecka - därför tjuvstartar vi med en weekend till Stockholm om några veckor, hihi!

FORMATION WORLD TOUR - 119 dagar

Detta! Som_jag_har_längtat! Skrev ju ett lagom cheesy inlägg om detta HÄR, så jag ska försöka att inte dra ut på det allt för mycket. Men ja. Det här ska bli så förbannat kul! Jag och Ida taggar för fulla muggar - och jag hoppas att Emma laddar upp ända bortifrån Asien, hon med!

Likes

Comments

Från en molnig fredag i Stockholm, då jag hälsade på Kungliga Tekniska Högskolan.

Nu var det superlängesen jag skrev - jag vet egentligen inte varför jag inte uppdaterar bloggen så ofta. Jag kan inte skylla på tidsbrist för det känns som att det enda jag gör är att jobba, äta och sova. Så går det på repeat. Jag antar att det är det som är problemet: det händer inte så mycket intressant för tillfället. Jag tjänar pengar och väntar på att dagarna ska gå för att det känns som att jag väntar på att få börja livet? Häromkvällen tvingade jag mig själv att gå och lägga mig en timma senare än vanligt endast för att känna mig lite levande. Det hela resulterade i att jag var nära på att försova mig istället.

Det är nog detta som gör att jag stressat så fruktansvärt över min högskoleansökan i år. Just nu är jag fast i någon tråkig cykel (aka. livet) och jag känner ett så stort behov av att... komma vidare? Jag har hela tiden varit fast besluten vid att börja plugga till hösten, men nu när det väl är dags att bestämma mig för VAD jag ska plugga så får jag sådan ångest. Don't get me wrong - jag känner bara att jag (arbetsmarknads-mässigt) inte har kompetens nog att göra något jag tycker är kul - samtidigt som jag inte gör ett skit (sorry) för att öka kompetensen och faktiskt göra något kul? Jag står liksom bara och trampar i nuläget.

Det som sätter käppar i hjulet för mig är väl rädslan för att välja "fel" utbildning. Jag vill ju inte sitta i Stockholm med lån upp över öronen om ett år och känna att "fan, programmering vad ju dötråkigt" eller ännu värre "Markus är nere i Växjö och vi ses inte förrän nästa år"-ish. Det är så himla mycket som står på spel: pengar, känslor och ja, min framtid.

Planen är (för tillfället (kan ha ändrats redan imorgon)) att slänga ihop en ansökan med dem utbildningarna jag tycker verkar roligast och sedan får vi se hur jag känner när jag får beskedet. Det kanske inte är hela världen om jag väljer att tacka nej igen och skjuter på det fram tills nästa vår? Hur mycket mattekunskap kan man tappa på det? Egentligen?

Förlåt för mycket flummigt inlägg, men det var skönt att skriva av sig lite. Tur att det är min blogg - jag får skriva vad jag vill här. Så det så! :)

Likes

Comments

Hejsan, vänner! Hur har er helg varit? Min har varit superlugn, vilket har varit jätteskönt. Har inte känt mig tipptopp de senaste dagarna så idag har jag bara suttit hemma och gjort en några välbehövliga saker som att söka sommarjobb

... och bestämt mig för att försöka sälja min systemkamera. Jag tänker att det kan ju inte skada att försöka nå ut genom detta forum också direkt. Men hörrni, jag ska vara ärlig. Kamerahuset (Nikon D3000) samt standardobjektivet och alla dess tillbehör har varit med mig i snart 4 år (väska, laddare, kablar osv.) och det tillköpta objektivet (AF-S NIKKOR 18-105mm 3,5-5,6ED) är cirkus 2 år gammalt. Det är inte purfärska saker vi snackar om, men allt är i super-skick.

Det gör fanken lite ont att skriva detta och att fixa blocketannonser, för detta är nog min käraste ägodel. Den har hängt över min axel och bevarat tusentals minnen åt mig och detta låter så äckligt klyschigt men jag är den evigt tacksam. (Haha, att man kan bli så sentimental över en kamera...) Grejen är den att på senare tid har jag blivit så fruktansvärt lat. Jag tar aldrig med mig kameran på resor längre eftersom att hela intresset i sig har legat på hyllan ett tag. Jag har inte haft tid att fotografera och inspirationen har sinat helt enkelt.

Jaja, jag tänkte bara kolla om någon möjligtvis kan tänka sig betala en slant för att ta över min trogna kamrat och dess tillbehör? Den är perfekt för nybörjaren som vill utforska en hobby, I promise!

Hör av er vid intresse! :)

Likes

Comments

V a d h ä n d e? Vad fasen hände med våren? Visstvisst "det är bara mars", men jag tycker faktiskt att det kan räcka med snö nu... Läste en kompis blogg, där hon konstaterade hur stor inverkan vädret har på ens humör och jag måste instämma! Fy tusan, vad jag vill ha vår nu. Helst i London också - speciellt nu efter att ha tittat tillbaka på alla bilder jag knäppte där för två år sedan. 

Har hört att det är stelt att prata om väder så jag tänkte istället berätta om några små saker som hänt medan jag varit borta från bloggen. Tro det eller ej, men saker HÄNDER i mitt liv. 

- Jag ska på en synundersökning. Och det är ju kanske inte jätteupphetsande nyheter, men jag är så himla fascinerad, för min syn har gått helt käpprätt åt helvete :) Det är sant - jag vet inte vad som hänt, men det ska jag ta reda på! Stay tuned.

- Jag och Markus har bokat resa till Stockholm om cirkus en månad. Det ska bli så sjuuukt underbart. Vi ska vara där i två dagar och bara mysa runt, han och jag!

- Förra veckan träffade jag Ida, Lisa och Felicia och jag är så himla glad som får ha så fina tjejer i mitt liv. Haha, det låter så klyschigt men jag måste bara få skriva det. Det har ju FAKTISKT varit internationella kvinnodagen så jag FÅR ge dem en liten shoutout, tycker ni inte det? Sedan får det räcka, man kan ju inte hylla brudar för mycket liksom. Sånt är inte hälsosamt. 

- Vi hade en superduperskitmäktig överraskningsfest för Markus i lördags också! Han fyllde 20 på onsdagen så jag och hans finfina vänner fixade taco-buffé och lurade hit honom. Det var jättekul att se hans glada, men förvånade, ansiktsuttryck när han blev överöst med ballonger! Det var han allt värd!Likes

Comments